بنز خیالی، ما را از تجارت جهانی جا گذاشت -۱
🔸برجام با اصرار و علاقه شخص آقای روحانی، توافقی معطوف به آمریکا بود؛ هر چند که پنج کشور دیگر هم در آن حضور داشتند. تیم مذاکراتی، آن قدر در نهایی کردن دو طرفه توافق با آمریکا زیادهروی کرد که با گلایه و ناراحتی طرفهای دیگر مذاکره مواجه شد. از جمله فرانسویها که معترض بودند و موجب شدند توافق به تاخیر بیفتد.
🔸در روز اعلام توافق، وزیر خارجه روسیه هنگام گرفتن عکس یادگاری حضور نداشت. لاوروف بعدها گفت «در طول مذاکرات منتهی به توافق، روسیه و چین میخواستند تحریم تسلیحاتی، در میان اولین تحریمهایی باشد که برداشته میشود اما آمریکا و متحدانش اصرار داشتند برای 8 و یا 10 سال دیگر باقی بماند. تهران پذیرفت تحریم تسلیحاتی 5 سال دیگر باقی بماند»!
🔸این اولین بار نبود که روحانی، میل به توافق با آمریکا را برجسته میکرد. او یک ماه قبل از انتخابات 92 گفته بود «اروپاییها آقا اجازه هستند و آمریکا کدخداست؛ بستن با کدخدا راحتتر است». او همچنین در کتاب «امنیت ملی و دیپلماسی هستهای» تصریح میکند:
🔸«مذاکره با اروپا بهترین گزینه برای همکاری نبود، ولی انتخاب بهتری هم نداشتیم. من سال 83 گفتم که مابین دوچرخه و پیکان مخیر بودیم. دوچرخه غیرمتعدها و پیکان، همان انگلیس و فرانسه و آلمان بودند. بنز هم، (آمریکا) بود، ولی ما اجازه نداشتیم از آن استفاده کنیم. پس، ناچار شدیم پیکان را انتخاب کنیم. در این حالت، دیگر نباید توقع بنز از ما داشته باشید، البته اروپاییها از این مصاحبه کمی #مکدر شده بودند».
🔸این مواضع ، عملاً این اِدراک را در ذهن رصدکنندگان آمریکا متبادر کرد که او به شکل افراطی، علاقهمند بستن با آمریکاست؛ چیزی که بعدها در قالب کمپین «هیچ توافقی بدتر از عدم توافق نیست»، و رویکرد «توافق به هر قیمت و اجرای آن به هر قیمت» نمود پیدا کرد.
🔸رویکرد مذکور، از همان آغاز مذاکرات، سنگ بنای عدم توازن در توافق و نقض و انهدام آن در همان دوره اوباما بود که در قالب انواع تحریمهای ویزا و کاتسا و آیسا و عدم صدور ویزا برای نماینده ایران در سازمان ملل و... نمود پیدا کرد.
🔸این روزها انتشار اخبار مربوط به تفاهمنامه همکاری 25 ساله میان ایران و چین، در اروپا و آمریکا و حتی آسیا، سروصدای بسیاری بَرپا کرده است؛ چنانکه شنیده میشود مقامات هند و کرهجنوبی بهخاطر تعلل و تاخیر در اجرای برخی توافقات با ایران و یا باز نگرداندن پولهای بلوکه شده ایران، به تکاپو و دست و پا افتادهاند.
🔸هند چند سال است توافق توسعه بندر چابهار را با ایران امضا نموده اما به بهانه تحریمهای آمریکا از اجرای تعهدات خود سر باز میزند. ظاهرا هندیها پس از اطلاع از سند همکاری ایران و چین، به طرف ایرانی پیغام دادهاند آماده مذاکره مجدد برای تسریع در تعهدات هستند.
🔸نشریه هندوستان تایمز در گزارشی نوشت «سیاست آمریکا، ایران را به سمت چین سوق داده، اما ضمنا تأثیر مستقیم بر منافع هند دارد. آمریکا از توافق خارج شد و تحریمهای جدید را اعمال کرد. اروپایی ها نیز بزدلی نشان دادند. ایران برای مقابله با آمریکا و اسرائیل به شریان های اقتصادی نیاز دارد. چین و ایران و روسیه در چشماندازی راهبردی میتوانند منافع خود را همسو کنند... تهران، نزدیکی هند به آمریکا و اسرائیل و قطع واردات نفت را با دلخوری نظارهگر بوده. با توجه به وابستگی هند به انرژی، این رقابت، بازی ترجیحی هند نیست».
💢ادامه دارد💢
@IMANI_mohammad
بنز خیالی، ما را از تجارت جهانی جا گذاشت -۲
🔸مایوس شدن از آمریکا و رفتن سراغ توافقات جدید با سایر کشورها، میتواند مانند یک محرک قوی در میان اقتصادهای غیرغربی و حتی اروپایی برای دور زدن تحریمها عمل کند. آن هم در شرایطی که بیماری کرونا، به رکود اقتصادی سنگین در بسیاری از کشورها دامنزده و تامین قراردادها و توافقات اقتصادی جدید را ضروری ساخته است.
🔸در این میان فرصتها و ظرفیتهای بسیاری از کشورها برای همکاری متقابل اشباع شده، اما ایران ظرفیتهای بسیاری برای همکاریهای متقابل در قالب سود طرفین دارد.
🔸یقینا اگر از سالها قبل، همین رویکرد متوازن و فعال (و نه منفعل) را جداگانه با روسیه و دیگر قدرتهای اقتصادی و سیاسی و نظامی دنیا در پیش میگرفتیم، آمریکا و اروپا نمیتوانستند به تحریمها و حتی گروکشی و بدعهدی در اجرای توافق، بهعنوان ابزار فشار و باجخواهی بنگرند.
🔸اگر نسبت به مذاکره با آمریکا، شیفتگی و شیدایی نشان داده نمیشد و فشار رسانهای برای تصویب هرچه سریعتر توافق به راه نمیافتاد، نه قدرت چانهزنی ما در مذاکرات از بین میرفت و نه توافق کذایی که هدیه خدا و بزرگترین دستاورد قرن وانمود میشد، مورد پایمال آمریکا و اروپا قرار میگرفت.
🔸بر اساس همین عبرت تاریخی، سعید لیلاز، عضو مرکزیت کارگزاران گفته؛ "توافق ایران و چین بسیار خوب است. بهنظرم کسانی که طرفدار مصالحه با آمریکا هستند یا حتی غربگرایان باید حمایت کنند... این قرارداد در وهله اول موازنه را به روابط خارجی بازمیگرداند و در مرحله دوم از زیادهخواهیهای غرب بهویژه آمریکا جلوگیری و به بیعملی اروپا پاسخ میدهد".
🔸او ادامه می دهد "موقعیت فعلی ایجاب میکند از هر قراردادی که بن بست اقتصادی را می شکند، استقبال کنیم... به محض اینکه موازنه ژئوپلتیک برهم بخورد، دیگر هیچ قراردادی معتبر نیست. چنانکه در برجام شد... کسانی که غصه ایران را میخورند باید از این قرارداد استقبال کنند. برای اینکه هم فشار را از روی کشور کم میکند و هم قدرت چانهزنی ما را در برابر غرب بالا میبرد. ما اگر از این فرصت استفاده نکنیم، غرب هیچگاه فرصتی برای ما فراهم نمیکند".
🔸گسترش طرفهای همکاری و درآمدن از حالت تعلیق و انتظار، یک ضرورت است. در عین حال، هر توافقی از این دست، باید در مسیر عقلانی و قانونی - به دور از فضاسازیهای پوپولیستی شبهبرجامی - مورد بررسی و ارزیابی قرار بگیرد و از جمله به دقت در مجلس بررسی شود تا بتواند تامینکننده منافع و استقلال و امنیت ملی باشد.
🔸چنانکه آقای نیکزاد نایبرئیس مجلس گفته است «در موضوع قرارداد چین به مردم اطمینان میدهم طبق اصل ۷۷ قانون اساسی حتماً باید این موافقتنامه یا برنامه به مجلس آمده و بحث و بررسی شود؛ این مجلس اینگونه نیست که ظرف مدت ۲۰ دقیقه آن را تصویب کند.»
