یک قطره نفت هم نمیفروختیم
اما خیلی زیاد میفروختیم(!)
اظهارات مقامات دولت سابق درباره میزان فروش نفت ظاهرا از قاعده خاصی پیروی نمیکند.
دیروز پس از آنکه اعلام شد صادرات نفت ایران 40 درصد افزایش پیدا کرده و تمام درآمد آن هم به کشور بر میگردد، آقای همتی رئیسکل بانک مرکزی در دولت سابق گفت: میتوان حدس زد که منظور سال 1400 نسبت به سال گذشته بوده است. این موضوع از این منظر که میتواند تاثیر تحریمها را بر بودجه و اقتصاد کشور را کمتر کند، خبر امیدبخشی است. اما نکته مهم این است که در سال 2021 نسبت به سال 2020 قیمت جهانی نفت و فرآوردههای نفتی بیش از 60 درصد رشد داشته است بنابراین اگر هیچ تلاشی هم نمیکردیم، با همان صادرات سال قبل میتوانستیم نزدیک 60 درصد رشد در آمد داشته باشیم. بنابراین سؤال مهم من از دولت سیزدهم این است که سهم تلاش دولت سیزدهم در خنثیسازی تحریم چهاندازه بوده است؟
این سخنان و القای اینکه اگر دولت روحانی هم سرکار بود، درآمد نفت افزایش یافته بود(!) در حالی است که آقای نوبخت رئیسسازمان برنامه و بودجه، سال گذشته گفته بود «شدیدترین مرحله تحریم نفت در برابر غذا بود، اما الان در شرایطی هستیم که این بیانصافها و دژخیمان حتی برای غذا و دارو اجازه فروش یک قطره نفت را نمیدهند و اگر هم بهفروش میرسد، امکان تبادل مالی نباشد».
البته همین آقای نوبخت،۲۴ تیر ۹۵ هنگام بزک کاری برجام ادعا کرده بود: «اگر برجام نبود، امروز باید نفت در برابر غذا را تحمل میکردیم»!
یادآور میشود بیژن زنگنه وزیر نفت هم ۲۸ خرداد ۹۸ در مجلس گفته: «امروز، هیچ نفتی نمیتوانیم بفروشیم، حتی اگر بفروشیم، پولش را نمیتوانیم بیاوریم».
همچنین محمد جواد ظریف سه سال قبل در پاسخ خبرنگار روزنامه سوئیسی تاگس انسایگر که پرسید «صادرات نفت ایران از 2.5 میلیون بشکه در روز به بیش از یک میلیون کاهش یافته؛ آیا این در دراز مدت کافی است؟»، گفته بود «خیر، این کافی نیست و کمتر از میزانی است که ما در دوران تحریمهای سازمان ملل و قبل از توافق (برجام) می فروختیم».
مجموعه این اظهارات، درستی سخنان آقای همتی را رد میکند. اما حتی اگر فرض بگیریم سخن او درست است، باید پرسید چگونه است که هر گاه عناصر غربگرا در ایران سر کار میآیند قیمت نفت در دنیا سقوط میکند، اما وقتی که آنها کنار میروند (مثلا پس از دولت خاتمی یا روحانی)، قیمت نفت سیر صعودی پیدا میکند؟!
در واقع، ادعای تنش زدایی یکطرفه به جای منطق تهدید زدایی، و رویکرد منفعلانه «بهانهزدایی» به جای دیپلماسی فعال و تهاجمی، نوعا به نفع غرب و ضد منافع اقتصادی ایران عمل کرده است.
گفتنی است دولت روحانی پس از خروج آمریکا از توافق و در مذاکره با اروپا، ضمن تنازل از حقوق برجامی، به راهاندازی کانالهای موهنی مثل اس پی وی و اینستکس هم رضایت داده بود، اما اروپا حتی به همان وعده هیچ و پوچ هم عمل نکرد. طبق این وعدهها قرار بود اروپا درآمد فروش نفت ایران به طرف ثالث را دریافت کند و در ازای آن، غذا و دارو به ایران بفروشد!
روزنامه کیهان
@IMANI_mohammad
.
♦️رابطه معکوس مدیریت غربگرایان و قیمت نفت.
https://kayhan.ir/fa/news/234581/رابطه-معکوس-مدیریت-غربگرایان-و-قیمت-نفت
@IMANI_mohammad
.
♦️گزارش، فقط گزارش هایی که شما ها درباره "فتح الفتوح" بودن برجام و شکستن شاخ غول می دادید!
🔹در عمل و وقتی کار از کار گذشت، ثابت شد که برجام، معامله نقد در برابر نسیه و چک بی محل لغو تحریم هاست؛ بدون تضمین، بدون پیش بینی تادیه خسارت، بدون امکان شکایت موثر، بدون توازن در تعهدات و ناهمزمان در اجرای آن!
