#بیان_تفسیر(۹)
#سرکار_خانم_یوسفی
وَلَوْ أَنَّ أَهْلَ الْقُرَی ءَامَنُواْ وَ اتَّقَوْاْ لَفَتَحْنَا عَلَیهِْم بَرَکَاتٍ مِّنَ السَّمَاءِ وَ الْأَرْضِ (سوره اعراف، بخشی از آیه ۹۶)؛اگر اهل شهرها و آبادیها، ایمان میآوردند و تقوا پیشه میکردند، برکات آسمان و زمین را بر آنها میگشودیم؛ ولی (آنها حق را) تکذیب کردند؛ ما هم آنان را به کیفر اعمالشان مجازات کردیم.
در این آیه خداوند متعال به صراحت وعده میدهد که اگر باورهای مردم باورهای توحیدی شود و از شرک و خرافه پاک گردد و در عمل هم به آنچه خدا گفته است به قدر میسور عمل کنند درهای رحمت و برکت الهی از آسمان و زمین به روی مردم گشوده میشود.
از عبارت اهل القری (مردم یک منطقه) به دست میآید که ملاک نزول برکات، ایمان و عمل اکثری مردم است پس اگر بیشتر مردم دین باور و دین دار بودند وعده حق عملی خواهد شد و بی مبالاتی تعدادی از مردم، تأثیری در عملی شدن آن وعده نخواهد داشت اما اگر برعکس شد درهای رحمت نیز بسته میشوند و دین داری عدهای هم نمیتواند آنها را باز کند.
#حوزه_علمیه_حضرت_باقرالعلوم_علیه_السلام
#قرارگاه_فرهنگی_نماز_جمعه_شهرستان_قدس
#نشر_حداکثری
🆔 eitaa: @Howzehbagherolum_ghods
🆔 Instagram:
@howzeh_elmiyeh_bagheraloloom
#بیان_احکام(۹)
#سرکار_خانم_غلامی
💎مسئله ۱۵۴: هرگاه روزه دار بعد از ظهر مسافرت کند باید روزه خود را نگه دارد اما اگر پیش از ظهر مسافرت کند در صورتی که از شب قبل قصد سفر کرده باشد روزه اش باطل است ولی اگر در روز قصد سفر کرده است بنابر احتیاط واجب باید روزه بگیرد و پس از ماه رمضان هم آن را قضا کند
💎مسئله ۱۵۵ مسافری که از شب قبل قصد سفر کرده و پیش از ظهر به مسافرت می رود نمی تواند تا قبل از رسیدن به حد ترخص روزه خود را افطار کند و در صورتی که پیش از اذان افطار کند بنابر احتیاط کفاره افطار عمدی روزه ماه رمضان بر او واجب است البته چنانچه از حکم مسئله غافل بوده کفاره ندارد.
💎مسئله۱۵۶: هر گاه مسافر پیش از ظهر وارد وطن شود یا جایی برسد که قصد دارد ده روز توقف کند اگر کاری که روزه را باطل میکند انجام نداده باشد باید روزه بگیرد و اگر مبتلی انجام داده باید بعداً قضا کند ولی اگر بعد از ظهر وارد شود نمی تواند روزه بگیرد.
📣📣توجه توجه
ادامه مطلب👇
💠 برای فهم درست بعضی از مسائل باید چند مسئله را با هم در نظر گرفت وگرنه ممکن است دچار خطا بشویم. به همین جهت این سه مساله را با هم بررسی کردم.
📚توضیحات
✅ به طور کلی روزه دار اگر هنگام اذان ظهر در سفر باشد روزه باطل است.
✅ پس اگر قبل از ظهر از وطن خارج شود و تا قبل از اذان ظهر به وطن برگردد یا به جایی که قصد اقامت کرده برسد روزه صحیح است.
✅ یا اذان ظهر در وطن باشد و بعد از آن به سفر برود روزه صحیح است.
✅ پس ملاک این است که هنگام اذان در راه نباشد. اما اگر قبل از ظهر حرکت کند و هنگام ظهر در راه باشد دو حالت دارد:
1⃣ چنانچه شب قبل نیت سفر داشته اگر در حد ترخص افطار کرده یا هنگام ظهر در راه است، روزه باطل است. ولی اگر قبل از ظهر به وطن یا محل اقامت ده روزه برسد روزه صحیح است.
2⃣ اگر هنگام روز قصد سفر کرده بنابر احتیاط واجب باید روزه را بگیرد و بعدا هم قضا کند.
تفاوت کسی که هنگام روز قصد مسافرت کرده با کسی که شبِ قبل قصد کرده این است که وقتی شب قصد مسافرت کند میتواند به حد ترخص که رسید افطار کند و به بقیه راه ادامه دهد. ولی کسی هنگام روز، قصد سفرکرده نمیتواند در حد ترخص افطار نماید چون بنابر احتیاط واجب باید روزه را بگیرد.
✅ کسی که هنگام روز قصد مسافرت کرده اگر قبل از ظهر به وطن یا به محلی که قصد اقامت ده روزه در آن دارد، برسد باید روزه را بگیرد و قضا ندارد اما اگر بعد از ظهر رسید باید بنابر احتیاط واجب روزه را بگیرد و بعدا قضا نماید.
