معمای اعتماد موساد
به یک حلقه سیاسی - ۱
برخی جریانات سیاسی کجکارکرد و مقصر در نارضایتی مردم، موضوعات سیاسی را تحریف و مصادره به مطلوب میکنند. یکی از نشریات زنجیرهای، اخیرا ضمن تحلیلی کوشید اغتشاشات سازماندهیشده را امری اجتماعی وانمود کرده و به کاهش میزان مشارکت انتخاباتی نسبت دهد. در تحلیل این روزنامه با عنوان «مشارکت کمتر، اعتراض بیشتر» آمده است:
«کاهش مشارکت سیاسی نقش مهمی در ایجاد اعتراضات پس از فوت مهسا امینی داشت. شهرستانهایی در اعتراضات فعالتر بودهاند که در حدفاصل سال ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰ به لحاظ سیاسی، ناامیدتر شده و مشارکت کمتری در انتخابات ریاستجمهوری داشتهاند. نتایج یک تحقیق، شهرهای کشور براساس اخبار منتشرشده درباره اعتراضات را به شهرهای دارای اعتراض و بدون اعتراض تقسیمبندی کرده است. در شهرستانهای دارای اعتراض، رای نامزد نخست انتخابات ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۶، بهطور متوسط ۲۲.۶ درصد کمتر از شهرهای بدون اعتراض بوده است».
بیتردید، مشارکتهای انتخاباتی با درصد بالا، مطلوب همه نظامهای سیاسی در دنیاست. اما باید علل نوسان مشارکت را به شکل علمی بررسی کرد و توجه داشت که این بحث، با پاسخ تکبعدی قابل تحلیل نیست. مرور برخی واقعیات میتواند به عیارسنجی ادعای روزنامه مذکور کمک کند.
۱) میزان مشارکت انتخاباتی در کشورهای مختلف، از ۲۵ تا ۷۰ درصد (و به ندرت بیشتر) در نوسان است. در برخی از این کشورها، حتی با میزان مشارکت 30 یا 25 درصد، اعتراض (اغتشاش) رخ نداده است. در مقابل، در برخی کشورهای دیگر که مشارکت بالا هم رقم خورده، شاهد اعتراض و اغتشاش بودهاند. به عبارت دیگر، صرف میزان مشارکت بیشتر، به خودی خود، الزاما نشانه رضایت بیشتر، و مشارکت کمتر نشانه رضایت کمتر (اعتراض بیشتر) نیست.
۲) در تحلیل روزنامه مورد بحث، عمداً نقش سوءعملکرد دولت قبلی در سرخورده کردن مردم و کاهش مشارکت انتخاباتی کتمان شده است. ضمناً اصلاحطلبان، در انتخابات مجلس اخیر سه لیست، و در انتخابات ریاستجمهوری دو نامزد معرفی کرده بودند و همچنین خاتمی و کروبی و ۱۶ گروه اصلاحطلب از آقای همتی حمایت کردند. اما نتیجه، صرفا اقبال 2/4 میلیون نفر از مجموع ۵۹ میلیون نفر (3/6 درصد واجدان حق رای) بود. از سوی دیگر، اغتشاشات دیماه ۹۶ و آبان ۹۸، پس از مشارکت 73/7 درصدی مردم در انتخابات خرداد ۱۳۹۶ اتفاق افتاد، که اتفاقا دولت متبوع نشریات زنجیرهای بر سر کار بود.
به عبارت دیگر، اگر در کنار برنامهریزی دشمن برای آشوبافکنی و بیثباتسازی، باید عامل دیگری را در التهابات و اعتراضات رصد کرد، کارکرد خسارتبار دولت مدعیان اصلاحات و اعتدال است که عمدا کتمان میشود. نکته عجیب اینکه طیف مذکور، حتی در ماههای پایانی دولت هشتساله، «وضعیت موجود» را به کارکرد دولت قبل نسبت میدادند، اما اکنون که نتایج فاجعهبار مدیریت اشرافی غربگرا آشکار شده، از قبول مسئولیت شانه خالی میکنند. کدام فرد منصفی میتواند از روند هفت تا ده برابر شدن حجم نقدینگی و تورم در حوزه ارز و سکه و مسکن و خودرو و... ظرف هشت سال آگاه باشد و ضمنا توقع داشته باشد که این روند، در یک سال متوقف شود؟!
۳) میزان مشارکت مردم در انتخابات سال ۱۳۸۸ بالغ بر ۸۵ درصد بود و بنابراین، مطابق انگاره روزنامه مورد بحث، نباید اغتشاشی رخ میداد؛ اما بلافاصله پس از انتخابات، آشوب هشت ماهه کلید خورد. علت مشترک آن آشوب و اغتشاشات بعدی را باید در «نفوذ بیگانه» یافت که از دو دهه قبلتر، به عمق ائتلاف مدعیان اعتدال و اصلاحات زده، و بخش موثری از آنها را به خدمت گرفته بود. بنابراین، کارکرد اصلی این حلقه، چه به هنگام حضور در دولت و مجلس، و چه در موقعیت ناکامی انتخاباتی، به اختلال در امنیت و ثبات و آرامش و مدیریت کشور تغییر یافت.
در انتخابات خرداد ۱۳۸۸، نامزد این طیف با یازده میلیون رای کمتر، از رقیب انتخاباتی عقب افتاد، اما چون پیروزی به هر قیمت، یا آشوب به هر قیمت را در دستورکار داشتند، در دروغ تقلب دمیدند، کشور را گرفتار ناامنی کردند و سپس، آدرس تحریمهای فلجکننده را به دولت اوباما دادند. این در حالی بود که از خاتمی تا تاجزاده اذعان داشتند ادعای تقلب، دروغ است و امکان ندارد تقلب، آن هم در مقیاس ۱۱ میلیون رای اتفاق بیفتد. میبینید که برنامه آشوبفکنی، ربطی به گزاره «مشارکت کمتر، اعتراض بیشتر- مشارکت بیشتر، اعتراض کمتر» ندارد؛ چرا که ماهیت ماجرا، مغرضانه و بهانهجویانه بوده است.
💢ادامه دارد💢
@IMANI_mohammad
معمای اعتماد موساد
به یک حلقه سیاسی - ۲
۴) واقعیت این است که حلقههای بدسابقه، برای بیثباتسازی و تضعیف ایران ماموریت داشته و باید به هر بهانه که شده، آن را عملیاتی میکردهاند: یک روز به بهانه توقیف روزنامه سلام، زمانی به بهانه تقلب در انتخابات، در یک مقطع با سرکوب چهارساله قیمت بنزین و سپس آزادسازی انفجاری آن و موجسواری روی سوءتدبیر دولتی که «رحم/ دولت اجارهای» خود میخواندند، و یک روز هم به بهانه فوت یک نفر، در حالی که بعدها اذعان کردند «مرگ مهسا بهانه است- اصل نظام نشانه است».
اغتشاشات اخیر، نه یک موضوع خودجوش اجتماعی، بلکه عملیات مهندسیشده و ضدامنیتی بود که البته بنا داشت از گلایهها و نارضایتیها سوءاستفاده کند، اما ناکام ماند. اغتشاشگران، حتی یکبار هم موضوع انتخابات و مشارکت سیاسی یا حتی مشکلات اقتصادی را پیش نکشیدند؛ چرا که دستپاچه و متوهم بودند. اتاق فرماندهی عملیات در خارج، اینبار هم وعده داده بود جمهوری اسلامی تمام است. منافقان در اثر این فریب، نقاب از چهره انداختند و اکنون در موقعیت اتهام خیانت، برای فرار از مواخذه و مجازات، بیشفعالی میکنند.
۵) بار دیگر ادعای روزنامه اجارهای را مرور کنید! تعبیر «شهرهای فعال در اعتراضات»، معجونی از مغالطه است. فعلا بگذریم از این که آنچه اتفاق افتاد، نه اعتراض مدنی رایج در دنیا، بلکه اغتشاش با سویه کمنظیر شرارت، جنایت، ویرانگری، ترور و تجزیهطلبی بود.
