هم قلم
📌کارتان را برای خدا نکنید، برای خدا کار کنید!
🔸️ایام انتخابات است و هیاهوی انتخاباتی و تلاش برای رای آوردن نامزد اصلح (در جبهه انقلابی) و نامزد مورد نظر (در جبهه اصلاحات) روز به روز شدت بیشتری پیدا می کند، احزاب و گروه ها خودجوش برای رای آوردن منتخب خود فعال شده اند و دیگران را تواصی به حق می کنند.
🔸️اما این بار آنچه جبهه انقلاب را مشوش و نگران کرده، "انتخاب اصلح" است، نگران است و تلاش می کند تا آنکه اصلح است بر کرسی ریاست جمهوری بنشیند از همین رو با رقیب همسو و انقلابی خود به مجادله میپردازد تا او را قانع کند بین دو نامزد انقلابی، خدمتگزار و ولایی "گزینه الف" بهتر است. جبهه انقلاب دغدغه مند است و تلاشگر و اتفاقا به قصد خیر و خیرخواهی و چه بسا "برای خدا" دائما در تلاش اقناع طرفداران دیگر نامزد انقلابی است تا نامزد خود را اصلح تر معرفی کند که همین اقناع سازی به مجادله و تخریب و دودستگی و .. می انجامد.
🔸️چه بجاست سخن شهید آوینی که " کارتان را برای خدا نکنید"، "برای خدا کار کنید".
جبهه انقلاب باید توجه داشته باشد که خدا چه می خواهد و آنچه خدا می خواهد انجام دهد؛
وَأَطِيعُوا اللَّهَ وَرَسُولَهُ وَلَا تَنَازَعُوا فَتَفْشَلُوا وَتَذْهَبَ رِيحُكُمْ وَاصْبِرُوا إِنَّ اللَّهَ مَعَ الصَّابِرِينَ
ﻭ ﺍﺯ ﺧﺪﺍ ﻭ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮﺵ ﻓﺮﻣﺎﻥ ﺑﺮﻳﺪ ﻭ ﺑﺎ ﻳﻜﺪﻳﮕﺮ ﻧﺰﺍﻉ ﻭ ﺍﺧﺘﻠﺎﻑ ﻣﻜﻨﻴﺪ ﻛﻪ ﺳﺴﺖ ﻭ ﺑﺪﺩﻝ ﻣﻰﺷﻮﻳﺪ ﻭ ﻗﺪﺭﺕ ﻭ ﺷﻮﻛﺘﺘﺎﻥ ﺍﺯ ﻣﻴﺎﻥ ﻣﻰﺭﻭﺩ ﻭ ﺷﻜﻴﺒﺎﻳﻲ ﻭﺭﺯﻳﺪ ﺯﻳﺮﺍ ﺧﺪﺍ ﺑﺎ ﺷﻜﻴﺒﺎﻳﺎﻥ ﺍﺳﺖ.(انفال/٤٦)
🔸️آنچه خدا می خواهد؛ یکدلی و همبستگی و وحدت جبهه انقلاب است، در این برهه وظیفه جبهه انقلاب، نقد مواضع رقبای غیرهمسو و غیرانقلابی است که به اصل رویکرد انقلابی و اسلامی در اداره کشور منتقد است و آن را در تعارض با رفاه اجتماعی می بیند.
✍🏻#پازکی
🗒️@HamQalam
از بسیج اساتید و نخبگان جامعه الزهرا
⁉️چرا بعد از انقلاب اکثر روسای جمهور با ولی فقیه زمان خود زاویه گرفتند و دچار انحراف شدند؟ و چرا آیتالله خامنهای با امام، و آیت الله رئیسی در زمان ریاست جمهوری دچار انحراف و زاویه با رهبری نشد؟
▫️برای پاسخ به این سوال مهم و اساسی مثال زبیر بن عوام از صدر اسلام، نمونه خوبی برای شفافیت و پاسخگویی به این سوال است.
1⃣زبیر از سرداران و از یاران پیامبر اسلام بود.
2⃣پدر زبیر برادر حضرت خدیجه بود.
3⃣مادرش عمه پیامبر اسلام بود.
