.
شنوا و توانا
♦️آقای رئیسی امروز در تالار بورس به میان سهامداران رفت تا شنوای درد دل آنها باشد. او چند روز قبل هم به بازار رفت و از مشکلات کسب و کار شنید. مردم با او درد دل می کنند، چون باور کرده اند که می خواهد و می تواند گره گشایی کند. جمهوریت و رئیس جمهور تراز، به همین شنوایی و توانایی است .
🔹کاش رئیس بانک مرکزی نیز همین قدر با مردم راحت بود و به عنوان تصمیم گیر ارشد دولتی، به میان آنها می رفت، تا بازخورد کارنامه خودشان را در آینه مردم ببیند.
♦️آقایان رئیسی و همتی در سمت اخیر خود، سه سال حضور داشته اند. اما چه چیزی موجب شده محبوبیت رئیسی ظرف سه سال، به 70 درصد برسد که پس از شهید سلیمانی کم نظیر است؛ و دیگری، 4 درصد مقبولیت داشته باشد؟
🔹آیا می شود این فاصله عمیق کارنامه را با اهانت و تخریب رئیسی، و یا نام بردن از "تاجزاده، جنیدی، صفایی فراهانی، فردوسیپور، دایی، آذری جهرمی، طیبنیا، پزشکیان، کرباسچی، فرجی دانا، مسجد جامعی، ظفرقندی و..." پر کرد؟
♦️مردم اصلا چند نفر از اینها را می شناسند و برای چند نفر شان شان اعتبار قائلند؟ (بماند که دایی و فردوسی پور و...، حمایت از همتی را رد کردند!)
@IMANI_mohammad
.
عبور معنا دار کروبی از موسوی
🔹مهدی کروبی اعلام کرده که با توجه اهمیت صندوق رای به عنوان تنها محل تجلی اراده ملت برای تعیین سرنوشت کشور، به آقای همتی رای می دهد.
♦️انتقادات بسیاری به آقای کروبی وارد است؛ از جمله در فتنه و آشوب نیابتی سال 88 و قرار گرفتن در بازی عناصر ساختار شکن و برانداز، که به سابقه حضور او در نظام و انقلاب آسیب اساسی زد.
🔹اما این انتقاد های جدی موجب نمی شود که موضع درست او در فاصله گذاری با خط ضد انقلابی تحریم انتخابات، نادیده گرفته شود. معنای رای دادن، احترام و اعتماد به ساز و کار قانونی انتخابات است.
♦️کروبی بدین ترتیب، رسما از میر حسین موسوی و برخی تندروهای مدعی اصلاح طلبی که او را وادار به رادیکالیسم کور کردند، و همچنین دروغ خیانت بار "تقلب در انتخابات" عبور کرده و این می تواند شروعی برای خروج از بن بست خود ساخته باشد.
🔹تیتر روزنامه اعتماد برای کروبی هم، زدن مُهر "دروغ" بر ادعای قبلی "نداشتن نامزد" است.
@IMANI_mohammad
.
🔴 دو سر باخت
🔹سخنگوی دولت اصلاحات و عضو حزب منحله مشارکت توییت زده؛ "کدام عمل ما، تسلیم شدن به این صحنه آرایی خطرناک است؟: رای دادن ؟ یا رای ندادن؟".
🔹آقای رمضان زاده! این انتخابات برای شما، بازی دو سر باخت است.
♦️نه مثل موسوی، روی تحریم انتخابات را دارید؛
♦️و نه مثل کروبی روی رای دادن به همتی.
🔹خاتمی هم طبق نظرسنجی ها خبر دارد که حمایت او از همتی، حداکثر 6-7 درصد رای آور است و مثلا رای همتی را به 10 درصد می رساند؛
🔹در حالی که رای رئیسی در همین نظرسنجی های دولتی، بالای 66 درصد است.
#چند_پارگی_معنادار
#وضعیت_اره_نشینی
#ورشکستگی_به_تقصیر
#زیر_آوار_دولت_روحانی
@IMANI_mohammad
.
یک عذرخواهی به مردم بدهکارید!
♦️مدیران رسانه های یک طیف سیاسی، پیشقراولان آن طیف محسوب می شوند. وقتی آنها در آستانه انتخابات به ملاقات نامزدی می روند که طیف متبوع شان چند هفته به تخریب و ترور شخصیت وی پرداخته، به معنای اعلام پیشاپیش شکست است.
🔹اغلب این نشریات ظرف 8 سال گذشته خیلی در حق مردم و انقلاب جفا کردند. آنها بودند که درباره روحانی و خاتمی، آدرس های گمراه کننده به مردم دادند و خسارت محض برجام را برای عوام بزک کردند. برخی از این فعالان مطبوعاتی، یک عذرخواهی جدی به مردم بدهکارند.
@IMANI_mohammad
بشارت پیروزی
♦️در حالی که الفت و همدلی در میان نیروهای انقلابی به اوج رسیده، شکاف و دو پارگی تا عمق ائتلاف مدعی اصلاحات و اعتدال پیش رفته و به نقطه غیر قابل بازگشت رسیده است.
🔹دوپارگی و شکاف، قبل از هر چیز حاصل عملکرد این ائتلاف پر تناقض است. یک سر این طیف به دشمنان ملت ایران ختم می شود که دنبال بی رونق کردن انتخابات بوده اند و یک سر دیگر می خواهد داخل نظام باشد. از یک طرف وعده های خلاف واقع داده اند و از طرف دیگر به حداقل مسئولیت های دولت عمل نکرده و مدعی شده اند رئیس جمهور، فاقد اختیارات است، و با این همه برخی از همان ها دوباره وعده می دهند!
♦️اگر مخاطبی واقعا دعاوی متناقض این جماعت را جدی بگیرد، سرگیجه پیدا می کند. به همین دلیل هم هست که رای و پایگاه اجتماعی آنها به شدت ریزش کرده است.
🔹طبق نظرسنجی های دولتی، حمایت خاتمی از نامزدی، حداکثر همراهی ۶ درصد رای دهندگان را جلب می کند، روحانی زیر ۷ درصد مقبولیت دارد و رای همتی ۵ درصد است. در مقابل آقای رئیسی طبق همین نظرسنجی ها، بالای ۶۶ درصد رای دارد. این رای با کیفیت و با ثبات، به خاطر خدمات سه ساله ایشان در مبارزه با فساد دانه درشت ها و شکستن خط قرمز آنها، بازگرداندن ده ها هزار میلیارد تومان به بیت المال و کمک به احیای دو هزار واحد تولیدی تعطیل یا نیمه تعطیل است.
♦️اکنون در حالی که میرحسین موسوی آخرین خیانت ممکن را مرتکب شده و همراه برخی افراطیون مدعی اصلاحات به گروهک های تحریمی پیوسته، کروبی و برخی اصلاح طلبان اعلام کرده اند به همتی رای می دهد، اما خاتمی حتی جرئت نکرده حمایت خود از همتی را صریح اعلام کند. نهاد اجماع ساز وی هم که قرار بوده، شکاف ها را در این طیف ترمیم کند، خود سبب درگیری های بی سابقه شده است. از قضا سرکنگبین، صفرا فرود.
🔹در مقابل اما الفت و همدلی در میان طیف نیروهای انقلابی رو به رشد است، چنان که امروز دو نامزد مومن و انقلابی، آقایان دکتر جلیلی و دکتر زاکانی، ایثار گرانه از نامزدی انصراف دادند و از آقای رئیسی حمایت کردند. این اتفاق، نه فقط بشارت پیروزی، بلکه خود پیروزی است و موجب جلب رحمت و برکات الهی برای ملت بزرگ ایران خواهد شد، ان شاءالله. ♦️آقایان زاکانی و جلیلی! منت دار شما هستیم که سر بزنگاهی حساس، از خود گذشتگی نشان دادید و ادب انقلابیگری و خدمتگزاری را با عمل خود، به همه ما آموختید. اکنون امید ها بیش از پیش قوت گرفته که ملت ایران روز جمعه فتح الفتوحی بزرگ را پدید آورند و نقطه پایان بر کابوس هشت ساله دولت و خسارت های آن بگذارند.