✅دانشجویان یا کسانی که با مسافرت میخواهند روزه را افطار کنند تا مرتکب گناه نشوند حتما باید از شب قبل قصد سفر داشته باشند. یا به مرجع اعلم دیگری رجوع کنند و اگر روز قصد سفر کنند حتی اگر به مسافت شرعی بروند اجازه افطار ندارند.
#قرارگاه_فرهنگی_نماز_جمعه_شهرستان_قدس
#نشر_حداکثری
🆔 eitaa: @Howzehbagherolum_ghods
🆔 Instagram:
@howzeh_elmiyeh_bagheraloloom
🔴⚫️ آخرین خواسته حضرت خدیجه سلام الله علیها :
حضرت خدیجه که بر اثر صدمات و آزارهای جسمی و روحی فراوان در شعب ابیطالب بیمار شده بود در روز دهم ماه رمضان سال دهم بعثت چشم از جهان فرو بست و پیکر مطهرش در قبرستان شهر مکه «حُجُون» آرام گرفت، ایشان در خانه پیامبر خدمات فراوانی انجام داد و از این رو، طبیعی بود که بتواند پیش از مرگ خود، خواستهای از پیامبر داشته باشد؛ اما او هیچگاه خواسته ای شخصی، آن هم به صورت مستقیم، از پیامبر نداشت، فقط در روز رحلت، خواسته کوچکی به وسیله دخترش فاطمه کرد.
ابتدا به پیامبر فرمود: ای رسول خدا! اگر کوتاهی کردهام، مرا عفو کن! پیامبر فرمود:
هرگز از تو تقصیری مشاهده نکردهام.
خدیجه گفت: حاجتی دیگر دارم، میخواهم خواستهام را دخترم فاطمه به شما بگوید؛ زیرا شرم دارم آن را بازگو کنم، پیامبر از جای برخاست و از اتاق بیرون رفت.
حضرت خدیجه وقتی با دخترش تنها ماند، به فاطمه گفت: ای محبوب و نور دیده مادر! به پدرت بگو که مادرم میگوید: من، از خانه قبر بیمناکم، از شما تقاضا دارم که یکی از جامههای خویش که هنگام نزول وحی به تن داشتهاید، به من هدیه کنید تا با آن کفن شوم، حضرت فاطمه سلام الله علیها درخواست مادر را به پیامبر گفت، پیامبر لباس خود را به فاطمه داد تا به مادرش بدهد.
در این هنگام، جبرئیل نازل شد و گفت:
«یا محمد! اِنَّ کَفنَ خَدِیجةَ مِن عِندِنا فَاِنَّها بَذَلَت مَا لُها فِی سَبِیلِنا فَجَاء جِبرِئیلُ بِکَفَنٍ وَقَال یَا رَسُولَ اللهُ هَذا کَفنُ خَدیِجَةُ وَهُوَ مِن اَکفانِ الجَنةِ اَهدَیَ اللهُ اِلَیهَا...»؛
🌺 ای محمد! همانا کفن خدیجه، از سوی ماست؛ زیرا او مالش را در راه ما صرف کرد.
پس، جبرئیل کفنی آورد و گفت: ای رسول خدا! این، کفن خدیجه است و این کفن، از کفنهای بهشتی است که خداوند آن را به خدیجه هدیه داده است.
⚫️ فرا رسیدن سالروز رحلت ام المومنین حضرت خدیجه سلام الله علیها تسلیت باد.
✨دعا روز دهم ماه کبارک رمضان✨
🌟گام دهم: توکّل (با خدا دل آرامی)
⭐️«اللّهمَّ اجْعَلْنی فیهِ مِنَ الْمُتَوَکِّلینَ عَلَیْکَ»، «بار خدایا در این روز مرا از توکل کنندگان بر خود قرار ده».
💠توکل به دنبال کار رفتن با تکیه بر خداوند متعال است. توکل لازمه ی توحید افعالی است و ذکر آن «لا حول و لا قوة الا باللّه» است و طبق برخی روایات کلید در بهشت است.
💠توکل در سه چیز حاصل میشود:
💫 توکل در بینش،💫 توکل در پویش و 💫توکل در کوشش.
💠 خداوند متعال فرماید: «انّه لیس له سلطان علی الذین آمنوا وعلی ربهم یتوکلون»، «برای شیطان بر ایمان باورانی که به خدا گرویده و بر پروردگارشان توکل کنند راهی نیست».
💠توکل بر سه وجه است:
در درجه ی نخست در پی کار رفتن و از اسباب استفاده کردن است؛ با نیتی که انسان را به کار مشغول سازد، خلق را بهره دهد و درخواستهای نابه جا را واگذارد.
درجه ی دوم توکل، کنار گذاردن طلب، چشم پوشی از سبب، و فارغ ساختن اوقات خود برای انجام واجبات است.
درجه سوم، درک حقیقت توکل است که انسان را از علت توکل رها سازد و آن این که بداند مالکیت حق تعالی بر اشیاء مالکیت عزت است؛ هیچ چیز را در مالکیت وی انبازی نیست تا وی را شریک خود سازد و کارهایش را به وی واگذارد. هر چه هست از اوست، به اوست و برای اوست».
💠الهی!
دانی چرا شادم، چون به خواست خود به دام تو افتادم!
الهی!
تو خواستی، نه اینکه من خواستم دوست بر بالین دیدم چو برخاستم