وَلَوْ أَنَّ أَهْلَ الْقُرَىٰ آمَنُوا وَاتَّقَوْا لَفَتَحْنَا عَلَيْهِم بَرَكَاتٍ مِّنَ السَّمَاءِ وَالْأَرْضِ وَلَٰكِن كَذَّبُوا فَأَخَذْنَاهُم بِمَا كَانُوا يَكْسِبُونَ
ﻭ ﺍﮔﺮ ﺍﻫﻞ ﺷﻬﺮﻫﺎ ﻭ ﺁﺑﺎﺩﻱ ﻫﺎ #ﺍﻳﻤﺎﻥ ﻣﻰ ﺁﻭﺭﺩﻧﺪ ﻭ #ﭘﺮﻫﻴﺰﻛﺎﺭﻱ ﭘﻴﺸﻪ ﻣﻰ ﻛﺮﺩﻧﺪ ، ﻳﻘﻴﻨﺎً [ ﺩﺭﻫﺎﻱِ ] ﺑﺮﻛﺎﺗﻲ ﺍﺯ ﺁﺳﻤﺎﻥ ﻭ ﺯﻣﻴﻦ ﺭﺍ ﺑﺮ ﺁﻧﺎﻥ ﻣﻰ ﮔﺸﻮﺩﻳﻢ ، ﻭﻟﻲ [ ﺁﻳﺎﺕ ﺍﻟﻬﻲ ﻭ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮﺍﻥ ﺭﺍ] ﺗﻜﺬﻳﺐ ﻛﺮﺩﻧﺪ ، ﻣﺎ ﻫﻢ ﺁﻧﺎﻥ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻛﻴﻔﺮ ﺍﻋﻤﺎﻟﻲ ﻛﻪ ﻫﻤﻮﺍﺭﻩ ﻣﺮﺗﻜﺐ ﻣﻰ ﺷﺪﻧﺪ [ ﺑﻪ ﻋﺬﺍﺑﻲ ﺳﺨﺖ ] ﮔﺮﻓﺘﻴﻢ .
💠سوره اعراف، آیه ۹۶
@HosneTadbir
هدایت شده از در محضر آیتالله میرباقری
ص ۲ از ۲ ⬆️
این دورکاریها و این تعطیل کردن تجمعات حقیقی و عبور از #جامعۀ_حقیقی به #جامعۀ_مجازی و ایجاد بستر برای پذیرشِ حلوفصل امور (تحصیل، اشتغال و سایر ارتباطات اجتماعی) در فضای مجازی، و قرائن فراوان دیگر بهویژه قرار گرفتن در شرایطِ یک رزمایش بزرگِ زیست در فضای مجازی، که آخرین مقاومتها در برابرِ آن در حال فروریختن است و...، مؤیداتی بر این احتمال است که شاید چنین پشتِ صحنهای وجود دارد تا بتوانند سیطره بلامنازع مجازی بر جهان پیدا کنند. گمان من این است که این بیانی که رهبر بزرگوار انقلاب اسلامی در روز عید مبعث فرمودند و اشاره کردند که ما در فضای مجازی هم باید قوی بشویم، شاید با توجه به این نکته بوده باشد.
این احتمال و فرضیه ممکن است معارضاتی داشته باشد، از جمله اینکه اگر چنین مقاصدی در کار باشد، پس چرا این بیماری دامن اروپا و آمریکا را هم گرفته است؟ در پاسخ باید گفت: منافاتی ندارد، چون در جنگ جهانی هم کل جامعۀ جهانی ناامن شد و جهان به سمتی کشیده شد که شعار نظم نوین و صلح پایدار را بپذیرند.
به هر حال، ما باید احتمالات و فرضیهها، بهخصوص احتمالات و #فرضیههای_بزرگ و استراتژیک را در نظر بگیریم و صحت و سُقم آنها را دنبال کنیم و برنامهریزی و رزمایشِ متناسب برای مواجهۀ فعال و هوشمندانه با آن انجام دهیم و تهدیدها را به فرصت تبدیل کنیم. نباید فرضیههای بزرگ را صرفاً با چند قرینۀ خُردِ مخالف رد کرد. البته این فرض هم دور از نظر نیست که این ویروسِ منحوس اما هوشمند، از همان آغاز هم با هدفِ ایجاد گسست اجتماعی از یک طرف، و شکلدهی به پیوست و انسجامِ مجازی و کلبۀ الکترونیکی از طرف دیگر، مهندسی و مدیریت شده باشد.