♦️درباره کدام یک از منافذ برجام به مردم گزارش دادید؟ اصلا کاری جز نثار فحش و تهمت به صاحب نظران منتقد هم بلد بودید؟!
🔹زبان دراز و دستان آلوده به خیانت، حکایت شماست.
♦️راستی امروز 27 دی، قرار بود طبق تقویم برجام، "روز اجرای توافق" باشد؛ دو ماه پس از آن که ایران همه تعهداتش را یکجا انجام داد و ضمن انتقال 97 درصد ذخائر اورانیوم غنی شده به خارج از کشور، 15 هزار سانتریفیوژ خود را اوراق کرد و در رآکتور اراک بتن ریخت.
🔹البته روز اجرای توافق -به مفهوم لغو همه تحریم ها که وعده روحانی بود- هرگز فرا نرسید. شش سال از آن روز گذشت، در حالی که تحریم ها بیش از دو برابر قبل از برجام شده است!
@IMANI_mohammad
انگار نه انگار
که چنین روزی هم بوده!
♦️رسانههای بزککننده برجام، دیروز را در سکوت و سانسور خبری برگزار کردند. دیروز 27 دیماه، طبق «برنامه جامع اقدام مشترک/ برجام»، سالگرد «روز اجرای توافق» بود. تیم مذاکرهکننده ظریف، برخلاف نام غلطانداز «برنامه اقدام مشترک»، پذیرفت که ابتدا طرف ایرانی تمام تعهداتش را به شکل نقد، یکجا، غیرقابل برگشت (یا با امکان بازگشت طولانیمدت) و در کمتر از دو ماه انجام دهد.
🔹این روند که از جمله شامل انتقال 9700 کیلو گرم (97 درصد ذخائر) اورانیوم غنیشده به خارج از کشور، اوراق کردن و ازهمگسیختن 15هزار سانتریفیوژ از مجموع 19هزار سانتریفیوژ، و بتنریزی در رآکتور اراک بود، 27 مهرماه 94 آغاز و تا 26 دیماه به انجام رسید.
♦️تازه پس از واگذاری نقد همه این امتیازات قرار بود، روز 27 دیماه 94، «روز اجرای توافق» برای لغو تحریمها باشد؛ روزی که هرگز فرا نرسید؛ نه در دولت اوباما و نه در دوره ترامپ و بایدن! دولت آمریکا از همان ابتدا به تعبیر آقای صالحی که خود از مذاکرهکنندگان بود، «دبّه» کرد.؛ تعلیق را جایگزین لغو تحریمها کرد و در ازای نمایش تعلیق یک تحریم، یک یا چند تحریم دیگر را به اجذا گذاشت!
🔹تحریمهای آیسا، سیسادا، ویزا و همچنین تدارک تحریمهای کاتسا، محصول این دوره دغلکاری دولت آمریکاست. پس از آن هم که ترامپ روی کار آمد، به واسطه کسب اطمینان از اینکه دولت روحانی در صورت خروج آمریکا و بازگرداندن تحریمها، از توافق خارج نمیشود، اقدام به خروج از برجام و زیرپا گذاشتن تمام تعهدات کرد. خانم موگرینی میگوید او این تضمین را از روحانی گرفته بود!
♦️مرور زمان آشکار کرد که برخلاف تبلیغات دهانپرکن درباره فتحالفتوح بودن برجام، این توافق پر از خسارت برای کشور بوده و منافذ بسیاری دارد. از جمله اینکه فاقد تضمین، و مکانیسم شکایت موثر برای مطالبه حقوق و خسارات ایران است، توازن ندارد، تکلیف لغو تحریمها در آن معلوم نشده بلکه به نحوی تنظیم شده که طرف مقابل توانسته در همین دوره اجرا، تحریمها را از 800 مورد به بیش از 1700 مورد افزایش دهد!
🔹این فاجعه در حالی رقم خورد که آقای روحانی چندبار گفته بود همه تحریمها در روز اجرای توافق لغو خواهد شد؛ از جمله:
♦️۲۰ فروردین۹۴ در مراسم روز ملی فناوری هستهای: «ما هیچ توافقی را امضاء نخواهیم کرد، مگر آنکه در اولین روز اجرای توافق، تمامی تحریمهای اقتصادی، همان روز و بالمرّه (یکجا) لغو شود».
