.
لجبازی، جای تدبیر!
♦️شاید باورتون نشه! ولی آقای روحانی دو ماه است به خاطر یک لجبازی و بهانه جویی، جلسه سران قوا را تعطیل کرد و رفت! در شرایطی که هماهنگی و تدبیر مشترک بسیار ضروری است،
🔹جالب این که او جبران سوء مدیریت خود (حذف سهمیه بندی بنزین) را با استفاده از اعتبار همین جلسه -و به بد ترین شکل- انجام داد!
♦️اولیای دین علیهم السلام فرمودند "اللَّجَاجَةُ تَسُلُّ الرَّأْيَ" و "اللَّجاجُ يُفسِدُ الرّأيَ". لجبازی، رای و تدبیر را نابود و تباه می کند.
@IMANI_mohammad
.
دلقک بازی؛ دنیا هم تماشاچی!
♦️رئیس جمهور آمریکا، دلقک وحشی از آب درآمده. به هیچ قیمت هم حاضر نیست از دار الاماره کدخدایی پایین بیاید. همه دنیا هم تماشاچی!
🔹نصف آمریکایی ها (70 میلیون نفر) به دیوانه رای داده و با تعصب پای او ایستادند تا طرف دروغگو رئیس نشود!
♦️چه شگفتانه هایی که لیبرال دموکراسی در آستین دارد!
@IMANI_mohammad
.
- دیوونه خونه.
- دهِ کدخدا و دهاتِ کدخدا پرستان.
- "پایانِ تاریخ" سابق. قله واژگون دموکراسی.
-آینه عبرت.چاه نکن بهرِ کسی.احمق های درجه یک.
- سندی برای "هر عمل از خیر و شر، کز آدمی سر می زند- آن عمل مُزدش به زودی پشت در در می زند".
- فتنه ۲۰۲۰ (BBC طور!) و خوراک ۲۰:۳۰ !
@IMANI_mohammad
♦️فارین پالیسی: زمانی به هویت مشترک در ایالات متحده افتخار می کردیم و تجزیه، دور از ذهن به نظر می رسید. اما اکنون، جنگ داخلیِ دوباره و تجزیه، در کمین آمریکاست. شبیه جنگ و خشونت هایی که در خاورمیانه و عراق سراغش را می گرفتیم.
#آمریکای_سابق
#ایالات_متفرقه
#ایالات_متحده_سابق
@IMANI_mohammad
گزارش ها امید بخش است؛
اگر روحیات خسارت بار مجال دهد - ۱
🔹روزی نیست که چند صاحب نظر یا رسانه آمریکایی نگویند "سیاست فشار حداکثری بر ایران شکست خورد و ایران در حال فائق آمدن بر این فشار است".
🔹واشنگتن پست اخیرا نوشت:
🔻"اهرمهای فشار آمریکا بر ایران، روزبهروز بیاثرتر میشود. ایران ذخایر اورانیومش را افزایش داده و تانکرهای نفتکش آن، در حال دور زدن تحریم ها هستند. این بحران، میراث دوران ترامپ و نشانه شکست فشار حداکثری است.
🔻هفته گذشته وقت کاخ سفید با خودش و اخبار انتخابات کلنجار میرفت، به مقامات دولت گزارش داده شد که در دو جبهه در نبرد طولانی مدت با ایران شکست خورده . اولین ناکامی، گزارش آژانس بود؛ ایران باز هم ذخیره اورانیوم غنی شده را افزایش داده .
🔻دومین شکست، تصاویر ماهوارهای بود که نشان میداد چهارمین کشتی نفتکش ایرانی، تولیدات پتروشیمی را به ونزوئلا منتقل کرده و در راه بازگشت هستند. پنج نفتکش هم در مسیر های دیگر در حال حرکتند.
🔻تردد این نفتکش ها، ثابت میکند استراتژی توقف صدور نفت ایران موفق نبوده است. دولت ترامپ ماههای پایانی اش را پشت سر میگذارد. او برای آنکه ایران را وادار به مذاکره کند، بارانی از تحریمها را روانه کرد؛ اما بینتیجه ماند.
🔻تانکرهایی که به ونزوئلا رفتند، فقط بخشی از یک ناوگان کوچک هستند که بیسروصدا همه روزه، یک میلیون بشکه نفت و گاز را به آمریکای جنوبی و آسیا و چین میرسانند. این واقعیات را تحلیلگران صنعتی و مقامات اطلاعاتی عنوان کردهاند.
🔻با این حساب، ترامپ میرود اما بحرانی حل نشده را که به مراتب بدتر از چهار سال قبل است: در یک جبهه، کشوری ایستاده که محدودیتهای هستهای را زیر پا میگذارد، و در مقابل، واشنگتن که روز به روز، اهرم های دیپلماتیک و اقتصادی اش بی اثرتر میشود.
