💫گهواره
✅ از منظر مکتب پزشکی ایرانی "گهواره" یا "ارجوحه" علاوه بر نقشی که برای آرام سازی و خواب نوزادان دارد، می تواند دارای اثرات "درمانی" در برخی بیماری ها در سنین نوزادی و بزرگسالی و کهولت نیز باشد.
✅ در تدابیر نوزادان پس از تولد، استفاده از گهواره توصیه شده که این کار باید پس از شیر خوردن، به آرامی و نرمی صورت گیرد.
✅ حکیمان طب ایرانی توصیه کرده اند که بهتر است جلوی گهواره مهره يا پارچهاى رنگارنگ آويزان كنند و این عمل در تقویت چشم و تکامل دید موثر دانسته اند.
✅ سر نوزاد باید بالاتر از سطح بدن قرار گیرد تا مانع برگشت مواد به بالا شود.
@HakimKheirAndish
✨#امام_کاظم (علیه السلام)
هـر که برادرش را در کاری ناپسنـد ببینـد و بتوانـد او را از آن باز دارد و چنین نکنـد، به او خیانـت کرده اسـت.
📚الامالیصدوق، ص۳۴۳
🏴 #شهـادت_امـام_کاظم علیـه السـلام تسلیـت باد .
🌼🍯 التیام زخم بستر به کمک عسل طبیعی و بابونه
🐝 امروزه بهره گیری از فواید و مزایای طب سنتی با توجه به اقبال عمومی به سرعت در حال گسترش است و این شیوه درمانی به کمک بیماران و دردمندان آمده تا از رنج و مشکلات آنها به ویژه در زمینه زخم بستر و مزمن بکاهد.
🌼 به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، متخصصان طب سنتی با استفاده از اندوخته های علمی و تجربیات گرانبها به دنبال درمان بیماری های مختلف و همچنین عوارضی مانند زخم بستر و مزمن هستند.
#زخم بستر چیست❓
زخم بستر به آسیب بافت بدن (شامل پوست، درم، اپیدرم و ماهیچه) در اثر ایجاد فشار درازمدت بر یک یا چند نقطه از بدن گفته می شود.خوابیدن طولانی مدت در وضعیت ثابت، سائیدگی در صندلی یا بستر، استفاده از لگن بیمار نامناسب و یا کشیدگی با ملحفه می تواند به بخشی از پوست یا بافت بدن آسیب بزند. بیماران بستری، افراد در حال کما یا فلج شده از جمله کسانی هستند که در معرض خطر ابتلا به زخم بستر می باشند.
🔺 زخم بستر اغلب در بخش های استخوانی بدن ایجاد می شود زیرا در این قسمت ها فشار بیشتری بر پوست وارد می شود و چربی کمتری برای محافظت از این ناحیه وجود دارد.
🔹 هر چند علم پزشکی پیشرفت های خوبی در خصوص ترمیم زخم ها داشته است اما تاکنون این معضل به صورت کامل برطرف نشده و می تواند مشکلاتی را برای فرد بیمار به وجود آورد که با استفاده از خواص طب سنتی می توان خدمات مطلوب تری ارائه کرد.
🍯 عسل طبیعی یکی از شیوه طب سنتی برای ترمیم زخم ها
رئیس مرکز تحقیقات کولورکتال دانشگاه علوم پزشکی ایران در این رابطه به خبرنگار علمی ایرنا گفت: عسل طبیعی سال هاست به عنوان یکی از روش های طب سنتی برای درمان زخم مزمن و بستر استفاده می شود.
🔺 دکتر شهرام آگاه اظهار کرد که گیاهان دارویی (بابونه) و (مورد) نیز برای درمان زخم ها مورد استفاده قرار می گیرد که مطالعاتی در مورد خواص گیاه دارویی (مورد) برای درمان زخم ها در این مرکز در حال انجام است. وی گفت: در طب سنتی روش هایی برای درمان زخم ها وجود دارد که از سال های بسیار گذشته در جامعه ما مورد استفاده قرار می گیرد.
🔹رئیس مرکز تحقیقات کولورکتال دانشگاه علوم پزشکی ایران اظهار کرد که مطالعات جامع علمی در زمینه استفاده طب سنتی برای درمان زخم انجام گرفته که از جمله آن می توان به اثبات استفاده از عسل طبیعی برای درمان زخم اشاره کرد.