4⃣زبیر از مدافعان حضرت علی علیهالسّلام در انتخاب خلیفه اول در سقیفه بود.
5⃣زبیر از شاهدان وصیت حضرت زهرا «سلاماللهعلیها» بود.
6⃣زبیر در تشیع پیکر حضرت زهرا حضور داشت و در شورای شش نفره در انتخاب خلیفه سوم به حضرت علی رای داد.
‼چه عواملی سبب شد زبیر با این همه افتخارات و سابقه انقلابی دچار انحراف و زوایه با ولی امر خود شود و عاقبت بخیر نگردد.
🔸️مهمترین ضعف بنیادی شخصیت زبیر #حب_دنیا بود و این حب سبب ضعف تقوای الهی در او گردید؛ طوریکه تقوای زبیر، هم سطح دیگر یاران پیامبر همچون سلمان، ابوذر و مقداد نشد. ضعف بنیادی زبیر همه ایمان و شخصیت او را تحت تاثیر قرار داد و حب دنیا در عمق روح و قلب زبیر ریشه دواند.
🔸️زبیر خصوصیات جنگاوری و دلاوری و شجاعت عجیب داشت، اما معرفت و شناخت عمیق به اسلام و جهان هستی نداشت و همین زمینه حب دنیا در قلب و روح او را فراهم کرد و بعدها علت العلل سقوط زبیر گردید.
🔸️زبیر پس از مرگش یازده خانه در مدینه، دو خانه در بصره، یک خانه در کوفه و یک خانه در مصر به ارث گذاشت. همچنین هزار دینار، هزار اسب و هزار کنیز و غلام از خود بر جای گذاشت.
🔸️علت اصلی مخالفت زبیر و طلحه با امیرالمومنین هم حب دنیا بود. اعتراضش به این بود که چرا حضرت علی علیهالسلام ایشان را در مناصب مهم حکومتی قرار نداد. و چرا سهم آنان از بیت المال را به همان اندازهای زمان خلیفه دوم تعیین نکرد.
🔸️زبیر بنیانگذار «آقازادگی» در اسلام شد. عبدالله فرزند او اولین آقازاده در اسلام گردید.
🗒️@HamQalam
هدایت شده از رحا مدیا
مدرسه اندیشهورز رحا برگزار میکند؛
✍️ رواق اهل قلم ✍️
💢 یادداشتخوانی "شهید جمهور و دولت آینده "
👤 با حضور علی اصغر کاویانی، مدرس نویسندگی
📅 زمان: شنبه ۲۶ خردادماه
⏰ ساعت ۲۱ الی ۲۲
📍 در بستر اسکای روم
جهت نام نویسی به ادمین مدرسه رحا مراجعه کنید:
@adm_schl
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحا مدیا)
🆔 @rahamedia
📌پیامد انتخاب درست یا غلط؟
فَأَلۡهَمَهَا فُجُورَهَا وَتَقۡوَىٰهَا
🔸️طبق آیات قرآن کریم، وجود انسان مرکب از امیال و عقلانیت و فطرت است و در حیطه امیال، هردو میل مثبت و منفی یعنی تمایل و ادراک نسبت به خوبی ها و هم تمایل به هوای نفس و شهوات همراه با ادراک آن وجود دارد.
🔸️این دوگانه ی انتخاب مسیر درست یا غلط از درون عمیق ترین ساحت وجود انسان تحقق پیدا میکند و تا بیرونی ترین ساحت وجود او یعنی رفتار و اعمال در سطح جامعه امتداد میابد. انسان از نفس تا آفاق در تقابل با این دوگانه ی خیر و شر در معرض انتخاب است. و همین اختیار و اراده و انتخاب است که تعیین میکند سرنوشت او چگونه رقم بخورد.
🔸️عالم که خالقی حکیم دارد، برپایه مقدرات ثابت و منطقی و عادلانه در پی انتخاب حاصل از اختیار انسان، یک نتیجه و واکنش مشخص به او مینمایاند پس راه گریزی از ثمره و عقبهی یک انتخاب نیست! چه نیک باشد و چه شر!
