پیغام "مجمع" را FATF گرفت
اما در داخل ضرب الاجل می تراشند!
✍ در ترجمه آخرین بیانیه FATF درباره ایران اشتباه یا غلط عمدی مهمی اتفاق افتاده است. برخلاف آنچه در برخی رسانه ها ادعا شده، بیانیه برای ایران ضرب الاجل 4 ماهه با سر رسید ژوئن 2019 (خرداد 94) تعیین نکرده تا پس از آن، ایران را در فهرست اقدامات تحریمی قرار دهد. برخلاف ادعا، FATF تعلیق را تا چهار ماه دیگر مقید و محدود نکرده است.
🔹در واقع مافیای آمریکایی حاکم بر FATF، پس از روبرو شدن با هشدارهای قاطع رهبر انقلاب مبنی بر اینکه دولت و وزارت خارجه، به اروپا و آمریکا اعتماد و تکیه نکنند، نگران شده اند مبادا ایران در همکاری های یکطرفه خود با FATF و آژانس (در چهارچوب اجرای برجام که تعهداتی به مراتب فراتر از محدودیت های NPT می باشد)، تجدید نظر اساسی انجام دهد.
♦️تحولات چند ماه اخیر در "مجمع" و بحث های کارشناسی توام با تانی و تامل، به رصدگران اطلاعاتی دشمن این پیام را منتقل کرد که بدعهدی ها و سخت گیری های یک سال اخیر در قالب بازی پلیس بد و خوب میان آمریکا و اروپا، موجب بی اعتمادی شدید، هم میان مردم ایران و هم حاکمیت شده و بنابر گزارش ها، جز چهار پنج نفر، اکثریت قاطع اعضای "مجمع" به مخالفان واگذاری امتیاز یکطرفه در قالب تصویب لوایح CFT و پالرمو به عنوان آخرین انتظارات FATF پیوسته اند.
🔹این در حالی است که آمریکا و صهیونیسم بین الملل، در جنگ تحریمی و اقتصادی علیه ایران، به شدت نیازمند محدود سازی ایران در قالب خودتحریمی برآمده از چهارچوب های تحمیلی (در پوشش FATF) است. هم برای شناسایی منافذ و راه های دور زدن تحریم ها، هم برای تحریم بازوهای مقاومت در منطقه، و هم برای خود تحریمی نهادهای موثری مانند قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) که یک شاهکارش، شکست تحریم بنزین با ساخت اَبَر پالایشگاه ستاره خلیج فارس در روزگار تحریم است.
♦️همچنین است تحریم سپاه پاسداران و وزارت اطلاعات و قوه قضائیه و سایر بازوهای اقتدار و امنیت ملی در برابر دشمن. به عبارت دیگر، اطلاعات مالی و اقتصادی محرمانه ای که از طریق FATF می تواند به خزانه داری و وزارت خارجه آمریکا و سازمان سیا منتقل شود، برای دشمن حیاتی است؛ از نگاه دشمن، بدون خودتحریمی ایران در داخل و قفل کردن ظرفیت های بزرگ ملی، تحریم از بیرون، به شهادت 40 سال گذشته، تجربه شکست خورده ای است.
🔹بدین ترتیب و برخلاف برخی تبلیغات رسانه ای دروغ، گردانندگان آمریکایی- اروپایی FATF از هوشیاری و حساسیت و قاطعیت پدید آمده در ایران که رویکرد "مجمع" شاخص مهم آن است، نگران شده اند. اما جریان رسانه ای آلوده، با تحریف بیانیه FATF و ادعای تعیین ضرب الاجل چهار ماهه، کوشید این گونه وانمود کند که درایت و مقاومت و پرسشگری "مجمع"، موجب تنگ تر شدن عرصه بر ایران می شود.
♦️این بر خلاف موضع منفعل و توام با عقب نشینی FATF است که ادعا می شد اگر مجمع تا سررسید نشست اخیر FATF، دو لایحه مد نظر آنها را تصویب نکند، با اقدامات تقابلی و تحریم های سخت گیرانه FATF مواجه خواهیم شد. در واقع یک جریان سیاسی- رسانه ای آلوده، تهدید های ناکرده حریف را برای ملت و نظام فاکتور می کند!
♦️آنها ضمن اینکه به واسطه تبلیغات برخی عناصر رسانه ای می کوشند کفه تهدید را در داخل "سنگین نمایی" کنند، اما حاضر نیستند با تعیین ضرب الاجل، رشته همکاری اطلاعاتی و مالی ایران با FATF که ضرورت موفقیت دشمن در جنگ اقتصادی است، قطع شود. اجمالا اینکه بیانیه FATF عقب نشینی تاکتیکی، برای بازگرداندن طرف ایرانی به موضع تردید و انفعال قبلی (همکاری یکطرف، واگذاری امتیاز نقد در مقابل گرفتن وعده یا امید موهوم کاهش تحریم ها حتی بدون ابراز تعهد FATF) است.
🔹این نکته هم گفتنی است برخی صاحب نظران، پیش از نشست اخیر تاکید کرده بودند که FATF ایران را به لیست اقدام مقابله ای باز نخواهد گرداند. نتیجه این اجلاس نشان داد برخی مدیران ذی ربط، تسلط کافی بر مسائل سازمانهای بین المللی و حقوق بین الملل ندارند و ضرورت دارد درباره متولیان این حوزه تجدید نظر اساسی انجام شود.
@IMANI_mohammad
🔴 ترجمه متن کامل بیانیه FATF
🔹در متن کامل بیانیه اخیر FATF، برخلاف برخی ادعا ها و فضا سازی ها، موضوع تعیین ضرب الاجل برای "اقدامات مقابله ای" وجود ندارد و تاریخ اعلام شده، صرفا درباره اقدامات نظارتی بیشتر است و نه اقدامات مقابله ای که به مفهوم ممنوعیت همکاری بانکی است. این درحالی است که FATF در بیانیه قبلی برای "برنامه اقدام" ایران، مهلت ژانویه 2019 (دی ماه 97) را تعیین کرده بود.
♦️علت عقب نشینی گرداننندگان آمریکایی FATF، نگرانی از جدی شدن تصمیم جمهوری اسلامی برای پایان دادن به همکاری با این کمیته است.
🔹آمریکایی ها تداوم همکاری ایران با FATF را برای اثر بخشی تحریم های خود حیاتی می دانند؛ چرا که از این طریق، هم اطلاعات مالی و بانکی محرمانه ایران قابل دسترسی می شود و می توان راه دور زدن تحریم ها را شناسایی کرد و بست. و هم می توان دولت ایران را به خودتحریمی در داخل، ترغیب و وادار کرد.
@IMANI_mohammad
🔴 متن کامل بیانیه FATF
🔹در متن کامل بیانیه اخیر FATF، برخلاف برخی ادعا ها و فضا سازی ها، موضوع تعیین ضرب الاجل برای "اقدامات مقابله ای" وجود ندارد و تاریخ اعلام شده، صرفا درباره اقدامات نظارتی بیشتر است و نه اقدامات مقابله ای که به مفهوم ممنوعیت همکاری بانکی است. این درحالی است که FATF در بیانیه قبلی برای "برنامه اقدام" ایران، مهلت ژانویه 2019 (دی ماه 97) را تعیین کرده بود.
♦️علت عقب نشینی گرداننندگان آمریکایی FATF، نگرانی از جدی شدن تصمیم جمهوری اسلامی برای پایان دادن به همکاری با این کمیته است.
🔹آمریکایی ها تداوم همکاری ایران با FATF را برای اثر بخشی تحریم های خود حیاتی می دانند؛ چرا که از این طریق، هم اطلاعات مالی و بانکی محرمانه ایران قابل دسترسی می شود و می توان راه دور زدن تحریم ها را شناسایی کرد و بست. و هم می توان دولت ایران را به خودتحریمی در داخل، ترغیب و وادار کرد.
@IMANI_mohammad
تخریب، کارنامه نمی سازد
خدمتگزاری رمز محبوبیت است
✍حکم جوانمردی که نه، حتی حکم وجدان هم همین است که اگر کسی در روزگار تنگنا دست شما را گرفت و خوبی و خدمت به شما کرد، قدر شناس و شکر گزار باشید؛ زبان تشکر داشته باشید. حمل بر بی انصافی و نمک نشناسی می شود، اگر کسی خدمت و دستگیری را با اتهام و اهانت و درشت گویی پاسخ دهد.
🔹سپاه پاسداران، هنگامی زیر بار سنگین پروژه هایی مانند پالایشگاه ستاره خلیج فارس و خودکفایی بنزین رفت، که اولا دشمن به تحریم کمر شکن اهتمام کرده بود و ثانیا کسی داوطلب کار نبود. و توانست کشور را درباره کالایی حیاتی و راهبردی مانند بنزین، به نقطه امن خودکفایی برساند. مشابه این پروژه ها که در حوزه خدمات رسانی به مناطق محروم کشور (گاز رسانی، آب رسانی، جاده کشیدن و...) انجام شده، غالبا کم داوطلب بوده اما بار بزرگی از دوش دولت ها (به ویژه پس از جنگ تا به امروز) برداشته است.
♦️نکته مهم دیگر اینکه سپاه برخی از پروژهای بزرگ را با وجود مضیقه ها و تعلل دستگاه دولتی در تامین بودجه و اعتبار انجام داده و برخی از همان هزینه کردهای قرارگاه خاتم الانبیا،(ص) از سوی دستگاه های دولتی ذی ربط تسویه نشده است.