اما مگر در هر یک از شهرهای چندده هزار، چند صد هزار و یا چند میلیون نفری کشور، چند دهم درصد مردم آن شهر در اغتشاش نقشآفرین بودند که پادوهای رسانهای غرب، با این «چند دهم یک درصد»، درباره رفتار 99 درصد مردم قضاوت میکنند و آن رفتارهای سبعانه و زامبیوار را به ملت نسبت میدهند؟!
درایت و شعور بالای مردم ما اجازه نداد دشمن در نقشه ویرانیطلبی موفق شود، اما کارگزاران سیاسی آن، همچنان تقلا میکنند تا لباس «امر خودجوش و فراگیر اجتماعی»، بر واقعیت جنگ ترکیبی بپوشانند.
۶) اعضای خانواده، ممکن است از یکدیگر دلخوری پیدا بکنند، عصبانی بشوند و حتی تندی هم بکنند. اما بهخاطر ناراحتی، خانه را به آتش نمیکشند. شاید در میان چندده هزار خانواده، یک نفر به ندرت پیدا بشود که عصبانیتش را با به آتش کشیدن خانه خالی کند!
در هر جامعهای، انواعی از اختلافنظرها میان خویشاوندان یا غریبهها، همسران، والدین و فرزندان، همسایگان، همکاران، همسفران، همکیشان، همشهریان، هموطنان و... پدید میآید و ممکن است مشاجرهای هم پدید بیاید.
اما عقل سلیم اجازه نمیدهد که اختلاف، به آتش زدن و نابود کردن محیطهای زیست مشترک ختم شود. عقل، به جهل و دروغ و فریب کوچه نمیدهد. مردم فهیم ما هم- با وجود انواع سلایق و علایق- در اغتشاش برنامهریزیشده از سوی دشمن، به مزدوران آمریکا و اسرائیل و انگلیس، کوچه و پهلو ندادند.
💢ادامه دارد💢
@IMANI_mohammad
معمای اعتماد موساد
به یک حلقه سیاسی - ۳
۷) خیلیها به دلایل متعدد و متنوع (از جمله گلایه و نارضایتی) ممکن است در انتخابات شرکت نکنند، اما هرگز به اغتشاشگران نپیوستند، چرا که از شرارت، جنایت و ایجاد ناامنی منزجرند و و ویرانیطلبی، سویه غالب در برنامه اغتشاشگران بود. در کشور ۸۵ میلیون نفری ما- با همه گلایهها- حتی یک درصد جمعیت هم با شرارت و جنایات اغتشاشگران همراهی نکردند و همین فاصلهگذاری عمومی، موجب شکست عقبه سیاسی- خارجی آشوب شد.
با این وجود، رسانههای غربگرا، ماموریت دارند از تقلای عناصر مزدور یا فریبخورده، امر غالب اجتماعی بسازند! آنها اگر مردمگرا بودند، رفیق گرمابه و گلستان مفسدان اقتصادی دانه درشت نمیشدند و انبوه همکارانشان، دعوت به بیگاری در رسانههای ضدایرانی در لندن و واشنگتن را اجابت نمیکردند. برای یقین به عمق نفوذزدگی طیف مدعی اصلاحطلبی، کافی است مرور کنید که چند نماینده مجلس، وزیر و معاون و مدیرکل، و مدیر روزنامه از این طیف، در غرب پناهندگی گرفتهاند.
۸) در حالی که همین حالا نشریات زنجیرهای به همراه برخی سران طیف مدعی اعتدال و اصلاحات در داخل با نقشه دشمنان همراهی میکنند، سردبیر شبکه صهیونیستی- سعودی تحریککننده به آشوب، رمضانپور معاون وزیر ارشاد دولت خاتمی و سردبیر روزنامه آفتاب امروز بوده است. اما نه کسی از این طیف درباره خیانت بزرگی در مقیاس مذکور ابراز شرمندگی کرده و نه دستکم، مدعی فاصلهگذاری با شبکههای بدنامی شده که علناً از سوی موساد، سیا و امآیسیکس مدیریت میشوند. با وجود این همسویی آشکار حامیان آشوب با سرکوبگران ملت فلسطین و عربستان، چگونه باور کنیم که آنها غمخوار ملت ایران و مشارکت انتخاباتیاش هستند؟!
بهعنوان یک نمونه غیرقابل انکار، نه در نقش شبکه لندنی «اینترنشنال» در تحریک به جنایت و تخریب و ارعاب، تردیدی وجود دارد، و نه درباره این حقیقت که شبکه مذکور، صهیونیستی است. «باراک راوید» خبرنگار صهیونیست چندماه قبل تاکید کرد: «موساد از ایران اینترنشنال، بهعنوان بازوی جنگ اطلاعاتی خود علیه ایران استفاده میکند» و قبل از او، «یوسی میلمان» تحلیلگر اطلاعاتی روزنامه هاآرتص تاکید کرده بود: «ایران اینترنشنال، شبکه متعلق به موساد بهشمار میرود. موساد مطالبی را که نمیخواهد به نام خود منتشر کند، از طریق این شبکه منتشر میکند».
مدعیان اصلاحطلبی باید پاسخ دهند که سرویس جاسوسی رژیم اشغالگر صهیونیست، چرا باید به هنگام انتخاب سردبیر برای شبکه ماهوارهای وابسته به خود، معاون وزیر ارشاد دولت خاتمی را ترجیح دهد؟! یک پاسخ قابل تامل را اکبر گنجی (چهره شاخص اصلاحطلبان در زمینه عملیات روانی، در دهه هشتاد و مقیم خارج) زمستان ۱۳۹۸ ارائه کرد:
«ما کارمندان بخش پروپاگاندای دولت ترامپ، بوریس جانسون، نتانیاهو و سعودی، از طریق کروناهراسی، ایران و ایرانیان را نابود خواهیم کرد. وظیفه ما وحشتافکنی است تا با فرو پاشاندن سازمان اجتماعی، مردم را به خشونت جمعی بکشانیم... گمان باطل نکنید که ما «مخالف سیاسی»، «مدافع حقوق بشر»، «فمینیست» و... هستیم... ما تشنه مرگ و خون مردم ایرانیم. کاری را که شدیدترین تحریمهای تاریخ نتوانست انجام دهد، ما موظفیم با کروناهراسی انجام دهیم».
💢یادداشت روز کیهان💢
@IMANI_mohammad
.
خار چشم اسرائیل
♦️تیم ها و تماشاگران ملیت های مختلف (از مراکش گرفته تا کرواسی و آرژانتین)، پرچم فلسطین را در جام جهانی برافراشتند.
🔹اما حتی یک تیم هم، کار مشابهی برای رژیم اشغالگر صهیونیست نکرد.
♦️خبرنگاران صهیونیست هم هر جا لو رفتند، از سوی تماشاگران، هو و طرد شدند.
🔹این واقعیت میدان، ۷۴ سال پس از اشغال فلسطین است؛ با وجود همه خباثت های سیاسی و رسانه ای که غرب برای پاک کردن نام فلسطین و جایگزینی اسرائیل به کار بست.
♦️رژیم صهیونیستی، بازنده بزرگ جام جهانی بود. عوزی دان خبرنگار هاآرتص، این حمایت گسترده از فلسطین را دارای پیام روشن به تل آویو خواند و نوشت: البته ما دریافتیم که مقامات اسرائیل، بخوبی می دانستند در میان افکار عمومی چه جایگاهی دارند، بنابراین خود را به زحمت نینداختند. اینجا گویا فلسطین به عنوان تیم سی و سوم حضور دارد!
🔹همچنین روزنامه صهیونیستی معاریو نوشت: حقیقت تلخی مقابل چشمان ما قرار گرفت؛ جام جهانی برای همبستگی با فلسطینیان است. این، خاری در چشمان اسرائیل بود.
