فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
♦️فتنه گران برای توجیه آشوب نیابتی در سال 88، یک دروغ بزرگ در قواره تقلب 11 میلیونی در آرا گفته اند که در آن درمانده اند.
🔹چاره اش هم عذر خواهی صادقانه از مردم و نظام است. یعنی همان حرفی را که خاتمی و تاج زاده و دیگران در پستو ها و جلسات محفلی، به دروغ بودنش اذعان کرده اند اما شجاعت و مروت بیان علنی حقیقت را ندارند.
@IMANI_mohammad
درست و نادرست سخن روحانی
✍️ آقای روحانی گفته است "اهل منطق و مذاکره با کسی هستیم که با احترام سر میز بنشیند، نه اینکه فرمان مذاکره صادر کند". این عبارت از جهتی درست، و از منظری دیگر و واقعی تر، نادرست و نارسا بلکه غلط انداز است.
🔹درست است، چون مذاکره حتما نیازمند احترام متقابل است. و نادرست و نارساست، چون آمریکا ماجرایش فرق می کند. این فقط کافی نیست که آمریکایی ها تهدید را کنار بگذارند و با احترام پای میز مذاکره بیایند.
♦️اصلا آن تهدید و بلوف نظامی، برای استفاده کردن نبود؛ ترساندن مردم و مقامات ایرانی بود تا وقتی آمریکایی ها اعلام کردند فعلا از گزینه نظامی استفاده نمی کنند، عده ای دوباره این طرف جشن بگیرند که آمریکای ترامپی هم عقب نسینی کرد و به میز مذاکره برگشت.
🔹تهدید نظامی از ابتدا هم معتبر نبود و به تصریح نیکی هیلی، ترامپ نقش "مرد دیوانه" را که از نیکسون یادگار مانده، اجرا می کرد. اصلا ترامپ کجا راسا وارد جنگ شده که این دومی اش باشد؟ او حتی از ورود به جنگ سوریه هم عاجز ماند.
♦️آنها به مرگ (جنگ) گرفتند تا ما را به تب مذاکره مجدد راضی کنند. می خواهند پاسخگو نباشند و ما هم نپرسیم که "پس جنازه بر زمین مانده مذاکره و توافق قبلی و خسارات ما در برجام چه می شود؟!".
🔹با محاسبات دقیق اقتصادی می توان ثابت کرد کشور ما در اثر برجام و معطلی و فریب و تخدیری که برای شش سال در ذهن برخی مدیران ما ایجاد کرد، بالغ بر 100 میلیارد دلار خسارت دید و به همین میزان، عایدات امکانپذیر را از ما دریغ نمود. آرامشی که ما به بازار دادیم، قیمت نفت 80 تا 100 دلاری را تا 50 دلار هم پایین آورد؛ روزانه 30 میلیون دلار ارزان فروشی!
♦️احترام به طرف مقابل، شرط لازم برای مذاکره هست، اما شرط کافی نیست. بدون احترام، مذاکره و تعامل معنا ندارد، اما فایده مندی مذاکره، فقط به احترام نیست. اتفاقا از همین زاویه بود که سر دولت و تیم مذاکره کننده ما کلاه رفت.
🔹تیم اوباما و کری، تظاهر به احترام کردند؛ تا آنجا که آقای روحانی به واسطه پانزده دقیقه مکالمه تلفنی با اوباما، دست چدنی زیر دستکش مخملی را ندید انگاشت و گفت اوباما را بسیار مودب یافته است. شبیه همین احترام ظاهری را جان کری به آقای ظریف می گذاشت اما همه اینها زبان بازی برای تحمیل نرم مطالبات غیر قانونی خود بود.
♦️تیم ما فراموش کرد که بیشترین تعدی و دشمنی به ملت ایران از سوی همین دولت اوباما صورت گرفته. فراموش کردند که همین تیم پایه گذار تحریم های شدید موسوم به فلج کننده بود، همین ها دستور خرابکاری در برنامه هسته ای و ترور دانشمندان ما را صادر کردند و همین ها جنگ نیابتی داعش را علیه ملت های منطقه تدارک کردند و به سمت مرزهای ما گسیل داشتند.
🔹و چون فراموش کردند، پس از دادن امتیازات نقد برجامی، دیدند که چگونه همین دولت اوباما، قانون محدودیت ویزایی را با هدف ارعاب شرکت ها خارجی و صفر کردن عایدات ناچیز برجام برای ایران اعمال کردند.
♦️کار به جایی رسید که ظریف با گلایه و از موضع پایین، از جان کری -که امضای او پای برجام تضمین خوانده شده بود - می خواست فراتر از برجام بی اعتبار، نامه های آرامش بخش برای تضمین عدم مجازات شرکت های همکاری کننده با ایران صادر کند؛ و او هرگز چنین نامه هایی صادر نکرد.