🔸ایران امروز، بزرگترین قدرت منطقهای در غرب آسیاست و همکاری با آن، برای بسیاری از قطبهای قدرت اقتصادی و سیاسی دنیا ضروری به حساب میآید. نمایندگان دیپلماسی و تجاری ما نیز باید با اعتماد به نفس و در تراز همین جایگاه قدرتمند، در تعاملات بینالمللی حضور پیدا کنند.
@IMANI_mohammad
.
همین قدر تباه!
🔹باور نمی کنید. اما روزنامه ای که حالا برای جوان ها اشک تمساح می ریزد و تیتر می زند "جوانی مان سوخت"؛ همان روزنامه زنجیره ای است که سال ها در حال بزک کردن اعتماد به آمریکا و اروپا بود.
♦️روزنامه ای که صدها تیتر فریبکارانه و غیر واقعی زد مثل؛ «کلید (توافق) چرخید، ایران خندید»، «تحریم رفت»، «بفرمایید گلابی برجام!؛ توتال به ایران میآید»، «توافق ایران و ۵+۱، سوغات ظریف برای مردم: شگون ۱۳ (به در)، «موگرینی: هرچه تهران بگوید»، «خداحافظ فدریکا» ، «هاشمی: آنها که میگویند برجام اثری نداشته، پاسخ خدا را چگونه میدهند» و...
🔹اما حالا همان ها که بزرگ ترین خسارت ها را به زندگی مردم زدند، ذیل تیتر "جوانی مان سوخت"، می نویسند: "انگار برایشان مهم نیست که چه برسر مردمی میآید که آرزو و امیدشان را برای فردایی بهتر بر باد رفته میبینند. بیخود نیست که میگویند خزان جوانیشان رسیده".
@IMANI_mohammad
.
هیس! طبقه متوسط محو شد!
🔹بعضی خبرها و رویداد ها هر چند مهم، جایی در صفحه اول روزنامه آقای حضرتی ندارد. مثل چی؟ خبر نابودی طبقه متوسط در دولت روحانی!
♦️روزنامه اعتماد امروز در صفحات لایی خود ضمن مصاحبه با یک استاد دانشگاه، به گسترش فقر در شش هفت سال اخیر اشاره کرده و تیتر زده #محو_طبقه_متوسط.
🔹گم شدن این خبر مهم در صفحات لایی، در حالی است که این روزنامه، طرفدار تَکرار دولت روحانی بود و شخص آقای حضرتی به عنوان عضو فراکسیون امید در مجلس دهم، در جایگاه ریاست کمیسیون اقتصادی مجلس نشسته بود.
♦️قرار بود چرخ اقتصاد و تولید بچرخد. وعده می دادند چنان رونقی به اقتصاد می دهند که مردم از پول ناچیز یارانه بی نیاز شوند. اما آن چه اتفاق افتاد، تضعیف اقتصاد ملی، رکود تورمی سنگین، کاهش قدرت خرید مردم، و آن گونه که یواشکی اذعان می کنند، "محو طبقه متوسط در اثر گسترش فقر" بود.
🔹جالب این که در همین دوره در اثر سوء مدیریت و باند بازی، رانت های بزرگی در حوزه واگذاری شرکت های دولتی، دلار دولتی (جهانگیری) و... جا به جا شد. فکر می کنید رفقای شهرام جزایری (ها) اکنون در کدام طبقه باشند؟!
@IMANI_mohammad
.
#HAYFA_AND_TEL_AVIV📌📌
🔹خیال کرده دسته کوران طرف است. توییت زده "بوشهر" و یک نشان کنارش گذاشته!
♦️اگر به بازی بدون توپ در فضای مجازی باشد، ما جای یک اسم، چند اسم می نویسیم و برای ایدی کوهن صهیونیست، چند منطقه را روی نقشه جعلی اسرائیلی نشان گذاری می کنیم.
🔹اما اگر مرد مصاف و میدان باشند - که قطعا بُزدلند و جرئتش را ندارند- آن وقت چنان ضربات کاری ویرانگر می زنیم که در مقایسه با آن، انهدام ناوچه ساعر، ده ها تانک مرکاوا و موشک باران حیفا و هرتزلیا در سال 2006، صرفا به عنوان تمرین نظامی و پیش درآمد حمله جبهه مقاومت به صهیونیست ها در تاریخ ثبت شود.
@IMANI_mohammad
#ACRE📌
#HAYFA📌
#HERZLIA📌
#DIMONA📌
#TEL_AVIV📌
#NAHARIYYA📌
#AERO_SPACE_INDUSTRIES📌
#EdyCohen إيدي كوهين אדי כהן
🔹ارزیابی راهبردی یک راهزنی هوایی
♦️یاداشت روز کیهان:
http://kayhan.ir/
@IMANI_mohammad
ارزیابی راهبردی یک راهزنی هوایی
۱- مزاحمت دو جنگنده آمریکایی برای هواپیمای مسافربری ایران چه ارزشی دارد و واکنش ایران چگونه است؟ اتفاقاتی از این دست را نه به شکل موردی و نقطهای، بلکه باید در ظرف ارزیابی راهبردی قضاوت کرد. چنان نیست که آمریکا بتواند ضربهای بزند و بگریزد.
۲-اقدام تروریستی در آسمان امن یک کشور دیگر و مزاحمت برای هواپیمای مسافربری، سند انکارناپذیر درماندگی است، نه اقتدار. تحرکات ایذایی اینچنینی، هیچ عایدی برای مرتکبان ندارد؛ جز اینکه مشتشان را باز میکند و نشان میدهد فاقد گزینه معتبر هستند.
۳- رژیمی که زمانی جزو تهدیدهای رعبآورش، عبارت «همه گزینهها روی میز است» بود و با کنایه، حریف را از میدان به در میکرد، حالا کارش به جایی رسیده که برای هواپیمای مسافربری ایجاد مزاحمت میکند! چنین رفتاری، فاقد کمترین ارزش نظامی یا راهبردی است.
۴- آمریکا و رژیم صهیونیستی دو دهه است که نه تنها هیچ بهرهای از اقدامات نظامی نبردهاند، بلکه دچار خسارتهای مضاعف در عراق و سوریه و لبنان و فلسطین و یمن شدهاند. ضمنا ابهت نظامی که از آنها هیولا میساخت و دیگران را وادار به انفعال میکرد، به شکل غیرقابل جبران فرو ریخته است.
۵- شبیه این مصیبت، بهخاطر اشغال افغانستان، بر سر شوروی آمد و از عوامل موثر در فروپاشی آن بود. قدرت نظامی و بمب اتمی، نه تنها شوروی را از شکست و تحقیر در افغانستان نجات نداد، بلکه مانع از فروپاشی هم نشد. نظیر این باتلاق در ابعادی متفاوت برای آمریکا و اسرائیل در منطقه ساخته شده.
۶- آیا بعد از ترور سردار سلیمانی، تعداد حملات به نیروها و مراکز آمریکایی و تلفات و خسارات ناشی از آن کمتر شد یا بیشتر؟ قطعا بیشتر شده. ثانیا اگر آمریکاییها نظرسنجی بکنند، پس از ضربهای که در عینالاسد متحمل شدند، در انظار جهانی پُر ابهتتر شدند یا ابهتشان فرو ریخت؟
۷- آمریکاییها بهتر از هرکس میدانند که نباید گول شبکه رسانهای دستساز خود را بخورند؛ شبکه مزدوران که با رندی و پشت نقاب «افکار عمومی ایران» (!؟) نسخه انفعال و کوتاه آمدن در برابر شرارتهای دشمن را میپیچد و نام آن را هم صبر استراتژیک میگذارد.
۸- جمهوری اسلامی، صبر استراتژیک دارد؛ اما فعالانه و توام با اقدام و ضربت موثر متقابل، و نه بیعملی. صبر برای ما یعنی مقاومت شجاعانه و حکیمانه به دور از انفعال یا واکنش موضعی صِرف. ملت ایران همان است که پای پیکر پاک شهید سلیمانی، آن حماسه خیرهکننده در دنیا را آفرید.
۹- کسانی گفتهاند باید تا انتخابات آبانآمریکا صبر کرد و «گزک» دست ترامپ و اسرائیل نداد. این گزاره، ابطال شده است. ما صبر نمیکنیم و اگر کسی دست از پا خطا کند، بلاشک مجازات میشود و تاوانی سختتر از گذشته خواهد داد. این واقعیت، در سرنگونی گلوبال هاوک و ضربت عینالاسد، ثابت شده است.
