🌀 چگونه در تبلیغ حرف تازه و غیر تکراری بزنیم؟
🔰جلسه بیستم، درس: «اصول و مبانی تبلیغ» – قسمت دوم
🔻یکی دیگر از اصول تبلیغ این است که مبلِّغ شجاع باشد و خداترس. در آیۀ قرآن تصریح شده که: «الَّذينَ يُبَلِّغُونَ رِسالاتِ اللَّهِ وَ يَخْشَوْنَهُ وَ لا يَخْشَوْنَ أَحَداً إِلاَّ اللَّهَ ». مبلّغ باید شجاع باشد. شجاعت غریزی هم زیاد بهدرد نمیخورد. باید شجاعت مبتنی بر ایمان به خدا باشد.
🔻ممکن است یک نفر از هیچ کس ترسی نداشته باشد.«لا يَخْشَوْنَ أَحَداً». باشد.در حالی که. این هم آن نیاز تبلیغ را تأمین نمیکند. بعضیها هستند آدمهای شجاعی هستند، خیلی حرفهای غلط را محکم میزنند. حتی از روی شجاعتش هست.
🔻اصل در اینجا این است که مبلّغ ترس از خدا داشته باشد و نتیجۀ این ترس از خدا داشتن این میشود که شجاع میشود. حالا چرا باید از خدا بترسد؟ آدم چیزی را که تجربه نکرده باشد نمیتواند به دیگران منتقل کند. این یک نتیجه.
🔻 یکی از مشکلاتمان در تبلیغ، تکراری حرفزدن است. «هان سخن تازه بگو تا که جهان تازه شود.» واقعاً سخن تازه، جهان را تازه میکند. اصلاً شما احساس میکنی رفتید توی یک جهان جدید. سخن تازه. خب حقیقتها که پایدار هستند. سخن تازه از کجا گیر بیاوریم؟. من چهجوری سخن تازه پیدا کنم؟
🔻عبارت جدید بهکار ببرید. زاویه دید جدید داشته باشید. استدلال جدید بهکار ببرید. حقیقت یکی است. ولی مبلّغ کسی است که از این حقیقت هزار حکایت و روایت را متناسب با موقعیت و مخاطب بیان میکند.
🔻مبلّغ مانند معلمی که صرفا به فکر انتقال مطلب به ذهن مخاطب باشد نیست مبلّغ کسی است که «فِي أَنْفُسِهِمْ قَوْلًا بَلِيغاً» کلامش بلیغ است، مخاطب از کلام احساس تکراری بودن ندارد اگر احساس تکراری بودن داشته باشد جذب نمیشود. و گاهی سخن تکراری، دیگر فهمیده نمیشود نه تنها تنفّر ایجاد میکند، بلکه دیگر فهمی از آن صورت نمیگیرد.
🔻ما اگر بخواهیم انسانشناسانه مستعد حرف تازه زدن بشویم باید چهکار کنیم؟ باید حقیقت را تجربه کرده باشیم. نه اینکه دانسته باشیم. صرف دانستن کافی نیست، باید دیده و تجربه کرده باشیم، تا بتوانیم چندجور حرف بزنیم. آن هم به صورت متنوع، جذاب. به همین دلیل، مبلّغ دین را باید تجربه کرده باشد.
🔻چرا خشیت و خوف از خدا اصل دین است؟ به دلیل مفهوم ایمان. ایمان با خشیت بیشتر همراه است، با خوف بیشتر نزدیک است تا با حب. کلمۀ ایمان یعنی امنیتیافتن. این کلمه را خدا اتخاذ کرده، حتماً لغتاش را مدّنظر داشته دیگر. ایمان با امنیتیافتن ارتباط دارد.
🔻امنیت با چه چیزی همآغوش است؟ امنیتیافتن مقابل ناامن بودن و حالت ترس است. و امنیت از خدا با خوف از خدا همراه است، در روایات هم هست ای کسی که هر کسی از تو میترسد به تو پناه میبرد. لذا این پناهآوری،ایمان میشود.