🔺 آگاه با اشاره به ظرفیت ها و توانمندی های طب سنتی ایرانی اشاره کرد و گفت: باید از این توانمندی ها به نحو مطلوب تری برای ارتقاء سلامت مردم بهره برد. داروی های وارداتی زخم بستر معمولاً تحت پوشش بیمه قرار ندارند. وی با اشاره به اینکه داروهای جدید و به روز زخم بستر اعم از شیمیاییی و ارگانیک در کشور وارداتی هستند، اظهار کرد: این داروهای وارداتی معمولاً تحت پوشش بیمه ها قرار ندارند.
🔹 رئیس مرکز تحقیقات کولورکتال دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: هر چند در سال های اخیر تعداد بیماری های خاص تحت پوشش بیمه افزایش یافته است، اما اغلب داروهای زخم بستر هنوز تحت پوشش بیمه ها نیستند که بار مالی فراوانی را بر خانواده ها تحمیل می کند و در برخی موارد درمان این عارضه را به تأخیر انداخته است.
🔺 وی از متولیان نظام سلامت تقاضا کرد اقدامات جدی تری در مورد پوشش بیمه داروهای زخم بستر انجام دهند تا بیماران با آرامش به دنبال درمان خود باشند. گیاهان دارویی برای درد، خونریزی و عفونت زخم ها قابل استفاده هستند
🔹 عضو پژوهشکده دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به کاربرد گیاهان دارویی در درمان زخم ها گفت: زخم ها درد، خونریزی و عفونت به همراه دارد که گیاهان دارویی در هر سه زمینه قابل استفاده هستند.
🔺 دکتر ژاله علی اصل اظهار کرد که برخی از گیاهان دارویی در کاهش درد، برخی در جلوگیری از خونریزی و همچنین تعدادی از گیاهان دارویی در ترمیم زخم ها مؤثر هستند که این موضوع از لحاظ علمی اثبات شده است.
🔹 وی گیاهان دارویی (دم الاخوین)، پنیرک، گل ختمی را از جمله گیاهان دارویی اعلام کرد که در جلوگیری از خونریزی مفید و موثر هستند.
🔺 علی اصل با اشاره به قابلیت برخی از گیاهان دارویی در ترمیم زخم بستر، در این خصوص از کارایی #عسل طبیعی و گیاه دارویی بابونه یاد کرد.
🔹 وی همچنین خاطر نشان کرد: هر چند در ترمیم زخم بستر عوامل متعددی از جمله سن بیمار و داشتن بیماری های زمینه ای مؤثر است امام نداشتن برنامه غذایی مناسب نیز بر روند ترمیم زخم ها تأثیر می گذارد.
📔 منبع: ماهنامه عسل درمانی/ شماره ۱۶/ تابستان ۹۵
@HakimKheirAndish
غذاهای محلی استان فارس
نام غذا: آب نخود
مواد لازم:
نخود: سه چهارم پیمانه
گوشت گوسفند: ۱۸۰ گرم
کلم قمری: یک عدد
پیاز متوسط: یک عدد
روغن زرد محلی: دو قاشق غذاخوری
نمك سالم، زردچوبه : به مقدار لازم
آب سالم: به مقدار لازم
روش طبخ:
ابتدا پیاز را خرد کرده و با روغن تفت می دهیم.
سپس گوشت، نخود، کلم قمری خرد شده، نمک، زردچوبه و ادویه را افزوده و با مقدار کافی آب سالم روی حرارت ملایم می گذاریم تا کاملاً پخته، غليظ شده و جا بيفتد.
نظر متخصصين تغذيه:
✅ اين غذا به دليل داشتن حبوبات، تأمين كننده پروتئين، آهن و ٦٠٪ كلسيم مورد نياز روزانه می باشد.
مقوی و سير كننده است و برای نوجوانان، ورزشكاران و افرادی كه قصد كاهش وزن دارند توصيه می گردد.
كلم قمری سرشار از ويتامين های C و D بوده و در پيشگيری از بروز سرطان و بيماری های التهابی سودمند است.