🔻رابرت لیتواک نایبرئیس «مرکز وودرو ویلسون» میگ وید: تهران در برابر فشار حداکثری، فشار خودش را پیاده کرده است. سیاستهای دولت واشنگتن نه تنها پیشرفتهای هستهای ایران را متوقف نکرد، بلکه سرانجام، این آمریکاست که منزوی شده، نه ایران.
🔹ادامه دارد🔹
@IMANI_mohammad
گزارش ها امید بخش است؛
اگر روحیات خسارت بار مجال دهد - ۲
🔹واشنگتن پست در ادامه می افزاید:
🔻"برخی طرفهای تجاری ایران، دیگر باکی از علنی کردن تجارتشان ندارند. ایران علنا از تجارت با چین صحبت میکند. چین هم ابایی ندارد از این که اعلام کند بخشی از واردات نفتش از ایران است. هر دو کشور رو در روی دولت ترامپ میایستند .
🔻ایران حجم عظیمی نفت و میعانات گازی صادر میکند. محاسبه تحلیلگران این است که آنها در ماه سپتامبر و اکتبر، روزانه ۱.۲ میلیون بشکه نفت صادر کرده اند".
🔹این گزارش در حالی منتشر می شود که خبرگزاری رویتر، اردیبهشت ماه، گزارش داده بود صادرات نفت ایران به 70 هزار بشکه کاهش یافته است. اما با تدابیر مهمی که در سطح نظام اتخاذ شد، توانستیم بخشی از آثار مخرب دو سال رویکرد تعلیق و انتظار و معطلی نسبت به اروپا را با روش های جدید دور زدن تحریم ها جبران کنیم.
🔹اکنون در واقع، این آمریکاست که باید برای خریدن آبروی خود و کاهش گرفتاری هایش در منطقه، درخواست مذاکره بدهد و قبل از آن، تاوان جنایتش در ترور سردار سلیمانی را بپردازد و به تعهدات (لغو تحریم ها) عمل کند تا بشود تازه به نقطه صفر سال 94 برگشت.
🔹بایدن، حتی یک بار هم، از پایبندی به جبران خسارات وارده توسط دو دولت اوباما و ترامپ حرفی نزده، اما متاسفانه آقایان روحانی، ظریف، جهانگیری، ربیعی و نوبخت، به شکل شرم آوری، برای فرستادن پالس مذاکره مسابقه گذاشته اند! آن هم با دولت پا در هوایی که باید دو ماه و نیم دیگر سر کار بیاید و فعلا تکلیف آن -بلکه سرنوشت ثبات سیاسی و امنیتی آمریکا- در هاله ای از ابهام است.
🔹این رفتار غلط و مسبوق سابقه، موجب می شود آمریکا "نیاز خود" و "وعده انجام تعهدات زیر پاگذاشته در برجام" را مجددا به عنوان "امتیاز" به ملت ایران فاکتور کند! چرا که گویا تیم روحانی بدیهیات دیپلماسی را نمی فهمند، یا پایندی ندارند.
🔹وبسایت رادیو فرانسه مهر ماه 92 درباره ارزیابی روانشناسانه غرب از روحیات تیم روحانی نوشته بود: "ارزیابی غرب از دولت روحانی، تعامل با #فروشنده_بدهکار و مشتاقی است که خود را ناگزیر از #فروش_حقوق_ملی میبیند. طبق این جمعبندی اگر خریدار صبور باشد، فروشنده، قیمت را کمتر خواهد کرد»
🔹آنها با همین رفتار غلط در حد فاصل سال های 92 تا 94، توافق نا متوازن برجام را رقم زدند و حال آن که اوباما و کری و شرمن مدتی بعد فاش کردند تحریم ها به بن بست خورده و سازمان آن در حال فروپاشی بود.
🔹حالا هم برخی دولتمردان با تکرار ملال آور موضوعی دستمالی شده و شکست خورده (مذاکره)، این خبر را به مردم می دهند که هیچ حرف دیگری برای گفتن درباره برنامه و تدبیر و تلاش و تدارک درونزا در عرصه مدیریت ندارند. یعنی این که تمام شده اند؛ پنج سال است که در گفتار و رفتار می گویند تمام شده اند و دولت و مدیریتی دگر باید.
@IMANI_mohammad
نیمه پر لیوان را ببینید
مجلس توانست: دولت راه افتاد
🔹مجلس به دنبال اختصاص کالابرگ برای تامین کالاهای اساسی و تامین معیشت مردم بود. اما دولتمردان مصرّانه می گفتند بودجه این کار را ندارند.
♦️حتی آقای نوبخت به عنوان رئیس سازمان برنامه و بودجه، به مجلس حمله کرد و گفت "انتظار مردم برداشتن تحریم ها (مذاکره) است و نه اعانه و یارانه! خزانه با بیش از ۴۸ هزار میلیارد تومان کسری مواجه بوده است".