🔻 حالا این آقای مبلّغ میخواهد رسالات خدا را منتقل کند. خودش باید خشیت را تجربه کرده باشد. خشیت را تجربه بکند میتواند خشیت را منتقل بکند به هزار عبارت.اگر خشیت الهی را رؤیت کنیم اگر حرفی هم نزنیم پیام منتقل خواهد شد.
🔻ویژگیهای خشیت چیست؟ با آرامش همراه است، با محبت، انس و با آثار خوف همراه است. همۀ اینها را به مخاطب منتقل میکند.«تا مرد سخن نگفته باشد، عیب و هنرش نهفته باشد.» بعد خودش مافیالضمیر خودش را منتقل میکند. چه مافیالضمیر خوشگل و قشنگی.
🔻«لا يَخْشَوْنَ أَحَداً إِلاَّ اللَّهَ»؛ خشیت الهی که آمد دیگر آدم از کسی نمیترسد. مبلغ نباید از کسی بترسد. از کسی بترسد حرف حق را نمیزند.
🔻امیرالمؤمنین(ع) فرمود «اَيُّهَا النَّاسُ لَوْ لَمْ تَتَخَاذَلُوا عَنْ نَصْرِ الْحَقِّ وَ لَمْ تَهِنُوا عَنْ تَوْهِينِ الْبَاطِلِ» اگر خذلان از نصرت حق نبود، و از توهین باطل کم نمیگذاشتید، معاویه بر شما مسلط نمیشد. دوتا نکته را میفرماید. یکی نصرت حق، یکی توهین باطل. باطل باید توهین بشود. توهین یعنی چی؟ بگویی این خیلی زشت است. این خیلی بد است. و این توهین باطل نترسیدن میخواهد. شجاعت داشته باشید؛ استقلال رأی دارید، استقلال بیان دارید، معطل نمیشوید که دیگران شروع کنند.
🔻ترس از خدا و شجاعت نسبت به غیر خدا، چندجا ظاهر میشود. یک، در برخورد با دشمنان اسلام. «تُرهِبونَ بِهِ عَدُوَّ الله». بعضی اقداماتی که علیه ایران شکل میگیرد که ریشه خارجی دارد، برای ساکت بودن صداهای بلند محکم است که متأسفانه مُرده. دشمن را باید بترسانی. این شجاعت در تو نباشد دشمن نمیترسد.
🔻اثر دیگرش خیلی مهم است این است که شجاعت، خوشفهمی به آدم میدهد. ما از کجا بفهمیم این مطلب صحیح است یا نه؟ شجاع باش میفهمی. ترسوها دیر میفهمند. دیر یقین پیدا میکنند. دیر مطلب برایشان واضح میشود. از هیچ چیزی نترس. هر چی هست مال خداست، دست خداست.
👤علیرضا پناهیان
🕌 مدرسۀ علمیۀ معصومیه(ع)
#دانش_تبلیغ_دین
#جهاد_تبیین
@Hawzah_Panahian
Clip-FazilateMaheRajab-64k.mp3
1.78M
🔖کلیپ صوتی | توصیههایی برای بهرهبرداری بیشتر از ماه پرفضیلت رجب
#ماه_رجب
#رجب
#پناهیان
✅ علیرضا پناهیان _ حوزه و تبلیغ
@Hawzah_Panahian
🌀 ماه رجب، ماه خصوصیهاست؛ ماه رمضان، ماه عمومیهاست
🔴 چرا رجبیون نزد خدا مقرب هستند؟
👌 اگر بهار طبیعت سه ماه دارد، بهار عبادت هم سه ماه دارد
................
⭕️ کسی که ماه رمضان درِ خانۀ خداوند متعال برود زیاد هنر نکرده. اگر کسی ماه رجب بلند شد و عبادات ماه رمضانش را آغاز کرد، به صورت ویژه تحویل گرفته میشود.