@IMANI_mohammad
♦️ما بارها ایمان و حکمت جاری در کلام مقتدای انقلاب را در میدان عمل تجربه کردیم و هر بار باورمند تر و مطمئن تر شدیم.
🔹آخرین بار، همین سه هفته قبل بود که رهبر انقلاب در دیدار نمایندگان مجلس فرمودند:
♦️«سه هفته به انتخابات باقی است. بنده جدّاً امیدوارم که با همّت ملّت ایران، این انتخابات بر خلاف خواسته دشمن، مایه آبروی ایران بشود.
🔹دشمنان ما از همه امکانات استفاده میکنند؛ هم دشمنانمان، هم کسانی در داخل که دانسته یا ندانسته دنبال حرف آنها را میگیرند و تکرار میکنند، و تلاش میکنند انتخابات را مایه سرشکستگیِ ملّت قرار بدهند.
♦️بنده امیدوارم مردم همّت کنند و خدای متعال لطف کند و این انتخابات، مایه سربلندی و عزّت کشور انشاءالله باشد.
🔹در مورد مسئله مشارکت، که بعضی نگرانند مشارکت کم خواهد شد، بنده به نظرم اینجور میرسد عموم مردم دنبال اسم این و آن نیستند؛ عامّه مردم دنبال این هستند که ببینند چه کسی دارای یک مدیریّتی، یک قوّت عمل یا قوّت ارادهای، یک کارآمدیای است که میتواند مشکلات را از میان بردارد. اینکه حالا چه کسی با چه نامی و از چه جناحی وارد میدان بشود، برای عموم مردم مطرح نیست؛
♦️برای گروههای خاص چرا، امّا برای عموم مردم نخیر. اگر نامزدها به مردم نشان بدهند که دارای این کارآمدی هستند، مردم پای صندوقها هم میروند و مشارکت بالایی هم خواهد بود، انشاءالله به توفیق الهی...
🔹به مردم عزیزمان عرض میکنم؛ ملّت عزیز ایران! انتخابات در یک روز انجام میگیرد امّا اثر آن در چند سال باقی میماند. در انتخابات شرکت کنید، انتخابات را متعلّق به خودتان بدانید -که متعلّق به شما است- و از خدا کمک بخواهید، هدایت بخواهید که شما را هدایت کند به آنچه درست و حق است و بروید پای صندوق رأی و به کسی که شایسته است، رأی بدهید.
♦️به حرف این کسانی که ترویج میکنند -چه از داخل، چه از خارج- که «فایدهای ندارد، ما نمیرویم پای صندوق، نروید» اعتنا نکنید؛ اینها دلسوز مردم نیستند. دروغ میگویند، کسی که دلسوز مردم است، مردم را از رفتن پای صندوق انتخابات منع نمیکند».
@IMANI_mohammad
دو بازنده انتخابات تا این ساعت
🔹انتخابات سال 88 با بد اخلاقی ها و مواضع رادیکال دو نامزد، در کام مردم تلخ شد و حال آن که آن انتخابات، با مشارکت 85 درصدی مردم همراه بود؛ یکی میر حسین موسوی و دومی محمود احمدی نژاد.
♦️موسوی البته با دشمن بسته بود؛ و احمدی نژاد با همه سوابق خدمت و کسب محبوبیت، بر توسن خود شگفتی و غرور سوار شده بود.
🔹اگر برخی فعالان ستاد فتنه گرای تحریم های اقتصادی را به دولت اوباما می دادند، برخی نزدیکان احمدی نژاد هم مشخصا از سال 90 (شروع تحریم ها) بنا را بر لجبازی با نظام و رها کردن مدیریت اقتصادی در شرایط دشوار تحریم گذاشته بودند.
♦️یک دهه بعد، همین دو نفر که سایه دیگری را با تیر می زدند، در تقلید از ضد انقلاب ورشکسته، هم راه و هم فکر شدند: تحریم انتخابات!
🔹موسوی در موقعیتی پرت و آفساید گونه ایستاد، تا جایی که حتی کروبی و خاتمی هم با وی فاصله گذاری کردند و فقط تندروهای سبز همراه او شدند. اما احمدی نژاد، با دنباله روی خود، خاتمی و کروبی را با همه خیانت های شان روسفید کرد و شانه به شانه موسوی در خیانتش ایستاد!
♦️آیا می شود انسان همه حیثیت و موجودیت و اعتبار خود را مدیون منصب داری ( نخست وزیری/ ریاست جمهوری) در جمهوری اسلامی باشد، اما عقبگرد بزند و تبدیل به مهره پیاده بازی دشمنان ملت خویش شود؟
🔹"آسیا بود، ولی راه عمل را گم کرد/ آرد را چرخ زد و چرخ زد و گندم کرد".
@IMANI_mohammad
.
ملت، کار را تمام کرد
🔹سید ابراهیم رئیسی+ مردم، تا این ساعت: ۱۷.۹۲۶.۳۴۶ رای.
♦️عبدالناصر همتی + روحانی+ خانواده هاشمی+ خاتمی + ظریف + جهانگیری + کمپین لاریجانی+ تیم آذری جهرمی + کروبی + سید حسن خمینی + مهرعلیزاده + اصلاح طلبان: ۲.۴۲۷.۲۰۱ رای.
@IMANI_mohammad
دو متغیر مهم اما مغفول
در میزان واقعی نرخ مشارکت
🔹نرخ مشارکت در انتخابات از سوی دولت، هر قدر که اعلام شد، به خاطر کرونا، دست کم ده درصد به آن رقم اضافه کنید.
♦️در انتخابات برخی کشورهای غربی، تاثیر کرونا در ایجاد هراس و کاهش مشارکت، تا بیست درصد ارزیابی شده است.
🔹در این میان، یادمان نرود که ایام عید، با ادعای ضد کارشناسی "به نظر من از پیک کرونا گذشتیم"، چه تصمیم خطرناکی اتخاذ شد و موج در حال جمع شدن کرونا، به شکلی مرگبار برگشت!
♦️این تصمیم عجیب و غیر قابل دفاع آقای روحانی، میزان مرگ و میر های کرونایی را مجددا به مرز چند صد نفر برگرداند. چنین موجی می توانست حتی به تعطیلی و تعویق انتخابات منتهی شود؛ چنان که بعضی ها آن را زمزمه کردند.
🔹برخی زمزمه کنندگان، همان ها در حزب اتحاد ملت و برخی ائتلافیون دیگر دولت بودند که بعدها مدعی تحریم انتخابات شدند!
♦️بنابراین درصد واقعی مشارکت 49 درصد+ حداقل 10 درصد است و این نرخ می توانست به بالای 60 درصد برسد. در انتخابات سال 98 مجلس هم مسئولان رسمی و مراکز نظرسنجی اعلام کردند ماجرای کرونا 11 درصد در نرخ مشارکت تاثیر داشته است.
🔹اینها البته غیر از تاثیر ویرانگری است که عملکرد مدیریت اشرافی، روی روحیه و اعتماد بخش هایی از طبقات ضعیف گذاشته است.