@IMANI_mohammad
.
!... ۴۴ ،۴۳ ،۴۲💢
❗️۱ ۲ ۳ ...
❗️۱۴ ۱۵ ۱۶ ...
❗️۲۸ ۲۹ ۳۰ ...
❗️۴۲ ۴۳ ۴۴ ...
🔹اینها، تاریخ روزهایی نیست که متوهمان اپوزیسیون، وعده براندازی را می دادند؛
♦️بلکه شمار سال هایی است که فسیل های اپوزیسیون، وعده پایان کار را می دادند.
🔹 آنها، خوراک مار و مور شدند و جمهوری اسلامی، مقتدر تر از همیشه باقی است.
@IMANI_mohammad
.
متهم طلبکار
🔹عبدالناصر همتی، مدیر اقتصادی با کفایتی بود؟ فعال سیاسی موفقی است؟ یا هیچ کدام؟
♦️او در انتخابات ۱۴۰۰ نامزد شد. اما با وجود ادبیات تند و حمایت خاتمی و ۱۶ حزب اصلاح طلب، بیش از ۲/۴ میلیون رای کسب نکرد. همین ناکامی موجب شده که به هر بهانه ای، به دولت بعدی بتازد.
🔹اما او سه سال رئیس بانک مرکزی بوده و یکی از سازندگان رکورد های منفی در دولت روحانی به شمار می رود؛ از جمله تورم ۵۹/۳ درصدی که بالاترین نرخ ۷۸ سال اخیر است.
♦️میزان نقدینگی (عامل مهم تورم) در اواخر تابستان ۱۳۹۷ (مقارن شروع مدیریت همتی) ۱۶۷۲ هزار میلیارد تومان بود. اما در فروردین ۱۴۰۰، با ۱۰۷.۸ درصد افزایش، به ۳۴۹۰ هزار میلیارد رسید.
🔹نقدینگی در دولت روحانی، از ۴۷۰ هزار میلیارد، به بیش ۴۱۰۰ هزار میلیارد تومان (حدود ۹ برابر) افزایش یافت.
♦️همچنین، قیمت دلار در مرداد ۱۳۹۷ ، حدود ۸۳۹۲ تومان بود. اما در خرداد ۱۴۰۰، بیش از دو و نیم برابر گران شد و به ۲۲۸۳۸ تومان رسید. این نرخ در دولت روحانی تا بالای ۲۷ هزار تومان هم افزایش یافت و در مقطعی، به ۳۳ هزار تومان هم رسید. افزایش قیمت ارز، یکی از نتایج میراث تورم ۵۹/۳ درصدی است.
@IMANI_mohammad
💢 هراس شبکه آمریکایی
از لو رفتن اطلاعات اغتشاشگران
🔹شبکه آمریکایی سیانان میگوید: حکومت ایران به حساب اغتشاشگران بازداشتشده در شبکههای اجتماعی دسترسی دارد و به نظر میرسد که شرکتهای فناوری توان متوقف کردن این روند را ندارند.
♦️شبکه خبری سیانان در گزارش خود، به یکی از اغتشاشگران بازداشتشده در مهرماه اشاره کرده و مدعیشده که بهدلایل امنیتی، نام او تغییر داده و «نگین» گذاشته است. این فرد گفته در زمانی که تحت بازجویی بوده، متوجه شده که ماموران از چتهای خصوصی او در تلگرام، شنود تلفنها و پیامکهایش برای متهم کردن وی استفاده میکردند.
🔹به گزارش شبکه ایران اینترنشنال، نگین به سیانان گفته: ماموران به من گفتند از همهچیز آگاهند و من را به اداره یک گروه در تلگرام متهم کردند.
او همچنین با اشاره به اینکه دوستانی دارد که زندانی بودند، گفت: «ماموران، پرینت مکالمات تلفنی من با آن دوستان را جلوی من گذاشتند و از من پرسیدند که رابطهام با آن افراد چیست.»
♦️نگین گفته که بر این باور است که ماموران ایرانی در روز دوازدهم ژوئیه حساب تلگرام او را هک کردند؛ زمانی که او متوجه شد آدرس آیپی دیگری به آن حساب دسترسی پیدا کرده است.
🔹ماموران حساب او را دوباره فعال کردند تا ببینند چه کسی سعی کرده با او تماس بگیرد و افرادی را که او با آنها در تماس بوده، پیدا کنند.
♦️با وقوع اعتراضات، بیشتر توجهها به تلاش برای قطع اینترنت متمرکز شد، اما برخی نگرانند که حکومت از دسترسی به برنامههای کاربردی، برای نظارت و سرکوب استفاده کنند. به عقیده کارشناسان، ممکن است شرکتهای فناوری برای مقابله با چنین تلاشهایی مجهز نباشند.
🔹سیانان نوشت: جمهوری اسلامی ممکن است از روشهای هک کردن مشابه برای ردیابی حسابهای دیگران در تلگرام و اینستاگرام استفاده کرده باشد. حساب کاربری برخی دیگر از فعالان اعتراضات (اغتشاشات) نیز هک و مورد دسترسی قرار گرفته است.
💢روزنامه کیهان
@IMANI_mohammad
.
با ایران، بدون آمریکا
🔹مقامات ارشد ۱۲ کشور و چند سازمان، در دومین کنفرانس بغداد به میزبانی اردن شرکت کردند؛ عراق، ایران، مصر، عربستان، امارات، قطر، بحرین، کویت، عمان، ترکیه، فرانسه، شورای همکاری خلیج فارس، اتحادیه عرب، سازمان ملل و اتحادیه اروپا.
♦️اما همه این کشورها اذعان دارند که جمهوری اسلامی ایران، نقش بی بدیلی در مبارزه با تروریسم نیابتی داعش، بازگشت ثبات به عراق، مهار اشغالگری و آشوب افکنی نیابتی آمریکا و انگلیس، کمک به روند مردم سالاری و برگزاری انتخابات، و تقریب گروه های عراقی برای خروج از بن بست و تشکیل دولت جدید ملی (بر خلاف سیاست خصمانه و ویرانگر ائتلاف اشغالگران آمریکایی، سعودی، صهیونیستی و غربی) داشت.
🔹تصویب اخراج اشغالگران توسط نمایندگان ملت عراق در پارلمان، ضربه بزرگ دیگری بود که به حیثیت آمریکا وارد شد. و این ضربه، نتیجه خون شهیدان والا مقام قاسم سلیمانی و ابومهدی مهندس بود.
♦️غیبت آمریکا درکنفرانس بغداد، استعاره ای از جاماندنش از مردم عراق در انتخابات و دموکراسی این کشور، با وجود فتنه انگیزی و آشوب افکنی هاست.
🔹تحولات عراق، یکی از ده ها نشانه مهم تغییر در نظم جهانی است.
@IMANI_mohammad
جبران خرابکاریهای دولت سابق
تحسین میخواهد، نه تخریب
🔹رئیس بانک مرکزی در دولت روحانی میگوید: ما حق خودمان میدانیم که از دولت انتقاد کنیم. او همچنین گفته که رئيسجمهور باید بهخاطر ناکارآمدی استعفا دهد و انتخابات دوباره برگزار شود(!)
🔸عبدالناصر همتی به روزنامه هممیهن گفت: «- سال ۱۳۹۷ پیش از آنکه مسئولیت بانک مرکزی را برعهده بگیرم، برنامهای به دکتر روحانی دادم و اشاره کردم، با ناترازیای که در سیستم مالی کشور وجود دارد و با نقدینگی متراکم و رشد مداوم آن، مقدمات شوک ارزی در کشور فراهم است. امضای ترامپ برای خروج از برجام عملا ماشه را کشید. تاکید کردم که ما اگر برنامهریزی خوبی داشته باشیم، فقط میتوانیم از بروز ابرتورم جلوگیری کنیم، اما قطعا تورم ۵۰ درصدی خواهیم داشت.
