بسم الله الرّحمن الرّحیم
ارتحال عالم ربّانی و معلّم اخلاق مرحوم حجّتالاسلام والمسلمین آقای حاج شیخ احمد مجتهدی تهرانی (رحمتاللهعلیه) را به علمای اعلام و روحانیّت معظّم تهران و به شاگردان و تربیتشدگان و ارادتمندان این شخصیّت روحانی باارزش و خدمتگزار و بخصوص به خانوادهی محترم و بازماندگان ایشان تسلیت میگویم.
عمر بابرکت این عالم عامل، منشأ خدمات دینی ارزندهای بود که برجستهترین آن تأسیس و ادارهی شایستهی مدرسهای است که در طول دهها سال، محلّ پرورش علما و فضلای فراوان بوده و هماکنون تعدادی از تربیتشدگان در آن، در شمار فضلای برجسته و عالمان و مجتهدان بزرگوارند.
علم و تقوا و تلاش متعهّدانه در تربیت طلاب علوم دینی سه عنصر شاخص در شخصیّت این روحانی عالیقدر بود و برکات فراوانی را برای حوزههای علمیّه به بار آورد. حقّ عظیم ایشان بر حوزهی علمیّهی تهران فراموشنشدنی است.
رحمه الله رحمة واسعة و حشره مع محمد و آله الطاهرین.
سیّدعلی خامنهای
۱۳۸۶/۱۰/۲۴
هدایت شده از حوزه علمیه آیتالله حقشناس(ره)
🔸این ماه عزیز است
🔷فرمایشات حضرت آیت الله حق شناس ره پیرامون ماه رجب
🔶معاونت تهذیب حوزه علمیه آیت الله حق شناس ره (امین الدوله_فیلسوف الدوله)
#ماه_رجب
#مواعظ
#فرمایشات_آیت_الله_حق_شناس_ره
#معاونت_تهذیب
🆔 @hhaghshenas
#ولایت
💠 بدگویان به متوکل عباسی گفتند ممکن است علی بن محمد (امام هادی) باطناً قصد انقلاب داشته باشد و بعید نیست اسلحه و یا لااقل نامه هایی که دالّ بر مطلب باشد در خانه اش پیدا شود. لهذا متوکل نیمهشب عده ای از دژخیمان و اطرافیان خود را فرستاد به خانه ی امام که خانه اش را تفتیش کنند و خود امام را هم حاضر نمایند.
🔻مأمورین سرزده وارد خانه ی امام شدند و اول به سراغ خودش رفتند. او را دیدند که اتاقی را خلوت کرده و فرش اتاق را جمع کرده، بر روی ریگ و سنگریزه نشسته به ذکر خدا مشغول است. وارد سایر اتاقها شدند، از آنچه می خواستند چیزی نیافتند. ناچار به همین مقدار قناعت کردند که خود امام را به حضور متوکل ببرند.
وقتی که امام وارد شد، متوکل در صدر مجلس بزم نشسته مشغول میگساری بود. دستور داد که امام پهلوی خودش بنشیند. امام نشست. متوکل جام شرابی که در دستش بود به امام تعارف کرد. امام امتناع کرد و فرمود: «به خدا قسم که هرگز شراب داخل خون و گوشت من نشده، مرا معاف بدار.
*متوکل قبول کرد، بعد گفت: «پس شعر بخوان و با خواندن اشعار نغز محفل ما را رونق ده.
فرمود: «من اهل شعر نیستم و کمتر از اشعار گذشتگان حفظ دارم.» متوکل گفت: «چاره ای نیست، حتما باید شعر بخوانی. »*
امام شروع کرد به خواندن این اشعار:
باتوا علی قُلَل الاجبال تحرسهم
غلب الرجال فلم تنفعهم القُلل....
🔻«قلههای بلند را برای خود منزلگاه کردند و همواره مردان مسلح در اطراف آنها بودند و آنهارا نگهبانی میکردند، ولی هیچ یک از آنها نتوانست جلو مرگ را بگیرد و آنها را از گزند روزگار محفوظ بدارد.»
