اصلاح طلبان چپ از کجا
با محسن هاشمی پدر کشتگی دارند؟
✍اصلاح طلبان چپ شامل حزب اتحاد ملت (مشارکتی های سابق) و اعتماد ملی و حتی خاتمی، چرا به شدت با شهردار شدن محسن هاشمی مخالفت می کنند؟ بخشی از این مخالفت تند و تیز به رقابت بر سر قدرت مربوط می شود. اما ماجرا عمیق تر از این حرف هاست.
♦️این طیف به مغهوم واقعی کلمه با محسن هاشمی پدر کشتگی دارد. آنها ناجوانمردانه در دوره استیلای خود بر دولت موسوم به اصلاحات، از مرحوم هاشمی، عالیجناب سرخپوش قتل های زنجیره ای ساختند. فراتر از اینها، با انواع نیرنگ کوشیدند هاشمی وارد مجلس ششم نشود چون در این صورت رئیس مجلس می شد و سر اصلاح طلبان بی کلاه می ماند. http://fi9.ir/pe7i6o
🔹محس هاشمی پیش از این اصلاح طلبان را صراحتا متهم به تقلب کرده است. او 9 دی 1391 در مصاحبه با روزنامه بهار سخنانی درباره افراطی گری و تقلب این طیف گفت که برای فهم کینه امروزشان کفایت می کند؛ بخوانید:
🔻نمي توان خيلي از مسائل را واضح مطرح كرد چون باعث كدورت مي شود. پس از دوم خرداد گروهي كه اصلاح طلب نام گرفته و قدرت را در دست گرفته بودند، مغرور شده و همين غرور باعث شد به سمت افراط بروند. در خيلي از مسائل افراط شد. جامعه ما يك جامعه ديني است و در دوران اصلاحات مسائلي مطرح شد كه با مسائل ديني در تضاد بود.
🔺درست است كه صحبت از چند صدايي مي كردند اما خودشان به سمت تك صدايي رفتند و نتيجه اش اين شد كه اختلافات بالا گرفت انتخابات شوراهاي دوم، نخستين جايي بود كه اصلاح طلبان به دليل شكاف هاي ايجاد شده و اختلاف ها شكست خوردند.
🔻ادعای انتقال ستاد نامزدهاي اصلاح طلب به ستاد هاشمي در مرحله دوم انتخابات سال 1384 همه الكي بود. هيچ نيرويي نفرستادند. مصاحبه هم كه مي كردند اين را جا مي انداختند كه ما هم هاشمي را قبول نداريم. شعار بد و بدتر را مطرح كردند كه ريزش بسيار زيادي در رأي ايجاد كرد. هيچ كس از جناح اصلاح طلب هاشمي را تأييد نكرد.
🔺ايشان (هاشمی) در انتخابات مجلس ششم بيستم شد، اگر صندوق ها را باز مي كرديم شايد انتخابات تهران باطل مي شد. كتابي هست به نام «انصراف» كه حاج آقا دلايل انصراف شان را از انتخابات مجلس ششم نوشته اند. آن موقع مسئول انتخابات (تاج زاده رئیس ستاد انتخابات بود) فهرست را مي خواند ولي اسم ايشان را نمي خواند. من مدام تماس گرفتم و گفتم چرا نمي خوانيد گفت ما هنوز به رأي آيت الله هاشمي شك داريم(!)
🔻بعد شكايت شد و يك بساطي راه انداختند كه اگر يادتان باشد كاريكاتور «آقاسي» را كشيدند. من آن موقع رئيس دفتر حاج آقا بودم، به شوراي نگهبان شكايت شد. برخي از صندوق ها را باز كردند و هر صندوقي كه باز مي شد آراي آن مخدوش بود و باطل اعلام مي شد.
🔺تا 30 درصد بازشماري شد و حاج آقا بيستم شد، بعد گفتند ديگر ادامه ندهيد چون مجبور مي شوند انتخابات تهران را باطل كنند. وقتي از 30 به 20 رسيدند ديدند انتخابات در تهران مخدوش است. افراطي هاي اصلاح طلبان و اجرايي هاي آنها #تقلب كرده بودند.
@IMANI_mohammad
https://sapp.ir/imani_mohamad_51
طیف چپ، مرحوم هاشمی را عالیجناب سرخپوش قتلهای زنجیره ای خواندند. بعدها محسن هاشمی، تقلب اصلاح طلبان علیه هاشمی را در انتخابات مجلس ششم فاش کرد. اصلاح طلبان بامحسن هاشمی پدرکشتگی دارند.
@IMANI_mohammad
🔹نسرین وزیری دبیر سیاسی خبرآنلاین/ همکار روزنامه آرمان:
♦️اونایی که شرمنده بودند به هاشمی رفسنجانی گفتند«عالیجناب سرخپوش» یا در برابر این لقب سکوت کردند، حواسشون هست همین کار را دارند با محسن هاشمی میکنند؟
https://eitaa.com/IMANI_mohammad/99
سِت کُت و پیژامه مارک دار!
✍ آدم هایی که کت می پوشند (و احیانا کراوات می زنند) اما پیژامه را روی آن می کشند، حتما دیده می شوند؛ اما نه به دیده احترام. به چشم لوده ای که بالاخانه را اجاره داده یا کلا کرکره را پایین کشیده و تعطیل است!
♦️اما با این وجود، چنین تیپ هایی ، هزار بار شرف دارند بر جماعتی که لاف روشنفکری می زنند و سنگ آزادی خواهی و دموکراسی و انتخابات بر سینه می کوبند، اما سر بزنگاه که یک جنازه مدفون از زیر خاک بیرون کشیده می شود، فیل شان یاد دیکتاتور سفاک و سرکوبگری مثل رضاخان را می کند!
🔹بعضی هایشان می دانند و برخی ندانسته، ادای آدم های عاشق را درباره دیکتاتور پهلوی می کنند، بی آن که بگویند یا بدانند که رضا پالانی را انگلیسی ها با کودتای سوم اسفند 1299 سر کار آوردند و 1304 به شاهی رساندند و به واسطه همو، بساط مشروطیت و قانون نیم بند را برچیدند.
🔸شهریور 1320 هم که اقتضای منافعشان در جنگ جهانی دوم، اشغال ایران و کمک به شوروی در مقابل ارتش هیتلر بود، رضاخان را مانند دستمال مصرف شده، دور انداختند و فرزند بی شخصیت تر و سرسپرده تر او را به ملت ایران تحمیل کردند.
♦️بدین ترتیب ملت ایران برای 53 سال، روی قانون و آزادی و انتخابات و استقلال و عزت را ندید. صدها فرزانه خدمتگزار چون شهید مدرس، به خاطر سرسپردگی رضاخان به انگلیس قربانی شدند.
🔹آنها که با پیدا شدن یک مومیایی، بی هوا برای دیکتاتور پهلوی هورا و هوار کشیدند، حواس شان باشد که دیگر کت آزادی خواهی و دموکرات مآبی نپوشند. پیژامه دفاع از دیکتاتور، فقط با عرق گیر مارک "انگلوفیل" و "یانکوفیل" سِت می شود.
@IMANI_mohammad
https://sapp.ir/imani_mohamad_51
https://igap.net/IMANImohammad
ترامپ و اروپا در کنار هم
کدام سناریو را بازی می کنند؟ -۱
✍ 27 دی 1395 آقای روحانی گفت «برجام یک توافق دوجانبه نیست که ترامپ بگوید خوشم میآید یا بدم میآید». اما به فاصله یکی دو ساعت، جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید در دولت اوباما واکنش نشان داد.