🔹فرزندان ملت در سپاه، اگر داوطلب جان فشانی در شرایط سخت نظامی و امنیتی هستند، در عرصه اقتصادی معمولا آخرین داوطلب به شمار می روند. یعنی اگر بخش خصوصی داوطلب پروژه ای باشد، دلیلی ندارد مثلا قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) وارد شود. کسی به یاد ندارد که مثلا فلان شرکت و کارخانه خصوصی گله مند باشد از این که قرارگاه سازندگی سپاه، عرصه فعالیت را بر او تنگ کرده است.
♦️اما کافی است به همین اتاق بازرگانی که اغلب اعضای آن، زمانی حامی برجام بودند و اکنون گلایه دارند، مراجعه کنید و ببینید چه قدر از دست برخی انحصار های دولتی و یا بدتر از آن، انحصار سازی برخی نورچشمی های مدیران دولتی یا دلالان شرکت های خارجی شاکی هستند و می گویند اجازه رقابت و سرپا شدن را به بخش خصوصی نمی دهند.
🔹این گونه است که بخش خصوصی تضعیف می شود و سوداگری، جای تولید را می گیرد و موجب ضعف و التهاب در اقتصاد و بازار ملی می شود. سند اگر می خواهید، انبوه شرکت ها و کارگاه ها و کارخانه های پراکنده در همین شهرک های صنعتی اطراف تهران (مانند شمس آباد) که تا قبل از برجام، با وجود برخی مضیقه ها و فشارهای اقتصادی رونق داشتند اما اکنون به رکود و تعطیلی افتاده اند و از کم توجهی برخی مدیران دولتی گله مند هستند.
♦️با عنایت به این واقعیت ها، بی انصافی است که دولت یک هفته قبل با افتخار تمام، پالایشگاه ساخته شده به همت فرزندان کاربلد ملت در سپاه را افتتاح کند اما امروز، آقای روحانی آدرس غلط بدهد و بگوید "نیروهای مسلح، اقتصاد را رها کنند و به مردم بدهند. متاسفانه بدتر از دولت هم داریم که باید از بنگاه داری خارج شوند، به آن منهای دولت می گوییم. منهای دولت، هرکاری می کند و هیچ نظارتی برروی آن نیست".
🔹آقای روحانی البته برخلاف نمره 20 و 19/5 که هفته قبل به دولت و خود داد، امروز به نمره پایین خویش نزد مردم اذعان کرد و گفت "یکی از افتخارات دولت ایجاد اشتغال است و چند میلیون شغل در این دولت ایجاد شده، ولی خیلی از مردم این دستاورد را باور نمیکنند".
♦️عطر آن است که خود ببوید، نه آن که عطار بگوید. مردم، خدمت سپاه در خودکفایی بنزین را می فهمند، همچنان که مردم اقصی نقاط کشور بارها طعم خدمتگزاری سپاه را چشیده اند و همین طور، تولید قدرت ملی و جان فشانی رزمندگان سپاه برای امنیت کشور را کمابیش دریافته اند. این خدمتگزاری، پشتوانه مدیران دولتی است و نه رقیب آنها. اگر خدمتگزاری رشک برانگیز است، خب دولتمردان ما نیز وارد همین گود شوند و آنگاه، تغییر نگرش و باور مردم نسبت به خود را ببینند.
🔹تخریب و ترور شخصیت سپاه، زدن دستان خدمتگزار، بن بست گشا و مقتدر ملت است. این رویکرد اگر از طرف دشمن باشد، قابل فهم است اما از داخل کشور، نه. رزمندگان سپاه، همین هفته گذشته در مرز سیستان و بلوچستان و در اثر جنایت تروریست های اجاره ای، 27 شهید تقدیم کردند.
♦️انصاف نیست یک هفته بعد، اعتبار همین نهاد برآمده از متن مردم، مورد ترور شخصیت قرار بگیرد و دولتمردی بخواهد به توجیه کم کاری و قصور و تقصیر خود، سپاه را بزند و آدرس دروغ به مردم و فعالان اقتصادی بدهد. سپاه اکنون در فهرست کینه توزی های آمریکا و اسرائیل و آل سعود و انگلیس قرار دارد و انصاف نیست در این نبرد رویارو، کسانی از پشت به مدافعان امنیت و اقتدار ملی شلیک کنند.
🔹نباید با بعضی اقدامات سوال برانگیز، این گمانه را تقویت کرد که عده ای می خواهند کشور را بیچاره و ناتوان، و مجبور به رفتن زیر بار دیکته مافیای حاکم بر FATF نشان دهند اما امثال سپاه را موی دماغ پروژه "ناچار نمایی کشور" می بینند و بنابراین، می زنند.
@IMANI_mohammad
✍ظریف بیش از هر کار دیگری، توئیتر باز و اینستاگرام باز بود؛ چه آن زمان که وزیر دیپلماسی بود و مثلا می خواست به نقض برجام توسط دولت اوباما یا ترامپ اعتراض کند. و چه حالا که با یک پیام اینستاگرامی، دیگر نیست. به نظر شما بود و نبود او، توفیر دارد؟!
🔹او آخرین بار از موضع پایین با روزنامه سوئیسی تاگس انسایگر گفت و گو کرد:
🔻خبرنگار: صادرات نفت ایران از 2.5 میلیون بشکه در روز به بیش از یک میلیون کاهش یافته؛ آیا این در دراز مدت کافی است؟
🔺ظریف: خیر، این کافی نیست و #کمتر از میزانی است که ما در #دوران_تحریم_های_سازمان_ملل و #قبل_از_توافق می فروختیم.
🔹ظریف همان کسی است که بهمن سال گذشته توسط آلمانی ها با ندادن بنزین به هواپیمایش تحقیر شد اما مجددا امسال دوباره به کنفرانس مونیخ رفت. سخنرانی کرد اما حتی یک جمله از دیپلمات خود (آقای اسد الله اسدی دبیر سوم سفارت اتریش) دفاع نکرد که هفت ماه قبل توسط وارثان هیتلر بازداشت سد و آزار دید و سپس به بلژیکی ها تحویل داده شد.
♦️ظریف همین قدر غیور بوده است. لبخندش برای آمریکایی ها و انگلیسی ها بوده و داد و بیدادش با نمایندگان منتقد مجلس و رسانه ها. به او بر نخورد که به اعتراف خودش، 20 ماه پس از برجام، حتی نشده یک حساب بانکی در انگلیس افتتاح کنند؛ یا جان کری و وندی شرمن و اوباما (و همتایان اروپایی شان) پس از آن که خرشان از پل گذشت، با هم به ریش او خندیده اند.
🔹برجام باد شده، به بسته توهین آمیز و پر از خالی INSTEX فروکاسته شد اما ظریف همجنان پایبند حفظ (پوسته و تعهدات) توافق به هر قیمت بود. او در عمل به هر بدعهدی و کلاهبرداری و مرزشکنی که غرب مرتکب شد، رضایت داد و فقط در تویتر یا مصاحبه با فلان نشریه، برای مصرف داخلی، صرفا ابراز ناخرسندی کرد ! اما اقدام عملی بازدارنده، به هیچ وجه!
♦️ظریف قطعا شایسته سکانداری وزارت خارجه جمهوری اسلامی نبود؛ چنان که در دوره اقتدار و پیروزی های پیاپی ایران در منطقه، ضعیف ترین کارنامه را از خود بر جای گذاشت و از موضع انفعال و نرمش یکطرفه با حریفان رو به روشد. نبودن او در این سکان، هیچ آسیبی به منافع ملی ما نمی زند و چه بسا مفید هم باشد.
🔹اما او مانند کارگر ناشی یی است که خود را بنای معمار جا زده، با کلنگ به جان بنایی محکم افتاده و حالا که خرابی به بار آورده، با ژست قرمانی و مظلوم نمایی می خواهد شانه خالی کند و بگریزد. او باید پاسخگو باشد.
♦️بازی استعفا را از زاویه دیگری هم می توان دید. جریان متبوع ظریف، کلا هر وقت به سربالایی می رسد و می خواهد در شرایط گرفتاری و بی کفایتی خود، امتیاز هم از حاکمیت مطالبه کند، به شگرد استعفا و تهدید به آن متوسل می شود.
🔹سال 82 در انتخابات مجلس هفتم همین کار را کردند و سال 88 نیز برخی دیپلمات های وابسته به طیف مذکور، اقدام به استعفا و دادن شوک به فضای سیاسی داخلی کردند اما در همه این اتفاقات، نظام با اقتدار تمام بی اعتنایی کرد و "نه" گفت. شبیه همین شگرد ناکام را احمدی نژاد در ماجرای خانه نشینی 11 روزه مرتکب شد.
♦️آقای ظریف، به شگردی نخ نما و سوخته متوسل شده تا هم از پاسخگویی درباره خسارت های پنج ساله ای که برای کشور به ارمغان آورد، بگریزد و هم در خدمت پروژه به سربالایی رسیده "برجامیزاسیون سیاست خارجی"، شوک ایجاد کند.
🔹تاریخ مصرف ظریف با کارنامه ای که ساخته، ماه هاست به پایان رسیده بود و او آخرین ماموریتش را با استعفا انجام داد تا شاید برای طیف بزک کننده غرب که از چشم مردم افتاده، موج سیاسی و اجتماعی ایجاد کند.
