21.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌿ته دلت چه خبره!؟
خدا یه روزی بیماریهای ته دل را بیرون میکشه و رسوا میکنه!
چرا عاقبت زبیر به دشمنی با امیرالمؤمنین(ع) کشیدـ
« نهان خانۀ دل رو باید پاک کنیم.»
#عاقبت
https://eitaa.com/joinchat/3117482264Cd043bccaa1
💠هوای نفس
🌐«جایگاه محوری مبارزه با نفس در سیر الی الله»
اصلیترین محور همۀ فعالیتهای معنوی و حرکت انسان در سیر الی الله «مبارزه با هوای نفس» است.
🌐وقتی انسان به یک «گرایش و تمایل سطح پایین» خیلی بها دهد و بیش از حد به سراغ آن برود، در واقع از «هوای نفس» خود تبعیت کرده است. معنای دقیق مبارزه با هوای نفس این است که به کمک «علاقههای خوب، عمیق و سطحِ بالای خود» با «علاقههای بد، کمارزش و سطحِ پایین» خود مبارزه کنیم.
معنای مبارزه با نفس این نیست که بهطور مطلق بر روی همۀ علایق خود پا بگذاریم، بلکه به این معناست که برخی از علایق را بر برخی دیگر ترجیح دهیم.
🌐اساساً در این دنیا هر کسی برای رسیدن به برخی از علایق خود، باید بر روی برخی دیگر از علایق خود پا بگذارد. حتی افراد هوسران و هرزه نیز دائماً با برخی از علائق خود در حال ستیز هستند، چون آنها مجبورند برای رسیدن به خواستههای سطحیِ خود، خواستههای عمیق و اساسیِ خود را زیر پا بگذارند و حتی بعضاً با برخی دیگر از علائق سطحی خود مبارزه کنند.
🌐همۀ ما دائماً به مبارزه با هوای نفس(علایق سطحی) نیاز داریم ولی مصداق علایق سطحی در افراد مختلف متفاوت است، ممکن است یک انسانِ رشدیافته، به چیزی میل پیدا کند که در اصل، علاقۀ خوبی است اما نسبت به او، سطحِ پایین محسوب شده و حکم هوای نفس را داشته باشد. «حَسَنَاتُ الْأَبْرَارِ سَیِّئَاتُ الْمُقَرَّبِین»(کشف الغمه/2/254)
استاد پناهیان
https://eitaa.com/joinchat/3117482264Cd043bccaa1
#آیه_گرافی
☘خدا مشکلات و سختی را بر سر راه ما قرار میدهد تا بهترین ما را نمایان کند.
https://eitaa.com/joinchat/3117482264Cd043bccaa1
🗓#تقویم
🔹امروز چهارشنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۲
https://eitaa.com/joinchat/3117482264Cd043bccaa1
نماز سکوی پرواز 35.mp3
4.28M
#نماز 35
🎧آنچه خواهید شنید؛👇
❣وقتی نمازمون،نماز بشه؛
به مقام شهود میرسیم!
👈یعنی اذکارنماز ازقلبمون خارج ميشه،نه از زبانمون.
❤️با قلبمون میگيم؛
خدا...جز تودلبری ندارم.
https://eitaa.com/joinchat/3117482264Cd043bccaa1
#حدیث_گرافی
🟡امیرالمؤمنین علیه السلام:
وَ اللَّهِ ما أری عَبْداً یتَّقی تَقْوی تَنْفَعُهُ حَتَّی یخْزِنَ لِسانَهُ؛
به خدا سوگند، بنده با تقوایی را نمی شناسم که تقوایش او را سود دهد مگر آن که زبانش را نگه دارد.
https://eitaa.com/joinchat/3117482264Cd043bccaa1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥بهترین کار بعد از گناه!
👤استاد قرائتی
https://eitaa.com/joinchat/3117482264Cd043bccaa1
❌شبهه:
اگر معصومین عصمت داشتهاند، پس در عدم ارتکاب به گناه هنری نکردهاند؟!