♦️او گفت «ما برای آینده برجام در دولت بعدی تضمین ندادهایم. اوباما بارها گفته که این دولت درخصوص آنچه دولت بعد میکند، هیچ تضمینی نداده است. دولت بعدی بر اساس اینکه چه چیزی را در راستای منافع ملی تشخیص میدهد، تصمیم مقتضی را در قبال توافق خواهد گرفت»!
🔹اکنون برایان هوک، نماینده دولت ترامپ در مذاکرات برجامی با اروپا، همان موضع دولت اوباما را تکرار می کند و می گوید "برجام یک پیمان یا توافقنامه اجرایی نیست و هیچ امضایی ندارد بلکه تنها یک تعهد سیاسی از سوی دولتی است که دیگر در قدرت نیست". برجام همین قدر بی چفت و بست منعقد شده است!
🔸کلاهبردارانی بوده اند که فریب داده و امتیاز گرفته اند؛ حالا هم سر می دوانند. چون برجام بر خلاف هر قراردادی،نه ضمانت اجرا دارد، نه تعهدات آن همزمان بوده، نه امتیازهای واگذار شده توازن داشته ، نه -حداقل برای چندین سال- بازگشت پذیر است، و نه می توان شکایت موثری انجام داد. فاقد هر نوع بازدارندگی برای نقض نشدن!
♦️دیروز دنیس مویلنبرگ مدیر عامل بوئینگ گفته است همگام با سیاست دولت ترامپ، تحویل هواپیماهای مسافربری فروخته شده به ایران را به تاخیر می اندازد. یعنی آمریکا حداقل تعهد برای کارشکنی نکردن در زمینه فروش هواپیما را هم زیرپا گذاشته است. لغو تحریم ها تمام توهمی بود که غرب در برابر دریافت امتیازهای آنی و عینی، برای ما فاکتور کرد.
@IMANI_mohammad
https://sapp.ir/imani_mohamad_51
https://igap.net/IMANImohammad
ترامپ و اروپا در کنار هم
کدام سناریو را بازی می کنند؟ -۲
♦️حالا ترامپ طبق روال یک سال گذشته، ادای دیوانه ها را در می آورد و به اروپایی ها می گوید ولم کنید می خواهم از برجام خارج شوم! اروپایی ها نیز طبق همان تقسیم کار، قربان صدقه آمریکا می روند تا این کار را نکند! بعدش هم از کیسه دولت روحانی می بخشند و قول می دهند ایران را قانع کنند تا کوتاه بیاید و امتیازهای جدیدی - این بار در حوزه قدرت بازدارنده موشکی و نفوذ منطقه ای - بدهد! انگار نه انگار که حقوق ایران در حال نقض است.
🔸بعد از این خیمه شب بازی، ترامپ می گوید فعلا در برجام می مانیم؛ در حالی که مفاد آن را پیاپی زیر پا می گذارد. ضمنا تحریم ها را با بهانه های دیگر بر می گردانند یا تشدید می کنند. اما در این سو جماعتی منفعل، طبق عادت (و شاید سناریو) جشن می گیرند که دیدید پوسته برجام ماند و ترامپ نتوانست لغو کند! پس برویم سراغ گردن کج کردن دوباره پیش پلیس خوب (انگلیس و فرانسه)!
🔹ماجرایی را که وبگاه «آکسیوس» مهر 96 فاش کرد به خاطر دارید؟ ترامپ در جلسهای که برای رایزنی درباره توافق تجاری با سئول انجام شد، به «رابرت لایتیزر»، رئیس دفتر نمایندگی تجاری آمریکا دستور می دهد "برای امتیاز گرفتن از کره جنوبی در مذاکرات، بگویید من دیوانهام. 30 روز فرصت دارند. اگر از آنها امتیاز نگیرید، از توافق تجاری با کره جنوبی خارج میشوم".
🔸نماینده تجاری آمریکا پاسخ می دهد "بسیار خوب، پس من به کرهایها میگویم که 30 روز مهلت دارند". اما ترامپ بلافاصله می گوید«نه، نه، نه. شما نباید اینطوری مذاکره کنید. نباید به آنها بگویی که 30 روز مهلت دارند. میگویی، این آدم دیوانه است و هر لحظه ممکن است از توافق خارج بشود. هر لحظه"!
♦️یک بار برای همیشه باید به این دلقک بازی پایان داد!بوش هم از این دلقک بازی ها می کرد اما پوزه او را به خاک کشیدیم در همین منطقه و با سرشکستگی رفت.
@IMANI_mohammad
https://sapp.ir/imani_mohamad_51
https://igap.net/IMANImohammad
هدایت شده از حسین شمسیان
حسین شمسیان:
حاج آقا استراتژیک!
✍آقای آشنا از اینکه کیهان به اقدام ضد میهنی آقای ظریف پرداخته عصبانی شده و مدعی شده او فرمانده(!)میدان دیپلماسی است و کیهان از پشت به فرمانده خنجر زده!
🔺آقای آشنا نمی تواند متوجه شود صفات فرمانده چیست و اصلا فرمانده یعنی چه!؟ چراکه با این چیزها حداکثر در کتاب ها آشنا شده ! قضای روزگار صندلی بلندِ «ریاست مرکز تحقیقات استراتژیک ریاست جمهوری» را زیر پای داماد یک وزیر اطلاعات اسبق گذاشته و او احساس دانایی می کند!
اما خوب است بدانید که آقای ظریف در شورای روابط خارجی آمریکا گفته بود:
🔴«نه ایران و نه عربستان سعودی نمیتوانند هژمون منطقه ما باشند... باید به دنبال منطقهای قدرتمند باشیم،نه دنبال قدرتمندترین بودن در این منطقه(!) ما برای مستثنا کردن یکدیگر و تبدیل شدن به قدرتمندترین در منطقه، منطقه را نابود کردهایم(!) باید این روند را متوقف کنیم»!
🔴مگر بن سلمان و ترامپ و دیگر وحوش عالم حرفی جز این می گویند!!؟ آنها هم می گویند شما در حال گسترش هلال شیعی هستید و با اینکار منطقه را به آتش کشیده اید! این را تا بحال نشنیده بودی حاج آقا استراتژیک !!؟
🔴 این ننگ را باید به کجا برد که وزیر خارجه کشورمان پیش آمریکایی ها درد دل می کند و مُهر تایید به حرف آنها می زند که«ما منطقه را نابود کرده ایم»!!
🔴این چه فرماندهی است جانفشانی های سربازان خط مقدم جبهه نبرد با داعش را، معادل نابودی منطقه می داند!؟
🔴 کدام فرمانده را سراغ دارید که خون سربازان وطن را سر میز مذاکره،به ثمن بخس بفروشد و حرف دشمن شاد کن بزند!؟
🔴 این چه فرماندهی است که نمی داند نبرد های ما در منطقه، از سر برتری جویی نسبت به عربستان نیست!! یعنی حتی از درک سطح مناقشه هم ناتوان است و آن را انقدر پایان می داند!؟
🔴این چه فرماندهی است که هنوز نفهمیده ما در جبهه جنگ با داعش ، جوابگوی یک جنگ تحمیلی تمام عیار نیابتی هستیم و اگر دفاع نکرده بودیم، ایران هزار بار از سوریه ویران تر شده بود!