🔸...ما در آن دوره و در فشار حداکثری موجود توانستیم جلوی فروپاشی را بگیریم. هیچگاه نگفتیم عملکرد خیلی خوبی داشتهایم. اگر گمان کردید که با ۲۰۰ هزار بشکه صادرات نفت آن هم با قیمت بشکهای ۲۰ دلار در شرایطی که کرونا در شدیدترین حالت بروز کرده بود، میشد همه قیمتها را ثابت نگاه داشت، نادرست فکر کردهاید. ما در این شرایط سخت توانستیم جلوی فروپاشی اقتصادی را بگیریم.
🔸دلیل جهش نرخ، اعتراضات نیست. دلیل، فاندامنتالهای بازار است. فاندامنتال بازار میگوید نمیتوانید تورم ۴۰ یا ۵۰ درصد داشته باشید، ولی نرخ ارز تکان نخورد. میتوانید نرخ ارز را با تزریق نگه دارید. تا پایان سال ۳۰۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه خواهیم داشت. این همان دلیل اصلی است که انتظارات تورمی ایجاد میکند. وقتی در مهرماه ۳.۲ درصد رشد پایه پولی اتفاق میافتد، به این معنی است که بهزودی نقدینگی افزایش پیدا میکند.
🔸در دوره من هم نرخ به ۳۲ هزار تومان رسید. اما من اجازه ندادم روی این نرخ بماند. من همان زمان نرخ ارز را ۳۲۵۰۰ تعیین کردم. این کار جسارت میخواست. اما این کار انجام شد و زمانی که این پست را تحویل میدادم، دلار به ۲۲ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده بود.».
🔹درباره سخنان آقای همتی، یادآوری چند نکته شایسته است:
🔻او به خاطر سه سال ریاست بانک، از مسئولان رکوردهای منفی برجای مانده از دولت روحانی است؛ از جمله رکورد تورم ۵۹ درصدی. در همین چارچوب، میزان نقدینگی در اواخر تابستان ۱۳۹۷ (مقارن شروع مدیریت همتی) ۱۶۷۲ هزار میلیارد تومان بود که در فروردین ۱۴۰۰، با ۱۰۷.۸ درصد رشد، به ۳۴۹۰ هزار میلیارد افزایش یافت و از دلایل اصلی تورم است. نقدینگی در دولت روحانی، از ۴۷۰ هزار میلیارد، به بیش ۴۱۰۰ هزار میلیارد تومان (حدود ۹ برابر) افزایش یافت.
🔻از سوی دیگر، قیمت دلار در مرداد ۱۳۹۷، حدود ۸۳۹۲ تومان بود. اما در خرداد ۱۴۰۰، بیش از دو و نیم برابر گران شده و به ۲۲۸۳۸ تومان رسید. این نرخ در دولت روحانی تا بالای ۲۷ هزار تومان هم افزایش یافت و در مقطعی، به ۳۳ هزار تومان هم رسید. افزایش فعلی قیمت ارز، یکی از نتایج میراث تورم ۵۹ درصدی است.
🔻آقای همتی به درستی اذعان میکند که در دولت برجام، صادرات نفت به 200 هزار بشکه رسید، اما به این موفقیت دولت جدید نمیپردازد که توانسته رقم صادرات را به یک و نیم میلیون بشکه برساند.
🔻در موضوع کسری بودجه، با فرض صحت ادعای آقای همتی درباره وجود کسری بودجه 300 هزار میلیاردی در سال جاری، این رقم 180 هزار میلیارد تومان کمتر از ارثیه کسری دولت سابق در سال گذشته (480 هزار میلیارد تومان) است و از موفقیتهای دولت جدید به شمار میرود.
🔻ضمن این که دولت فعلی، بیش از 110 هزار میلیارد تومان بدهی انباشته و سود اوراق سررسید شده را هم تسویه کرده و 60 هزار میلیارد تومان هم به اجرای برخی تکالیف قانونی دشوار مانند متناسبسازی حقوق معلمان (و بازنشستگان و کارمندان) اختصاص داده است.
🔻این را هم باید در نظر گرفت که با احتساب تورم 40 درصدی فعلی، طبیعیترین اتفاق این بود که رقم کسری، امسال به حداقل 670 هزار میلیارد یا بالاتر برسد، اما دولت با همه سختیها به اذعان آقای همتی توانسته، رقم مذکور را به 300 هزار میلیارد کاهش دهد که اتفاق بسیار مهمی است.
🔻با مرور آنچه از گفته شد، اقدامات دولت فعلی در جبران سوء تدبیرهای دولت سابق، قدرشناسی میخواهد، نه توهین و تندی و تخریب.
🔹روزنامه کیهان🔹
@IMANI_mohammad
.
💢عقوبت یک شورشی؛
حکم موسوی و خاتمی چیست؟
🔹"رد صلاحیت ترامپ برای نامزدی انتخابات و ممانعت از تصدی مناصب دولتی" و "تعقیب قضایی و مجازات ترامپ و اطرافیان وی"؛
♦️اینها پیشنهاد های کمیته تحقیق کنگره آمریکا درباره کسانی است که در انتخابات دو سال قبل این کشور، شورش محدودی را به راه انداختند و با تشویق ترامپ، به ساختمان کنگره حمله کردند.
🔹روزنامه زنجیره ای اعتماد که دست اندرکاران آن، در تحریک به شورش و آشوب هشت ماهه در سال 13888 دخالت داشتند، اکنون درباره گزارش کنگره تیتر زده: "عقوبت شورشعليه انتخابات".
♦️می توانیدنام ترامپ را از گزارش "اعتماد" بردارید و اسم میرحسین موسوی و خاتمی و برخی افراطیون مشابه را بگذارید.
🔹گزارش اعتماد به نقل از گزارش کنگره را اینجا بخوانید و قضاوت کنید:
https://eitaa.com/IMANI_mohammad/3891
@IMANI_mohammad
محمد ایمانی l مصاف عقل و جهل
. 💢عقوبت یک شورشی؛ حکم موسوی و خاتمی چیست؟ 🔹"رد صلاحیت ترامپ برای نامزدی انتخابات و ممانعت از تصدی
.
💢عقوبت یک شورشی؛
حکم موسوی و خاتمی چیست؟
🔹"رد صلاحیت ترامپ برای نامزدی انتخابات و ممانعت از تصدی مناصب دولتی" و "تعقیب قضایی و مجازات ترامپ و اطرافیان وی"؛
♦️اینها پیشنهاد های کمیته تحقیق کنگره آمریکا درباره کسانی است که در انتخابات دو سال قبل، شورش محدودی به راه انداختند و با تشویق اطرافیان ترامپ، به ساختمان کنگره حمله کردند.
🔹روزنامه زنجیره ای اعتماد که دست اندرکاران آن، در تحریک به شورش و آشوب هشت ماهه در ایران در سال 13888 دخالت داشتند، اکنون درباره گزارش کنگره تیتر زده اند "عقوبتشورشعليه انتخابات".
♦️در گزارش اعتماد می توانید نام ترامپ را بردارید و اسم میر حسین موسوی و خاتمی و برخی افراطیون مشابه را بگذارید:
▪️كميته تحقيق كنگره درخصوص شورش ۶ ژانويه ۲۰۲۱، گزارش نهايي خود را منتشر كرد که به نقش دونالد ترامپ می پردازد. از جنجاليترين پيشنهادها، منع ترامپ از دراختيار گرفتن پستهاي دولتي است. اين نخستينبار است كه كنگره خواهان تعقيب قضايي رييسجمهور پيشين ميشود.
▪️حوادث روز ۶ ژانويه که تعدادي از هواداران ترامپ، به سمت ساختمان كنگره حركت كردند و کوشیدند به صورت خشونتآميز جلوي برگزاري جلسه را بگيرند، تلاش براي سرنگوني حكومت و جلوگيري از فرآيند قانوني انتخابات تلقي شد.
