فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
♦️شهید سلیمانی: من برای آیت الله مشکینی (ره) خواند، از خود بیخود شد؛
🔹وقتی آن جوان رزمنده به این مرد عارف مراجعه کرد و گفت ما گاهی نماز می خوانیم و لباس مان خونی است. حکم ما چیست؟
آن عارف متاثر شد و گفت به خدا حاضرم همه نمازهایم را بدهم، این نمازی را که تو به آن مشغول هستی بگیرم.
♦️جنگ ما یک گنج بود که بیت الله الحرام و طواف حجاج در مقابل آن کم است.
@IMANI_mohammad
(https://attach.fahares.com/JMIyNjjvsBb/QUE3pmQYqQ==) 🔰 پاسداشت حاج حسن شایانفر در گفتوگو با قاسم تبریزی، محمدحسین و مرتضی صفارهرندی
حاج حسن جلوتر از موضوعات روز بود
🔻اوایل سال ۵۸ پخش مطبوعات عمدتاً در دست جریان مخالف و معاند بود. دنبال این بودیم یک تشکیلات مستقل برای پخش مطبوعات اسلامی درست کنیم. یک نفر گفت بروید همان تشکیلات پخش مطبوعات را خودتان در دست بگیرید. آن زمان در افتادن با آنها هم مشکل بود. حاج حسن قبول کرد و گفت من میروم و انجام میدهم.
🔻دوران حضور حاج حسن در تشکیلات پخش مطبوعات برایش یک دوره تجربه و کارآموزی شد. اولین دستاورد او هم شناخت روابط پنهانی اینها با هم بود. مثلاً اینکه در روزنامه آیندگان چه کسانی هستند و روابط اینها با برخی افراد ضد انقلاب که در کیهان و اطلاعات و پیغام امروز هستند، چیست.
🔻نقش حاج حسن آقا به عنوان مسئول فرهنگی زندان قزلحصار مطرح شد. احساس میکرد آنجا جای کار بسیار زیادی وجود دارد و به همین دلیل همسر و فرزند خود را برداشت و خانه و زندگی خود را به زندان برد. آن زمان تمام هفته حاج حسن آقا در زندان بود و زندگیاش آنجا میگذشت.
🔻آقای داورزنی نشریات منافقین که در پاریس چاپ میشد را زیراکس میکرد و روی دیوار زندان نصب میکرد. اعضای سازمان در داخل زندان این مطالب را میخواندند و تعجب میکردند که سازمان این حرفها را زده!
🔻دستوری به چند نفر از منافقین داخل زندان رسیده بود که خودتان را تواب معرفی کنید و اینها به عنوان تواب بچههای دیگر سازمان را که داخل زندان بودند، میزدند تا این موضوع به حساب جمهوری اسلامی گذاشته شود.
🔻در نتیجه اقدامات فرهنگیای که زمان حاج حسن در زندان قزلحصار انجام شد؛ بعد از اینکه حدود هشت هزار نفر را از زندان آزاد کردند، فقط دو نفر از این زندانیان پناهنده شدند.
🔻کتابی را از آثار زندانیان منتشر کرد به نام «روزها و سوزها»؛ علاوه بر این مقالات و داستانهای آنها را هم برای روزنامههایی مثل اطلاعات و کیهان یا حوزه هنری میفرستاد تا از اینها داستانهایی جمعآوری شود. حق تألیف هم به زندانیان میداد.
🔻مقالاتی را از عناصر گروهکها نشانمان داد که از خصلت سیاسی آنها کم شده بود و یک ذره گرایش فرهنگی پیدا کرده بودند و بحثهای تئوریک را مطرح میکردند. آقای شایانفر رد اینها را گرفته بود و میگفت این حرفها، صحبتهای آینده این گروهکهاست و اینها از این به بعد بر سر این مسائل با ما بحث میکنند.
🔻در دولت نهم زمانی که در وزارت ارشاد مسئولیت داشتم دیدم بهترین کسی که میتواند در مرکز صدور مجوز مؤسسات فرهنگی کمک کند و آنجا به عنوان بانک اطلاعاتی ما باشد، آقای شایانفر است. حقیقتاً شورای نگهبان آن جمع ایشان شده بود.