⭕️ روز قیامت اهل عبادت در ماه رجب را جداگانه صدا می زنند و آنها را خداوند متعال به صورت ویژه به بارگاه خود فرا میخواند.
⭕️ در ماه رجب چگونه عبادت کنیم؟
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔻 ماه رجب، ماه عبادت برای دوستان خاصّ حضرت حق هست. وگرنه ماه رمضان خیلیها درِ خانۀ خداوند متعال میآیند که در طول سال آنطوری درِ خانۀ خداوند متعال حاضر نمیشدند.
🔻 کسانی که در ماه رجب عبادت خودشان را پر آب و رنگ قرار میدهند، توجه بیشتری در عبادات پیدا میکنند، اینها از دوستان خاصّ حضرت حق به حساب خواهند آمد. به حدّی که روز قیامت اهل عبادت در ماه رجب جداگانه صدا زده میشوند و آنها را خداوند متعال به صورت ویژه به بارگاه خود فرا میخواند.
🔻ماه رجب مقدّمهای است برای ماه شعبان و ماه شریف رمضان. این سه ماه را شاید بشود به سهولت فصل عبادت نامید و بهار عبادت، که اگر بهار سه ماه دارد، اینجا هم ما با سه ماه نورانی مواجه هستیم. فرمودهاند: «ماه رجب ماه خداست، ماه شعبان ماه پیامبر خدا و ماه رمضان ماه امّت اسلام بندگان خدا.»(امالی صدوق/534)
🔻ماه رجب ماه خصوصیهاست. ماه رمضان ماه عمومیهاست. کسی که ماه رمضان درِ خداوند متعال برود زیاد هنر نکرده. اما اگر کسی ماه رجب بلند شد و عبادات ماه رمضانش را آغاز کرد، او به صورت ویژه تحویل گرفته میشود.
🔻 اساساً «وَ السَّابِقُونَ السَّابِقُون أُولئِکَ الْمُقَرَّبُون»(واقعه/10و11). یعنی آنهایی که جلوتر به پیشواز میروند، و تنها حرکت میکنند، آنها به صورت ویژه و خاص توسّط خداوند متعال تحویل گرفته میشوند.
🔻 وقتی گفته میشود این سه ماه، ماه عبادت و بندگی خداست، معنایش این است که لازم است ما مقداری برنامههای عبادیِ خودمان را در این ماه تقویت کنیم. معنای دوّمش این است که طاعاتمان را با دقّت بیشتری انجام بدهیم. یعنی آمار گناه را کمتر کنیم، بیشتر مراقبت داشته باشیم، و از آنطرف اگر میتوانیم خیرمان به کسی برسد، در ماه رجب بیشتر به دیگران خدمت کنیم.
👤علیرضا پناهیان
📚bayanmanavi.ir/post/2099
#ماه_رجب
#رجب
#پناهیان
✅ علیرضا پناهیان _ حوزه و تبلیغ
@Hawzah_Panahian
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌀هرکسی می خواهد متخصص در تبلیغ دین شود این کتاب را بخواند
#دانش_تبلیغ_دین #پناهیان
✅ علیرضا پناهیان _ حوزه و تبلیغ
@Hawzah_Panahian
📸گزارش تصویری | درس عمومی دانش تبلیغ دین
👈 حوزۀ علمیۀ قم، مدرسۀ علمیۀ معصومیه(س)
🗓سهشنبه - ۱۴۰۱.۱۱.۲۵
@Hawzah_Panahian
هدایت شده از علیرضا پناهیان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻 درس «دانش تبلیغ دینِ» علیرضا پناهیان، از نگاه شرکتکنندگان(۳)
💬 این کلاس را میتوان با درس خارجهای حوزه مقایسه کرد..
