هدایت شده از حسین باکند
بسم الله الرحمن الرحیم
یادداشت
🔴 هزینه ها و درآمدهای دولت
✅ آقای قدیری ابیانه کارشناس مطالعات راهبردی و سفیر سابق ایران در مکزیک و استرالیا اخیرا یادداشتی در حوزه هزینه های دولت نوشته بودند که به اختصار به مواردی از آن اشاره می کنیم. ایشان بیان می دارند که:
🔹(در ایران تعداد کارکنان دولت ۴میلیون نفر است و ۴ونیم میلیون بازنشسته داریم و دولت مجبور است ماهیانه به ۸ ونیم میلیون نفر حقوق بدهد.عجیب این که نسبت افرادی که کار نمی کنند_بازنشسته ها_ به افرادی که کار میکنند بیشتر است در حالی که میانگین جهانی این نسبت ۱ به ۶ است.
🔹میزان ساعت کار مفید در ادارات دولتی به طور متوسط روزانه ۲۲ دقیقه است. درحالی که ساعات مفید کار در ژاپن ۸ ساعت و در کره جنوبی ۹ونیم ساعت است.
یعنی ۲۶ سال کار یک ایرانی معادل یک سال کار یک کره ای است.
یعنی یک کارمند ایرانی در طول خدمت ۳۰ ساله اش فقط ۱۴ ماه کار می کند و بعد از آن نیز حقوق بازنشستگی دریافت می کند. هر شخص میانگین ۲۶ سال حقوق بازنشستگی دریافت میکند این یعنی به ازای ۱۴ ماه کار حقوق ۵۶ سال (۳۰+۲۶) را دریافت میکند.) نقل به مضمون
🔹این یعنی فاجعه برای اقتصاد کشور.
هر شخصی متناسب با درآمدهایی که دارد برای خود هزینه می کند. به بیان عامیانه تر اول به جیب خود نگاه میکند بعدا متناسب با آن خرج میکند. ولی متاسفانه بودجه در جمهوری اسلامی ایران_حداقل در سال های اخیر_ اینگونه بسته نمی شود و بسیار فراتر از درآمدها، هزینه ها پیش بینی میشود. در نتیجه دولت برای هزینه های خود با کسری بودجه مواجه میشود و برای تامین حقوق کارمندان و هزینه های دولت دست به خلق پول میزند که باعث تورم و گرانی می شود.
اما شاید برای برخی سوال باشد که چطور ممکن است که دولت با این همه درآمدهای نفتی باز هم با کسری بودجه مواجه شود؟
🔻آقای قدیری ابیانه در کتابی باعنوان " درآمدهای نفتی از توهم تا واقعیت" به طور ملموسی به این پرسش پاسخ می دهند. ایشان در این کتاب می گویند: (بسیاری از مردم تصور متوهمانه ای از درآمدهای نفتی دارند. ایشان بیان می دارند که اگر متوسط فروش نفت را در دولت آقای روحانی روزانه یک میلیون بشکه در نظر بگیریم_که البته این در برخی روزها میزان فروش روزانه نفت به ۱۰۰هزار بشکه هم رسید_ در طول یک ماه ۳۰ میلیون بشکه تولید نفت خواهیم داشت و در عرض ۳ ماه به تولید ۹۰ میلیون بشکه خواهیم رسید. اگر جمعیت ایران را ۹۰ میلیون فرض کنیم و دولت بخواهد بدون آن که درآمدهای نفتی را در بودجه پیش بینی کند، آن را مستقیم به مردم بدهد به هر نفر در هر سه ماه یک بشکه نفت میرسد(۹۰میلیون بشکه نفت=۹۰میلیون جمعیت). یعنی در کل سال به هر نفر ۴ بشکه نفت میرسد و اگر میانگین قیمت هر بشکه نفت در دولت آقای روحانی را ۵۰ دلار در نظر بگیریم سهم نفر سالیانه فقط ۲۰۰ دلار خواهد بود.