🔸️انتخابات که در سطح عمومی و اجتماعی قرار است یکی از مهمترین تصمیم گیری های جامعه درمورد سرنوشت خود، جامعه و حتی منابع و معادن سرزمینی که زیستگاه ماست، باشد، یکی از تعیین کننده ترین انتخاب های سرنوشت سال های آتی ما خواهد بود. بیگمان بی گدار نمیتواند به آب زد! انتخاب ما باید از منشأ آگاهی به حسن ثمر برسد.
🔸️مهمترین وظیفه ی ما در این برهه؛ شناخت اصلح و به تبع اهمیت سرنوشت جمعی جامعه مان، معرفی آن شخصیت به عموم خواهد بود.
✍🏻#شعبانزاده
🗒️@HamQalam
هم قلم
💢روز شناخت
#عرفه واژهای عربی، به معنای فهم و شناختن چیزی همراه با تفکر و تدبر در آثار آن است.* روز عرفه مصادف با روز نهم ذیحجه و یکی از مقدسترین روزها در تقویم اسلامی و دومین روز از سفر حج است.
در #روز_عرفه دعایی به پیشوای سوم شیعیان منتسب شده که به منشور تربیتی #امام_حسین علیهالسلام شبیه است و در آن به یادآوری نعمتهای خداوند، روش تربیتی تضرع، ایجاد امید و ....میپردازد.
امام حسین علیه السلام در دعای عرفه، مراحل سیر و سلوک إلی الله را به خوبی در قالب #دعا بیان نمودهاند؛ آموزههای عرفانی عملی خاصی نظیر توحید، ایمان، یقین، توکل، توبه، فقر و... که هر یک باید در مرحلهای خاص طی شود تا به مرحله بعدی برسد. مهمترین محورهای این دعا، محور خداشناسی، انسانشناسی، راهنماشناسی، هستیشناسی و معادشناسی است.
دعای عرفه از شروع تا پایانش بر اساس توحید بنا نهاده شده و با وجود مضامین متعدد یک متن جامع و به هم پیوسته در موضوع یکتاپرستی و سرشار از دلالتهای تربیت اخلاقی عرفانی است که در دو زمینه خودتربیتی و دیگرتربیتی است.
⭕️بر خلاف تصور عموم، سال دقیق قرائت دعای عرفه مشخص نیست و منابع متقدم، نکتهای ذکر نکردهاند! به عبارت دیگر پژوهشگران، این دعا را مربوط به آخرین حج امام حسین علیهالسلام نمیدانند؛ زیرا بر اساس یافتهها ایشان در سفر حجی که قبل از واقعه کربلا بود، در عرفات توقف نداشتند.
درباره خروج امام حسین علیهالسلام از #مکه دو دیدگاه وجود دارد، برخی آن را حج ناتمام نامیدهاند زیرا معتقدند امام علیهالسلام حج خود را تبدیل به عمره مفرده کردند و از مکه خارج شدند، اما بنابر دیدگاه دیگر، امام حسین علیهالسلام از ابتدا نیت عمره مفرده داشتند نه #حج تمتع!
به هر روی، وجود این دعا و فرازهای ناب آن در هر بازهی زمانی که بیان شده باشد؛ چراغ راه هدایت دلهای زنگار گرفته است و هر ساله شیعیان با تأسی به امام سوم خویش، این دعا را در روز عرفه در #صحرای_عرفات و دیگر مناطق دیگر جهان میخوانند.
*راغب اصفهانی، مفردات، ص۵۶۰.
✍#نجمه_صالحی
🗒️@HamQalam
هم قلم
بسم الله و الحمدلله
🌑 اللَّهُمَّ اجْعَلْ غِنَايَ فِي نَفْسِي؛
پروردگارا بی نیازم کن آنگونه که مسلم بن عقیل را از "ما سِوَی الله" مستغنی ساختی
آنگاه که در کوفه از پیچ هر کوچه که گذشت تنهاتر شد و آنچنان در برج دارالإماره، پرجبروت قامت آراست که گویی بی نیاز ترینِ مردان عالم بود!
🌑 واعظی در درونم خطبه میخواند:
حیرانِ راز استغنای مسلم اگر شدی، أبی عبدالله را جستجو کن، بر فراز قلبت قد علم نما و دست بر سینه بگذار و به سوی حرمش جان رهسپار کن.