🔴اتفاقا اگر سفیر یک نبرد ، در اردوگاه دشمن حرفی بزند که رزمنده میدان را تضعیف کند،خیانتی آشکار کرده و مستحق مجازات است.
🔴 یادمان نرود، آقای ظریف قبلا در همین شورای روابط خارجی آمریکا، در گفتگو با هاله اسفندیاری،برای توافق هسته ای، گرای انتخاباتی داده و گفته بود:«اگر با ما توافق نکنید،مردم به تندروها رای خواهند داد»! آمریکایی ها هم که دیدند اینها برای ماندن در قدرت، از پرداخت هر بهایی ابا ندارند، برجامی را که فرجامش را می بینم تقدیم کردند!
http://uupload.ir/files/rg5t_a.png
https://eitaa.com/h_shamsian
https://sapp.ir/shamsian
https://iGap.net/H_shamsian
https://instagram.com//H_shamsian
خسارت بزرگ برجام ؛
اعتبار زدایی از دولت در نگاه غرب
✍ برجام در ادراک و تصور غرب، از دولت روحانی #اعتبار_زدایی کرده است. آمریکا و اروپا به اعتبار برجام زدگی حادّ آقای روحانی، تهدیدها و هشدار های تیم او به تلافی را #معتبر نمی دانند. این بزرگ ترین خسارت برجام است. در واقع، برجام ضمانت ندارد و 27 ماه است از زمان اجرا زیر پا مانده، چون غرب این گونه می فهمد که هر معامله ای با برجام بکند، روحانی باز هم پای آن می ماند.
♦️اینجا تناقض بزرگی اتفاق افتاده است. تیم روحانی و ظریف، از یک طرف چنان برجام را بزرگ و مقدس ساختند که آن را از یک رفتار تاکتیکی در حوزه دیپلماسی، به یک راهبرد مقدس ارتقا دادند. مذاکره و توافق، برای هر کشوری طریقیت دارد؛ یک ابزار مشروط و طرفینی است. اما روحانی و تیمش به خود توافق، اصالت و موضوعیت بخشیدند. بنابراین مشتاقانه سراغش رفتند و به نحوی رفتار کردند که گویا حاضر به توافق به هر قیمت و ماندن و اجرای -یکطرفه آن- به هر قیمت هستند!
🔸تناقض کجاست؟ آنها نگاه حیثیتی به برجام داشتند و ماجرا را ناموسی کردند؛ چنان که هیچ صاحب نظر منتقدی نتواند درباره منافذ و خلل آن چون و چرا کند یا اگر کرد، شنیده نشود. اما همین موضوع حیثیتی، وقتی با دست درازی پیاپی آمریکا و اروپا مواجه می شود، برخی مدیران غیور برجام زده، تمام غیرت و حساسیت خود را غلاف می کنند و رو به سمتی دیگر می چرخانند؛ یعنی که گستاخی طرفی را -که آنها را شریک راهبردی می پنداشته اند اما هرگز نبودند- نمی بینند!
🔹تا این رویکرد صد در صد غلط دگرگون نشود، برجام از سوی غرب، به ابتذال بیشتری کشیده خواهد شد و بیشتر زیر دست و پا خواهد ماند. دولت روحانی قبل از هرچیز باید اعتبار ملکوک خود نزد دشمنان ملت ایران را باز سازی کند. حیثیت دولت، باید در تراز اقتدار نظام جمهوری اسلامی بازسازی شود.
@IMANI_mohammad
https://sapp.ir/imani_mohamad_51
https://igap.net/IMANImohammad
سالی ۳ بار سکته برجام را چرا پذیرفتند ؟!
✍ شگفتی و تلخی یک ماجرا در روند توافق برجام هرگز کهنه نخواهد شد و آن اینکه در سکوت توام با رضایت تیم مذاکره کننده ما، کنگره آمریکا مصوبه ای گذراند مبنی بر اینکه دولت این کشور هر 4 ماه یک بار، ضمن گزارش درباره روند پایبندی ایران، تعلیق تحریم ها را تمدید کند! یا به عبارت دیگر بتواند دبّه کند!
♦️دولت آمریکا به اعتبار سوابق بدعهدی اش، در وضعیت عادی هم قابل اعتماد نبود، چه رسد به اینکه بخواهد هر 4 ماه یک بار، یک سکته به توافق بدهد. تیم مذاکره کننده ما - از بس دولت برای توافق هول و دستپاچه بود - یک بار برای 10-15 سال تعهد داد و ظرف 2 ماه همه تعهداتش را با شتاب تمام به اجرا گذاشت. اما در مقابل پذیرفت که آمریکا سالی 3 بار به برجام شوک و سکته بدهد!
🔹یک عایدی مهم این اتفاق آن بود که هیچ سرمایه گذار خارجی جرئت نکرد همکاری میان مدت- بلند مدت که بماند- با ایران داشته باشد. ظرف 4 ماه کدام، همکاری اقتصادی جدی را می توان انجام داد؟! بنابراین برجام برخلاف تصور، تبدیل به شمشیر داموکلس تهدید و القای بی ثباتی نسبت به محیط اقتصادی پر سود و جذاب ایران شد.
🔸 با این اوصاف چرا باید شگفت زده شویم که تیم آمریکایی پس از اعلام توافق، جشن گرفتند؟ آنها بعدها گفتند باورشان نمی شد تیم مذاکره کننده ایران، توافقی با چهارچوب برجام را بپذیرد. جشن و پایکوبی شرمن و جان کری توجیه داشت. اما این طرف برای چه جشن گرفته بودند یا اصرار داشتند حال و هوای جشن و فتح الفتوح را به مردم منتقل کنند؟
@IMANI_mohammad
https://sapp.ir/imani_mohamad_51
https://igap.net/IMANImohammad
هیچ کس این فرافکنی را نمی پذیرد
✍آقای روحانی دیروز برای دومین بار از وزرا و اعضای کابینه خود به خاطر ناامیدی گله کرد. او هفته قبل هم از اینکه وزرا ساکتند و از عملکرد دولت دفاع نمی کنند، انتقاد کرده بود.
♦️کابینه دوازدهم بدون کمترین درد سر توانست از مجلس همسو با دولت رای اعتماد بگیر و حتی وزرای ناکارآمدی مانند وزیر راه و شهرسازی، این بار چند ده رای بیشتر گرفتند. در جریان استیضاح اخیر سه وزیر هم که معلوم شد اکثریت مجلس با دولت است و ایرادات و سوء عملکردهای دولت را لاپوشانی می کند. http://fi9.ir/zj1fof
🔹امروز در میان کارشناسان و حتی طیف های حامی دولت این اتفاق نظر وجود دارد که دولت قبل از هر چیز از ضعف فرماندهی توانمند و کاربلد در امر اجرایی رنج می برد.
🔸از طرف دیگر، پس از آشکار شدن ناکارآمدی برجام و نقض غرض تبلیغ کنندگان آن، دولت هیچ نقشه راه و راهبرد و برنامه دیگری برای تدبیر امور ندارد. طبعا نه کسی به دیپلماسی التماسی در دنیا بها و پاداش می دهد. و نه با یک وزارت خارجه - حتی اگر کارش را درست انجام می داد که نداد- می شد جور 6-25 وزارتخانه و معاونت دیگر را کشید.
