حکمت فرهنگ
مرکز ملّی مطالعات و سنجش دینداری برگزار می کند؛ کلاس:«نظریه جامعهشناختی دین با رویکرد عرفانی ابن
#نهمین جلسه درسگفتار جامعهشناسی #دین، استاد پارسانیا، #امروز ۲۹ بهمنماه، ساعت ۱۶ الی ۱۷:۳۰ برگزار خواهد شد.
@markazsanjeshdindari
جناب آقای الکساندر دوگین عزیز
احتراما
از دعوت محبت آمیز شما برای شرکت در دومین همایش بینالمللی نهضت جهان چند قطبی صمیمانه متشکرم و ازاین که به دلیل برخی ناهماهنگی ها نتوانستم در همایش حضور به هم برسانم عذرخواهی میکنم و بدین وسیله مقاله کوتاهی را که در آن همایش در ذیل محور «غرب پس از هژمونی. آیا می توان تمدن اروپا را نجات داد؟» قصد ارائه داشتم با عنوان «#هویت و آینده تمدن #غرب» تقدیم میکنم.
حمید پارسانیا
۸/اسفند/۱۴۰۲
@parsania_net
@HekmateFarhang
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸کمک به اطعام مردم سلحشور غزه؛
الحمدلله، موسسه خیریهی «اُمّاليتامىٰ خديجة الكبرىٰ سلاماللهعلیها» با اشراف آیتالله عابدی اقدام به جمعآوری کمکهای نقدی و انتقال آنها به منطقه رفح برای #تامین و #توزیع غذای گرم میان مسلمان شریف و غیور فلسطین نموده است.
شما هم میتوانید با #واریز وجه و #ارسال این پست به دیگران در این امر #عبادی-سیاسی شریک باشید؛
▫️شماره کارت:
5022291329674046
6104338926896834🔹لینک و جزئیات حسابها ▫️ پاسخ به #سوالات: (برای مشاهده فیلم پاسخ، روی شماره سوال کلیک کنید) سوال اول: به کدام منطقه در غزه کمکرسانی انجام میشود؟ سوال دوم: کمکهای مالی چطور به غزه ارسال میشود؟ سوال سوم: چرا به شمال غزه کمکی ارسال نمیشود؟ سوال چهارم: آمار کلی جمعآوری کمکها تا به امروز چقدر است؟ سوال پنجم: مشکل محدودیت تراکنش در بعضی ساعات به چه علت است؟ اطلاع و مشاهده گزارش اطعام: 🆔 @bonyadkhadijah ✅ پیشنهاد میکنم با بازنشر این پست در کانالها و گروههای خود، مشارکت در این امر عبادی-سیاسی را ترویج دهید.
May 11
هدایت شده از ایران آینده🇮🇷
❓شنبه یا پنجشنبه
💡 تاملی بر فهم زمان در حکمرانی فرهنگی
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
🔍 بررسی پیامدهای لایحه تعطیلات آخر هفته
🔸 نشست حضوری
🗓 شنبه ۱۹ اسفند ۱۴۰۲
⏱ ساعت ۱۴ الی ۱۸
📍قـــــم ، بلوار نیایش
سالن جلسات پژوهشکده باقرالعلوم (ع)
📌پخش از طریق:
🌐 www.skyroom.online/ch/pajooh/neshast
#نشستهایایرانآینده
#ایران_آینده👇🏻
🌐https://eitaa.com/joinchat/4069130343Cba3978c77a
🔸 تجربه سیاست حجاب و #دوراهیهای سیاستپردازی؛
▫️سیاست پاسخی تفاهمساز به یک مشکل عمومی است. از این رو سیاستنامهها هر اندازه هم گسترده و پرجزئیات باشند، در دل خود، واجد یک گزینش کلیدی هستند. این گزینش به صورت صریح یا ضمنی، دوراهی مهمی را برای #کنش اجتماعی در پدیدهی مورد سیاست #تنظیم و یک راه را #ترجیح میدهند، پس از آن همه جزئیات درصدد اثبات و تثبیت آن گردش سیاستی مهم خواهد بود.
