طیف نیروهای انقلاب؛
کدام طراحی برای انتخابات؟ - ۱
🔹طراحی طیف نیروهای انقلابی برای انتخابات چیست؟ نامزد (های) این طیف بناست در کدام زمین بازی کنند و پاسخ شان به طراحی طیف های دیگر چیست؟
♦️هر رقابتی، دو مشخصه دارد: این که نقشه و برنامه شما کدام است؟ برنامه و زمین طرف مقابل چیست؟ هنر این است که اولا بتوانید طبق برنامه بکنید و ثانیا آنجا که دشمن می خواهد نقشه خود را تبدیل به قاعده و معیار بازی تحمیل کند، واکنشی در خور داشته باشید.
🔹طرف مقابل، اصرار دارد زمین بازی "مدیریت دولت" را در "دیپلماسی" منحصر کند و همان را به "برجام" و "برجام مالی همه امور"! تنزل دهد؛ دولتی با دستان بسته و گزینه های کاملا محدود و معطل "اخم و لبخند غرب". این روند، هشت سال است کشور را دچار عقبگرد اقتصادی کم سابقه کرده است.
♦️طیف نیروهای انقلابی، معتقتدند مدیریت دولت، بیست و چند وزارتخانه و معاونت (از جمله ده وزارت اقتصادی و معاونت رئیس جمهور) را شامل می شود و همه مسئولیت ها را نباید، روی دوش دیپلماسی بار کرد و دیپلماسی با دنیا را هم به آمریکا و سه کشور اروپایی منحصر نمود.
🔹"برجام" حتی اگر درست تنظیم و درست اجرا می شد- که به خاطر سوء مدیریت آقای روحانی هرگز در این مسیر قرار نگرفت- حداکثر می توانست 10 تا 20 درصد مشکلات را برطرف کند و 80 درصد بقیه، به معطلی ظرفیت های داخلی و موانع پیش روی آن بر می گردد؛ جایی که مدیریت درست غائب، و مدیریت چالش آفرین حاضر است.
♦️نیروهای انقلابی می گویند دیپلماسی (متنوع و نه منحصر به چهار رژیم بد سابقه در دنیا)، یکی از ده ها ابزار مدیریت اجرایی کشور است و تنها هنگامی مفید واقع می شود، که اولویت دولتمردان، احترام به ظرفیت ها داخلی و اهتمام به احیای آنها باشد.
🔹مزیت گفتمانی طیف نیروهای انقلابی، جامعیت گفتمانی آنهاست، مشروط بر این که اولا دستاورد های خود با وجود در اختیار نداشتن دولت را به خوبب برای مردم باز نمایی کنند و ثانیا در موضوع دیپلماسی و برجام نیز، "صراحت حکیمانه" در تبیین داشته باشند.
♦️ضمنا باید تبیین شود "جریان انقلابی و حزب اللهی"، باند و قبیله ای در کنار سایر قبایل و جناح های سیاسی نیست؛ که بر مبنای تقسیم منافع و امتیازات تشکیل شده باشد. اگر گفته می شود که باید "دولت جوان حزب اللهی" تشکیل شود، به معنای خدمتگزاری به واسطه بسیج همه ظرفیت های ملی است و نه تشکیل یک طبقه جدید، در کنار سایر طبقات سیاسی امتیاز طلب.
💢ادامه دارد💢
@IMANI_mohammad
طیف نیروهای انقلاب؛
کدام طراحی برای انتخابات؟ - ۲
🔹سند حقانیت این جریان، حمایت از همه آنهایی است که در این چهار دهه برای مردم خدمتگزاری بی منت انجام داده اند؛ با آنهایی هم که پا در مسیر انحراف گذاشته اند، کوشیده تا با همه هزینه هایش، مرزبندی و برخورد انتقادی و اعتراضی داشته باشد.
♦️نشان به آن نشان که هم، از بازرگان و منتظری و موسوی و هاشمی و احمدی نژاد و ناطق و لاریجانی، به وقت حرکت شان در چهار چوب ها حمایت کرده، و هم نسبت به خطا ها و انحرافات اعتراض کرده؛ و البته به خاطر انحرافات برخی رجال، از اغیار، طعنه و زخم زبان شنیده است.
