#بیان_احکام(۱۹)
#سرکار_خانم_غلامی
احکام زکات فطره (قسمت دوم)
💎مسئله: کسی که سید نیست نمیتواند فطریه خود را به سید بدهد.
💠 نکات:
✅ کسی که سید است، میتواند فطریه خود را به هر فقیری بدهد خواه سید باشد یا نباشد؛ ولی غیر سید نمی تواند فطریه خود را به سید بدهد.
✅ ملاک در سید بودن کسی است که فطریه را پرداخت میکند بنابراین اگر مردی سید نباشد ولی همسرش سید باشد نمی تواند فطریه همسرش را به سید بدهد.
✅ اگر مرد خانواده سادات، ونیازمند باشد ولی زن خانواده سادات نباشد اقوام سادات میتوانند زکات فطریه خود را به مرد این خانواده بدهند ولی اقوام غیر سادات اگر بخواهند فطریه خود را به این خانواده بدهند باید به زن خانواده بدهند.
✅ زکات فطره را پیش از حلول ماه شوال نمی توان پرداخت و اگر کسی قبل از آن پرداخت کرده باشد کفایت نمی کند ولی شخص میتواند آن را به عنوان قرض به فقیر بدهد و در روز عید فطر طلب خود را بابت فطریه حساب کند.
#حوزه_علمیه_حضرت_باقرالعلوم_علیه_السلام
#قرارگاه_فرهنگی_نماز_جمعه_شهرستان_قدس
#نشر_حداکثری
🆔 eitaa: @Howzehbagherolum_ghods
🆔 Instagram:
@howzeh_elmiyeh_bagheraloloom
اینکه روز معلم را در سالگرد شهادت شهید مطهری قرار دادند، یک معنای نمادین و پرمغز و پرمضمونی دارد؛ چون حقاً و انصافاً مرحوم شهید مطهری یک انسان بزرگ و برجسته بود.
🔴 زندگی او، تلاش مخلصانه و مؤمنانه و عالمانه، همراه با احساس درد، همراه با یک #بصیرت کامل در میدان علم و معرفت و فرهنگ بود.
🔴خدای متعال هم این مرد بزرگ را مأجور کرد، پاداش داد و #شهادت را نصیب او کرد؛ در واقع او را زنده نگه داشت؛ «بل احیاء عند ربّهم».
🔴 یک متخرّج و تحصیلکردهی حوزهی علمیهی قم، وقتی با کولهبار معرفت و دانشی که به طور عمیق آموخته است، میآید در دل محیط فرهنگ و تعلیم و تربیت عمومی و #نسل_جوان قرار میگیرد، اینقدر منشأ برکات میشود.
✳️✳️من همین جا عرض بکنم - قبلاً هم در حوزهی علمیه گفتهام - فضلا و برجستگان حوزهی علمیه، آن #عناصر_لایق و توانائی هستند که میتوانند در مجموعهی عظیم آموزش و پرورش نقش ایفاء کنند.
🍀بیانات رهبر انقلاب ۱۳۹۰/۰۲/۱۴
#روز_معلم
#شهید_مطهری
https://eitaa.com/howzeh1399
✨دعا بیستم ماه مبارک رمضان
🌟گام بیستم: سکینه (آرامش خواهی)
⭐️«یا مُنْزِلَ السَّکینَة فی قُلُوبِ الْمُؤْمِنینَ»
💠«ای آرامش بخش دلهای مؤمنان».
سکینه اصطلاحی عرفانی اخلاقی است و به معنی آرامش و وقاری است که پس از اطمینان در قلب سالک ایجاد میشود؛ احساس آرامشی که پس از انجام وظیفه و هنگام انجام آن، به انسان دست میدهد و این چیزی است که خدا در دل مؤمنان میاندازد.
💠«هوالذی انزل السکینة فی قلوب المؤمنین»، «اوست که دلهای مؤمنان را آرامش میبخشد. » این آرامش با یاد و نام خدا در دلها پدید میآید. «الا بذکراللّه تطمئن القلوب»، «دل آرام گیرد به یاد خدا. »
💠از امام صادق (ع) روایت شده است که درباره گنجی که در داستان خضر و موسی (ع) در قرآن آمده: «وکان تحته کنز لهما»، [۴] «در زیر آن دیوار گنجی برای آنان نهفته بود»، فرماید:
«آن لوحی بود که بر آن نوشته شده بود: بسم اللّه الرحمن الرحیم. عجبت لمن ایقن بالموت کیف یفرح و عجبت لمن ایقن بالقدر کیف یحزن و عجبت لمن ایقن بالدنیا وتقّلبها باهلها کیف یرکن الیها»، «در شگفتم از کسی که مرگ را باور دارد، چگونه شادی میکند؛ تقدیر و اندازه گیری خدا را باور دارد، چگونه غم ناک میشود؛ دنیا و دگرگونی آن را میداند، چگونه بدان دل میبندد.
💠فیض کاشانی گوید:
آن دل که تویی در وی، غم خانه چراباشد
چون گشت ستون مسند حنّانه چرا باشد
غم خانه دلی باشد، کان بی خبر است از تو
چون جای تو باشد دل، غم خانه چرا باشد
💠واژه «سکینه» در آیه ۲۳۸ سوره بقره، آیه ۲۶ سوره فتح و آیه ۳۰ سوره توبه آمده است و با واژه وقار ارتباطی تنگاتنگ دارد.
💠پیر هرات، در تفسیر عرفانی آیه ۳۶ سوره فتح مینویسد:
«سکینه، آرامشی است که خداوند به فضل خود در دل دوستانش میافکند و آرامش دلها را در دو چیز مینهد: یکی در خدمت و دیگری در یقین.