@IMANI_mohammad
ظریف چند گل زد و رفت؟!
✍ وزیر خارجه، نقش هافبک تهاجمی تیم ملی را در سیاست خارجی دارد. خط میانی هر تیم فوتبال، در واقع بازیگردان مهم تیم است که استارت تهاجم به دوازه حریف و زدن گل از آنجا زده می شود و هنگام دفاع کردن نیز، دفاع اصلی همان جا شکل می گیرد تا حریف، به خط دفاعی تیم خودی و دروازه آن نرسد.
♦️آقای ظریف قرار بوده نقش هافبک هجومی را در سیاست خارجی ما ایفا کند؛ آن هم در شرایطی که فرصت های بزرگ پیروزی برای کشورمان در منطقه به برکت مجاهدت فرزندان مقاومت فراهم آمده و توپ تا جلو دروازه حریف پیش رفته و اندکی موقعیت شناسی و یک بغل پا لازم بوده تا توپ، بارها وارد دروازه حریف شود.
🔹ظریف اما باور نداشته که می شود گل زد. سخنان منفعل او در شورای روابط خارجی آمریکا، آنجا که ایران را به اندازه عربستان در بی ثبات شدن منطقه مقصر وانمود کرد، سندی بر این مدعاست.
🔸او نه تنها توپ هایی را که دیگر بازیکنان حرفه ای ما تا لب خط دروازه حریف برده بودند، گل نکرد بلکه در اقدامی عجیب، بارها گل به خودی زده است:
🔻ظریف تازه داشت خود را برای مذاکراتی سخت با آمریکا و دیگران گرم می کرد، که در دانشکده ادبیات تهران، فاتحه چانه زنی و امتیاز گیری را خواند؛ او گفت "آمریکا قدرتی دارد که ظرف پنج دقیقه می تواند تمام توان دفاعی ما را نابود کند"!
🔻وزارت خارجه، شش هنرمند سینما را در بحبوحه مذاکرات واداشت تا بر عکس شعار طرف آمریکایی (عدم توافق بهتر از توافق بد است)، کمپینی با شعار "هیچ توافقی بدتر از عدم توافق نیست" راه بیندازند؛ یعنی ما آماده هستیم هر توافقی را به هر قیمت که باشد بپذیریم.
🔻اظهارات ظریف مبنی بر اینکه حتی اگر آمریکا ازتوافق خارج شود، ما همچنان در توافق می مانیم، تشویق آمریکا به عهدشکنی و "گل به خودی" بود؛ چرا که تضمین می داد دولت ایران به هر قیمت در برجام می ماند و اجرای تعهدات را با وجود بازگشت تحریم ها ادامه می دهد! این چنین بود که تحریم ها برگشت؛ در حالی که آقای ظریف، همچنان از جیب ملت، هزینه های هنگفت برجامی را می پردازد.
🔹از این نمونه ها فراوان و خارج از مجال این نوشتار است. شما بگویید هافبکی که قرار بوده برای زدن گل، بازی سازی کند یا توپ حاضر و آماده را وارد دروازه حریف کند، تا چند تا توپ را مجاز است وارد دروازه خودی کند و باز هم بگوید چرا توپ را به من نمی دهید یا چرا نمی گذارید خط نفوذ حریف به زمین خودی را از جناح FATF و CFT و پالرمو باز کنیم؟!
♦️ماجرای اعلام استعفای مشکوک دیشب، آن هم در اینستاگرام، آخرین و بدترین گل به خودی آقای ظریف است و نه، تنها گل او به دوازه خودی. این سوال برانگیز است. سوال برانگیزتر از گل به خودی وی در شورای روابط خارجی آمریکا که با لحنی التماسی گفت اگر توافق نکنیم، مردم ممکن است مانند یک دهه قبل، انتخاب دیگری بکنند که من را هم به بازنشستگی فرستاد!
🔹رندی ظریف در این است که درست هنگامی که ضدکارکردی شدن بازی اش، تردید های بسیاری را بر انگیخته، ناگهان پیراهن تیم ملی را از تن در می آورد و قیافه قهرمانی را در می آورد که انگار او را بازی نداده اند! همه توپ ها که زیر پای شما بود و برگرداندید و وارد دروازه خودی کردید؛ یعنی این همه گل را که کاشته اید و رسما به نام شما ثبت شده، انکار می کنید؟!
@IMANI_mohammad
مسافر FIRST CLASS معطل پلکان FATF
✍ آقای روحانی امروز، گران شدن گوشت را به FATF ربط داد و گفت "اگر رابطه ما با FATF قطع شود، فعالیت بانکی ما در سطح دنیا با مشکل ایجاد می شود... با چمدان که نمی توانیم تجارت کنیم. قطعه ای را می توان با چمدان آورد اما نمی توان دهها میلیون تن نهادهای دامی که با پول چمدانی وارد کرد... نمیخواستم بگویم اما می گویم: دو هفته در نقل و انتقال پول مشکل پیدا کردیم، این مشکل گوشت ایجاد شد".
♦️چند ابهام و سوال : اولا قرار بود مشکل حمل و نقل چمدانی را برجام حل کند و تحریم های مالی و بانکی یکجا برداشته شود. اما رسیدیم به آنجا که تابستان گذشته با وجود برقراری برجام، آقای ظریف گفت "بعد از 20 ماه از اجرای برجام هنوز هم نمی توانیم یک حساب بانکی در لندن افتتاح کنیم". حالا آقای روحانی، آوردن نهاده های دامی را برای تصویب ملحقات FATF گروگان می گیرد!
🔹ثانیا کارگروه FATF دو سال است اقدام مقابله ای نسبت به ما را به حالت تعلیق درآورده و این تعلیق، در بیانیه اخیر FATF هم تمدید شده است. بنابراین نقش و تاثیر این نهاد در زمینه مبادلات مالی و بانکی ما همان است که از دو سال قبل جریان دارد و تغییری نکرده است. با این وجود، آقای روحانی چطور توانسته گرانی و کمبود دستکاری شده گوشت را به عدم تصویب دو لایحه مورد نظر FATF ربط دهد؟!
♦️البته آقای روحانی در این قبیل سناریو سازی ها مهارت خاصی دارد. او هفته قبل مدعی شد "چون قیمت گوشت در ایران ارزان است، به خارج کشور قاچاق می شود"! و این در حالی است که مردم می پرسند چرا گوشت 40 هزار تومانی ماقبل برجام، قاچاق نمی شد اما گوشت 120 هزار تومانی پسا برجامی، قاچاق می شود؟ مگر برجام با گوشت و قیمت آن چه کرد و اگر FATF تصویب شود، قیمت گوشت را به کجا می رساند؟!
🔹این هم از هنر های دولت است که از یک طرف امکان قاچاق انبوه گوشت را فراهم می کند و از طرف دیگر برای گوسفندان خارجی، هواپیمایFIRST CLASS می گیرد تا به ایران بیایند! مردم چی فکر می کردند و چی شد؟! قرار بود سرمایه گذاران خارجی بیایند و با خود 200 میلیارد دلار سرمایه بیاورند؛ اما نمی دانستیم که آنها قرار است در هیبت و آرایش گوسفند از هواپیما پیاده شوند.
@IMANI_mohammad
چرا کابینه هماهنگ کننده ندارد؟!
هزینه تراشی های بی مورد درون دولت
✍ آقای روحانی با استعفای آقای ظریف مخالفت کرد و او بر سر کارش بر می گردد. گویا دیروز از سوی یک مقام عالی رتبه ابلاغ شده که استعفا به مصلحت کشور نیست. اما بدون این تذکر و تدبیر هم می شد دولتمردان متوجه حساسیت شرایط و طمع دشمن به این قبیل رفتارها باشنند و برای کشور، هزینه بی مورد نتراشند.
🔹ظریف گویا مدتهاست گلایه هایی از روحانی و برخی اطرافیانش دارد و عدم اطلاع به او از دیدار روحانی با بشار اسد، مزید بر علت شده است. البته اصل سفر بشار اسد با توجه به مسائل امنیتی خاص ، کاملا سرّی انجام شد. اما پس از ملاقات وی با رهبر انقلاب و عزیمت برای ملاقات با روحانی، مطلع کرن ظریف مقدور بوده است.
♦️آقای ظریف هر چند نتوانست انتظارات نظام و رهبری در مذاکرات منتهی به توافق و مسائل پس از آن را برآورده کند، اما نگاهی توام به احترام و اعتماد نسبت به رهبر حکیم انقلاب دارد. علت این اعتماد و احترام، رویکرد صادقانه رهبری به وی و وزارت خارجه (حمایت و انتقاد و راهنمایی های دلسوزانه) است و همین، عاملی مهم در بازگشت ظریف محسوب می شود.
🔹ظریف پریشب از روحانی گله کرده و گفته بود "فاصله دفتر من با دفتر شما پنج دقیقه است". البته این اعتراض به ظریف هم وارد است که چرا ناراحتی و دلخوری خود از روحانی و برخی اطرافیانش را به مصالح ملی ترجیح داده و ایجاد التهاب کرده است. (فعلا گمانه فشار برای تصویب لوایح مرتبط با FATF را کنار می گذاریم).