«آخرالامر از دامن آن قله های منیع و از داخل آن حصنهای محکم و مستحکم به داخل گودالهای قبر پایین کشیده شدند، و با چه بدبختی به آن گودالها فرود آمدند! »
«در این حال منادی فریاد کرد و به آنها بانگ زد که: کجا رفت آن زینتها و آن تاجها و هیمنه ها و شکوه و جلالها؟ »
«کجا رفت آن چهره های پرورده ی نعمتها که همیشه از روی ناز و نخوت، در پس پرده های الوان، خود را از انظار مردم مخفی نگاه می داشت؟ »
«قبر عاقبت آنها را رسوا ساخت. آن چهره های نعمت پرورده عاقبة الامر جولانگاه کرمهای زمین شد که بر روی آنها حرکت می کنند! »
«زمان درازی دنیا را خوردند و آشامیدند و همه چیز را بلعیدند، ولی امروز همانها که خورنده ی همه ی چیزها بودند مأکول زمین و حشرات زمین واقع شده اند! »
نوای امام همه رامنقلب کرد. متوکل جام شراب را محکم به زمین کوفت و اشکهایش مثل باران جاری شد.
📚 بحار الأنوار، ج۲، ۱۴۹
📚 مروج الذهب، ج۴، ص١١
شهادت امام هادی علیه السلام تسلیت باد.
📚 کانال پژوهش های اصولی
https://eitaa.com/joinchat/1772093454C44c5b95945
هدایت شده از مرکز رسانه ای سدید
28.84M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽 آیت الله سیستانی #شهید میشدند، اگر جمهوری اسلامی به تحقق فتوای ایشان کمک نمیکرد
#کلیپ_اختصاصی
🎙 #تاریخ_شفاهی به بیان آیت الله اراکی حفظه الله
6⃣ قسمت ششم
📽مشاهده قسمت اول
📽مشاهده قسمت دوم
📽مشاهده قسمت سوم
📽مشاهده قسمت چهارم
📽مشاهده قسمت پنجم
🔸گوشه ای دستاوردهای #جمهوری_اسلامی
🙏لطفا تولیدات اختصاصی #سدید را با ذکر منبع منتشر نمایید📚
┄┅┅═❅❅ ❇️ ❅❅═┅┅┄
در #کانال_سدید عضو شوید 👇
https://eitaa.com/joinchat/1919877395Cbf746dc687
@sadidmedia
پژوهش های اصولی
#ولایت 💠 بدگویان به متوکل عباسی گفتند ممکن است علی بن محمد (امام هادی) باطناً قصد انقلاب داشته باشد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#هیات_مجازی
🖋 ان کنت باکیا فابک للحسین علیه السلام...
📚 کانال پژوهش های اصولی
https://eitaa.com/joinchat/1772093454C44c5b95945
#امام_هادی #مشکلات #دنیا
🔻 امام هادی علیهالسلام فرمودند: «وَ مَنْ كَانَ عَلَى بَيِّنَةٍ مِنْ رَبِّهِ هَانَتْ عَلَيْهِ مَصَائِبُ الدُّنْيَا» (هركه از جانب خدا دليلى روشن داشته باشد، هر مصيبتى را سبک شمارد) (تحف العقول ،ص۴۸۳)
🔸 گاهی در طیّ این طریق یک بیّنه، یک نور، یک آشنایی، یک آرامش، یک هویّت، یک درک و یک حقیقت به انسان میرسد. این اولین هدیهای است که خدای متعال به کسانی میدهد که درصدد تزکیه هستند.
🔹 باید یک چراغی در دلش روشن بشود. وقتی چراغ روشن شد، او را میبرد و به سمت مراتب عالیتر سوق میدهد.
ولی حرکت اولیه، جهاد میخواهد. حرکت اولیه، تمرکز میخواهد. حرکت اولیه، عزم میخواهد. حرکت اولیه، عمل میخواهد. حرکت اولیه، استقامت میخواهد.
🔸 ببینید با این بیّنه به چه میرسند؟ از کجا میرسند؟ و به چه جواهری میرسند که همهی مصائب دنیا برایشان آسان میشود؟ این جایگاه حرکتی یک انسان است. یک سفر است و رام شدن یک مرکب سرکش است و الّا دنیاطلبی که امتیازی معنوی ندارد، بلکه پیوند با حقتعالی آن امتیاز را دارد. رام کردن نفس سرکش، آن امتیاز را دارد. در این حرکت، موفق رفتن و بیرون آمدن، آن امتیاز را دارد. اما سختی خودش را دارد.
