♦️از دیگر کارهای آیت الله صدر، تألیف سلسله کتابهای «الاسلام یقود الحیاه» در شش جلد بود که شامل بحثهایی نظیر: قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، منابع قدرت دولت اسلامی، اقتصاد جامعه اسلامی و ...... می شود. از کارهای آیت الله صدر برای بیداری مردم عراق و آماده کردن آنها برای قیام ، برگزاری تفسیر موضوعی قرآن بود ( آن هم بعد از تعطیل کردن درس خارج فقه!)که جنب و جوشی در میان توده مردم به وجود آورده بود. حکومت صدام به وحشت افتاد و برای جلوگیری از هر گونه تحرک، در یک حمله همه جانبه نمایندگان آیت الله صدر را در تمام شهرهای کشور دستگیر و زندانی کرد.
♦️شهید صدر روز 16 رجب 1399ق. را روز اعتراض و اظهار انزجار از اعمال ظالمانه رژیم اعلام کرد. مردم به اطاعت رهبر و مرجع تقلید خود برخاستند و برای بیعت با رهبرشان به خانه او شتافتند..... همان شب آیت الله صدر دستگیر و روانه بغداد شد. در سازمان امنیت بغداد، از او خواستند که دست از پشتیبانی انقلاب اسلامی بردارد و مردم عراق را تحریک نکند. اما شجاعانه جواب داد. «من یک مسلمانم و در برابر سرنوشت همه مسلمانان جهان مسئولم باید به وظیفه شرعی خود عمل کنم و وظیفه شرعی منحصر به ایران و عراق نیست.
♦️حمایت از انقلاب اسلامی ایران و رهبری آن هم، یک وظیفه شرعی است» همان روز بنت الهدی، به ایراد یک سخنرانی در حرم امام علی (ع) پرداخت و از مردم خواست که به خیابانها بریزند و به رژیم بعثی اعتراض کنند. همینگونه نیز شد و رژیم مجبور شد که آیت الله صدر را آزاد کند.برای قطع رابطه مردم با آیت الله صدر، نیروی امنیتی سر کوچه آیت الله صدر و کوچه های اطراف، مستقر شدند. بدین گونه محاصره خانه آیت الله صدربه مدت نه ماه آغاز شد. در این مدت، رژیم با فرستادن مأموران و مزدوران خود سعی کرد او را از راهی که در پیش گرفته، منصرف کند، ولی او ثابت و استوار ایستاد تا اینکه در روز شنبه 19 جمادی الاول 1400ق (16 فروردین 1359ش)، « ابو سعید» رئیس سازمان امنیت نجف، با عده ای از مزدوران امنیتی، آیت الله صدر را دستگیر و به سرعت از نجف به بغداد منتقل کرد. فردای آن روز، حکومت بغداد، اقدام به دستگیری بنت الهدی کرد که مبادا بنت الهدی بار دیگر مردم را به اعتراض و تظاهرات دعوت کند و رژیم را رسوا نماید! برزان ابراهیم، برادر ناتنی صدام و رئیس سازمان امنیت کشور، در زندان از آیت الله صدر خواست که فقط چند کلمه بر ضد امام خمینی و انقلاب اسلامی بنویسد، تا آزاد شود، و گرنه کشته خواهد شد! آیت الله صدر این خواسته را رد کرد و گفت: «من آماده شهادتم، هرگز خواسته های غیر انسانی و ضد دینی شما را قبول نخواهم کرد و راه من همان است که انتخاب کردم!....»
♦️وقتی مزدوران بعثی، از منصرف کردن آیت الله صدر و خواهرش مأیوس شدند، آن دو علوی پاک نژاد مظلوم را در روز سه شنبه 23 جمادی الاول 1400ق (19 فروردین1359 ش) زیر شکنجه به شهادت رساندند. جنازه آن دو شهید در جوار مرقد امام علی (ع)، در آرامگاه خانوادگی «شرف الدین» به خاک سپرده شد. پیام امام خمینی(ره) به مناسبت شهادت مظلومانه آن دو شهید: «...مرحوم آیت الله شهید سید محمد باقر صدر و همشیره مکرمه مظلومه او که معلمین دانش و اخلاق و مفاخر علم و ادب بود، به دست رژیم منحط بعث عراق با وضع دلخراشی به درجه رفیعه شهادت رسیده اند. شهادت ارثی است که امثال این شخصیتهای عزیز از موالیان خود برده اند...»