حیران راز استغنای مسلم اگر شدی، حسینی باش، همین کافیست، معرفت به حسین "علیه السلام" تقوایت را آنچنان افزون میکند که فرقان میان حق و باطل را دریابی، همانند مسلم، شیدای مولایت باش که بی نیاز از نامردانِ مردنمای زمانهات باشی!
🌑 وَ الْيَقِينَ فِي قَلْبِي؛
قلبم را به یقین استقامت ببخش، همچون مسلم بن عقیل که تهلیلکنان و تکبیرگویان به مسلخِ عشق میرفت، "فَلَا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَلَا هُمْ يَحْزَنُونَ" بر وجود مبارکش جوشنی از یقین پوشانده بود؛
اشک از دیدگانش روان بود، اشکی که جز در غم غربت مولایش جاری نمیشد، گریان بود بر امامی که بی وفایان، به جهل و بی بصیرتی، زرپرستی و زورپذیری او را به قتلگاه میبرند و به بهای چند روز بیشتر فرصت یافتن برای زندگیِ ننگین و خفتبارِ خود قربانی می کنند!
🌑 وَ الْإِخْلاَصَ فِي عَمَلِي؛
اخلاصم عنایت فرما، آنچنان که جز به رنگ معشقوق، نقشی نپذیرم و آنچنان مجنونِ مولایم شوم که مسلم شد.
در واپسین لحظات، آب طلب کرد و هر بار خونِ صورت و دهانش آب را گلگون کرد و او دانست که باید حیات و مماتش، شبیه ترین باشد به امامش و فرمود: «اَلْحَمْدُلله لَوْ کانَ مِنَ الرّزْقِ الْمَسُومِ لَشَرِبتُهُ».
🌑 و واعظِ درونم اینگونه خطابه اش را به دعایی نیکو، حسنِ عاقبت بخشید و گفت:
پروردگارا؛ استجابت هر فراز از دعای عرفهام را در این یک جملهی مولایم "ابی عبدالله الحسین" قرار ده که آنچنان زندگی کنم و آنطور بمیرم که امامم در وصف وداعم با این سرای رنج اینگونه شهادت دهد:
« أَلاَ إِنَّهُ قَدْ قَضَى ما عَلَیْهِ»؛ (بدانید او به تکلیف خویش عمل کرد).
🏴 التماس دعا!
✍#مریماشرفیگودرزی
🗒️@HamQalam
🔖رمی جمرات
سالهاست کودکان و جوانان فلسطینی با پرتاب سنگ به نمادهای انسانی شیاطین رمی جمرات میکنند.
اینک در این هشت ماه بعد از شروع عملیات کوبندهی طوفانالاقصی و نسلکشی در غزهی مظلوم، به برکت بیداری حاصل از خون این شهدا، چهره ی روشن حق و حقیقت بر همگان آشکار گردیده و همه آزادگان جهان با اعلام انزجار قلبی و عملی و تحریم همهجانبه رژیم غاصب صهیونیستی، همراه مردان جبهه مقاومت و زنان و کودکان فلسطینی رمی جمرات خواهیم کرد، چراکه به فرمودهی خمینی کبیر «حاشا که خلوص عشق موحدین، جز به ظهور کامل نفرت از مشرکین و منافقین حاصل نخواهد شد.» و قطعا دفاع از خون شهدای غزه و اعلام انزجار و تحریم اسرائیل غاصب و پدرخواندهاش آمریکای جنایتکار، صحنهی عملی تبری از شیاطین و رمی جمرات است.
✍🏻آمنهعسکریمنفرد
#رمی_جمرات
#مرگ_بر_اسرائیل
🗒️@HamQalam
هم قلم
🗳 «همه این اتفاقات نتیجه رأی تو بود !!!»
▫️در انتخاب خلیفه سوم، توسط شورایی ۶نفره رأی گیری شد و چون آرا مساوی شد، عبدالرحمان بن عوف عهده دار ختم کلام شد. یعنی او حق «وتو» داشت وبه هرکسی رأی میداد، همو خلیفه مسلمین میشد!