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
هدایت شده از حمید رسایی (نماینده مجلس)
.
♻️ صدا و سیما همچنان سردرگم!
🔰 حمید رسایی: هفت سال از فوت هاشمی رفسنجانی گذشته اما رسانه ملی همچنان نمیداند باید با هاشمی چه برخوردی داشته باشد! نمونه آن هم پخش زنده مراسم روز پنجشنبه حسینیه جماران با سخنرانی حسن روحانی از شبکه خبر است آن هم در حالی که خاتمی یاغی هم در کادر است! مردم از طرفی خبر شکایت ۸۰۰ هزار نفر از روحانی را میشنوند و منتظر دادگاه او هستند، از طرفی او را در قاب سیما میبینند.
روزهای پس از فوت هاشمی هم این سردرگمی در سیما حاکم بود. آن ایام شبکههای مختلف سیما با دعوت از چهرههای سیاسی، با آنها درباره شخصیت هاشمی صحبت میکرد.
جالب اینجا بود در این برنامهها به شکل عجیبی هاشمی رفسنجانی که فتنهگری وی در سالهای پایانی عمرش جلوی چشم همه بود، تقدیس میشد و به عنوان کسی که آتش فتنه سال ۸۸ را خاموش کرده معرفی شد! همین دوگانگی رسانه رسمی نظام، مردم را گیج کرده بود که اگر هاشمی اینگونه است پس چرا پس از کودتای سال ۸۸ دیگر به نماز جمعه دعوت نشد و...
شاید هیچ کس به اندازه رهبری در برخورد با فوت هاشمی صداقت نداشته. امام خامنهای در طول این هفت سال، حتی یکبار از هاشمی نام نبرده با اینکه هر سال در روز فوت هاشمی (۱۹ دی) دیدار مردمی داشته. در پیامش برای مرگ هاشمی از تکیهگاه بودن وی در «آن سالها» یاد کرد نه «سالهای اخیر»، از «تلاشهای» گوناگون هاشمی یاد کرد و ننوشت «خدمات هاشمی»، از خداوند برای او طلب «غفران و عفو» کرد نه «علّو درجات»، در نماز میّت هم عبارت «اللهمّ إنّا لانَعلَمُ مِنهُ إلا خیراً» را قرائت نکرد ولی برای او طلب «رحمت و عفو و مغفرت» کرد.
@rasaee
باید در این شبها از خدا طلب کرد🍀
باید از خــــداوند طلب مغفرت کرد🌹
معاونت تهذیب حوزه علمیه حضرت آیت الله حق شناس رضوان الله تعالی علیه (امین الدوله _ فیلسوف الدوله)
https://eitaa.com/hhaghshenas
301.mp3
5.36M
🔸 ندای ملک داعی در شب های ماه رجب
🔷فرمایشات حضرت آیت الله حق شناس ره
🔶معاونت تهذیب حوزه علمیه آیت الله حق شناس ره (امین الدوله_فیلسوف الدوله)
#ماه_رجب
#فرمایشات_آیت_الله_حق_شناس_ره
#معاونت_تهذیب
🆔 @hhaghshenas
✳️امام هادی علیه السلام و مسائل کلامی
💠 امام هادی علیه السلام در سال 212 متولد شدند و در سال 254 به شهادت رسیدند و قبر مطهرشان در منزل خود امام(خانه امام عسکری (ع) و خانه حضرت صاحب الامر سلام الله علیه) قرار دارد.
انشاء الله خداوند به همه شیعیان آنحضرت توفیق دهد در این ایام به زیارت این دو امام عزیز مشرف شوند.