♦️در این وضعیت که آقای روحانی مسئول و مقصر اصلی آن است، فرافکنی و تخطئه و سرزنش وزیران، حتی از سوی روزنامه های حامی دولت نیز خریدار ندارد. حتی روزنامه رسمی دولت نیز چند ساعت تعطیلی تلگرام را بر تیتر سخنان روحانی ترجیح داده است.
@IMANI_mohammad
https://sapp.ir/imani_mohamad_51
https://igap.net/IMANImohammad
میدان جنگ در صحنه سازی صلح گم شد
✍رهبر معظم انقلاب امروز بر اساس واقعیت ها گفتند "دشمنان ما فهمیدهاند که در جنگ سختِ نظامی طَرفی نخواهند بست. بنده قبل از این هم در دورهی رئیسجمهور دیگر آمریکا گفتم که دوران بزن و دررو گذشته است. بزنید، میخورید. میدانند این را که اگر ضربه بزنند، چند برابر ضربه خواهند خورد. امروز اتاق جنگِ علیه ما، #وزارت_خزانهداری_آمریکاست. خب، راه مقابله چیست؟ به اقتصاد خودمان بپردازیم".
♦️واقعیت این است که اگر وزارت خارجه آمریکا در پیشانی جنگ دیپلماتیک با ما قرار داشت، اما در خدمت نقشه اتاق جنگ اقتصادی در وزارت خزانه داری عمل می کرد و گاه نقش عملیات فریب را برعهده داشت. در همین پنج سال که دولت ما خیال می کرد راه رونق اقتصادی، حصول و اجرای توافق است، وزارت خارجه و وزارت خزانه داری آمریکا سرگرم بستن راهای دور زدن تحریم ها و منصرف کردن کشورها از تعامل اقتصادی با ایران بودند (و در عین حال بر گسترش صلدرات مصرفی به ایران اصرار داشتند). اما این طرف به غلط و دروغ ادعا می شد سایه جنگ را از سر کشور برداشتیم!
🔹در واقع وزارت خارجه آمریکا بازوی جنگ اقتصادی فزاینده ای بود که در وزارت خزانه داری سیاستگذاری می شد. اما این طرف، اولا جنگ جاری و روبه تشدید اقتصادی- به اعتبار فریب برجامی- آتش بس و دوران صلح و مشارکت و همکاری پنداشته شد. به قول حافظ "شیوهٔ چشمت فریب جنگ داشت- ما غلط کردیم و صلح انگاشتیم / ...گفت خود دادی به ما دل حافظا- ما محصل بر کسی نگماشتیم"!
🔸ثانیا به خاطر دیپلماسی زدگی محض و غلبه این نگاه بسیط که با توافق محض و بدون حمایت از تولید داخلی و مدیریت واردات می توان به رونق اقتصادی رسید، از کارکرد تیم و ستاد اقتصادی دولت غفلت شد. در اصل در برابر وزارت خزانه داری (جنگ) آمریکا که جور پنتاگون را می کشید، این طرف ستاد اقتصادی دولت، طفیلی دیپلماسی التماسی و راهبرد "واردات چشم پرکن"! قرار گرفت و فاقد نقشه و انسجام و همپوشانی عملیاتی بود.
♦️در دوران کمیابی منابع ارزی با وجود اینکه، هم می گفتند #خزانه_خالی_است و هم دیدند دشمن بر سر دسترسی به درآمدهای ارزی مضیقه ایجاد می کند، راه واردات بی رویه را به سودای طمطراق بازار (پر کردن چشم عوام و سطحی نگران) باز گذاشتند. اکنون یک تدبیر مهم، تجدید سازمان ستاد اقتصادی دولت در تراز اتاق فکر و فرماندهی و عملیات اقتصاد مقاومتی است.
🔹آقای روحانی به جای گله عمومی از وزرایی که خود گماشته اما با ریسمان وابستگی به برجام دست و پایشان را بسته، باید ضمن تغییر در سیاست کلی خود (اتکال و امید به دشمن)، نسخه اقتصاد مقاومتی را که در کشورهای مختلف با موفقیت آزموده شده، به اجرا بگذارد.
🔸بستن راه واردات کالاهای دارای مشابه داخی یا لوکس، سخت گیری در مقابل قاچاق چند ده میلیارد دلاری، عملیاتی کردن دیپلماسی اقتصادی در منطقه و جهان غیر غرب، کانالیزه کردن نقدینگی سرگردان و مخرب به سمت فعالیت های اقتصادی مولد و تضمین شده از سوی دولت (مثلا در حوزه مسکن که چرخ 250 شاخه شغلی و صنعتی را به حرکت در می آورد)، حساب کشی تولید محور از رفتار سوداگرانه بانک ها، عملیاتی کردن بودجه و حذف انبوه رانت های پنهان در زیرمجموعه دولت، از جمله تدابیری است که می تواند ضمن تقویت اقتصاد ملی، حربه های جنگ اقتصادی دشمن را کُند نماید.
@IMANI_mohammad
https://sapp.ir/imani_mohamad_51
https://igap.net/IMANImohammad
سوء مدیریت سه قفله
ائتلاف مدعیان اعتدال و اصلاحات
✍ شورای شهر قفل شده است. آنها که با پول و پروپاگاندای تلگرامی، شورای شهر را قبضه کردند، 8 ماه است پایتخت را در بلاتکلیفی نگاه داشته اند و حالا هر سر این طیف می خواهد، غنیمت شهرداری را مال خود کند!
♦️ائتلاف مدعیان اصلاحات و اعتدال، قفل بزرگتری هم به دولت زده اند. آقای روحانی هر دو هفته یک بار، به کابینه حمله می کند؛ انگار که رئیس دولت، کس دیگری است و او می خواهد از موضع یک قهرمان، وارد گود انتخابات شود! از نا امیدی وزرا انتقاد می کند اما گرد نا امیدی نسبت به کل کابینه را در افکارعمومی می پراکند.
🔹گفته می شود وزیر بهداشت چند هفته است قهر کرده؛ او با طرح تحول سلامت، گل سر سبد کابینه بود که بودجه بسیاری را از زیرساخت های درمانی و پزشکی دریغ کرد و به هزینه های روزمره ای اختصاص داد که باید در انتخابات موثر واقع می شد. اما حالا که یک سال از انتخابات می گذرد، وزیر میلیاردر گویا مورد اعتنا قرار نمی گیرد.
🔸تیم اقتصادی روحانی با هم اختلافاتی دارند که در ستاد دولت برطرف نمی شود؛ چون روحانی در ستاد، اِشراف و برش کافی ندارد. مدتهاست بگو مگوهای ترکان با آخوندی، آخوندی با سیف، حجتی با جهانگیری، قاضی زاده با ربیعی، و برخی دولتمردان با نوبخت، به جای حل در دولت، به فضای مجازی و تلگرامی و پشت تریبون های رسمی کشیده می شود.
♦️دولت بازار ارز را فریز کرد و عملا ارزی عرضه نمی شود؛ هر چند که در بازارهای غیر رسمی، دلار 6 هزار تومان معامله می شود. برخی سوء تدبیر ها موجب رکود اقتصادی در کنار افزایش سه برابری نقدینگی سرگردان شده است.