▪️یکی از ۱۱ پيشنهاد کمیته براي جلوگيري از تكرار این وقايع، منع ترامپ از تصدي كرسيهاي دولتي است. كميته پيشنهاد داده نهاد جديدي تاسيس شود تا صلاحيت نامزدهاي تصدي مناصب دولتي با توجه به دو شاخصه "نقش داشتن در شورش" يا "کمک و حمایت از دشمنان قانون اساسي" ارزيابي شود.
▪️همچنین علاوه بر ترامپ و اطرافيانش، باید تعدادي از وكلا كه براي عوض كردن نتيجه انتخابات نقش بازي كردهاند، تنبيه شوند. کنگره نیز قوانين جديدي را براي تشديد مجازات عليه كساني كه قصد اخلال در جلسه ويژه تاييد انتخابات دارند و همچنين افرادي كه كاركنان حوزههاي انتخاباتي را تهديد ميكنند، وضع كند.
▪️كميته ۶ ژانويه، تعدادي از قوانين كيفري را كه نقض شده، ه وزارت دادگستري امريكا احاله كرده تا ترامپ، جان ايستمن و تعدادي ديگر از مظنونان، تحت تعقيب قرار بگيرند. کمیته می گوید: : «تصميم ترامپ براي جعل اعلام پيروزي در شب انتخابات و درخواست غيرقانوني پايان شمارش آرا، يك برنامه از پيش طراحي شده بود.»
♦️فتنه ترامپ و حامیانش، فقط چند روز شدت گرفت و پس از آن سرکوب شد. او هنوز رئیس جمهور بود اما تمام صفحات مجازی اش را بستند. حالا هم ول کن ترامپ و حامیانش نیستند، و از رد صلاحیت انتخاباتی و ممنوعیت تصدی مناصب دولتی گرفته تا مجازات های قانونی را برای آنها درخواست کرده اند.
🔹در کشور ما موسوی و خاتمی و مدعیان اصلاح طلبی، کشور را به مدت هشت ماه در کام آشوب بردند، بستر جنایات گروهک های معاند را فراهم کردند و با خیانت به کشور، خواستار تحریم های فلج کننده دولت اوباما علیه ملت ایران شدند که بعد از 13 سال همچنان ادامه دارد.
♦️آنها با این حجم از خیانت و جفاکاری، سزاوار کدام مجازات هستند؟
@IMANI_mohammad
.
🔹چاه کن، ته چاه است.
♦️این از فرانسه!
🔹نوبت انگلیس و آلمان و آمریکا هم می رسد.
@IMANI_mohammad
ضرورت سلب امنیت
از التهاب افکنان بازار ارز
🔹پروفسور هاجون چَنگ شهروند کره جنوبی که از سال 1990 در دانشکده اقتصاد دانشگاه کمبریج تدریس میکند، برنده جایزه گونار میردال در سال 2003 است. او درکتاب #نیکوکاران_نابکار، درباره تجربه توسعه اقتصادی کُره و اهمیت مبارزه با قاچاق و نابودی منابع ارزی می نویسد:
♦️ "در دهه 1970... در مدارس به ما میآموختند که وظیفه میهنی ما حکم میکند کسانی را که سیگار خارجی میکشند، گزارش کنیم. ضرورت داشت ارز صادرات برای واردات ماشین آلات به کار گرفته شود؛ ارز بهراستی خون و عرق جبین سربازان صنعتی ما بود که در کارخانهها دستاندرکار جنگ صنعتی بودند.
🔹 کسانی که با خریدهای بیهوده مانند سیگار قاچاق، ارز را هدر میدادند، خائن به شمار میرفتند. هزینه کردن ارز در موارد غیرضرور ممنوع بود و شدیدا ممانعت میشد، حتی خرید خودروهای کوچک و نوشیدنی و شیرینی. این کار از طریق اعمال ممنوعیتهای وارداتی، تعرفه و عوارض سنگین گمرکی برای کالاهای تجملی صورت میگرفت.
♦️سفرهای خارجی جز با مجوز دولت برای معامله تجاری یا تحصیل ممنوع شد... دولت روی ارز کمیاب کنترل مطلق اعمال کرد و تخلف از آن میتوانست #مجازات_مرگ درپی داشته باشد...".
🔹در کنار تدابیر اقتصادی و اصلاح ساز و کار ها در حوزه ارزی، اقدامات قضایی و امنیتی برای برخورد با التهاب آفرینان، قیمت سازان مصنوعی، سفته بازان و سوداگرانی که احساس امنیت می کنند و با خاطر آسوده، به اقتصاد کشور آسیب می زنند، یک ضرورت فوریت دار است.
♦️اکنون اغلب عناصر مخرب بازار در دو حوزه رسانه ای و میدانی، احساس امنیت می کنند و حال آن که به معیشت مردم و ثبات کشور -به نیابت از اتاق جنگ اقتصادی دشمن- ضربه می زنند. اگر واقعیت میدان، جنگ اقتصادی است، باید بر بازیگران این جنگ ناجوانمردانه، سخت گرفت.
@IMANI_mohammad
.
چرا چشم دیدن ندارند ؟!
♦️دیروز پیکر پاک ۴۰۰ شهید گمنام دفاع مقدس، بر شانه های ملت قدرشناس در شهر ها و روستا های مختلف کشور تشییع شد. دیروز بار دیگر، هویت واقعی ملت ایران به نمایش درآمد.
🔹اما رسانه های غربگرا، از ادای احترام به این شهیدان والا مقام و ملت بزرگی که حماسه آفریدند، دریغ ورزیدند و طبق عادت بیمار گونه خود، این رویداد دشمن شکن را سانسور کردند.
♦️آنها فقط با جمهوری اسلامی مسئله ندارند، بلکه نسبت به ایران عزیز و همه رادمردانی که برای عزت و اقتدار آن جانفشانی کردند، بُغض می ورزند.
🔹این نشریات حتی اگر صرفا غیرت ایرانی داشتند، به هنگام آشوب افکنی مزدوران و فریب خوردگان دشمن، جوگیر نمی شدند؛ و به هنگام حماسه آفرینی ملت بزرگ ایران، همانند دشمنان سیلی خورده رفتار نمی کردند.
♦️آنها هر چند در گذشته ادعا می کردند "جانم فدای ایران"(!)، اما ثابت کردند هم از وجدان و شرافت و حس وطن دوستی تُهی شده اند، و هم عقلانیت سیاسی ندارند. آنها چشم دیدن ملت و فدائیان ایران را ندارند، چون اختیاری از خود ندارند.
@IMANI_mohammad
.
💢کدام ادعا کذب بود؟!
♦️ادعای جدید روحانی، کدام ادعای او و دولتمردانش را تکذیب می کند: عدم امکان واردات واکسن؟ واردات ۲۰۰ میلیون دوز واکسن؟ یا هردو؟
🔹در حالی که این طیف، انجام مسئولیت هارا به برجام و FATF گره می زدند، روحانی اخیرا در دیدار برخی اعضای دولت سابق گفته: " برای خرید ۲۰۰ میلیون دوز واکسن کرونا اقدام کردیم و وقتی دولت را تحویل میدادیم، جریان ورود واکسنهای خریداری شده، شروع شده بود که در ماههای بعد ادامه یافت".
♦️این ادعا در حالی است که وی و همکارانش در دولت سابق (مثل آقای ربیعی سخنگوی دولت) در مقابل انتظار عمومی برای واکسیناسیون کرونا، ادعا می کردند: "واکسن، سوهان قم نیست" و "بدون حل مشکل FATF نمی توان واکسن وارد کرد". آمار قربانیان روزانه کرونا با همین ادعاها به ۷۰۹ در اوایل شهریور رسید.
🔹روحانی با طرح ادعای جدید، باید توضیح دهد که اگر مشکل برجام و FATF باقی بوده، چگونه ادعا می کند ۲۰۰ میلیون دوز واکسن خریده و در حال ورود به کشور بوده است؟!