@IMANI_mohammad
۱۰ درصد کرونا
۲۰ درصد روحانی و خاتمی
🔹"ائتلاف سبز و بنفش" مدعی بودند ارز 3700 تومانی را به 1000 تومان کاهش می دهند، اما به 33000 تومان رساندند. قیمت 20 میلیونی پراید در دولت ائتلافی روحانی و خاتمی و سبز ها، به 110 میلیون رسید!
♦️ائتلاف اشرافی که سفره مردم را کوچک، و عرصه زندگی را بر مردم تنگ کردند، در انتخابات، تمام قد پشت آقای همتی بودند. اما حالا که رای نیاورده اند، برای میزان مشارکت، اشک تمساح می ریزند. هیچ کس هم نمی فهمد و نمی بیند که سر آنها زیر شن، و هیکل شان رو به هواست!
🔹اگر بنابر اعلام مراکز افکارسنجی، کرونا ده درصد در کاهش نرخ مشارکت موثر بوده باشد، اینها بیش از بیست درصد اثر منفی داشته اند.
@IMANI_mohammad
.
ناگفتنی!
🔹خبر مهم انتخابات این است:
♦️مدیریت اشرافی در حال پایان، و دولت خدمتگزار، در حال تشکیل است؛
🔹وابستگان ائتلاف سبز و بنفش، خیلی تقلا کردند تا مانع شوند، اما شکست سهمگینی را متحمل شدند.
♦️همچنان در شوک 18 میلیون رای رئیسی هستند که شش برابر رای ائتلاف آنهاست.
🔹سوگواری شان به همین خاطر است. اما هر سوز و دردی که گفتنی نیست!
♦️برای مشارکتی اشک -تمساح- می ریزند که خود به آن آسیب زدند.
🔹 آشکار است دردشان جای دیگری است؛ ناگفتنی!
@IMANI_mohammad
انتخابات، حماسه بود
خام خونآشامان نشوید
♦️یادداشت روز کیهان:
http://kayhan.ir
@IMANI_mohammad
انتخابات حماسه بود
خام خونآشامان نشوید
انتخابات 28 خرداد از جهات مختلف، حائز اهمیت است و نباید اجازه داد سارقان حرفهای سیاست و رسانه، «حقیقتربایی» کنند. سارقان حرفهای، سوژه را سرگرم میکنند، یا شوک به او میدهند، و هنگامی که گیج شد، سرمایهاش را میربایند. «مردمربایی» یا «ربودن افکار عمومی»، کار روتین کلاهبرداران سیاست است. چنانکه روایت انتخابات را از پله دوم، بلکه چهارم و پنجم انجام میدهند!
گفتنی درباره انتخابات، بسیار است و در این مجال، تنها به چند مورد اشاره میشود:
1- آمریکا، انگلیس و اسرائیل، به واسطه انتخاب آقای رئیسی و پیشبینی روی کار آمدن دولتی باانگیزه و انقلابی، ضربه کمنظیری از ملت ایران خوردهاند. اما پادوهای آنها پس از ناکامی در مأموریت اول، اکنون تقلا میکنند حقیقت پیروزی بزرگ ملت ایران و شکست سهمگین دشمنان او را تحریف کنند. حتما میزان مشارکت و تحلیل علل نوسان آن مهم است و باید آسیبشناسی شود. اما مهمترین اتفاق انتخابات، شکست اردوگاه دروغی است که به مدت چند ماه، در حال اجرای سنگینترین عملیات روانی برای تمدید «مدیریت منفعل نسبت به غرب» و ممانعت از انتخاب رئیسجمهور انقلابی بود. انتخابات 28 خرداد، روز عزای بزرگ آمریکا و انگلیس و اسرائیل (و ارتجاع سعودی) است که برای جبران سرشکستگیهایشان در منطقه، روی انتخابات ایران سرمایهگذاری وسیعی کرده بودند. هزاران وطن فروش در داخل و خارج هم در این میان، عارشان نبوده که با خیانت به مردم خود، کاسبی کنند.
2- بخشی از این سامانه سیاسی و رسانهای آلوده، همان است که «اکبر- گ» (از عناصر فراری مدعی اصلاح طلبی)، اواخر اسفند 98 درباره یک قلم خیانت شان نوشت:
«ما کارمندان دولتهای راست افراطی، از طریق کروناهراسی، ایران و ایرانیان را نابود خواهیم کرد. ما کارمند رسمی بخش پروپاگاندای دولت ترامپ، بوریس جانسون، نتانیاهو و سعودی هستیم. وظیفه ما وحشتافکنی پیرامون شیوع کرونا در ایران است تا با فروپاشاندن سازمان اجتماعی، مردم را به خشونت جمعی بکشانیم... گمان باطل نکنید که ما «مخالف سیاسی»، «مدافع حقوق بشر»، «فمینیست» و... هستیم؛ نه، ما فقط کارمند پروپاگاندای دولتهای راست افراطی هستیم. تلویزیون مال بنسلمان است و «منبع معتبر» هم کسی جز خود او نیست... ما تشنه مرگ و خون مردم ایرانیم. کاری را که شدیدترین تحریمهای تاریخ نتوانست با ایران انجام دهد، ما موظفیم انجام دهیم».
3- موضوع کاهش مشارکت را باید درست روایت کرد. از تأثیر حداقل ده درصدی کرونا بر اساس پیشبینی همه مراکز نظرسنجی که بگذریم، بسیاری از مردم چند سال است با نتایج سوء مدیریت برخی دولتمردان، دست و پنجه نرم میکنند. در واقع کشور همزمان با تحریم دشمن، گرفتار سوء مدیریت داخلی بوده است. مردم در هفت، هشت ماه گذشته، شاهد دستورهای پیاپی گرانی از سمت دولت، دپوی چندباره میلیونها تن کالا در گمرکات و بنادر، کمیابی کالاهای اساسی، و معضل مسکن و اجارهبها بودهاند. برخی مدیران، متأسفانه چنان قبل از انتخابات با معیشت طبقات ضعیف تا کردند که گویا نه غم مردم را میخورند و نه متولی تدارک امید و نشاط برای مشارکت انتخاباتی هستند.
4- این خبر را مرور کنید؛ سردبیر نشریه صدا (ارگان حزب اتحاد ملت)، ۱۶ آذر ۱۳۹۸ درباره شوک بنزینی سال 97، به سایت انصافنیوز گفت:
«چرا روحانی چهار روز قبل از گرانی بنزین آنگونه سخنرانی میکند؟ کدام رئیسجمهور اعلام کرده بود که فلان قدر کسری بودجه داریم؟ آقای روحانی در یزد از کسری بودجه گفت و یکسری حملات هم به رئیسی انجام داد. همین روش را در کرمان به شکلی دیگر ادامه داد. مهمتر از همه اینها اعلام کرد به توافقات پشتپرده هم پایبند است؛ همه اینها، یعنی روحانی میخواهد به هر قیمتی شده، دوباره با آمریکا مذاکره کند. اینجا بود که قمار کرد. وقتی دید چیزی دستش ندارد، بنزین را گران کرد تا جامعه به شرایط اقتصادی واکنش نشان دهد؛ فشار از پایین اتفاق بیفتد تا در بالا چانهزنی کنند که مذاکره انجام شود. میگویند وزیر اطلاعات در جلسه دولت هشدار داده اگر بنزین را گران کنید، جامعه بههم میریزد و روحانی خندیده است. اینکه میگویند گران کردن بنزین تصمیم غیرکارشناسی و اطلاعرسانی آن هم غلط بوده؛ اتفاقاً از نظر روحانی، تصمیم هم کارشناسی بوده و هم نحوه اطلاعرسانی- در واقع اطلاعنرسانی- درست بوده تا جامعه بیشتر عصبانی شود»!