#شبهه
https://eitaa.com/joinchat/3117482264Cd043bccaa1
قسمت1⃣
✨برای روشنتر شدن مطلب، لازم است به چند نکتهی ذیل دقت بفرمایید:
1- عصمت، به معنای نگهداشته شدن است. و معصوم نه تنها از گناه، بلکه از خطا، فراموشی و غفلت نیز نگاهداشته شده میباشد. این عصمت، ناشی از علمی است. علمی که خداوند متعال به دو صورت «وحی» و «القا» به معصومین عطا فرموده است.
...............
2- اما نکته اینجاست که «علم» نه تنها اختیار را از انسان سلب نمیکند، بلکه سبب تقویت آن نیز میگردد. پس علم معصومین سبب سلب اختیار از آنان در عدم یا سرپیچی از تکلیف نمیگردد.
................
3- هنر، این نیست که انسان توان کاری را نداشته باشد و آن را انجام دهد و یا نسبت به چیزی علم نداشته باشد و اتفاقاً کار درستی را انجام دهد. بلکه هنر این است که انسان بر اساس علم و توانی که دارد، عمل صالح انجام دهد.
https://eitaa.com/joinchat/3117482264Cd043bccaa1
قسمت2⃣
✨بسیاری از کارهایی که انسانهای معمولی آن را نکوهیده و زشت (یا همان گناه) میدانند و انجام نمیدهند، به علت علمی است که قبح و مضرات آن دارند.
ممکن است این سؤال در ذهن ایجاد شود که بسیاری از مردم به قبح و مضرات چیزی علم دارند، اما خود را از آن نگاه نمیدارند! مانند علمی که همه عالم به مضرات نوشیدنیهای مست کننده دارند. پاسخ این است که اغلب «#علم» به یک موضوع کفایت نمیکند. مثل کسی که علم به ارتفاع ساختمان، جاذبه و سختی زمین داشته باشد، اما نسبت به نرمی بدن خود و یا این که دستان انسان قدرت پرواز ندارند نداشته باشد و تصمیم به پرواز و فرود مانند پرندگان بگیرد!
✨لذا ممکن است کسی به مضرات مشروب علم داشته باشد، اما به اراده، ضرورت عمل به علم، مصائب و گرفتاریهای عمل به جهل و ... نداشته باشد.
https://eitaa.com/joinchat/3117482264Cd043bccaa1
قسمت3⃣
✨اینجا ممکن است این سؤال مطرح شود، که در هر حال علم جامع توسط وحی و القا به معصومین (ع) عطا شده بود!
⚠️دقت فرمایید که خداوند متعال به سایر انسانها نیز از طریق وحی (توسط کتاب، انبیاء و اولیاء) و هم چنین الهام و القا ـ (چنان چه در سوره الشمس میفرماید: فالهما فجورها و تقویها – پس زشتیها و خوبیها را به او الهام کردیم) علم داده است و توان عمل به علم را نیز داده است و در هر کجا که توان نباشد، تکلیف را برداشته است. مثل کسی که به واجب بودن حج برای مستطیع علم دارد، ولی خودش مستطیع نیست و توان حج ندارد، یا علم به وجود جهاد در میدان دارد، اما به علت کهولت یا نقص عضو، توان آن را ندارد.
✨ پس اگر چنین کسی به حج نرفت و یا در جهاد شرکت ننمود، گناهی مرتکب نگردیده است.
چنین علمی، نه تنها اختیار را از انسان سلب نمیکند، بلکه سبب تقویت آن میشود و معصومین (ع) نیز از قاعده مستثنیٰ نیستند. این شبهه مثل این است که بگوییم: اگر کسی علم داشت که تحصیل فواید بسیاری دارد و به سراغ تحصیل رفت، پس مجبور به تحصیل بوده و در ادامه تحصیل و کسب مدارج بالای عملی هنری نکرده است!
https://eitaa.com/joinchat/3117482264Cd043bccaa1