به نظر میرسد اگر آن نهادها و ساختارهایی که باید پشتیبانیِ فکری کنند، شکل گرفته بود و مسیر خودش را طی میکرد، امروز میتوانست دربارۀ این مسائل، نظر کارشناسی بدهد، ولی تلقی حقیر این است که اکنون، شبکۀ نیروهای جوان و فعال و بهخصوص نیروهای #آتش_به_اختیار، و نخبگان، فضاهای اندیشهورزی در این زمینهها را باید بهسرعت فراهم کنند و بستر #تأیید_یا_رد این فرضیهها را بررسی کنند و سپس بهدنبال یک طراحی همهجانبه و سازوکار جامعی در مقابلِ این پدیده، با ابعادی که برای آن مفروض است، داشته باشند و در برنامههای خود، علاوه بر حوزه بهداشت و حوزه جنگهای بیولوژیکی که بخشی از کار هستند، به این فرضیهها هم توجه کنند. اگر مقیاس این بحران، عبور دادنِ جامعه جهانی بهسمتِ یک حکمرانی بلامنازع جدید باشد و ظرفیت چنین تصرفاتی فراهم آمده باشد، باید تحرکات و اقدامات متناسب با آن طراحی و عملیاتی شود و این کار نیاز به فعالیتهایی در لایههای مختلفِ بنیادی، راهبردی و برنامهریزیهای عملیاتی دارد و بعد اقدام گسترده در صف بهصورت یک شبکه منسجم انجام بگیرد.
شکی نیست که تابآوری جامعه دینی در برابر این ابتلا بسیار بیشتر از جامعه مادی و مدرن است. این ویروس میتواند برخلاف همۀ طراحیها، ضربههای مهلکی بر پیکرۀ مدرنیته وارد کند. این ویروس میتواند به ظهور شکافها و ضعفهای فراوانِ مستتر در نظم مدرن (از جمله اصالت منافع فردی) منتهی گردد. از طرف دیگر، امروز، تمدن غرب یک تمدنِ بیرقیب نیست. در رقابت تمدنی بین جبهۀ غرب و جبهۀ اسلام، اگر مقاومت کنیم و موضعگیری و برخورد آگاهانه و فعال در مقابلِ طراحیهای غیرانسانی غرب داشته باشیم، نتیجۀ متفاوتی رقم خواهد خورد و فروپاشیِ تمدن غرب تسریع خواهد شد.
راه ما آماده شدن برای مواجهه با احتمالات است و این آمادگی چیزی نیست جز #قوی_شدن در عرصههای مختلف اقتصادی، مجازی، علمی و فرهنگی. (۱۳۹۹/۱/۱۰)
☑️ @mirbaqeri_ir
🌐تمدن نوین پساکرونا
🔹 ویروس کرونا که در روزهای نخست، حداکثر یک بیماری اپیدمی مینمود، اکنون ابعاد وسیعتری یافته است. اندیشمندان پرشماری بر این باورند که این ویروس را نباید به یک اپیدمی گسترده تقلیل داد، بلکه تأثیرات آن بر #نظم_نوین_جهانی آینده مشهود خواهد بود.
🔹آنچه در شرایط فعلی به شکل قطعی قابل پیگیری است، ابطال مدعاهای جهان شمول #تمدن_مدرن است. گفتمان لیبرالیسم که با برچیده شدن مارکسیسم، خود را یگانه منجی تمدن بشری معرفی میکرد، و ایده پایان تاریخ را بر اساس جهان بینی خود طرح میکرد، اکنون در اداره نیازهای اولیه جوامع خویش دچار چالش شده است.
🔹مدعیات این تفکر درباره انسان، معنای زندگی، علم تجربی، دین، جهانی سازی، کرامت انسان، حقوق بشر، پیشرفت و توسعه، رفاه، مدیریت بحران و ... دچار تناقضات نظری و نقص در کارکرد است. این روزها زمان مناسبی برای مقایسه تئوریک و کارکردی #گفتمان_اسلام، لیبرالیسم و ... است.
🔸 این مقایسه در ابعاد مختلف فلسفی، سیاسی، اقتصادی، حقوقی، سبک زندگی، انسان شناختی و ... قابل تصویر است و نیازمند تأملات نظری اندیشمندان حوزه های گوناگون است.
❇️ @HosneTadbir
⭕️کدوم چرخ؟!
🔸رئیس جمهور در جلسه امروز هیات دولت گفت: "سلامت مردم اولویت است، امّا #چرخ_اقتصاد نیز باید حرکت کند."
دوستان عزیز! یادتان می آید، که ایشان در سال 92 با شعار لغو تحریمها گفت: "هم باید #چرخ_سانتریفیوژها بچرخد و هم #چرخ_زندگی_مردم" ؟!
♻️سانتریفیوژها متوقف شد و چرخ زندگی مردم هم از کار افتاد!