🔹این، مهم ترین مزین طیف نیروهای انقلاب، با همه ریزش ها و رویش های آن است. همین جریان بوده که از کف جامعه تا راس، بیشترین هزینه ها را برای امنیت و اقتدار وپیشرفت کشور متحمل شده و کمترین برخورداری ها را داشته است. و شگفت این که ناقضان همین رویه، پس از زدن ساز مخالفت و جدایی، مورد حمایت مخالفان انقلاب قرار گرفته اند.
♦️از مزیت های مهم این جریان، اثبات عملی ادعای "ما می توانیم" در عرصه های مختلف است. از دفاع مقدس، تا جهاد سازندگی. از تولید سوخت بیست درصد برای تولید رادیو دارو، تا تولید بنزین و بی اعتبار کردن تحریم بنزین و سوخت 20 درصد. از حداث پالایشگاه عظیم ستاره خلیج فارس و تبدیل کشور وارد کننده به صادر کننده بنزین، تا تولید پیشرفته ترین تجهیزات دفاعی، با وجود تحریم ها.
🔹به اینها علاوه کنید احیای ده ها کارخانه تعطیل و نیمه تعطیل در دو سال اخیر، به همت دستگاه قضایی و بازگرداندن هزاران کارگر به سر کار، و باز پس گیری ده ها هزار میلیارد تومان از اموالِ حیف و میل شده بیت المال در پوشش خصوصی سازی.
♦️این روند نشان می دهد فرصت های بسیاری برای اشتغال و تولید و رونق اقتصاد هست که در اثر سوء مدیریت هدر می رود. همچنین، احداث هزاران واحد مسکونی برای سیل زدگان و زلزله زدگان به همت نیروهای جهادی، و اهتمام به تولید واکسن ایرانی کرونا که در مراحل پایانی قرار دارد.
🔹جریان معتقد به تدبیر و تلاش درونزا، به سیاست خارجی هم به عنوان فرصتی برای متنوع سازی شرکا و متحدان، برای مهار دشمنان می نگرد؛ و نه ابزار کانالیزه کردن کشور در کانال فشار های دشمن و کاهش عمق استراتژیک کشور، چنان که دشمن می پسندد.
♦️بدین معنا، دلیلی ندارد جریان حزب اللهی، درباره برجام هم منفعل و دو پهلو حرف بزند؛ یا اجازه دهد حریف، برجام را تبدیل به مسئله اول و آخر کشور کند. هشت سال گذشته، عبرت بزرگی در این مسیر است؛
🔹این که ادعا شد به واسطه واگذاری همه امتیازات ظرف دو ماه، می توانیم تحریم ها را لغو می کنیم؛ و رونق اقتصاد کشور (در حد بی نیاز شدن مردم از یارانه و سرشار شدن از درآمد) هم معطل همین توافق است(!)
♦️اما هشت سال است همچنان مذاکره می کنیم و شش سال است دنبال حق از دست رفته خود توسط کلاهبرداران غربی می دویم! این عبرت را با حوصله بازخوانی کرد. در اثر این روند انحرافی، اقتصاد ایران در رتبه بندی جهانی شش رتبه سقوط کرد؛ و اکنون شش رتبه پایین تر از شرایط قبل برجام قرار دارد. بیست درصد کوچک تر، توام با زدن رکورد های رکود و تورم!
@IMANI_mohammad
... اوج گرفت!
🔹بورس، امروز هم #اوج گرفت! شاخص کل بورس تهران، امروز ریزش ۲۶ هزار واحدی را تجربه کرد و به عدد یک میلیون ۱۲۸ هزار واحد سقوط کرد. این عدد، نُه ماه قبل، بالای ۲ میلیون واحد بود. ریزش نیمی از ارزش سهام، موجب خسارات هنگفت به سهامداران شده است.
♦️چهارشنبه گذشته بود که آقای روحانی گفت "بازار بورس و سرمایه را ما به #اوج رساندیم". اما درست در همین روز، بازار سرمایه یک "اوج" دیگر را با ریزش ۱۸ هزار و ۷۴۶ واحدی تجربه کرد!
🔹آقای روحانی همچنین در هشت سال گذشته، چند بار بیل به کمر تحریم ها زده و همه آنها را شکسته؛ اما در عین حال وقتی خواسته کارنامه مطلقا منفی دولت را توجیه کند، گفته که دولتش با بی سابقه ترین تحریم ها دست به گریبان است! حالا طوری شده که وقتی روحانی از موفقیت های دولتش می گوید، مردم به شوخی و جدی می گویند؛ پناه بگیرید، که آقای روحانی دوباره اوج گرفته!