♦️ماجرای استعفا به پایان رسید و با عدم پذیرش آن، منتفی شد. اما باید پرسید آیا هزینه عدم هماهنگی رئیس جمهوربا وزیران مختلف ( و نه فقط ظریف)، از جیب روحانی پرداخت می شود یا مردم و نظام؟! موضوع ناهماهنگی منحصر به ظریف نیست که مانند نامه امروز روحانی به ظریف، با فرافکنی برگزار شود. پنج سال است خبر ناهماهنگی میان روحانی با برخی وزرا یا میان خود اعضای کابینه شنیده می شود؛از جمله:
🔹اختلاف جهانگیری با روحانی و واعظی، اختلاف وزرا با نوبخت در سازمان برنامه و بودجه و واعظی در دفتر رئیس جمهور، یا اختلاف میان وزارت نفت و نیرو، جهاد کشاورزی و صمت، وزارت اقتصاد و بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه، وزارت کار و رفاه با صمت و ... که پس از استعفای وزیران راه و شهرسازی و بهداشت و درمان، به استعفای وزیر خارجه ختم شده و زمزمه هایی نیز از وزارت نفت و ارشاد و ... می رسد. بخش مهمی از مشکلات اقتصادی، ناشی از همین وضعیت نابسامان درون کابینه است.
♦️این اختلافات بلاتکلیف رها شده که بعضا عود هم می کند، موجب گستاخی و طمع دشمن برای فشار بیشتر می شود؛ همچنان که ثبات و آرامش اقتصاد کشور را به هم می ریزد. آقای روحانی و تیم ویژه اطرافیانش باید تغییر رویه دهند؛ اگر نمی توانند برای مشکلات مردم چاره جویی کنند، لااقل موجب نگرانی مردم و التهاب سیاسی و اقتصادی نشوند. به قول بابا طاهر "اگر نوشم نیی، نیشم چرایی- نمک پاش دل ریشم چرایی؟".
@IMANI_mohammad
.
استعفا تمام شد اما ناهماهنگی کابینه..؟!
🔹ماجرای استعفا به پایان رسید اما باید پرسید آیا هزینه عدم هماهنگی رئیس جمهوربا وزیران مختلف ( و نه فقط ظریف)، از جیب روحانی پرداخت می شود یا مردم و نظام؟!
♦️موضوع ناهماهنگی منحصر به ظریف نیست که مانند نامه امروز روحانی به ظریف، با فرافکنی برگزار شود. پنج سال است خبر ناهماهنگی میان روحانی و نوبخت و واعظی با برخی وزرا یا میان خود اعضای کابینه شنیده می شود.
@IMANI_mohammad
مایه آرامش یا روی اعصاب مردم؟
✍ یک مدیر را با معیارهای مختلقی می شود سنجید. یکی از مهم ترین معیارها این است که ببینید او مسئله ای را حل می کند و گرهی از مشکلات کشور می گشاید، یا شخصا مسئله تولید می کند و وقت مردم و دیگر مسئولان و رسانه ها را می گیرد؟
🔹متاسفانه ویژگی مسئله تراشی و درگیر کردن فرصت ها برای برطرف کردن همان مسئله، در رفتار برخی مدیران، بر گره گشایی در مدیریت آنها پیشی گرفته است. بلد نیستند سنگی از پیش پای مردم و نظام بردارند اما مشی شان به گونه ای است که هزینه می تراشند و دیگران باید بسیج شوند تا ماجرا را حل و فصل و جبران کنند. یار شاطر نیستند اما آیا نمی توانند بار خاطر مردم هم نباشند و روی اعصابشان راه نروند؟
♦️ژست استعفای آقای ظریف، یک خبر پر سر و صدا بود که دو روز وقت مردم و مسئولان و رسانه های ما را گرفت؛ اما واجد کمترین آورده و عایدی برای مردم یا نظام نبود بلکه مایه خسارت شد. شبیه همین عملکرد را در رفتار سیاسی و رسانه ای هفتگی آقای روحانی و برخی نمایندگان مجلس می توان دید: اهتمام به دو قطبی و دوشقه کردن جامعه، مشغول سازی، حاشیه آفرینی، تزریق نگرانی و یاس و ترس، بدون ارائه خدمت یا خبری خوب به مردم.
🔹یکی هم مثل حاج قاسم سلیمانی است که خیلی اهل خود نمایی نیست. اما مردم هر وقت او را می بینند، روحیه و امید و نشاط و آرامش می گیرند. و اگر هم خود او را نبینند، خبر خدمات او و همرزمانش را که می شنوند، زبان به تحسین می گشایند و انگیزه پیدا می کنند. یا همین خدمتگزاران گمنام مردم در قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) که کارکردشان با آبادگری و خودکفایی و تولید قدرت و خدمت اقتصادی عجین شده است.
♦️ای کاش همه مدیران و مسئولان ما در نقش آفرینی مقابل افکار عمومی، به سیره امام خمینی (ره) و امام خامنه ای اقتدا می کردند: مایه امید و اطمینان و آرامش و همدلی و همت در میان مردم، و نا امیدی و ترس و انفعال در میان دشمنان.
@IMANI_mohammad
آب گوشت را چند حساب کردید؟!
✍ قیمت طلا دیروز در در ساعت های مختلف تفاوت داشت و بعد از ظهر، هفت هزار تومان گران تر از صبح معامله شد. یاد حرف های اردیبهشت پارسال آقای روحانی افتادم که در سفرهای تبلیغاتی و انتخاباتی می گفت "صبح نمی دانستیم ساعت ۱۱ یا ۱۲ ظهر قیمت دلار چقدر می شود (کف و سوت حضار: روحانی دوست داریم). نمی دانستیم قیمت سکه چند می شود".
🔹آقای روحانی پیش از انتخابات ریاست جمهوری سال 92، علت را توضیح داده بود. او در حالی که برای انتخابات آماده می شد، در برنامه «با دوربین» شبکه یک تلویزیون درباره افزایش قیمت ارز گفته بود: "مشکل کجاست؟ مشکل عدم مشورت، مشکل خودشیفتگی، مشکل عدم استفاده از ابزار علمی برای اداره کشور، مشکل بیثباتی است. این ثباتی چگونه به مردم اطمینان و آرامش خواهد داد؟ مردم مدیریت کارآمد، ثبات، آرامش، و آینده نگری میخواهند".
♦️البته آن روز، در حالی که برنامه هسته ای سر جایش بود، قیمت پراید 7 میلیون تومان بود اما ظرف پنج سال، 8 برابر (800 درصد افزایش) شد. قیمت گوشت در دولت روحانی 4 برابر گران تر شد، 400 درصد افزایش. و قیمت مسکن هم دست کم، 350 درصد افزایش داشته است.
🔹آن زمان کسی نمی گفت دچار قاچاق گوشت و مشکل بانکی در واردات گوشت هستیم. چون ارزش پول ملی بالا بود، قاچاق نمی صرفید، گوشت هم به اندازه کافی در بازار بود تا نیاز به واردات آن نباشد . اغلب مردم نیز در تامین گوشت مورد نیاز مشکل نداشتند.
♦️تا برجام را نپذیرفته بودیم، حرفی از تعهدات FATF و CFT و پالرمو هم نبود. و کسی هم تامین آب خوردن مردم را به واگذاری برنامه هسته ای در قالب برجام و تامین گوشت مردم را به قبول دیکته های FATF مشروط نمی کرد. (باید توافق حاصل شود، تا مشکل آب خوردن مردم برطرف شود). اما از وقتی قرار شد به قول دوستان، نرمال شویم و تحریم ها را دور نزنیم و گردن کج کنیم تا مثلا غرب هم نرمش به خرج دهد، نابسامانی های بی سابقه ای در مدیریت اقتصاد کشور شکل بست.
🔹علت اصلی را باید در عدم حمایت از تولید و اقتصاد ملی مقابل رقبای خارجی، واردات زدگی، لو دادن کانال های مقابله با تحریم و انسداد آن، خود تحریمی و فرصت سوزی به امید تغییر دشمنی دشمن جست و جو کرد. اما متاسفانه برخی دولتمردان به جای تدبیر و تغییر رویه، همچنان عدم تصویب مطالبات FATF را علت نابسامانی اقتصادی می دانند.
♦️سطح همکاری ما با FATF در دو سال گذشته همان است که بوده و لااقل تا چهار ماه دیگر نیز همان است. اما چرا پراید 20 میلیونی در 10 ماه به پنجاه میلیون می رسد و قیمت سکه و گوشت، دو تا سه برابر گران تر می شود؛ جزبه خاطر لجبازی و بی کفایتی و سوء مدیریت؟! مرد طلا فروش می گفت "گفته اند چون پالرمو تصویب نشده و قالیباف هم علیه آن حرف زده، طلا همین دیروز هفت هزار تومان گران شده"؛ اما هم او می گفت: دروغ گفتند و فریب مان دادند.
@IMANI_mohammad
.
راز عدم انتشار خبر سفر بشار اسد
♦️شما بگویید! با این حجم از جاسوسانی که کنار دست برخی مدیران دولتی و تیم مذاکره کننده شناسایی شد، آیا درست بود خبر سفر بشار اسد به تهران - آن هم در شرایط حساس امنیتی حاکم بر سوریه- پیشاپیش علنی شود؟
🔹مقصر، همان هایی هستند که آداب رازداری و حفاظت از اسرار را رعایت نمی کنند و در انتخاب مشاوران و نزدیکان و همرازان، بی مبالاتی به خرج می دهند؟
♦️هنوز کسی توضیح نداده که فرد دو تابعیتی مرتبط با سحر نوروز زاده (مشاور اوباما و همکارسوزان رایس)، در کنار تیم مذاکره کننده ارشد ما چه می کرد؟!