🔴جنگ بدر (2ق)
♦️و در این روز سنه 2ه، ق واقعه بدر اتفاق افتاد"2" و مسلمانان سیصد و سیزده نفر بودند و مشرکین نهصد و بیست تن واز مشرکین هفتاد نفر اسیر شدند و هفتاد نفر کشته شدند که از جمله رؤ سای ایشان: عبته ، شیبه ، ولید، عاص بن سعید، زمعة بن الاسود و نوفل بوده و بیشتر ایشان به شمشیر امیرالمؤ منین (ع) بدرکات جحیم شتافتند و چون جنگ بر طرف شد و فتح براى حضرت رسول (ص) واقع شد. حضرت فرمود: کیست که از ابوجهل خبرى آورد؟
♦️عبدالله بن مسعود گفت : یا رسول الله! من حاضرم بر خاست و در میان کشتگان قریش فحص کرد. ابوجهل را دید که مجروح بر روى خاک افتاده. عبدالله پا بر گردن او نهاد و بر سینه وى نشست و موى زنخ او را بکشید و گفت : الحمدلله الذى اخزاک .
♦️ابوجهل گفت: اى شبانک! گوسفند بر جاى بلندی بر آمدى بگو فتح باکیست؟ گفت: فتح خداى و رسول راست . هم اکنون سرت از تن دور کنم. ابوجهل بعد از کلماتى گفت : سر من را از پائین گردن جدا کن تا بزرگ و مهیب بنماید در چشم محمد و به او بگو که من پیوسته با تو دشمن بودم و امروز عداوتم سخت تر است . عبدالله گفت : من لختى از اعضاى سرت را بگردن خواهم افزود تا از همه سرها حقیرتر و خوردتر بنماید. پس شمشیر کشید تا کار او را تمام نماید. شمشیرش را حدّت نبود. لاجرم تیغ ابوجهل را بر کشید و سرش را بر گرفت و به نزد رسول خدا(ص) آورد و در خاک افکند. حضرت در او تأمل فرمود و حمد خداى به جاى آورد."3"
"2-مسار الشیعه،ص25.
3-بحار الانوار،ج19،ص257؛تفسیر قومی،ج1،ص268؛شرح نهج البلاغه،ج14،ص141.
4-معجم المسترشد،ص149.
5-کشف الظنون،ج1،ص453"
🍃🌟معراج پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم )
🗓 در روز هفدهم رمضان بنا به روایتی، پیامبر گرامی اسلام (ص) شبانگاه به امر خداوند از مکه به بیت المقدس سیر کرد و به آسمانها عروج نمود.
📖در اولین آیه ازسوره اسراء این معجزه بزرگ چنین توصیف شده است:
♦️«سُبْحَانَ الَّذِی أَسْرَىٰ بِعَبْدِهِ لَیْلًا مِّنَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ إِلَى الْمَسْجِدِ الْأَقْصَى الَّذِی بَارَکْنَا حَوْلَهُ لِنُرِیَهُ مِنْ آیَاتِنَا ۚ إِنَّهُ هُوَ السَّمِیعُ الْبَصِیرُ:
پاک و منزه است خدایی که بنده خویش را شبانگاه از مسجدالحرام تا مسجدالاقصی که اطراف آن را برکت داده است، سیر داد تا نشانههای خود را به او نشان دهد و خدا شنوا و بیناست.»
♦️به این ترتیب، باتوجه به این آیه و سخنان حضرت محمد (ص)، ایشان در معراج با بسیاری از اسرار الهی، رموز جهان آفرینش و سرنوشت انسانها در جهان دیگر آشنا شد. این حادثه از معجزات بزرگ پیامبر گرامی اسلام (ص) به شمار میرود و حاکی از جایگاه رفیع ایشان
🌹 ۱۹ فروردین سالگرد شهادت، آیت الله سید محمد باقر صدر(شاگرد افتخاری امام راحل در نجف) و خواهر فاضله اش، بنت الهدی صدر به دست صدام جنایتکار، تسلیت باد
♦️امام خمینی(رضوان الله)
ایشان مغز متفکر اسلامی بود و امید این بود که اسلام از او بهرهبرداریهای زیادتری بکند و من امیدوارم که کتابهای این مرد بزرگ مورد مطالعه مسلمین قرار بگیرد و انشاءاللّه خداوند تعالی او را با اجداد بزرگش محشور فرماید و خواهر بزرگوار مظلومۀ او را هم با جدهاش محشور کند! ۶۰/۱/۲۰