💬 در هیچ کدام از کلاسهای حوزه این جامعیت به ما داده نمیشد...
#دانش_تبلیغ_دین #تصویری
@Panahian_ir
@Hawzah_Panahian
هدایت شده از حکمت بیان
🌀رونمایی از کتاب «رزقی نو» توسط حجت الاسلام علیرضا پناهیان در سازمان تبلیغات اسلامی
✅ حکمت بیان
╭┅─────────┅╮
🆔@hekmatebayan
╰┅─────────┅╯
حجت الاسلام پناهیان.mp3
8.49M
🎙علیرضا پناهیان در حاشیۀ رونمایی از کتاب منبر «رزقی نو»
کتاب رزقی نو یک تلاش بسیار خوب هست برای اینکه مبلغین گرامی، معلمین دین و ائمه جماعات بتوانند فکر و فرهنگ دینی را در امور معیشت و مادی اصلاح کنند و ارتقا ببخشند.
📚دریافت کتاب منبر اینجا:👇
https://eitaa.com/hekmatebayan/890
✅ علیرضا پناهیان _ حوزه و تبلیغ
@Hawzah_Panahian
هدایت شده از حکمت بیان
رزقی_نو.pdf
3.29M
🌀رزقی نو
📌چگونه پای رزق های جدید را به زندگی خودمان باز کنیم؟
🔰ویژه ماه رمضان۱۴۰۲
🤝 با همکاری سازمان تبلیغات و شبکه ملی تولید کنندگان محتواهای تبلیغی
📎 فهرست مباحث:
🔻مبحث اول: رازق کیست؟
🔻مبحث دوم: نقش من در رزقوروزی چیست؟
🔻مبحث سوم: نقش شُکر در رزقوروزی من
🔻مبحث چهارم: رزق اجتماعی؛ رزقی نو
🔻مبحث پنجم: نقش خانواده در رزق اجتماعی
🔻مبحث ششم: نقش نزدیکان و همسایگان در رزق اجتماعی
🔻مبحث هفتم: نقش نظام اخوت اسلامی در رزق اجتماعی
🔻مبحث هشتم: مؤلفههای قدرت اقتصادی
🔻مبحث نهم: تعاون، مهمترین عامل قدرت اقتصادی
🔻مبحث دهم: نقش حکومت در رزقوروزی من
👌برای دریافت #نسخه_چاپی محصول به آیدی @rahbary_mohtava پیام دهید.
#ماه_رمضان
#جهاد_تبیین
✅ حکمت بیان
╭┅─────────┅╮
🆔@hekmatebayan
╰┅─────────┅╯
جلسه مجازی استاد پناهیان با مبلغین سیستان-14011227.mp3
15.48M
جلسه مجازی استاد علیرضا پناهیان با مبلغین زابل و سیستان
1401/12/27
فهرست مطالب:
• شیوه آموزش دین در گذشته: بحث از عقاید متمایزکنندۀ مذاهب و احکام فردی
• روش مورد نیاز امروز برای آموزش دین: بیان معارف اسلام ناب
• لزوم تأکید بر ولایت رسولخدا(ص) و تبیین آیات قرآن در این باره
• دعوت به اطاعت از پیامبر اکرم(ص) و مواسات بین شیعه و سنی مشترک است
• حل اختلافات با دعوت به موضوعات اساسی، یک روش قرآنی است
• ضرورت آشنایی با سیره پیامبر اکرم(ص) و عمل به آن برای شیعه و سنی
• به دورههای آموزشی اسلام ناب نیاز داریم که دو رکن اساسی دارد: قرآن وتاریخ پیامبر(ص)
• تحلیل مشکلات اجتماعی و مدیریتی امیرالمؤمنین(ع)، یک موضوع فرامذهبی است
• اسلام ناب به اختلافات نمیپردازد
• لزوم استفاده از مشترکات ادیان
• وقتی دنبال اتحاد ادیان هستیم، دنبال اتحاد مذاهب هم هستیم