🔹نفوذی های حاضر در تصاویر: دری اصفهانی، نزار زکا، سیامک و باقر نمازی، جیسون رضائیان، کاووس سیدامامی و ...
@IMANI_mohammad
نسبت گرانی با FATF؛
فریب دهندگان و ضریب دهندگان
✍ چالش اقتصادی موجود در شکلی که مردم آن را لمس می کنند، یعنی "گرانی بی قاعده"، ربط تعیین کننده ای با فشار سیاسی خارجی ندارد. منظور از فشار سیاسی خارجی، همین فشار برای تصویب انتظارات FATF در قالب الحاق به کنوانسیون های CFT و پالرمو است.
🔹در چند هفته اخیر، برخی مدیران دولتی به ویژه شخص آقای روحانی به همراه طیفی از نشریات و سایت ها و کانال ها، تلاش پر حجمی را سامان داده اند تا به هم ریختگی قیمت ها را به عدم تصویب لوایح الحاق به پالرمو و CFT نسبت دهند و مجمع تشخیص مصلحت نظام را تحت فشار شدید بگذارند.
♦️آنها می بینند که اغلب اعضای "مجمع" حساس شده اند و نمی خواهند کلاهی که در ماجرای برجام سر نمایندگان مجلس نهم رفت و همچنان بر سر مجلس دهمی ها سنگینی می کند، دوباره با ابعاد وسیع تر بر سر ملت و کشور برود. بنابراین با ایجاد فضای سنگین و عوام فریبی، سعی می کنند افکار عمومی را از علل واقعی نابسامانی اقتصادی موجود منحرف کنند.
🔹سوء مدیریت، تعلل و برجام زدگی، رها کردن نظارت و عدم تنظیم بازار، عدم اهتمام به مبارزه با تروریسم اقتصادی و جولان سودجویان دانه درشت، و اصرار بر نپذیرفتن اشتباه در مسیر تنظیم و اجرای برجام، از علل مهم آشفتگی اقتصادی است.
♦️اما در این میان اگر باید برای فشار اقتصادی و سیاسی خارجی هم سهمی قائل شد، این سهم نه از آنِ خود فشار خارجی، بلکه متعلق به جریان #ضریب_دهنده و موثر کننده آن در داخل است. اکنون با وجود اینکه دو سال است نسبت مشخصی با FATF داریم و حداقل تا چهار ماه دیگر نیز این وضعیت برقرار است، هفته هاست به مردم چنین القا می شود که گرانی ها زیر سر عدم تصویب دو لایحه در "مجمع" است.
🔹در واقع، خود برخی دولتمردان و سیاست بازان و رسانه های ماموریت دار زنجیره ای هستند که برای فرار از پاسخگویی درباره چک بی محل برجام (و وعده های فریبنده پیرامونی آن)، به FATF و CFT و پالرمو اعتبار می دهند و مجالی فراهم می کنند تا سودجویان اقتصادی و بزک کاران سیاسی بتوانند با #بهانه_جویی بازار را مختلف ملتهب کنند. فقط برای اینکه برخی مدیران، نپذیرند در برجام (معامله نقد-نسیه) سرشان کلاه رفته و باید تغییر مسیر دهند.
♦️به عبارت دیگر، اکنون با جریان سازمان یافته ای در داخل رو به رو هستیم که برای فرار از مسئولیت و نپذیرفتن اشتباه خود حاضرند به بلوف توخالی و کم رمق دشمن، ده ها برابر ضریب دهند، صحنه آرایی کنند، موج روانی مصنوعی بسازند و دنیا را به کام غارتگران اقتصادی کنند. این مصداق ضرب المثل "در آتش نشاندن بازار به خاطر یک دستمال" است.
🔹لابد باید به هر قیمت این انگاره را به مردم حقنه کنند که اعتماد به دشمن، نه تنها خسارتی بزرگ نبوده، بلکه خدمتی حیاتی به کشور بوده و همین روند امنیت فروشی، آینده فروشی و خلع قدرت ازملت و کشور را باید ادامه داد! اگر برجام حاصل خطا بود، این بار با تعمد رو به رو هستیم.
@IMANI_mohammad
چرا «مجمع» باید پرونده FATF را ببندد؟ - ۱
✍دیپلماسی و مذاکره، فراتر از «معامله» است؛ اصالتا، دفاع از امنیت و منافع ملی است و آنجا که پای صیانت از مرزهای امنیت و منافع ملی در میان باشد، اصلا جای چانه زنی و کوتاه آمدن نیست. اما از باب قاعده «الزموهم بما الزموا انفسهم»، فرض میگیریم دیپلماسی و مذاکره، صرفا و ذاتا معامله است. اما با همین فرض، هر معامله استواری، مبتنی بر «اعتماد» است.
🔹ممکن است کسانی بگویند اعتماد، در جنگل بیقانون جهانی معنا ندارد وخنده دار است که کسی از ضرورت اعتماد سخن بگوید. میگوییم مرحبا! اصلا هم به رویشان نمیآوریم چرا پایه برجام را بر اعتماد به دشمن گذاشتید و گفتید «اوباما را بسیار مودب یافتم»، «امضای کری تضمین است» و «مگر آمریکا میتواند بدعهدی کند، برای اعتبارش بد میشود».
♦️اما میپرسیم که اگر اعتماد، وزنی در مذاکره و معامله ندارد، آیا نباید احتیاط و دوراندیشی را جایگزین آن کرد، «تضمین» گرفت، معامله متوازن و همزمان انجام داد و پیشبینیهای لازم را درباره کلاهبرداری محتمل طرف مقابل کرد تا اگر امتیاز نقد گرفت و خرش از پل گذشت، برنگردد و به ریش شما بخندد؟! امیر مومنان (ع) به همین دلیل فرمود؛ هنگام صلح، با تمامیت احتیاط، از دشمنت برحذر باش و حسن ظن را متهم ساز. (نامه 53 نهجالبلاغه).
🔹 دولت و وزارت خارجه ، در ماجرای مذاکرات هستهای قدرت چانهزنی داشتند و سرنوشت توافق آنها، همین وضعیتی شده که میبینیم: تعطیلی تقریبا تمام تعهدات آمریکا و اروپا و برقرار ماندن تعهدات و بدهکاریهای ما. حالا حسابش را بکنید که همین دولتمردان ما درباره FATF تصریح میکنند جای چانه زنی و شرط گذاری نیست و باید انتظارات (دیکته) حریف را عینا بپذیریم.
♦️ما در FATF با همان طرفهای آمریکایی و اروپایی برجام رو به رو هستیم که این بار لباس «حقوقی» بر تن کردهاند. آنها اگر قصد داشتند شرارت و کلاهبرداری نکنند و تعامل سازنده داشته باشند، باید درباره همین برجام انجام میدادند. یا اگر برجام، همه اختلافات را در بر نمیگرفت، دست کم با این توافق چنان با احترام و وفای به عهد مواجه میشدند تا طرف ایرانی باور کند میشود معامله دیگری (ولو بر سر امنیت و منافع ملی خود!) انجام داد.
🔹گردانندگان آمریکایی و اروپایی FATF از همین اصل ساده بازار و مذاکره و معامله (اعتماد سازی و پایبندی به تعهد خود در جهت گسترش معاملات) دریغ کردند؛ چون از نگاه آنها، اولا مذاکره و توافق، اصالتا برای دیکته کردن است، نه معامله برد- برد. ثانیا با شناختی که از آقای روحانی پیدا کردهاند، این ادراک و محاسبه را دارند که بدون امتیاز دادن، میتوانند امتیاز بگیرند.
🔸(متن یادداشت کیهان را اینجا بخوانید: http://kayhan.ir/)
@IMANI_mohammad
چرا «مجمع» باید پرونده FATF را ببندد؟ - ۲
♦️دولتمردان در چند ماه اخیر، دیگر وعدههای جذاب، مشابه آنچه درباره برجام دادند و بخشی از مردم را به پایکوبی در خیابان (مقایسه اسکناس یک دلاری با اسکناس پانصد و هزار تومانی) کشاندند، نمیدهند و میگویند: «هیچ تضمینی نمیدهیم با قبول انتظارات FATF، تحریمها برداشته شود»! گویا مجددا توافق نانوشتهای شکل گرفته؛ اما با این تفاوت که این بار دیگر هیچ انتظاری از گردانندگان FATF نداشته باشند و ریش و قیچی را به دست طرف مقابل بسپارند!