♨️ظاهرا مأموریت آشنایی در هر حال زمینه سازی است...
❇️ @HosneTadbir
🌐کرونا و ناکارآمدی غرب مدرن
🔹ویروس کرونا و اتفاقات اخیری که در جوامع غربی در حال رویدادن است، نظام اخلاقی غرب جدید، را در برابر آزمون مهمی قرار داده است. برای نمونه در هفته های اخیر «شماری از سالمندان مبتلا به کرونا به حال خود رها میشوند تا بمیرند، زیرا ایشان هزینه بیشتر و سود کمتری برای جامعه دارند.» ، «میان بیماران تبعیض برقرار است، برخی به سفارش از مقامات بالاتر، درمان جدی و گروهی دیگر از امکانات درمانی محروم میشوند» ، «برخی افراد اقدام به سرقت ماسک و تجهیزات پزشکی از مراکز درمانی میکنند» ، «کشوری محموله ماسک کشور دیگری را می دزدد»، «برخی افراد با آگاهی از ابتلای خود به بیماری، قرنطینه را رعایت نمیکنند و سبب بیمار شدن دیگر افراد میشوند» ، و ...
🔹اکنون نظامهای اخلاقی غرب مدرن و پست مدرن باید به این سوالات پاسخ دهند که آیا باز هم مدعی هستند این رفتارها از نظر خود افراد خوب بوده است؟ آیا هنوز هم هر انتخاب اخلاقی را روا میداند؟ آیا همچنان قضاوت کردن درباره کار کسی که محموله ماسک را دزدیده یا اکسیژن سالمندان را قطع کرده است، را ناروا میشمارند؟ آیا با این برخوردها نیز باید با تساهل و تسامح برخورد میکنند؟ اگر یکی از قربانیان از بستگان نزدیک ایشان باشد، هم با همین به اصطلاح بلندنظری! برخورد میشود
🔰اینها گوشه ای از تناقضات نظری و ناکارآمدی نظام اخلاقی غرب جدید است که داعیه نجات بشر را دارد.
❇️ @HosneTadbir
حُسن تدبیر
#صداوسیما #سبک_زندگی #پاییتخت۶ #بی_محتوا ❇️@HosneTadbir
#سیروس_مقدم رو دعوت کردن به برنامه نقد #پایتخت۶ که پاسخگو باشه ولی متاسفانه ایشون تعداد زیاد مخاطب سریال رو که حاصل سرمایه سریهای قبلش بوده رو اهرمی کرده برای مقابله با انتقادات و مجری هم همراهی میکنه و سوال مهم اینکه چرا این حجم ناهنجاری اخلاقی با قبحشکنی و بدون عبرت ارائه شد!؟
نکته دوم اینکه پس از دستور آقای #علی_عسگری درباره پیگیری احتمال نفوذ در #پایتخت۶ منتظر بودیم صداوسیما مسئولیت اشتباه خودش رو بپذیره و جبران کنه نه اینکه بشه تریبونی برای تطهیر ایرادات متعددی که مجموعه خوشنام #پایتخت رو به موزه معضلات اخلاقی، بدآموزی و شیطنتهای موذیانه تبدیل کرد.
نکته سوم اینکه پخش چنین برنامهای خود مؤید عمق #نفوذ در #صداوسیما است؛ چه دستهایی در کار است تا برنامهای که باید نقد کند و پاسخ بگیرد تا بخشی از اعتراضات بحق مردم را تسکین دهد تبدیل به محل تطهیر میشود!؟ جداً کدام را باور کنیم دستور بررسی نفوذ یا نشستی چنین یکسویه و جانبدارانه!؟
سیاوش آقاجانی
❇️ @HosneTadbir
ا
خدايا پيامبرت محمّد (درود خدا بر او و خاندانش) را به ديدار او، و كساني كه بر پايه دعوتش از او پيروي كردند شاد كن، و پس از او به درماندگي ما رحم فرما،
اُ
خدايا اين اندوه را از اين امت به حضور آن حضرت برطرف كن، و در ظهورش براي ما شتاب فرما،
اَ
كه ديگران ظهورش را دور مي بينند، و ما نزديك مي بينيم...
@HosneTadbir
«در صورتى كه آقاى خمينى به بنده دستور زندگى در يك روستايى در ايران دهد و در آنجا خدمت به اسلام نمايم در آن هيچ شك نمىكنم زيرا آنچه بنده در راه آن كوشش مى نمودم، بوسيله آقاى #خمينى تحقق يافت»
📚 بخشی از نامه شهيد صدر بعداز پيروزى انقلاب به شاگردان خود در ايران
❇️ @HosneTadbir