🔻حاج حسن علاوه بر آن دغدغه عالی که برای اصل نظام داشت یک چیزهایی هم او را جریحهدار کرده بود مثل ماجرایی که برای برادرش در قضیه منافقین پیش آمده بود.
🔻ایشان بعدها در دهه هفتاد میدید همان جریانی که امثال برادرش طعمهاش شدند؛ پای همین افراد دارد به داخل باز میشود. هیچ کس هم مانع آنها نیست. بلکه رانت هم برای آنها وجود دارد. این موضوع آقای شایانفر را بسیار آزار میداد و دائماً در خصوص آنها هشدار میداد.
🔻دفتر ایشان مأمن آدمهای آسیبدیده آن دوره بود. نه تنها آنها، بلکه رفته رفته گروههای دیگر هم همینطور شد. مثلاً بهائیهایی که برگشته بودند و تحت فشار بودند به آقای شایانفر پناهنده میشدند و اینجا[کیهان] را محلی برای بیان حرف خودشان میدانستند.
🔻مثلا هوشنگ اسدی واقعا با حاج حسن همکاری میکرد؛ هم در زندان که به نام خراسانی مقاله مینوشت و در کیهان و اطلاعات چاپ میشد و هم خارج از زندان. با این افراد مصاحبه میکرد و اطلاعاتشان را جمع میکرد.
🔻عنصر سازمان چریکهای فدایی خلق از خارج کشور با نفر خودش در داخل کشور ارتباط پیدا کرده بود و میگفت «کارهایی که ما در این ده سال میکردیم در قبال یک شعر شاملو، یک قِران نمیارزید. یک قطعه شعر شاملو به اندازه ۱۰ سال مبارزه مسلحانه ما ارزش دارد.»
🔻اطلاعاتی بود از محافل بهایی که معتقد بودند با توجه به نفوذی که در جمهوری اسلامی اتفاق افتاده هر کار علنی خیانت به مبارزه است. آقای شایانفر با تمام ابعاد و پیچیدگیهای نفوذ آشنایی داشت و نگرانیهایش متأثر از این اطلاعاتی بود که در اختیار داشت.
👈 مشاهده متن کامل
(https://kayhan.ir/fa/news/230422)👈 مشاهده نسخه PDF (https://kayhan.ir/files/fa/publication/pages/1400/8/30/2293_27438.pdf)
🔹عملیات گروگانگیری
برنامه توسعه آب و انرژی
♦️یادداشت روز کیهان:
https://kayhan.ir/
@IMANI_mohammad
عملیات گروگانگیری
برنامه توسعه آب و انرژی - ۱
🔹تامین، مدیریت و گسترش «منابع انرژی و آب»، موضوعی فانتزی نیست؛ رگ حیات هر کشور است و درباره شریانهای حیاتی نمیشود منتظر نسخه یا عنایت بیگانگان نشست. دوره هشت ساله دولت تدبیر و امید، در حالی در میانه مرداد به سر آمد، که از صدقه سر برخی مدیران آن، با چالشهایی در تامین آب و برق و گاز روبهرو شدیم.
♦️در همین چند سال اخیر در کنار بحران کم آبی در برخی مناطق، شاهد سیلهای ویرانگر در شمال، غرب، جنوب و جنوب شرق بودهایم. هم از کمبود آب شکایت داریم و هم از سیل و هدر رفت قابل توجه منابع آبی به علل گوناگون. هم بزرگترین ذخایر گازی را داریم و صادرکننده بودهایم و هم با دغدغه تامین گاز مورد نیاز روبهرو شدهایم. هم میتوانیم صادرکننده برق و گاز باشیم -که به ویژه قبل از دولت سابق بودیم- و هم گرفتار برخی تنگناها در تامین نیاز داخلی شدهایم.
🔹 بیتدبیری و عدم تدارک لازم در این دوره، سبب شد تا دولت هر وقت مشکل کمبود گاز یا برق پدید میآید، برخی صنایع را مجبور به توقف تولید - و تشدید رکود و تورم- کند. این خروجی مدیریتی بود که همه چیز، حتی افزایش منابع و تامین آب خوردن مردم را به توافق با غرب ربط میداد! سوء مدیریت پنهان در پشت این ادبیات، به سرعت داشت کار میکرد؛ و بدترین کارکرد آن، نشنیدن هشدار دلسوزان و اصرار بر تحمیق عمومی بود.