روزمان را با قرآن آغاز کنیم
🔰الان وقت امتحان مومنین است
الأعراف
قَالُوا أُوذِينَا مِن قَبْلِ أَن تَأْتِيَنَا وَمِن بَعْدِ مَا جِئْتَنَا قَالَ عَسَىٰ رَبُّكُمْ أَن يُهْلِكَ عَدُوَّكُمْ وَيَسْتَخْلِفَكُمْ فِي الْأَرْضِ فَيَنظُرَ كَيْفَ تَعْمَلُونَ
ﺁﻥﻫﺎ ﺑﺎ ﻣﻮﺳﻲ ﺩﺭﺩﺩﻝ ﻛﺮﺩﻧﺪ: «ﻗﺒﻞ ﺍﺯ ﺁﻧﻜﻪ ﭘﻴﺸﻤﺎﻥ ﺑﻴﺎﻳﻲ، ﺍﺫﻳﺖ ﻣﻲﺷﺪﻳﻢ. ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﺍﻳﻨﻜﻪ ﭘﻴﺸﻤﺎﻥ ﺁﻣﺪی ﻫﻢ ﺍﺫﻳﺖ ﻣﻲﺷﻮﻳﻢ.» ﻣﻮﺳﻲ ﻫﻢ ﺩﻟﮕﺮﻣﻲﺷﺎﻥ ﺩﺍﺩ: «ﺍﻣﻴﺪﻭﺍﺭم ﻛﻪ ﺧﺪﺍ ﺩﺷﻤﻨﺎﻧﺘﺎﻥ ﺭﺍ ﻧﺎﺑﻮﺩ ﻛﻨﺪ ﻭ ﺷﻤﺎ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﺳﺮﺯﻣﻴﻦ، ﺟﺎﻧﺸﻴﻨﺸﺎﻥ ﺳﺎﺯﺩ ﺗﺎ ﺑﺒﻴﻨﺪ ﻛﻪ ﺭﻓﺘﺎﺭ ﺷﻤﺎ ﭼﻄﻮﺭ ﺧﻮﺍﻫﺪ ﺑﻮﺩ.» (١٢٩)
بیانات در دیدار مسئولان نظام ۱۴۰۲/۱/۱۵
یک روزی بود ــ که حالا اکثر شماها که جوان هستید، آن روزها را یادتان نمیآید ــ که مردم مؤمن و صاحبان فکر دینی و اسلامی کمترین حرکت اجرائی را در کشور در اختیار نداشتند، نمیتوانستند کار انجام بدهند، کار دست طواغیت و تبَعهی طواغیت بود؛ یک روزی اینجوری بود؛ خدای متعال آنها را از این مسندها بیرون انداخت، شما را گذاشت جای آنها. حضرت موسیٰ به بنیاسرائیل فرمود: عَسىٰ رَبُّکُم اَن یُهلِکَ عَدُوَّکُم وَ یَستَخلِفَکُم فِی الاَرضِ فَیَنظُرَ کَیفَ تَعمَلون؛ خدای متعال من و شما را گذاشته، باید امتحان پس بدهیم. چهجوری عمل میکنیم؟ آنها بد عمل کردند؛ ما چهجوری عمل خواهیم کرد؟ پس بنابراین، یک روی دیگر ذکر، یک بُعد دیگر ذکر عبارت است از خدمت. ماه رمضان ماه ذکر است، یعنی ماه خدمت است
🚨 ۱۷ توصیه امام خامنه ای حفظه الله برای امر به معروف و نهی از منکر:
1️⃣ بدانید که کجا و چگونه باید امر به معروف و نهی از منکر کرد!
2️⃣ معروف و منکر را بشناسید!
3️⃣ در متن مسائل کشور باشید و اتفاقات جامعه برایتان مهم باشد.
4️⃣ تذکر همیشه اثر دارد، شک نکنید، به دنبال بررسی احتمال تاثیر نباشید، که تذکر شما فایدهای نداشته باشد، بگویید!
وظیفه شما فقط تذکر با زبان است، هیچ وظیفهی دیگری ندارید.
5️⃣ دایره معروفها و منکرها را به حجاب و چند کار جزئی محدود نکنید! جامع و کلان ببینید.
6️⃣ با اخلاق خوب، محبت و مدارا تذکر دهید ولی تمنا نکنید!
7️⃣ یک کلمه بگویید آقا، خانم، برادر این منکر است، این معروف است، این بد است این خوب است.
8️⃣ شکستن دل مردم، تمسخر، اسراف، گرانفروشی، غیبت، زورگویی، تهمت و... همه از انواع منکرهاست!
9️⃣ درس خواندن، ورزش کردن، محبت، عبادت، دفاع از نظام اسلامی، صدقه، همکاری جمعی و .... همه از انواع معروفهاست!
0️⃣1️⃣ اگر به شما فحش دادند به خاطر خدا تحمل کنید.
1️⃣1️⃣ در دلتان از آن منکر بدتان بیاید و به آن معروف علاقهمند باشید.
2️⃣1️⃣ زبان گزنده نداشته باشید، سخنرانی هم نکنید!
3️⃣1️⃣ خجالت نکشید، نترسید، دچار ضعف نفس نشوید، منتظر دستگاههای دولتی هم نباشید.
4️⃣1️⃣ به هیچ عنوان حق اِعمال خشونت یا برخورد فیزیکی ندارید، به هیچ عنوان!
5️⃣1️⃣ اگر حرفتان اثر نکرد دفعههای بعد از گفتن ناامید نشوید.
