.
در تصادف پراید مُردند؟!
🔹چشم بر هم زدیم و زمان مثل برق و باد گذشت. اما تپه هایی که مدعیان اصلاحات آباد کردند(!) از حافظه تاریخ گم نمی شود. مثل همین کاری که به واسطه وعده های فریبکارانه، با زندگی مردم کردند.
♦️این روزها گویا اتوبوس خاتمی و برخی مدعیان اصلاحات، چپ کرده و دسته جمعی مرده اند؛ که هیچ خبری ازشان نیست.
🔹گفتند اگر روحانی را انتخاب نکنید، دلار 5هزار تومان و پراید 50 میلیون می شود. اما حالا که با "تکرار می کنم" و "ما تضمین روحانی هستیم"، پراید 90 میلیون و سکه 6 میلیون شده، نه آقای "تَکرار می کنم" و نه "فراکسیون امید" دم برنمی آورند.
♦️زیباکلام درست گفت که "اصلاحات در دوم اسفند ۱۳۹۸ مُرد؛ چون کرونا بود، نمیشد ختم و شب هفت گرفت". اما انتخابات، زمان انتشار خبر مرگ این جماعت بود. آنها سالهاست مُرده اند.
@IMANI_mohammad
گپ توییتری درباره پراید 90 میلیونی - ۱
✍️ پس از انتشار یادداشت "در تصادف پراید مُردند؟!"، که به سکوت مدعیان اصلاحات در قبال آشفته بازار قیمت ها اختصاص داشت، یک از روزنامه نگاران اصلاح طلب به تخطئه آن یادداشت پرداخت.
🔲آقای حشمتی در هفته نامه صدا متعلق به حزب اتحاد ملت فعالیت می کند. آنچه در ادامه می خوانید، انتقادهای وی و پاسخ نگارنده در فضای توییتر است:
♦️حشمتی: وضع الان تایید این حرف هست که گفتیم نباید رفت سمت تحریم و پاره کردن برجام. اما کیهان عاجزانه از ترامپ خواست برجام را پاره کند و ایران را نجات دهد. امروز باید جواب ملت را بدهید. ترامپ پاره کرد برجام را به کمک کیهانیون. تحریم طلبان باید پاسخ دهند امروز به ملت
🔹ایمانی: مگر ظریف نمی گفت آمریکا نمی تواند از برجام خارج شد. این چه توافقی بود که آمریکا براحتی زیر پا گذاشت اما روحانی نمیتواند کاری بکند؟ این بود حقوقدانی و بلدی زبان دنیا؟ ضمنا؛ بی کفایتی در مدیریت و نظارت بر بازار، ربطی به برجام ندارد
#شفافیت_معاملات #مالیات_بر_سوداگری #دولت_فربه
🔹عادت کرده اید با فرار به جلو، وجدان خود را راحت کنید و پاسخگو نباشید. مگر تاجزاده و دیگران نمی گفتند با آمدن رئیسی، دلار پنج هزار تومان و پراید پنجاه میلیون می شود؟ بعدش هم، شما چرا باید توجیه گر قصور و تقصیر یا خیانت ها و بی کفایتی های برخی سیاست بازان باشید؟ چه اصراری هست؟
♦️کیهان معتقد بود ترامپ برجام را پاره نمیکند که کرد. میگفت برجام به ضرر کشور است. خب الان میبینید پیشرفت کردیم پراید شده ۹۰ میلیون . فلذا این وضعیت مطلوب شماست. باید هم پاسخگو باشید.
🔹ترامپ وقتی صریحا از دولتمردان شنید که "حتی اگر آمریکا از برجام خارج شود باز هم می مانیم و به تعهدات عمل می کنیم"، خارج شد. دو سال است بدون این که حداقل تعهدات طرف مقابل اجرا شود، دولت یک تنه بیگاری می دهد. کدام عاقلی، آن گونه توافق، و این گونه اجرا میکند؟
♦️خیر برادر. ترامپ خارج شد تا ایران را ذلیلانه برگرداند. اما ایران به درستی ماند و همکاران داخلی ترامپ هم کمکش کردند. ترامپ روی سرمایه داخلیش که مخالفان برجام باشند حساب کرده بود برای زمین زدن دولت و بی ثبات سازی ایران که به حمدالله رهبری جلوش ایستاد.
🔹به کجا برگرداند؟ مگر دولت ما از برجام رفته بود که برگردد؟ آمریکا تصورش این بود که بر اساس منطق قبلی فشار، دوباره نتیجه می گیرد. دولت هم نامردی نکرد و تا همین اواخر، یکی در میان می گفت "مذاکره دیوانگی است" و دوباره، در به در مذاکره در فرانسه و ژاپن بود که عاقبت دو سال معطلی را دیدیم.
♦️به پای میز مذاکره برگردد که در مورد بندهای غروب برجام مذاکره کند. من قبلا هم نوشتم که برجام اگر برای ملت آب نداشت برای نظام نان داشت. بندهای غروب برجام می دونید چیه؟
🔹داداش بند غروب و طلوع را ول کن. وعده دولت به مردم، رونق اقتصاد بود نه بند غروب. شما بفرمایید چرا در توافق "هسته ای"، دولت باید تعهد پنج ساله بدهد و بپذیرد که تحت تحریم تسلیحاتی (خرید و فروش) باشد؟
💢ادامه دارد💢
@IMANI_mohammad
گپ توییتری پراید 90 میلیونی - ۲
♦️سوریه اگر بتونه برای ده سال دیگه که از تحریم تسلیحاتی و غیره بیاد بیرون نمی ره با جهان ببنده؟ با آن پرونده pmd که دوست مطلوبتان ساخت و ایران را به شورای امنیت برد چطوری می خواستید خارج شوید؟ آهان قرار بود تا ابد مثل کره شمالی زندگی کنیم. ایوالله
🔹کره شمالی با همه عیب و ایراداتش هزار بار شرف دارد به این وضع اقتصادی که دوستان شما با برجام درست کردند. لااقل کره شمالی از روحانی عبرت گرفت و سمت دیوانگی یی که روحانی بعدها گفت، نرفت. #کشورها_مگر_دیوانه_اند_با_دولتی_که_به_تعهداتش_عمل_نمیکند_دوباره_مذاکره_کنند
♦️اون شرافتی که از کره شمالی مثال زدی رفیق برادر کیم برد ریخت به پای ترامپ از یکی حرف بزن که شرافت داشته باشه
🔹کره شمالی، رفت برجام امضا کرد و یکطرفه به اجرا گذاشت؟! اونجا هم پراید شده 100 میلیون؟ عجیب است دفاع شما از "دولت برجام و دیگر هیچ" و آورده اش سر سفره مردم. آقای تَکرار می کنم و اینها هم که به خواب ابدی فرو رفته اند
♦️چون تولیدش متوقف شد. چون عرضه و تقاضا بهم خورده. چون مردم نگران هستند پول امروزشان سال دیگه همینقدر هم نباشد. لذا تبدیل میکنند به کالا. راحت ترین و دم دست ترینش اتومبیل است. بحث اینه که باید مشکل اصلی رو حل کنید. نمیتونید به ملت بگید حق ندارید بخرید. یا میتونید مثل کره شمالی بگید
🔹چرا پراید تولیدش متوقف شده؟ چرا محتکران همه کاره اند و دولت فقط تماشاچی؟ چرا از 2/6 میلیون خانه خالی، مالیات متعارف در دنیا را نمی گیرد که کسی خیال احتکار به سرش نزند؟ چرا از چنین مدیریتی دفاع می کنید و برجام یکطرفه شده اش را به رخ می کشید؟
♦️خب شما با بازار آشنا نیستی برادر من نمی تونم همه ضعف های معلومات شما رو مکررا پرکنم. گفتید: چرا قیمتش این است توضیح دادم. ولی اگر قراره همش سئوال کنید من جاخالی پر کنم، شرمنده یک وقتی بزارید مطالعه کنید چراتولیدش رو متوقف میکنند. یک خط هم من بگم دنبال کنید: فشار برای افزایش قیمت
🔹یعنی خودروساز بر دولت حکومت می کند؟ چند بار افزایش؟ خب مشکل تبدیل دولت به شرکت سهامی همین است. اگر آشنایی شما به بازار هم مثل آشنایی تان با سیاست و دیپلماسی باشد که بحث مختومه است. سوال ها برای بیدار کردن وجدان شما و بیرون آوردن تان از دو قطبی موهوم برجامی و ضد برجامی است.
♦️جسارتا قیمت بازار دست دولت نیست با اعدام هم فقط کره شمالی و حزب کمونیست بود که همه چیز را کنترل میکرد. ولی باز شما بیایید به مردم وعده نظارت با اعدامبدید اکثریت مردم بپذیرد ما مخلصیم
🔹تنظیم بازار بر عهده دولت است، نه قوه قضائییه که اعدام کند یا نکند. بله به وقتش اعدام هم لازم است. اما تنظیم بازار و هزینه دار کردن سوداگری کاذب و احتکار با روش های مالی و مالیاتی و... بر عهده دولت است. هیچ ربطی هم به برجام و مریخ و ماورا ندارد. باورکنید!