@IMANI_mohammad
👇👇👇
👇👇👇
5- همزمان با انتشار این روایت، دبیرکل حزب اتحاد ملت، سخنانی قابل تأمل را بر زبان راند:
«اعتراضات اخیر، موجب ریزش رای اصلاحطلبها نشده یا اگر شده خیلی کمتر از میزانی است که از رای اصولگراها ریزش کرده. اعتراضات معمولا در حواشی شهرهای بزرگ و در مناطقی که مردم از برخورداری مالی کمتری بهرهمند هستند، اتفاق افتاد. اینجاها بهطور سنتی جاهایی بوده که مردم مناسکی رای میدادند، یعنی همانطور که نماز میخوانند و روزه میگیرند، میآمدند و رای میدادند، خب اینها الان آسیب دیدهاند. بنابراین برخلاف دورههای قبل که کاهش مشارکت، بیشتر به ضرر اصلاحطلبها بود، بعد از این اعتراضات اخیر در حقیقت کاهش رای بیشتر در اردوگاه اصولگرایان اتفاق افتاده است»!
6- شبیه این گزارشهای تلخ و وقاحت آمیز را خبرگزاری دولتی «خبر آنلاین» در تاریخ 19 بهمن 92 و در یادداشتی با عنوان «جایزه بهترین کارگردانی برای روحانی؛ در حاشیه چگونگی توزیع کالاهای اساسی» منتشر کرد: «توزیع سبد کالا با شیوهای که انجام شد، نه یک اتفاق بود و نه عملی که تبعات آن برای روحانی و مردانش غیرقابل پیشبینی باشد. او دقیقاً همین - ازدحام، دعوا و مرافعه و احیانا له شدن زیر دست و پا- را پیشبینی میکرد و اصلا آن را برای پیشبرد استراتژی خارجی خود لازم داشت. نگاه کنیم به اظهارات اخیر وندی شرمن که گفته «شما در اخبار دیدید ایران اخیرا بهطور قابل مشاهدهای غذا بین مردم فقیر جامعه توزیع کرده تا نشان دهد کاهش محدود تحریمها، تأثیر مستقیم داشته.». این دقیقاً همان نتیجهای بوده که روحانی از توزیع سبد کالا داشته، روحانی به یک نمایش برای ارائه در جشنوارههای خارجی نیازمند بود؛ اینکه مردم حاضرند برای چند کیلو مرغ و برنج با هم درگیر شوند. درست است که روش توزیع چندان مناسب نبود، اما اگر بتوان جایزه فستیوال جهانی را به خود گرفت، به تحقیر چند روزهای که بازیگران آن شدند، میارزید»!
7- حماسه انتخابات در بحبوحه کج کارکردی چنین مدیریتی از یک طرف، و بمباران رسانهای «تشنگان خون ملت ایران» از طرف دیگر، در امنیت و شکوه کامل برگزار شد و قابل مقایسه با انتخابات در هیچ جای دیگر نیست. در این میان، خیلی اعتماد به نفس بالایی میخواهد که کسانی در گذشته، رای مردم را با وعده دلاری هزار تومانی ربوده باشند، سپس همان دلار 3700 تومانی را به 33 هزار تومان و 24 هزار تومان برسانند، و حالا بدون اینکه خجالت بکشند یا خندهشان بگیرد، برای کاهش مشارکت مردم سوگواری کنند!
نکته عجیب، کاهش 23 درصدی مشارکت به نسبت انتخابات چهار سال قبل، آن هم با وجود تأثیر دستکم 10 درصدی کرونا، و همچنین کاستیهای اجرایی روز رایگیری نیست. (آقای وهابزاده مشاور وزیر بهداشت میگوید «گروههای حساس، بیماران و سالمندان، جمعیتی حدود 10 میلیون نفر را تشکیل میدهند که بسیاری از آنها بهخاطر نگرانی از کرونا نتوانستند در انتخابات شرکت کنند).
شگفتانه، حماسه مردم نجیبی است که با وجود همه خباثتهای دشمن و جفای دوستنمایان، حصار تحریم را شکستتد و آن حماسه بزرگ را آفریدند. از یاد نبریم که از انبوه رسانهها و چهرههای ائتلاف مدعی اصلاحطلبی و اعتدال گرفته، تا حلقه انحرافی و برخی مدعیان منحرف عدالتخواهی، چقدر در این چند ماه فضاسازی مسموم کردند.
8- انصاف نیست درباره طیف اصلاح طلبان، یک قضاوت مشترک ارائه بدهیم. اما این هم حقیقتی است که باید مرزبندیها در طیفی که مدعی است میخواهد در چارچوب نظام کار کند و ضمنا بخشی از فعالان آن عینا مثل ضدانقلاب ورشکسته یا بدتر از آن رفتار میکنند، معلوم شود.
نمیشود شاکله و سران یک اردوگاه سیاسی - به جز چند استثنا - بسیج بشوند تا فلان نامزد رای بیاورد، اما وقتی کل رای این ائتلاف زیر سه میلیون (یک ششم رای نامزد منتخب مردم) شد، رایندادگان به علل متفاوت را مصادره به مطلوب ضدانقلاب کنند!
گفتند مردم زیر میز بزنند و مردم متفقا زیر میز دولت متبوع این طیف زدند. حالا چرا صورت مسئله و موضوع را جابهجا میکنند؟
@IMANI_mohammad
👇👇👇
👇👇👇
مشکل این ریزش پایگاه اجتماعی، در درون این طیف و کارنامهشان است. استناد به رای باطله که میتواند دلایل متعدد داشته باشد، یا آنها که به هزار و یک دلیل رای ندادهاند، مشکل جبهه اصلاحات را برطرف نمیکند.
به نظر میرسد بخشی از سروصدا و هیاهو درباره میزان مشارکت، لاپوشانی ناکامی انتخاباتی و ضمنا تلاش برای ترمیم شکاف عمیقی است که در این جبهه رخ داد و موجب عبور رسمی از تحریمیهایی مثل موسوی و برخی احزاب همسو شد. این همان شکافی است که در اثر ریزش پایگاه اجتماعی، ابتدا «شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان» (شعسا) را در بحبوحه انتخابات مجلس به انحلال کشاند و سپس در «نهاد اجماعساز اصلاح طلبان» (ناسا)، موجب دودستگی شد. این شکاف، میان آنهایی است که میخواهند زیر سقف ایران و جمهوری اسلامی باشند، و آنها که پا در مسیر بیبازگشت خیانت گذاشتهاند.
9- مشارکت بالا بسیار مطلوب است، اما کافی نیست و باید دید چه چیزی به آن ضربه میزند؟ در دو انتخابات ۹۲ و ۹۶، حدود ۷۳ درصد رای دادند. اما خروجی وعدههای خلاف واقع، جز یأس و سرخوردگی عمومی نبود؛ چنانکه مقبولیت فرد منتخب آن روز، اکنون زیر شش درصد است. مغرضان بهانهجو، مشارکت بالا باشد یا پایین، بهانهای برای شیطنت پیدا میکنند. مگر انتخابات سال 88 با مشارکت 85 درصد مردم برگزار نشد؟ آیا مغرضان دهانشان بسته شد، یا از روزنی دیگر وارد شدند؟ اتفاقا وضعیت امروز کشور، بسیار با ثباتتر از انتخابات 88 است، چرا که اغلب نامزدها برخلاف سال 88، در تله نامزدهای بداخلاق برای دوقطبی کردن فضا و به جان هم انداختن مردم نیفتادند؛ مخصوصاًً نامزد پیروز که انصافا ترازهای بالای اخلاقی را نشان داد و «ادب مرد به ز دولت اوست» را به تصویر کشید. بداخلاقیهای 88 و بیانصافیهای 92 و 96، اسباب تبدیل جشن ملی مشارکت، به تلخکامی بود.