۱۰- انتخابات آمریکا، نه خط قرمز ما برای ضربت متقابل است و نه برای ما موضوعیت دارد. به شهادت آمد و رفت دموکراتها و جمهوریخواهان در چند دهه اخیر، سگ زرد برادر شغال است؛ و دموکراتها در خباثت، کم از ترامپ و جمهوریخواهان نداشتهاند
۱۱- نقض پیاپی برجام، ترساندن کشورها از تجارت با ایران و مصادره اموال، تحریمهای ویزایی، ریلگذاری تحریمهای کاتسا و آیسا، عدم صدور ویزا برای نماینده ایران درسازمان ملل، ترور و خرابکاریهای سایبری، و تحمیل جنگ نیابتی داعش در اوج مذاکرات، بخشی از فهرست طولانی خباثت دولت اوباما ست.
۱۲- ایران در همین دولت ترامپ، هواپیمای جاسوسی فوق مدرن «گلوبال هاوک» را بهخاطر تجاوز به حریم هوایی ساقط کرد، در حالی که همزمان میتوانست هواپیمای نظامی سرنشیندار را ساقط کند. یادمان نرفته که ترامپ بهخاطر همین مراعات، مجبور به تشکر از ایران شد. این زبان قدرت است.
۱۳- در همین دوره بود که پایگاه نظامی ظاهرا امن عینالاسد را با موشکهای قدرتمند نقطهزن منهدم کردیم و هیچ کاری از رادارها و سامانههای پدافندی آنها بر نیامد.خط قرمز امکان ضربه به آمریکا، مدتهاست شکسته. هنگامی که بزدلانه «فرمانده مبارزه با تروریسم در منطقه» را ترور کردند.
۱۴- مجازات کامل تروریستهای آمریکایی، اخراج آنها از منطقه است و از انجام این راهبرد کوتاهی نخواهد شد؛ در عین حال، هر تعرض موردی و موضعی را به شکل متقارن و نامتقارن عقوبت میکنیم. رفتارهای ایذایی مثل مزاحمت هوایی اخیر، صرفا بر اراده و سرعت حرکت راهبردی محور مقاومت میافزاید.
۱۵- گفته میشود صهیونیستها پشتپرده برخی اقدامات تحریکآمیز و پُرخطر هستند. اسرائیل، سگ زنجیری آمریکاست. قطعا در صورت درگیری میان آمریکا و ایران، این سگ زنجیری ضربات جدی خواهد خورد و جزو اولین مراکزی که ظرف زمانی کوتاه آماج حملات کوبنده قرار میگیرد، حیفا و تلآویو است.
@IMANI_mohammad
.
ظریف چرا باید مصدق می شد؟!
♦️روزنامه شرق، از قول رئیس گروهک نهضت آزادی تیتر زده؛ "به ظریف گفتیم در راه مصدق قدم بردار".
🔹تبدیل ظریف به مصدق، سناریویی بود که پس از شروع مذاکرات هسته ای، از سوی نشریات زنجیره ای غربگرا دنبال شد و این در حالی بود که مشی مصدق، سزاوار عبرت گرفتن بود و نه تجربه مجدد.
♦️در ادامه همین رویکرد اشتباه بود که معاون وزیر خارجه گفت "امضای جان کری تضمین است" و تیتر شرق در بحبوحه هشدار های صاحب نظران شد.
🔹رویکرد مصدق، اعتماد به آمریکا بود. او در واشنگتن با "دین آچسن" وزیر خارجه و "هری ترومن" رئیس جمهور ملاقات و مذاکره کرد. اما آمریکایی ها در پشت پرده، در تدارک عملیات آژاکس (کودتای 28 مرداد 32) با همراهی انگلیس بودند.
♦️فعالان و دلسوزان نهضت ملی کردن نفت، بارها درباره اعتماد به دشمن هشدار دادند، مصدق بی اعتنایی کرد. تا کار به کودتا و بازگشت دیکتاتوری پهلوی برای 25 سال دیگر انجامید
🔹متاسفانه در ماجرای برجام و خسارت آهای آن، وقتی که کار از کار گذاشت و آمریکایی ها نقشه خود را پیش بردند، آقای ظریف در سخنانی تلخ گفت "اعتراف می کنم اعتمادم به جان کری اشتباه بود".
@IMANI_mohammad
محمد ایمانی l مصاف عقل و جهل
.
دود دعوای دولت و شهرداری
به چشم مردم میرود
🔸کلانشهر تهران به عنوان شهری پرجمعیت، همواره مسائل و چالشهای خود را دارد و با فراگیری ویروس جهانگیر کرونا، با چالش تازهای روبروست. به نحوی که طی روزهای اخیر در وضعیت قرمز قرار گرفته است.
🔸جابهجایی سه شهردار ظرف سه سال موجب شد امور پایتخت چنان که باید و شاید، رتق و فتق نشود و از جمله روند توسعه ناوگان اتوبوسی و ریلی (مترو) متوقف گردد.
🔸حتی محسن هاشمی رئیس شورای شهر تصریح کرد «قالیباف در بحث BRT جسارت داشت و اتوبوسها را وارد کرد. جسارت در مدیریت بسیار مهم است. حناچی بیش از اندازه میترسد.» به گفته او با وجود اینکه 6 تا 7 سال از دولت گذشته، در این مدت یک اتوبوس هم تزریق نشده است.
🔸چند هفته قبل هم روزنامه شرق از محسن هاشمی پرسید «تصور بر این بود که با تغییرات در دولت و شهرداری و همسویی دو طرف، اختلافات برطرف و مشکلات حمل و نقلی تهران حل میشود؛ اما این اتفاق رخ نداد و شاهد کمترین اقدامات و تغییرات در دو طرف بودیم! چرا این همسویی نتیجهای برای مردم تهران نداشت؟»
🔸رئیس شورای شهر در پاسخ گفته بود «شاید بخشی از مشکل در نداشتن جسارت و پیگیری و اولویتبندی در مدیریت شهری بود... دستگاههای حفار مدرنی که برای کندن تونلهای مترو و ساخت سازه تونل وارد شده بود، سه سال است که بیکار افتاده و حتی یک کیلومتر مترو در تهران ساخته نشده است.»
🔸در این میان، مشکل بودجه، موجب شد شهرداری و شورای شهر تهران با وجود خطر شیوع کرونا، بر اجرای دوباره طرح ترافیک اصرار ورزند و طبعاً مترو و اتوبوسها با ازدحام مواجه شوند که احتمالاً عامل مهمی در افزایش ابتلا به کروناست.
🔸در چنین شرایطی، طبیعیترین انتظار چیست؟ همدلی دولت و مدیران شهری پایتخت برای مهار کرونا و خسارتهای آن. چرا که در غیر این صورت ممکن است با تلفات انسانی بیشتر و حتی تعطیلی دوباره مشاغل مواجه شویم.
🔸اما در عمل چه اتفاقی افتاده؟ آنگونه که اعضای شورای شهر (مؤتلفان دولت) میگویند شهردار همسو، به خاطر مخالفت شهرداری و شورا با تخلفات نهاد ریاست جمهوری در حوزه ساخت و ساز در منطقه جماران، از حضور در جلسات دولت منع شده است! ماجرا به تخریب طبقات اضافی بنای مذکور برمیگردد. گویا این اقدام شهرداری، به مذاق رئیسجمهور خوش نیامده و به عدم دعوت حناچی به جلسات دولت ختم شده است.
🔸برخی منابع رسانهای هم در این میان گفتهاند در جلسه شورای عالی شهرسازی و معماری، وزرای مسکن و کشور پیگیر طرح مسئله ساخت و ساز در زمین 3300 متر مربعی همجوار با ملک نهاد ریاست جمهوری شده و حتی موافقت برای اعطای مجوز ساخت و ساز پنجطبقه در این زمین گرفته شده است.