▫️نکته دیگر آنکه سیاست ضرورتا باید بر کنش جمعیت وسیعی تأثیر بگذارد. جمعیت مخاطب سیاست، حداقل به دو گروه اصلی و کرانهای تقسیم میشوند؛ جمعیت #کرانهای، گروهیاند که دارای رفتار افراطی هستند و جمعیت #اصلی، عموما از انحرافرفتاری کمتری برخوردارند؛ گزینش سیاستی باید به صورت مستقیم یا غیرمستقیم بر کنش جمعیت اصلی تأثیر بگذارد.
▫️پس از فراز و فرودهای یکساله در بازنگری سیاست #حجاب در ایران و طرح دوراهیهای متعدد، یکی از مشهورترین و البته اولین دوراهی سیاستی، محور گردش سیاستی حجاب ایران قرار کرفت، دوراهی #جرم-تخلف.
▫️حسب ماده ۶۳۸ و تبصره ذیل آن، بیحجاب، #جرم تلقی شده است و مراجع قضایی موظف به پیگیری و طی مراحل قضایی آن و تنظیم مجازات مرتبط هستند؛ اما حسب سیاست و قانون جدید، بیحجابی در جمعیت اصلی، #تخلف است و پلیس رأسا، مبتنی بر سامانههای رصدگر، اقدام به جریمه متخلفین در حوزه حجاب را بر عهده دارد.
▫️نکته مهم اینکه، هرچند بحثهای زیادی در باب عدم بازدارندگی #مبلغ جریمه در ماده ۶۳۸ شد، اما عملا همان مبلغ در قانون جدید تثبیت شده است.
▫️قانون جدید، برای جمعیت کرانهای همچون مروجان بیحجابی، شیوه و مبالغ متفاوتی را در نظر گرفته است، اما سیاستها با تاثیر بر جمعیت غالب، به سرانجام میرسند.
▫️من هم همراه با حجتالاسلام محبی، این گردش سیاستی را راهحل مسأله بیحجابی در ایران نمیدانم؛ البته راهحل را هم چیزی غیر از نظر ایشان میدانم؛
با این وجود، این تجربهی مغتنمی است که برای تسریع در تصمیمات سیاستی باید نخست #دوراهیهای مهم را شناخت و به آنها پرداخت تا چنین زمان مهمی از دست نرود و با #امکانسنجیهای واقعی بتوان، موفقیت طرفین گردشهای سیاستی را ادراک کرد.
پ.ن: فایل صوتی ضمیمه، گزارش حجتالاسلام محبی از تحولات اخیر سیاست حجاب است.
@HekmateFarhang
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸کمکهای مردمی به شمال غزه رسید؛
موسسه خیریهی «اُمّاليتامىٰ خديجة الكبرىٰ سلاماللهعلیها» با اشراف آیتالله عابدی اقدام به جمعآوری کمکهای نقدی و انتقال آنها به منطقه #رفح و #شمال برای #تامین و #توزیع غذای گرم میان مسلمان شریف و غیور فلسطین نموده است.
شما هم میتوانید با #واریز وجه و #ارسال این پست به دیگران در این امر #عبادی-سیاسی شریک باشید؛
▫️شماره کارت:
5022291329674046
6104338926896834▫️لینک و جزئیات حسابها 🔸پاسخ به سوال: کمک به اطعام مردم غزه آیا به مقاومت مردم غزه کمک میکند؟ اطلاع و مشاهده گزارش اطعام: 🆔 @bonyadkhadijah ✅ پیشنهاد میکنم با بازنشر این پست در کانالها و گروههای خود، مشارکت در این امر عبادی-سیاسی را ترویج دهید.
هدایت شده از اسکرین شات
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آخرین وضعیت از کمک رسانی مردم به غزه
از طریق شماره حسابهای زیر متعلق به بنیاد خیریه ام الیتامی الخدیجه الکبری، میتوانید در توزیع مایحتاج مورد نیاز میان مردم غزه سهیم شوید.