▫️عبدالرحمن ابتدا نزد مولا امیرالمومنین آمد و گفت به شرط "عمل به قرآن" و "سنت پیامبر" و "سیره شیخین" به تو رأی می دهم و تو خلیفه خواهی شد!!؟
▫️امیرالمومنین فقط عمل به قرآن و سنت پیامبر(ص) را قبول کرد و عمل به سیره شیخین (ابابکر وعمر) را نپذیرفت.
پس عبدالرحمن به سراغ عثمان رفت و او هر ۳شرط را بی درنگ پذیرفت!!!
▫️بعد از آنکه عثمان خلیفه شد فوراً بنیامیه را بر امور مسلمانان مسلط کرد به گونهای که حضرت امیر در تعبیری میفرمایند:
«بنی امیه چونان شتران گرسنه که به علفهای بهاری رو می آورند بر بیتالمال مسلمین چیره گشتند...»
در نتیجه در زمان خلافت عثمان خیلی مشکلات و بلاها به سر جامعه پهناور اسلام آمد تا جایی که مردم علیه او شورش کردند و به رغم مخالفت و حتی مقابله امیرالمومنین، عثمان در آن شورش کشته شد!!!
✅نکته:
▫️قبل ازشورش عدهای از اصحاب رفتند که عثمان را نصیحت کنند مثل ابوذر، عبدالله بن مسعود و خود عبدالرحمن بن عوف که خلیفه باهر کدام به نحوی برخورد ناشایست کرد.
ابوذر را تبعید کرد، عبدالرحمن ابن عوف را کتک زد و بیرون کرد و...
▫️بعداً عثمان برای دلجویی به عیادت عبدالرحمن رفت که عبدالرحمن از او روی برگرداند و گفت:
«مابه تو رأی ندادیم که با جامعه مسلمین این کارها را بکنی، قرار ما این نبود...»
▫️در ادامه امیرالمومنین به عیادت عبدالرحمن رفته وانتخاب غلط او را یادآور شده و فرمودند: «همه این اتفاقات نتیجه رأی تو بود»
▫️عبدالرحمن گفت:
من پشیمانم و از از رأی خود به خلیفه روی گردانم و راضی به هیچیک از اقدامات وی نیستم.
مولا علی علیهالسلام دربیان اینکه پشیمانی دیگر فایده ندارد، فرمودند:
«تو در تمام اقدامات او شریکی! چه بخواهی! چه نخواهی!»
✅ عزیزان...
انتخابات مهمی پیش رو داریم
فراموش نکنیم که:
🗳 رأی ما مسئولیت آور است.
پس با آگاهی و بصیرت رای بدهیم.
#انتخاب_مردم
✍🏻#پورمهدی
🗒️@HamQalam
💢غدیر از نگاه مسلمانان (۲)
به اعتقاد شیعیان، در جملهی مشهور عید غدیر "من کنت مولاه فهذا علی مولاه" واژه "مولی" به معنی محبت نیست زیرا محبت نسبت به حضرت علی علیهالسلام،
اولاً مورد اختلاف میان مسلمانان نبوده است.
ثانیاً امری بوده است که پیش از غدیر بارها توسط پیامبر اکرم صلی اللهعلیهوآله بیان شده بود.
ثالثاً بیان این امر، به جمع کردن مردم و ایراد یک خطبه طولانی نیاز نداشته است.
بر این اساس شیعیان در طول تاریخ این واژه را به معنای «اولی به امر» و کسی که بر تمامی مردم ولایت دارد دانسته و دلایل متعددی بر این امر اقامه کردهاند.
بنا به آیه شش سورۂ احزاب پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله بر تمامی مؤمنان ولایت داشته و سخن ایشان بر تمامی مسلمانان اولی است.
همچنین بنا به گزارشهای فراوان و موجود در منابع، پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله در ابتدای خطبه، از مسلمانان اقرار گرفتهاند که "الست ولى المؤمنين" و مردم در پاسخ به این امر اذعان کردهاند. در ادامه پیامبر، همان جمله معروف خطبه را بیان کردهاند و در این فرمایش خود همان ولایتی را که خود ایشان دارند، برای حضرت علی علیهالسلام ثابت دانستهاند. بنابراین معنای "مولی" در این فرمایش همان ولایتی است که پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله داشتهاند.*
〰〰〰〰
سید مرتضی، الشافی، ج2، صص 258-310
شیخ طوسی، تلخیص الشافی، ج 2، صص 167-197.