🔸خلیلآبادی، عضو شورای شهر میگوید: طی چند جلسه اخیر هیئت دولت، آقای حناچی دعوت نمیشود. احتمال میدهیم علت دعوت نکردن، تخریب بخشی از ساختمان جماران (ملک منتسب به نهاد ریاست جمهوری) باشد. رابطه دولت و شهرداری مثل قبل نیست. این ساختمان در ملکی احداث شده که محدودیت ارتفاع دارد و در هنگام ساخت و ساز، این محدودیت را رعایت نکرده بودند و همکاران ما طبق قانون، آن را تخریب میکنند. درهای پاستور در طول یک ماه گذشته به روی شهردار بسته بوده است.»
🔸همچنین حقشناس دیگر عضو شورای شهر میگوید: «عدم حضور شهردار در جلسات هیئت دولت، یک مسئله را قطعی میکند که پس از آن تخلف نهاد ریاستجمهوری، تخریب بخشی از سازه چندان به مذاق صاحبان قدرت در دولت خوش نیامده است.»
🔸صرفنظر از ابعاد تخلف در ساخت و ساز مذکور، سؤال مهم این است که آیا مصالح ملی باید تحتالشعاع دعواهای سیاسی و حزبی از این دست قرار بگیرد و دود ماجرا به چشم مردم برود؟
کیهان
@IMANI_mohammad
کیفور از کِرم سر قلّاب!
۱- کِرم سر قلّاب، واقعی است؛ اما هرگز برای ماهی غذا نمی شود. غذاست؛ اما هرگز از دهان ماهی نمی گذرد. برجام که باعث مجادله بسیار تا به امروز شده، از همین جنس است؛ وقتی گفته شد تله گذاری دشمن برای زدن ضربات و خسارت های بزرگ است، خیلی ها تعجب و انکار کردند.
۲- وعده های غرب در مذاکرات، فریبنده بود. و از آنها موثر تر، وعده هایی بود که متولیان مذاکره در داخل می دادند. برداشتن تحریم های مالی و بانکی و نفتی، امکان استفاده از سوئیفت، گسیل برخی هیئت های تجاری به تهران، امضای قرارداد (بی ضمانت) با توتال و پژو و رنو و بوئینگ و ایرباس؛
۳- وعده ها چنان پر زرق و برق بود که اسید معده خیلی ها ترشح کرد . آدرنالین خون خیلی ها بالا رفت. هیجان به خیابان سر ریز شد. دلار را کنار اسکناس پانصد تومانی نشان می دادند. در غوغای هیجان بود که کسانی، برجام ۲ و۳ را زمزمه کردند؛ واگذاری امتیاز بیشتر برای گرفتن طعمه های بزرگ تر!
۴- اما طُعمه سر قلاب، هرگز از حد فریب فراتر نمی رود. هیئت های آمریکایی با پیام مجازات طرف های تجاری ایران، به کشورها گسیل شدند. پشت بند آن، تحریم ویزایی صاحبان شرکت ها در صورت همکاری و سفر با ایران صادر شد؛ و سپس ریل گذاری تحریم های گسترده تر موسوم به کاتسا و آیسا. دولت آمریکا هر چهار ماه یک بار باید گزارش پایبندی ایران به تعهدات را تایید می کرد؛ و این یعنی رسمیت بخشیدن به سلب امکان تجارت پایدار دیگران با ایران!
۵- در دوره اوباما و دموکرات ها بود که ظریف گفت بعد از ۲۰ ماه از انعقاد برجام، هنوز نمی توانیم حتی یک حساب بانکی در لندن افتتاح کنیم. در همین دوره به هواپیمای ظریف در مونیخ بنزین ندادند. و حقوق کارکنان برخی سفارت ها، چمدانی به خارج منتقل شد یا سفارت کره جنوبی مجبور شد حقوق کارکنانش را با چمدان به ایران بیاورد!
۶- فروش نفت ایران (پس از یک افزایش فریبنده اولیه) در همین دوره اوباما کاهشی شد و آمریکایی ها هر شش ماه یک بار از برخی کشورها خواستند واردات نفت ایران را کاهش داده یا متوقف کنند.
۷- هدف، شرطی سازی اقتصاد و کانالیزه کردن صادرات و واردات ایران با محوریت نفت بود. و عجیب این که برخی مدیرانِ، کیفور از افزایش موقتی فروش نفت، دروازه واردات را گشوده و در توزیع غیر هدفمند (رانتی) منابع ارزی، دست و دلبازی کردند؛ تا مردم زرق و برق برجام را سیر ببینند!
۸- آمریکا و اروپا در ادامه، دولت روحانی را وادار کردند در خفا و بدون اطلاع مجلس و سایر نهاد های رسمی ناظر،۴۲ تعهد هزینه ساز به FATF بدهد و از جمله برخی مسیر های دور زدن تحریم ها را ارائه یا محدود کند.
۹- تنوع مسیر های تجارت خارجی، تدریجا محدود تر، و فشار ها بیشتر می شد. برخی مدیران گویا در دنیا جز آمریکا و انگلیس و فرانسه و آلمان، هیچ قطب تجاری و اقتصادی و سیاسی دیگری نمی شناختند. هر چه بد عهدی و فشار غرب افزوده شد، این طرف، تبلیغ مذاکره جدید (#برجام_پلاس) بیشتر شد!
۱۰- اما اروپا و آمریکا با زیر پا گذاشتن برجام، ثابت کردند هرگز قابل اعتماد نیستند. ترامپ خیلی خباثت به خرج داد اما در عین حال، چهره بی روتوش غرب را نمایان کرد. او عداوتی را که معماران راهبرد غرب، پشت نقاب پنهان می کردند، برملا کرد
۱۱- سارکوزی رئیس جمهور اسبق فرانسه درست گفت که "ترامپ، نشانه بحران غرب است و نه علت آن". ترامپ به خاطر پنبه کردن رشته های غرب، دریچه تحریف بسیاری از واقعیت ها را بست و به همین دلیل، مقدمه پیروزی ماست ان شاء الله.
@IMANI_mohammad
دروغگو کم حافظه است آقای تاج زاده
مصطفی تاج زاده توییت زده "#خسارتهای بزرگ #خروج امریکا از #برجام در دو سال گذشته: چندبار تا مرز جنگ پیش رفتیم. صادرات نفت یکدهم شده و دولتها بدهی خود را به ایران نمیدهند. بهای دلار و طلا ۶برابر شده و گرانی و تورم رشد بیسابقه یافته است. سردار سلیمانی ترور شد و شاهد دو اعتراض مردمی در ۹۶و۹۸ بودیم".
۱- جنگ نیابتی تروریستها (داعش) که اوباما ساخت و تا پشت مرزهای ما پیش آمد، جنگ نبود؟ ترور دانشمندان هسته ای و خرابکاری های تروریستی سایبری در دوره اوباما چطور؟ آیا تاج زاده از جنگ اقتصادی گسترده که اوباما بانیش بود و ترامپ ادامه داد، بی خبر است؟ حتما خبر دارد؛ چون گرای تحریم ها را دست اندرکاران فتنه ناکام 88 به دشمن دادند.
۲- گستاخی های بعدی ترامپ، حاصل جرئتی بود که افراطیون مدعی اصلاحات با تزریق ترس به جامعه و ترور شخصیت مدافعان امنیت ملی، به دشمن دادند.
۳- صادرات نفت قبل از برجام 1/5 میلیون بشکه بود و با برجام به زیر 300 هزار بشکه رسید. فشار بر خریداران نفت ایران برای توقف یا کاهش خرید نفت ایران از همان دوره اوباما و اجرای برجام آغاز شد.
۴- اما درباره سردار سلیمانی؛ شما همان کسی نیستید که مدافعان حرم و منطق آنها را دائما می کوبیدید؟! شما قبل از جنایت مستقیم ترامپ و پمپئو، جزو ماموران ترور مکتب سلیمانی بودید. اما خداوند با روزی شهادت و آن تشییع دشمن شکن سردار سلیمانی، شما خوار کرد و نقاب نفاق را از چهره تان کنار زد.
۵- آشوب 96، پنج ماه قبل از خروج ترامپ از برجام بود، نه بعد از آن. شش ماه بیشتر، از وعده های انتخاباتی شما نگذشته بود که مشکلات اقتصادی عود کرد. اگر از ابعاد امنیتی ماجرا و نقش آمریکا در آن بگذریم، نارضایتی مردم، دقیقا حاصل سوء تدبیر های دولت ائتلافی "برجام و دیگر هیچ" بود و نه خروج آمریکا از برجام!