10- خبر مهم انتخابات، تغییر ریل دولت به خدمتگزاری و اعتماد و اتکا به ظرفیتهای بزرگ کشور است. اما هیاهوی بزرگی به راه افتاده تا این خبر بزرگ را غیب کند یا از چشمها بیندازد. این پیروزی، به اندازه انتخابات مجلس و شاید بیش از آن ارزشمند است، بهویژه اینکه نرخ مشارکت در این دو سال، 7 درصد افزایش یافته است. آقای رئیسی با وجود حجم بیسابقه تخریبها، به اندازه دو رئیسجمهور قبلی در اولین دوره انتخاب آنها (سالهای 84 و 92) رای کسب کرده؛ اما با وجه تمایز «رعایت اخلاق و انصاف». او فقیه و حقوقدانی متخلق است که به جای هوچیگری سیاسی، مبارزه واقعی با فساد دانهدرشتها کرده است. رئیسی همانقدر که به شخصیت محبوب ملی در این سالها تبدیل شده، مغضوب مفسدان دانهدرشت و کابوس شبانهروز آنهاست.
11- انتخابات، بخشی از مصاف آخرالزمانی جنود عقل و ایمان و امید، با جنود شیطانی جهل و یأس بود. ملت ایران در این مواجهه، با وجود قصور و تقصیر برخی مدیران، خوش درخشید. پس از این هم، بار اصلی بر دوش دولت تازهنفس است که ضمن همدلی و هماهنگی با دو قوه دیگر، تقویت امید و اعتماد و همت عمومی برای ساختن ایرانی قویتر و با نشاطتر را اولویت حرکت خود قرار دهد؛ انشاءالله.
@IMANI_mohammad
قلّاب نگیرید، تضمین بگیرید!
🔹آقای عراقچی دیروز گفت "بدون #تضمین امریکا، توافقی صورت نمیگیرد. یکی از مباحث ما در مذاکرات، ایجاد اطمینان نسبت به عدم تکرار اقدام امریکا در ترک برجام است. ما برای بازگشت به برجام، نیازمند تضمین هستیم".
♦️سه هفته دیگر، ششمین سالگرد برجام است. توافقی نامتوازن، و فاقد ضمانت و مکانیسم شکایت معتبر برای ایران. روزگاری که آقای ظریف، صاحب نظران منتقد را دست می انداخت و با اطمینان می گفت "آمریکا از برجام خارج نمی شود"، آقای عراقچی سخنی گفت که تیتر روزنامه شرق شد: "امضای کری تضمین است"!
🔹تب اطمینان به شیطان بزرگ چنان تند بود که وقتی آمریکا آذر 92، توافق موقت ژنو را نقض کرد، مرحوم هاشمی در مصلای کرمان به مردم گفت:
♦️"وزیر خارجه امریکا با اعتراف به خلف وعده، قول داده واشنگتن جبران کند. وقتی او به آقای ظریف می گوید خُلف وعده خود را جبران می کنیم و مذاکرات باید ادامه یابد؛ یعنی عزم قدرت های غربی برای گفت و گوهای دوستانه جدی است. تغییر رویکرد غرب، به خاطر هوشیاری مردم در انتخابات است که دنیا را مجبور کرد با ایران در فضای برابر مذاکره کند".
🔹شیدایی چنان بود که در برابر تحریم های پیاپی دولت اوباما تغافل شد. آقای روحانی حتی 27 دی 95 گفت «برجام، توافق دوجانبه نیست که ترامپ بگوید خوشم میآید یا بدم میآید». اما به فاصله یکی دو ساعت، جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید در دولت اوباما پاسخ داد:
♦️"ما برای آینده توافق در دولت بعدی #تضمین ندادهایم. اوباما بارها گفته که این دولت در خصوص آنچه دولت بعد میکند، هیچ تضمینی نداده است. دولت بعدی بر اساس اینکه چه چیزی را در راستای منافع ملی تشخیص میدهد، تصمیم مقتضی را در قبال توافق خواهد گرفت"!
🔹حسین دهباشی، سازنده فیلم تبلیغاتی روحانی و آموزگار او در گفتن "هم چرخ سانتریفیوژ باید بچرخد و هم چرخ اقتصاد" بود. اما کار که از کار گذشت، شهریور 96 نوشت: "برجام اصلا خیانت نبود، صرفا خریّت بود! امثال ما نیز بیغیرتی کردند، وقتی قبل از تصویب برجام، نقدهای شان را علنی نکردند".
♦️روحانی چنان مایه عبرت جهانیان شد که گفت"داستان مضحکی اتفاق افتاده؛... آمریکا با زبان و عمل میگوید که اهل مذاکره و تعهد نیست اما به برخی کشورهای شرق آسیا می گوید بیا با ما مذاکره کن؛ مگر ديوانه اند كه با شما مذاكره كنند؟ شما به مذاكره اي كه به تاييد سازمان ملل رسيده، پايبند نيستيد".
🔹شش سال از امضای برجام گذشته و وزارت خارجه، این بار به اصرار رهبری، شورای عالی امنیت ملی و مجلس، از آمریکا "تضمین معتبر" مطالبه می کند. با این وجود، روحانی چند ماه است بدون احترام به عبرت و عقلانیت جمعی، و بدون گرفتن تضمین، ادعا می کند "توافق تمام شده است"!
♦️آنچه آمریکا می خواهد این است که قبل از پایان روحانی، به برجام برگردد و از مکانیسم ماشه آن علیه ایران استفاده کند، بدون این که تحریم های اصلی را لغو کند و تضمین معتبر بدهد. دولت بایدن شش ماه فرصت داشت و جبران نکرد. حالا هم فقط به آخرین قلاب گرفتن روحانی امید بسته است!
@IMANI_mohammad
مردم همّت کردند، خاتمی باخت
🔹سید محمد خاتمی، متنی طولانی درباره انتخابات نوشته و ضمن کلی آسمان و ریسمان، نوشته است "عدم شرکت (بی سابقه) بالای پنجاه درصد از مردم و وجود درصد بالای آراء باطله نشانه دلسردی و نومیدی مردم و فاصله آنان با حکومت زنگ خطری است که باید همه را به خود بیاورد".
♦️اما دریغ از این که چند خط هم با همین ادبیات، درباره رویگردانی مطلق مردم از خودش و جبهه مدعیان اصلاحات حرف بزند! درباره انتخابات هر تحلیلی صورت بگیرد، این یقینی است که رای دادگان و رای ندادگان، فارغ از دلایل متعدد در تحلیل رفتار شان، یکصدا و همدل، از روی نعش "نفاق خاتمی و هم طیفان او" عبور کردند.
🔹خاتمی و 16 حزب اصلاح طلب به همراه صد ها چهره سیاسی و نشریه و سایت و کانال، در این انتخابات از آقای همتی و لیست جمهور (برای شورای شهر) حمایت کردند، در حالی که قبل از آن، مردم را از رئیسی می ترساندند و مدعی بودند باید مقابل مهندسی انتخابات ایستاد. آنها در مناظرات هم به هر بد اخلاقی ممکن دست یازیدند.
♦️نتیجه هفت هشت ماه دروغ گویی پر حجم و از پشت رسانه های ضد انقلاب چه بود؟ رئیسی شش برابر ائتلاف خاتمی رای آورد اما رای همتی به سه میلیون رای نرسید: 95 درصد کل واجدان حق رای، و 72 درصد رای دهندگان، مطلقا به دعاوی دروغ خاتمی و اعوان و انصارش بی محلی کردند.
🔹این در حالی بود که جماعت لافزن، هشت سال مدعی بودند مردم، پشت قباله خاتمی و جبهه اصلاحاتند، و رای 4 درصدی روحانی با حمایت خاتمی به بالای 50 درصد رسیده. هشت سال لاف زدند و معیشت مردم را دچار مصیبت کردند.