🔹۲۳ تیر ۹۴ در گفتوگوی مستقیم به مناسبت امضای برجام: «عیدانه فراوان شد، تا باد چنین بادا ... امروز به ملت شریف ایران اعلام میکنم که طبق توافق، در روز اجرا (دیماه ۹۴) تمامی تحریمها لغو خواهد شد. تمام تحریمهای اقتصادی شامل مالی، بانکی، بیمه، حملونقل، پتروشیمی و فلزات گرانبها بالمره (یکباره) لغو خواهد شد و نه تعلیق».
♦️روزنامههای بزککننده برجام، شش سال قبل در تاریخ 27 دی ماه، تیتر و عکس تمام قد صفحه اول خود را به عناوین اغواکننده اختصاص داده بودند؛ تیترهایی مانند: «اعتماد: صبح بدون تحریم»، «شرق: اینک بدون تحریم»، «قانون: خلاص شدیم»، «ایران: فروپاشی تحریم»، «آفتاب یزد: تحریم رفت»، «آرمان: تحریمها به تاریخ پیوست»، «همدلی: تحریم تمام شد»، «ابتکار: تحریمها هم رفت»، و...
🔹این روزنامهها اما دیروز در ششمین سالگرد «روز اجرای برجام» ترجیح دادند رویشان را سمت دیگری بچرخانند و به یاد مخاطبان نیاورند که چگونه به کلاهبرداری آمریکا کمک رساندند.
♦️روزنامه کیهان
@IMANI_mohammad
.
بالاتر از موشک
🔹کوبندگی پهپاد ها و موشک های مقاومت، به جای خود محفوظ!
♦️اما دست بزن مقاومت، فقط پهپاد ها و موشک های نقطه زن نیست.
🔹از این تسلیحات مدرن مهیب تر، شجاعانی هستند که در برابر عربده مستکبران قد خم نکردند؛
♦️مظلومانی که نه فقط طاغوت های سعودی و اماراتی را ادب کردند؛ بلکه حقارت سیستم راداری و پدافندی فوق مدرن آمریکا را نشان دادند.
🔹آنها پیروان راستین امیر مومنان (علیه السلام) هستند که در خطبه ۹ نهج البلاغه فرمود: "وَ قَدْ أَرْعَدُوا وَ أَبْرَقُوا وَ مَعَ هَذَيْنِ الْأَمْرَيْنِ الْفَشَلُ وَ لَسْنَا نُرْعِدُ حَتَّى نُوقِعَ وَ لَا نُسِيلُ حَتَّى نُمْطِرَ .
♦️دشمنان غرّش کردند و با این همه فشل ماندند. و ما غرّش نمی کنیم، مگر که بباریم و نمی باریم مگر اینکه سیل جاری سازیم".
🔹این سنگ مقاومت و این کاخ شیشه ای مزدوران آمریکا و اسرائیل!
@IMANI_mohammad
.
قیمت نفت؛ مذاکره و موشک!
♦️قیمت نفت به بالاترین رقم از سال ۲۰۱۴ (آبان۱۳۹۲) رسید؛ یعنی زمانی که دولت خوش بین به غرب در ایران، با هیاهو، آماده توافق موقت با آمریکا می شد.
🔹دولت ما در این مدت، به نفع غرب به بازار آرامش داد، بی آن که منافع ما تامین شود. ابتدا قیمت۸۷ دلاری نصف شد. ما و سایر صادر کنندگان، برای همان درآمد سابق، باید دو برابر نفت می فروختیم!
♦️پس از آن هم که وابسته برجام شدیم، آمریکا زیرش زد و کوشید صادرات نفت ما را به صفر نزدیک کند. بالغ بر ۲۰۰ میلیارد دلار کاهش درآمد، حاصل بازی به روش مطلوب دشمن بود
🔹اما اکنون با وجود اینکه ایران توانسته صادرات ۵۰ هزار بشکه ای نفت را به بالای یک میلیون بشکه برساند (عرضه بیشتر در بازار)، قیمت نه تنها کم نشده، بلکه فزونی هم گرفته و پیش بینی می شود به ۱۰۰ دلار هم برسد.
🔹نکته مهم تر، تحلیل رویتر از علت ماجراست: "به دنبال تنشها در خاورمیانه از جمله حملات حوثیها به امارات، قیمت نفت به بالاترین حد در هفت سال اخیر رسید".
♦️آن مرحوم نیست ببیند که روزگار آینده، روزگار مذاکره به پشتوانه قدرت موشکی است؛ نه مذاکره از موضع ضعف.
@IMANI_mohammad
.
دو روش فروش نفت
با اجازه و بدون اجازه آمریکا!
🔹زمین تا آسمان فرق می کند که در برابر زورگویان دغلکار دنیا، با بی اعتمادی و اقتدار ظاهر شوید؛ یا از موضع خوش خیالی و اظهار ضعف و انفعال .