♦️او ادعا کرده دولتش، رکورد های رشد اقتصادی را در دنیا جا به جا کرده، اما مطابق آمار ها، اقتصاد ایران در دوره وی، حداقل بیست درصد کوچک تر شده و در رتبه بندی جهانی، شش پله پسرفت داشته است.
🔹او و معاون اول و رئیس سازمان برنامه و بودجه اش، درباره رونق اقتصاد و ایجاد اشتغال ادعا کرده اند "کاری کارستان کردیم"؛ اما دولت روحانی نسبت به دولت قبل از خود، هفتصد هزار شغل کمتر ایجاد کرده و قدرت خرید مردم نیز در همین دوره، یک هفتم شده است.
♦️روحانی اول امسال گفت دیگر تا آخر دولت (مرداد ماه) هیچ گرانی نخواهیم داشت و دستگاه های دولتی نباید دستور جدید گرانی صادر کنند، اما مردم در همین مدت، برای چندمین بار با گرانی روغن و شکر (و آرد و نان) و سایر اقلام رو برو شده اند.
🔹او سال گذشته، پس از پنج سال کوتاهی، چند بار وعده کرد "سامانه جامع تجارت" برای شفافیت، مبارزه با قاچاق کالا و مقابله با حیف و میل ارز های اختصاص یافته به واردات، راه اندازی شود، اما در هفتاد روز مانده به پایان مسئولیتش هم این وعده را عمل نکرده است.
♦️هم اکنون، شش میلیون تُن کالای اساسی در بنادر و گمرکات دپو شده و ترخیص و توزیع نمی شود. سال گذشته هم هشت میلیون کالای مشابه دپو شده بود و تصادفا چند میلیون تُن آن، مقارن روی کار آمدن بایدن در آمریکا و از سرگیری مذاکرات ترخیص شد!
🔹حالا هم احتمالا ظرف یکی دو هفته آینده، یک توافق سر هم بندی شده -بدون لغو تضمین شده تحریم های اصلی- رونمایی می شود و تصادفا چند میلیون تُن کالا ترخیص می گردد، تا همه خسارت دیدگی و تلخکامی های مردم را در آستانه انتخابات بشورد و ببرد! شعبده بازی جالبی نیست؟!
@IMANI_mohammad
.
شروع توفانی پزشکیان!
🔹هنوز نه بار است و نه به دار، مسعود پزشکیان ، الیاس حضرتی را به عنوان "رئیس ستاد انتخاباتی" خود معرفی کرده است. پزشکیان و حضرتی هر دو در مجلس دهم، به عنوان عضو فراکسیون امید (ائتلاف مدعیان اعتدال و اصلاحات) حضور داشتند؛ یکی به عنوان نایب رئیس مجلس و دیگری به عنوان رئیس کمیسیون اقتصادی.
♦️تعیین حضرتی به عنوان رئیس ستاد انتخاباتی خود، در حالی است که پزشکیان ژست غمگساری برای معیشت مردم، عدالتخواهی و مبارزه با فساد می گیرد. آیا او از حضرتی نپرسیده که با شهرام جزایری مفسد اقتصادی بزرگ دوره اصلاحات چرا رفاقت کرده و رفیق گرمابه و گلستان و کله پاچه خوردن های وی شده؟!
🔹جزایری، همان مفسد اقتصادی است که به واسطه برخی نمایندگان آلوده، به مراکزی نظیر کمیسیون اقتصادی مجلس ششم (که حضرتی عضو آن بود) نفوذ کرده و طرح عدم اخذ وثیقه از گیرندگان وامهای کلان بانکی را ارائه کرد.
♦️او به واسطه برخی رفاقت ها توانسته بود کارت پانصد برای تردد بدون زحمت به مجلس ششم را دریافت نماید و از این طریق شماری از نمایندگان را آلوده هدایا و سفر های خارج کشور کند.
@IMANI_mohammad
عالیجنابان! این رسم نامزدی نیست
🔹از آقایان جهانگیری، لاریجانی، پزشکیان، آخوندی، شریعتمداری، هاشمی و بقیه نامزد های همسو، انتظار می رود بعد از صد ها حمله ای که علیه آسیاب های بادی و دشمنان موهوم ترتیب می دهند، چند دقیقه نفس تازه کنند و اگر صلاح بود، کمی هم به مشکلاتی که ائتلاف متبوع آنها برای مردم درست کرده، بپردازند.