🔹همین دولت بسیار مودب، نامزد ویژه آقای روحانی برای نمایندگی ایران در سازمان ملل (ابوطالب معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور) را رسما "تروریست" خواند و ویزا به او نداد.
🔸اجمالا اینکه نباید عقب نشینی تاکتیکی ترامپ از گزینه تهدیدد نظامی که از ابتدا هم دروغ بود، ما را به دیوانگی مذاکره دوباره بکشاند؛ تعبیر دیوانگی، یادگار عبرت های سال گذشته است که بر زبان خود آقای روحانی جاری شد و نباید فراموش شود.
@IMANI_mohammad
.
مذاکره مجدد دیوانگی است
♦️نباید عقب نشینی تاکتیکی ترامپ از گزینه تهدید نظامی که از ابتدا هم دروغ بود، ما را به دیوانگی مذاکره دوباره بکشاند؛ تعبیر دیوانگی، یادگار عبرت های سال گذشته است که بر زبان خود آقای روحانی جاری شد و نباید فراموش شود.
@IMANI_mohammad
پُلتیک پمپئو در ربع آخر بازی
✍️ پمپئو وزیر خارجه آمریکا گفت "آماده هستیم بدون هرگونه پیششرطی با ایران مذاکره کنیم". لابد طیف خاص مشتاق مذاکره، دوباره دوره می افتند که؛ "بفرمایید آمریکا از 12 شرط خود عقب نشینی کرد، پس ما هم کوتاه بیاییم تا مذاکره سر بگیرد"!
🔹آن شرط ها از ابتدا هم معلوم بود که برای تغییر معادله و صورت مسئله "ایران/ آمریکا" عنوان شده و هیچ مبنا و اعتباری ندارد. در واقع محاسبه تیم ترامپ این بود که می تواند به موازات زدن زیر میز برجام، شرط هایی را پیش بکشد و سپس عقب نشینی از همین موهومات را به عنوان امتیاز، برای ایران فاکتور کند!
♦️اما موضوع واقعی این است که دولت آمریکا توافق موجود (برجام) را زیر پا گذاشته و دعوت به مذاکره و توافق جدید می کند. توافق برای چه؟ برای گرفتن امتیاز جدید و زیر پا گذاشتن تعهدات خود؟
🔹به تعبیر آقای روحانی "«داستان مضحکی اتفاق افتاده؛ میگویند تعهدی که قبلا بستیم، فعلا قرص و محکم نباشد، درباره موضوع دیگری حرف بزنیم! آمریکا با زبان و عمل میگوید که اهل مذاکره و تعهد نیست. کشورها مگر ديوانهاند؟ شما به مذاكرهاي كه به تاييد سازمان ملل رسيده، پايبند نيستيد».
♦️فروشندگان کلاهبردار را دیده اید؟ قیمت را سه برابر می کنند و در و دیوار فروشگاه را پر می کنند با "حراج 50 درصد"! اما رفتار آمریکا فراتر از این است.
🔹تصور کنید کسی کلاه شما را برباید و بگوید چیزی بده تا کلاهت را در قالب یک معامله به تو بفروشم. بعد هم که پول نقد گرقت و کلاه را پس نداد، بگوید به 12 شرط حاضرم با شما مذاکره و معامله کنم. سپس 12 شرط را تخفیف !! بدهد و بگوید "بیا مذاکره کنیم، تو کُت خود را به من بده تا بعد از آن، من کلاه را به تو بفروشم"!
♦️نکته مهم این است که تحولات منطقه درست بر عکس شرط گذاری های آمریکا پیش رفته و هم اکنون ایران و محور منطقه دست برتر را در معادلات دارند. چنان که اخیرا بروس ریدل از مقامات سابق سیا در اندیشکده بروکینگز گفت:
🔹"انقلاب ایران، دولت آمریکا را غافلگیر کرد... زمانی که انقلاب رخ داد، دولتمردان و کارشناسان امر در واشنگتن اطمینان داشتند که دوامی نخواهد داشت. اما ما در سازمان سیا میگفتیم اینها را دست کم نگیرید، زیرکتر از آن هستند که تصور میکنید. آنها نفرات خود را نه تنها در منطقه و حتی در آلمان دارند".
♦️او می افزاید "ظرافت کار آنها نشان میداد ایرانیها آگاهانه و حساب شده عمل میکنند. اینکه نظام آنها طی این مدت به حیات خود ادامه داده، نشان میدهد دست برتر را دارند. این ایران است که بیش از هر کشور دیگری در عراق انفوذ دارد، حکومت سوریه راحفظ کرد و با حمایت حزبالله، در لبنان نفوذ دارد. باید بگوییم ما به ربع آخر بازی رسیدهایم و ایران به مراتب، به مراتب و به مراتب جلوتر است.".