بنيادخيريه ام اليتامىٰ الخديجة الكبرىٰ سلام الله عليها
——————————————-
بانک پاسارگاد
شماره کارت :
5022291329674046شماره حساب :
2308100179177931شماره شباء :
IR710570023081017917793101—————————————— بانک ملت شماره کارت:
6104338926896834شماره حساب :
8899889953شماره شبا:
IR210120020000008899889953🔻🔻🔻 با اسکرینشات همراه شوید @screenshotpersian
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📢 «رئیسی عزیز خستگی نمیشناخت»
✍️ پیام تسلیت رهبر انقلاب اسلامی و اعلام عزای عمومی در پی درگذشت شهادتگونه رئیسجمهور و همراهان گرامی ایشان
📝 حضرت آیتالله خامنهای در پیامی شهادت حجتالاسلام والمسلمین سیّدابراهیم رئیسی رئیسجمهور اسلامی ایران، دکتر امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه، حجتالاسلاموالمسلمین آلهاشم نماینده ولیفقیه در آذربایجان شرقی، دکتر رحمتی استاندار آذربایجان شرقی و همراهان گرامی ایشان در سانحه هوایی را تسلیت گفتند.
📝 متن پیام تسلیت رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
انا لله و انا الیه راجعون
▪️با اندوه و تاسف فراوان خبر تلخِ درگذشتِ شهادت گونهی عالم مجاهد، رئیس جمهور مردمی و با کفایت و پرتلاش، خادمالرضا علیه السلام جناب حجة الاسلام و المسلمین آقای حاج سید ابراهیم رئیسی و همراهان گرامی ایشان رضوان الله علیهم را دریافت کردم.
▪️این حادثهی ناگوار در اثنای یک تلاش خدمترسانی اتفاق افتاد؛ همهی مدت مسئولیت این انسان بزرگوار و فداکار چه در دوران کوتاه ریاست جمهوری و چه پیش از آن، یکسره به تلاش بیوقفه در خدمت به مردم و به کشور و به اسلام سپری شد.
▪️رئیسی عزیز خستگی نمیشناخت. در این حادثهی تلخ، ملت ایران، خدمتگزار صمیمی و مخلص و با ارزشی را از دست داد. برای او صلاح و رضایت مردم که حاکی از رضایت الهی است بر همه چیز ترجیح داشت، از این رو آزردگیهایش از ناسپاسی و طعن برخی بدخواهان، مانع تلاش شبانه روزیش برای پیشرفت و اصلاح امور نمیشد.
▪️در این حادثهی سنگین شخصیتهای برجستهئی مانند حجةالاسلام آل هاشم امام جمعهی محبوب و معتبر تبریز، جناب آقای امیر عبداللهیان وزیر خارجهی مجاهد و فعال، جناب آقای مالک رحمتی استاندار انقلابی و متدین آذربایجان شرقی و گروه پروازی و دیگر همراهان نیز به رحمت الهی پیوستند.
▪️اینجانب پنج روز عزای عمومی اعلام میکنم و به ملت عزیز ایران تسلیت میگویم. جناب آقای مخبر طبق اصل ۱۳۱ قانون اساسی در مقام مدیریت قوهی مجریه قرار میگیرد و موظف است به همراهی رؤسای قوای مقنّنه و قضائیه ترتیبی دهند که ظرف حداکثر پنجاه روز رئیس جمهور جدید انتخاب شود.
▪️در پایان تسلیت صمیمی خود را به مادر گرامی جناب آقای رئیسی و همسر فاضل و بزرگوار ایشان و دیگر بازماندگان رئیس جمهور و خانوادههای محترم همراهان بویژه والد ماجد جناب آقای آل هاشم معروض میدارم و صبر و تسلای آنان و رحمت الهی برای درگذشتگان را مسألت میکنم.
سیّدعلی خامنهای
۴۰۳/۲/۳۱
💻 Farsi.Khamenei.ir
🔸بازیابی مکتب شیعی «تلفیق»
بهبهانهی نامه رهبر معظم انقلاب به دانشجویان مقاوم آمریکایی؛
▫️اسلام در هنگامه تحقق، همیشه با مسائل دشواری روبرو بوده است؛ بخش بزرگی از پاسخهای تاریخی به این دشواریها، با طرح نوعی #تفکیک همراه بوده است؛ تفکیک عقل و نقل، تفکیک دنیا و اخرت، تفکیک دین و سیاست.