♦️مردم، این روزها کمتر می شنوند -بلکه اصلا نمی شنوند- که نامزد های طیف مدعی اعتدال و اصلاحات، ولو در حد چند جمله تشریفاتی، به ریزش های روزانه چند ده هزار واحدی بورس، یا دستور های دولتی برای گرانی چند باره کالا های اساسی، و گرانی های لجام گسیخته دیگر بپردازند.
🔹انگار نه انگار که بلا نسبت، خود را نامزد انتخابات وانمود می کنند؛ و هر نامزدی لاجرم، باید درباره مشکلات مردم حرف بزند و عملکرد دولت مستقر را نقد کند. طوری شب ها در کلاب هاوس و گعده ها و دور همی های مشابه، حرف می زنند که انگار سال ها نبوده اند و تازه از مریخ آمده اند، یا درباره مریخ حرف می زنند.!
♦️انگار نه انگار که هشت سال، پشت کج رفتاری های یک مدیریت پر ادعا و بد عمل ایستادند و حالا نتایج گزنده آن سوء مدیریت، به جان معیشت مردم افتاده است!
🔹 همچنان در خیال حرف می زنند و در خلا می تازند و سودای انتخابات هم در سر می پزند، بی آن که لا اقل یک عذرخواهی خشک و خالی بکنند، یا دست کم، قول تغییر مسیر و اصلاح رفتار بدهند. باز هم هر طور که صلاح می دانند؛ ولی اگر نامزد نهایی آنها درانتخابات توسط مردم عقوبت شد، بدانند از کجا خورده اند.
@IMANI_mohammad
.
خرمشهر ها در پیش است
🔹فردا سوم خرداد ماه، سی و نهمین سالگرد فتح خرمشهر و آغاز سرشکستگی های ارتش صدام است.
♦️فاتحان خرمشهر، پرچم پایداری را بر افراشته نگاه داشتند و میدان مقاومت و پیروزی را تا عراق و سوریه و لبنان و یمن و عمق فلسطین اشغال شده گسترش دادند.
🔹رهبر حکیم انقلاب فرمود "خرمشهر ها در پیش است"؛ و ما طلیعه پیروزی های بزرگ را همین روزها در افق درخشان مقاومت نظاره می کنیم.
♦️معادلات غلط، هنگامی در در دفاع مقدس تغییر کرد و پیروزی های خیره کننده به دست آمد، که بنی صدر از ریاست جمهوری عزل، و دست منافقین برای مردم رو شد.
🔹منافقین البته با جنایت و ترور، از مردم انتقام گرفتند و گریختند و از زیر پرچم ارتش صدام (و آمریکا ) سر در آوردند.
@IMANI_mohammad
.
شوخی نبود؛ طبق روال است
🔹کانال ها و خبرگزاری های نزدیک به دولت، از قطعی برق مناطق مختلف بر خلاف جدول اعلام شده تعجب کرده و پرسیده اند "انتشار جداول خاموشی امروز شوخی بود یا جدی؟".
♦️عرض می شود که خیر شوخی نبوده و کاملا هم جدی بوده! فقط مدیران محترم خواسته اند رویه دولت در غافلگیر کردن مردم، به هم نخورد و کارها طبق روال دولت پیش برود! همان گونه که در موضوع بورس و بنزین و دستور گران نکردن کالا ها و... انجام شده است.
@IMANI_mohammad
به جای گشتن لای جدول ها
می توانستیم صادر کننده باشیم
♦️حالا فهمیدید سانتریفیوژ و غنی سازی اورانیوم و فناوری هسته ای به چه دردی می خورد؟
🔹یک قلم از 160 کاربردش، همین تامین انرژی پاک و برق مورد نیاز کشور، بدون نیاز به نابودی منابع طبیعی است.
♦️اگر ترمز پیشرفت های هسته ای در مقیاس صنعتی توسط دولت روحانی کشیده نشده بود، امروز می توانستیم صادر کننده برق با ارز آوری بالا باشیم، نه این که جدول خاموشی ها را در بهار (و حتی زمستان) بالا و پایین بکنیم!
🔹هنوز خیلی مانده تا تدریجا متوجه شویم که چوب گذاشتنِ همزمان، لای چرخ اقتصاد و برنامه هسته ای، آن هم با شعار "هم سانتریفیوژ بچرخد و هم چرخ اقتصاد"، چقدر خسارت و عقبگرد به همراه داشته است.