💢ادامه دارد💢
@IMANI_mohammad
گپ توییتری درباره پراید 90 میلیونی - ۳
♦️کاملا به برجام ربط دارد. ربطش هم این است که مردم از نگرانی گرانتر شدن و از دست رفتن سرمایه پراید را این قیمت می خرند. نه برای سوار شدن. خودرو شده کالای سرمایه ای. در اینوضعیت چطور می تونید به ملت بگید: حق نداری حفظ سرمایه کنید؟ تکلیف سوداگران هم روشن است. رصد مالی...
🔹دولت با وجود پیش بینی و هشدار کارشناسان، به مردم گفت امکان ندارد آمریکا از برجام خارج شود و تعهد سفت و سخت گرفته ایم. همین دولت بر پایه حباب آرزو اندیشی و ساده اندیشی - و البته نفوذ زدگی در تصمیم سازی- به مردم گفت رونق اقتصادی ایجاد و شما را از یارانه بی نیاز می کنیم.همه خلاف بود
♦️دولت گفت نمی تواند خارج شود. می گوییم ارزیابی اشتباه داشت. کیهان چرا نوشت: ترامپ هرگز از برجام خارج نمیشود. خروج ایران از برجام و بازگرداندن پرونده ایران به شورای امنیت سازمان ملل خواسته اصلی نتانیاهو و عوامل نفوذی داخلی صهیونیست است. در این تردیدی نیست.
🔹کیهان فکر نمی کرد دولتی که می گوید "اگر آمریکا خارج شود ماهم خارج می شویم"، حرفش عوض شود و بگوید "حتی اگر خارج شوند، ما می مانیم و تعهدات خود را انجام می دهیم". این پالس بلاهت آمیز، تشویق ترامپ به توقف اجرای تعهدات نیم بند آمریکا بود. هر کس دیگری هم بود با آن پالس، این کار را می کرد.
♦️عجب.... به نظرم شما دارید به رهبری کنایه می زنید که حرفش عوض شد. یعنی منتظر بودید با پاره کردن برجام رهبری هم آن را آتش بزند. و حالا که نزده حرفش عوض شده؟ ترامپ پس بی دلیل روی داخلی ها حساب باز نکرده بود. منتظر بود پازل تکمیل شود که به حمدالله رهبری مانع شده
🔹رهبر نمی تواند دولت ناتوان و بی اراده را در نظر نگیرد. درست مثل جنگ و صلح امیر مومنان (ع) که بسته به همراهی لشکرش و سران آن بود. با مالک تا خیمه گاه معاویه پیش رفت و با اشعث بن قیس و حکمیت طلبی تحمیلی اش که شعار خوارج شد، مجبور بود حکمیت را بپذیرد
♦️آقای ایمانی به این سئوال صریح پاسخ بدید: رفتن پرونده ایران به شورای امنیت به نفع ایران است یا به ضرر ایران؟ باز شدن دوباره پرونده PMD به نفع ماست یا به ضرر ما؟ بندهای غروب برجام را باید از دست بدهیم یا نه؟ اساسا نقد ترامپ به برجام را می دانید چه بود؟
🔹این چه توافقی است که همه قطعنامه های تحریمی را ذیل یک قطعنامه تجمیع کرده، کنارش هم یک مکانیسم ماشه گذاشته که حتی در صورت شکایت ایران از بدعهدی طرف مقابل، آمریکا به شکل خودکار می تواند تحریم ها را بر گرداند (و بنابراین دولت ما جرئت شکایت جدی طبق بندهای 36 و 37 را هم ندارد)؟!
♦️حاجی اتفاقا برای همین نوشتم برای ملت آب نداشت برای نظام نان داشت. اما چرا باید 5 سال را بپذیرد؟ برای اینکه اساسا تحریم تسیلحاتی طولانی مدت در نظر بود که. الا یمن می تونه بگه من رو از تحریم تسلیحاتی در بیارید؟
🔹توافق هسته ای چه دخلی دارد به تحریم تسلیحاتی، که حتی چین و روسیه هم مخالفش بودند؟
♦️برو ببین تو قطعنامه 2231 چی نوشته که ربطش مشخص بشه
🔹"برو ببین"، دیگه آخر استدلاله!! خسته نباشید.
@IMANI_mohammad
دولت میتواند، اگر بخواهد - ۱
🔹کرونا، «اَبَرآزمون» بود. هم در مقایسه کارکرد داخلی حکومتها و هم در نوع تعامل جهانی؛ هم در سنجش اخلاقی و تمدنی، و هم درباره تابآوری هر یک از «دولت- ملت»های جهان.
♦️برای ما هم درسهای بزرگی داشت و مشخصا ابطالکننده برخی گزارههای غلط طیف غربگرا بود؛ طیفی که در کارنامه خود، خوشبینی و تکیه به غرب، و بیاعتمادی به ظرفیتهای انقلاب و مردم را بر جای گذاشته است. اکنون میتوان اثر متفاوت دو رویکرد انقلابی و غیرانقلابی را مشاهده کرد.
🔹 ماجرای کرونا نشان داد که همین دولت میتواند خلاف رویه خطای خود در گذشته عمل کند. برخی مدیران اوایل اسفند 98 هم امید داشتند آمریکا و اروپا - که هنوز درگیر کرونا نشده بودند- همدردی کنند و تحریمهای دارویی را بردارند.
♦️اما گارد خباثتآلود غرب تغییری نکرد. آنها حتی به کمک ایتالیا هم که وسط کرونا دست و پا میزد، نشتافتند تا کرونا به آلمان و انگلیس و فرانسه هم رسید.
🔹مدیر انستیتو پاستور به تازگی گفت «به جز یکی دو کشور محدود (چین و...) هیچ کشوری به ایران کیت تشخیص کرونا نداد. همیشه فکر میکردم کشورهای تحریمکننده، در روزهای سخت مثل حالا، تحریم را بر میدارند، چون کرونا یک بحران انسانی است. اما این اتفاق نیفتاد». آیا آلمانِ تحت قیمومت آمریکا برای ما کاری میکرد، در حالی که در برجام - در کنار انگلیس و فرانسه- خیانت کرد؟
♦️خبر شرمآور دویچهوله را بخوانید: «ریچارد گرنل، رئیس موقت اداره اطلاعات ملی آمریکا و سفیر این کشور در آلمان، دولت برلین را برای حمله به برخی مساجد و مراکز منتسب به حزبالله لبنان تحت فشار گذاشت. گرنل درصدد است فرانسه را هم برای ممنوعیت فعالیت حزبالله تحت فشار بگذارد».
🔹دولت سوئیس چند روز قبل اعلام کرد «هیچ مبادلهای با ایران از طریق کانال بشردوستانه اعلامی آمریکا صورت نگرفته است». ادعا میشد این کانال به منظور تسهیل در صادرات دارو و تجهیزات پزشکی ایجاد شده است.
♦️ایران اما اینبار معطل نماند. بسیج ملی که در دنیا بینظیر بود، شکل گرفت: فناوران توانمند در کنار تولیدکنندگان و نیروهای داوطلب مردمی پای کار آمدند تا نیاز کشور در زمینه مواد ضدعفونیکننده، ماسک، گان و سپس ونتیلاتور (دستگاه تنفس مصنوعی)، کیت تشخیص مبتلایان و سیتیاسکن را تامین کنند.
🔹کشور ظرف دو ماه، تبدیل به یک کارگاه بزرگ شد. این تولید سودآور و ضروری، آن قدر «رونق» و «جهش» پیدا کرد که توانستیم صادرکننده محصولات مورد نیاز کشورها باشیم. آلمان بهعنوان قطب صنعت و فناوری اروپا، واردکننده کیت تشخیص از ایران شد و اروپاییها در صف درخواست محصولاتی با نشان
MADE IN IRAN ایستادند.
💢ادامه دارد💢
@IMANI_mohammad
دولت میتواند، اگر بخواهد - ۲
🔹در پویش ملی اخیر، انحصار و مزاحمت و سنگاندازیهای رایج بروکراتیک در کار نبود. مردم بهویژه شرکتهای دانشبنیان و فناوران و تولیدکنندگان، مجال یافتند تا توانمندیهای خود را به سهولت و فوریت پای کار بیاورند.
♦️کسی برای گرفتن مجوز کسب و کار و تولید، معطل نبود و ماهها از این اداره به آن اداره پاس داده نشد. واردات و قاچاقی در کار نبود که کمر تولید داخلی را بشکند. مافیای واردات و قاچاق، اینبار مجال نیافت امکان تنفس را از تولید ملی بگیرد. مفسدان اقتصادی نتوانستند با زد و بند، منابع ملی را به خسارت تبدیل کنند و تا حدود زیادی، دور از دست اخلالگران خارج شد. عوامل کارآفرینی و تولید، موجود بود و موانع، مفقود. پس موفقیت در تولید و صادرات حاصل شد.