♦️28 خرداد، ابطال ده ها هزار سخنرانی و تحلیل باسمه ای، برای معجزه گر و قدیس سازی از کلاهبرداری به نام خاتمی بود، که حتی پس از تو دهنی خوردن از مردم -رای دهنده و رای ندهنده- اظهار شرمندگی و عذرخواهی نمی کند و باز هم منافقانه و با ادبیات دشمنان حرف می زند. مردم همت کردند، اما برای ادب کردن منافقین.
@IMANI_mohammad
معیارها و کمیتهای مهم
در ارزیابی میزان مشارکت - ۱
میزان مشارکت در انتخابات اخیر، نیازمند بحث منطقی و مستدل است. هر انتخاباتی، دو وجه دارد: رای دهندگان و رای ندادگان. نتیجه انتخابات، بر اساس رایهای اخذ شده، معلوم میشود؛ اینکه منتخبان، چه میزان رای و چند درصد آرا را حائز شدهاند و رقبا، چه قدر رای کسب کردهاند؟
وجه دوم، که معمولا در همه کشورها محل ابهام است، رای ندادن بخشی از واجدان حق رای به علل متعدد است. اگر وجه اول انتخابات، روشن است، وجه دوم، در تاریکی قرار دارد و کسی نمیتواند رای ندادگان را مصادره به مطلوب خود کند.
1- اولا باید میان افرادی که «نتوانستهاند رای بدهند»، با افرادی که «نخواستهاند رای بدهند»، تفاوت قائل شد. افراد معتنابهی هستند که مایلند رای بدهند اما امکان رای دادن برایشان فراهم نمیشود. مثلا آقای وهابزاده مشاور وزیر بهداشت گفته است «گروههای حساس، بیماران و سالمندان، جمعیتی حدود 10 میلیون نفر را تشکیل میدهند که بسیاری از آنها به خاطر نگرانی از کرونا نتوانستند در انتخابات شرکت کنند». این 10 میلیون نفر، بیش از یک ششم (17 درصد) کل واجدان حق رای را شامل میشود.
کارشناسان جهانی معتقدند موضوع نگرانی از کرونا، موجب کاهش مشارکت 10 تا 20 درصدی در انتخابات کشورهای مختلف طی دو سال اخیر شده است. نظرسنجیهای مختلف در کشور ما هم قبل از انتخابات نشان میداد که به احتمال قوی، نگرانی از کرونا، موجب کاهش 10- 11 درصدی نرخ مشارکت خواهد شد.
مانع بعدی مشارکت، اختلالهای جدی در چند ساعت اولیه روز رایگیری (بعضا تا ساعت 11 صبح) در شماری از حوزههای رایگیری است که گزارشهای متعددی در این باره منتشر شده است.
موضوع سوم، حضور 3 میلیون و 500 هزار شهروند ایرانی واجد حق رای
(6 درصد کل واجدان حق رای)، در کشورهای مختلف است که طبیعتا آمار آنها به عنوان بخشی از 59 میلیون ایرانی واجد حق رای لحاظ شده، اما در همه کشورها به یک اندازه دسترسی و امکان رای دادن ندارند. در برخی کشورها (مثل کانادا) که اصلا امکان اخذ رای فراهم نبوده، و در برخی مناطق، مستلزم مسافرت 10– 12 ساعته بوده است. در برخی کشورهای اروپایی و آمریکا نیز که با حمایت یا تغافل مسئولان امنیتی این کشورها، گروهکهای وحشی تروریستی اقدام به حمله و ضرب و شتم رای دهندگان میکردهاند و تصاویر برخی از این تعرضها منتشر هم شده است.
2- ثانیا درباره افرادی که به علل مختلف «نخواستهاند رای بدهند»، نمیتوان ذهن خوانی و ادعای بیسند مطرح کرد و کسانی که عمدا چنین کاری بکنند، در واقع مرتکب «رای دزدی» (نظر دزدی/ تصمیم دزدی) میشوند. در همه کشورها، 15 تا 30 درصد شهروندان در هر صورت، به انتخابات اهمیت نمیدهند و در قطبیترین و هیجانیترین شرایط اجتماعی و سیاسی هم میل به مشارکت ندارند؛ بیآنکه الزاما سیاسی و تحریمی باشند.
قابل توجه است: در انتخابات اخیر آمریکا که در داغترین وضعیت سیاسی و شرایطی به شدت قطبی شده برگزار شد، حدود 62 درصد مردم شرکت کردند اما 38 درصد رای ندادند. در انتخابات سال 88 ایران نیز که داغترین انتخابات بود و مشارکت به 85 درصد رسید، باز هم 15 درصد مشارکت نداشتند. در سیزده دوره انتخابات ریاست حمهوری ایران، میزان مشارکت به ترتیب: 67، 64، 74، 54، 54، 50، 79، 67، 62، 85، 72، 73 و 49 درصد بوده است.
نکته مهم بعدی این است که «رای ندادن افراد» (به علت نتوانستن یا حتی نخواستن) را نمیتوان در خدمت مثلا «تحریم کنندگان» مصادره و تفسیر کرد. کجا ثابت شده که کسانی که نخواستهاند رای بدهند یا میل به مشارکت نداشته اند، از تحریم کنندگان تبعیت کردهاند؟! با کدام سند و مدرک و دلیل و برهان منطقی؟!
آرای باطله نیز همین گونه است. باید معلوم شود چند درصد آرای باطله به قصد «باطله» بوده، و چند درصد در اثراشتباه رایدهنده و کوتاهی متصدیان صندوق. مثلا در تهران، برگزاری همزمان چهار انتخابات (ریاستجمهوری، شورای شهر، مجلس، و خبرگان) و اینکه رایدهنده باید نام 26 نفر را در چهار برگ رای مینوشت و در چهار صندوق کنار هم میانداخت، برای برخی افراد مشکل ساز شده بود.
همین طور است خط خوردگی محتمل برخی برگهها، یا ناقص و یااشتباه و مغلوط نوشتن نام نامزد مورد نظر. البته مثلا رایدهندهای هم بوده که به جای نوشتن نام نامزد، نوشته «من همسر میخواهم»!. کجای این رای نادرست و امثال آن، قابل مصادره به تحریم است؟ فرد اگر میخواست تحریم کند که رای نمیداد. بنابراین رندان سیاسی چگونه آراء باطله (غیر صحیح) را به نام تحریم مصادره میکنند؟! مجموعه آرای باطله (فارغ از خطا و قصور یا تعمد رایدهنده و یا رای گیرندگان)، متعلق به کسانی است که مشخصا تحریم انتخابات را پس زده، و رای دادهاند.
🔻ادامه دارد🔻
@IMANI_mohammad
معیارها و کمیتهای مهم
در ارزیابی میزان مشارکت - ۲
3- ثالثا باید تفاوت و بعضا حتی تعارض میان «خطا در رای دادن (یا رای ندادن)»، با «گلایهمند و منتقد بودن»، «مخالف بودن»، و «معارض بودن» را دید و این طیفهای متنوع را سهوا یا عمدا با دیگری خلط نکرد که این کار، رهزن منطق و درک درست است. با جرئت میتوان گفت گلایه مندترین و منتقدترین افراد نسبت به سوء عملکرد برخی دستگاهها، اتفاقا موافقترین طیفها در میان مردم نسبت به جمهوری اسلامی هستند که حاضرند جان خود را برای نظام و کشور فدا کنند و در عمل هم جان فشانی کردهاند.