@IMANI_mohammad
تعلل کافی است؛
پای ضرب الاجل بایستید
🔹کانال "نور نیوز"، مطلبی منتشر کرده با این مضمون: "یک مقام مطلع در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی گفت با توجه به پایان یافتن ضربالاجل سه ماهه به آژانس، #احتمال تمدید مشروط آن برای مدت یک ماه وجود دارد ".
♦️این خبر فاقد منبع روشن، در حالی منتشر می شود که مهلت سه ماهه، دیروز تمام شده و رئیس مجلس، امروز به درستی گفت "آژانس از اول خرداد، حق دسترسی به تصاویر مراکز هسته ای را ندارد. مصمم هستیم قانون راهبردی مجلس اجرا شود؛ چرا که مورد تاکید رهبری است. بر همین اساس از اول خرداد و بر اساس پایان مهلت سه ماهه، حتما آژانس حق دسترسی به تصاویر را نخواهد داشت".
🔹تصویب قانون مهم "اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها"، سال گذشته به خاطر ملاحظه تصمیم گیری اجماعی و حاکمیتی، چند ماه به تاخیر افتاد و با تایید دبیرخانه "شُعام" (شورای عالی امنیت ملی) نهایی شد؛ هر چند که پس از آن هم، آقایان روحانی و واعظی و ربیعی انکار کردند و پاسخ خود را با بیانیه رسمی دبیرخانه گرفتند.
♦️پس از بالغ بر دو سال معطلی در برابر کارشکنی های آمریکا و تروئیکای اروپایی، قانونی بازدارنده و متقابل به دست آمده که باید اجرایی شود و تعلل در اجرای این ضرب الاجل، می تواند ناقضان توافق را گستاخ تر کند.
🔹پیش از نهایی شدن قانون مجلس، یک بار، مهلت "یک ماهه" مندرج در طرح (برای توقف اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی در صورت لغو نشدن تحریم ها) به "دو ماه" اصلاح شد.
♦️پس از آن هم، به هنگام اجرای قانون، سازمان انرژی اتمی با آژانس (هیچ کاره در لغو تحریم ها) توافق کرد که برای اجرای کامل مصوبه مجلس درباره توقف نظارت های فراپادمانی آژانس (دوربین ها)، سه ماه مهلت بدهد.
🔹حالا هم کانال نزدیک به دبیرخانه شعام، از احتمال تمدید توافق منقضی با آژانس خبر می دهد! مجموعه این رفتار ها تحت فشار دولت، موجب کاهش اعتبار ضرب الاجل جدی یی می شود که با دو سال و نیم تاخیر صادر شده است.
♦️ضمن این که "شعام" مسئول مطالبه 28 شرطی است که "رهبری، مجلس و شعام" برای اجرای مشروط برجام به دولت ابلاغ کردند؛ اما دولت، اهتمام کافی برای اجرای اغلب آنها نداشته است.
🔹مسئولیت اصلی، مطالبه جدی این 28 شرط است. در غیر این صورت، حتی در کوتاه مدت (پس از انتخابات) شاهد تشدید خباثت های غرب (و نه کاهش آن) خواهیم بود
@IMANI_mohammad
از برجام تا توافق پاریس؛
پیش به سوی تاریکی و خاموشی!
🔹دقت کرده اید؟ غربی ها از یک طرف با توافق آب و هوایی پاریس، به ما ها می گویند پالایشگاه و نیروگاه نسازید؛ و از طرف دیگر، با توافق برجام، دنبال آن هستند که به مدت 10 تا 15 سال نتوانیم از فناوری هسته ای در مقیاس صنعتی بهره مند باشیم و نتوانیم انرژی هسته ای تولید کنیم.
♦️مراد آنها از آرایش این "حصار کشی و خود تحریمی" چیست؟ منابع طبیعی و انسانی متنوع داشته باشید، اما به عصر حجر برگردید و در تاریکی غار ها زندگی کنید!
🔹اگر هم محتاج شدید -که حتما می شوید- از ما التماس کنید، شاید به قیمت خون تان، با شما حساب کردیم و منابع خودتان را با فرآوری و بی فرآوری، چند برابر قیمت، به خودتان فروختیم! اگر هم میل مان نکشید، نمی دهیم؛ چنان که درباره بنزین و سوخت 20 درصد و دارو و غذا کردیم!