🔹آقای روحانی که مدتهاست رعایت انصاف و عقلانیت را نمیکند، بیمحابا، سه برابر شدن قیمت گوشت در کمتر از یک سال را به تصویب نشدن دو لایحه مد نظر FATF در «مجمع» ربط میدهد. لابد با عکس مار کشیدن، مردم دیگر نمیپرسند سهم سوء مدیریت مدیران اقتصادی در صیانت از تولید، نظارت و تنظیم بازار، و برخورد با سودجویان اخلالگر چیست؟
♦️هر کس از اعضای این طیف گفت FATF خیلی لازم و مفید و حیاتی است، آیا نباید از او پرسید وعدههای مرحوم برجام چه شد؟ این گروه فقط به این سؤال پاسخ دهند که سرنوشت «کانال مبادلات مالی ویژه با ایران» که به SPV نامگذاری شد و قرار بود مقابل تحریمهای نفتی و بانکی آمریکا عمل کند، چه شد؟
🔹اگر جواب نیامد، باز هم تنازل میکنیم و میپرسیم داستان حلوای تن تنانی که درباره INSTEX سر هم کرده بودند، به کجا ختم شد؟ تحسین کنندگان هر یک از این بستهها، به کدام حرفشان در این روند دنده عقب گرفتن پایبند بودهاند تا مردم بتوانند به توجیهات و منطق آنها درباره FATF اطمینان کنند؟
🔹از وعده «لغو همه تحریمهای مالی و بانکی و ایجاد رونق اقتصادی با برجام» تا مبادله نفت در مقابل غذا و سپس فروکاستن آن به مبادله غذا و دارو در ازای پول نفت غیر اروپاییها با چه سرعتی دنده عقب گرفتهاند که حالا نمیتوانند درباره FATF کمترین تضمینی به مردم و نظام بدهند؟! و با وجود این سابقه مخدوش، چرا باز هم چرا ژست افراد طلبکار، کاربلد، با سواد و روراست را میگیرند؟
♦️یا این همان مدل برخورد مجرمان گستاخ با دادگاه (انکار، فرار به جلو و تهدید) نیست؟ واقعا چه تضمینی هست به فرض محال که دیکتههای FATF پذیرفته شد، همین توجیه کنندگان امروز، باز هم زیر مسئولیت خود نزنند و فرافکنی نکنند؟! هیچ تضمینی!
🔹آدرس FATF را دادن با این توجیه که گره اقتصاد آنجا گشوده میشود، مانندگریه بر سر قبر بدون مرده است. این گره را بیتدبیری، ولنگاری و سوء مدیریت، و بیاعتنایی به دیدگاههای فنی کارشناسان ایجاد کرده است.
@IMANI_mohammad
آفرین ؛ بحث مهمی است
اما چرا غیبت دارید آقای عبدی؟!
✍ عباس عبدی در دفاع از تصویب لوایح مربوط به FATF، منتقدان این لوایح در "مجمع" را متهم کرده و گفته است "کسانی از مبارزه و قناعت و مقاومت و ایستادگی سخن میگویند که ثروت آنان بیاندازه است. خانهها و حقوقهایشان نجومی است، با لکسوس رفت و آمد میکنند و حقوق نوزده میلیونی را نیز کم میدانند".
🔹معیار خوبی است؛ اگر امثال آقای عبدی صداقت داشته باشند. اولین و بزرگ ترین حامی FATF ، آقای روحانی است. آیا آقای عبدی نمی داند که روحانی در خانه ای ویلایی در ولنجک زندگی می کند، آپارتمانی که قبل از گران شدن مسکن، 55 میلیارد تومان قیمت گذاری می شد و احتمالا اکنون دو برابر شده است.
♦️دیگر حامیان دولتی FATF، برخی وزرا و معاونین دولت یازدهم و دوازدهم هستند که اغلب آنها در شمال شهر و در خانه هایی مشابه خانه آقای روحانی زندگی می کنند، در لواسان و جاهای دیگر ویلا دارند و دارایی بعضی از همان ها بالای هفت هشت هزار میلیارد تومان است. خودروی لکسوس و پورشه هم که جای خود محفوظ. همین امروز، فقط هزار متر از خانه ویلایی دختر وزیر صنعت دولت یازدهم (رئیس ستاد روحانی در انتخابات 92) را که با تخلف در لواسان ساخته شده بود، با حکم دادگاه تخریب کرده اند.
🔹 آقای عبدی اواخر خرداد ۹۵ در نشریه کارگزارانی صدا اذعان کرده بود "باید قبول کرد بخشی از اصلاحطلبان در عمل، توجه گذشته خود به طبقات ضعیف را فراموش کردند یا کنار گذاشتند. زندگی شخصی آنان به طور ملموسی با گذشته فاصله گرفته بود ... اگر آدرس محل سکونت کسانی که در جریان رویدادهای پس از خرداد ۸۸ به زندان رفتهاند را بنویسی، معلوم میشود بخش قابل توجهی از آنان در مناطق شمالی شهر هستند. زندگی آنان نیز چون گذشته نیست".
♦️چرا عبدی برخی از همین مصادیق زندگی اشرافی را برای مردم بازگو نمی کند و بحث فنی درباره FATF را سیاسی کارانه و فاشیستی (با انگ زنی و اتهام پراکنی) برگزار می کند؟
🔹او مصداقا بگوید چند نفر از منتقدان FATF در مجمع یا بیرون از آن، ثروت بی اندازه (مانند برخی وزرا و مدیران دولتی حامی FATF) دارند یا لکسوس سوارند یا حقوق 19 میلیونی را مانند برخی مدیران نجومی دولت، کم می شمارند یا مانند نوبخت سخنگوی وقت دولت، از نجومی بگیران حمایت می کنند و آنها را سرمایه و ذخیره کشور می شمارند؟
♦️براستی امثال عبدی چرا در موضوع اعتراض به نجومی بگیران ساکت بودند و حالا در بحث فنی FATF یاد معیشت مردم افتاده اند؟ آیا همین جماعت نبودند که برجام را بزک کردند و گفتند با توافق، زندگی مردم گل و بلبل می شود؟ پس چرا وعده های دروغ خود را گردن مجمع می اندازند؟!
@IMANI_mohammad
.
کلید اسرار: کدام تصویر واقعی است؟
🔹به نظر شما کدام تصویر واقعی، و کدام تصاویر، غیر واقعی و طراحی شده هستند؟
🔻تصویر کوپن؟
🔻تصویر کلید؟
🔻تصویر دلار 1000 تومانی؟
🔻تصویر دلار 500 تومانی؟
🔹قطعا گزینه انتخابی شما اشتباه است. تنها تصویر واقعی، همین طرح صفحه اول روزنامه رسالت است؛ بازگشت کوپن در دولت برجام
و وعده رونق اقتصادی به حدی که مردم از پول یارانه بی نیاز شوند.
♦️به نظر شما علت این خطای دید چیست؟!
@IMANI_mohammad
کلید اسرار: کدام تصویر #واقعی است؟
🔹به نظر شما کدام تصویر واقعی، و کدام تصاویر، غیر واقعی و طراحی شده هستند؟
🔻تصویر کوپن؟
🔻تصویر کلید؟
🔻تصویر دلار 1000 تومانی؟
🔻تصویر دلار 500 تومانی؟
🔹به نظر شما علت این خطای دید چیست؟!
@IMANI_mohammad
دولت چگونه از طلبکار برجام
به بدهکار FATF تبدیل شد ؟!
✍ انتشار پیش بینی و هشدار رهبر انقلاب درباره بدعهدی طرف اروپایی برجام، از ابعاد مختلف، واجد اهمیت است. این تذکر دقیق، با مضمون "پرهیز از شرطی کردن اقتصاد و مردم به رفتار غیر قابل اعتماد اروپایی ها"، 8 ماه قبل خطاب به دولتمردان عنوان شده اما در انتشار عمومی آن ملاحظه صورت گرفته است.
🔹اکنون گویا آن ملاحظات منقضی شده و زمانی فرا رسیده که باید مردم و نخبگان حساس نسبت به روند عمومی کشور نیز از برخی مسائل مطلع باشند. همچنین معلوم می شود رهبری چند برابر رهنمودها و تذکرات علنی به مسئولان، در جلسات خصوصی تذکر می دهند و راه نمایی می کنند.
♦️وجه دوم اهمیت، انتقاد از رویکرد مخاطره آمیز شرطی کردن مردم و بازار به رفتار بیگانگان است؛ طیفی از بیگانگان که اتفاقا در طول دهه ها و بعضا قرن ها تا به امروز، رفتار خبیثانه و خصمانه با کشور ما داشته اند. اما متاسفانه از زمان مقدمه چینی برجام در سال 92 تا به امروز، چنین فضاسازی شده که همان بیگانگان متخاصم می توانند نفطه اعتماد و اتکا و امید و شراکت و تعامل دو سویه ما باشند بلکه تنها نقطه امید هستند!
🔹این، دروغی بزرگ است؛ سر خود و مردم کلاه گذاشتن است، ولو اینکه برخی مدیران، از سر سهل اندیشی، در دام بازی دشمن برای فریب افکارعمومی و فعالان اقتصادی ما ورود کرده باشند.
♦️وجه سوم ماجرا، موکول کردن حل مشکلات اقتصادی و تجارت خارجی به برجام، و سپس رفتار بی صداقت اروپا با برجام، و پس از آن، موکول کردن همه چیز به FATF و CFT و پالرمو و از این قبیل است. این کار، واگذاری اختیار خود به دشمن و مجبور شدن به شنیدن دیکته های اوست و هرچه توسعه پیدا کند به محدودیت و خود تحریمی بیشتر منتهی می شود؛ بنابراین در ذات خود، خلع قدرت و جلب ناتوانی است. درست مانند اینکه قهرمان رزمی کار بپذیرد دست و پای او را ببندند و پس از آن، وارد کارزار با حریفی ضعیف اما خدعه گر و بسط ید یافته شود.