یعنی حتی بخش اعظمی از کشورداری را تعطیل کنیم و حقوق بسیاری از کارمندان و معلمان و پزشکان و... نیز پرداخت نشود و پول مستقیم به مردم برسد باز هم رقم قابل توجهی نمی شود.) نقل به مضمون از 'کتاب درآمدهای نفتی از توهم تا واقعیت'
🔹اما چاره کار در چیست؟
با توجه به آنچه گفته شد مسئله عمده کشور چاق بودن دولت هست. یعنی در ادارات دولتی ۲۶نفر کار یک نفر را انجام میدهند! مقام معظم رهبری در سال ۹۱ در سفر به خراسان شمالی در دیدار با مردم آن استان سوالاتی در مورد تمدن سازی اسلامی مطرح کردند که یکی از آن ها به همین موضوع اشاره داشت: "چرا به ما گزارش می شود میزان ساعات کار مفید در دستگاه های دولتی ما کم است؟"
دولت انقلابی در اولین فرصت باید دست به جراحی عمیق در ساختارهای دولتی بزند و تعدیل نیرو در دستگاه های دولتی را شروع کند.
به عنوان مثال و فقط به عنوان مثال میزان کارکنان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران باید از ۵۰هزار نفر به کم تر از ۲هزار نفر برسد(۵۰ هزار تقسیم بر ۲۶).
🔹درحالی که بسیاری از رسانه های دنیا با کارکنانی به مراتب کم تر از سیمای ملی حوزه نفوذ و گستره جهانی دارند و برخی به چند زبان برنامه منتشر می کنند، صدا و سیمای ایران حتی در حوزه داخلی نیز نتوانسته توفیقی بدست آورد و حتی در بسیاری از موارد _به خاطر وابستگی ۵۰درصدی بودجه آن به تبلیغات_ در جهت عکس آرمان ها و ایدئولوژی کشور حرکت کرده و فرهنگ مصرف گرایی غربی را ترویج کرده است.
(برخی از این شبکه ها مانند: فاکس نیوز با ۱۴۰۰ نفر، سی ان ان ۴۲۰۰ نفر، بی بی سی ۲۵هزار، سی سی تی وی چین ۱۰هزار،اسکای نیوز انگلستان۳۰هزار کارمند کانون توجهات عموم هستند و در صدر رسانه های برتر دنیا قرار گرفته اند.
در در خبرگزاری ها سه خبرگزاری رویترز و اسوشیتد پرس و فرانس پرس هر کدام با حدود ۱۲۰۰ کارمند بیشترین تولید خبر را دارند و جهان را به سیطره خود در آورده اند.)
@hossein_bakand
هدایت شده از حسین باکند
🔹و اما شاید برای برخی سوال باشد که با این کاهش حجم و تعدیل نیرو در سراسر بخش های دولتی با بیکاری ۲یا ۳ میلیون نفری مواجه خواهیم شد. اتفاقا دولت با این کار می تواند بایک تیر چند نشان بزند. بدان معنا که این حجم از نیروی کار که فقط مصرف کننده هستند و صرفا هزینه برای دولت ایجاد میکنند را با ایجاد شرکت های تولیدی وارد بازار کار کرده و آنها را از مصرف کننده صرف، به تولید کننده تبدیل کند که در این صورت نه تنها باری به دوش دولت نیستتد بلکه درآمد خود و حتی بخشی از هزینه های دولت را تامین خواهند کرد. (یعنی ۳ امتیاز مثبت: ۱_حذف هزینه های دولت و در نتیجه افزایش قدرت سرمایه گذاری و و کشورداری دولت۲_ایجاد اشتغال ۳_ بازوی کمکی به دولت در درآمدزایی و ارز آوری).
اینگونه هزینه ها تبدیل به سرمایه خواهد شد و حتی ارز آوری نیز برای کشور خواهد داشت.
🔻و اما سخن پایانی
این که افراد به اندازه کارشان حقوق دریافت نمی کنند و بسیار فراتر از آن _۲۶برابر_ را دریافت میکنند علاوه بر تبعات اقتصادی، تبعات فرهنگی بسیار سنگینی در پی خواهد داشت. این ساختارها یکی از عوامل ایجاد فرهنگ تنبلی و کار نکردن در جامعه هستند و دقیقا به همین خاطر است که بسیاری از افراد به دنبال کار در این ادارات هستند.