📌 نکاتی در خصوص مسائل فرهنگی در زمان امام هادی علیه السلام
✳️ تحولات فرهنگی و اجتماعی بسیار زیادی در زمان امام دهم علیه السلام در شیعه و در جامعه اسلامی رخ داد. مسائل کلامی جدیدی مطرح گردید که امام هادی علیه السلام به آنها جواب می دادند، مانند:
💠 مسئله جبر و اختیار
📌 شاید مهمترین مسئله اعتقادی در زمان امام هادی مسئله جبر و اختیار بود و حکومت عباسی به واسطه اغراض سیاسی مروج تفکر جبری گری بود،که متاسفانه هم اکنون نیز در بسیاری از کشورهای اسلامی سایه افکنده است. تفکر جبری گری نوعی مجوز فرار از مسئولیت بود
📌 تفکر جبری یعنی اینکه هر کاری که انجام شود بگوییم کار خدا بوده است. و خود را تبرئه کنیم.
👈 امام هادی علیه السلام بود که در این شرایط این مساله را بیان کرد که: "لا جبر و لا تفويض بل امر بين الامرين" یعنی جبر اشتباه است و اختیار نیز اشتباه است و کارهایی که انجام می دهیم، نه صد درصد مختاریم و نه صد در صد مجبور بلکه در کارها هم ما نقش داریم و هم خدای متعال.
💠 حادث یا قدیم بودن قرآن
📌 مسئله دیگری که بنی عباس مطرح کرد بحث حدوث یا قدیم بودن قرآن بود. بنی عباس بواسطه اغراض سیاسی اهل سنت را به دو دسته تقسیم کرده بود، عده ای می گفتند قرآن حادث است و عده ای می گفتند قرآن قدیم است و اهل سنت را به جان یکدیگر انداخته بود
👈 امام هادی علیه السلام فرمود: فایده این بحث چیست؟ و فرموند: تلفظ ما به قرآن حادث است، و با این روش شیعه را از وارد شدن به جریان نجات دادند و نگذاشتند تفرقه بین آنها بیافتد. امام خمینی نیز در کتابهایش فرموده است که قرآن قدیم است ولی تلفظ ما به قرآن حادث است.
💠 مسئله رزق
📌 لقمه حرام آیا رزق انسان است، یا خیر؟ و یا اینکه بعضی ها اینقدر ثروت اندوزی می کنند و می گویند رزق من بود آیا درست است یا خیر؟ از دیگر مسائل بود
👈 امام هادی علیه السلام به آن پاسخ داد و فرمود: رزق چیزی نیست که در اختیار شما است اگر کسی نانی در دست او است، رزق او نیست، آن چیزی رزق او است که از گلویش پایین برود و حلال باشد. امام علیه السلام با بیان این مسئله به مردم یاد می داد که حرص و طمع نداشته باشند و ثروت اندوزی نکنند و قناعت داشته باشند.
💠 تشبیه خدا
📌 خلفای عباسی به شدت طرفدار تشبیه بودند یعنی خداوند متعال را به صورت انسان، فرض و معرفی می کردند همانند تفکر مادی گرا ها . البته اصل این تفکر برای زمان بنی امیه است و بنی امیه طرفدار و مروج جبر و تشبیه بودند و این موضوع به بنی عباس نیز رسید. یعنی بنی عباس می گفتند خدا مثل انسان است، دست دارد، راه می رود و ...
👈 در حالی که امام هادی به ما یاد داد که خدا شبیه ندارد، لیس کمثل شیء ) سوره شوری آیه 11(، خدا جسم ندارد و تشبیه شدنی نیست)
📌 (سخنرانی استاد احمد عابدی در حرم امامین عسکریین ۱۳۹۱/۳/۴)
..........................................
کانال رسمی استاد احمد عابدی
┏━━━━━━🌹🌐🇮🇷━┓
🆔 🇮🇷 👉 @ahmad_aabedi
┗━━🌹🌐 🇮🇷━━━━━┛
هدایت شده از کیهـــان آنلاین
🔰
عملیات دستهجمعی در ابعاد منطقهای تازه در آغاز راه است
🔸گذار از ‘درگیری با اسراییل درون سرزمینهای اشغالی’ به یک ‘نبرد منطقه با امریکا’ گرچه آسان نیست، اما در حال تبدیل شدن به یک ‘اجبار استراتژیک’ برای مقاومت است. امریکا به زودی مجبور خواهد بود بین درگیر شدن در این رویارویی، یا گفتن یک ‘نه’ قاطع به اسراییل، انتخاب کند.