♦️استثنای این قاعده چیست؟ صادرات همین نفت و گاز سایر منابع طبیعی انرژی به غرب، نه تنها آزاد، بلکه واجب است! جریان پایدار منابع انرژی به غرب، آن هم به قیمت تقریبا مفت، باید به طور دائمی تضمین شود! "چگونه مصرف شدنش و این که توافق پاریس چه می شود؟". این دیگر ربطی به شما ندارد!
🔹در چنین جنگلی، به اسم "نظم مدرن جهانی" زندگی می کنیم؛ اگر به مذاکره و با خواسته های شان، بی چون و چرا تن دادید، عضو جامعه جهانی و "شهروند نُرمال" آن -در همین وضعیت زیست عهد حجری- محسوب می شوید؛
♦️آب و برق شما را هم با چاپیدن منابع و پول خودتان، تا حدودی که پر رو نشوید، تامین می کنند! در این حالت، شما می توانید رژیم جنایتکار سعودی باشید و عضو شورای حقوق بشر هم بشوید.
🔹اما اگر در همین نظم ظالمانه و احمق ساز، چون و چرا کردید، عقب افتاده و نا آشنا به هنجارهای رایج محسوب می شوید؛ به خاطر این که شعور و عزت دارید و می خواهید نان خود را سر سفره خود بخورید و منت زورگویان را نکشید، بایکوت خواهید شد!
♦️در این صورت، تهمت های متحجر و فناتیک و ضد حقوق بشر، ارزانی تان باد؛ چرا که نمی خواهید در تاریکی استبداد و استکبار زندگی کنید، و نفت تان را یک رژیم مستکبر، و گاز و آب و خاک تان را یک رژیم زورگوی دیگر غارت کند!
@IMANI_mohammad
بیل و برجام
🔹آقای روحانی، ظرف چند هفته اخیر، درباره مذاکرات وین به گونه ای سخن گفته که انگار توافق مجدد حاصل شده و با بیل هایی که ایشان زده،"کمر تحریم ها" دوباره شکسته است. اما واقعیت چیست؟
♦️واقعیت را باید لا به لای دو اظهار نظر جست و جو کرد. اولی، سخنان وزیر خارجه آمریکاست که دیروز به "ای بی سی نیوز" گفت:
🔹"واشنگتن باید برنامه هستهای ایران را در چارچوبی مشخص قرار دهد و سپس، از آن به عنوان سکو برای موضوعات دیگر استفاده کند. ما هنوز، نشانه ای ندیده ایم که آیا ایران، آنچه را که باید برای اجرای تعهدات هسته ای انجام دهد، انجام خواهد داد تا تحریمها برداشته شود یا خیر؟".
♦️در پاسخ به این سخنان، آقای عراقچی در توییتر نوشت: «دیروز ۴ ساعت در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، در خصوص مذاکرات وین گفتگو داشتم. جلسه سخت اما مفیدی بود. اصول یکی است: آمریکا به عنوان طرفی که برجام را ترک کرده، باید اول تحریم ها را بردارد. پس از راستی آزمایی، ایران اجرای کامل برجام را از سر خواهد گرفت. آیا آمریکا آماده است؟».
🔹آمریکا، حاضر نیست تخلف و تخطی خود را گردن بگیرد و مودبانه و صادقانه، به توافق برگردد. یک دلیل عمده این گردن کشی هم، پالس های بسیار غلطی است که مشخصا و منحصرا از سوی آقای روحانی صادر می شود.
♦️رفتار مقامات دولت بایدن در مذاکرات چند ماه اخیر، به اندازه کافی گویاست و ثابت می کند که آنها به هیچ وجه بنا ندارند تحریم های اصلی را لغو کنند؛ بلکه با دیدن نوع رفتار آقای روحانی و هیجان سازی های خلاف واقع وی، برآنند که به جای جبران خسارت، امتیاز هم بگیرند!
🔹آقای روحانی می گوید با بیل ضربه زده؛ اما این بیل، نه به کمر تحریم ها، بلکه به کمر توافق و حقوق ایران خورده است. هیچ کس به اندازه او، ضربات کمر شکن به توافق نزد. او بود که به واسطه موگرینی، به دولت ترامپ برای خروج بی هزینه و افزایش تحریم ها تضمین داد و حالا نیز، همان مسیر را طی می کند
@IMANI_mohammad
چند توقع ساده
از رئیس جمهور جدید
🔹یکی از مسئولیتهای مهم رئیسجمهور هشتم، بازگرداندن رفتار دولت به «روال عادی»، و «تعادل و تناسب» در قواره دولت است؛ اینکه هر وقت، مسئولیت های متنوع از دستگاه های دولتی مطالبه شد، نگویند منتظر توافق و برداشته شدن تحریمها هستیم و تا آن زمان، کاری نمیشود کرد.