🔹ادعای نوبخت منعقد نشده بود که آقای روحانی اعلام کرد "به مدت چهارماه به حدود یک سوم ایرانیان، نفری ۱۰۰ هزار تومان کمک بسته معیشتی میدهیم". این وعده، بار مالی ۲۲ هزار میلیارد تومانی در پی دارد.
♦️خیلی ها می گویند دولتمردان نشان دادند با مردم رو راست نیستند. اما همیشه که نباید نیمه خالی لیوان را دید! مهم نیست دولت، با مصوبه مجلس، موظف به ارائه کمک معیشتی به طبقات پایین شود یا راسا اقدام کند.
🔹مهم این است که مجلس جدید، توانسته دولت حسن روحانی را برای خدمت رسانی، از لاک بسته اش خارج کند. مثل سیب هایی که مادر پسرک تنبل قصه ها چید و بالاخره توانست او را وادار کند از خانه خارج شود و به میان مردم برود!
♦️این ماجرا نشان می دهد با همه سختی ها، می شود دولت را به تکاپو واداشت؛ اگر چه با کُندی و رنج فراوان. البته طرح های حمایتی، دم دستی ترین کارهاست و ظرفیت های اقتصادی معطل فراوانی هست که اگر احیا شود، می تواند موجب رونق اقتصاد و تقویت قدرت خرید مردم (و بی نیازی از یارانه) شود.
@IMANI_mohammad
اجماع درباره یک ارزیابی امنیتی؛
روزهای بسیار خطرناک، پیش روی آمریکاست
♦️اوباما و بایدن: آمریکا بسیار از هم گسیخته و قطبی شده است.
🔹جان برنان رییس پیشین سازمان سیا: "روزهای آینده، برای آمریکا بسیار خطرناک است. ۶۰ روز آینده، از نقطه نظر امنیت ملی، روزهای بسیار بسیار خطرناکی است".
♦️فارین پالیسی: زمانی به هویت مشترک در ایالات متحده افتخار می کردیم و تجزیه، دور از ذهن به نظر می رسید. اما اکنون، جنگ داخلیِ دوباره و تجزیه، در کمین آمریکاست. شبیه جنگ و خشونت هایی که در خاورمیانه و عراق سراغش را می گرفتیم.
#آمریکای_سابق
#ایالات_متفرقه
#ایالات_متحده_سابق
@IMANI_mohammad
برجامِ خطرناک؛
روایت معاون سابق دفتر روحانی
🔹حمید ابوطالبی، معاون سیاسی سابق دفتر رئیس جمهور در یادداشتی نوشت:
"-بازگشت یکباره و غیرحقوقی آمریکا به برجام، هم تایید کننده ضمنی خروج یک جانبه اوست و هم هرگونه ادّعا وانتظار ایران و ایجاد زمینه برای استحکام تعاملات و... را انفعالی و بی اعتبار خواهد کرد.
-آیا بازگشت طرفین به برجام،با توجه به اسنپ بک و ناتوانی [!] آمریکا در لغو تمامی تحریمها و صرفا تعلیق برخی از آنها، به نفع ایران است، یا به نفع آمریکا؟
-بایدن به احتمال قوی نخواهد پذیرفت بدون مذاکره به برجام بازگردد؛ و اعلام کرده خواهان مذاکره همه جانبه است. ایران چه استراتژی روشنی برای بازگشتِ طرفین دارد؟
-معضلات طرفین، دیگر منحصر به مسائل هستهای نبوده و تمام مشکلات فیما بین را دربر میگیرد؛ ازاین رو، رفع تمامی تحریمها و بازگشت مطمئنِ طرفین، نیازمند اجماعی ملّی برای حضور در مذاکره است.
-مبنای هر مذاکره، نه قابل اطمینان بودنِ طرفین است و نه دست برداشتن از خلق و خو؛ هدفِ مذاکره، صرفا تامین منافع ملی است.
-چنانچه مشکلات طرفین یکجا حلّ و فصل نگردد، اجتماعیات و سیاست و اقتصاد ایران همواره دستخوش تغییرات در آمریکا، تحولات مخرّب منطقهای، و تابعی از تصمیمات دیگران و هزینه های ناشی از آن خواهد بود.
-هرگونه ردّ یا تعلیقِ مذاکرات، شروط مبهم پیش از مذاکرات، و بازگشتِ آمریکا و ایران به برجام بدون مذاکره واقعی، خطاهایی استراتژیک اند".