@IMANI_mohammad
چشم بندی؛ چند قدم جلو، یک قدم عقب!
🔹دولت ترامپ با زیر پا گذاشتن برجام و گذاشتن 12 شرط، چند قدم جلو آمد و اکنون با اعلام اینکه بدون پیش شرط آماده مذاکره است، یک قدم عقب رفته است. جنازه برجام هم زیر پایش افتاده.
♦️شما چه نامی بر این رفتار می گذارید؟ عقب نشینی واقعی؟ جدیت برای مذاکره برد -برد؟ یا تردستی و چشم بندی، و تولید تهدید و شرط مصنوعی برای فروش نیاز خود به عنوان امتیاز به ایران؟!
🔹با مزه تر اینکه وزیر خارجه آمریکا، دوازده شرط را در یک شرط گرد کرده و می گوید "آماده مذاکره بدون پیش شرط با ایران هستیم. البته آمریکا نخست باید ببیند که ایران همچون یک کشور نُرمال رفتار می کند".
♦️آیا آمریکا کشوری نُرمال است و رفتاری عادی در زمینه تهدید نظامی دیگر کشورها و تحریم آنها دارد؟ آیا کنار گذاشتن توان نظامی و نفوذ امنیت بخش منطقه ای، رفتاری عادی و عاقلانه است؟!
🔹جالب اینکه پمپئو، همزمان با دعوت به مذاکره درباره نفوذ منطقه ای و توانمندی نظامی ایران می گوید «تلاش آمریکا برای مقابله اساسی با اقدامات شریرانه جمهوری اسلامی، این نیروی انقلابی، ادامه پیدا خواهد کرد»!
♦️اگر اصل بر معارضه است، ایران چرا باید خود را خلع سلاح نماید و درباره واگذاری توانمندی های بازدارنده اش مذاکره کند؟ احمقانه نیست؟!
🔹اگر آمریکا از تهدید نظامی پا پس کشید، صرفا به خاطر چند ضرب شستی بود که از محور مقاومت در عربستان و امارات دریافت کرد. حالا هم برای از هم گشودن همان مشت قدرتمند و بازدارنده نقشه کشیده است. راه پیروزی، فقط مقاومت است
@IMANI_mohammad
پسرفت آموزش و پرورش
به قیمت تضمین سازمان رای دولت
✍️ وزیر آموزش و پرورش دقیقا به چه علت استعفا کرده یا برکنار شده است؟ گفته شد علت استعفا، اعتراض وزیر به عدم عدم اهتمام دولت به مسائل معیشتی معلمان و فرهنگیان بوده. یا اینکه وزیر می خواهد نامزد نمایندگی مجلس شود(!)
🔹هر چه هست، به شهادت روند شش سال گذشته، آموزش و پرورش در آستانه هر انتخاباتی برای دولت مهم می شود. اگر معلمان و مدیران مدارس را با اولیا و دانش آموزان دارای حق رای جمع بزنید، جمعیتی انبوه (حدود 45 درصد کل رای دهندگان) را شامل می شود. آموزش و پرورش با نگرش انتخاباتی، نوعی #سازمان_رای و #ماشین_رای است.
♦️در آستانه هر انتخاباتی (مانند بهار 96 و انتخابات ریاست جمهوری)، ناگهان به شکلی معجزه آسا، گره مشکلات انباشته معیشتی فرهنگیان گشوده می شود و امتیازات مالی در قالب افزایش حقوق و اضافه کار و تسهیلات فصلی واگذار می گردد، بی آن که کسی پاسخ درستی درباره سوء مدیریت ها و اتفاقات تلخی مانند فساد 11 هزار میلیاردی صندوق ذخیره فرهنگیان بدهد.
🔹معرفی وزیر جدید نشان خواهد داد که رویکرد دولت به ماجرا، آموزشی و پرورشی، یا سیاسی و انتخاباتی خواهد بود. فراموش نکنیم آقای روحانی بعد از پیروزی در انتخابات 92، #محمد_علی_نجفی را نامزد تصدی وزارت آموزش و پرورش کرد.
♦️نجفی در انتخابات 92 ، عضو تیم هفت نفره تصمیم گیر برای معرفی نامزد نهایی "ائتلاف اعتدال و اصلاحات" بود. این تیم سرانجام رای به کناره گیری عارف و ماندن روحانی در انتخابات داد.
🔹در تابستان 95 هم علي صوفي (مشاور خاتمی و عضو شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان) اعلام کرد "محمدعلی نجفی رئیس ستاد انتخاباتی حسن روحانی شده است"؛ مدتی بعد، این سمت به محمد شریعتمداری واگذار شد تا نجفی به شکل متمرکز تر، به عنوان رئیس ستاد فرهنگیان در ستاد انتخاباتی روحانی فعالیت کند.