مهدی محمدی
@kayhan_online
هدایت شده از KHAMENEI.IR
14021026_43806_64k.mp3
24.54M
🎧 صوت کامل بیانات صبح امروز رهبر انقلاب در دیدار ائمه جمعه سراسر کشور. ۱۴۰۲/۱۰/۲۶
💻 Farsi.Khamenei.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تهذیب
🖋 امشب را دریابیم تا دُر یابیم...
📚 کانال پژوهش های اصولی
https://eitaa.com/joinchat/1772093454C44c5b95945
💠 #توجه شرط بهرهمندی از ماه #رجب
🔻 بدون روح دعا و توجه معنوی و -به تعبیر آیت الله بهاءالدینی که خدا رحمتشان کند- بدون «التفات به عالم غیب»، و بدون انصراف از کثرات ذهنیه و مشاغل روزمره نمیتوان به آن خیر کثیر [از درک ماه رجب] رسید.
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
#آیت_الله_حقشناس (رحمة الله علیه):
مبادا داداشجون وقتت را بهبطالت و کارهای بیخود بگذرانی! هرقدر میتوانید بکوشید که توجّه و مراقبه داشته باشید، 🔻هر ساعت و دقیقۀ این ماه، غنیمت است.
نام دیگر ماه رجب، شهرالله الاصبّ است. شهر الله الاصبّ یعنیچه؟ فرمودهاند: این ماه، ماهی است که رحمت فراوان در آن، بر بندگان ریزش میکند و خداوند تبارک و تعالی کرامتها و ثوابهایی به آنها عطا میکند که نه چشمی دیده و نه گوشی شنیده و نه حتّی به قلب و خیال کسی خطور کرده !
هدایت شده از حوزه علمیه آیتالله حقشناس(ره)
🔸ماه رجب و شب زندهداری
🔷فرمایشات حضرت آیت الله حق شناس ره پیرامون ماه رجب
🔶معاونت تهذیب حوزه علمیه آیت الله حق شناس ره (امین الدوله_فیلسوف الدوله)
#ماه_رجب
#مواعظ
#فرمایشات_آیت_الله_حق_شناس_ره
#معاونت_تهذیب
🆔 @hhaghshenas
آیت الله جوادی آملی .mp3
2.9M
🎙آیت الله العظمی جوادی آملی
«شجاعت و خلوص شهید نواب صفوی و فدائیان اسلام»
۸۷/١۰/٢٧
#شهادت_سید_مجتبی_نواب_صفوی_و_یارانش
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
OstadAbedi_Aklag_Rajab_14021027.mp3
3.55M
#رجب #ادعیه_رجب
#قرآن #مولودین_فی_الرجب
فایل صوتی
🔰بیانات اخلاقی استاد احمد عابدی درباره ماه رجب و اهمیت آن
🔹لزوم دعا در ماه رجب برای پیروزی مسلمانها
🔹اسامی ماه رجب
🔹کلام سید بن طاووس در اهمیت ماه رجب
🔹 لزوم تلاوت قرآن در ماه رجب و ترجیح تلاوت قرآن بر دعا خواندن
🔹 درجات انسان در بهشت
🔹 محتوای ادعیه رجب و تفاوت آن با ادعیه ماه شعبان
🔹 معارف توحید و نبوت و ... در ادعیه رجب
🔹 علت عدم ذکر ولادت امیرالمومنین علیه السلام در دعای رجب امام زمان علیه السلام
____________________
چهارشنبه ۲۷ دیماه ۱۴۰۲، حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها
┏━━━━━━🌹🌐🇮🇷━┓
🆔 🇮🇷 👉 @ahmad_aabedi
┗━━🌹🌐 🇮🇷━━━━━┛
🔶آیتالله شبیری زنجانی:
من اين قضيه را از آقاى واله، از منبرى هاى متّقى مشهد، شنيدم. او مى گفت: بعضى از كتابفروشها با مرحوم حاج ميرزا على محدّث زاده [فرزند مرحوم شیخ عباس قمی] قرار گذاشته بودند كه بعضى از نواقص مفاتيح الجنان را تكميل كنند. (در ذهنم است كه آقاى واله مفاتيح گفت، ولى از شخص ديگرى شنيدم كه منتهى الآمال گفت.)