۶- فتنه سال 98 هم، محصول چهار سال حذف لجبازانه سهمیه بندی، و سپس، سه برابر کردن ناگهانی نرخ بنزین در دولت تدبیر بود. این نان سمِّی را شماها سر سفره مردم گذاشتید؛ اما شهامت پذیرش مسئولیتش را ندارید. که این هم، ویژگی منافقین است.
@IMANI_mohammad
.
از کدام حشره کش استفاده می کنند؟
♦️حشره کش های برقی با ذخیره انرژی الکتریکی و جذب حشرات از طریق لامپ های فلورسنت، حشرات موذی را به سوی خود می کشانند.
🔹 سرویس های امنیتی ایران، از کدام حشره کش های قوی و مدرن برای تور کردن عناصر اپوزیسیون معاند استفاده می کنند که این قدر در شکار عناصر موذی موفق عمل کرده اند؟
♦️چه میزان از این عناصر تور شده پس از جذب، کارآموزی شده و برای انجام ماموریت های محولّه، به میان اپوزیسیون باز گردانده می شوند؛ بی آن که خبر شکار شان رسانه ای شود؟
@IMANI_mohammad
محمد ایمانی l مصاف عقل و جهل
.
در آرزوی تسلیم ایران
مُردند یا در تاریخ گم شدند
🔸 استعفا (برکناری) برایان هوک از سِمت "نماینده ویژه امور ایران" در وزارت خارجه آمریکا، یک بشارت بزرگ است. یعنی این که فشارهای های اقتصادی، سیاسی و امنیتی آمریکا علیه ملت ایران، ناکارآمد از آب در آمده و فواره، سرنگون شده است.
🔸هوک از سال ۲۰۱۷ مستقیماً با مایک پومپئو کار میکرد. او از دستیاران ارشد رکس تیلرسون اولین وزیر امور خارجه ترامپ بود که علیرغم کنار گذاشته شدن تیلرسون، به فعالیت در وزارت خارجه ادامه داد.
🔸برکناری هوک، از بن بست به وجود آمده برای دولت آمریکا حکایت می کند. او با خباثت هایی که به خرج داد، نماد عناد و عداوت دولت آمریکا با ملت ایران در پروژه فشار حداکثری بود.
🔸یک مقام سابق دولت آمریکا درباره برکناری هوک به روزنامه واشنگتن پست گفت "از هوک خواسته شده کنار برود تا ناکامی استراتژی ایران به گردن او بیافتد. ایران درحال شکستن محدودیت های غنی سازی، و ذخیره و توسعه سامانه های شلیک است. براساس همه داده ها، وضعیت اکنون بدتر از زمان حضور آمریکا در توافق است و آنها به شدت بد رفتاری خود افزوده اند... اگر تیم ترامپ و پمپئو فکر می کنند استراتژی شان موفق بوده، نمی دانم چرا باید هوک را اخراج کنند؟!".
✅ اخراج موجود خبیثی مانند هوک در ماه های پایانی دولت ترامپ، یادآور کلام حکیمانه رهبر انقلاب است که 27 تیرماه 94 در خطبه های نماز عید فطر فرمودند:
🔹"جمهوری اسلامی، در زمینهی حفظ قابلیّتهای دفاعی و امنیّتی خود هرگز تسلیم زیادهخواهی دشمن نخواهد شد... چه این متن (توافق برجام) تصویب بشود و چه نشود، در هر صورت سیاست ما در مقابل دولت مستکبر آمریکا هیچ تغییری نخواهد کرد...
🔹آنها می گویند ما ایران را تسلیم کردیم؛ تسلیم ایران را مگر به خواب ببینند. پنج رئیس جمهور دیگر [آمریکا] از اوّل انقلاب تا امروز، در این آرزو که جمهوری اسلامی را تسلیم کنند یا مُردند یا در تاریخ گم شدند، شما هم مثل آنها؛ شما هم این آرزو را هرگز به دست نخواهید آورد که ایران اسلامی را تسلیم کنید...
🔹جمهوری اسلامی به توفیق الهی و به حول و قوّهی الهی، مقتدر و قوی است، روزبهروز هم قویتر شده است... این آقا (اوباما) گفته است که می تواند ارتش ایران را نابود کند. قدیمىهاى ما اینجور حرفها را «لاف در غریبى» می گفتند".
♦️شش رئیس جمهور آمریکا در آرزوی تسلیم ایران، مُردند یا در تاریخ گم شدند و ان شاء الله ترامپ، هفتمین آنها خواهد بود.
@IMANI_mohammad
محمد ایمانی l مصاف عقل و جهل
.
متهمان فساد و ناکارآمدی در لبنان
🔹لبنان سالها مستعمره فرانسه بود و پس از استقلال هم، دولت لبنان غالبا در اختیار غربگرایان بوده است. دولت لبنان پس از ترور مشکوک رفیق حریری، هرچه بیشتر تحت نفوذ فرانسه و غرب قرار گرفت و حاصل آن، فساد وناکار آمدی موجود است.
♦️ماکرون در سفر به بیروت، خواستار اصلاحات شد و حال آن که فرانسه، متهم ماجراست. سعد حریری که چندی پیش در جریان آشوب افکنی عوامل آمریکا و اروپا استعفا کرد، سالها نخست وزیر لبنان بود و بخش مهمی از فساد و ناکارآمدی فعلی، زیر سر ائتلاف تحت مدیریت اوست. نیویورک تایمز سال ۲۰۱۳ فاش کرد که حریری فقط برای رابطه با یک مدل آفریقایی، ۱۵.۳ میلیون دلار پرداخته است.
🔹ابعاد انفجار اخیر باید با تحقیقات امنیتی و قضایی آشکار شود. اما آن چه قطعی است این که دپوی 2750 کیلو نیترات آمونیوم در بیروت به مدت پنج سال در دولت حریری انجام شده و اگر به خاطر نفوذ و خیانت نباشد، دست کم سند بی کفایتی است. با این وجود ماکرون به عنوان حامی حریری، چرا طلبکاری می کند؟!
♦️متهم دیگر بی کفایتی های دولتی در لبنان، رژیم سعودی است. سال ۲۰۱۵ زمانی که حریری به ریاض فراخوانده شد، انتظار استقبالی گرم را داشت. اما بر خلاف تصورش، وقتی به ریاض رسید توسط پلیس به بازداشتگاه برده شد.
🔹سعد حریری برای ۱۱ ساعت در بازداشت سعودیها بود و گفته می شود در بازداشت مورد ضرب و شتم قرار گرفت. در نهایت، حریری در یک ویدئوی ساختگی که از تلویزیون سعودی پخش شد، استعفا نامه دیکته شده را در ریاض قرائت کرد. توهین سعودی ها با اعتراض عمومی در لبنان مواجه شد.
♦️«بدری داهر» رئیس اداره گمرک لبنان می گوید "آژانسهای امنیتی لبنان بارها خطر انفجار مواد محترقه در بندر بیروت را به کابینه «سعد حریری» یادآور شده بودند اما آنها نسبت به این موضوع واکنشی نشان ندادند".
🔹با این اوصاف، شانتاژهای حریری و ماکرون و شبکه های غربی و سعودی، فرار به جلو به جای پاسخگویی است. تحرکات این طیف، سوء ظن نسبت به نقش آنها در انفجار بیروت را بیشتر می کند.
@IMANI_mohammad
کدام گشایش اقتصادی؟
چند نکته درباره وعده تازه روحانی
🔸آقای روحانی هفته گذشته گفت: "در جلسه سران قوا، طرحی بحث شد و نظرات بسیار به هم نزدیک بود. اگر این طرح به نتیجه برسد و رهبری موافقت کنند، گشایشی به لحاظ اقتصادی ایجاد می شود. یکسال زمان زیادی برای حل مشکلات است و مردم خواهند دید که طرح های زیادی افتتاح می شود".
🔸پس از این اظهارات معما گونه، گمانه زنی ها اوج گرفت؛ که اغلب هم، یا نادرست بود و یا ربطی به گشایش اقتصادی نمی توانست داشته باشد؛ "برداشته شدن تحریم ها، تصویب FATF، بازگشت ارز های صادراتی، برداشت مجدد دولت از صندوق توسعه ملی، ایجاد کانال جدید مبادلات مالی، و عرضه سهام عدالت به جا ماندگان ".