• اتحاد سخن گفتن از درد مشترک است
• کتابهای ما بر موضوعات اختلافی تمرکز کردند؛ باید عقلانیت را گسترش بدهیم
• حالا که اسلام حکومت پیدا کرده است نباید به اختلافات بپردازیم
• بدون معارف عمومی و نبوی، شیعهگری هم جا نمیافتد
@Hawzah_Panahian
930516-Panahian-Gomnam-RisheMokhalefat-18k.mp3
7.84M
🌀 ریشۀ مخالفت با اولیاء خدا
🏴مناسبت: تخریب قبور ائمه بقیع(ع)
✍️معرفی بحث:
🔺در تحلیل مسایل اجتماعی باید عمیق بود. یکی از مسایل اجتماعی تلخی که در 100 سال پیش حادث شد، تخریب زیارتگاه بقیع است که به دست وهابیون انجام شد. علت چنین حادثه شرمآوری چه چیزی بوده است؟
🔺 با یک تحلیل منطقی میتوان دریافت که استعمار بعد از سالها پژوهش در مورد اسلام، علت قدرت اسلام را درک کرده و گروهی را به نام وهابیت پایهریزی میکند که مهمترین سنگ بنای حمله به دین ناب و تضعیف آن باشد.
🔺 علت قدرت اسلام، محبت به اولیاء الهی بوده است که تخریب نمادهایی که یادآور اهل بیت(ع) است، میتوانسته گام مهمی برای تضعیف دین و بر هم زدن کانون وحدت، تلقی شود. استاد پناهیان در این جلسه به تحلیل ابعاد مختلفی از ریشه مخالفت با اولیاء خدا و نمادهای اولیاء خدا پرداختهاند.
✅ علیرضا پناهیان _ حوزه و تبلیغ
@Hawzah_Panahian
هدایت شده از حوزه و تبلیغ | علیرضا پناهیان
چرا امام صادق ع قیام نکرد؟.pdf
5.74M
🌀چرا امام صادق(ع) قیام نکرد؟
🔰 پاکی قدرت و احترام به فهم انسانها در سیره سیاسی امام صادق(ع)
📌مناسبت: شهادت امام صادق(علیه السلام)
💎 معرفی بحث:
🔻چرا امام صادق(ع) با اینکه به ظاهر شرایطی برای به قدرت رسیدن ایشان پیش آمده بود، از این شرایط استفاده نکردند؟
🔻چرا با اینکه عده زیادی از ایشان خواستند که قدرت را در دست بگیرند، حضرت نپذیرفتند و مانند امامان قبلی، باز هم مظلومیت و غربت را تحمل کردند؟
🔻معنای پیام امام صادق(ع) به ابومسلم خراسانی که: «تو از مردان من نیستی و زمانه زمانۀ من نیست» چه بود؟
#امام_صادق(ع)
#منبر_مکتوب
#پناهیان
✅ علیرضا پناهیان _ حوزه و تبلیغ
@Hawzah_Panahian
📸 گزارش تصویری | دورۀ پودمانی تعالی، ویژۀ راهنمایان تهذیبی تربیتی مدارس علمیه کشور، با سخنرانی علیرضا پناهیان
🔹این دوره توسط معاونت تهذیب و تربیت حوزههای علمیه در مدرسۀ علمیۀ معصومیه(س) برگزار شد.
🗓 پنجشنبه ۲۸ اردیبهشت، شهر مقدس قم
@Panahian_ir
@Hawzah_Panahian
هدایت شده از حوزه و تبلیغ | علیرضا پناهیان
سیره سیاسی امام رضا ع.pdf
7.74M
🌀سیره سیاسی امام رضا(علیه السلام)
#امام_رضا(ع)
#منبر_مکتوب
#پناهیان
✅ علیرضا پناهیان _ حوزه و تبلیغ
@Hawzah_Panahian