✍🏻#نجمه_صالحی
🗒️@HamQalam
هم قلم
« و فَدَیْناهُ بِذبْحٍ عظیم»
🔖سلام بر «قربان» و درود بر «قربانی»
🔹چه «عارفانه» گذراندی «لیلهٔ قدرت» را و چه با شکوه سردادی، نوای «عرفه» را در سرزمین میقات؛ که حاصل این همه عاشقی و تهجدت، «وصالبه معشوق و قربانشدن» است.
🔹 اکنون که راهیِ قربانگاه شدی، چگونه شکوفهزدی؛ که «شمیمِ شکوفههای رنگارنگت» عالَمی را مست و حِیران کردهاست؛ که اینچنین مسیر عِطر تو را کوچهبهکوچه نَفَس میکشند تا.....
آری! مسیرِعشق به تو، از «بارگاه غدیر» میگذرد. چراکه «غدیر»، «محلِ تبلورِ ذاتِ علیِاعلاست»؛ همو که با نفسهایش تو را لایقِقربانی کردهاست و مرا اینچنین «شیدایِ قربان» و اینک این «کعبه» است که مرا میخواند که گِرد «امامت» طواف کنم، نه دورِ او، که «کعبهٔ من، امامِ من است وطوافِ بیامام، دوری باطل».
🔹آری! خوب یادم هست، پیمانِ نخستین بعد از ندایِ دعوتِفطرت؛ که «أَلَسْتُ بِرَبِّکُم» به «قالوابَلی لَبَیْکاَلّلهُمَّلَبَیک» ختمنشده، که «لَبَیک»، «ترنّمِ روحِ شیعه» است؛ آنگاه که در عهدِ اَزَل «حُبِّ عَلی واولادش» آنچنان ظرفِ وجودش را لبریز از عشقِ مولا کرده که با هر نفسی صدا میزند، « عَلیٌ حُبُّه جُنَّه، قَسیمُالنّارِ والْجَنَّه». وحالاینک، روز «قربان» است و «موعد قربانی» و «حسین که امامِ من است و وَلِیِّابْنِ وَلّی»، طواف عشق رهاکرده؛ با «عِطرِ گلاب و سیب» عاشقانش را به سرزمین کرب وبلا میخواند، تا «ذبح عظیم»باشد.
🔹حسین جانم! بگو چه عهدی بستهای در میقات؛ که خود لایقِ «خونِ خدا» گشتهای و ندای «هَل مِن ناصِرت» را تا صبحٍ ظهور منجی، در گوش زمین وزمان طنینانداز خواهدکرد؛ تا عاشقانِحَریمِ حَرَمت، بهامیدِ وصلِ تو شب وروز دستِ اَدَب برسینه، ندا سردهند که:
«صَلَی الله عَلَیک یا اَباعَبدالله»
✍🏻#آمنهعسکریمنفرد
🗒️@HamQalam
📌رخنه
🔸️تاریخ بخوانید تا ببینید علیِ مظلوم از خشکمقدسهای سطحینگر چه کشیده! تا ببینید از آنها که فقط خودشان و نوک بینیشان را میبینند، چه کشیده!
تاریخ را بخوانید تا ببینید چقدر جبهۀ حق از وجود نفوذیها و دو به هم زنها آسیب دیده! تا ببینید چه ضربهها که از شایعهپراکنها و دروغبافها نخورده! گاه با دعوای شیعه و سنی، گاه با دعوای عرب و عجم و گاه با دعوای جلیلی و قالیباف! این قماش همیشه هستند، هستند چون نان و پولشان در تخریب و اختلاف و عناد و دروغ و تهمت است. با کلمات و مفاهیم «مقدس» آنچنان ضربهای بر پیکرۀ قدسی نظام میزنند که تا سالها نتواند کمر راست کند. از امام و رهبری و انقلاب هم میگویند، اگر لازم باشد برایت کلاس درس «معارف انقلاب» و «وصیتنامۀ امام» هم میگذارند، اما آنها، هم خودشان و هم بار و بندیلشان - دانسته یا نادانسته - در خدمت شیطاناند.