▫️اما همیشه گونهای از پاسخها نیز وجود داشتهاند که بهجای تحلیل و تفکیک، نوعی ترکیب و #تلفیق را پیشنهاد دادهاند. حکمت، فقه، کلام و سیاست در جهان تشیع با آشنایی و الهامگرفتن از ایده «امر بینالامرین»، الگوی تاریخداری از مکتب تلفیق را ارایه نمودهاند.
▫️مکتب تلفیق برخلاف رویکردهای تفکیکی، از منطقی سهارزشی برخوردار است و همیشه از میانه دو گزینهی ناهمسان، به ساخت گزینهای میانه و پاسخگو اندیشیده است. فارابی در جمع بین عقل و نقل، مفهوم ملت را آفرید، بوعلی در جمع بین واجب و ممکن، واجب بالغیر را معرفی کرد و صدرا با طرح ایده ای میانه از وجود، امکان جمع میان قرآن، برهان و عرفان را فراهم ساخت.
▫️این سلسلهی ملهم از انگاره کلامی «امر بینالامرین»، به میدان زندگی و سیاست نیز امتداد یافت و با اندیشه «دولت در دولت» شیخ مفید آغاز شده و در اندیشه «سلطان ماذون» محقق کرکی و سپس در «مشروطه مشروعه» شیخ فضلالله ظهور کرد؛ تا آنجا که به امام خمینی (ره) رسیده و جمع میان حاکمیت مردم و خدا، در ساخت جمهوری اسلامی ممکن شد.
▫️راهبریهای رهبر معظم انقلاب را نیز باید ذیل همین مکتب علمی و عملی تلفیق، تفسیر نمود؛ اندیشه «راه سوم» که الگوی تلفیقی انقلاب اسلامی در جمع میان دین و دنیاست، گزارهای پرتکرار در میان سخنان ایشان است. این اندیشه دو محور ناهمسان دنیای بدوندین و دین بدوندنیا را طرد کرده و صورت سومی از حیات انسان را ذیل تلفیق دین و دنیا ترسیم میکند.
▫️اندیشه #مقاومت خود نمونهای از رهیافتهای مکتب تلفیق است. این اندیشه به غایت احیاء و بازیابی هویت معنوی جهان همراه با آبادانی دنیای انسان، الگویی کارساز جهت مقاومت در برابر هاضمه طواغیت ارائه میکند. الگویی که در آن تفکیکی میان امر دنیوی و امر دینی و میان مظلومان یافت نمیشود.
▫️پیشبرد اندیشه تلفیقی مقاومت، گفتگو با دو گونه مخاطب را ضروری میسازد؛ نخست گروهی که دین گوشهنشین و بیربط به اجتماع و سیاست را میپسندند و گروه دیگر، آنان که آبادی دنیا بدون حضور دین را پیمیگیرد، این هر دو باید به موقفی میانه دعوت شوند.
▫️رهبر معظم انقلاب، حج امسال را #حج_برائت نامیدند تا آنان که دین را همچون واعظی گوشهنشین میخواهند، را به میدان بیاورند و حج، این مناسک عظیم دینی را به رسانهای فراگیر برای طرح الگوی سوم حیات یا اندیشه دین در میدان زندگی بدل سازند.
▫️از سوی دیگر در گفتگو با #دانشجویان آمریکایی، تلاش ظلمستیزانه آنان را ستوده و با تعریف قرآن به عنوان #کتاب_مقاومت از ایشان دعوت میکنند تا اندیشه مقاومت را ذیل #شعارهای_قرآنی «فاسقم کما امرت» و امت یکپارچه «لا تَظلِمونَ وَ لا تُظلَمون» پیگیری کنند.
▫️ امروز بیش همه، به ترویج این اندیشه ظریف تلفیق نیازمندیم و نهضت احیای هویت معنوی و توحیدی جهان را باید در این الگو رهگیری کنیم.
#اندیشه_شیعی_تلفیق
#مکتب_تلفیق
#پروژه_بلند_مدت
#قرآن_کتاب_مقاومت
@HekmateFarhang
🔸 انتخابات و برساخت گزینه اصلح؛
▫️رئیسجمهورها ظهور نمیکنند، بلکه ساخته میشوند. پدیده خاتمی و احمدینژاد، حاصل برساخت صلاحیتهای اقتضایی و جانمایی همهفهم نامزد در آنها است.