آیه لیس للانسان الا ماسعی به ما میگوید که هر کس به اندازه تلاش و کاری که انجام داده باید بهره مند گردد. اگر ما این آیه را در ساختارهای حکومتی خود حاکم کرده بودیم(یعنی بجای ماهیانه ۶میلیون، ۲۶برابر کم تر یعنی ۲۳۰هزار پرداخت می کردیم) آیا باز هم چنین اشتیاق و رغبتی برای اشتغال در کار های دولتی وجود داشت؟
و این که اگر هر کسی رزق خود را در میزان کاری که کرده جست و جو میکرد و مطمئن نبود ماهیانه مقداری مشخصی _چه کار کند و چه کار نکند_ به حساب او واریز می شود و به میزان کاری که انجام داده و مشکل مردم را حل کرده حقوق دریافت می کرد آیا مسابقه خدمت دربین کارمندان برای حل مشکلات مردم راه نمی افتاد؟ و موجب کاهش نارضایتی مردم از دستگاه های دولتی (که متاسفانه بعضا این نارضایتی موجب بد بینی برخی به نظام هم میشود) و افزایش رضایت عمومی نمی شد؟
حسین باکند
@hossein_bakand
یادداشت روز کیهان
سکه لایحه عفاف روی دیگری هم دارد! (یادداشت روز)
۱- نزدیک به ۱۰ ماه از پیدایش پدیده پلشت کشف حجاب میگذرد و متاسفانه در این مدت شاهد مقابله چندانی با آن نبودهایم! انفعال مسئولان محترم در قبال پدیده کشف حجاب در حالی است که به وضوح میدانند، کشف حجاب علاوهبر آنکه حرام شرعی و حرام قانونی است، پدیدهای عفتسوز و خانوادهبرانداز نیز هست از این روی، مقابله جدی با این هنجارشکنی از یکسو برای نجات فریبخوردگان و از سوی دیگر برای پاکسازی جامعه از توطئه بدخواهان، ضروریتر از آن است که تساهل و انفعال در آن جایی داشته باشد. اکنون سؤال این است که انفعال ده ماهه با چه توجیه قانونی و منطقی صورت پذیرفته است؟! و آیا این انفعال در اجرای نص صریح قانون، مصداق روشنی از «ترک فعل» نیست و مرتکبان مشمول بازخواست نمیباشند؟!
۲- انفعال در اجرای قانون و مقابله با کشف حجاب، اولاً؛ این پدیده عفتسوز را در نگاه افراد فریبخورده (یعنی اکثریت کشف حجابکنندگان) کم اهمیت جلوه میدهد و ادامه آن را بیمانع دانسته و تنها در حد و اندازه یک تخلف جزئی تلقی میکنند (که کردهاند). ثانیاً؛ سرویسهای اطلاعاتی دشمن را که صحنهگردان اصلی هستند با احساس موفقیت! روبهرو میسازد (که ساخته است) و ثالثاً؛ به این توهم دامن میزند که اگر مقابله با کشف حجاب ضرورت حیاتی داشت، چرا بیش از ده ماه در مقابل آن سکوت کرده و اقدام قابل توجهی انجام ندادهاند و تازه بعد از گذشت ده ماه به فکر مقابله افتادهاند؟!
و رابعاً؛ این پرسش را پیش میکشد که مگر برای مقابله با کشف حجاب قانون نداشته و نداریم؟! و اگر این هنجارشکنی در قوانین جاری پیشبینی و جرم تلقی شده، چرا به اجرا در نیامده است؟!
۳- کجای این توجیه را میتوان قابل قبول و منطقی دانست که اجرای قوانین موجود را متوقف کنیم تا لایحه جدید به تصویب مجلس برسد؟! اگر قوانین موجود را ناکافی و یا ناقص میدانیم، این نقیصه احتمالی با افزودن یک یا چند تبصره قابل حل بوده و هست. بنابراین تهیه و تدوین لایحهای بلند بالا با ۷۰ ماده و ۸۸۳۶ کلمه چه ضرورتی داشته است؟! بحث و بررسی لایحهای با این متن طولانی، چه میزان وقت میبرد؟! و در این فاصله طولانی تکلیف مقابله با کشف حجاب چه میشود؟! گفتنی است که بررسی برجام در کمیسیون ویژه مجلس شورای اسلامی بیش از ۴۰ روز به درازا کشید اگرچه در نهایت نیز نتیجه بررسیها و زحمات هوشمندانه دکتر زاکانی (نماینده وقت مجلس و ریاست کمیسیون ویژه که از همه سلیقهها برای اظهار نظر دعوت کرده بود)، کنار گذارده شد و برجام را در فاصله ۲۰ دقیقهای تصویب کردند!...و شد آنچه نباید میشد! گفتنی است متن برجام شامل ۵۴۴۲ کلمه بود -تقریباً نصف متن لایحه ۷۰ مادهای حجاب و عفاف- و برخی از نمایندگان آن دوره مجلس به اعتراف خودشان، متن برجام را نخوانده بودند! البته این احتمال در مجلس کنونی دور از انتظار است.