🔹همینها، رمز موفقیت یا ناکامی در مدیریت اقتصاد است. اگر تولید جهش پیدا کند، کار و اشتغال رونق میگیرد و پول ملی ارزش پیدا میکند. تولید، قدرت ملی میآفریند و تب تقاضا و تورم را فرو مینشاند. البته در این میان، نقش «نظارت هوشمند» (سازوکارهای شفافیت در حوزه معاملات و مالیات) در خشکاندن باتلاق «اخلال، دلالی و سوداگری کاذب» هم بسیار مهم است.
♦️مدیریت اقتصادی، نیازمند اقدامات زیربنایی است و نه اقدامات روبنایی مانند حذف چهار صفر از پول و یا واگذاری سهام برخی شرکتها بدون واقعی کردن ارزش آنها که میتواند گریبانگیر کشور شود. مهار التهابات اقتصادی، چاره دارد، اگر که مدیریتهای ذیربط، به وظایف قانونی خود برای رونق اقتصاد و آرامش بازار عمل کنند.
🔹متأسفانه طی چند سال گذشته، شاهد سهلاندیشی، تعلیق و امید بیجا به غرب، بیبرنامگی و کمهمتیهایی بودیم که نتایج آن را امروز در کف بازار میبینیم. وگرنه کشوری که میتواند ماهواره پیشرفته بسازد و در مدار 425 کیلومتری قرار دهد، نباید در تولید خودرویی مثلا با مختصات پراید و پژو و برتر از آنها با مضیقه مواجه شود و پرواز ناباورانه قیمت پراید را شاهد باشد!
♦️چرا باید سومین کشور پُرمهندس جهان با وجود انبوه منابع طبیعی و تولیدات زیرمجموعه بخش مسکن، با مشکل چهار برابر شدن قیمت مسکن ظرف هفت سال روبهرو شود یا نگران بیکاری باشد؟
🔹مصاف کرونا، همچنان که نمایش شرافت و کرامت همدلانه ملت ایران در مقایسه با سیاست و تمدن وحشی غرب بود، بار دیگر شعار «میشود و میتوانیم» را عینیت بخشید. این، برای ذهنهای مسموم و منفعلی که مدعی بودند بدون اتکا به غرب هیچ کاری نمیشود کرد، درس است.
♦️طیف مذکور، ادامه روشنفکرنمایانی هستند که در دوره نکبتبار قجری و پهلوی گفتند «باید دست غرب در آستین سیاست و مدیریت ما بجنبد تا این آستین حرکت کند».اکنون مطابق پرونده موفق مبارزه با کرونا در شرایط سخت تحریم، سؤال مردم و کارشناسان از برخی مدیران بدکارکرد این است که؛ نمیتوانید یا نمیخواهید کار کنید؟
🔹این جملات از صادق خرازی (معاون وزیر خارجه در دولت اصلاحات) است که گفت «حقیقتا در ماجرای بنزین، بیخردی حاکم بود. مگر میشود بنزین را سه برابر کنید و قبلش هیچ آگاهی نداده باشید!؟ گاهی به شوخی میگویم برخی مسئولین، صبح به صبح که بیدار میشوند برنامهریزی و بخشنامه صادر میکنند که انقلاب را از بین ببرند و این مردمند که آن را حفظ میکنند.»(!)
@IMANI_mohammad
مشکل از وزیر است یا گمارنده او؟!
۱ - آقای روحانی، وزیر صمت را بی سر و صدا و توضیح، عزل کرد. شبیه کاری که در ماجرای گران کردن بنزین مرتکب شد. اما قربانی کردن وزیر صنعت و تجارت، نمی تواند بر ناتوانی رئیس دولت و بی برنامگی او در مدیریت ستاد اقتصادی دولت سرپوش بگذارد.
۲ - دو وزیر قبلی روحانی در صمت، روسای ستادهای انتخاباتی او در سال 92 و 96 بودند. نعمت زاده با وجود سن بالا و داشتن بیش از 20 شرکت خصوصی، هنری نشان نداد. محمد شریعتمداری وزیر بعدی نیز در آستانه استیضاح قرار داشت که بلافاصله به عنوان وزیر رفاه و کار معرفی شد و از مجلس هم رای آورد.
۳ - بنابراین، سوء مدیریت در وزارت صنعت و تجارت، هفت ساله است و قبل از وزرا، به انتخاب کننده آنها بر می گردد که هیچ برنامه روشنی در زمینه حمایت از تولید ملی، تنظیم واردات و افزایش صادرات و نیز تنظیم بازار ندارد و مدل دولت تماشاچی را برگزیده است.
۴ - قائم مقام، نزدیک ترین فرد به یک مدیر است. گماشتن "مدرس خیابانی" به عنوان سرپرست در حالی او که #قائم_مقام وزیر معزول صمت بوده، نشان می دهد آقای روحانی حتی برنامه و عزمی برای تحول در مدیریت این وزارتخانه راهبردی ندارد. و صرفا مرتکب یک کار نمایشی شده است.
۵ - این نکته را هم باید در نظر داشت که همین برکناری بی برنامه و صرفا تبلیغاتی، دست کم تا شش ماه، وزارت صمت را در بلاتکلیفی نگه می دارد.
@IMANI_mohammad
هم اعدام، هم خشکاندن باتلاق
♦️یک روزنامه نگار اصلاح طلب از نشریه صدا، در توییتر با لحنی کنایه آمیز خطاب به نگارنده نوشته "چرا با اعدام سلطان سکه، سکه ارزان نشد؟ مگر کیهان ننوشته بود سکه ارزان شد؟". و همین موجب گپی کوتاه شد:
🔹ببخشید که آقای رئیسی، رئیس جمهور است؛ اگر نامزد مدعیان اصلاحات و اعتدال پیروز شده بود، الان دلار 3700 تومان و سکه 2 میلیون تومان بود. مردم هم چنان سرشار از درآمد شده بودند که بی نیاز از یارانه شوند.
#خاتمی_کجاست؟
#ما_اصلاح_طلبان_تضمین_روحانی_هستیم
#دلار_جهانگیری
♦️مجددا نوشته؛ "یک سئوال ساده رو بپرسیم که تا دی ماه 96 و غائله مشهد دلار چقدر بود؟ اما اینجا بحث بر سر تعارض این نظر با نظرکیهان است که با اعدام میشود جلوی قیمت ها را گرفت".
🔹پاسخ: "یعنی غائله مشهد، دلار را به 19 هزار تومان رساند؟! پس چرا مدعیان دروغین اصلاحات همان ایام که آتش فتنه و آشوب شعله ور می شد، از اغتشاشگران حمایت می کردند و مدام تیتر می زدند اعتراض حق مردم است؟! نمی شود یک اتفاق، هم خیانت و خسارت باشد و هم مورد حمایت افراطیون مدعی اصلاحات!
🔹اعدام، مجازات قضایی است و به جای خود لازم. اما سر سوزنی از مسولیت اصلی دولت، بانک مرکزی و وزارت اقتصاد و وزارت اطلاعات و... کم نمی کند. در حقیقت ریل گذاری انحرافی از سوی دولت، رانت و فساد ایجاد می کند. توجه دارید که معاون بانک مرکزی و مدیر کل حراست آن متهم پرونده ارزی هستند".
♦️دوباره می نویسد: "بله اعدام مجازات قضایی است. بحث بر سر این است که آیا دوصد گفته چون نیم اعدام نیست رو هنوز هم بهش معتقدید؟ یعنی هنوز هم معتقدید که با اعدام می شود قیمت ها را کنترل کرد"؟
🔹پاسخ: "مجازات قضایی، شرط لازم است اما کافی نیست. شرط کافی، مدیریت با کفایت است که مفقود است. مدیریت بهره مند از منافع مسند نشینی، به مسئولیتش عمل نمی کند. شعار شفافیت می دهد اما عمل نمی کند. شفافیت معاملات و مالیات و پر هزینه کردن دلالی ارز، سکه، مسکن و خودرو، راه حل است، به شرط اراده.
♦️"آقای ایمانی سئوال روشنه: آیا اعدام سلطان سکه موجب کاهش می شود؟".
🔹مجازات اخلالگران بازار -در صورت همکاری همه جانبه اطلاعاتی دولت- حتما در کاهش التهاب سوداگری مخرب موثر است. اما چاره اصلی، خشکاندن این باتلاق، از سرچشمه (مدیریت اقتصادی رانت آفرین یا بی تفاوت در برابر آن) است.
@IMANI_mohammad
تیم جوان؛ نه قهرمان جوان
✍️ رهبر انقلاب دیروز فرمودند: "مکرر گفتهام که به دولت جوان و حزباللهی معتقد و امیدوارم. اما معنای این حرف صرفاً این نیست که یک جوان سی و دو ساله -من باب مثال- رئیسدولت باشد بلکه معنای دولت جوان و حزباللهی یک دولت پای کار، آماده و با نشاط است که علاج مشکلات است و میتواند کشور را از راههای دشوار عبور دهد. برخی در سنین بالا نیز به معنایی جوان و پر تلاش و با نشاط هستند، مانند شهید بزرگوار حاج قاسم سلیمانی که بیشتر از ۶۰ سال داشت اما اگر شهید نمیشد، او را تا ده سال دیگر نیز در همان مسئولیت حفظ میکردم".