♦️باور نمیکنید اما آقای «ع- ف» عضو فراکسیون اصلاحطلبان در مجلس نهم، دو هفته بعد از توافق، به شکل کاملا جدی گفت: «بالاخره باید بپذیریم که در توافق، یک سری امتیازات داده و یک سری امتیازات گرفته میشود. برجام، یک توافق خوب برای ملت ماست... احساس میشود اروپا در ۱۲ سال گذشته از ورود ابرهای بارشی به آسمان ایران جلوگیری کرده و از زمان توافق، آب و هوای کشور به کلی متحول شده. بارانهایی که بهصورت سیل درآمده، حتما همین بارانهای بلوکه شده بوده، که پس از لغو تحریمها به یکباره آزاد شده است. همان طور که مشاهده میکنید شرایط جوی کشور بعد از مذاکرات تغییر کرده و بارشها افزایش یافته. گرمای هوا کاهش یافته و به نظر میرسد، علت خشکسالیهای اخیر، جنگ و جدال هستهای بوده است»!
🔹برجام، ظاهری داشت و باطنی. ظاهر آن، توافق هستهای، اما باطن و روح آن بهعنوان توافق نانوشته، فلج کردن اراده «برنامهریزی مستقل ملی» در بسیاری از حوزههای زیرساختی، اقتصادی، سیاسی، دیپلماتیک، فرهنگی و اجتماعی بود. دولت ایران در حالی که طرف غربی، برجام را به سُخره گرفته بود، خود را متعهد میدید خواستههای طرف مقابل را - از FATF و سند 2030 گرفته تا توافق پاریس و...- به اجرا بگذارد.
♦️تحلیل خوشبینانه این است که وعدههای برجامی دولت، گروگان غرب بود. آمریکا و تروئیکای اروپایی، دو ماه قبل از روز اجرای برجام، همه امتیازات نقد را ستانده بودند و حالا ضمن پشت هماندازی، مطالبات زورگویانه و سیریناپذیر خود را رو میکردند. مدیران ذیربط هم مجلس را دور میزدند؛ نظیر تعهدات غیرقانونی که با امضای توافق آب و هوایی پاریس یا قبول 41 بند برنامه اقدام FATF دادند. آخر سر هم، امتیاز اقتصادی پایداری دستشان را نگرفت، بلکهFATF و آژانس و دیگران، طلبکارتر شدند!
🔹آقای روحانی برخلاف رویه نادرستش در برخی امور، در تاریخ 31 آذر 97، حقیقت مهمی را بازگو کرد: «برخی مقالاتی که در دنیا نوشتند، گویی برای عدم توسعه ما ساخته شده، برای خودشان نیست. ما گاهی گرفتار یک سری مقاله شدیم، برای ما مقالهنویسی کردند، ما هم رفتیم پشت سر آن مقالهها و ملت خودمان را به دردسر انداختیم؛ آنها هم خودشان هیچ کدام مراعات نمیکنند؛ مگر آنها این بحثهای مربوط به گازهای گلخانهای را که میگویند، مراعات میکنند؟ این همه آلودگی در دنیا انجام میگیرد. اما به خودمان که میرسیم، میخواهیم خط به خط را اجرا کنیم، فکر میکنیم اینها آیات قرآن است».
♦️سخن درستی بود؛ اما برخی دولتمردان قبل و بعد از این اظهارات، چه در موضوع برجام و چه FATF و توافق پاریس، خلاف آن عمل کردند.
💢ادامه دارد💢
@IMANI_mohammad
عملیات گروگانگیری
برنامه توسعه آب و انرژی - ۲
♦️آمریکا و اروپا و کانادا، میزبان 76 درصد پولشوییهای دنیا هستند و با این وجود، بر FATF حکومت میکنند. همانها - به علاوه چین- بیش از 40 درصد گازهای گلخانهای را در دنیا تولید میکنند. اما همزمان با برجام، از دولت ایران خواستند با امضای توافق پاریس، مصرف سوختهای فسیلی را کاهش دهد؛ که از لوازم آن، توقف توسعه ظرفیتهای نیروگاهی و کشیدن ترمز پیشرفت صنعتی بود.