🔹اما در این بحبوحه، ائتلافیون مدعی اصلاحات و اعتدال، شورای شهر و دولت موسوم به تدبیر و امید را به بن بست بی تدبیری و ناامیدی کشانده اند و از بیانش هم ابایی ندارند. آنها مجلس را هم به سمت انفعال سوق داده اند تا سوء مدیریت و ناکارآمدی، سه قفله شود! آیا این از سر بی کفایتی و نادانی است یا نقشه و پروژه نفوذی ها و یا ترکیبی از هر دو؟!
@IMANI_mohammad
https://sapp.ir/imani_mohamad_51
https://igap.net/IMANImohammad
با قاچاق پول به ایران می آورد
اما هندوانه زیر بغل ظریف می گذارد!
✍کانال های بزک کننده شیطان بزرگ، از قول کیم سئونگ هو سفیر کره جنوبی به تمجید از برجام پرداختند. او گفته است:
🔻عکسی که از دیدار رهبران دو کره دیدم، مرا یاد عکسی عکسی مربوط به امضای برجام انداخت که در آن وزرای خارجه قدرتمندترین کشورها در کنار هم بودند، در حالی که دکتر ظریف در وسط این صف ایستاده بود. آن عکس مرا تکان داد. به خوبی میدانم که چقدر برای یک کشور سخت است که حتی یک به یک با ابرقدرتها مذاکرهکند.
🔻به خودم گفتم این ایرانیانی که با موفقیت کشورهای قدرتمند را متقاعد کردند، همتایان من خواهند بود. احساس ضعف کردم. همچنین با حسادت نه تنها آنچه بهدست آورده بودند را، بلکه چگونگی رسیدن به آن را تحسین کردم. ایران از طریق تعامل به این موفقیت دست پیدا کرد".
🔹این در حالی است که جناب سفیر، پیش از این زیرآب برجام را به طور مستند زده است. کیم سئونگ هو سفیر در کنفرانس بورس فاینکس تصریح کرد برخلاف مفاد برجام،نمی تواند هزینه های سفارت را از طریق سیستم پولی و بانکی بین المللی به ایران بیاورد و مجبور به قاچاق پول است :
♦️کسانی که برجام را پذیرفتند باید هم اکنون بانکهای خود را مجاب کنند که پولهای ایران را به این کشور انتقال دهند و مانع شدن از این موضوع، اکنون غیرقانونی است.
♦️این تاسفآور است که سفارت کره جنوبی با وجود اجرایی شدن توافق برجام هنوز پول سفارت خود را از طریق #قاچاق به ایران میآورد.
♦️کنارهگیری شرکتهای خصوصی از اینکه نمیخواهند وارد تجارت شوند قابل تامل است.این نگرانی اکنون برای شرکتها وجود دارد که به آنها حمله شود و منهدم شوند.
🔵یادآور می شود هم اکنون بنابر تصریح دکتر ظریف، حتی وزارت خارجه نیز برای باز کردن یک حساب بانکی در انگلیس و دیگر کشورهای اروپایی با مشکل مواجه بوده و امکان این کار فراهم نیست.
@IMANI_mohammad
https://sapp.ir/imani_mohamad_51
https://igap.net/IMANImohammad
حافظ پیش بینی دیگری هم کرده است؛ من از بیگانگان هرگز ننالم/ که با من هر چه کرد آن #آشنا کرد!
وزارت اطلاعات پارسال یک نفوذی را در دفتر آشنا دستگیر کرد که احتمالا کارش مبارزه با ریا بود!
@IMANI_mohammad
اسرائیل شیشه عمر خود را می شکند
✍سابقه نداشته افتتاح سفارت یک کشور در کشور دیگر چنان بدشگون باشد که به قتل عام قریب 50 نفر و زخمی و مجروح کردن 1700 شهروند دیگر در کشور میزبان منتهی شود. اما نه رژیم اشغالگر قدس، یک کشور و رژیم مشروع است و نه بیت المقدس، به پایتختی این رژیم پذیرفته شده و نه آمریکا، مراعات حداقل حقوق مردم فلسطین را می کند.
♦️بنابراین، پیش پای سفیر آمریکا که می خواهد به سفارت غیر قانونی در بیت المقدس نقل مکان می کنند، ده ها انسان بیگناه را قربانی می کنند و به خاک و خون می کشند. 1750 گوسفند را هم با این سبعیت نمی شود ظرف چند ساعت سلاخی کرد تا چه رسد به انسان های صاحب خانه ای که معترض اشغالگری هستند.
🔸اسرائیل و آمریکا با بدفهمی و بدمستی اخیر، خبط بزرگی را مرتکب شده اند کهه مسئله اول اما فراموش شده بشریت و جهان اسلام را به جایگاه اصلی آن باز خواهد گرداند. این بار نه سوریه و لبنان، که رژیم نامشروع اسرائیل، آبستن حادثه بزرگی است. حادثه ای که از عمق سرزمین های قبضه شده و اشغالی سر بر آورده و می تواند شکسته شدن شیشه عمر رژیم صهیونیستی را هر چه نزدیک تر کند.
🔹دیوانگی های گاه و بیگاه صهیونیست ها در قبال نابودی هیولای داعش در سوریه، از همین سراسیمگی و کابوس حکایت می کند. "وَ نُریدُ اَن ....نُرِي فِرْعَوْنَ وَهَامَانَ وَجُنُودَهُمَا مِنْهُم مَّا كَانُوا يَحْذَرُونَ. و ما اراده کردیم.... به فرعون و هامان و لشکریانشان، همان را نشان دهیم که از آن می ترسیدند". (سوره قصص)
@IMANI_mohammad
https://sapp.ir/imani_mohamad_51
https://igap.net/IMANImohammad
زیباکلام: هنوز یک سال از انتخابات 29 اردیبهشت که روحانی 24میلیون رای آورد نگذشته اما اگر فردا انتخابات برگزار شود، 10میلیون رأی هم نمیآورد. سرعت پشیمانی و ریزش رای او حیرتانگیز است.
@IMANI_mohammad
همچنان در خُماری برجام -1
✍ معلوم نیست آقای ظریف سفر اروپایی رفته تا از آنها تضمین بگیرد پای تعهدات ضدتحریمی خود بمانند و با تحریمهای ثانویه آمریکا مخالفت کنند یا بسته پیشنهادی اروپا را که نوعی دیکته تازه و باجخواهی نیابتی آمریکاست، بپذیرد و با خود به تهران بیاورد! متاسفانه برخی قرائن، ناظر بر احتمال دوم است.
♦️اگر اروپاییها در کنار آمریکا به جای عذر آوردن و قول جبران، طاقچه بالا میگذارند و اجرای تعهد خود را مشروط به شروط و امتیازات جدید میکنند، به خاطر پیامهای ضعفی است که مدام از این طرف منتقل شده است؛ ... 20 روز قبل آقای ظریف به شوراي روابط خارجي آمریکا رفت و از موضع متهم منفعل، به گله و شکایت از عربستان سعودی پرداخت؛ انگار که مقرّ شیطان بزرگ، دادگاه بینالمللی لاهه است!