۴- اسناد و شواهد فراوانی حکایت از آن دارند که کشف حجاب، یک حرکت خزنده علیه باورهای اسلامی و نهایتاً انقلاب اسلامی و مردم مسلمان این مرز و بوم است که از آن سوی مرزها طراحی شده و با بهرهگیری از افراد فریبخورده و بیاطلاع و شماری از عوامل وابسته و اجاره شده به میدان آوردهاند. از این روی این حرکت خزنده را نمیتوان و نباید بدون توجه به شناسنامه بیرونی آن به ارزیابی نشست.
چرا که در این حالت، صورت واقعی مسئله از نگاه مسئولان محترم پنهان میماند و خدای نخواسته به انگارهای روی میآورند که تصویری غیر واقعی از واقعیت است و صد البته آسیبرسان و پر هزینه!...
۵- برای آن که نگاه واقعبینانهتری به ماجرا داشته باشیم اشارهای هرچند کوتاه و گذرا به سه نکته را ضروری میدانیم؛
اول، این که دشمنان بیرونی برای پیشبرد اهداف خود در این طرح خزنده به چه اهرمها و بسترهایی نیاز دارند؟!
دوم آن که، کدام مانع یا موانع را اصلیترین مشکل پیشروی خود میدانند؟!
و سوم، لایحه عفاف و حجاب که از امروز در دستور کار رسیدگی و بررسی نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی قرار خواهد گرفت، با موانع پیشروی دشمن و بسترهای مورد نیاز آنها چه نسبتی دارد؟! بخوانید!
۶- موانع پیش روی دشمن:
الف- یکی از اصلیترین موانع پیش روی دشمن (و اصلیترین آنها) در مسیر اجرای پروژه یاد شده، باورهای اسلامی تودههای عظیم مردم این مرز و بوم است که بارها نشان دادهاند برای دفاع از اسلام و انقلاب و احکام الهی آن تا پای جان ایستادهاند. مردم کشف حجاب را حرام شرعی و حرام سیاسی میدانند و بدیهی است که بیحجابی را برنمیتابند. کما این که طی ده ماه گذشته شاهد اعتراضهای گسترده مردم به این پدیده پلشت و ابراز نارضایتی شدید از تساهل و انفعال مسئولان در برخورد با آن بودهایم.
ب- نیروهای بسیج، سپاه و پلیس از دیگر موانع اصلی پیش روی دشمن تلقی میشوند. نیروهای جان برکف و پاکباختهای که بارها ثابت کردهاند، مرد میدانهای سخت هستند و برای دفاع از جان و مال و نوامیس مردم و کیان جمهوری اسلامی هیچ مانعی را غیر قابل عبور نمیدانند.
۷- بسترهای مورد نیاز دشمن؛
الف- اصلیترین نیاز دشمن «بیهزینه» و یا «کم هزینه» کردن کشف حجاب برای کسانی است که به این هنجارشکنی روی میآورند. اعم از ناآگاهان و فریبخوردگان و یا عوامل ماموریت گرفته دشمن.
ب- حساسیتزدایی از پدیده عفتسوز کشف حجاب و عادی جلوه داده آن و...
۸- حالا به لایحه عفاف و حجاب و نیز، تساهل غیرقابل توجیهی که تاکنون در عرصه مقابله با پدیده پلشت کشف حجاب با آن روبهرو بودهایم نگاهی بیندازید.
در لایحه عفاف و حجاب، نقش مردم برای مقابله با کشف حجاب یعنی فریضه امر به معروف و نهی از منکر، حذف شده و دستکم آن که بسیار کمرنگ و در حد و اندازه نزدیک به صفر رسیده است! به بیان دیگر اصلیترین مانع پیش روی دشمن را که ترس از واکنش مردم بوده و هست، برطرف کرده است!