🔸آنچه محتمل تر به نظر می رسد، پیش فروش نفت یا پیش فروش اوراق ارزی بر پایه نفت است. دولت، نفتِ دو یا سه سال آینده را به مردم می فروشد و در تاریخ سر رسید، با نرخ روز ارز و نفت، اقدام به باز پرداخت می گند.
🔸پیش بینی می شود از این طریق، حداقل پنجاه هزار میلیارد تومان درآمد نصیب دولت در سال آخر فعالیت شود، اما دولت آینده را با بدهکاری سنگین دیگری مواجه می کند. بنابر اعلام کارشناسان، دولت با شیوه های اوراقی مشابه، 250 هزار میلیارد تومان تعهد برای دولت بعدی به ارث گذاشته است!
🔸مردم و کارشناسان حتما از "خبر خوش" استقبال می کنند؛ بلکه طبق وعده روحانی، از همان صد روز اول منتظر خبر خوش هستند اما متاسفانه، خبرها غالبا بر عکس از آب درآمده است.
🔸یک علت این است که آرزوی میوه چینی، مستلزم تدارکی زمان بر و توام با زحمت است. متاسفانه آقای روحانی از ابتدا، بر سهل اندیشی و تصمیمات پر هزینه و مبتنی بر "آماده خوری و حاضری طلبی" اصرار داشت.
🔸دولت بر همین سیاق، بلافاصله اقدام به واگذاری امتیازات مهم در مذاکرات، و همزمان، حذف سهمیه بندی بنزین، ترجیح واردات لجام گسیخته و چشم پر کن بر حمایت از تولید، و رونق اقتصادی نمایشی کرد.
🔸اما حباب این رویکرد بادکنکی، پس از چهار سال ترکید و وضعیت نابسامان فعلی را رقم زد. گشایش اقتصادی، نه چیستان است و نه کاری جادویی.
🔸این وضعیت، صرفا با تغییر رویکرد مدیریتی، رفع موانع کسب و کار، مبارزه با قاچاق و فرار مالیاتی، مبارزه مافیای بانکی سوداگر، مهار و هدایت نقدینگی، و حمایت از تولید به ویژه در حوزه پیشران ها (مسکن، کشاورزی، لوازم خانگی، خودرو، و حوزه های دانش بنیان) به سر و سامان می رسد.
🔸دولت می تواند با ارائه لایحه دو یا حتی سه فوریتی به مجلس (و در مسیری توام با شفافیت و اطلاع رسانی به کارشناسان و نمایندگان) در روال قانونی حرکت کند.
🔸رئیس مجلس امروز گفت "درباره گشایش اقتصادی، سوالاتی مطرح است. طرح مطرح در شورای هماهنگی قوا، فقط در صورتی که نظرات کارشناسی در جزئیات آن مدنظر قرار گیرد، می تواند به اهداف خود برسد. در این زمینه اختلاف نظرهای کارشناسی وجود دارد و هنوز هیچ طرحی قطعی نشده است".
🔸این که دولت در هفت سال گذشته، بعضا اهتمام لازم برای سیاست های کلی نظام و راهبرد های ابلاغی رهبری را نداشته -چنان که درباره اقتصاد مقاومتی و برجام و... دیدیم- اما دائما از رهبری برای پیشبرد ایده های خود هزینه کرده، خلاف مصلحت و مروّت است.
🔸مخصوصا که پیشاپیش برای آرزو و ایده دولت، فضا سازی می شود؛ اگر رد شود، مدعی می شوند دولت می خواست فلان گره را بگشاید اما نظام نگذاشت!
🔸اگر هم مجوز داده شود، پس از ناکامی دولت، ادعا می شود اقدام صورت گرفته، تصمیم نظام و رهبری بود! این به دور از صداقت است. البته حساب استثناها جداست؛ اما نباید برای تبدیل استثنا به قاعده، فضا سازی و شانتاژ کرد.
@IMANI_mohammad
غافلگیری با تصمیمات ناگهانی؛ چرا؟!
🔹آقای روحانی هفته گذشته از طرح #گشایش_اقتصادی خبر داد؛ اما معلوم شده دولت می خواهد 220 میلیون بشکه نفت را با سر رسید دو یا سه ساله به مردم بفروشد.
♦️این کار، درآمد زایی 50 تا 190 هزار میلیاردی برای دولت، به قیمت بدهکارتر کردن دولت بعدی است؛ نه گشایشی برای تولید و یا معیشت مردم . چرا برخی رویکردهای دولت، این قدر خود مدارانه است؟!
🔹آیا 250 هزار میلیارد تومان بدهی و تعهد ایجاد شده برای دولت بعد کافی نیست و قرار است آقای روحانی، زمین سوخته تحویل رئیس جمهور بعدی بدهد؟
♦️چرا آقای روحانی مانند ماجرای برجام و بنزین اصرار دارد از شیوه های غافلگیری، راه بینداز و جا بینداز، و قرار دادن دستگ های دیگر در مقابل عمل انجام شده قرار دهد؟
🔹چرا دولت از ارائه برنامه های خود به صاحب نظران اقتصادی و مجلس و نهادهای نظارتی طفره می رود؟ آیا خسارت های برجام و بنزین برای عبرت آموزی کافی نیست؟ چرا تصمیمات ناگهانی و بدون مقدمات کارشناسی و بدون گرفتن نظرات صاحب نظران؟ این شلختگی است یا تعمد؟
@IMANI_mohammad
پروژه تخریب و آشوب
و پاسخ مقتضی جبهه مقاومت - ۱
۱- اتفاقات این روزهای لبنان را باید در ظرفی بزرگتر و در متن تحولات منطقه غرب آسیا دید. این رویکرد، به تحلیلگران کمک میکند تا از عملیات فریب دشمن مصون بمانند.
گزاره اصلی این است که موازنه قدرت در منطقه، در مقایسه با سده گذشته و حتی 10- 15 سال اخیر، با تغییرات جدی مواجه شده و عملیات چتربازانه غرب برای قبضه قدرت، تقریبا امری نزدیک به محال شده است.
این سخن بدان معنا نیست که استعمارگران، نقشههای پیچیده و خطرناک نمیکشند و باید از تحرکات آنها چشم پوشید. اتفاقا باید حزم و تدبیر و مجاهدت را دوچندان کرد. اما ضمنا مراقب بود تا در تله بزرگنمایی جریان غربگرا و کتمان توانمندیهای جبهه مقاومت گرفتار نشد.
۲- غربیها در قرن گذشته و حتی دو دهه قبل، با کودتا و یا جنگهای کوتاه چند روزه و یک هفتهای، تکلیف ایران و عراق و فلسطین و سوریه و لبنان و مصر و اردن را یکسره میکردند. اما حالا در پس شکست در جنگهای افغانستان و عراق و سوریه و لبنان و فلسطین و یمن، مجبورند در کنار جنایتهای همیشگی، تن به پیچیدگیهای شطرنج سیاست بدهند و غالباً هم ببازند.
بخشهای مهمی از منطقه، از وضعیت مستعمره که غربیها برای آن حاکم میگماشتند، خارج شده است. آخرین بار آمریکاییها در عراق فرماندار نظامی گماشتند اما با رای مردم، تحقیر شدند.
۳- آمریکا و متحدانش پس از شکست در دو جنگ مستقیم و نیابتی، از تابستان سال گذشته، آشوبهای خشونت باری را در پوشش اعتراضات اقتصادی در عراق و لبنان تدارک کردند. آنها سپس کوشیدند آشوب را به داخل ایران گسترش دهند.
یک مشخصه این اغتشاشات در منطقه، بزرگنمایی تحرکات اقلیت خشونتطلب و اوباش برای عملیات «مردمربایی» و جازدن خشونتطلبان رادیکال بهعنوان «اکثریت مردم» است. سوگیری این پروژه، کاملاً تروریستی و رعبافکنانه است؛ شبیه کاری که با داعش در عراق و سوریه و با فالانژیستها در لبنان انجام دادند؛ شبیه عملیات ناکام گروهکها در اوایل دهه شصت در ایران.
این پروژه با ایراد ضربه و شوک، نفوذ دادن مزدوران در صف معترضان، ارتکاب رفتارهای خشونتبار و رعبافکنانه برای مجبور کردن دولت مستقر به کنارهگیری، ایجاد بنبست در راه تشکیل دولت، و حاکم کردن بیثباتی و هرج و مرج همراه است. تا سپس در صورت امکان، مسیر مداخله خارجی فراهم شود.