6️⃣1️⃣ دیگران را وادار کنید به امر به معروف و نهی از منکر، تاثیر چند نفر خیلی بیشتر است.
7️⃣1️⃣ باهوش باشید، نگذارید کسی به نام این فریضه چهره مومنین را تخریب کند
4_293413254921716414.mp3
3.86M
🌺 #تحدیر (تندخوانی)
🌺 #جزء_17
🌺 توسط استاد #معتز_آقائی
#ختم_قران
📌به نیت تعجیل در ظهور آقا امام زمان قران تلاوت کنیم
🔸🌸🔸🌸🔸🌸🔸
🌷در شهادتش، با اینکه مرجع مسلّم بود و کشتن یک مرجع با این شرایط سابقه نداشت، از شدت اختناق و فضای رعبانگیز و امنیتی، نهتنها شورش و اعتراضی صورت نگرفت، بلکه حتی در حد یک بیانیه یا مجلس بزرگداشت یا اظهارنظر عمومی از علمای نجف صادر نشد. امام خمینی در ایران بیانیهای صادر و سه روز عزای عمومی اعلام کرد. او را در خفا و غربت کامل به خاک سپردند.
🌷این شهید عزیز را سه بار به خاک سپردند و تا 22 سال – تا 1381 خورشیدی - مزارش مخفی ماند! فردی که ابتدا شاهد دفن سید بود، آن محل را به دوستان معتمد نشان داده بود. در ابتدای دهۀ 1370، قبر وسط خیابانی افتاد که از آنجا میگذشت، پس در سال 1373 خورشیدی بدن مطهر او را – در حالی که هنوز سالم بود – به وادیالسلام منتقل کردند. باز در سال 1376 یکبار دیگر یک جابهجایی قبر انجام شد تا دولت صدام به او بیحرمتی نکند. محل دفن این شهید عزیز نهایتاً در اواخر سال 1381 با سقوط صدام اعلام شد.
🌷با نگاه به شاگردان این شهید بزرگوار، میتوان از عمق اثرگذاریاش بر نهضت اسلامی در منطقه پی برد. خط فکری او و شاگردانش در پیشبرد انقلاب اسلامی در منطقه تأثیرات شگرفی داشته است. مرحوم آیتاللهالعظمی سید محمود هاشمی شاهرودی (رئیس فقید مجمع تشخیص و قوۀ قضائیه)، شهید سیدعباس موسوی (دبیرکل سابق حزبالله لبنان) و همچنین سیدحسن نصرالله در زمرۀ کسانی هستند که در مکتب او درس خواندهاند. همچنین او همدرس و دوست نزدیک علامه محمدتقی جعفری بود، تا جایی که کتاب معروف و شریف «اقتصادنا» با اصرار و پیگیری علامه جعفری در فاصلۀ سالهای 1347 تا 1350 شمسی به فارسی برگردانده شد...
☀️نوع و سطح شاگردانی که او پرورش داده اثرات وجودی این شهید عزیز بر نهضت اسلامی را بهخوبی نمایان میکند.
📣از صدام پرسیدند شما که آیت الله سید باقر صدر را کشتی؟... چرا دیگر خواهرش را می کشی؟ صدام جواب داده بود من اشتباه یزید را انجام نمی دهم و نمی گذارم او همچون زینب زنده بماند تا آبروی بنی امیه را ببرد...
#کتاب_زندگی_به_سبک_شهدا
#ناصر_کاوه
☘🌿☘🌿☘🌿
🔹زمان درخواست حج
🔷وَ عَنْ عَلِيٍّ عَلَيْهِ السَّلاَمُ أَنَّهُ قَالَ:
سَلُوا اَللَّهَ اَلْحَجَّ فِي لَيْلَةِ سَبْعَ عَشْرَةَ مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ وَ فِي تِسْعَ عَشْرَةَ وَ فِي إِحْدَى وَ عِشْرِينَ وَ فِي ثَلاَثٍ وَ عِشْرِينَ فَإِنَّهُ يُكْتَبُ اَلْوَفْدُ فِي كُلِّ عَامٍ لَيْلَةَ اَلْقَدْرِ وَ فِيهٰا يُفْرَقُ كُلُّ أَمْرٍ حَكِيمٍ .
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
امیرالمؤمنین علیه السلام فرمودند:
در شبهای هفدهم، نوزدهم، بیست و یکم و بیست سوم ماه مبارک رمضان از خداوند حج رابخواهید. چرا که سفر به حج در هر سال، در شب قدر نوشته میشود و چنان که خداوند عزوجل فرموده: در آن شب هر امری بر اساس حکمت الهی تدبیر و جدا می گردد.
📚منبع:
بحارالانوار ج ۹۴ ص ۹
دعائم الاسلام ج۱