🔹جالب است بدانیم در حالی که 80 درصد سوختهای فسیلی، در کشورهای غربی عضو توافق پاریس مصرف میشود و خروجی آن، تولید 40 درصد گازهای گلخانهای دنیاست، سهم 100 کشور دیگر از تولید گازهای گلخانهای، فقط 3/5 درصد است! بر اساس «سند مشارکت ملی مدنظر ایران برای توافق پاریس» (INDC)که ۲۰ آبان ۹۴ به تصویب هیئت دولت رسید، ایران متعهد میشد انتشار دیاکسید کربن را به صورت غیرمشروط ۴ درصد، و به شرط لغو تحریم ها و دریافت کمکهای خارجی ۱۲ درصد کاهش دهد.
♦️گفته میشود انجام این تعهد ده ساله، ۵۲.۵ میلیارد دلار هزینه برای ایران دربر خواهد داشت. توافق پاریس، سوم اردیبهشت 95 از سوی آقای ظریف امضا شد و رئیس وقت سازمان محیط زیست گفت: «در دولت یازدهم با برنامهریزی انجام شده، حرکت نزولی استفاده از سوختهای فسیلی بهویژه در نیروگاهها آغاز شده است»! جایگزین، چه بود؟ مثل خود برجام، هیچ!
🔹عدم توسعه ظرفیت نیروگاهی کشور، نقض صریح الزام «برنامه - عدم توسعه ظرفیت نیروگاهی کشور، نقض صریح الزام «برنامه ششم توسعه» بود؛ تا دل دولتهایی مانند فرانسه را بهدست آورد که رئیسجمهورش در دیدار همتای ایرانی، از دغدغهاش برای اشتغال جوانان ایرانی سخن گفته و متاسفانه دولتمرد ما هم باورش شده بود!
♦️حالا که هشت سال سپری شده، میبینیم فرانسه و دیگران زیر همه وعدههای فریبنده شان زدهاند، و ما ماندهایم و ظرفیتهای نیروگاهی معطلی که توسعه پیدا نکردهاند. این اواخر رسیدیم به جایی که غیر از فصل گرما، در زمستان هم گرفتار قطع برق شدیم و از الزامات برنامه ششم برای صادرات پایدار عقب افتادیم.
🔹 باور کردنی نبود، اما وزیر نیرو 23 بهمن 96، با ادبیاتی تُهی از تدبیر مدعی شد «ساخت نیروگاه برای ۲۰۰ ساعت، توجیه اقتصادی ندارد و زیر بار فشار مافیای نیروگاهسازی نمیروم»!
♦️این نگرش معیوب موجب شد تا به گفته نایب رئیس هیئت مدیره سندیکای تولید کنندگان: «برخلاف تکالیف برنامه ششم توسعه، وزارت نیرو طی چهار سال اخیر، نه خود برای تولید برق سرمایهگذاری کرده و نه اجازه سرمایه گذاری داده است». بنابراین طبیعی بود در آغاز تابستان امسال اعلام شود تولید برق، 10 تا 15 هزار مگاوات کمتر از مصرف کشور است؛ آن هم در دوره رکود اقتصادی که برخی واحدهای تولیدی، تعطیل یا نیمه تعطیل شده بودند!
🔹اگر در دولت نهم و دهم، ظرفیت نیروگاهها ۳۰ هزار مگاوات افزایش یافت، این افزایش در دو دولت بعد، فقط ۱۵ هزار مگاوات بود. همچنین اگر برنامه هستهای در دهه 90، با همان سرعت پیشرفت دهه 80 توسعه یافته بود، امروز میتوانستیم در کنار تولید انرژی و افزایش بهرهوری در صنعت و کشاورزی، بخشی از منابع آب مورد نیاز جنوب کشور- از خوزستان تا سیستان و بلوچستان- را از طریق دریا تامین کنیم؛ چنانکه در ژاپن، چین، کانادا، قزاقستان، کره جنوبی، آرژانتین، روسیه، هند، پاکستان، آفریقای جنوبی و... انجام میشود. متاسفانه برنامه تامین آب 17 استان با استفاده از روشهای شیرین کننده آب دریا، در دولت قبل در حد کار مطالعاتی باقی ماند!