به عبارت دیگر، صرف انتقاد و گلایه و حتی اعتراض داشتن، مرز مشارکت و عدم مشارکت در انتخابات نیست. همچنانکه هر منتقد یا معترضی، معارض و تحریمچی نیست.
نکته مهم در این میان که یک علت عمده کاهش مشارکت میباشد، نارضایتی از شرایط دشوار اقتصادی و بر عکس از آب درآمدن وعدههای دولت است. این واقعیت، یک علت عمده دلخوری و نارضایتی طبقات ضعیف جامعه و افول میزان مشارکت بوده است. اما منطقا از این دلخوری به حق (واحیانا تصمیم نادرست رای ندادن) هم نمیتوان همراهی با «انگیزه مسموم» جبهه معارض انقلاب را اسنتتاج کرد.
4- بیانصافترین و غرضورزترین تحلیلگران در این میان، طیفی است که یک سر آن به جریان براندازی و تحریم در خارج از کشور میرسد و یک سر دیگر آن، در رقابت انتخاباتی حضور جدی -و بد اخلاقانه- داشت. طیف مدعی اصلاحات و اعتدال، با کارنامه خود در دولت، بیشترین ضربه را به امید و اعتماد مردم زد، و با ادبیات سیاه خود، به این دلسردی شدت بخشید. اما با این همه، پس از ناکامی سنگین در انتخابات، به جای اینکه ابطال دعاوی خود را بپذیرد، رندانه جا خالی داد و مدعی «آرای باطله و رای ندادگان» شد!
اما با کدام وکالت؟ چند نفر از «رای ندادگان» یا آنها که رای شان به علل مختلف «رای صحیح» محسوب نشده، به خاتمی و دار و دستهاش، یا رئیسو اعضای حلقه انحرافی، و یا گروهکهای ورشکسته وکالت دادهاند که سخنگوی شان باشند و یا رفتار انتخاباتی شان را مصادره به مطلوب کنند؟! چند درصد؟ کجا و کی؟ اگر وکالت نداده اند، تحلیلهای مغرضانه، کلاهبرداری رسمی است.
مشخصا درباره خاتمی و اصلاحطلبان طلبکار، باید تاکید کرد که «رای دادگان و رای ندادگان»، فارغ از علت رفتار شان، یکصدا و همدل، از روی نعش «این طیف» عبور کردند. خاتمی و 16 حزب اصلاحطلب به همراه صدها چهره سیاسی و نشریه و سایت و کانال، در این انتخابات از آقای همتی و «لیست جمهور» (برای شورای شهر) حمایت کردند، در حالی که قبل از آن، مردم را از آقای رئیسی میترساندند و مدعی بودند باید مقابل مهندسی انتخابات ایستاد. آنها در مناظرات هم به هر بد اخلاقی ممکن دست یازیدند.
اما نتیجه هفت هشت ماه دروغ گویی پر حجم و از پشت رسانههای ضد انقلاب چه بود؟ آقای رئیسی برابر ائتلاف خاتمی 18 میلیون رای آورد؛ اما رای آقای همتی به سه میلیون رای نرسید؛ 6 برابر! از زاویه نگاه دیگر، 95 درصد کل واجدان حق رای، و 72 درصد رای دهندگان، مطلقا به دعاوی دروغ خاتمی و اعوان و انصارش بیمحلی کردند. در انتخابات شورای شهر تهران نیز، نفر اول لیست مورد حمایت خاتمی 32 هزار رای کسب کرد که یک فاجعه و سرشکستگی تمام عیار برای اوست.
این در حالی بود که جماعت لافزن، هشت سال مدعی بودند مردم، پشت قباله خاتمی و جبهه اصلاحاتاند، و رای 4 درصدی روحانی با حمایت خاتمی به بالای 50 درصد رسیده است. آنها هشت سال لاف زدند و همزمان مردم را در بدیهیئت معیشت، گرفتار رنج و ناتوانی کردند؛ ضربهای که آرزوی بر زمین مانده دشمنان خبیث بود.
این جماعت اگر صداقت داشتند، باید قبل و بعد از انتخابات به خاطر کارنامه مدیریتی مصیبتبار خود، از مردم و نظام عذرخواهی کنند، نه اینکه با ادبیات کینهتوزانه دشمن سخن بگویند. اتهام مشابهی متوجه دستاندرکاران حلقه انحرافی است که دولت دهم را گرفتار حاشیه کردند و به جای مقابله هوشمندانه با تحریمهای دشمن، درگیری و تنش را به داخل کشاندند و عملا، جاده صف کن طیف اشرافی غربگرا برای بازگشت به دولت در سال 92 شدند. حکایت افراطیون مدعی اصلاحات و «حلقه انحرافی» حکایت همان ضربالمثل است که «خود میکشند و خود تعزیه میدارند»!
🔻این یادداشت در روزنامه کیهان منتشر شده است🔻
@IMANI_mohammad
سوء مدیریت و تورم 43 درصد
چگونه به مشارکت مردم آسیب زد؟
🔹آقای روحانی ضمن انکار تاثیر سوء مدیریت دولت در کاهش میزان مشارکت انتخاباتی گفت: " دلیل مشارکت 48 درصدی از نظر من روشن است. بیخودی نگوئیم بخاطر معیشت، مردم نیامدند. من علت را می دانم، اما نمی خواهم اشاره کنم.".
♦️این اظهارات عجیب "آقای تورم ساز" در حالی است که بنابر اعلام مرکز آمار، نرخ تورم سالانه خرداد ماه، به 43 درصد رسید. این رقم، یک رکورد بی سابقه در دو دهه گذشته است و نسبت به همین ماه قبل، 2 درصد افزایش نشان میدهد. نرخ تورم نقطهای هم در خرداد ماه به عدد 47/6 درصد رسید.
🔹مرور نتایج نظرسنجی های مراکز دولتی هم ادعای روحانی را رد می کند. بر اساس نظرسنجی "ایسپا" که اواخر شهریور 99 منتشر شد، "69 درصد مردم معتقد بودند وضع اقتصادی، پنج سال قبل (پیش از برجام) بهتر بود و وضع زندگی در این مدت بدتر شده. فقط 12 درصد گفته بودند وضع شان بهتر شده است".
♦️"87 درصد مردم خواستار نظارت دولت بر قیمتها بودند"؛ چیزی که خلاف آن در این 9 ماه اتفاق افتاد و دولت در سه ماه گذشته استارت زننده چند باره گرانی ها در اقلام اساسی بود .
🔹در همان نظرسنجی، 53 درصد مردم، علت اصلی مشکلات را ناکارآمدی برخی مدیران و 22 درصد هم تحریمها عنوان کرده، و 25 درصد هم دلایل دیگر را برشمرده بودند. 55 درصد معتقد بودند دولت توانمندیهای زیادی در کمک به بهبود وضع زندگی مردم دارد. همچنین 80 درصد معتقدند دولت باید در حد زیاد برای رونق کسب و کار دخالت و نظارت کند».
♦️همچنین بر اساس نتایج نظرسنجی اواخر اردیبهشت ماه امسال که توسط خبرگزاری دولتی ایرنا انجام شد و آقای رئیسی، در میان 13 نامزد محتمل، محبوبترین فرد بود، مردم «مهمترین ویژگیهای رئیسجمهور آینده» را به ترتیب، «مردمی بودن، داشتن سابقه اجرایی قوی، داشتن برنامه و داشتن روحیه ضدفساد» دانستند . بیشترین تعداد شرکتکنندگان در نظرسنجی، از رئیسجمهور آینده انتظار داشتند وضعیت اقتصادی و معیشتی را بهبود بخشد.