🔹بعد از انتشار این بیانات، مجددا برخی مباحث در فضای مجازی، منحصرا به سمت سنّ "رئیس جمهور جوان" رفت! در اینجا خطای مهمی وجود دارد که تا برطرف نشود، یک مشکلات اصلی دولت برطرف نخواهد شد.
♦️رئیس جمهور به عنوان دومین مقام رسمی کشور، مهم است. اما کار دولت، کار جمعی است. در مقام مقایسه، دولت را با ورزش های جمعی مثل والیبال و فوتبال و بسکتبال مقایسه کرد، نه ورزش های انفرادی مانند وزنه برداری و کُشتی.
🔹رهبری نفرمودند منحصرا باید رئیس جمهور جوان باشد، بلکه تاکید دارند دولت به عنوان یک تیم، باید جوان و حزب اللهی باشد؛ بعد هم صرف ویژگی سن و سال را برای تعریف جوانی در مقیاس دولت داری رد می کنند و می فرمایند "معنای دولت جوان و حزباللهی یک دولت پای کار، آماده و با نشاط است ".
♦️پس از آن هم، با تاکید بر "روحیه جوانی" (نشاط و توان و آمادگی کار)، حاج قاسم سلیمانی را با سن بالای شصت سال مثال می زنند که نقض سن و سال گرایی محض است.
🔹بنابراین، در تکاپو برای تشکیل دولت جوان حزب اللهی، آنهایی موفقند -بلکه مراد رهبری را دریافته اند- که فراتر از معیار تک بعدی و نارسای "سن و سال"، برای دور هم آوردن یک تیم هم افزا و دارای روحیه و نشاط جوانانه و ضمنا واجد پختگی و تجربه تلاش می کنند؛ و نه کسانی که از طیف های گوناگون، دنبال رفتار سطحی و هیجانی "نامزد بازی محض"و برجسته کردن این یا آن نامزد هستند.
@IMANI_mohammad
حیرت یا مجاهدت؟ انفعال یا امید و اقدام؟
✍️ برادر ارجمندم، جناب آقای مهدی نصیری در نقد این سخن آیت الله اعرافی که "حوزه باید پاسخگوی هفت میلیارد بشر باشد؛ نمی توان بعد از تحولات جهان کار کرد؛ بلکه باید قبل از آن برنامه ریزی های لازم را انجام داد"، نوشته اند:
💢"با کدامین کارنامه حکمرانی، سودای جهانگشایی داریم؟ آیا واقعا حوزه ما سرشار از پاسخ های متقن و منقح و علمی برای مشکلات بشریت و دنیاست؟ ما که در پیش پا افتاده ترین مسائل فقهی تا مهمترین مساله کلامی و فلسفی مان یعنی توحید، اختلافات در حد تضاد و تناقض داریم؟... چنین اختلافات و تحیرهایی از لوازم عصر غیبت و شرایط عدم دسترسی به هادی و فصل الخطاب معصوم است.
💢ما به ازای عملی ما در قبال شعارها و ادعاهایمان برای عرضه به دنیا چیست؟ کشوری مملو از مشکلات عدیده اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی و سیاسی و....با قوای سه گانه ای گرفتار ضعف های اساسی ...؟ کشوری گرفتار دوقطبی های مزمن فرساینده و ویرانگر با کاهش حضور مردم در میدان انتخابات و سطوح بالای طلاق و اعتیاد و کاهش زاد و ولد و بیکاری و فقر و تورم لجام گسیخته و شکاف طبقاتی و گرفتار در چنبره اژدهای هفت سر فساد و چپاول بیت المال و مسئولان اشرافی و...؟".
🔹در این که با ببرخی آرمان ها - چه در حوزه نظریه پردازی و چه در حوزه عمل- فاصله داریم، تردیدی نیست. علت را باید در کم کاری، غفلت یا دنیازدگی جست و جو کرد؛ این موانع، همان است که نگذاشت حکومت امیر مومنان (ع) به پنج سال برسد، به حکمیت تحمیلی ختم گردید و مانع از تشکیل حکومت توسط ائمه معصومین (ع) شد. همین مهیا نبودن بسترهای سیاسی و اجتماعی و معرفتی است که موجب شده انقلاب مهدی موعود (عج) 12 قرن تاخیر بیفتد.
♦️اما داشتن نگاه صفر و صدی، رهزن عقل و دین است. تصور این که عملکرد مجموعه نظام بی عیب بوده و همه چیز برای ظهور مهیاست، نادرست است؛ همچنان که تصور ناکامی مطلق، خلاف حقیقت است. بلکه اگر منصفانه و مصون از تبلیغات دشمن قضاوت کنیم، کفه موفقیت ها چند برابر سنگین تر از ناکامی هاست.
🔹اگر شاهد کم کاری و کم فروشی و قصور یا خیانت برخی خواص در ادوار مختلف بوده ایم که عصر ظهور را به تاخیر انداخته، در عین حال شاهد عمیق ترین، بیشترین و بی سابقه ترین شکوفایی نیروها و توانمندی های جبهه مومن به مهدویت بوده ایم؛ حقیقتی که بلا شک، بشارت نزدیک تر شدن دوران ظهور را می دهد.
♦️هرگز جبهه حق در طول تاریخ 300 هزار شهید پا به رکاب (و چندین برابر آن، مهیای مجاهدت و شهادت) به خود ندیده. کمّیت و کیفیت مدافعان حرم و دیگر نیروهای جوان و مومن انقلابی که در بخش های مختلف، منشا خدمات معجزه آسا شده اند، در تاریخ بی نظیر است. همچنان که گسترگی جغرافیایی این نیروها و قدرتشان در شکست پیاپی مستکبران عالم کم سابقه است.
🔹کسی منکر اشکالات، نواقص و تخلفات نیست. علت اصلی هم عدم تمکین یا اهتمام کافی به هدایت های ولی فقیه است. اما در عین حال موفقیت های بزرگی هم به دست آمده که در چند قرن اخیر بلکه کل تاریخ ایران بی سابقه است. از موفقیت های بزرگ فنی و علمی، سیاسی، اقتصادی و نظامی و خدمت رسانی و محرومی زدایی که بگذریم، در حوزه اجتماعی، فرهنگ سازی و تمدن سازی نیز برخی کارکردها بی نظیر است.
♦️آخرین شاهد، کارکرد موثر در مبارزه با کرونا و پیامدهای آن در مقایسه با اغلب کشورهای پیشرفته است. این در حالی است که ما در معرض تحریم گسترده قرار داریم. همچنان که اهتمام کم نظیر نظام در صیانت از مردم به چشم آمد، عمق و گستره همدلی و کوشندگی اجتماعی (مجاهدت جمعی) هم درخشید.
🔹بی تردید، اگر جمهوری اسلامی نبود، نه آن توانمندی برای مبارزه با بیماری وجود داشت و نه این همدلی شکل می گرفت؛ چنان که در دنیا دیدیم. بله اگر برخی غفلت ها و انحرافات خواص نبود، از این ظرفیت ها ده ها برابر بیشتر می شد استفاده کرد، اما همین ظرفیت ها و فرصت های کم سابقه نیز به برکت نظام و کوشندگان حوزه ها (ونه طیف منفعل) فراهم شده است.
♦️حتما جناب آقای نصیری نیز عمده عرائض نگارنده را تایید می کنند و احتمالا دیدن برخی نارسایی ها و معایب مهم، موجب نپرداختن به دستاوردهای بزرگ و بعضا منحصر به فرد شده که با همه نواقص، اصلا قابل قیاس با وضعیت فقدان انقلاب و نظام انقلابی نیست.
🔹کارکرد اجزاء نظام را همواره باید نظام تراز اسلامی تطبیق داد و ناکارکردی ها یا بد کارکردی های را اصلاح کرد؛ این یک مسئولیت مهم است. اما ضمنا هرگز هم نباید از یاد برد که قبل از انقلاب در چه قهقرای همه جانبه ای بودیم. همچنان که در مقام مقایسه با مجموعه عملکرد نظام های مختلف سیاسی، به مراتب موفق تر بوده ایم. تبیین ابعاد این موضوع طبعا نوشتاری مستقل و مبسوط می طلبد.
♦️و بالاخره این که اگر بر اشکالات نباید چشم بست، نباید هم از جنگ رسانه ای و نرم دشمن هم که "امید و اراده و اقدام مومنانه" را هدف گرفته، غافل شد.
@IMANI_mohammad
🔹امانت فروشی در خانه ملت ممنوع!
♦️یادداشت روزکیهان: http://kayhan.ir/
@IMANI_mohammad
زالو ها چگونه فربه می شوند؟
✍️ کسانی می پرسند چرا با وجود مجازات برخی اخلالگران بازار سکه و ارز و خودرو که به شکل ژورنالیستی از آنها به عنوان "سلطان" یاد می شود، آرامش به بازار بر نمی گردد؟ مجازات متخلفان و اخلالگران -اگر همه جانبه هم بوده باشد- "شرط لازم" است، نه "شرط کافی".