💢ادامه دارد💢
@IMANImohamad51
عملیات گروگانگیری
برنامه توسعه آب و انرژی - ۳
♦️عنایت کنید! ما در این روند، با یک فرآیند دوگانه و همزمان برای مهار ظرفیتهای پیشرفت ایران روبهرو هستیم. غربیها از یک طرف با توافق آب و هوایی پاریس، به دولت ما گفتند پالایشگاه و نیروگاه نسازد؛ و از طرف دیگر، با توافق برجام، بر آن شدند که ایران به مدت 10 تا 15 سال نتواند از عایدات فناوری بومی هستهای در مقیاس صنعتی بهرهمند شود.
🔹مراد آنها از این «حصارکشی و خودتحریمی» چه بود؟ اینکه منابع طبیعی و انسانی متنوع داشته باشید، اما به لبه عصر حجر برگردید! اگر هم محتاج شدید، از آمریکا و غرب التماس کنید، شاید به قیمت خونتان، با شما حساب کردند و منابع خودتان را با فرآوری و بیفرآوری، چند برابر قیمت، به خودتان فروختند! اگر هم میلشان نکشید، نفروختند؛ چنانکه درباره بنزین و سوخت 20 درصد و دارو و غذا کردند! استثنای این قاعده مثلا محیط زیستی چیست؟
♦️صادرات همین نفت و گاز و سایر سوختهای فسیلی یا اورانیوم به غرب، نه تنها آزاد، بلکه واجب است! جریان پایدار منابع انرژی به غرب، آن هم به قیمت تقریبا مفت، باید بهطور دائمی تضمین شود! چگونه مصرف شدنش و اینکه توافق پاریس و انپیتی و... چه میشود؟، ربطی به دیگر کشورها ندارد!
🔹 صاحبنظران دلسوز، چه خوندلی خوردند، وقتی غوغا و هیجان «توافق بُرد- بُرد با آمریکا و غرب»، راه عقلانیت را بسته بود و آن را چاره رونق اقتصاد مینمود. زمان لازم بود تا حقیقت پدیدار شود. موضوع مهم، همان است که رهبر انقلاب 10 مرداد 99 فرمودند:
♦️«من به شما بگویم که اگر جریان تحریف شکست بخورد، جریان تحریم قطعاً شکست خواهد خورد؛ زیرا که عرصه، عرصه جنگ ارادههاست؛ وقتی جریان تحریف شکست خورد و اراده ملّت ایران همچنان قوی و مستحکم باقی ماند، قطعاً بر اراده دشمن فائق میآید و پیروز خواهد شد. ببینید، یک عدّهای متأسّفانه تحت تأثیر همین حرفهای دشمن میگویند «آقا [انرژی] هستهای به چه درد ما میخورد؟» همینهایی که در روزنامهها و مانند اینها گاهی یک چیزی مینویسند.
🔹من [قبلاً] گفتم که [انرژی] هستهای نیاز قطعی فردای کشور ماست. ما تا چند سال دیگر حدّاقل به 20 هزار یا 30 هزار مگاوات برقِ ناشی از انرژی هستهای نیاز داریم؛ که این را از راه دیگر نمیتوانیم به دست بیاوریم، یا مقرون به صرفه نیست. خب آن روزی که ما احتیاج پیدا کردیم، چه کار کنیم؟ برویم درِ خانه چه کسی؟ از آمریکا، از اروپا درخواست کنیم، گدایی کنیم که آقا بیایید به ما برق هستهای بدهید؟ یا بیایید برای ما غنی سازی راه بیندازید؟ میکنند؟
♦️ما امروز بایستی فکر فردا را بکنیم. این نیازها، نیازهایی نیست که در ظرف شش ماه و یک سال و دو سال تأمین بشود، اینها را باید از قبل آماده کرد؛ ما این را آماده کردهایم، زمینهاش را فراهم کردهایم. خب با اینکه حالا در برجام، خسارت فراوانی در این زمینه به ما وارد شد، امّا خوشبختانه اصل این کار محفوظ است و کارهای بزرگ و خوبی هم در این زمینه دارد انجام میگیرد؛ دشمن این را نمیخواهد؛ در زمینه مسائل دفاعی و موشکی هم همین جور است».
@IMANI_mohammad
.
سلاح به قدس رسید
کابوس اسرائیل تعبیر شد
♦️بگذار خیانتکاران مرتجع، با صهیونیست ها مراوده کنند. چیزی از وحشتی که به جان اشغالگران افتاده، کم نخواهد شد.