🔸️مراقب خناسهای تخریبگر باشید.
هرکسی تخریب و لجنپراکنی کرد، بدانید طرفدار هیچکدام از نامزدهای جبهۀ انقلاب نیست، بلکه نفوذی است. آمده تا بلوا بهپا کند. آمده تا صحنه را برهم بزند. نفوذی گاهی خود را طرفدار جلیلی نشان میدهد، گاهی طرفدار قالیباف، گاه هم هیچکدام.
فَاعْتَبِرُوا يَا أُولِي الْأَبْصَارِ
✍🏻#فخریان
🗒️@HamQalam
نگاه حداقلی، خطایی راهبردی در تفکر جبهه اصلاحات
♦️جناب هادی سروش در یادداشتی تقیه در برابر استبداد را راهی برای رسیدن به حداقلی ها در زندگی مردم دانسته اند. ایشان دوران را دوران سیاه استبداد می دانند و شیعیان را در موضع ضعف تصور می کنند.
✅ باید بدانیم نگاه حداقلی نتیجه ای جز کرنش ذلیلانه در برابر استبداد و عقب نشینی از منافع را در پی نخواهد داشت چرا که به فرموده رهبری در برابر دشمن هر قدمی که به عقب برداریم دشمن قدمی به جلو خواهد برداشت که نمونه هایی از مصادیق این خطای راهبردی را در زمان خود مشاهده کردید.
✅ در این زمان که به فضل الهی و به برکت انقلاب اسلامی و رهبری بزرگوار و مجاهدت مجاهدین، تشیع بعد از سال ها غربت، غبار از چهره شسته، یک تنه، راست قامت در برابر استبداد و استکبار آن هم از نوع جهانی اش ایستاده، در زمانی که جبهه مقاومت در حال برداشتن گام های حساس خود در منطقه است و مردم بیدار در کنار حاکمیت خدوم در داخل، مصمم در سامان دادن اوضاع کشور، دم از تقیه زدن چه معنا و مفهومی می تواند داشته باشد.
تقیه از چه برای چه و در برابر چه کسی؟!
✅ اکنون که چشم امید آزادگان عالم به این شجره طیبه است و مردم بیدار در اقصی نقاط جهان عزت را بر ذلت با همه مصائبش پذیرفته اند چرا عده ای در داخل این حصن حصین باید فقط به فکر لقمه نان شبشان باشند و ترسان از دشمن که مبادا چه شود.
✅ بدانید که کرنش در برابر ظالم حداقل ها را هم از شما خواهد گرفت دشمن اگر شما را در موضع ضعف ببیند در نابودی تان درنگ نخواهد کرد.
✍#زاهدی
🗒️@HamQalam
✅ احکام انتخابات
📚 وظیفه شخص در صورت نشناختن نامزد اصلح
💠 سوال: اگر #اصلح را نشناسیم وظیفه چیست؟ از طرفی اگر تحقیق کنیم و به شخص اصلح نرسیم می توانیم در #انتخابات شرکت نکنیم؟
✅ جواب: در تشخیص فرد اصلح می توانید از کسانی که به لحاظ تعهد دینی و بصیرت انقلابی مورد اعتمادند، کمک بگیرید و در هر صورت شرکت در انتخابات نظام جمهوری اسلامی برای افراد واجد شرایط، یک #وظیفه_شرعی است.
💠 سؤال: وظیفه کسانی که در میان نامزدهای انتخابات، #فرد_اصلح را نمی شناسند، چیست؟
✅ جواب: اگر خودشان نمی توانند به شناخت برسند، از راهنمایی و مشورت افراد #بصیر و مورد اعتماد استفاده کنند؛ بنابراین هیچ کسی نباید بگوید چون افراد را نمی شناسم، رأی نمی دهم؛ همه باید با اتکاء به خداوند، وارد میدان شوند و رأی دهند.