🔶براى مثال اگر شعرى نوشته شده، ولى اسم شاعرش ذكر نشده است، اسم شاعر ذكر شود يا اگر در جايى گفته: «براى اين مطلب به اقبال رجوع شود»، همانجا دعا نقل شود تا نيازى به مراجعه نباشد؛ چون همه اشخاص به اين كتابها دسترسى ندارند. آقاى حاج ميرزا على هم قبول كرد.
🔶حاج ميرزا على شب خواب پدرش را مى بيند. مرحوم شيخ عباس به وى مى گويد: اين كار را نكن. من عمداً اين كار را كرده ام.
🔶اينكه من اسم آن شاعر را ذكر نكردم و فقط به نقل شعر بسنده كردم، بدان جهت بود كه شعرش خوب بود، ولى شاعر درويش و صوفى يا منحرف بود. خوب بودن شعر مصحّح اين نيست كه از شاعر ترويج كنم؛ لذا عمداً نخواستم اسم شاعر مطرح شود.
🔶علت عدم نقل كامل آن دعاها اين است كه صاحبان(نویسندگان) كتب دعا، برگردن ما حق دارند و بايد حقوق آنها محفوظ بماند. من حس كردم اگر اين كتاب منتشر شود، ممكن است آن كتب ادعيه به انزوا كشيده شود و كم كم منسوخ شوند. لذا عمداً اين كار را كردم تا اگر كسى دسترسى داشت، به آن كتب مراجعه كند.
#حکایت_داستان
🌀 اینکه انسان مطالعه کند، درس بدهد، یک عده شاگرد از او استفاده کنند؛ کار خوبی است اما از جمله کارهای آسان است. از کارهای سخت غفلت نباید کرد!
#رهبر_انقلاب:
🔹عن عطاء بن یَسار، عن عائشة قالَت: قال رسولُ الله«صلیاللهعلیهوآله»: ما خُیِّرَ عمّارُ بن یاسر بین أمرَین الّا اِختارَ أشدَّهما.(امالی، صفحۀ ۴۹۰).
🔸این، روایتی است از پیغمبر در مدح و تمجید از جناب عمّار یاسر. راوی هم جناب عایشه، زوجۀ پیغمبر اکرم است. تقریباً یک معیاری را دست میدهد.
🔹میفرماید: هرگز عمّار بین دو کار مخیّر نشد یعنی دو کارِ نیک، دو کارِ خیر، مگر اینکه سختترینِ آن دو کار را انتخاب کرد.
🔸فرض بفرمایید انسان میخواهد مالی را صدقه بدهد، یک طور صدقه دادن کارِ آسانی است، مثلاً در صندوق صدقات یک پولی میاندازد. یک طور هم کارِ سختتری است، و آن اینکه انسان میگردد، آن مستحِقِّ حقیقی را پیدا میکند و پول را به دست او میرساند. این، سختتر است. اگر جناب عمّار بین این دو کار مخیّر میشد، کار سخت را انتخاب میکرد. یا فرض بفرمایید جناب عمّار هم در زمان پیغمبر که جوان بود، هم در زمان امیرالمؤمنین که پیرمردی شده بود، در جهاد شرکت میکرد. به دو صورت میشود در جبهه کار انجام داد؛ بعضی کارها آسان است، بعضی کارها سخت، او سختتر را انتخاب میکرد. لذا در جنگ صفّین، جناب عمّار سختترین کار را انتخاب کرده بود یعنی هم میجنگید، شمشیر میزد، هم آن کسانی را که دچار وسوسه و تردید میشدند، با استدلال، با بیان وافی و شافی، آنها را هدایت میکرد و این، از جملۀ کارهای مهمی بود که جناب عمّار انجام میداد.