این سناریو به شکل نصف و نیمه در عراق به اجرا درآمد اما گروههای عضو ائتلاف مقاومت و نمایندگان آنها در پارلمان بهطور نسبی توانستند بر مشکل فائق شوند و ضمن تشکیل دولت موقت، آتش فتنه را فرو بنشانند و راه را برای انتخابات پارلمانی در چند ماه آینده و تشکیل دولت جدید هموار کنند.
@IMANI_mohammad
پروژه تخریب و آشوب
و پاسخ مقتضی جبهه مقاومت - ۲
۴- آشوب در لبنان به اواخر مهرماه سال گذشته برمیگردد که در پی سوءمدیریت دولت سعد حریری و اعتراضات پدید آمده، برخی اضلاع طیف غربگرای 14 مارس تلاش کردند بیثباتی سیاسی ایجاد کنند. آن نقشه خائنانه با درایت دبیرکل حزبالله ناکام ماند.
طیف غربگرا هرچند متهم اول فساد و ناکارآمدی دولت لبنان هستند، کوشیدند در آتش بیثباتی در کف خیابان بدمند. اما سید حسن نصرالله به جای گروکشی و موجسواری، آب بر آتش فتنه ریخت و گفت:
«باید با مسئولیتپذیری سخن گفت. همه باید در برابر شرایط خطیر کشور مسئولیتپذیر باشند. برخی میخواهند از مسئولیت شانه خالی کنند. این، نشانه عدم وجود عرق ملی و ارزشهای اخلاقی و انسانی در قبال سرنوشت مردم است...
شایسته نیست برخی که در همه دولت ها حضور داشتند؛ اکنون سوار بر موج شده و مطالبه مبارزه با فساد کنند. با بحران جدی درخصوص عدم اعتماد مردم به مسئولان مواجه هستیم. از کنارهگیری دولت حمایت نمیکنیم و دلیل آن هم این است که امکان ندارد دولت جدید طی یک سال تشکیل شود.
اگر وقت آن برسد که حزبالله به خیابان بیاید، ما را در خیابان خواهید دید و همه معادلات تغییر خواهد کرد. آن وقت تا زمانی که اهداف محقق نشود، تجمعات را ترک نمیکنیم».
۵- اما در آن شرایط، سعد حریری برای چندمینبار خیانت کرد و به مثابه یک مهره سوخته و تاریخ مصرف گذشته، تحت فشار خارجی، از نخستوزیری استعفا داد. او سه سال قبل هم در جریان سفر به ریاض، در اثر رفتار تحقیرآمیز مقامات سعودی و بازداشت یازده ساعته، بیانیه استعفا را در پایتخت عربستان قرائت کرده بود!
حریری ۱۸ روز بعد در حالی که دو فرزندش همچنان در گروگان سعودیها بودند، به فرانسه رفت و پس از ملاقات با ماکرون، به لبنان بازگشت. حریری متولد عربستان است و تا سال 2005 که پدرش ترور شد، در عربستان اقامت داشت و بخشی از کارهای بازرگانی پدرش را اداره میکرد. او دارای تابعیت سعودی و فرانسوی است. ویکی لیکس چند سال قبل، سندی را که جفری فلتمن سفیر وقت آمریکا به وزارت خارجه فرستاده بود، منتشر کرد. این سند نشان می داد حریری به مواد مخدر اعتیاد دارد و همین باعث اضطراب و عدم تمرکز وی میشود.
نیویورکتایمز هم سال ۲۰۱۳ فاش کرد حریری برای رابطه با یک مدل آفریقایی، ۱۵/۳ میلیون دلار پرداخته است. فردی با این مختصات، برای سالها نخستوزیر لبنان بود و همین موجب تعمیق فساد و ناکارآمدیهایی شد که حالا خود او معترض آنهاست!
🔻ادامه دارد🔻
@IMANI_mohammad
پروژه تخریب و آشوب
و پاسخ مقتضی جبهه مقاومت - ۳
۶- اواخر آذرماه 1398، پس از استعفای حریری، حسان دیاب با 69 رأی نمایندگان پارلمان، مأمور تشکیل کابینه جدید شد. (اکثریت 128 کرسی پارلمان لبنان در اختیار حزبالله و متحدینش است که در انتخابات 2018 انتخاب شدهاند).
همان زمان، حزب القوات اللبنانیه وابسته به جعجع، در کنار جریان «المستقبل» سعد حریری» و «التقدمی الاشتراکی» ولید جنبلاط اعلام کردند در دولت جدید مشارکت نمیکنند.
8 ماه بعد، طیف مذکور به نمایندگی از غرب، خواستار استعفای دولت دیاب شدهاند و حال آنکه حتی در این صورت نیز، با توجه به اکثریت پارلمانی ائتلاف مقاومت، غربگرایان نمیتوانند موفقیتی کسب کنند؛ بنابراین در ادامه نمایش پایبندی به دموکراسی برای انحلال پارلمان هم فشار میآورند؛ نمایش کامل دموکرات بودن غربگرایان!
گفتنی است نامزد سال گذشته این طیف و آمریکا، نواف سلام بود که بیشتر از 14 رای را در مقابل 69 رای حسن دیاب کسب نکرد. جریان دستنشانده غرب، در لبنان نیز مثل عراق، مشکل اکثریت پارلمانی را دارد و در واقع بهخاطر خیانتهایش، نفوذ سابق را از دست داده و در اقلیت مردمی قرار گرفته است.
این طیف در چند روز گذشته ضمن راهاندازی تحرکات چند هزار نفره خیابانی و حمله به پارلمان و اشغال برخی وزارتخانهها، تصویری کامل از رفتار فالانژیستی را به نمایش گذاشتند.
۷- آشوب اخیر لبنان پس از اعلام حمایت سفارت آمریکا و اظهارات تحریکآمیز رئیسجمهور فرانسه شدت گرفت. در آبرومندی ماکرون همین بس که ماهها سرگرم سرکوب بیسابقه معترضان فرانسوی بود و حالا نگران مردم لبنان شده. انگار بالماسکه است و میتوان با لباس مبدل، خود را آدم دیگری جا زد.
فرانسه در دوره ریاست ماکرون، بدترین شرایط اقتصادی، نارضایتی و طغیان اجتماعی، و بیثباتی سیاسی چند دهه اخیر را سپری کرده است. دست بر قضا آمریکا و رژیم صهیونیستی نیز شاهد بیسابقهترین از هم گسیختگی اجتماعی، اقتصادی و سیاسی هستند تا جایی که مدیریت ترامپ از سوی سارکوزی (رئیسجمهور اسبق فرانسه) بهعنوان «نشانه وخامت حال غرب و نه علت آن» ارزیابی شد. در کنار آشوبزدگی آمریکا و فرانسه، آشفتگی در رژیم صهیونیستی باعث شده ظرف یک سال و نیم اخیر، سه بار پارلمان و کابینه منحل و انتخابات پارلمانی زودهنگام برگزار شود. تلآویو و برخی مناطق دیگر ماههاست شاهد آشوب و اعتراضات خیابانی گسترده است. بیتردید بخشی از این پریشانی، حاصل کمانه کردن نقشههای غرب در منطقه غرب آسیاست. ناکامیهای آمریکا با شکست در پروژه فشار حداکثری به ایران، وارد مرحله تازهای شده و برکناری برایان هوک مدیر گروه اقدام علیه ایران، نشانهای جدید از آن است.
۸- در مواجهه با دشمنان عنود جبهه مقاومت، یک نکته مهم راهبردی وجود دارد. اگر دشمن جنگ رویارو کرد، باید جنگ رویارو کرد اما اگر تروریسم و خرابکاری اقتصادی- امنیتی پیشه کردند، طبعا باید مشابه همین شیوه را علیه امنیت و شریانهای اقتصادی و امنیتی آنها به کار گرفت.
این رهنمود راهبردی امام خمینی است که فرمود «امروز با جمود و سکون و سکوت باید مبارزه کرد و شور و حال حرکت انقلاب را پا برجا داشت. همه باید بدانند که غرب و شرق تا شما را از هویت اسلامیتان- به خیال خام خودشان- بیرون نبرند، آرام نخواهند نشست.