🔹آقای ظریف و تیمش میگفتند به خاطر جاسوسی و شنود، برخی مشورتهای سرّی را در حیاط هتل مذاکرات انجام میدادند. ظریف 20 اسفند 94 در گفتوگو با روزنامه اعتماد خاطر نشان کرد « تصور من در تمام مذاکرات این است که لااقل چندین سازمان جاسوسی مشغول شنود هستند... به اقای کری گفتم که نیاز به هواخوری و پیادهروی دارم. ایشان هم پیشنهاد کردند که با من همراهی کنند تا درخصوص موضوعاتی که شنود آن را به صلاح نمیدانستم با هم در این فاصله حرف بزنم».
🔸این تلقی عجیب در حالی بود که کری و شرمن و سوزان رایس، به طور سیستماتیک، قبل از هر دور مذاکره با ایران، با مقامات صهیونیست مشورت میکردند و بعد از مذاکرات، گزارش آن را به سران رژیم صهیونیستی میدادند. از دل همین حسن ظن بود که آقای عراقچی گفت «امضای کری تضمین است» و کلاه گشاد برجام را بر سر تیم مذاکرهکننده ما گذاشتند.
♦️سخن ظریف درباره جاسوسی و شنود در حالی بود که نفوذی دانه درشتی مانند دری اصفهانی به عنوان کارشناس ارشد مالی و بانکی و تحریمی در تیم مذاکرهکننده حضور داشت. یک دهه قبل هم کسی سخنگوی تیم مذاکرهکننده بود که به خاطر ارائه اطلاعات به بیگانگان محکوم شد. نظیر همین را میتوان در نمونه نفوذی بازداشتی در دفتر مشاور رئیسجمهور و همچنین پروندههایی مانند جیسون رضائیان و سیامک و باقر نمازی رصد کرد. آیا در مصاف دیپلماتیک، رازهای تیم ما محفوظ مانده بود؟
متن یادداشت کیهان را اینجا بخوانید: (http://kayhan.ir/)
@IMANI_mohammad
https://sapp.ir/imani_mohamad_51
https://igap.net/IMANImohammad
همچنان در خُماری برجام -2
✍ برجام بدون آمریکا، دقیقا یعنی چه؟ اگر ممکن بود، چرا سراغ آمریکایی رفتند که روحانی در اردیبهشت 92 او را «کدخدایی که بستن با او راحتتر است» مینامید اما حالا «مزاحم» میخواند؟ آقای روحانی قبلا در کتاب «امنیت ملی و دیپلماسی هستهای» نوشته بود:
♦️«در مجموعه معادلات قدرتهای بیرونی، یک قدرت بزرگ (آمریکا) همواره مخالف روند مذاکرات ما با سه کشور بود و لذا طبیعی بود که این روند با مشکلاتی مواجه شود، البته مذاکره با اروپا بهترین گزینه برای همکاری نبود، ولی انتخاب بهتری هم نداشتیم. من با بیانی در یک مصاحبه مطبوعاتی در سال 1383 گفتم که مابین دوچرخه و پیکان مخیر بودیم. دوچرخه غیرمتعهدها و پیکان، همان انگلیس به اضافه فرانسه و آلمان بودند. بنز هم (آمریکا) بود، ولی ما اجازه نداشتیم از آن استفاده کنیم. ناچار شدیم پیکان را انتخاب کنیم. در این حالت، دیگر نباید توقع بنز از ما داشته باشید».
🔹نتیجه توهم بنز سواری آقای روحانی، وضعیت متناقضی است که در آن گیر افتاده و حالا بر مبنای همان تصور خطا تصور میکند صاحبان پیکان کذایی، تحویلش میگیرند و سوارش خواهند کرد!
🔸چند ماه دیگر که خیانت اروپا آشکار شد، امثال روحانی و ظریف شروع نکنند به خطابههای انقلابی علیه اروپا و به شعور مردمی که ذات غرب را مدت هاست شناختهاند، توهین کنند. اگر باید موضع انقلابی و ملی عزتمندانه گرفت - که باید گرفت- زمانش همین حالاست.
♦️آنها که خود را به خواب زدهاند و میگویند «چطور ترامپ از برجام خارج شد، در حالی که میگفتید برجام به نفع آمریکاست؟»، پاسخ را میدانند. پاسخ، در رفتار همین طیف پس از زیر پا گذاشتن پیاپی برجام توسط هر دو دولت اوباما و ترامپ نهفته است؛ آنها در قول و فعل نشان دادند به هر قیمت پای برجام میمانند!
🔹تیم ترامپ وقتی میبینند کسانی خود را گروگان برجام کردهاند، چرا همان مختصر تعهداتی را که اجرا میکردند، ادامه دهند؛ زیر پا میگذارند، در حالی که پنهان و آشکار از اینها شنیدهاند «حتی با وجود خروج آمریکا، در برجام میمانیم و تعهدات خود را اجرا میکنیم»!؟ میگویند کسی شیطان را در خواب دید که برای هر کس، زنجیری فراخور نقطه ضعفهایش دارد؛ پرسید «پس زنجیر من کو؟» و پاسخ شنید «تو خودت دنبال من راه افتاده و تا اینجا آمده ای، زنجیر میخواهی چه کار؟».
@IMANI_mohammad
https://sapp.ir/imani_mohamad_51
https://igap.net/IMANImohammad
همچنان در خُماری برجام- 3
✍ برجام طوری – به تعبیر تایم- «سر همبندی» شده که در هر دو صورتِ بودن یا کنار کشیدن آمریکا از آن، ایران متضرر شود. آمریکا ابتدا عصاره و عایدی برجام را مکید و اکنون از تفاله آن بهرهبرداری میکند؛ نظیر شوکهای اقتصادی روانی به افکار عمومی و تهدید شرکتها و بانکهای خارجی. این حاصل تشدید وابستگی و نگاه به خارج در اثر برجام است.
♦️دقیقا به این میماند که کسی را به مخدری عادت دهند. پس از آنکه معلوم شد این کار چه قدر زیانبار بوده و به جای تسکین درد، بر گرفتاریها افزوده، و فرد بخواهد ترک کند، طبیعتا دچار عوارض و بیتابیهایی میشود. درست در این هنگام، همانها که این گرفتاری را رقم زدهاند، به جای عذرخواهی و شرمندگی، زبان به گستاخی باز کنند که «بفرمایید؛ نمیبینید بدون مخدر، چه قدر حال این بنده خدا را بد میکنید»!
🔹لغزشها وعبرتهای گذشته در توافق، یک مسئله است و اصرار بر تکرار هماناشتباهات در ابعادی جدید، مسئله نگرانکنندهتری است. ما اکنون بیش از 4-5 سال گذشته، نگران آینده هستیم؛ همان که یک اقتصاددان حامی اما منتقد شده دولت از آن به عنوان «آیندهفروشی دولت» یاد کرد.
🔸یک دغدغه مهم این است که برخی دولتمردان در این 27 ماهه پس از اجرای برجام و حتی در چند ماه اخیر، تصور کردند چون توافق کردهاند، بنابراین دشمن آتش بس جنگ اقتصادی داده است؛ حال آنکه دشمن به تدریج در طول همین دوره در حال دور زدن یکایک تعهدات خود درباره برداشتن تحریمهابود.
♦️اگر وزارت خارجه آمریکا در پیشانی جنگ دیپلماتیک با ما قرار داشت، اما در خدمت نقشه اتاق جنگ اقتصادی در وزارت خزانهداری عمل میکرد و عملیات فریب را برعهده داشت. در حالی که دولت خیال میکرد راه رونق اقتصادی، توافق با دشمن است، وزارت خارجه و وزارت خزانهداری آمریکا سرگرم تشدید تحریمها بودند اما این طرف به غلط و دروغ ادعا میشد سایه جنگ را از سر کشور برداشتیم!