📚كتاب خوراك های بومی ايران
#غذای_محلی
@HakimKheirAndish
🌈خاگینه گردویی
مواد لازم🔻
🔸تخم مرغ محلی ۱ عدد
🔹آرد گندم کامل سبوس دار ۱ ق غ
🔸نمک دریا خیلی کم
🔹برای داخل خاگینه پودر گردو مقداری زنجبیل و دارچین
🔸نصف استکان شیره انگور +مقداری آب برای رقیق کردن شیره
🌈طرز تهیه:
تخم مرغ و نمک و آرد رو با هم خوب مخلوط میکنیم
تابهٔ نچسب به قطر ۱۸ سانت رو گرم میکنیم و مقداری روغن کف ظرف میریزیم و تخم مرغ رو میریزیم توی تابه تا پف کنه و بپزه
زیر تابه رو خاموش میکنیم و مقداری شیره روی خاگینه میریزیم و مخلوط پودر گردو و زنجبیل و دارچین رو روش میریزیم و خاگینه رو رول میکنیم و بقیهٔ شیره رو روی سطح خاگینه میریزیم و میزاریم روی شعلهٔ خیلی کم تا شیره به خورد خاگینه بره و با قاشق از شیره روی خاگینه بریزید و ۲ سه بار هم برش گردونید تا شیره به خورد کل خاگینه بره
سپس خاگینه رو توی ظرف سرو میزاریم و با مقداری پودر گردو یا پسته تزیین میکنیم و برشش میدیم.
❌خوردن خاگینه گردویی در فصل تابستان مناسب نمیباشد:
به نقل از حضرت علی (علیه السلام):
خوردن گردو در گرمای شديد حرارت را در بدن برمیانگيزد و زخمهای تن را تحريک میكند، اما خوردن آن در زمستان، كليهها را گرم میكند و سرما را دفع میکند.
📚محاسن،ج2،ص297
@HakimKheirAndish
♻️ شلغم
🕋 به نقل از امام صادق علیه السلام:
«به طور مداوم شلغم بخورید و آن را کتمان کنید، مگر از اهلش. هیچ کسی نیست که ژن جذام نداشته باشد؛ با خوردن شلغم، آن را آب کنید.»
🕋«شلغم، ژن جذام را آب می کند. اگر شلغم را در فصل خودش [زمستان] مصرف کنید. تمام بیماری ها را از شما برطرف می کند».
📚منابع:مکارم الاخلاق، ج۱، ص۱۸۱، المحاسن،ج۲، ص۵۲۵.
✅ اثرات ضد دیابتی
📘 مطالعات حیوانی نشان می دهد که شلغم ممکن است اثرات ضد دیابتی داشته باشد.
🐁یک مطالعه 9 ماهه روی موشهایی که رژیم غذایی با قند بالا داشتند نشان داد که درمان با 45 میلیگرم عصاره شلغم به ازای هر پوند از وزن بدن، در مقایسه با گروه کنترل، سطح قند خون را کاهش داد و سطح انسولین را افزایش داد.
⏮ این مطالعه همچنین نشان داد که این عصاره، به سایر اختلالات متابولیک مرتبط با دیابت، مانند سطح کلسترول و تری گلیسیرید خون بالا هم کمک می کند.
⚠️همچنین یک مطالعه 28 روزه بر روی موشهای دیابتی ثابت کرد که آنهایی که روزانه 90 تا 180 میلیگرم عصاره برگ شلغم در هر پوند تغذیه میکردند، کاهش قابلتوجهی قند خون و سطح کلسترول بد داشتند.
اثرات ضد التهابی
🦠التهاب با بسیاری از بیماریهای مزمن مانند آرتریت، سرطان و فشار خون بالا ناشی از سخت شدن رگها همراه است.
🧫 گلوکوزینولات ها در شلغم به ایندول ها و ایزوتیوسیانات ها تجزیه می شوند که هر دو محصول جانبی زیست فعال با خواص ضد التهابی هستند.
🧬یک نوع خاص از ایندول در شلغم، آرولکسین است، که مطالعات نشان می دهد که ترکیبات التهابی مانند اکسید نیتریک، یک نوع رادیکال آزاد درگیر در روند التهاب را مسدود می کند.