♦️بر خلاف ادعای وی، بخش عمده واردات واکسن پس از روی کار آمدن آقای رئیسی و پیگیری های جدی وی در رایزنی با همتای چینی انجام شد.
@IMANI_mohammad
.
♦️رئیس جدید پارلمان اسرائیل و همسرش(!)
🔹سند درباره فروپاشی رژیم نامشروع صهیونیستی، روشن تر از این؟!
@IMANI_mohammad
نسبت علی کریمی با خاوری
و قاتلان صدها کودک در کانادا
♦️علی کریمی توییت زده: "کاش شما هم پرخاشگر بودین ولی ؛ متجاوز، قاتل، اختلاسگر، دزد و فاسد نبودین".
🔹من نمی دانم محتواهایی که به اسم علی کریمی منتشر می شود، واقعا حاصل ذهن خود اوست، یا فقط به نام او منتشر می کنند. اما باید از ناشر این توییت ها -چه خود علی کریمی باشد و چه کس دیگری- پرسید:
♦️"علت اینکه کانادا به دزد و اختلاسگری به اسم محمود خاوری پناهندگی میده، به شما هم پناهندگی میده، چیه؟!
🔹آیا در کشوری که تجاوز به بیش از دویست نفر از کودکان بومیان و دفن گروهی آنها پس از سال ها لو رفته، مقاماتش، عاشق چشم و ابروی تو و محمود خاوری شده اند؟!
@IMANI_mohammad
.
💢 بگذار که این جاده خطر داشته باشد...
🔹تا کی دل من چشم به در داشته باشد؟ /ای کاش کسی از تو خبر داشته باشد
♦️آن روز كه ميبستي بار سفرت را /گفتي به پدر هر كه هنر داشته باشد
🔹بايد برود هرچه شود گو بشو و باش /بگذار كه اين جاده خطر داشته باشد
♦️گفتی نتوان ماند از اين بيش، یزیدی است / هر كس كه در اين معركه سر داشته باشد
🔹بايد بپرد هر كه در اين پهنه عقاب است /حتی نه اگر بال و نه پر داشته باشد
♦️كوه است دل مرد ولی كوه، نه هر كوه /آن كوه كه آتش به جگر داشته باشد
🔹اين تاك كه با خون شهيدان شده سيراب / تا چند در آغوش تبر داشته باشد
♦️دردا اگر از خوشه اين شاخه سرشار /بيگانه ثمر چيده و بر داشته باشد
🔹باید بروم هر چه شود گو بشو و باش /بگذار که این جاده خطر داشته باشد
♦️عشق است بلای من و من عاشقِ عشقم /اين نيست بلایی كه سپر داشته باشد
🔹برگرد، سفر طول كشيد ای نفس سبز / تا كی دل من چشم به در داشته باشد؟!
💢امیری اسنفندقه
https://farsi.khamenei.ir/video-content?id=24078
@IMANI_mohammad
.
💢 بالاخره یک اصلاح طلب
از "اینترنشنال" برائت جست؟!
♦️آقای تقی آزاد ارمکی گفته: "عملکرد صدا و سیما و ایران اینترنشنال شبیه به هم است. وجه اشتراک هر دو، رادیکال بودنشان است".
🔹باز هم جای شکرش باقی است که یکی از شبه اصلاح طلبان، برای بد و بیراه گفتن به صدا و سیما هم که شده، شبکه لندنی اینترنشنال را تخطئه کرد! و گرنه، در کف میدان اغتشاشات و تحریک به جنایت و تخریب که خط این مدعیان با شبکه صهیونیستی- سعودی مو نمی زد.
♦️خوب شد آقای ارمکی، مخاطبان را از غفلت و گمراهی بیرون آورد؛ وگرنه، ممکن بود تصور کنند سردبیر شبکه بدنام لندنی، علی اصغر رمضانپور (معاون وزیر ارشاد در دولت اصلاحات و سردبیر روزنامه زنجیره ای آفتاب امروز) است و ده ها روزنامه نگار فراری نشریات اجاره ای، آن شبکه را تر و خشک می کنند!
@IMANI_mohammad
فهم پویا از مسئولیت و حاکمیت
در مکتب سلیمانی - ۱
۱) «آیا ما همه مسئولیتمان را انجام میدهیم؟» اجازه بدهید این پرسش شهید سلیمانی را، کوچک و بزرگ، به خودمان بگیریم. مگر نه اینکه او، مکتب و اسوه است؟ حاج قاسم که خود را «سرباز» میدانست، چگونه توانست کارهایی معجزهآسا بکند؟
هیچ تحلیلگری نمیتواند نقش او در پایهگذاری نظم در حال وقوع در جهان را انکار کند؛ از عراق و سوریه و لبنان و فلسطین و یمن تا ونزوئلا و روسیه، جای پای تاثیرگذار او پیداست. آمریکا میگفت اسد و مادورو باید بروند، اما آنها ماندند، چون پای شهید سلیمانی و همرزمانش به سوریه و ونزوئلا باز شده بود. آقای مادورو رئیسجمهور ونزوئلا میگوید:
«من مارس و آوریل ۲۰۱۹ با سردار سلیمانی آشنا شدم. او زمانی به ونزوئلا آمد که از حملات سایبری آمریکا علیه تأسیسات برق رنج میبردیم. من واقعاً نمیدانستم او چقدر عالی است، اما صحبتی که با او داشتم بسیار دلنشین بود. پیشنهاد کمک داد و دو یا سه روز بعد، کارشناسان ایرانی برای تعمیر تأسیسات برق به ونزوئلا آمدند».
به فهرست موفقیتها باید پیروزی ائتلاف مقاومت در انتخابات عراق را اضافه کرد؛ و اینکه حزبالله در لبنان، انصارالله در یمن، و جهاد و حماس در فلسطین، قدرتمندتر از همیشه هستند.
۲) ما جنگ را انتخاب نکردیم، بلکه جنگ پشت جنگ، به ملت و منطقه ما تحمیل شد. کسانی ادعا میکردند میخواهند سایه جنگ را به واسطه مذاکره و بستن با کدخدا(!) دور کنند؛ اما سال گذشته، کتابی را با عنوان «بدون دود و آتش و خون» منتشر کردند که در آن آمده بود:
«واژه جنگ اقتصادی را اسحاق جهانگیری خلق کرد و پس از او بیشتر چهرههای دولتی برای توصیف شرایط، بارها از جنگ اقتصادی استفاده کردند». جهانگیری گفته بود: «دولت، تمام توانش را گذاشت که در جنگ اقتصادی دو کار مهم انجام دهد؛ اداره اقتصاد و دور زدن تحریمها... مگر در مورد شرایط عادی صحبت میکنیم. ما وسط میدان جنگ بودیم... اسفند سال ۹۶، کل ذخایر اسکناس بانک مرکزی به کمتر از ۱۰۰ میلیون دلار رسیده بود».
آقای روحانی هم بارها تعبیر «جنگ اقتصادی بیسابقه» را تکرار کرد و این، با وجود پرداخت هزینههای گزاف در برجام بود. بنابراین، اکنون برخلاف گذشته، دیگر کسی واقعیت جنگ را انکار نمیکند؛ با این تفاوت که برخی مدیران سابق، درست در بحبوحه جنگ ترکیبی دشمن، منکر ماجرا بودند و دم از مسالمت و شراکت با دشمن میزدند!
نتیجه چه شد؟ همانها که تا پایان هشت سال مدیریت، تقصیرها را گردن «دولت قبل» میانداختند، بعدها اذعان کردند آرزوی برآوره نشدهشان، بازگشت به رشد اقتصادی سال ۱۳۹۰ (دو سال قبل از تشکیل دولت مدعی تدبیر) است! روزنامه هممیهن متعلق به آقای کرباسچی، همین دیروز تیتر زد: «کاش به عقب برگردیم؛ جا ماندگی ۶۰ درصدی از اقتصاد سال۱۳۹۰»!