🔹معادله جدیدی آغاز شده. حالا سلاح گرم، نه فقط به کرانه باختری، بلکه به بیت المقدس رسیده است. دیروز شیخ فادی ابوشخیدم با انجام عملیات استشهادی در اطراف مسجد الاقصی، یک صهیونیست را به هلاکت رساند و چهار نفر را زخمی کرد که حال برخی از آنها بسیار وخیم گزارش شده . شهید ابوشخیدم، مدتها اسیر زندان اشغالگران، و معلم مدرسه الرشیدیه بود.
♦️حالا سلاح به قدسی رسیده که سالها پادگان نظامی و تحت کنترل شدید بوده است. این فرمان چند سال قبل رهبر انقلاب بود:
🔹"این اعتقاد ماست که کرانه باخترى هم مثل غزه باید مسلح بشود. کسانى که علاقه مند به سرنوشت فلسطینند، اگر می توانند کارى بکنند، کار این است؛ در آنجا هم باید مردم را مسلح کنند. تنها چیزى که ممکن است از محنت فلسطینى ها بکاهد، عبارت است از همین که دست قدرت داشته باشند، بتوانند قدرت نمایى بکنند؛ و الّا با برخورد رام و مطیع و سازشکارانه، هیچ کارى به نفع فلسطینى ها انجام نخواهد گرفت".
@IMANI_mohammad
محمد ایمانی l مصاف عقل و جهل
.
مرگ با هزار زخم، از اون وری!
🔹سه ماه قبل (۵ شهریور) وقتی نخست وزیر اسرائیل به دیدار بایدن رفت. «باراک راوید» خبرنگار یهودی"آکسیوس" نوشت: "بنت در این دیدار ، راهبرد "مرگ با هزار زخم" را برای مقابله با ایران ارائه کرده است".
♦️این اما تنها خبر آن دیدار نبود. خبر بعدی که تصاویر آن هم منتشر شد و مثل توپ صدا کرد، این بود که "جوی خواب آلود"، به سخنان نفتالی بنت گوش نمی داده و در حال چُرت زدن بوده است!
🔹حرف های آن روز بنت، "آرزو" و "لاف گزاف" بود. اما حرف هایی که امروز زده، "خبر قطعی" و دردناک است: "ایرانی ها در حالی که با امنیت در تهران نشسته بودند، اسرائیل را با موشک محاصره کردند. آنها ما را از راه دور آزار می دهند و آسیب می زنند".
♦️البته جزئیات برخی درد ها و سوزش ها گفتنی نیست. او رویش نشده که بگوید سلسله انفجار ها و آتش سوزی در مراکز نظامی و صنعتی اسرائیل -از تل آویو تا نهاریا و حیفا و نزدیکی های دیمونا- عادی نیست.
🔹او نتوانست از نفوذ به اندرونی وزیر جنگ اسرائیل، جاسوسی چند ساله گونن سگو وزیر انرژی و زیرساختهای اسرائیل برای ایران، حملات سایبری گسترده، عملیات ترکیبی و دنباله دار "عصای موسی"، تقویت بی سابقه سامانه موشکی و پهپادی مقاومت، و رسیدن سلاح به کرانه باختری و قدس حرفی بزند.
♦️اما نتانیاهو اخیرا در "کنست" با رگ های متورم به بنت گفت: " ایران به خوبی می داند ما ضعیف هستیم. به شهرک ها و کشتی ما حمله کرد؛ اما هیچ پاسخی ندید. این یعنی ایران، ضعف شما را شناسایی کرده و پیشروی می کند. بنت درباره رشد اقتصادی لاف میزند. او یکی از بزرگترین دزدان اعتبار دوران مدرن است".
🔹البته نتانیاهو خود متهم به فساد و بی کفایتی است و به همین دلیل هم پس از دوره ای طولانی، در انتخابات پارلمانی شکست خورد و از نخست وزیری کنار گذاشته شد. حالا تحلیل گران صهیونیست بسیاری می گویند ممکن است اسرائیل حتی سال 2030 و 2025 را هم نبیند.