📌به عنوان مثال، مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی نشان داده اند که آرولکسین به طور قابل توجهی التهاب و آسیب را در سلول های روده بزرگ انسان و کولون موش با غیرفعال کردن یک مسیر التهابی کاهش می دهد.
📚منبع:
https://www.healthline.com/nutrition/turnip-nutrition#benefits
@HakimKheirAndish
ضمن عرض سلام و تبریک بمناسبت سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی
🔘از همه شما مردم بصیر دعوت میکنیم تا با شرکت در انتخابات پیش رو و ایجاد یک مجلس مقتدر و انقلابی برگ زرین دیگری را بر افتخارات خود بیافزایید.
🔘با توجه به اهمیت رویکرد نمایندگان در عرصه سلامت و سوال مکرر شما هموطنان عزیز مبنی بر معرفی نامزدهای شاخص، انقلابی، متدین و دغدغهمند در راستای اصلاح نظام سلامت و ریلگذاری قانونی در جهت اجرای سیاستهای کلی سلامت ابلاغی مقام معظم رهبری، با تحقیق و مشورت انجام شده با همکاران و دوستان مشخص شد نامزدهای ذیل دارای سوابق و عملکرد مفید در دفاع از طب سنتی، تغذیه سالم، اصلاح سبک زندگی، افشاگری در برابر تهدیدهای سلامت از جمله معضلات دوران کرونا و ... می باشند.
حوزه انتخابیه: اصفهان
- حجت الاسلام حسین میرزایی
- دکتر زهرا شیخی
حوزه انتخابیه: البرز
- دکتر مهدی عسگری
- هاشمی فشارکی
حوزه انتخابیه: بابل
مهدی سعادتی
حوزه انتخابیه: تهران
- دکتر روح الله ایزدخواه
- دکتر حسن اکبری
- دکتر زهره الهیان
- دکتر امیرحسین ثابتی
حوزه انتخابیه: دزفول
عباس پاپی زاده پالنگان
حوزه انتخابیه: رشت و خمام
- محمدرضا عوض نیا
- حسن کربلایی
حوزه انتخابیه: شاهین شهر و میمه
حسینعلی حاجی دلیگانی
حوزه انتخابیه : قزوین
خانم دکتر محمد بیگی
حوزه انتخابیه: قم
- دکتر محمد شربتی
- دکتر محمد منان رئیسی
- حجت الاسلام سید محمدرضا رضی
حوزه انتخابیه: کاشمر
حجت الاسلام جواد نیک منش
حوزه انتخابیه: مشهد و کلات
محمدابراهیم رفیعی
https://eitaa.com/drezamontazer
♻️غذا را خوب بجوید
🔷از دستورات مورد تاکید روایات و دستورات طبی موجود در منابع پزشکی ایرانی و همچنین مقالات و کتب پزشکی طب جدید، خوب جویدن غذاست. خوب جویدن غذا تاثیرات شگرفی بر هضم غذا دارد و کم گذاشتن در این کار باعث بروز سوء هضم و به دنبال آن اختلال در کارکرد کبد و سایر ارگانها می گردد.
👈جویدن علاوه بر اینکه سطح مقطع تماس غذا با آنزیمهای گوارشی را افزایش می دهد باعث می شود تا بزاق به خوبی با توده غذایی واردشده به دهان آغشته گردد و تاثیرات شگرفی از این اتفاق حاصل شود.
🔷بزاق یک ترکیب استثنایی است که 99 درصد آن را آب تشکیل می دهد، ولی با این حال یک درصد باقیمانده آن حاوی موادی بسیار باارزش است. طبیعتا با خوب جویدن، به واسطه افزایش میزان ترکیب بزاق با غذا، احساس عطش بعد از غذا بسیار کاهش می یابد و عوارض پرنوشی حین یا بعد از غذا از جمله سوء هضم بر بدن تحمیل نخواهد شد.
👈علاوه بر این موسین موجود در بزاق با اتصال به مولکولهای آبی که قطعات غذا را می پوشانند باعث نگه داشتن آنها در کنار یکدیگر شده و لقمه را تبدیل به یک توده نرم و یکنواخت می کند و از افتادن غذا در گلو و ایجاد خراش در مری پیشگیری می کند.
🖊دکتر محمدعلی زارعیان (متخصص طب سنتی ایرانی )
@HakimKheirAndish