۳) «خُضِ الغَمَراتِ لِلحَقِّ حَیثُ کان. در سختیها وارد شو، هرجا که باشد». سلیمانی برخلاف برخی مدیران، این کلام امیر مومنان(ع) را به جان خریده بود که در عین تدبیر، به قلب خطر در مناطق محاصره شده آمرلی، موصل، سامرا، دمشق و حلب زد.
دشمنان، داعش را برای نمایش نهایت تهوّر و هراسافکنی ساخته بودند. اما سلیمانی و همدانی و یاران گمنام آنها، روی داعشسازان را کم کردند. حیرت و رخوت و انفعال، جایی در مرام سلیمانی نداشت و همین، او را تبدیل به سرباز- فرمانده پیروز در «جنگ جهانی سوم و چهارم» (تعبیر استراتژیستهای غربی) کرد.
💢ادامه دارد💢
@IMANI_mohammad
فهم پویا از مسئولیت و حاکمیت
در مکتب سلیمانی - ۲
فهم تازه از دوگانه «ظرفیت/ مسئولیت»- که نیاز امروز ما در مقابل جنگ ترکیبی است- سلیمانی را به شخصیتی خلاق، راهگشا و بنبستشکن تبدیل کرد. «مرد میدان»، ۲۹ مرداد ۱۳۹۶ در جمع ائمه جماعات استان تهران، به نکته مهمی اشاره کرد که باید سرلوحه همه مدیران و نخبگان باشد:
«آیا ما همه مسئولیتمان را انجام می دهیم؟ مثلاً این پل را به دست من میدهند، میگویند شما مسئول جلوگیری از سقوط آن هستید. من سربازان را دور پل که مثلاً عرض آن 20 متر و طول آن 200 متر است، بچینم و روی پل بایستم، میتوانم آن را حفظ کنم؟ این پل، یک محیطی دارد که اگر سقوط کرد، پل سقوط میکند، اگر ارتفاع مُشرف سقوط کرد، پل سقوط کرده است...
مسجد مثل یک قرارگاه است و یک محیط امنیتی و فرهنگی دارد. اگر شما محدوده داخلی مسجد را مقیاس قرار بدهید، اشتباه است، هیچ فایدهای ندارد، باختید... سقوط خط من به این نیست که دشمن برود، سقوط خط من این است که نیروی خودم متفرق بشود، اگر مسجدی نیروی دست خودش یعنی محیط دور خودش سقوط کرد، آن امام جماعت سقوط کرده و خطش شکسته است، دشمن وارد خط او شده و نتوانسته مراقبت کند و دیدبانی خوبی نداشته است.
اگر این محیط را کشیدید، گفتید آقای فلانی! محیط فرهنگی و طول و عرض مسجد شما، ۱۰ کیلومترمربع است نه این ۲۰۰ متر مربع، اگر بین مردم رفت و جذب کرد، درست است».
۴) سلیمانی با این فهم متعالی، از روستای «قنات ملک در رابُر» عزیمت کرد، و به خوزستان و سیستان و بلوچستان، و سپس، عراق و سوریه و لبنان و روسیه و ونزوئلا- و...- پا گذاشت. هرجا که رفت، مقدمه تغییرات بزرگ شد؛ چون دائم از خود میپرسید «آیا ما همه مسئولیتمان را انجام می دهیم؟».
با این معیار، شعاع مسئولیت یک مدیر چقدر است؟ صد متر، دویست متر، چند اداره و ساختمان، یا بیشتر؟ اگر امام جماعت عادی، نسبت به منطقهای به طول و عرض ۱۰ کیلومترمربع مسئولیت دارد، شعاع مسئولیت وزرا و مدیران و استانداران و نمایندگان و قضات و نخبگان چقدر است؟ آیا دلشان برای معاش و معاد مردم، همانگونه شور میزند، که یک پدر دلسوز؟
رهبر انقلاب 11 اردیبهشت 1395 در جلسه آسیبهای اجتماعی، موضوع مهمی را خطاب به مسئولان فرمودند که در سیره شهید سلیمانی جاری بود:
«اهمیت کار را، بزرگی مسئولیت را، خطرات ناشی از آن را آدم توجه بکند، آن وقت میفهمد که چقدر باید در این زمینه تلاش کرد و شب و روز نشناخت. چگونه یک مسئول یا یک عنصر مؤمن و انقلابی میتواند این کار بلندمدت را شبانهروزی و با تمام وجود پی بگیرد و خسته نشود؟ وقتی که حس کند خود او، جزئی از آن خانواده است و مشکل مردم، مشکل اوست. ما، مردم را باید عائله خودمان بدانیم. ما مسئولین کشوریم دیگر... این ملت، این کشور، این مرزها، این فضای زندگی، عائله ماست. در واقع باید اهتماممان به وضعیت مردم، مثل اهتمام به داخل خانواده خودمان باشد».
۵) امر حاکمیت و زندگی مردم، دو مفهوم در هم تنیده است و باید با نگاه ناموسی و غیرتمندانه دیده شود. امیر مومنان(ع) همچنان که سزاوار میدانست مومن، با شنیدن خبر حمله اشرار اموی و سرقت خلخال از پای زن غیرمسلمان از غصه بمیرد، درباره قلمرو حاکمیت اسلامی غیرت داشت؛
چنانکه در نامه 62 نهجالبلاغه فرمود: «الا ترون الی اطرافکم قد انتقصت... آیا نمیبینید مرزها (قلمرو) شما کاسته میشود و سرزمینهایتان را اشغال میکنند؟ خدا شما را بیامرزد؛ برای جنگ با دشمن حرکت کنید، در خانه نمانید، که به ذلت بازگشته، پستترینها نصیب شما گردد».
و در خطبه 34 هشدار داد: «تُكَادُونَ وَ لَا تَكِيدُونَ وَ تُنْتَقَصُ أَطْرَافُكُمْ فَلَا تَمْتَعِضُونَ... به خدا سوگند آتشافروزان بدى براى جنگ هستيد. برای شما نقشه میکشند و شما نقشه نمیکشید. و سرزمين شما را تصرف میکنند و از مرزها (قلمرو) شما کاسته میشود، و ناراحت نمىشويد. دشمن از شما چشم برنمیدارد و نمیخوابد و شما در خواب غفلت غوطهور هستيد. به خدا سوگند كسانى كه همدیگر را بهجای یاری خوار كنند، مغلوب میشوند... به خدا سوگند كسى كه به دشمن فرصت بدهد...، سخت زبون، و قلب او، ناتوان و درمانده است».
💢ادامه دارد💢
@IMANI_mohammad
فهم پویا از مسئولیت و حاکمیت
در مکتب سلیمانی - ۳
۶) دولت فعلی موفقیتهای چشمگیری به دست آورده است. در عین حال، جبران فجایع اقتصادی، سیاسی، امنیتی، فرهنگی و رسانهای پدید آمده در دوره مدیریت اشرافیت غربگرا، و مقابله با جنگ تمامعیار دشمن، تدارکی بیش از تدارکات عادی در شرایط معمولی را میطلبد.
مقتدای انقلاب چند سال قبل فرمودند؛ «در مقابل جهتگیریهای دشمن که شب و روز نمیشناسد ماهم بایستی شب و روز نشناسیم». ایشان همچنین در دیدار خانواده آیتالله مصباح یزدی(ره) و مدیران موسسه امام خمینی، به نکته مهمی توجه دادند: «آن روزی که ایشان، مؤسسه امام خمینی را راه انداختند، یک کار تازهای بود؛ آیا امروز هم اگر به همان شکلی که اول راه افتاده، اداره بشود، باز هم تازه است؟ ببینید چکار باید کرد که آن تازگی و طراوت حفظ بشود».