🔹متاسفانه دولت ظرف سه ماه گذشته به جای این که به بازار ثبات بخشد و نشاط و امید و میل به مشارکت را در مردم را افزایش دهد، به تزریق سیستماتیک گرانی به بازار و تشدید دومینوی نورم اصرار داشت و همزمان، آقای روحانی با ادبیاتی که اعصاب مردم را بیشتر خورد می کرد، دستور می داد دستگاه های دولتی دیگر تا پایان دولت، کالایی را گران نکنند!
@IMANI_mohammad
اتفاق مهم
♦️"ساخت درونی قدرت"، مقدمه قدرتمندی هر کشور است.
🔹"انسجام در حاکمیت"، ویژگی مشترک کشورهایی است که فارغ از مدل حکومتی، قدرتمند و پیشرفته شده اند.
♦️همدلی و هماهنگی دولت جدید با مجلس و قوه قضائیه می تواند از استهلاک ظرفیت ها بکاهد و مطالبه مردم و رهبری درباره "ایران قوی" را عملی کند.
🔹این، اتفاق بسیار مهم و مبارکی است؛ باید قدر شمرد و از مکاید شیاطین برای رخنه در همدلی پدید آمده غافل نشد.
@IMANI_mohammad
.
بادکنک ترکید
♦️اگر یک فلش بک بزنیم به سه ماه قبل ، به نظر می رسد بخت با برخی سیاسیون همسو با ائتلاف صلاحات و اعتدال یار بود که به دلایل مختلف، جزو نامزد هایی نهایی انتخابات نبودند.
🔹مشخصا باید از ظریف، جهانگیری، سید حسن خمینی و لاریجانی نام برد. البته آنها با صراحت یا تلویحا، در کنار خاتمی و 16 گروه اصلاح طلب، از همتی حمایت کردند، اما توانستندفقط ۲.۴۴۳.۳۸۷ رأی (حدود 8 درصد کل آراء ماخوذه) از مردم بگیرند .
♦️بخت ظریف و سید حسن بلند بود که طعمه فضا سازی های موهوم نشدند. البته با هماهنگی سران جبهه اصلاحات، اعلام شد "ظریف، معاون اولی همتی را پذیرفته"، تا شوکی برای جهش رای اصلاح طلبان باشد. اما نشد.
🔹قاطبه مردم حاضر نشدند بعد از یک تجربه تلخ هشت ساله، دولت ائتلافی را تمدید کنند. این پایان قدیس سازی موهوم از برخی چهره ها هم بود.
♦️اصلاح طلبان درباره مقبولیت خود، سال ها در بادکنک تبلیغات دمیده و آن را که تهی از معنا بودند فربه کرده بودند. آن بادکنک 28 خرداد ترکید.
@IMANI_mohammad
.
می شود با تو دل به دریا زد...
♦️از ۲۰۰ کشور دنیا، تنها ده یازده کشور، به طور جدی بر سر تولید واکسن کرونا با یکدیگر رقابت می کنند و ایران با افتخار تمام، یکی از این کشور های پیشتاز است.
🔹هم اکنون در کشور ما، هشت واکسن در مراحل مختلف تولید یا آزمایش هایی قرار دارند. این موفقیت بزرگ در تولید واکسن یک بیماری نو ظهور و خطرناک در حالی است که آمریکا و غرب، از هیچ تحریمی حتی در حوزه دارو دریغ نکردند.
♦️واکسن "تولید ایران" که امروز به رهبر انقلاب تزریق شد، حاصل همت نخبگان جوان ایرانی و نمادی درخشان از مهار تحریم ها، بلکه تبدیل تهدید به فرصت خلاقیت است. اکنون ایران یکی از چند کشور سرآمد در تولید واکسن کروناست.
🔹کاش این جرئت و همت جاری در جان جوانان نخبه ، در رگ های برخی مدیران بی اعتماد به توانمدنی ملت اهم جاری می شد. و بزودی با تشکیل دوت جدید، جاری می شود، ان شاء الله.
♦️جرئت شکست مرز های دانش و فناوری و قدرت را امام خمینی (ره) و امام خامنه ای عزیز، به جوانان نخبه دادند.
🔹"شاید از حادثه می ترسیدیم- تو به ما جرأت طوفان دادی".
#ایران_قوی
@IMANI_mohammad
واقعیت مذاکرات وین
و اطلاعات گمراه کننده روحانی
🔹چرا شش دور مذاکرات برای احیای برجام به بن بست خورده است؟ واقعیت ها از بی صداقتی آمریکا حکایت می کند؛ اما متاسفانه آقای روحانی، روایتی تحریف آمیز ارائه می کند.
♦️او طی چند ماه اخیر بارها ادعا کرده بیل به کمر تحریم ها خورده و تحریم ها برداشته شده است(!) و ضمنا یکی در میان، حل نشدن مسئله را به مانع تراشی در داخل نسبت داده است!
🔹او اخیرا گفت "اگر به آقای عراقچی اختیار بدهیم، همین امروز می رود و توافق را نهایی می کند" و "اگر بروکراسی پارلمانی (مجلس) نبود، تحریم تمام شده بود. خداوند ما را از شر بروکراسی نجات دهد".
♦️این سخنان در حالی است که مصوبه مجلس، با نظارت و تایید شورای عالی امنیت ملی بوده و تضمینی برای لغو تحریم هاست. اما در عین حال باید پرسید روحانی دقیقا اختیار چه کاری را می خواهد؟
🔹مرور مواضع مقامات آمریکایی نشان می دهد که دولت ناقض برجام، نه این توافق را محترم و معتبر می شمارد، نه می خواهد همه تحریم های پسا برجامی را لغو کند، و نه حتی تضمین می دهد که دوباره عهد شکنی نکند. بلکه فقط می خواهند مجوز بازگشت به برجام و دسترسی به مکانیسم ماشه را به دست آورد!
♦️وزیر خارجه آمریکا دیروز ضمن شرط گذاری گفت: "اختلافات با ایران درباره شرایط بازگشت به تعهدات همچنان پا برجاست. زمانی به توافق میرسیم که ایران به تعهدات خود عمل کند"!
🔹همزمان، وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد: "واشنگتن نمی تواند هیچ تضمینی برای خارج نشدن دوباره از برجام پس از احیای آن به ایران بدهد. در مذاکرات، موضوعات اساسی مانند گامهای هستهای، تحریمها، توالی زمانی گامها همچنان باقی ماندهاند".
♦️سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا نیز ضمن رد اظهارات رئیس دفتر روحانی درباره لغو 1400 تحریم، به مجله فوربز گفت "هیئت مذاکره کننده آمریکا با لغو تحریم های دولت ترامپ در زمینه، بیمه، نفت و صنعت کشتیرانی و برخی افراد ایرانی موافقت نکرده است".
🔹همچنین بلینکن چند هفته قبل گفته بود "برجام، به شکل کنونی قابل بازگشت نیست. #توافق_پیشین (!!) با ایران، شامل مواردی بود که این کشور را بیش از پیش به قدرت هسته ای نزدیک کرد؛ از این رو باید تلاش کنیم برخی مفاد آن را تغییر دهیم. ما به دنبال یک توافق قوی تر و طولانی تر هستیم. این توافق باید شامل بندهایی باشد که برخی فعالیت های هستهای ایران تا سال ۲۰۲۵ متوقف شود"!
♦️در حالی که آمریکا نه حاضر است تحریم های اصلی را لغو کند و نه تضمین روشن بدهد، چرا روحانی اصرار دارد اطلاعات گمراه کننده بدهد ؟! به نظر او، چرا آمریکا حاضر نیست تضمین بدهد که دوباره عهد شکنی نکند؟ و با این وجود، چرا باید به مکانیسم ماشه (بازگرداندن تحریم های سازمان ملل) دسترسی پیدا کند؟!
@IMANI_mohammad