نه از ارتباط با متجاوزان خشنود شوید و نه از قطع ارتباط با آنان رنجور، همیشه با بصیرت و با چشمانی باز به دشمنان خیره شوید و آنان را آرام نگذارید که اگر آرام گذارید، لحظهای آرامتان نمیگذارند».
@IMANI_mohammad
🔹پروژه تخریب و آشوب
و پاسخ مقتضی جبهه مقاومت
♦️یادداشت روز کیهان:
http://kayhan.ir/
@IMANI_mohammad
طرح پیش فروش نفت؛
دولت و روال تصمیم گیری - ۱
🔸از ایده خوب تا اجرای موفق آن خیلی فاصله است. نمونه، نوع رفتار دولت در مذاکرات، که به "صلح پیروز حدیبیه" استناد می کرد اما توافقی پر خلل و فُرج را بر جای گذاشت.
🔸رهبر انقلاب با تاکید بر خطوط قرمز امنیت و منافع ملی، از دولت خواستند مدل "نرمش قهرمانانه" را در پیش بگیرد اما متاسفانه مذاکره کنندگان، نرمش بدون قهرمانی و مقاومت پیشه کردند!
🔸دولت اکنون در اثر خباثت دشمن و البته سوء تدبیر خود و بی اعتنایی به هشدار ناصحان، با مضیقه درآمدی مواجه است. راه حل باتلاق گونه آن است که طبق نقشه دشمن، نقض برجام را بپذیرند و ضمن مذاکره مجدد، دوباره امتیاز بدهند و کشور را گرفتار تر کنند.
🔸راه حل مطلوب این است که دولت با اصلاح مسیر، به اقتصاد درونزا و حمایت از تولید بها بدهد، بر اقتصاد زیر زمینی با گردش مالی بالای 500 هزار میلیارد تومان و مالیات صفر سخت بگیرد.
🔸راه حل موقتی و جانبی راه حل درست، برداشت از صندوق توسعه ملی، واگذاری شرکت ها و فروش اوراق برای تامین کسری بودجه است که نمی تواند جایگزین راه حل درست شود اما در مقایسه با راه حل خیانت بار، قابل توجیه موردی است. آنچه آقای روحانی تحت عنوان #گشایش_اقتصادی مطرح کرد درواقع نوع سوم است و نه دوم.
🔸گشایش اقتصادی، صرفا از مسیر اصلاح مناسبات اقتصادی، اصلاح ساختار بودجه، کاهش هزینه های جاری، رفع موانع کسب و کار، مبارزه با قاچاق و فرار مالیاتی، مبارزه با مافیای بانکی سوداگر، هدایت نقدینگی، و حمایت از تولید به ویژه در حوزه پیشران ها (از جمله مسکن، کشاورزی، لوازم خانگی، خودرو، و حوزه های دانش بنیان) ممکن است.
🔸طرح پیش فروش 200 میلیون بشکه نفت به مردم،با هدف تامین کسری بودجه ایرادی هم ندارد. مشروط بر این که موجب گرفتار کردن دولت بعدی با تعهدات سنگین مالی نشود.
🔸در اینجا موضوع مهمی وجود دارد. دولت در مواردی مانند درخواست برداشت از صندوق توسعه ملی، عقد قرار دادهای نفتی جدید (IPC) و ماجرای اخیر، از رهبری استمداد می کند.
🔸رهبر انقلاب با وجود انتقادات راهبردی به برخی رویه های اجرایی، سعی می کنند حتی المقدور، رفع نیاز های آنی دولت را تسهیل کنند. اما مفهوم این رویکرد، تعطیلی شفافیت اجرایی یا نظارت مجلس نیست؛ ضمن این که مسئولیت کیفیت اجرا و جزئیات و نتایج کار با دولت است و دولت نمی تواند فرافکنی کند.
🔸متاسفانه این رفتار غیر مسئولانه را در ماجرای برجام، IPC و غافلگیر کردن مردم با بنزین سه هزار تومانی شاهد بودیم. دولت در برجام، به خطوط قرمز اعلام شده و یازده شرط رهبری برای اجرای مشروط برجام اهتمام نکرد.
🔸در ماجرای بنزین هم، سوء مدیریت فاحش در حذف چهار ساله کارت سوخت و سهمیه بندی و سپس گران کردن و غافلگیری مردم، در کارنامه آقای روحانی و آقای لاریجانی ثبت شد؛ هر چند که آیت الله رئیسی مخالف این رویکرد بود.
🔸با همه اینها، رهبری از تصمیم جلسه سران قوا حمایت کردند تا راه ایجاد دودستگی و موج سواری دشمن برای ایجاد بی ثباتی و نا امنی در کشور را ببندند و همچنین راه بهانه جویی و تسلیم طلبی مقابل آمریکا بسته شود.
🔻ادامه دارد🔻
@IMANI_mohammad
طرح پیش فروش نفت؛
دولت و روال تصمیم گیری- ۲
🔸دولت در قراردادهای نفتی جدید هم سعی کرد جزئیات رفتار خود و نحوه تنظیم قراردادها را به رهبری نسبت دهد. اما رهبری در دیدار دانشجویان در تاریخ 12 تیر 95، تاکید کردند پیش نویس کلیات این نوع قرار دادها 16 بار ویرایش شده، اما همچنان ایراداتی دارد که باید بر طرف شود:
🔹"در مورد قراردادهای جدید نفتی، اوّل که این مسئله مطرح شد، ما یک تذکّراتی دادیم به مسئولین؛ گفتیم خب شما برای اینکه بدانید اشکالات این مدل قرارداد و این شیوه قرارداد چیست، باید با کسانی که در اقتصاد نفتی واردند #مشورت_کنید.
🔹رفتند بحث کردند، یک جلسه ای تشکیل دادند و از کسانی از اقتصاد دانها دعوت کردند که آنها هم اشکالات را بیان کردند و بنا شد اصلاح بشود. یک نوشتهای به من دادند که ما تحقیق کردیم، معلوم شد این #ویراست_شانزدهم است، یعنی شانزده بار این کیفیّت قراردادها و این گزارش ویراستاری شده؛ مدام تصحیح شده.
🔹بعد که به دفتر ما مراجعه شد، دفتر ما گفتند این کافی نیست، چون بعد از این باز اصلاحات دیگری هم لازم بوده که انجام بگیرد که #هنوز_انجام_نگرفته. بنابراین تا وقتی این اصلاحات انجام نگیرد و این کار بهمعنای واقعی کلمه، مطابق منافع کشور نباشد این اتّفاق نخواهد افتاد و این نوع قرارداد بسته نخواهد شد. ما هم گفتهایم که تا وقتی قضیّه نهایی نشده، هیچ قراردادی نباید بسته بشود.
🔹اتّفاقاً در جلسهیاساتید دانشگاه، یکی از کسانی که اینجا سخنرانی کردند، همان شخصیّت محترمی بود که در آن جسله مسئولین دولتی شرکت کرده بود و اینجا هم نظرات خودش را که نظرات کاملاً متین و مستحکمی بود، در اشکالات بر آن شیوه قرارداد مفصّل ذکر کرد... البتّه مطالبه شما خوب است؛ شما مطالبه کنید، شما بخواهید؛ هیچ اشکالی ندارد".
🔸با همه این تذکرات، دیدیم که وزیر نفت با شرکت بد عهد توتال (متهم به فساد و ارتشاء) مجددا قرار داد 4/8 میلیارد یورویی امضا کرد. اما توتال پس از گرفتن اطلاعات سرّی مخزن مشترک پارس جنوبی، زیر قرار داد زد؛ تا با اطلاع دقیق تر به تخلیه مخزن در سمت قطر مشغول شود. دریغ از پیش بینی کمترین جریمه و خسارت برای طرف ناقض قرارداد!
🔸ظاهرا کلیات موضوع پیش فروش نفت به مردم در جلسه سران قوا مورد تایید قرار گرفته؛ اما در عین حال آقایان رئیسی و قالیباف به درستی گفته اند جزئیات موضوع باید با اخذ نظر صاحب نظران و در روال قانونی تعیین شود. بدین ترتیب می توان امیدوار بود خسارت های گذشته به حداقل برسد و فرصت مذکور، تبدیل به تهدید نشود.
@IMANI_mohammad