♦️شرط کافی بلکه اول، این است که فراهم کنندگان بستر فساد و اخلالگری در مدیریت اجرایی، پیش و بیش از رانت بگیران و اخلالگران مجازات شوند. یعنی مثلا همین که مثلا در کنار پیگرد خریداران رانت خوار ارز و سکه و خودرو یا برخی شرکت های بزرگ، با مدیران رانت ساز در وزارت صمت و بانک مرکزی یا سازمان خصوصی سازی هم با جدیت برخورد کنیم.
🔹رهبر انقلاب مرداد 97 در این باره گفتند "در قضایای ارز و سکه گفته شد مبلغ ۱۸ میلیارد دلار از ارز کشور آنهم درحالیکه برای تهیه ارز مشکل داریم، بر اثر بیتدبیری، به افرادی واگذار شد و برخی از آن سوء استفاده کردند. این موارد، مشکلات مدیریتی است و ارتباطی با تحریمها ندارد... وقتی ارز یا سکه به صورت غلط عرضه و تقسیم میشود، مشکلات فعلی بهوجود می آید. "
♦️ایشان یادآور شدند "این قضیه دو طرف دارد، یک طرف آن فردی است که دریافت می کند و طرف دیگر آن کسی است که عرضه میکند. همه بیشتر بهدنبال آن فردی هستند که ارز یا سکه را گرفته است در حالی که تقصیر عمده متوجه آن فردی است که ارز یا سکه را با بیتدبیری عرضه کرده است که اقدامات اخیر قوه قضائیه نیز در واقع برخورد با کسانی است که با یک تخلف و خطای بزرگ، زمینهساز این مسائل و کاهش ارزش پول ملی شدند".
🔹قوه قضائییه قدم های خوبی برای مبارزه با طرف دولتی، پارلمانی و بعضا قضایی فساد و اخلالگری برداشته و برخی مدیران ذی زبط دولتی، نمایندگان مجلس و عناصر قضایی آلوده را تحت پیگرد قرار داده است. این رویکرد باید تقویت و تشدید شود و در اولویت قرار گیرد.
♦️طبعا این بخش از مبارزه با فساد و اخلال دشوار تر، اما موثر تر است. از همین مسیر است که اعتماد بیشتر مردم جلب می شود و اقتصاد از زالو صفتان رهایی می یابد.
🔹موضوع مهم دیگر، تغییر ریل در سه قوه است. دستگاه قضایی قریب یک سال است که با آمدن آیت الله رئیسی تغییرات مهمی را به خود دیده و به همین دلیل محبوبیت آن در میان مردم به شکل ملموس افزایش یافته است.
♦️گام دوم، در انتخابات مجلس برداشته شد؛ مجلس جدید به شرط مراعات و اهتمام بر کارآمدسازی هیئت نظارت بر نمایندگان و همچنین برنامه ریزی هوشمندانه، می تواند امیدهای تازه ای را در این باره برانگیزد.
🔹امید است گام سوم، یک سال دیگر در انتخابات اردیبهشت یا خرداد 1400 با تشکیل دولتی پاکدست و پر انگیزه و برنامه برداشته شود. اجمالا این که؛ ثبات واقعی و پایدار اقتصادی، هنگامی خواهد بود که مقتضی، موجود و موانع، مفقود باشند.
@IMANI_mohammad
روحانی و کرونا؛ درس آموزی دیرهنگام
✍️ کرونا با همه مصائب و گرفتاری هایش، یک دستاورد بزرگ داشت و آن این که در هفتمین سال ریاست، درس واقع بینی و اعتماد به نفس در برابر آمریکا را به آقای روحانی داد.
🔹رئیس جمهور امروز گفت "آمریکاییها با همه سروصداها که خودشان را ابرقدرت میدانند، چیزی نیستند. آنها امروز گرفتارترین حکومت و در بدترین شرایط هستند. آمریکا به یکی از کشورها با چه ادبیاتی گفته بود ما ۱۰۰ تا ونتیلاتور به شما میدهیم! این ۱۰۰ ونتیلاتور، تولید یکی از شرکتهای دانش بنیان ما فقط در ۳ روز است".
♦️این اعتماد به نفس دیرهنگام را مقایسه کنید با سخنان شش هفت سال پیش روحانی که می گفت "آمریکا کدخداست و بستن با کدخدا راحت تر است"، "باید همراه شویم و نمیتوانیم در برابر قدرتهای بزرگ، با شعارهایی که گاهی توخالی هم هست، بایستیم".
🔹حالا چند وقتی است ادبیات آقای روحانی تغییر کرده و می گوید "مذاکره مجدد با آمریکا دیوانگی است"، "تا زمانی که جلوی اَبَرقدرتها خودمان را ببازیم، پُررو میشوند" و "رسیدیم به نقطهای که میبینیم در گرفتاریها، نه شرق به داد ما رسید و نه غرب. میبینیم که اقتصاد مقاومتی به دردمان خورد".
♦️عمق این تغییر در شخصیت آقای روحانی را نمی دانیم. چرا که او پس از کلاهبرداری غرب در توافقات 1382 تا 1384 هم منتقد غرب شده بود. اما یک واقعیت روشن وجود دارد. دولت در مواجهه با کرونا، خباثت تمام عیار آمریکا و اروپا در تداوم تحریم ها را دید.
🔹خطر جدی بود. وزارت بهداشت گارد غالبا بسته برخی مدیران دولتی در قبال ظرفیت های فنی و پزشکی و اجتماعی و جهادی در داخل کشور را گشود. انحصار های دولتی یا مافیای واردات و قاچاق نبود که مانع شود. پویش ملی تولید ونتیلاتور، دستگاه سی تی اس کن، مواد ضد عفونی کننده، ماسک، دستکش و گان به راه افتاد؛ محصولاتی که در دنیا بر سر تامین آنها اسلحه کشی و راهزنی -حتی دولتی- رخ داده بود.
♦️ما با این نهضت ملی، در کمتر از سه ماه، از نیازمندی اورژانسی به خودکفایی و حتی صادرات محصولات به آلمان و ترکیه و... رسیدیم. اما مهم تر از این تولید، روحیه جهادی و خط شکن است که با منطق "ما می توانیم"، بر چالشی بزرگ غلبه کرد. و همچنین پویش همدلی مومنانه ای که موج خدمت و دستگیری از نیازمندان را به راه انداخت.
🔹آیا همان هفت سال قبل نمی شد به جای تعلیق و تعلل اقتصادی و انتظار نرم شدن دل دولت های خبیث غربی، به ظرفیت های بزرگ انسانی، فنی و اقتصادی کشور مجال هنر نمایی داد و بی منت، بر سر سفره گشایش و رونق اقتصادی درون زا نشست؟! کدام محافل و با چه انگیزه ای، کشور را دست کم برای هفت سال عقب انداختند؟
@IMANI_mohammad
.
لا اقل روز آخر رعایت می کردید!
🔹از جمله نکات ایمنی که در آموزش رانندگی مورد تاکید قرار می گیرد، رعایت فاصله طولی و عرضی با خودروهای دیگر است.
♦️اکثریت نمایندگان مجلس دهم، در چهار سالی که سپری شد، فاصله قانونی لازم با دولت را برای این که شان نظارتی و هدایت کننده مجلس محفوظ بماند، رعایت نکردند. بنابراین خسارت های بزرگی به کشور و مردم وارد شد.
🔹کارنامه این چهار سال بماند. اما لا اقل فاصله گذاری اجتماعی را رعایت می کردند که این روز آخری، همدیگر را گرفتار کرونا نکنند.
♦️شماری از نمایندگان مجلس در آغاز شیوع کرونا، مبتلا شدند که همین موجب تعطیلی جلسات مجلس برای چندین هفته شد.
@IMANI_mohammad
منحنی نبردها و سرانجام اسرائیل
✍️ 72 سال از تشکیل رژیم اسرائیل در سرزمین فلسطین می گذرد. سرانجام این اشغالگری که از سال 1948 میلادی با نقش آفرینی انگلیس و آمریکا شکل گرفت، به کجا ختم می شود؛ بقا یا زوال اسرائیل؟ نمودار نبردها در این باره چه می گوید؟
🔹رژیم صهیونیستی از سال 1948 تا پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1979 میلادی، روند توسعه اشغالگری و قدرتمندی را پیمود. اسرائیل در جنگ های 1956، 1967و 1973 نیز بر جبهه آشفته عربی غلبه کرد و در سال 1982 به اشغال جنوب لبنان پرداخت.
♦️اما از این پس، افول اسرائیل که به پشتوانه غرب، خود را پنجمین ارتش بزرگ دنیا معرفی می کرد، آغاز شد. حزب الله تازه تاسیس، توانست سال 2000 میلادی، ارتش صهیونیستی را از خاک لبنان بیرون براند و اولین سرشکستگی اسرائیل را رقم بزند.
🔹سپس آريل شارون، سال 2001 ادعا کرد كار فلسطينيها را 100 روزه تمام ميكند. قصاب صبرا و شتيلا، 3500 فلسطيني را قتلعام كرده بود و صهیونیست ها او را بولدوزر میخواندند اما همو مجبور شد تابستان 2005 دستور عقبنشيني از غزه را صادر كند.