🔹با این مقدمات، دولت و وزارت خارجه باید بگویند در این دوره هشت ماهه پس از پیش بینی و هشدار دقیق رهبر انقلاب چه کرده اند؟ چرا با پشت هم اندازی اروپا درباره جبران خروج ترامپ از برجام (از اردیبهشت تا به آبان ماه) کنار آمدند؟
♦️آیا ندیدند آبان ماه که تحریم های جدید آمریکا (ناقض مطلق برجام) به اجرا گذاشته شد، اروپا به ویژه سه کشور طرف توافق، هیچ کاری برای مقابله و صیانت از برجام نکردند؟
🔹چرا تعهدات اصلی اروپا برای برداشتن تحریم های مالی و بانکی و نفتی، طی چند مرحله، به وعده مبادله نفت در مقابل غذا و دارو، و سپس مبادله غذا و دارو صرفا در ازای نفت فروخته شده به کشورهای غیر اروپایی فرو کاسته شد؟
♦️دولت و زارت خارجه ما با این روند بدعهدی چگونه معامله کردند که اروپایی ها از دروغ برجام به دروغ SPV و از SPV به دروغ INSTEX تنزل کردند اما هرگز با واکنش بازدارنده یا دست کم، کاهش اجرای تعهداتی یکطرفه رو به رو نشدند؟
🔹مطالبه تعهدات اروپا در برجام که هیچ، چرا حتی وعده SPV و INSTEX نیز از سوی دولت و وزارت خارجه ما مطالبه نمی شود و به جای آن وانمود می شود که ما بدهکار هستیم و باید بدهی خود را در قالب قبول دیکته های FATF بپردازیم؟! این روند بدهکار شدن در موقعیتی که باید طلبکار برجام باشیم، ثابت می کند که روند عقیم دیپلماسی و مدیریت منحصر به برجام، منقضی شده و قابل تداوم نیست.
♦️به نظر می رسد با توجه به عملکرد خیانت آلود اروپا در 11 ماه گذشته، به سرفصلی جدید و تعیین کننده در سیاست خارجی پسا برجام رسیده ایم؛ تغییر دوره ای که انتشار عمومی تذکر و توجه دادن هشت ماه قبل رهبر انقلاب به دولتمردان را ضروری ساخته است. اکنون تداوم روند دست روی دست گذاشتن، به امید اروپایی ها نشستن و یکطرفه تعهدات برجام را اجرا کردند، به مرز امتناع و ناممکن رسیده است.
@IMANI_mohammad
سهامداران گوشت 120 هزار تومانی
✍ تصویر به اندازه کافی گویاست. عده ای از اعضای فراکسیون امید را پیش یک از سران فتنه برده اند؛ همان که شریک مسئولیت و کوتاهی دولت و وکیل الدوله هاست.
🔹فتنه گران سال 88 اگر تا چند سال قبل به خاطر آشوب افکنی وحرمت شکنی علیه مقدسات اسلامی لعنت می شدند، حالا از سوی مردمی لعنت می شوند که در انتخابات مجلس و ریاست جمهوری، مورد فریب و تدلیس و تلبیس قرار گرفتند و اکنون، معیشت برایشان تنگ شده است.
♦️این حقیقت را صادق زیباکلام بارها اذعان کرده که هر جا می روم، مردم به خاطر دعوتم به انتخاب روحانی و فراکسیون امید بد و براه می گویند. خاتمی در پیشانی این جماعت سیاست باز است که با گندم نمایی و جو فروشی و "تَکرار می کنم"، مردم را گرفتار مشکلات بی سابقه معیشتی کردند؛ همچنان که دشمنان تاریخی کشور را گستاخ و طلبکار نمودند. http://fi9.ir/cln7vg
🔹تصویر به اندازه کافی گویاست. نه برای گوشت 120 هزار تومانی برجامی پاسخ دارند و نه برای پراید 50 میلیونی و دو برابر شدن قیمت مسکن. واقعا چه جوابی می توان داشت که چرا دلار قبل از برجام، 3700 تومان بود و حالا 13 هزار تومان است؟ چرا قبل از توافق به تصریح آقای ظریف، بیش از امروز نفت می فروختیم؟
♦️چرا آقای زنگنه وزیر نفت می گوید اروپایی ها حتی جواب سلام ما را هم نمی دهند؛ جز به خاطر برجام و ماندن پای برجام به هر قیمت و با وجود نه ماه بدعهدی طرف مقابل؟! و چرا به قول ظریف، پس از برجام نتوانستیم حتی یک حساب بانکی در انگلیس افتتاح کنیم؟ و ده ها سوال دیگر.
🔹در همه این گرفتار کردن ها، خاتمی و فراکسیون موسوم به امید، مفصر و سهام دار اصلی هستند. برخی پیشینیان همین فراکسیون که در مجلس ششم شامورتی بازی راه می انداختند و معرکه می گرفتند، پس از ارتکاب خیانت از کشور گریختند و پناهندگی گرفتند.
♦️تصویر به اندازه کافی گویاست. منتظر باشید و ببینید تا چند صباح دیگر، چند نفر از همین شبه نماینده ها، سر از آمریکا و انگلیس و فرانسه سر در می آورند. فعلا که بر اثر لعنت پیاپی شنیدن از سوی مردم، مصیت زده اند.
@IMANI_mohammad
محمد ایمانی l مصاف عقل و جهل
سهامداران گوشت 120 هزار تومانی ✍ تصویر به اندازه کافی گویاست. عده ای از اعضای فراکسیون امید را پیش
سهامداران گوشت 120 هزار تومانی
✍ تصویر به اندازه کافی گویاست. عده ای از اعضای فراکسیون امید را پیش یک از سران فتنه برده اند؛ همان که شریک مسئولیت و کوتاهی دولت و وکیل الدوله هاست...
@IMANI_mohammad
کدام فرمانده؛ آقای روحانی؟ -۱
✍ آقای روحانی حتی اگر از رهبر انقلاب هم سوال نمی کرد، معلوم بود که خودش در جنگ اقتصادی تحمیلی دشمن، فرمانده است. هم از آن جهت که رئیس جمهور است و هم بدان خاطر که بخش مهمی از شرایط اقتصادی نامطلوب و تحمیل شده به کشور، محصول تدابیر بلکه ضد تدبیر ها و قصور و تقصیرهای خود اوست و هم او باید جبران کند، یا اینکه اعلام کند ناتوان از جنگیدن است و بنابراین جایگزین شود.
🔹ساده تر بگوییم؛ یک ارتش و فرماندهان آن، ماه ها و سال ها بلکه یک عمر در دوره صلح حقوق می گیرند و تمرین وتدارک می کنند تا در همان روزگار محتمل جنگ، به کار مملکت خود بیایند و گرنه، دلیلی ندارد که به یک فرمانده، بیست سی سال حقوق و مزایا بدهند.
♦️فرمانده جنگ اقتصادی بودن نیز از همین جنس است و منطقا، یک فرمانده شجاع و وظیفه شناس، به هنگام آغاز جنگ دشمن نباید دنبال واگذاری فرماندهی باشد! همچنان که بدون جنگیدن و مقاومت کردن و به سینه دشمن زدن، نمی تواند برای این فرماندهی عملیاتی نشده، پُز بدهد.
🔹روحانی پریروز در رشت گفت «علاوه بر اینکه یکی از مقامات (اروپایی) دیگر در جلسه خصوصی به من گفت، رییس جمهور فرانسه هم خصوصی و هم در مصاحبه مطبوعاتی علنی در حضور من گفت که در سال ۹۱ ما پنج کشور به اتفاق هم تصمیم به حمله و جنگ با ایران گرفته بودیم فقط درباره زمانش بحث میکردیم اما وقتی شما رییس جمهور شدید، دیدیم شرایط عوض شده ما هم دست نگه داشتیم تا ببینیم شرایط جدید چه میشود.»
♦️آقای روحانی 14 بهمن 94 پس از سفر به پاریس هم گفته بود "آقای اولاند رئیسجمهور فرانسه گفت یکی از اهداف ما برای کار با ایران ، ایجاد اشتغال برای جوانان ایران است". او چرا این قدر راحت، تهدید و تطمیع های طرف غربی را که هر دو توخالی بود، می پذیرد یا برای مردم و نظام خود فاکتور می کند؟!
🔹رئیس جمهور، بلندگوی دولت فرانسه است یا شان حقوقی مستقلی دارد که باید از آن صیانت کند؟ چرا آقای روحانی در پاسخ تهدید طرف فرانسوی، یک جمله کوتاه نگفت مبنی بر اینکه "شما همچین شکری نمی توانید بخورید"؟ اصلا حال و روز آشفته فرانسه آشوب زده در یک دهه گذشته، کمترین تناسبی با امکان ورود به جنگ داشته است؟
♦️متاسفانه طرف غربی گویا محاسبات دقیقی درباره ضعف های شخصیتی دولت روحانی دارد. اظهارات وزیر خارجه فرانسه در مهمانی شام سفارت این کشور با حضور تجار فرانسوی در تهران که بهمن 95 اتفاق افتاد، تلخ و عبرت آموز است. مقارن این سفر، ناوهای فرانسوی به همراه آمریکا و انگلیس و برخی کشورهای دیگر در خلیجفارس مانور نظامی برگزار میکردند.
🔹تجار فرانسوی با اظهار نگرانی پرسیدند آیا این مانور نظامی بر روابط ما تأثیر نمیگذارد. ژان مارک آیرو در پاسخ گفت؛ «خیر بنده هیچ نگرانی ندارم. مقامات ایرانی در هیچ یک از جلسات مقدماتی و برنامهریزی برای سفر در تهران و پاریس، به این مانور معترض نشدند. #دولت_ایران به این سفرها احتیاج دارد و مطمئنم که هیچ اعتراضی در جلسات فردا هم نخواهیم شنید»!