🔹 این، یک #ضابطۀ_تقریباً_کلّی است که: انسان بالطبع، سهلگرا است، کارِ آسانتر را ترجیح میدهد. اگر از لحاظ زمانی هم دو کار در طول یکدیگر قرار داشته باشند، ما اوّل سراغِ آن کارِ آسان میرویم و آن را انتخاب میکنیم! امروز در مواجهۀ با جبهۀ عظیمی از دشمن که با انواع و اقسام ترفندها و ابزارها، ابزارهای سخت، ابزارهای نرم، در مواجهۀ با نظام اسلامی و با اسلام در واقع، با پرچم برافراشتۀ اسلام قرار گرفته است، بعضی از کارها کار آسانی است، بعضی از کارها سخت است، فکرکردن لازم دارد، مطالعه کردن و دقت کردن لازم دارد، فحص لازم دارد، پیدا کردن یاران و همکاران لازم دارد. اینها کارهای سخت است که ما معمولاً میرویم سراغ آسانترها! آن کاری که آسان است، آنرا انجام میدهیم. اگر رسیدیم به کار سخت، آنها را هم یا انجام میدهیم، گاهی هم انجام نمیدهیم. اما ترجیح میدهیم کارِ سهل را! یعنی سهلگرائی، آسانگرائی، دنبال کارهای آسان بودن. و این، غیر از سهلانگاری است، آسانگیری است.
🔸آسانگیری حرف دیگری است، کاری را که پیچیده است، انسان به پیچیدگیِ آن توجه نکند، آنرا با نگاه سطحی نگاه کند. این، سهلانگاری است. سهلگرائی این است که انسان دنبال کار آسان برود، کار سخت را رها کند!
🔹واقعاً امروز حوزههای علمیه بخصوص حوزۀ علمیۀ قم وظائف سنگینی دارند که کارهای سختی است. اینکه انسان مطالعه کند، درس بدهد، یک عدۀ شاگرد از او استفاده کنند؛ کار خوبی است اما از جمله کارهای آسانی است. در کنار این، کارهای سختی هم وجود دارد.
من توصیه نمیکنم درسها را تعطیل کنند، مدرّسین درس نگویند و طلبهها را محروم بگذارند!. نه، این هم کارِ لازمی است اما از کارهای سخت غفلت نباید کرد! نگاه کنیم، ببینیم امروز ابزار دشمن برای تغییر باورها چیست؟ این، یکی از کارهای مهم است.
🔸برویم سراغ اینکه در مقابل ابزار دشمن، چه ابزار سختِ او، چه ابزارِ نرم او، برای تغییر باورها، ما چکار میتوانیم انجام بدهیم؟ این کار سخت را همه موظفند انجام بدهند. انجام دادنش هم به این نیست که ما بگوییم یا یک کتابی بنویسیم مثلاً در باب ولایت فقیه یا در باب لزوم جهاد؛ اینها آن کارهای آسان است.
🔹کار سخت این است که: شیوۀ دشمن را بشناسیم، حیلههای او را بفهمیم، راههای نفوذ دشمن را پیدا کنیم.
🔸امروز در کشور چند میلیون دانشجو داریم، علاوه بر دانشجویانی که در کشورهای اسلامی هستند، همۀ اینها مشتاقاند حرف درستی را از یک جایی بشنوند! از اسلام، یک تعریف درستی، یک بیان درستی را بشنوند. این کار، کار کیست؟ چه کسی باید این کارها را بکند؟ جناب عمّار اکتفاء به این کارهای معمولی و عادی و آسان نمیکرد، نگاه میکرد اگر میدید جمع بین کار آسان و سخت ممکن است، هر دو را انجام میداد، اما اگر میدید که ناگزیر باید یکی را انتخاب بکند، او سختترین را انتخاب میکرد. این، شد ضابطه، شد درس، معیار، اینگونه باید حرکت کرد.
📌 درس خارج فقه صلوة مسافر جلسۀ ۱۳۹؛ تاریخ ۱۳۹۵/۰۱/۲۲
#عالم_مجاهدِ_ربانی
#طلبه_جهادگر
#جهاد_تبیین
┄┄┄┅•••==✧؛❁؛✧==•••┅┄┄┄
🪴 "مِثـــــــــل خــُـــــــمِیني" 🪴
┄┄┄┅•••==✧؛❁؛✧==•••┅┄┄┄
.