♦️شارون گفت «عقبنشيني از غزه، اقدامي دردناك اما اجتناب ناپذير براي تامين آينده اسرائيل است. ما نمي توانيم براي هميشه غزه را نگاه داريم». اما صهیونیستها پس از آن نیز، همه جنگهای بعدی موسوم به جنگ 33 روزه، 22 روزه، 11 روزه و دو روزه را با سرشکستگی پشتسر گذاشتهاند.
🔹پس از شکست در جنگ 22 روزه غزه، روزنامه هاآرتص نوشت "ما نمیدانیم چگونه جنگهای خود را پایان ببریم و دستاورد تعبیر کنیم تا به شکست تفسیر نشود. دستاورد 60 ساله ما با این جنگ از بین رفت".
♦️صهیونیست ها دو بار هم سعی کردند با تحمیل جنگ های نیابتی به منطقه، برای خود حاشیه امنیت فراهم کنند؛ سال های 2001 و 2003 با تحریک آمریکا و انگلیس به اشغال افغانستان و عراق در همسایگی ایران؛ و سپس به واسطه افعی داعش (به کمک آمریکا و آل سعود) که بر عراق و سوریه چنبره زده و تا مرز ایران و لبنان پیش رفت.
🔹شکست صهیونیسم مسیحی در هر دو پروژه، موجب شد محور مقاومت، رزم آزموده تر و گسترده تر شود. امروز کمربندی مقاومت، از ایران و عراق تا سوریه و لبنان و فلسطین کشیده شده است.
♦️ژیم صهیونیستی در سه دهه اخیر، با وجود همه مذاکرات سازش و زد و بند رژیم های مرتجع، روند شتابان سقوط قدرت و اعتبار را پیموده است. این رویداد، بیش از هر چیز، به راهبرد بیداری و مقاومت اسلامی باز می گردد.
🔹رهبر انقلاب سه سال قبل در پاسخ لافزنی مقامات صهیونیستی فرمودند اسرائیل 25 سال آینده را نخواهد دید. اما این بدان نیست که اسرائیل الزاما تا 25 سال دوام بیاورد.
♦️پایه های تاسیس این رژیم نامشروع، در اثر بیداری و مقاومت اسلامی و جان فشانی شهدایی که حاج قاسم سلیمانی، سرلوحه آنهاست، عمیقا پوسیده، و همین، سقوط رژیم جعلی را هرچه نزدیک تر نشان می دهد.
@IMANI_mohammad
صهیونیسم و عُصاره آنتی ویروس آن
🔹صد ها میلیون انسان غیرتمند در جهان، امسال غصه دار بودند که به خاطر ویروس منحوس کرونا نمی توانند در راهپیمایی روز قدس شرکت کنند. اما این محرومیت، با همه تلخی اش، یک شیرینی بزرگ به همراه داشت.
♦️به تعبیر قرآن حکیم "عَسَىٰ أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ يَجْعَلَ اللَّهُ فِيهِ خَيْرًا كَثِيرًا. چه بسا چیزی را ناگوار می شمارید و حال آنکه خداوند در آن، خیر بسیار قرار می دهد".
🔹شراط ویژه امسال، هر چند مانع راهپیمایی روز قدس شد، در عین حال موجب گردید تا جهان در یک ساعت خاص، پیام کم سابقه ولی امر مسلمین حضرت آیت الله خامنه ای را بشنود.
♦️این سخنرانی حکیمانه، در حقیقت عصاره و فشرده و غنی سازی شده همه پیامی بود که می شد در راهپیمایی روز قدس، هر چه موثر تر، به گوش وجدان های بیدار جهان رساند و مانند یک سیلی آبدار بر گوش اسرائیل و آمریکا نواخت.
🔹این چند فراز را دوباره مرور کنید:
💢مبارزه برای آزادی فلسطین، جهاد فی سبیل الله و فریضه اسلامی است. پیروزی در چنین مبارزهای تضمین شده است.
💢امروز کرونا یک واقعیّت است و همه انسانهای باشعور، مبارزه با آن را واجب میدانند. ویروس دیرپای صهیونیسم بیگمان از این پس دیری نمیپاید و به همّت و ایمان و غیرت جوانان از این منطقه ریشهکن خواهد شد
💢همه باید دست مبارز فلسطینی را پُر، و پشت او را محکم کنند. ما با افتخار، هر چه در توان داشته باشیم، در این راه انجام خواهیم داد.
💢یک روز تشخیص ما این شد که مبارز فلسطینی، دین و غیرت و شجاعت دارد و تنها مشکل او دستِ تهی از سلاح او است. به هدایت و مدد الهی برنامهریزی کردیم و نتیجه این است که موازنه قدرت در فلسطین دگرگون شد و امروز غزّه میتواند در برابر تهاجم نظامی دشمن صهیونیست بایستد و بر آن پیروز شود.
💢این تغییر معادله در سرزمینهای اشغالی خواهد توانست قضیّه فلسطین را به گامهای نهایی نزدیک کند. با دشمن وحشی جز با اقتدار و از موضع قدرت نمیتوان سخن گفت، و زمینهی این اقتدار بحمدالله در ملّت شجاع و مقاوم فلسطین آماده است.
@IMANI_mohammad
با ستاره خلیج فارس
به دریای کارائیب رسیدیم
۱- بزک کنندگان برجام، ادعا کرده اند اگر برجام نبود، نمی توانستیم به ونزوئلا بنزین بفروشیم. واقعا؟! چرا نمی گویند قبل از برجام، 1/5 میلیون بشکه نفت صادر می کردیم و با برجام به زیر 200- 300 هزار بشکه رسید؟ چرا نمی گویند کشور را هفت سال با توهم جلب اعتماد کدخدا عقب انداختند؟
۲- آمریکا و اروپا نمی خواستند ما در تولید بنزین خودکفا باشیم تا بتوانند به راحتی تحریم کنند، اینها هم در داخل گفتند ساخت پالایشگاه و تولید بنزین به صرفه نیست! و کشور را تا زمان بازگشت تحریم، وارد کننده بنزین کردند.
۳- آمریکا می خواست اقتصاد ما را کانالیزه و راه های متنوع دسترسی ما به اقتصاد جهانی را محدود کند، اینها هم پذیرفتند به اندازه قبض و بسط دشمن، منحصرا نفت صادر کنند و با پول آن، کالاهای غالبا مصرفی وارد کشور نمایند.
۴- پذیرفتند کانال های واردات و صادرات ما از طریق برجام و FATF و...، تحت اِشراف غرب باشد. دور زدن تحریم را مسخره کردند و رفتار طبق امر و نهی آمریکا را "پیش بینی پذیری" و رفتار نُرمال در جامعه جهانی خواندند.
۵- شد آنچه در این چند سال شد: اقتصاد به درآمد نفت وابسته تر شد و به همین دلیل، تحت فشار تحریم های گسترده ای مانند کاتسا، ایسا و ویزا و... قرار گرفت که زیر ساخت اغلب آنها در دولت فریبکار اوباما چیده شده بود.
۶- اکنون هم جو بایدن نامزد دموکرات ها و اطرافیانش می گویند خواستار تغییر مفاد برجام و تمدید محدودیت های ایران مانند بند غروب هستند. می گویند ایران باید امتیازات جدید بدهد، شاید ما هم به برخی تعهدات برگشتیم (!)
۷- بنزین ایران -در ازای دریافت ۹ تن طلای مورد نیاز کشور- به ونزوئلا رسید؛ چون اولا برجام، درس های به غایت تلخی، حتی به خوابزده ترین ذهن ها درباره غرب داد. ثانیا نظام در برابر بدعهدی دشمن، دست روی دست نگذاشت و به تدبیر رهبر حکیم انقلاب، بر توانمندی های فنی، اقتصادی، نظامی و ژئوپلتیک خود افزود.
۸- ساخت پالایشگاه ستاره خلیج فارس به همت قرارگاه خاتم الانبیا (ص)، نه تنها کشور را خودکفا کرد، بلکه به صادرات بنزین رساند. این سیلی، به اندازه سیلی های آبدار هوا فضای سپاه و سپاه قدس بر گوش دشمنان، ضرب داشت. حالا بازتاب درخشش ستاره خلیج فارس، در دریای کارائیب هم قابل رویت است.
۹- کشور اکنون با عبور از دیپلماسی منحصر در اعتماد به غرب، در حال گشودن درهای دیپلماسی و تعامل و تجارت جهانی است. ما قبلا، در کشورهای آمریکای لاتین، خط تولید تراکتورو برخی خودرو ها را راه انداختیم.
۱۰- همچنین به همت مهندسان ایرانی، مسکن سازی انبوه کردیم و درآمد ارزی قابل توجهی کسب کردیم. و البته نیازهای خود را تامین کردیم. آری تعامل با کشورهای مستقل و دارای ظرفیت های اقتصادی و سیاسی، می تواند برد- برد واقعی باشد، مشروط بر این که شجاعت و همت و تدبیر به بند کشیده شده در برجام را آزاد کنیم.
@IMANI_mohammad
فرا غرب؛ کلید عبور از تحریم غرب
🔹کل عرض و طول اروپا با برجام چه قدر به درد ما خورد؟ و ونزوئلا به تنهایی و بدون برجام چه قدر به کارمان آمد.