(ادامه دارد)
@IMANI_mohammad
کدام فرمانده؛ آقای روحانی؟ -۲
♦️آقای روحانی و برخی مدیران وی چنان در ارسال پیام انفعال مداومت نشان داده اند که وبسایت رادیو فرانسه سال 92 نوشت «ارزیابی غرب از دولت روحانی، تعامل با #فروشنده_بدهکار و مشتاقی است که خود را ناگزیر از #فروش_حقوق_ملی میبیند. بر پایه این جمعبندی اگر خریدار صبور باشد، شرایط فروشنده را دشوارتر میکند و در همان حال قیمت فروش را کمتر خواهد کرد»!
🔹فرمانده جنگ بودن به خودی خود افتخار ندارد. وقتی پای آزمون به میان آمد، عیار فرماندهان جنگ سنجیده می شود. بدین معنا، مالک اشتر یک فرمانده جنگ است و اشعث بن قیس، یک فرمانده جنگ دیگر در سپاه امیر مومنان (ع). اما یکی به خط دشمن می زند و دیگری در نقشه دشمن بازی می کند و جنگی را که مالک در حال به پایان بردن آن با پیروزی است، مغلوبه می کند و به مذاکره و صلح تحمیلی معاویه می کشاند.
♦️یک فرمانده جنگ هم، عبید الله بن عباس در لشکر امام حسن علیه السلام است که به نصیحت و هشدار امام هنگام مذاکره با معاویه و عمروعاص تمکین نکرد، فریب دشمن را خورد و با هدیه مالی هنگفت (همان وسط جنگ) تطمیع شد و همان جا پناهنده شد! بدین ترتیب، اگر صلح و نرمش قهرمانانه برای امام حس (ع) تدبیری شجاعانه محسوب می شود، برای ابن عباس، عین خیانت و ننگ و عار است.
🔹در همین زمینه امام خمینی (ره) می فرماید "قصه امام حسن و قضیه صلح؛ آن هم صلح تحمیلی بود. برای این که امام حسن، دوستان خودش یعنی آن اشخاص خائنی که دور او جمع شده بودند، او را جوری کردند که نتوانست خلافش بکند، صلح کرد. صلح تحمیلی بود. این صلحی هم که حالا به ما می خواهند بگویند، این است. (صحیفه نور،جلد 20،صفحه 32)
♦️ایشان همچنین فرمودند "امام حسن سلام الله علیه آنقدر گرفتاری که از این دوستان و اصحابش داشت از دیگران نداشت. اصحابی که توجه نداشتند که امام زمانشان روی چه نقشه دارد عمل کند با خیال کوچکشان با افکار ناقصشان در مقابلش می ایستادند و غارتش کردند، اذیتش کردند و عرض می کنم که شکستش دادند، معاهده با دشمنش کردند و هزار جور بساط درست کردند. (صحیفه نور،جلد 8،صفحه 89)
🔹اشعث و عبیدالله بودن، نهایت ننگ و عار و سقوط شخصیت است. فرمانده، اگر مالک نفس خود شد و کم نیاورد و اطاعت مولایش را کرد، آن وقت می شود مالک اشتر. فرمانده جنگ، باید بایستد و بجنگد؛ نه اینکه مدام به معتبر نمایی تهدید های دشمن بپردازد و از زبان آنها، جبهه خودی را بترساند.
♦️بله، وعده های آقای روحانی برای معامله و بستن با غرب، کاملا وارونه از آب درآمده و آنها بر خلاف ما به تعهدات خود عمل نکرده اند. این واقعیت را صاحب نظران فراوان و به ویژه رهبر انقلاب بارها پیش بینی و هشدار داده بودند. آقای روحانی اگر بخواهد صادقانه رفتار کند، باید بپذیرد که به هر دلیل اشتباه کرده و در عملیات فریب دشمن گرفتار شده است.
🔹اما او برای نپذیرفتن و جبران اشتباه، مرتکب خطایی بزرگ تر می شود و آن، ضریب دادن و وزن بخشیدن به تهدید های دشمن است که حتی تا مرز ادعای معجزه گری FATF و ارزان کردن اجناس هم پیش می رود! شما بگویید این ادبیات، جز موجب تشجیع دشمن در میانه جنگ است؟ این رفتارها واقعا از سر ندانم کاری است؟ برای فرار از مسئولیت است؟ هر چه هست، جفا در حق ملت است. فرمانده غیور نباید به لشکر خود خیانت کند.
@IMANI_mohammad
آقای وزیر! شما به یک چالش دعوتید!
✍ آقای آذری جهرمی پیش از آن که وزیر ارتباطات شود، فعالیت اطلاعاتی می کرده است. و اقدام اخیر او در فضا سازی علیه صد ا و سیما، بیش از هر چیز، عملیات روانی ارزیابی می شود.
🔹اما بیایید خوش بین باشیم و او را به یک کمپین (چالش) در خدمت مردم و نظام دعوت کنیم. وزات تحت امر او، در موقعیت ویژه رصدگری فضای مجازی است . چنان که آقای وزیر ادعا می کند بو برده که در نظرسنجی مربوط به انتخاب بهترین برنامه های سیما، دستکاری اینترنتی صورت گرفته است.
♦️فعلا به کمّ و کیف این ادعا کاری نداریم. اما آقای وزیر با اقدام اخیر که ارتباط مستقیمی هم به مسئولیت وی ندارد، عملا خبر داده که امکان رصد فعالیت های اینترنتی و مجازی را با دقت بالا دارد.
🔹خب! چرا در چند سال گذشته به ویژه یک سال اخیر که انبوهی از اقدامات سازمان یافته برای به هم ریختن بازار و رانت خواری و زد و بند های اقتصادی اتفاقا افتاد، وزارت "ارتباطات و فناوری اطلاعات" از صحنه غائب بوده و پای کار نیامده است؟!
♦️آیا بر اساس داده های دقیق موجود در دولت، بانک مرکزی و وزارت خانه های اقتصاد و صمت و جهاد کشاورزی و کار و رفاه، نمی شد مشخص کرد که چه کسانی از رانت واگذاری 18 میلیارد دلار ارز 4200 تومانی بهره مند شدند و یا کالا وارد کشور نکردند و یا کالای وارداتی رابه نرخ ارز 15 هزار تومان فروختند؟!
🔹یا مثلا چه کسانی در بازار های ارز و سکه و طلا و خودرو و مسکن و گوشت و شکر و دارو، ایجاد احتکار و انسداد و تورم های 200- 300 درصدی می کنند؟!
♦️چرا همتی برای شفاف کردن زد و بندهای کلان برخی بانک ها با برخی وام خواران بزرگ و گردش مالی فاسد و پولشویی های مخرب در درون بوروکراسی اداری دیده نمی شود؟
🔹اگر انصافا شفافیت اطلاعاتی و انتشار قراردادها (معاملات و مناقصات و مزایده ها) و همچنین ساز و کار روشن اخذ مالیات از دانه درشت ها و سوداگران ویرانگر بازار، دستور کار دستگاه های دولتی قرار می گرفت و وزارت ازتباطات به کمک آنها می آمد، آیا شاهد ناسامانی شدید توزیع ثروت و فرصت ها و فشار تورمی بر مردم بودیم؟
♦️ چرا در همه این عرصه ها، وزارت ارتباطات غایب بوده و آقای وزیر، مشابه برخی دیگر از وزرا، تویت بازی و رفتار های پوپولیستی را بر انجام مسئولیت ترجیح داده است؟
🔹چرا جناب وزیر و برخی مدیران تحت امر او (نظیر امیر ناظمی) از رانت موقعیت، صرفا برای تسویه حساب سیاسی یا عملیات روانی و فرستادن مردم دنبال نخود سیاه استفاده می کنند؟!
@IMANI_mohammad
.
آقای وزیر! شما به یک چالش دعوتید!
✍ آقای آذری جهرمی پیش از آن که وزیر ارتباطات شود، فعالیت اطلاعاتی می کرده است. و اقدام اخیر او در فضا سازی علیه صد ا و سیما، بیش از هر چیز، عملیات روانی ارزیابی می شود.
🔹اما بیایید خوش بین باشیم و او را به یک کمپین (چالش) در خدمت مردم و نظام دعوت کنیم.
♦️آیا بر اساس داده های دقیق موجود در دولت، بانک مرکزی و وزارت خانه های اقتصاد و صمت و جهاد کشاورزی و کار و رفاه، نمی شد مشخص کرد که چه کسانی از رانت واگذاری 18 میلیارد دلار ارز 4200 تومانی بهره مند شدند و یا کالا وارد کشور نکردند و یا کالای وارداتی رابه نرخ ارز 15 هزار تومان فروختند؟!
🔹یا مثلا چه کسانی در بازار های ارز و سکه و طلا و خودرو و مسکن و گوشت و شکر و دارو، ایجاد احتکار و انسداد و تورم های 200- 300 درصدی می کنند؟!
♦️چرا همتی برای شفاف کردن زد و بندهای کلان برخی بانک ها با برخی وام خواران بزرگ و گردش مالی فاسد و پولشویی های مخرب در درون بوروکراسی اداری دیده نمی شود؟
@IMANI_mohammad