@IMANI_mohammad
محمد ایمانی l مصاف عقل و جهل
مالیخولیای مرد بیمار
🔹لرد جان راسل سیاستمدار انگلیسی، 170 سال قبل، در حالی که امپراتوری عثمانی روزگار ضعف را سپری می کرد، لقب "مرد بیمار اروپا" را به آن داد. 150 سال بعد، اردوغان با توهم احیای امپراتوری، ترکیه را تبدیل به مباشر جنایت های غرب در منطقه غرب آسیا کرد.
♦️او اوایل اوایل شهریور امسال گفت "هر کس در منطقه می خواهد سنگی را جا به جا کند، اول باید از ترکیه اجازه بگیرد". اردوغان اخیرا هم نقشه ای خیالی به عنوان "جهان ترک" را از رئیس "حزب حرکت ناسیونالیست" هدیه گرفت که جمهوری آذربایجان، ترکمنستان، قزاقستان، قرقیزستان و بخش هایی از چین و روسیه را قلمرو ترکیه نشان می دهد!
♦️اردوغان به ویژه در دهه گذشته، در حالی که توهم سلطانی داشت، تبدیل به مباشر آمریکا و اسرائیل برای جنگ افروزی و جنایت در منطقه شد. اما با این وجود، هرگز در نگاه غرب، اعتبار و احترام نیافت.
🔹تیر ماه 95 بود که اردوغان با شوک کودتای نظامی مواجه شد. او پس از سرکوب شدید و غلبه بر کودتا گفت "همپیمانان ما، آمریکا و اروپا و عربستان، وقتی که نیازمند کمک شان بودیم، از پشت به ما خنجر زدند".
♦️دولت ترکیه چند دهه است درخواست عضویت در اتحادیه اروپا را دارد، اما مورد بی اعتنایی قرار گرفته است. چنان که اردوغان مرداد 95 گفت "اروپا 53 سال است ما را فریب میدهد".
🔹چاووش اوغلو وزیر خارجه ترکیه نیز ضمن جرّ و بحث تند با همتای آلمانی گفته بود "از رفتار اتحادیه اروپا خسته شده ایم. ما خواستار به رسمیت شناخته شدن، همچون شریکی برابر هستیم، نه شریکی درجه دو. رفتار اروپا، پر از نخوت و تکبر است".
♦️اردوغان مهر ماه امسال هم در سازمان ملل از رفتار تحقیر آمیز غرب گله کرد و گفت "ما به نقش برادرانه خود در کمک به مردم افغانستان ادامه می دهیم. ما تنها متحد ناتو هستیم که با داعش مقابله کرده و این سازمان تروریستی را شکست داد(!) رویکرد نادیده گرفتن ترکیه در منطقه مدیترانه، باید کنار گذاشته شود".
🔹برآیند نوکری ناتو و اعتماد به اروپا و آمریکا، چیزی سقوط اقتصاد ترکیه نبوده که ۴۶۵ میلیارد دلار بدهی دارد. ارزش "لیر" هم در دو هفته اخیر، سقوط کم سابقه ای را شاهد بود. پول ملی ترکیه در یک سال اخیر، 40 درصد ارزش خود را از دست داده است.
♦️در اثر این تلاطم های آزار دهنده، چند روز است که خیابان های آنکارا و استانبول، شاهد اعتراضات گسترده و مطالبه استفعای دولت است.
🔹علی باباجان رهبر حزب " جهش و دموکراسی" (معاون و وزیر سابق در کابینه اردوغان) می گوید: "با هزار زحمت و پس از سال ها، تورم را یک رقمی و ۶ صفر را از پول ملی حذف کردیم، اما دولت با سو مدیریت، تورم را دوباره دورقمی کرد و با سقوط ارزش لیر ، یک صفر دیگر را بازگرداند".
♦️احمد داوداوغلو، نخستوزیر سابق هم گفته است: "همیشه میگفتیم انتخابات زود هنگام می خواهیم، اما حالا ما انتخابات فوری میخواهیم؛ انتخابات همین الان!".
🔹وضعیت بحران زده ترکیه، نمونه ای از فرجام شوم اعتماد به غرب و نسخه های کاپیتالیستی است. دولت های غربی با وعده، طرف مقابل را وارد تله خود می کنند و سپس همچون نزول خواران سیری ناپذیر، باج خواهی های جدید را دیکته می کنند؛ وضعیت طرفِ مالباخته هم دائما بحرانی تر می شود.
@IMANI_mohammad
زنگنه تغییر کرد یا نصیری؟!