♦️با برجام، هواپیمای ظریف در آلمان بدون بنزین ماند و به قول خود او، ایران نتوانست حتی یک حساب بانکی در لندن باز کند؛ اما بدون برجام، بنزین به ونزوئلا فروختیم و پیشاپیش 9 تن طلا گرفتیم.
🔹به هنگام تحریم غرب و نیاز ما به بنزین هم، این ونزوئلا بود که به عنوان متحد استراتژیک، بخشی از نیاز ما را تامین کرد.
♦️"ونزوئلا" ها در آمریکای لاتین، آفریقا، شرق و غرب آسیا -و حتی اروپا- کم نیستند؛ مشروط بر اینکه از توهم قرن نوزدهمی و قرن بیستمی رها شویم. توهمی که خیال می کند انگلیس و فرانسه یا آلمان و آمریکا بر همه جهان کدخدایی می کنند.
🔹همین حالا تجارت ما فقط با عراق، چند برابر تجارت با کل اروپاست؛ در برخی مقاطع هم، تا ده برابر بوده و سقف 13 میلیارد دلار بوده است.
♦️نکته مهم این مدل تجارت ها بر خلاف معامله با اروپایی ها، این است که امکان رونق تولیدات غیر نفتی را به ما می دهد و به صرف واردات مصرفی در ازای فروش نفت خام محدود نمی شود.
🔹این عایدی، غیر از عایدات امنیتی و راهبردی تعامل با کشورهای مستقل و فرا غرب است که ما را در شکستن تحریم غرب یاری کرده اند.
♦️روابط با جهان فرا غرب، در عین حال پایدار تر و متوازن تر است؛ مشروط بر این که برخی مدیریت های ما، حمایت موظف خود را از تولید کنندگان داخلی دریغ نکنند و آنها را پای منافع کارتل های غربی قربانی ننمایند.
@IMANI_mohammad
.
از برجام چه می خواستند
که از شکست تحریم شادمان نیستند؟!
🔹کسانی که ادعا می کردند بنزین صادراتی ایران به خاطر گل روی برجام به ونزوئلا رسید، می توانند توضیح دهند چرا روزنامه های بزک کننده برجام، از رسیدن نفتکش های ایران به ونزوئلا خوشحال نشده و از پرداختن به این رویداد مهم در تیتر های اصلی خودداری کرده اند؟!
♦️کافی است این نوع پرداخت -نپرداختن و سانسور!- را با نوع پرداخت نشریات انقلابی مقایسه کنید که اتفاق راهبردی "شکستن حصار تحریم ها" با وجود لافزنی های آمریکا را تیتر اول خود کردند. راز این استقبال و آن ناخرسندی در چیست؟
🔹چرا نشریاتی در کشور، از تحقیر آمریکا و شکست تحریم ها ناشادند؟ مگر همین ها وعده لغو تحریم ها در ازای واگذاری امتیازات هنگفت را نمی دادند و وعده شان بر عکس نشد؟!
♦️چرا در حالی که آمریکا عزادار ضرب شست ایران است، نشریات بزک کننده برجام هم ناخرسند به نظر می رسند؟ هدف آنها لغو تحریم ها بود یا پیشبرد اراده زورگویانه غرب؟ با هدف اول، فروش بنزین و دریافت پیشاپیش هزینه آن شادی بخش است. اما در صورت داشتن هدف دوم، عزادار شدن طبیعی است.
@IMANI_mohammad
.
کابوس کاراکاس برای قاتلان حاج قاسم
🔹آمریکایی ها می گفتند ایران پس از ترور ژنرال سلیمانی، از سوریه عقب می نشیند.
♦️اما رویای آنها کابوس شد، وقتی دیدند ایران وارد کاراکاس (پایتخت ونزوئلا) شده و ونزوئلایی ها تصویر سردار سلیمانی را کنار قهرمانان آمریکای لاتین گذاشته اند.
🔹چی فکر می کردند و چی شد؟ به تعبیر قرآن کریم "ام یریدون کیدا. فالذین کفروا هم المکیدون. آیا می خواهند مکر بورزند؟ پس کافران، مورد مکر الهی هستند".
♦️کریس مورفی سناتور آمریکایی 14 دی ماه 98 (پس از ترور سردار سلیمانی) گفته بود «ژنرال سلیمانی به عنوان یک شهید، میتواند برای آمریکا به مراتب خطرناکتر باشد. سؤالی که باید از خود بپرسیم این است که او زمانی که زنده بود، خطرناک تر بود یا الان که کشته شده؟»
🔹همین سناتور درباره پرتاب موشک ماهوارهبر گفت «پرتاب ماهواره نظامی، سندی بر این واقعیت است که سیاست دولت ترامپ، فقط به تقویت ایران انجامیده و باعث شده تا تهاجمیتر عمل کند. در مقایسه با ۴ سال گذشته، ایران در خاورمیانه تقریبا از هر جهت قدرتمندتر، و آمریکا ضعیفتر شده است».
@IMANI_mohammad
.
سرگیجه اخراجی های خانه ملت
🔹روزنامه های زنجیره ای پس از ناکامی انتخاباتی، سه ماه است درباره ریاست مجلس و اختلاف میان منتخبان انقلابی گریبان چاک می دهند و روزی نیست که عملیات روانی نکنند.
♦️اما حالا اعتماد نوشته "چقدر برای شما مهم است که چه کسی رئیس مجلس یازدهم شود؟ دعواهای سیاسی اصولگرایان برای ریاست بهارستان، در حالی است که مردم در بیرون از مجلس، با مشکلات دیگری دست و پنجه نرم میکنند؛ مشکلات اقتصادی که در چند سال اخیر تشدید شده است".
🔹نفاق از این روشن تر؟ هنگامی که مجلس در اختیار ائتلاف مدعی ائتلاف و اصلاحات بود، فرصت نمایندگی را به سیاست بازی و زد و بند و مسامحه با مدیران کم کار سپری کردند.
♦️پس از آن هم، ناخن به هم سائیدند تا شاید میان منتخبان دعوا راه بیندازند. اما حالا که نقشه شان نگرفته، ادعا می کنند ریاست مجلس مهم نیست، مشکلات مردم مهم است.
🔹خب! پس چرا سه ماه مخاطبان خود را فریب دادید؟ و چهار سال، فرصت خدمتگزاری را از مردم دریغ کردید؟! چرا الیاس حضرتی مدیر روزنامه اعتماد و نماینده مجلس دهم، درباره زد و بند هایش با شهرام جزایری و کله پاچه خوردن هایش با او توضیح نمی دهد؟!
@IMANI_mohammad
محمد ایمانی l مصاف عقل و جهل
.
خود خوری آمریکا تا کجا پیش می رود؟
۱- آمریکا در حال انفجار است و ترامپ گویا فقط می تواند توییت بزند! او با اشاره به آشوب اخیر نوشت: "کشور ما کاملا در حال از هم گسستگی است و با رهبری و مدیریت در واشنگتن انتظار این دست از آشوب و غارت را در جاهای دیگر آمریکا نیز باید داشته باشیم".
۲- مجله آلمانی اشپیگل ماه گذشته، مجسمه آزادی را در بستر بیماری تصویر کرده و نوشت "مدیریت فاجعهآمیز، آمریکا را به مرکز کرونا که با سقوط اقتصادی بیسابقه روبهرو است، تبدیل کرد. آیا شاهد انفجار ابرقدرت هستیم؟".
۳- اعتراضات به خاطر قتل یک سیاهپوست بالا گرفته. پلیس آمریکا سالانه ۱۰۰۰ نفر را به قتل میرساند که بیشتر سیاه پوستند. بیکاری، گرسنگی و بدهکاری غیر قابل تحمل را باید به علت بر افروختگی عمومی در ایالات متحده اضافه کرد.
۴- آشوب در مینه سوتا در حالی شعله ور شده، که آمار قربانیان آمریکایی کرونا از صد هزار نفر فراتر رفته و شمار بیکار شدگان، از مرز چهل میلیون نفر گذشته است.
۵- در کمتر از سه ماه، یک نفر از هر چهار آمریکایی بیکار شده. فقط در هفته گذشته، 2/1 میلیون نفر دیگر، شغل خود را از دست دادند. به گزارش سی ان ان، حتی در دوران پس از جنگ جهانی دوم که ماشین صنعتی متوقف شد، چنین بیکاری یی در آمریکا رخ نداد.
۶- سناتور الیزابت وارن می گوید "پاسخ ترامپ به این بیماری کرونا، شکست در رهبری، سیاست و اخلاق بوده است". تجزیه طلبی کالیفرنیا را باید به بحران بیکاری، گرسنگی حداقل پنجاه میلیون نفر، و برافروختگی رنگین پوستان اضافه کرد. آتش زدن پرچم، به کاری روتین تبدیل شده است.
۷- ترامپ چهار سال قبل توانست بر توسن پر قدرت شبکه های اجتماعی سوار شود و بر غول های رسانه ای دموکرات ها غلبه کند اما حالا هم او می گوید با ید برای بازگرداندن آرامش به آمریکا، توییتر را ببندیم.