🔹به خاطر دیپلماسیزدگی و غلبه این نگاه بسیط که با توافق محض و بدون حمایت از تولید داخلی و مدیریت واردات میتوان به رونق رسید، از کارکرد ستاد اقتصادی غفلت شد. در برابر وزارت خزانهداری (جنگ) آمریکا، این طرف ستاد اقتصادی دولت، طفیلی دیپلماسی التماسی و راهبرد «واردات چشم پرکن»! قرار گرفت.
🔸میگویند اگر برجام از بین برود، فروش نفت ما را تحریم میکنند و درآمدهای ما پایین میآید. مگر سال 90 یا 92 تحریم نبودیم؟ آن زمان دلار چند بود و الان چند است؟ چرا نرخ دلار از 3300 تومان به 6200 تومان صعود کرد؟ دولت ادعا میکرد درآمدهایش با برجام دو برابر شد و دو برابر نفت فروخت. از طرف دیگر، قیمت نفت هم که به نسبت سال 92 افزایش یافت و کم نشد.
♦️همچنین دولت اعلام میکرد تحریمهای مالی و بانکی برداشته شده و درآمدهای ارزی به کشور میآید. با این همه، چرا در سال 96 و 97 که باید میوه برجام را میخوردیم، با چالش در بازار ارز و تبعات اقتصادی آن مواجه شدیم؟ مشکل اصلی بیش از آنکه واقعی باشد، روانی و نتیجه مجال دادن به دشمن و بازوهای رسانهای آن برای مهندسی و شرطیسازی افکارعمومی و حتی تصورات برخی تصمیمسازان و تصمیمگیران است.
@IMANI_mohammad
https://sapp.ir/imani_mohamad_51
https://igap.net/IMANImohammad
موگرینی گفته است درباره برجام به ایران تضمین نمی دهیم.
چه دروغ هایی که روزنامه های زنجیره ای برای فریب افکار عمومی درباره اروپا و آمریکا نوشتند و چه سلفی های شرم آوری در مجلس با موگرینی گرفتند!
@IMANI_mohammad
تیم ترامپ، دست روحانی را خوانده اند
✍ سوال اصلی برای تصمیم گیری درباره ماندن یا خروج از برجام پس از خروج آمریکا روشن است؛ هر چند برجام زدگان بخواهند مسئله را پیچیده سازی کنند: آیا اروپا در مقابل آمریکا و تحریم های ثانویه آن در حوزه های مالی و بانکی و نفتی مقاومت می کند یا نه؟
♦️پاسخ در سوال مستتر است. اروپا اگر می خواست و می توانست، ضرورتی نداشت روحانی پس از تجربه سال 82 تا 84 بگوید "آمریکا بنز بود و اروپا پیکان و ما چون اجازه نداشتیم سراغ بنز (آمریکا( برویم، سراغ پیکان (اروپا) رفتیم"! روحانی سال 92 هم گفت آمریکا کدخداست و اروپایی ها آقا اجازه هستند.
🔷آقای موسویان (عضو اولین تیم مذاکره کننده و دستیار روحانی) به درستی گفته است "اروپا ظرفیت اینکه در مقابل تحریم های آمریکا بایستد را ندارد". خب! اگر اروپا نمی تواند یا نمی خواهد در مقابل آمریکا، تعلیق تحریم ها را حفظ کند، ادامه اجرای تعهدات برجام چگونه توجیه پذیر است؟!
🔶آقای روحانی چهارشنبه ادعا کرد "طرح ترامپ این بود که شب اعلام کند که از توافق برجام خارج شود و پیشبینی کرده بود که بعد از آن یا صبح روز بعد ایران اعلام میکند که از این توافق خارج میشود. ترامپ اشتباه محاسباتی داشت". اتفاقا محاسبه تیم ترامپ درست بوده است. واقعیت این است که گارد فعلی روحانی، آمریکا را به تشدید بی هزینه تحریم ها تشویق و تحریک می کند!
♦️وقتی روحانی با علم به اینکه اروپا بین آمریکا و روحانی، دومی را انتخاب نخواهد کرد (چنان که تصریح می کند)، باز هم می گوید به هر قیمت پای برجام می ماند، چرا ترامپ از برجام خارج نشود و تحریم ها را بر نگرداند؟ مُشت روحانی با گفتار و رفتار بی پروا و به غایت ساده اندیشانه اش، در مقابل ترامپ باز است و دشمن دست او را خوانده است.
🔷ترامپ و تیم تصمیم سازش می دانند روحانی خط قرمزی ندارد و آماده است بدون عایدی، همچنان هزینه ها و تعهدات برجامی را به جان بخرد. چرا؟! چون می دانند روحانی، یک توافق تاکتیکی و مشروط را به مسئله ای حیثیتی و بلا شرط برای خود تبدیل کرده و لجوجانه می خواهد پای حرفش بایستد و نپذیرد مرتکب خطایی استراتژیک شده است!
@IMANI_mohammad
https://sapp.ir/imani_mohamad_51
https://igap.net/IMANImohammad
دو گرفتاری اصلی دولت روحانی -1
✍ آخرین روز تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری بود؛ 27اردیبهشت 96. آقای روحانی در اردبیل با طعنه و کنایه گفت «بابا جمعه تموم میشه و شنبه میاد. چه جور آب و صابون بیاریم، رویتان را بشوریم؟... کاسبان تحریم! ناراحتید که تحریمها رفت؟ تحریمها دیگر بر نمیگردد. شما میخواهید مذاکره کنید؟ شما زبان مذاکره با دنیا را بلد نیستید».
♦️اما یک سال بعد، آمریکا بدون پرداخت کمترین هزینه، رسما زیر میز برجام زده و اکنون عوام و خواص میپرسند تیم آقای روحانی، چهقدر دست و رو شسته و بیدار، پای میز مذاکرات رفته بودند و چرا مفاد توافقی را پذیرفتند که تعهدات سنگیناش برای ما بود و خروج بیهزینهاش برای آمریکا؟!
🔷مردم، طبعا از اینکه وعدههای اقتصادی برجامی کاملا برعکس از آب درآمده - هم امتیاز دادهایم و هم چالشهای اقتصادی سختتر از ماقبل برجام را بهجان خریدهایم- ناخرسند هستند. آقای روحانی در تبلیغات انتخاباتی، بر حجم وعدهها افزود و بر اثر برخی مشورتهای مسموم، مواضع بهشدت رادیکال اتخاذ کرد تا آنجا که از ژست اعتدالی وی تقریبا هیچ نماند.
🔶افراطیون مدعی اعتدال و اصلاحات میدانستند کارنامه 4 ساله دولت، تقریبا پر از خالی است. بنابراین پوست خربزه رفتار رادیکال را زیر پای روحانی گذاشتند. این طیف بارها با گستاخی گفتهاند «روحانی، نه گفتمانی از خود دارد و نه رایی، رای هایش متعلق به ماست» و «دولت روحانی، رحم اجارهای ما اصلاحطلبان است»!