♦️متاسفانه غلبه نگاه سیاست زده و قدرت محور، موجب پسرفت شدید آموزشی و پرورشی در مدارس شده و همین امر، تهدید بنیه معرفتی و فکری و اخلاقی دانشگاه ها در سال های اخیر را موجب شده است.
@IMANI_mohammad
چرا ادعای اصلاح طلبان پذیرفتنی نیست؟
✍️ اصلاح طلبانی مانند علی صوفی مشاور خاتمی اذعان دارند محبوبیت روحانی به زیر 10 درصد رسیده است. آنها با همین اطلاع، و در توجیه ناکارآمدی طیف مورد حمایت خود در دولت و مجلس ادعا می کنند روحانی و فهرست امید، نامزد های مطلوب شان نبوده اند و این طیف در اثر اجبار و اضطرار نظارت شورای نگهبان، مجبور به تنازل شده اند.
🔹این سخن، چه قدر مسموع و پذیرفتنی است؟ اصلاح طلبان کدام نامزد را داشته اند که در انتخابات ریاست جمهوری یا مجلس رو نکرده اند؟! سید محمد خاتمی را که در اواخر ریاست جمهوری اش، با القابی مانند "شاه سلطان حسین بی کفایت" و "اردک فلج" و "مرد شنا در استخر و ناتوان از شنا در دریا" از او یاد می کردند و خواستار "عبور از خاتمی"بودند؟ یا مرحوم هاشمی، که او را -با عرض پوزش- مستبد و دیکتاتور و عالیجناب سرخپوش می نامیدند؟
♦️این طیف در انتخابات 92 محمد رضا عارف، و در انتخابات 96 اسحاق جهانگیری را در گود انتخابات داشتند اما ترجیح و تشخیص دادند که هر دو را کنار بگذارند. اصلاح طلبان در سال 92 از سر ناچاری، آویزان آقای روحانی شدند؛ چرا که به تصریح محمد علی نجفی (عضو شورای سیاستگذاری اصلاح طلبان) 3 روز مانده به انتخابات معلوم شد عارف در نظرسنجی ها، بیش از 8 درصد رای ندارد.
🔹کفایت جهانگیری نیز که از رایی مشابه عارف برخوردار بود، در اردیبهشت 97 با طنز تلخ "دلار جهانگیری" (حراج و حیف و میل 18 میلیارد دلار ارز از بیت المال به نرخ 4200 تومان) آشکار شد .
♦️اما درباره انتخابات مجلس. اصلاح طلبان کسانی چون عارف، محمود صادقی، پزشکیان، علی مطهری، محمد رضا تابش و ... را به مجلس فرستاده و در سه سال اول مجلس به اعتبار برخورداری از اکثریت، توانستند هیئت رئیسه و از جمله دو نایب رئیس مجلس را از میان خود انتخاب کنند. اما این طیف جز رادیکالسم، در کدام حوزه هنرنمایی کرده اند؟
♦️فرض کنیم مدعیان اصلاح طلبی موفق می شدند طیفی از تندروهای خود در تراز مجلس ششم یا شورای شهر اول تهران را به مجلس گسیل می کردند. بعدش چی؟ کارنامه مجلس ششم و شورای شهر اول در ذهن عامه مردم، بدترین کارنامه هاست که صرفا محل سیاست بازی و فرسایش و استهلاک فرصت های ملی بود.
🔹به همین دلیل هم مردم، مطلقا با استعفا و تحصن در مجلس ششم همراهی نکردند و شورای شهر اول با حکم وزارت کشور دولت اصلاحات منحل شد. مردم نیز در انتخابات بعدی مجلس و شوراها، انتخاب هایی کاملا متفاوت انجام دادند و به طور کامل از افراطیون مدعی اصلاحات عبور کردند.
♦️در انتخابات شوراهای سال 96، روزنامه اصلاحطلب آفتاب یزد فاش کرد کرباسچی از برخی نامزدها برای قرار گرفتن در لیست امید ، 2 میلیارد تومان مطالبه کرده است. بعدها عارف گفت که هرچند رئیس شورای سیاستگذاری بوده اما در دو روز آخر، در جریان تهیه فهرست 42 نفره ( از بین 700 نفر ) قرار گرفته است.
🔹این طیف، کدام دهن کجی به مردم را در کارنامه بیست ساله خود رو نکرده که بی کفایتی خود را به گردن شورای نگهبان می اندازد؟ اتفاقا اگر جایی محل انتقاد درست به شورای نگهبان باشد، تایید همین عناصر ناتوان اما سیاست باز و فرصت سوز است.
@IMANI_mohammad