۸- امپراتوری آمریکا از همان جا در حال ضربه خوردن است که می خواست به دیگران ضربه بزند. توییتر که سال 88، معبر شبیخون سازمان سیا و برپایی آشوب در ایران بود، اکنون به عنوان ابزار آشوب در آمریکا عمل می کند. جهان این گونه است. مکر می کنید و مکر می بینید. چاه می کنید و ممکن است خودتان در آن سقوط کنید. https://b2n.ir/924789
۹- ترامپ در حالی آمریکا را به نقطه انفجار رساند که چهار سال قبل، نارضایتی از بی عدالتی ها را علیه دموکرات ها سامان داد و سپس، به واسطه دوشیدن رژیم هایی مانند عربستان، توانست رونق نسبی در اقتصاد ایجاد کند.
۱۰- اما گویا یک ویروس کوچک، سلسله جنبان تحولات شگرفی در آمریکا شده، که شبیه آن را چند موریانه، با جویدن عهدنامه تحریمی مشرکان علیه مسلمانان تحت محاصره شعب ابیطالب انجام دادند.
۱۱- آمریکا به دیگ در حال انفجار می ماند. آمریکا در حال خود خوری است و شاید این خود خوری تا سرحد مرگ هم پیش برود.
@IMANI_mohammad
.
این بود "حفظ شئون دیپلماتیک" ؟!
♦️تناقض گفتاری و رفتاری تیم روحانی و ظریف، چگونه قابل توجیه است؟
🔹آقای روحانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی در دولت خاتمی بود و دو سال با وزیران خارجه سه دولت اروپایی مذاکره کرد که حاصل آن توافقات خسارتبار سعدآباد و پاریس بود.
♦️پس از او، آقای لاریجانی در همین جایگاه "دبیری شورا"، مذاکرات را ادامه داد. سپس آقای جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی شد و مذاکرات را با سولانا و اشتون (مسئولان سیاست خارجی اتحادیه اروپا)، تروئیکای اروپایی و ویلیام برنز قائم مقام وزارت خارجه آمریکا ادامه داد.
🔹سال 92 وقتی روحانی سر کار آمد، تیم وی ادعا کردند مذاکرات جلیلی از موضع دبیری شورا، دور از شان است (!) و دولت، مذاکرات را به وزارت خارجه بر می گرداند تا شئون دیپلماتیک حفظ شود.
♦️اما آقای ظریف چند ماه قبل در قطر، با بیل ریچاردسون فرماندار سابق آمریکایی ( و میکی برگمن افسر سابق ارتش صهیونیستی) مذاکره کرده، بی آن که شفافیتی هم در کار باشد. شان کشور را این گونه می خواستند حفظ کنند؟! یعنی وزیر خارجه ما، هم طراز یک فرماندار سابق آمریکا شده است؟!
@IMANI_mohammad
پرونده فساد طبری و عیار تحلیلگران
✍️ دستگیری و سپس محاکمه اکبر طبری "معاون اجرایی سابق حوزه ریاست قوهقضائیه"، یک شوک خبری بزرگ بود. هم تلخکامی با خود دارد و هم خوشحالی. تلخکامی از این که با پولشویی، ارتشا و حمایت از مفسدان، مرتکب خیانتی بزرگ در امانت شده؛ و خوشحالی از این که در پنجه عدالت گرفتار آمده است.
🔹اما همه ناراحتی و خرسندی ها در این باره، به یک انگیزه نیست. مردم و نیروهای انقلابی از چنان خیانتی شدیدا ناراحتند. اما معاندان و مفسدانی که گریبان شان به خاطر خیانت های شان در پنجه دستگاه قضایی بوده، ذوق زده از این که لکه فساد به دامن دستگاه قضایی نشسته است.
♦️مردم در عین حال به فطرت سالم خود، خوشحالند که این خائن در پنجه قانون گرفتار آمده؛ اما معاندان و مفسدان از این بازداشت، ناراحت. ناراحت از این که قوه قضائیه در یک سال اخیر، قدم های استوار در مبارزه با فساد دانه درشت ها در دولت و مجلس و قوه قضائیه برداشته و ملاحظه کسی را نکرده است.
🔹آنها بهتر از هر کس می دانند قاطعیت و صداقت در مبارزه فراجناحی با فساد، آیت الله رئیسی را پس از سردار سلیمانی، محبوب ترین شخصیت کرده و روند افزایش محبوبیت او هم چشمگیر بوده است.
♦️می دانند این محبوبیت و اعتبار در واقع، اعتماد به صداقت و صراحت نظام در انزجار و مبارزه با فساد متنفّذان است؛ در هر جایگاهی که باشد. جماعتی که در همه این سالها مشغول صاف کردن جاده غرب بوده اند، ضمنا می دانند سران طیف شان (آقای خ و آقای ر) با چه سقوط محبوبیت و افزایش انزجار مردمی مواجه شده اند.
🔹برای نظام و دستگاه قضا، اگر صداقت و سلامت نداشت و به احقاق حق و عدالت معتقد نبود، کاری نداشت فساد امثال طبری و قضات فاسدی مانند قاسم زاده و منصوری را لاپوشانی کند.
♦️اما آرمان عدالتی که می ارزد برای آن جان گذاشت و انقلابیون بسیاری به تاسی از اولیای معصوم (ع) پای آن جانفشانی کردند، اجازه سر سوزنی مجامله در این باره نمی دهد.
🔹این همان مصلحت برتری است که نظام را به محاکمه نزدیکان آقایان سید کاظم شریعتمداری، منتظری، هاشمی رفسنجانی، خاتمی، احمدی نژاد، روحانی، و بالاخره معاون دفتر آقای آملی لاریجانی واداشت؛ ولو موجب دراز شدن زبان فتنه گران معاند یا دلخوری شخصیت ها (و هزینه های جانبی آن) شود.
♦️کدام سند برای سلامت یک نظام، از این بالاتر که هزینه های برخورد با فساد دانه درشت ها را به جان بخرد، اما از مبارزه برای عدالت کوتاه نیاید؟ معاندان می فهمند که توده مردم، این سلامت را درک می کنند. و بنابراین در هر یک از این برخوردها، به جای تحسین، تخطئه و تشکیک راه می اندازند.
🔹طنز تلخی است. حامیان مدیریت های اشرافی در دولت های مدعی سازندگی و اصلاحات و اعتدال (و برخی حامیان حلقه انحرافی مفسد در دولت مهرورزی) چنان به بهانه پرونده طبری، علیه نظام هوچیگری می کنند که انگار، شهرام جزایری ها و بابک زنجانی ها و مه آفرید خسروی ها و حسین فریدون ها و غارتگران صندوق فرهنگیان و نیشکر هفت تپه و پالایشگاه کرمانشاه و مجتمع گوشت اردبیل و...، جز شرکا و یار غارهای خود آنها بوده اند!
♦️اما عجیب نیست و چرا عجیب باشد که بدهکار کلان بانکی به نام دانیال زاده با چهار هزار میلیارد تومان بدهی، هم حسن فریدون دستیار ارشد رئیس جمهور را با رشوه خریده و هم طبری در معاونت حوزه ریاست رئیس سابق دستگاه قضایی را.
🔹با این وجود چرا آلودگان به مفاسد مفسدان در رسانه های زنجیره ای (اجاره ای)، تلاش دارند فسادی چنین به هم تنیده را "قرمز و آبی" کنند و به جای پاسخگویی طلبکار باشند؟!
♦️آیا این طیف، فقط وقتی با پولشویی و فساد مشکل دارند که منسوب به یکی از نزدیکان آقای آملی لاریجانی باشد؟ اگر نه، چرا سال های 84 و 92 به اسم ائتلاف اصلاحات واعتدال می خواستند مرحوم هاشمی را به ریاست جمهوری برسانند، در حالی که از پولشویی و فساد گسترده مهدی هاشمی خبر داشتند.
🔹چرا لجوجانه تا روز زندان رفتن مهدی هاشمی، تقلا کردند از او و پدرش چهره یک قهرمان مظلوم بسازند؟ یا چرا درباره 25 سال ریاست آقای هاشمی بر "مجمع" مسئله دار نشدند، بلکه او را با وجود تخلفات و مفاسد متعدد اطرافیان، بلوغ #مصلحت می شمردند؟
♦️اما از این طیف بی صداقت که بگذریم، شایسته و بایسته است آقای آملی لاریجانی درباره قصور یا بی اطلاعی خود نسبت به تخلفات اکبر طبری به مردم توضیح دهد. چرا که به تعبیر امیر مومنان (ع) در خطبه ۵۰ "اگر باطل از آميزش با حق خالص می ماند، راه بر حق جويان پوشيده نمی شد. و اگر حق خالص می ماند و با باطل پوشیده نمی شد، زبان معاندان، از حق قطع می شد.
🔹در عین حال انصاف و عدالت می گوید خدمات آقای لاریجانی در دوره ریاست و مدیرتش را هم نباید به خاطر ماجرای خیانت طبری نادیده گرفت.
@IMANI_mohammad