❓#پرسش_های_احکام
❓پرسش: استفاده مردم از میوه درختان پارک ها و میدان ها و بلوارها مثل توت و نارنج و زیتون و... چه حکمی دارد؟ (بعضی از آن مثل توت اگر مردم استفاده نکنند هدر می رود).
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
✅ پاسخ: آیت الله خامنه ای: اگر شخصی نیست و خلاف قانون نیست، اشکالی ندارد.
آیت الله سیستانی: استفاده و خوردن از میوه درختان داخل کوچه یا خیابان اگر منع ظاهری نباشد، اشکال ندارد؛ ولی استفاده از میوه درختانی که شاخه آنها به بیرون آمده است به احتیاط واجب جایز نیست.
آیت الله مکارم: استفاده از ميوه هايي که در عرف و عادت محل برای همه مباح شده اشکالی ندارد، ولی غير آن متعلق به صاحبان آن است، و اگر ملک بيت المال باشد متعلق به دولت است و بايد طبق قوانين عمل شود.
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
📗 منابع: مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی، استفتائات سایت آیت الله سیستاتی و آیت الله مکارم
23.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ سوال
❓آیا خواب هایی که در مورد مردگان می بینیم راست است؟ در رابطه با این خواب ها چه کنیم؟
🎙 استاد محمدی شاهرودی
🔴 #شبهه:
اگر استفاده تبلیغاتی از زن و لذتهای جنسی زن حرام است، چرا خدا وعدهی حوریهای زیبا با لذات جنسی را در بهشت داده است.
🔵 #پاسخ:
1⃣ نکته اول: باید به معنای ابزار دقت کرد. در بیلبوردهای سراسر دنیا، وقتی خانمی را کنار یک کالا قرار میدهند آنقدر شان و منزلت زنانه او را تضعیف میکنند که او باید از خصلتهای زنانگی خود، برای نیل به اهداف ثروتمندان استفاده کند. یعنی زن ابزاری میشود برای فروش بیشتر. اما آنچه که در اسلام شاهدیم این است که حورالعین نه تنها یک ابزار نیست، بلکه یک نوع هدف محسوب میشود. مانند اینکه پدر و مادری به پسر خود بگویند: تحصیلات خود را تمام کن، تا برایت دختری زیبا و مقبول را به همسری بگیریم، این مطلب نامش «وعده» است، نه سوء استفاده از جنسیت زن.
2⃣ نکته دوم: بشر در آخرت نیز هم روح دارد و هم جسم؛ و ازدواج هم به عنوان یکی از نیازهای جسمی انسان وجود دارد و در قرآن و روایات به آن خبر داده شده است.
3⃣ نکته سوم: انبیا، رسولان و اولیای الهی، هیچ گاه کسی را به حوریان بهشت دعوت نکردهاند، بلکه به «توحید و معاد» دعوت کردهاند. دعوت آنان به پرستش و بندگی خدا و عدالت اجتماعی بوده و همشیه با تکذیب خدایان دروغین همراه بوده و منافع آنها را به خطر انداخته است و بهشت هم به عنوان پاداشی برای این کار بیان شده است.
4⃣ نکته چهارم:
اگرچه واژه «حور العین» کاربرد مونث دارد، ولی تنها به لفظ مونث اطلاق نمیشود. به عبارت بهتر همانطور که از آیات و روایات بر می آید، هم زنان و هم مردان مومن از نعمت ازواج در بهشت بهره مند میگردند:«... لَهُمْ فيها أَزْواجٌ مُطَهَّرَةٌ(نساء/ 57) و همسرانى پاكيزه براى آنها خواهد بود و آنان را در سايههاى گسترده (و فرح بخش) جاى میدهيم». لذا: «و زوجناهم بحورعین(دخان/54) آنها را با همسرانی درشت و زیبا چشم تزویج گردانیم» به همه بهشتیان برمیگردد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کاش این حرفا را با طلا مینوشتن
7.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ثواب عظیم آیت الکرسی برای اموات.
🎙استاد عالی
18.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🦋شیوه های کاربردی دعوت به نماز
🔸شیوه ی تشویق و تنبیه(۵)
#نماز
#شیوه_های_کاربردی
_🌷________________
7.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🦋شیوه های کاربردی دعوت به نماز
🔸شیوه ی نظر سنجی (۱)
#نماز
#شیوه_های_کاربردی
_🌷________________