منبع: @leader_ahkam
🗒️@HamQalam
هم قلم
آیا صداقت در گفتار ضعف در عملکرد را جبران می کند؟
🔸️این روزها مهمترین تحلیل صحبت های پزشکیان حول محور صداقت عجیب او در نفی هر گونه توانایی و دانش مدیریتی است و تنها کار را به کارشناسان واگذار میکند. جدای این مطلب، اکثر تحلیلگران انقلابی، این صداقت را بزرگترین حسن اخلاقی او دانسته اند اما سوالی که ذهن ما را مشغول میکند این است: «پزشکیان راستگوتر است یا خلیفه دوم؟».
🔸️در منابع تاریخی نقل متعدد تاریخی وجود دارد که عمر بن خطاب در دوران حکومت خودش و خانه نشین کردن امیر المومنین بارها در مشکلات پیش آمده، توان مدیریت نداشته و به ایشان رجوع میکرد و پس از عیان شدن فضیلت و حکمت حضرت امیرالمومنین، خطابش این بود که: «لولا علی لهلک عمر»
قطعا این جمله خلیفه دوم، شدت و کوبندگی و صداقت بالاتری نسبت به صحبت های پزشکیان دارد، اما آیا این دست اعترافات، حسن این افراد به حساب می آید؟ یا دلیلی بر رد صلاحیت ایشان برای انتصاب در هر جایگاه مدیریتی و بالاتر از آن حاکمیتی است؟
🔸️اینجا نقدی به جناب پزشکیان ندارم! نقد من متوجه ساده انگاری تحلیلگران انقلابی است!
حقیقتا با تعمق در صحبت های این نامزد، فحوای این مطلب روشن میشود که او به دنبال بیان صادقانه نیست بلکه تئوری خودش برای مدیریت دولت احتمالی اش را بیان میکند، ضمیمه ی این مطلب به حمایت چهره های شناخته شده ی اصلاح طلب، نتیجه میدهد که او میخواهد به نیابت از تمام جبههی خود رای بیاورد تا تمام قوای اصلاح طلبان را به عنوان کارشناس و متخصص در دولت احتمالی خود جای دهد.
ناگفته نماند: «لیبرالیسم و وادادگی در برابر سیاست های آمریکا، از صفات بارز ایشان است».
✍🏻#بینام
🗒️@HamQalam
💢غدیر از نگاه مسلمانان (۳)
#علامه_امینی(ره) تمامی گزارشهای استناد به #غدیر را در #الغدیر جمع آوری کرده است. وی اشاره میکند که پس از رحلت پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله و در جریان حوادثی که پس از ایشان اتفاق افتاد حادثه غدیر بارها مورد استناد امامان شیعه و همچنین شیعیان قرار گرفته است.۱
امیرالمومنین علیهالسلام در ماجرای شورای شش نفره در مناشدهای که با حاضران در آن شورا داشته از مواردی که بر افضلیت خود به آن استناد کرده، واقعه غدیر خم بوده است. در جنگ جمل در گفتگو میان حضرت #علی علیهالسلام و طلحه، ایشان روز #غدیر را به او یادآوری کردهاند.۲
عمار در ایام جنگ صفین، در گفتگویی با عمرو بن عاص به #حدیث_غدیر احتجاج کرده است. ايشان حتی در رحبه عدهای از صحابه را جمع کرده و به حدیث غدیر مناشده کردهاند.۳ لذا ادعای ماریا ماسی داکیک، یکی از مستشرقین معاصر، که مدعی شده است حضرت علی علیهالسلام به #غدیر استناد نکردهاند، قابل قبول نیست.۴
من از ... چه بگویم ؟از او که نامش را
نمی توان ببری بی اذان، بدون وضو
و قال : اشهد انّ علی ولی الله
برای هر که نمی داند از غدیر بگو!
از #الغدیر و چهل سال رنج علاّمه
برای اثبات حقّ او ، ولایت او۵
〰〰〰
۱امینی، الغدیر، ج 1، صص 159-213
۲مسعودی، مروج الذهب، ج 3، ص 109
۳ابن اعثم، الفتوح، ج 3، ص 77
۴"Maria Massi Dakake, "Gadir KommEncyclopedia Iranica, vol X, pp246-249
✍🏻#نجمهصالحی
🗒️@HamQalam
هدایت شده از رحا مدیا