♦️قیمت نفت با برجام، نصف شد و به جایی رسیدیم که معاون آقای روحانی بگوید "اجازه فروش حتی یک قطره نفت، و در ازای غذا و دارو را هم به ما نمی دهند"!
🔹اما اکنون، در حالی که بی اعتنا به تحریم ها و وقت کشی آمریکا درباره احیای برجام، یک میلیون بشکه نفت می فروشیم، قیمت جهانی نفت نیز به رکورد ۸۷ دلاری آبان۱۳۹۲ باز گشته است.
@IMANI_mohammad
.
بدحال اورژانسی!
🔹خبرگزاری/کانال "خبرآنلاین" نوشت: "کیهان بعد از نگرانی برای روسیه،حالا غصه چین را می خورد". کانالهای اجاره ای هم عینا کپی کرده اند!
🔻کیهان نوشته: "هجمه عجیب غربگرایان به بزرگترین شریک تجاری اروپا! آمریکا واروپا و هواداران آنها، با همکاری بلندمدت ایران وچین مخالفند. غربیها خیلی بهتر ازما از جایگاه بیبدیل چین درجهان آگاهند، قراردادهای پرحجم آنها بیانگر واقعبینی و فهم درست از نقش چین دردنیاست. چین به بزرگترین شریک اروپا تبدیل شد و آمریکا را به رتبه دوم فرستاد.
🔻کشور، دهههاست، با رفتار قهرآمیز غرب روبهروست و با بازنگری در سیاست خارجی، درصدد ارتقای جایگاه از شریک رده پایین به دوست و همکار در روابط با چین است.
🔻در شرایطی که آمریکا با فشار تحریممیخواهد اقتصاد مارا درتنگنا قرار دهد، هر تدبیر ضدتحریمی بشدت با پروپاگاندای غربی روبرو میشود تا به موضوعی سیاه وضدملی تبدیل شود".
🔹با مزه اینکه کیهان، این متن را از خبرآنلاین بازنشر کرده و آدرس هم داده است!
🔹با این وصف، گویا گردانندگان برخی رسانه های اجاره ای حال مساعدی ندارند و نیازمند مراقبت های ویژه هستند.
@IMANI_mohammad
.
آلفرد جانسونِ خودمونه که؟!
🔹آقای زیباکلام قبل از اظهار نظر درباره هر موضوعی، ابتدا باید از باب قاعده "اعتراف العقلاء علی انفسهم جائز"، تست الکل بدهد.
♦️و دوم توضیح درباره یک پرسش: در هشت سال گذشته در چه حال و روز نامناسب عقلی بوده که مغز او به شعار "نه شرقی، نه غربی" و کج کارکردی دولت وقت قد نمی داد؟
🔹سوم؛ او احتمالا در اثر زوال حافظه به یاد نمی آورد که آذر ماه 92 در روزنامه شرق، از "دیپلماسی مثبت"، به عنوان نظریه شامخ خود دفاع کرده و نوشته بود:
♦️"اگر نامم به جای صادق، آلفرد یا دیوید، و نام فامیلی من هم به جای زیباکلام، جانسون یا اسمیت بود و به جای استاد دانشگاه تهران در دانشگاه «ییل» یا «استنفورد» تدریس میکردم، در آن صورت حتما برای وضع نظریه «دیپلماسی مثبت» در برابر «دیپلماسی منفی» در ایران به عنوان یک نظریهپرداز، شهره خاص و عام میشدم! و حتما صدها رساله فوق لیسانس و دکترا در خصوص بسط و تبیین نظریه دیپلماسی مثبت و منفی و انطباق آن با شرایط ایران و... به نگارش درآمده بود. اما خب اسمم صادق است و در محله بازارچه آبمنگل تهران بزرگ شدهام".
@IMANI_mohammad
.
🔹مقاومت یمن، مراکز راهبردی سعوی و امارات در حوزه های نظامی و اقتصادی را نقطه زنی و منهدم می کند؛
♦️اما اشغالگران درمانده، مرتکب کشتار شهروندان و کودکان مظلوم یمنی می شوند.
🔹این وضعیت، اعلام پیشاپیش شکست سعودی و امارات است.
♦️حیثیت زایل شده اشغالگران در این جنگ نابرابر، قابل ترمیم نیست.
@IMANI_mohammad
.
زبان بدن
♦️این تصویری است که سایت بی بی سی، برای مذاکرات امروز لاوروف با بلینکن در ژنو و درباره بحران اوکراین انتخاب کرده است.
🔹زبان بدن، نمادی از موضع ضعف یا قوت طرفین در بحران شکل گرفته است.
@IMANI_mohammad