♦️چالش سوءمدیریت و ناکارآمدی به جایی رسیده که روحانی اخیرا دوبار در محافل عمومی، برخی وزیران و مدیران ارشد دولت را تخطئه کرد؛ حال آنکه ریشه اصلی گرفتاری، اعتماد بلا وجه به دشمن خارجی و طیف افراطیون مدعی اصلاحطلبی در داخل است. بدون غلبه بر این دو چالش خودساخته و تغییر مسیر راهبردی، گره فروبسته ناکارآمدی دولت گشوده نخواهد شد.
🔷از یک طرف برخی دست اندرکاران فتنه 88، نسبت به نظام جمهوری اسلامی اظهار دلسوزی میکنند و میگویند «مسئله ، مسئله ملی است. باید به نجات ملی و نجات جمهوری اسلامی که حاصل انقلاب است، بیندیشیم. ما نگران سرنوشت جمهوری اسلامی هستیم. » ؛
🔶از طرف دیگر، امثال تاج زاده و سحرخیز بهعنوان مدیران ارشد دولت اصلاحات، مافیالضمیر همطیفان خود را اینگونه بیرون میریزند که «اکثریت اصلاحطلبان، اعتقادی به جمهوری اسلامی ندارند» یا «اصلاحطلبان برخلاف اول انقلاب، دیگر علاقهای به آقای خمینی ندارند». وحدت با تغییر هویتدادگانی که به اغیار و اضداد جمهوری اسلامی پیوستهاند، نقض غرض است.
(متن یادداشت کیهان را اینجا بخوانید: http://kayhan.ir/fa/news/133174)
@IMANI_mohammad
https://sapp.ir/imani_mohamad_51
https://igap.net/IMANImohammad
دو گرفتاری اصلی دولت روحانی -2
روزنامههای تحریفگر وابسته به این طیف، همزمان با هیجان چند نماینده سستعنصر برای سِلفی گرفتن با موگرینی، عکس این مقام اروپایی را بر صفحه اول خود نشاندند و به دروغ از قول او تیتر زدند «هرچه تهران بگوید»! حالا هم که اروپاییها میگویند برای حفظ تعهدات برجامی خود نمیتوانند به ایران تعهد بدهند، به بزک کاری مشغولند و از ضرورت ادامه یکطرفه برجام -این بار با اروپا- و گشودن باب مذاکرات جدید سخن میگویند. چرا؟ کدام ماموریت بر عهده آنهاست؟
ریچارد هاویت (تهیهکننده سند راهبردی اتحادیه اروپا درباره روابط ایران) بهمن 95 گفت «توافق هستهای، یک نقطه عطف بود... ما باید دفتر نمایندگی اتحادیه اروپا را در تهران افتتاح کنیم و گفتوگو درباره حقوق بشر را از سر بگیریم. نیروهایی در داخل ایران، در حال اعمال فشار بر حاکمیت هستند و ما امیدواریم گزارش ما نیز باعث پیشرفت در این زمینه شود. اروپا در ایران نفوذ دارد ولی آمریکا از این نفوذ برخوردار نیست. ما میخواهیم از این اهرم استفاده کنیم و به سوی ساختار جدید امنیتی در خاورمیانه حرکت کنیم».
میبینید که برای برخی گروهکهای سیاسی نشاندار و سابقه دار در فتنه 78 و 88، نقشی مشابه داعش و جبهه النصره برای به هم ریختن ساختار امنیتی منطقه و ایران تعریف شده است. اگر داعش در سوریه و عراق، سر سوزنی به نفع ملتهای منطقه کار کرد، اینها نیز در ایران، به مردم و دولت خیر خواهند رساند.
این روزها اگر باید رگ غیرت سیاسیون بیرون بزند، صرفا در مقابل اراجیف آمریکاییانی نظیر مایک پمپئو نیست. آمریکاییها که دست شان کاملا رو شده است. عیار واقعی غیرت را باید در مقابل رفتار فریبکارانه برخی دولتمردان اروپایی سنجید.
رئیسجمهور فرانسه گفت «اولویت ما در دفاع از برجام، تضمین صلح و ثبات در منطقه است. تلاش میکنیم به سمت یک توافق گستردهتر حرکت کنیم... ما به خاطر ایران، درگیر جنگ استراتژیک و تجاری با آمریکا نخواهیم شد.» صدر اعظم آلمان نیز گفته است «برجام کامل نیست و باید مذاکرات موشکی را با ایران آغاز کنیم... ». مرکل چند روز پیش هم تصریح کرد «ماندن در برجام، برای مذاکره با ایران بر سر مسائل دیگر مانند برنامه موشکی بهتر است».
@IMANI_mohammad
https://sapp.ir/imani_mohamad_51
https://igap.net/IMANImohammad
دو گرفتاری اصلی دولت روحانی -3
فارغ از تعارفات لفظی مقامات اروپایی، قرار نیست آنها به خاطر ایران و تعهدات خود در برجام، با آمریکا درگیر شوند. در عین حال مایلند به بازی فریبکارانه دعوت به مذاکرات فرسایشی جدید (زمان خریدن برای توطئههای جدید آمریکا) ادامه دهند و دولت ایران را با کمک برخی عناصر داخلی (همانها که دولت روحانی را رحم اجارهای، دولت گذار و کاتالیزور و نردبان خود معرفی کرده اند)، به قمار مذاکراتی جدید ترغیب کنند! نه برای اروپا و نه طیف داخلی وابسته، آبروی روحانی کمترین اولویتی ندارد. مهم، خلع یا کاهش توانمندیهای بازدارنده ایران است.
... با این همه، حرکت پیش رونده انقلاب اسلامی، واقعیتی است که خود را به دشمن تحمیل کرده است. جان کلام سخنان مایک پمپئو در بنیاد هریتیج همین چند جمله است «ایران در عراق و سوریه اقدام به حمایت از گروههای تروریستی کرد. برجام نتوانست جاه طلبیهای ایران را متوقف کند... آمریکا مانع از تسلط ایران در خاورمیانه خواهد شد... ایران باید نیروهای خود را از سوریه خارج کند».
آنها خیال میکردند با برجام، دست و پای ایران را میبندند و میتوانند عقده ناگشوده بلعیدن منطقه را به واسطه انفعال حاصل از برجام، باز میکنند اما در برابر درایت و شجاعت مقتدای انقلاب اسلامی به زانو در آمدند.
اکنون 18 سال از آغاز قرن 21 میلادی که قرار بود «قرن جدید آمریکایی» باشد و غرب آسیا (خاورمیانه) را یکسره زیر یوغ آمریکا بکشد، میگذرد. اما همین چند ماه قبل، پمپئو رئیسوقت سازمان سیا، واقعیتی را با شبکه MSNBC باز گفت: «نفوذ ایران در منطقه در مقایسه با ۷سال گذشته بسیار بیشتر شده . امروز، این کشور نفوذ بسیار زیادی در خاورمیانه دارد».
دولت یا باید در تراز اقتدار بیبدیل جمهوری اسلامی ظاهر شود و از موضع قدرت، دیپلماسی تهاجمی و طلبکارانه و در عین حال موثر در حوزه اقتصادی را پیش ببرد و یا اینکه خدای ناکرده، نسخه تجویزی مسموم در قواره «دیپلماسی التماسی» را ادامه دهد؛ عایدی نسخه دوم، آینده فروشی، اقتدار فروشی و ضعف اقتصادی مفرط است.
@IMANI_mohammad
https://sapp.ir/imani_mohamad_51
https://igap.net/IMANImohammad