♦️دولت البته با شعار «عادیسازی»، آغاز کرد. از آنسو نُرمالیزاسیون، چیزی بود که آمریکا و غرب مطالبه میکردند. اما منظور، حرکت در تراز هنجارهای غرب بود؛ و نه اهتمام به تدابیر و ظرفیتهای درونزا برای تعمیق ثبات در کشور.
🔹توافق آب و هوایی پاریس را که ضد پالایشگاه سازی و خواستار محدود کردن استفاده از سوختهای فسیلی بود، و یا سند ضد اخلاقی 2030 را پذیرفتند و حتی آماده مذاکره درباره توانمندی دفاعی و عمق راهبردی کشورمان در منطقه بودند!
♦️نرمالیزاسیون به این معنا، تبدیل شدن به برّه ای تسلیم در برابر گرگها بود؛ چنانکه ارگان حزب «اتحاد ملت»، درباره مذاکره با دولت ترامپ نوشت: " همچون برّهای در مذبح و بردهای در مسلخ"!
🔹برجام حتی اگر درست تنظیم، و درست اجرا میشد که نشد، حداکثر میتوانست 10 تا 20 درصد مشکلات را برطرف کند و 80 درصد بقیه، به معطلی ظرفیتهای داخلی و موانع پیش روی آن برمیگشت.
♦️عدم رعایت تناسب و اعتدال موجب شد تصویری کاریکاتوری از دولت پدیدار شود؛ سری درشت (معطوف به مذاکره با آمریکا و اروپا)، و دست و پا و جوارحی کاملاً نحیف! اقتصاد ایران در اثر این کژتابی، شش رتبه پایینتر از شرایط قبل از برجام ایستاد. 20 درصد کوچکتر، و گرفتار رکوردهای رکود و تورم!
🔹دولت تراز، دولتی است که حکمت و همت بر او حاکم باشد. پیش بینیهای اساسی اش محقق شود و هرجا هم عملی نشد، جرأت پذیرش اشتباه و تغییر مسیر را داشته باشد؛ نه اینکه با غرور و لجاجت، در بنبست درجا بزند.
♦️حتما یک جای کار، در اتاق فرماندهی دولت میلنگید که مدیرانی، برخلاف تجربه 60 ساله و هشدار صاحبنظران، پیشبینی و ادعا کردند «امضای کری تضمین است» و «آمریکا به تعهد خود وفادار میماند و زیر توافق نمیزند».
🔹آقای روحانی، بالغ بر ده بار در این هشت سال گفت «کمر تحریمها شکسته شد و سازمان تحریم فرو پاشید»، اما هم او تا همین هفته گذشته از شدت تحریمها نالیده و مسئولیت همه خلف وعدهها را هم گردن لغو نشدن تحریمها انداخته است!
♦️ادعا شد «سایه جنگ را از سر کشور برداشتیم»، اما تهدیدها افزایش پیدا کرد و رئیس دولت، بارها گفت دولت، گرفتار جنگ اقتصادی بیسابقه است و بنابراین نباید انتظار رونق داشت. روحانی و جهانگیری میگویند همین که نگذاشتیم قحطی دوره احمدشاه قاجار تکرار شود، باید قدردان ما باشید!
🔹وقتی مسئولیت، سرهمبندی و فرافکنی شد، طبیعی است که واقعیت، بعد از مدتی بیرون میزند. اقتصاد کشور، رئیس دولتی میخواهد که مثلا وقتی مرداد 99 گفت «گشایش اقتصادی در راه است»، بورس به جای رونق، گرفتار ریزشهای پیاپی 9 ماهه نشود.
♦️تابآوری در برابر موانع، و همت و تلاش تدریجی برای رفع آنها، جزو قواعد زندگی است و تن ندادن به این قواعد، موجب میشود مسیری که ممکن بود در سه چهار سال طی شود، هشت سال عقب بیفتد. آسانطلبی و حاضری طلبی، توهمی با مصائب بسیار است.
@IMANI_mohammad