وظیفه مقابله با جرم مشهود کشف حجاب از نهادهای ضابط قضایی مانند بسیج و سپاه گرفته شده است در همان حال سپردن این ماموریت خطیر به نیروی انتظامی، افکندن بار سنگینی بر دوش این نیروی خدوم و فداکار است. در صورتی که مجموعه سپاه و بسیج و فراجا مانند همیشه میتوانند پشت و پشتوانه یکدیگر باشند. به بیان دیگر لایحه عفاف و حجاب دومین نگرانی دشمن را هم از میان برداشته است!
با تساهل و انفعال ده ماهه در مقابله با کشف حجاب، این هنجارشکنی و عبور از قانون برای کشف حجابکنندگان بیهزینه و یا کمهزینه قلمداد شده است! تأمین دیگر نیاز دشمن.
بیش از ده ماه انفعال در مقابل پدیده کشف حجاب، اگرچه اصرار توام با اعتراض مردم را نسبت به این پدیده کاهش نداده است ولی برای کشف حجابکنندگان (مخصوصاً طیف ناآگاه و فریبخورده) به این توهم دامن زده که اقدام پلشت آنها چندان هم غیرعادی نیست! یعنی تامین یکی دیگر از نیازهای دشمن!
۹- و بالاخره در صداقت و دلسوزی تهیهکنندگان لایحه عفاف و حجاب و نیز نمایندگان محترم مجلس تردیدی نیست و دقیقاً به همین علت، از آن عزیزان انتظار میرود از روی دیگر این سکه نیز غافل نباشند و خدای نخواسته به جای مقابله با کشف حجاب، دشمن را در اجرای این طرح خزنده و خسارتبار، یاری نکرده باشند!
حسین شریعتمداری
هدایت شده از کانال حسین دارابی
مقایسه جمهوری اسلامی و حکومت امیر المومنین آیت الله جوادی آملی.mp3
14.73M
🔴 آیت الله جوادی آملی
جمهوری اسلامی از حکومت امیر المومنین (ع) بهتر است...
هر چند مانند مولا علی ع نیامده و نخواهد آمد.
👈چهار تا و چهارصد تا و چهار هزار تا فساد چیزی نیست که انسان بخواهد با آن اساس حکومت را بزند چرا که فساد در همه حکومت ها وجود داشته باید اصلاح کرد.
#حسین_دارابی | عضوشوید 👇
http://eitaa.com/joinchat/443940864Cf192df24f0
آقای مصباح! در این ماههای متلاطم، همواره این درد را حس میکنم که جبههی فکری و فرهنگی انقلاب، تاوان «نبودنت» را میپردازد...
فقدان «عمار»، مصیبت است؛ آن هم در اوج جنگ شناختی.
👤 مهدی جمشیدی
@hossein_bakand
14.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
روایت مادر بزرگوار رهبر انقلاب از خوابی که رهبر انقلاب در جوانی دیدند.
از کانال بیداری ملت
https://eitaa.com/hossein_bakand
ظرفیت بی نظیر بسیج برای مقابله با فتنه کشف حجاب.
فلسفه وجودی بسیج حفظ و حراست از آرمان ها ی انقلاب است. انقلابی که برآمده از اسلام ناب هست.
هرگاه در هر زمینه ای که احساس کنیم موجودیت این نظام به خطر افتاده ناچار از به کارگیری این لشکر مخلص خداییم.
نزدیک یک سال از فوت مهسا امینی کوموله گذشته و گذر زمان ثابت کرد که این ماجرا یک طراحی پیچیده برای حمله به حریم #حجاب و آندلسی کردن این انقلاب است.
گذشت یک سال ثابت کرد که دستگاه های رسمی و اکثریت مسئولان جمهوری اسلامی به واقع اراده ی جدی برای برخورد با این حرام شرعی و سیاسی ندارند.
چه اینکه اگر داشتند در دام تصویب لوایح جدید برای برخورد با این منکر نمی افتادند چونکه قوانین موجود نقصی از این باب ندارد و نقص در مجریان قانون و نه در خود قانون است.
حالا برای گذر از این گردنه سخت که خون در دل خانواده های شهدا و دوستداران انقلاب کرده باید کار را دست سازمان بسیج بدهیم.
ویژگی شاخص بسیجی این است که تکلیف گراست و در راه عمل به تکلیف هم دچار تردید و محافظه کاری نمیشود.