▫️بخش بزرگی از انتخابگران فاقد دانش لازم برای ارزیابی تخصصی نامزدها هستند. #برساخت_صلاحیت، امکان فهم داراییهای نامزدها را برای رفع مسائل درکشده برای عموم مردم فراهم میکند.
▫️برساخت صلاحیت، بر اساس جانمایی شایستگیهای نامزد، در #دوگانههای صلاحیتساز عمل میکند. دوگانههای صلاحیت، اموری روزمره و قابل ادراک برای عموم انتخابگران هستند. این دوگانهها همچنانکه واجد معرفتهای راهگشا در انتخاب هستند، بسته به ظرفیتهای حلکنندگی خود، از بار #عاطفی زیادی نیز برخوردارند.
▫️دوگانههای صلاحیت، خود دو دستهاند، دوگانههای #پیشینی و دوگانههای #خلاق؛ دوگانههای پیشینی، از پیش در میان مخاطبان شناخته شدهاند و نامزد، تلاش میکند با ارائه شواهدی تمثیلی خود را درون سمت مطلوب دوگانه جانمایی کند. مثلا دوگانه اشرافیت-سادهزیستی یکی از دوگانهای پیشینی مهم است.
▫️در مقابل، دوگانههای خلاق، توسط نامزدها برساخت شده و ترویج میشود. نامزدها تلاش میکنند بسته به توانمندیهای خود و اقتصائات زمانه، دوگانهای بسازند که طبیعتاً خود در سمت مطلوب آن ایستاده باشند. دوگانه «ما میتوانیم-مانمیتوانیم» نوعی دوگانه خلاق است.
▫️نوعی دوگانه پیشینی #مقلوب هم در برساخت صلاحیت مورد استفاده قرار میگیرد. این دوگانه هرچند پیش از نامزد حضور دارد؛ اما در فرایند برساخت، سمت مطلوب و نامطلوب آن تغییر میکند. دوگانه #کارنامه-برنامه اینگونه است، نامزد تلاش میکند، مطلوبیت را به سویهی توانمندی خود اعمال کند تا سرمایه صلاحیت آن را جذب نماید.
▫️همه تحرکات ارتباطی نامزدها، از مجرای دوگانهسازیها فهمشده و به عنوان #سرمایه_صلاحیت نامزد ادراک میشوند. عموم مخاطبان انتخاب، گزاره «نرخ رشد باید هشت درصد باشد» را صرفا آن هنگام درک میکنند که مویدی در یک دستگاه مفهومی دوگانه باشد، در غیر این صورت این گزاره شنیده نخواهد شد.
مخاطبان انتخاب، به صورت آگاهانه و بسیار دقیق انتخاب میکنند؛ اما معیارهای این انتخاب آگاهانه، این دوگانههای #قابلدرک، #محدود و برخوردار از #عاطفه هستند. وابستگیهای عاطفی دوگانهها، مبدا حمایتهای عاطفی در انتخابگران میشود.
▫️حاصل آنکه برساخت گزینه اصلح، نیازمند سه اقدام #دوگانهپردازی، #تحول دوگانهها و #جانمایی در دوگانه مطلوب برای نامزد منتخب است. نمادسازیها، واژهپردازیها و استدلالها باید ذیل یکی از موارد بالا، پیگیری شوند تا امکان ادراک شایستگیهای واقعی نامزد برای عموم فراهم شود.
▫️برای تامین سرمایه صلاحیت مورد نیاز برای انتخاب، در این زمانه کوتاه، ضروری است به پردازش سه اقدام مورد ذکر پرداخت و از سوی دیگر پرهیز نمود تا در دوگانههای خلاق رقیب گرفتار نیامد.
▫️گفتگوهای این روزها، کمتر به ساخت گزینه اصلح مشغول است و بیش از آن به پرداخت گزینه رقیب و ایجاد زمینههای ادراک عمومی آن منجر شده است؛ باشد که برگردیم.
@HekmateFarhang