آرامش در خدمت به سه چیز است: ۱. عمل به احکام شرع، تا به اندک توانگر شود، ۲. اعتماد به اصل دین، تا از وسوسه ی شیطان در امان باشد و ۳. در کار دین خلق را فراموش کند، تا از ریا آزاد شود. 💫آرامش در یقین نیز به سه چیز است: ۱. به هرچه روزی شود، راضی باشد، تا از سنگینی بار بیاساید، ۲. زیان را یکسان بیند، تا از بیم فارغ شود ۳. امور خود را به خدا واگذارد، تا از علاقهها رهایی یابد.
نشانه رسیدن به سکینه و آرامش این است که آدمی بخشنده و بخشاینده شود. بخشایشی که همه ی دنیا را به کافری بخشد و بر او منت ننهد؛ و بخششی که همه ی نعمت دنیا را به مؤمنی بخشد و اگر بپذیرد
فیض کاشانی گوید:
آن دل که تویی در وی، غم خانه چرا باشد
چون گشت ستون مسند حنّانه چرا باشد
غم خانه دلی باشد، کان بی خبر است از تو
چون جای تو باشد دل، غم خانه چرا باشد
بیگانه کسی باشد، کاو با تو نباشد یار
آن کس که تواش یاری، بیگانه چرا باشد
واژه «سکینه» در آیه ۲۳۸ سوره بقره، آیه ۲۶ سوره فتح و آیه ۳۰ سوره توبه آمده است و با واژه وقار ارتباطی تنگاتنگ دارد.
پیر هرات، در تفسیر عرفانی آیه ۳۶ سوره فتح مینویسد:
«سکینه، آرامشی است که خداوند به فضل خود در دل دوستانش میافکند و آرامش دلها را در دو چیز مینهد: یکی در خدمت و دیگری در یقین.
آرامش در خدمت به سه چیز است: ۱. عمل به احکام شرع، تا به اندک توانگر شود، ۲. اعتماد به اصل دین، تا از وسوسه ی شیطان در امان باشد و ۳. در کار دین خلق را فراموش کند، تا از ریا آزاد شود.
❣سی گام به سوی خود سازی
#معرفی_کتاب
#حوزه_علمیه_حضرت_باقرالعلوم_علیه_السلام
💠کتاب فرمان های امام امیرالمومنین(علیه السلام) به مدیران ارشد
💠مترجم سید جمال الدین دین پرور
💠این کتاب ۹۶ص می باشد.
💫
در نامه ای از اميرالمومنين (علیه السلام)به ابوموسی اشعری که او عامل و کارگزار آن حضرت در کوفه بود و به تحقيق، درباره او به اميرالمومنين (علیه السلام)گزارش داده بودند که در آن وقت که آن حضرت مردم را برای جنگ با اصحاب جمل (طلحه و زبير و يارانشان) دعوت و ترغيب کرده بود، ابوموسی، آنها را (مردم را) به نرفتن به سوی آن حضرت و شرکت نکردن در نبرد با اصحاب جمل، تشويق و تحريض، نموده بود.
👇در واقع
مدیران و کارگزاران باید به دستورهای مافوق که برگرفته از سیاستهای اصولی نظام است پایبند باشند و ان را لازم الاجراء بدانند ودر راه تحقق ان تلاش کنند، در غیر این صورت باید مسند مدیریت را وانهند. این یک نوع نفاق است که از یک سو خود را کارگزار دولت معرفی می کنند و از مزایای ان بهره مند می شوند، و از سوی دیگر نه تنها در راه پیشرفت اهداف نظام خدمتی ارائه نمی دهند بلکه کارشکنی و توطئه هم می کند.
❣برای مطالعه کتاب به واحد کتابخانه حوزه علمیه مراجعه بفرمایید.تعداد موجود1⃣
🆔 eitaa: @Howzehbagherolum_ghods
🆔 Instagram:
@howzeh_elmiyeh_bagheraloloom
#حدیث_ روز
❣پیامبر اڪرم (صلی الله علیہ وآله و سلم):
حضرت موسی (ع) در مناجات خود با خدا عرض ڪرد:
🌷خدایا، من خواهان قرب تو هستم. خداوند فرمود: قرب من از ڪسانی است ڪہ لیلة القدر را بیدار باشند.
🌷عرض ڪرد: خدایا رحمتت را خواهانم. خداوند فرمود: رحمت شامل حال ڪسانی است ڪہ در شب قدر بہ مساڪین رحم می ڪنند.
🌷عرض ڪرد: خدایا، من جوار عبور از صراط را خواهانم.
خداوند فرمود: این جواز براے ڪسانی صادر می شود ڪہ در لیلة القدر صدقہ بدهند.
🌷عرض ڪرد: خدایا من خواهان درختان و میوه هاے بهشتی هستم.
خداوند سبحان فرمود: این نعمت براے ڪسانی است ڪہ در لیلة القدر بہ تسبیح مشغولند.
🌷عرض ڪرد: خدایا، من نجات از آتش را می طلبم.
فرمود: نجات براے ڪسانی است ڪہ در لیلة القدر بہ استغفار مشغولند.
🌷عرض ڪرد: خدایا، من رضاے تو را می طلبم.
فرمود: رضاے من را ڪسی جلب ڪرد ڪہ در لیلة القدر دو رڪعت نماز خواند.
📚مستدرڪ الوسائل، ج۷، ص۴۵۶
🆔 eitaa: @Howzehbagherolum_ghods
🆔 Instagram:
@howzeh_elmiyeh_bagheraloloom
AUD-20210411-WA0042.mp3
3.95M
💠 تلاوت تحدیر (تندخوانی) 💠
⚜ #جزء_20 #قرآن_کریم ⚜
📥توسط استاد معتز آقایی
⏲ «در 32 دقیقه یک جزء تلاوت کنید»