مسئولان میتوانند بر مبنای همین نگاه پویا، رویکرد تازهای به مسئولیت و کارکرد برخی شوراهای عالی (فرهنگی، فضای مجازی، امنیت ملی، اقتصادی سه قوه، و...) داشته باشند.
۷) رهبر انقلاب چند سال قبل خاطرنشان کردند: «اتاق جنگ آمریکا علیه ما عبارت است از وزارت خزانهداری آمریکا... اینجا هم بایست ستاد مقابله با شرارت دشمن در مجموعه اقتصادی تشکیل بشود».
مسئولان و نخبگان باید از خود بپرسند که آیا در مقابل اتاق جنگ شبانهروزی دشمن در حوزههای گوناگون، شوراها و نهادهای ما هم آرایش جنگی کافی، با کارکرد قرارگاهی به خود گرفتهاند؟ شوراهای عالی، محترم و مغتنم و با ارزش هستند، اما جا دارد کارکرد آنها به سمت فعالیت چابکتر و قرارگاه دائمی (نه هفتگی یا چند هفته یکبار) تحول و تکامل پیدا کند.
در زمینه ثبات و پیشرفت اقتصادی، لازم است بستههای جامعی از تصمیمات اقتصادی و قضایی- امنیتی برای تشویق فعالیتهای مولد، و ضمنا منع و مجازات فعالیتهای مخرب، تدوین و به اجرا گذاشته شود. مشروط بر این که نگاه حاکمیتی، بر نگاههای بخشی و محدود یا منفعل غلبه کند و سازوکارها، بازنگری و ارتقا یابد.
۸) ثبات بخشیدن به اقتصاد، یک ضرورت است و لازمه آن، اتخاذ تدابیر اقتصادی جامع از یکطرف، و مبارزه بیامان با عناصر معارض ثبات و پیشرفت، از طرف دیگر است.
اینکه یک اقلیت سه چهار درصدی، مطامع خود را به موازات جنگ دشمن و به قیمت آسیب زدن به معیشت 96 درصد مردم دنبال کنند، قابل تحمل نیست. باید برای صیانت از زندگی مردم، بر اخلالگران سخت گرفت. اخلالگران دانهدرشت باید در کنار تحمل مجازاتهای عادی، مجازات همراهی با جنگ اقتصادی دشمن را هم متحمل شوند.
باید در کنار اصلاح روندهای غلط اقتصادی، ارتکاب جرائم را پرهزینه کرد. مجازات هم صرفا اعدام و حبس نیست و میتواند به جریمهها و محرومیتهای اقتصادی و مالی و بانکی و اجتماعی توسعه یابد. التهابآفرینان، قیمتسازان مصنوعی، و سفتهبازان نباید کمترین احساس امنیتی داشته باشند.
اگر واقعیت میدان، جنگ اقتصادی است، باید بر نقشآفرینان این جنگ ناجوانمردانه، سخت گرفت. این، لازمه صیانت از حاکمیت ملی است و مختص ما هم نیست. بهعنوان یک نمونه، پروفسور هاجون چَنگ، (استاد دانشکده اقتصاد دانشگاه کمبریج) در کتاب نیکوکاران نابکار، درباره مبارزه قاطع با متهمان نابودی منابع ارزی مینویسد:
«در دهه 1970 ضرورت داشت ارز صادرات، برای واردات ماشینآلات بهکار گرفته شود؛ ارز بهراستی خون و عرق جبین سربازان صنعتی ما بود که در کارخانهها دستاندرکار جنگ صنعتی بودند. کسانی که با خریدهای بیهوده، ارز را هدر میدادند، خائن بهشمار میرفتند. هزینه کردن ارز در موارد غیرضرور ممنوع بود و شدیدا ممانعت میشد. سفرهای خارجی جز با مجوز دولت برای معامله تجاری یا تحصیل ممنوع شد... دولت روی ارز کمیاب، کنترل مطلق اعمال کرد و تخلف از آن میتوانست مجازات مرگ در پی داشته باشد».
💢یادداشت روز کیهان💢
@IMANI_mohammad
.
آموزش غیب کردن!
🔹تورم در دولت مرحوم هاشمی، نزدیک ۵۰ درصد بود.
♦️نرخ تورم در دولت روحانی به ۶۰ درصد رسید و در یک سال اخیر به ۴۰ درصد کاهش یافت.
🔹اما انگار از نگاه روزنامه غربگرای اعتماد، اصلا دولتی به نام دولت روحانی، به مدت هشت سال بر سر کار نبوده و رکورد دولت هاشمی را جا به جا نکرده است!
♦️سهم اغتشاشات سه ماه گذشته، در ایجاد التهاب، بی ثبات سازی اقتصاد و ایجاد تورم هم که مهم نیست! به قول معروف، خود می کشند و خود، تعزیه می دارند.
@IMANI_mohammad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
رسیدن به سلیمانی
دشوار اما امکان پذیر
🔹چقدر تفاوت هست میان نگاه منفعل و افسرده برخی از ما ها، با نگاه حکیمانه و مومنانه مقتدای انقلاب.
🔹بسیاری از ما ها تصور می کنیم، حاج قاسم، یکی بیشتر نبود و تمام شد و دیگر مثل و مشابهی ندارد.
🔹بله، قطعا فقدان شهید سلیمانی، مصیبت بزرگی است. اما نگاه باورمندانه، اسیر جنود جهل و شیطان (یاس و ناامیدی و ندیدن ظرفیت های موجود) نمی شود.
🔹مقتدای انقلاب در دیدار خانواده و اعضای ستاد بزرگداشت شهید سلیمانی، تذکر و بشارت مهمی دادند:
🔻"مراقب باشند همه آنهایی که درباره ایشان صحبت میکنند، خصوصیات آقای شهید سلیمانی را خصوصیات ماورایی نکنند. یک انسان زندهای است که جلوی ما دارد حرکت میکند یأکل الطعام و یمشی فی الاسواق.
🔻یعنی اینجور نباشد که تصور بشود این یک جایگاه دست نیافتنی است. نه، شهید سلیمانی را تا وقتی که زنده بود هم کسی نمیدانست [که چه کسی است]"؛
🔹و سپس خبر دادند:
🔻"الان هم زندههایی هستند که کسی نمیداند که اینها چه هستند. اگر یک وقتی توفیق نصیب شان شد، شهید شدند، شاید بخشی از آنچه که هستند آشکار بشود، دانسته بشود فهمیده بشود. به این نکته توجه کنید".
@IMANI_mohammad
.
💢 شانس بد یا جنس خراب؟!
🔹شکوری راد سخنگوی جبهه اصلاحات، در سالگرد شهادت سردار دل های ملت ایران گفته: "عدهای سعی کردند شهید سلیمانی را برای خودشان مصادره کنند".
♦️این هم صفحه اول روزنامه های امروزشان، بدون حتی یک عنوان کوچک برای سردار سلیمانی!
🔹شده حکایت همان که گفته بود هر وقت تو محله ما دزدی میشه، صاف میان سراغ خونه ما و از شانس بد من، مالِ دزدی رو هم، همون جا پیداش می کنن!
♦️از شعار صهیونیستی "نه غزه، نه لبنان" در فتنه سال ۸۸ تا ترور جنایتکارانه سردار سلیمانی که یک ماه و نیم پس از فتنه بنزینی ۹۸ صورت گرفت، یک دهه فاصله بود و غربگرایان مدعی اصلاح طلبی، در این دهه از هیچ فرصتی برای ترور شخصیت و عقده گشایی علیه راهبرد مقاومت که فرمانده میدانی آن حاج قاسم بود، دریغ نکردند.
🔹با این وجود، اراده خداوند بر جوش و خروش محبت ملت ایران نسبت به سردار سلیمانی و راه نورانی او بود. "اِنَّ الَّذینَ آمَنوا و عَمِلوا الصّالِحاتِ سَیَجعَلُ لَهُمُ الرّحمنُ وُدّا".
@IMANI_mohammad