🔹چند سوال مهم:
🔻مگر برجام چه قدر غلط نوشته شده، که عضو ارشد تیم آقای روحانی، بازگشت دوباره آمریکا را خطرناک می شمارد؟ اگر اسنب بک (مکانیسم خودکار بازگشت تحریم ها) این قدر خطرناک است، چرا در برجام گنجانده، و حتی به آن افتخار شد؟
🔻این چه توافقی است که بازگشت طرف مقابل به تعهدش بدون #مذاکره_واقعی خطرناک شمرده می شود؟! مگر دو سال و نیم مذاکره قبلی، تفنن یا از سر مستی بود؟ اگر اعتماد در مذاکره معنا ندارد، چرا امضای کری را تضمین خواندند و بدون هیچ ضمانتی، امتیازات غیر قابل بازگشت را یکجا واگذار کردند؟!
🔻ابوطالبی، در حالی خواستار مذاکره مجدد می شود که به اعتراف خود وی درباره مین گذاری شدگی برجام، تیم روحانی و ظریف، کمترین صلاحیتی ندارند؛ همچنان که آمریکا، کمترین اهلیتی ندارد.
🔻او در حالی خواستار مذاکره دوباره است که در نوبت قبلی (پس از اجرای برجام) از سوی روحانی به عنوان نماینده ایران در سازمان ملل نامزد شد اما دولت دموکرات اوباما، با گروکشی، او را تروریست خواند و برایش ویزا صادر نکرد!
🔻ابوطالبی چرا برنگشتن بایدن به برجام را نشانه عهد نشناسی دموکرات ها نمی داند و با وجود این که هم کلاهبرداری آنها را دیده و هم شخصا توهین و تهمت شنیده، باز هم خواستار مذاکره می شود؟ آیا او توهین و تهمت تروریست بودن را پذیرفته است؟ در این صورت، تیم روحانی از نظر آمریکا، شایسته پیگردند، نه مذاکره!
🔻آیا از یاد برده اند که در میان رئیس جمهور های ما، فقط آقای هاشمی توسط اروپایی ها متهم به تروریسم و مستوجب بازداشت اعلام شد؛ و در میان وزرای خارجه ما، آقای طریف تنها وزیری بود که به هواپیمای او در سفر اروپایی بنزین ندادند؟!
🔻اگر مشکلات ما با آمریکا منحصر به مسئله هسته ای نیست (که درست هم هست و آمریکا با موجودیت ما مشکل دارد)، دولت چرا با انعقاد برجام، امتیازهای هنگفت داد و مدعی شد همه تحریم ها در روز اجرای توافق لغو می شود؟! اگر آن توافق، هیچ ضمانتی نداشت و تحریم ها با حجمی مضاعف برگشت، برای چه باید دوباره مذاکره کرد و امتیاز داد؟
🔻تکلیف خسارت های برجام چه می شود؟ آیا آمریکا قابل پیگرد طبق برجامِ بی ضمانت است، یا روحانی و ظریف باید بازخواست شوند؟ اگر دومی است، آیا نباید احتمال داد که زمزمه مذاکره، نه برای حل مشکل کشور، بلکه برای فرار از پاسخگویی و بازخواست است؟
🔻وقتی آمریکا با موجودیت و امنیت و اقتدار ما مشکل دارد، چاره چیست؟ اتکای بیشتر به مذاکره و تقویت دشمن از این طریق، یا عبرت آموختن و خسارت مذاکره درباره توانمندی های بازدارنده را تکرار نکردن؟ چرا امثال ابوطالبی اصرار دارند ندامت و پشیمانی دوباره را به کشور تحمیل کنند؟
@IMANI_mohammad
دروغ بزرگ درباره بایدن
🔹برجام زدگان وانمود می کنند که دموکرات ها طرفدار برجامند و این ترامپ بود که توافق را زیر پا گذاشت.
♦️آیا دموکرات ها و بایدن از نقض برجام ناراحتند؟ قطعا نه، خوشحال هم هستند.
🔹اگر غیر از این بود، آنها اعلام می کردند فورا و بدون هیچ قید و شرطی، به توافق برمی گردند و تحریمها را بر می دارند.
♦️اما وقتی شرط و شروط می گذارند و خواستار تمدید محدودیت های برجامی می شوند که طبق توافق رو به پایان است، و محدودیت توانمندی نظامی و قدرت منطقه ای ایران را هم اضافه می کنند، یعن بزک کنندگان مذاکره دوباره، درباره دموکرات ها، یک دروغ بزرگ تحویل مردم می دهند.
@IMANI_mohammad
.
بایدن از اوباما هم آقا تره!
♦️اوباما در کتاب خاطراتش (A Promised Land): تحریم های بوش سمبلیک بود؛ من تحریمهای سخت را علیه ایران آغاز کردم
🔸-بوشوِگ لوک خوش شانس: نگفتم اوباما و دموکراتا در به درِ برداشتن تحریمان؟! اوباما خیلی آقا بود، بایدن از اونم آقا تره! ترامپ هم بد نبود، فقط نذاشتن کار کنه و تحریما رو برداره!
@IMANI_mohammad