مهمترین ویژگی بسیجی البته اخلاص اوست و اخلاص هم امدادهای غیبی الهی را بدنبال خود دارد که باعث چندین برابر شدن نتیجه اعمال و ایجاد رعب و وحشت در دل دشمنان دین و خدا میکند.
زمان شناسی بسیجی ایجاب میکند که به جای گشتهای شبانه بسیج که در محلات برقرار میشد گشتهای عصرانه در خیابانهای اصلی و در بازار راه بیندازد.
مقابله با این هرزگان عفریته و بعضاً فریب خوردگان فقط کار بسیجی هاست.
متاسفانه یک فرهنگ غلطی قالب شده در میان ما ایرانی ها که اگر متجاهر به فسق (در اینجا زن کاشف حجاب) زن بود از درگیر شدن با او چونکه زن هست و موجودی نحیف پرهیز میکنیم
ما ترسی نداریم از اینکه با کسانی که اینگونه حرمت شکنی میکنند ولو زن باشند دست به یقه بشویم تا بساط این هرزگی را جمع کنیم.
فرض کنیم در شهر تهران هزار پایگاه بسیج فعال داریم اگر هر پایگاه فقط یک گشت عصرانه با لباس رسمی بسیج با باتوم و شوکر و اشکآور مشغول تذکر به قانون شکنان شود بی تردید لشکر هرزه ی ابلیس پا به فرار گذاشته و عیان خواهد شد که باطل کف روی آب است
البته اگر حق جلوه گری کند.
لازم به ذکر است که ماهیت وجودی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی حفظ و حراست از دستاوردهای انقلاب اسلامی در همه ی شئون است
حالا اگر سنگر حجاب را دشمن فتح کند و سپاه و بسیج وارد نشوند یعنی با یک غفلت تاریخی دستاوردهای این انقلاب را که با خون صدها هزار شهید بدست آمده را از دست داده ایم.
و انتظار از سپاه این است که در این برهه به وظیفه خطیر خود در سازماندهی بسیج برای مقابله با جنبش فواحش عمل کند که اگر بسیج و سپاه وارد کارزار نشوند بعید است دیگر دستگاه های مسئول به .تنهایی بتوانند از این هجمه ی همه جانبه عبور کنند.
روشنگر ایرانی
https://eitaa.com/hossein_bakand
هدایت شده از نوشتههای مهدی جمشیدی
https://virasty.com/Mahdijamshidi
،،،،،،،،،
«امام، در اوّلین هفتههای انقلاب، مسئلهی حجاب را الزاماً و قاطعاً بیان کردند.»(بیانات در دیدار مسئولان نظام، ۱۴۰۲/۰۱/۱۵)
https://khl.ink/f/52389
«الزاماً» و «قاطعاً»؟ آن هم «در اوّلین هفتههای انقلاب»؟ مقصود رهبر انقلاب از ارجاع به منطق امام خمینی چیست؟ یعنی امروز هم باید «الزام» و «قاطعیت» داشت؟
https://eitaa.com/sedgh_mahdijamshidi
هدایت شده از نوشتههای مهدی جمشیدی
https://virasty.com/Mahdijamshidi
،،،،،،
۱. لایحهی حجاب از نظر حقوقی، همچنان مبتلا به «حفرههای بنیادین پیشین» است، بلکه گاه بیشتر. با ادبیات متفاوت و اشکالات یکسان مواجه هستیم.
۲. این لایحه از نظر فرهنگی نیز، مجموعهای از «تعارفهای تکراری» و «کلیات بیاثر» است که هیچ تحولی را رقم نخواهد زد.
۳. متأسفانه باید باور کنیم که «باور» ندارند...
https://eitaa.com/sedgh_mahdijamshidi
14.69M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💥با اینکه دولت دست انقلابی ها است چرا اینقدر تورم و گرانی داریم ؟
https://eitaa.com/sedgh_mahdijamshidi
هدایت شده از مصاف آخر🇮🇷 🇵🇸
آیت الله بهاءالدینی می فرمودند: اگر زنان چادری می خواستند نشانشان می دادم عرقی که در فصل گرما به خاطر حفظ حجاب می ریزند، دانه دانه اش خورشید است. شما خورشید خدا هستید.
🇮🇷 #مصاف_آخر اینجاست 🏴👇
http://eitaa.com/joinchat/2273312768C3a2be2e04f