🔹از او می پرسند چرا با نظام زاویه گرفتی، می گوید چون در نشریه خودم (صبح) درباره تخلفات آقایان زنگنه و غرضی (وزیران نیرو، و پست و تلگراف و تلفن در دولت مرحوم هاشمی رفسنجانی) افشاگری کردم،اما با وجود تبرئه من از شکایات آنان، با تخلفات آنها برخورد نشد.
♦️از جمله تخلفات بیژن زنگنه را "بخشیدن دو ماشین حفاری برای انتقال آب، به قیمت 150 هزار تومان به پیمانکار خصوصی" می داند در حالی که "قیمت واقعی آن روز دو دستگاه 8 میلیارد تومان بود". می نویسد "به عنوان یک فرد آرمانخواه و انقلابی و حساس به قانون شکنی و فساد مالی، در قبال این بی تفاوتی سیستماتیک دچار شوک شدم و این در واقع آب سردی بود که آن روز بر سر من ریخته شد".
🔹بیایید بی هیچ رسیدگی و محکمه ای، ادعای آقای مهدی نصیری را با تمام جزئیاتش درست بدانیم. باید از ایشان پرسید: دقیقا چه دگردیسی یی پدید آمده که امروز به عنوان پیاده نظام، در اردوگاه زنگنه و ائتلاف سیاسی- اقتصادی متبوع وی ایستاده اید؟!
♦️آیا آقای زنگنه و حزب کارگزاران و دیگر اعضای ائتلاف مدعی اصلاح طلبی، توبه کرده و حساب پس داده اند، یا شما دچار چنان ارتجاعی شده اید که با همان ها هم اردوگاه شده اید؟
🔹در کارنامه مدیریتی آقای زنگنه، خسارت های چند ده میلیارد دلاری قرارداد های کرسنت، استات اویل و توتال دیده می شود. با این همه وقتی آقای روحانی، زنگنه را به عنوان وزیر به مجلس نهم (به ریاست آقای لاریجانی) معرفی کرد و با اعتراض نمایندگانی مثل آقایان زاکانی و نادران و... مواجه شد، آقای نصیری ساکت بود. چرا؟!
♦️نه فقط ساکت بود، بلکه حتی بدتر، روحانی را ضمن یادداشتی در خبر آن لاین، "خیر الموجودین" توصیف کرد! و حتی یک بار هم سوال نکرد که اگر زنگنه مسئه دار است، چرا روحانی او را به عنوان وزیر نفت معرفی می کند؟
🔹بدتر این که روحانی دو دهه قبل به هنگام دبیری شورای عالی امنیت ملی، در نامه ای محرمانه به خاتمی رئیس دولت اصلاحات هشدار داده بود: «عقد قرارداد طولانی گاز با شرکتی غیر معتبر که بنابر گزارشات دریافتی از وزارت نفت، طی سال های گذشته عملکردی ضعیف و توأم با نادیده گرفتن حقوق ایران در ارتباط با میدان نفتی مبارک داشته، تکرار تجربه تلخی است که سالیان دراز گرفتار آن خواهیم بود. قیمت و شرایط قراردادی که مذاکره شده در مقایسه با منطقه بسیار پایین و غیر مطلوب است. قرارداد کرسنت احتمالاً آثار منفی اقتصادی درازمدت بر بازار گاز کشور خواهد داشت. از حدود یک سال پیش سؤالاتی از وزیر نفت درباره قرارداد کرسنت مطرح کردهام که با وجود دستور شما، پاسخی دریافت نشده است... قرارداد مذکور از طریق واسطهها و عدم ارتباط مستقیم دولتی با یک شرکت غیر معتبر به امضا رسیده است».
♦️آقای نصیری مدعی دفاع از مردم و مردم سالاری است. او در سال 88 دید که ائتلاف موسوی و هاشمی و خاتمی، چگونه با حمایت طواغیت عالم، در برابر رای جمهوریت و اسلامیت شورش به راه انداختند. آن روز هم زنگنه عضو ارشد ستاد فتنه موسوی بود.
🔹نصیری با این همه، چه آن روز و چه پس از تشکیل دولت روحانی، درباره کلیت آن جریان آلوده و شخص بیژن زنگنه، لب فرو بست. اما سکوت او صرفا در برابر باند مذکور بود، و به موازات آن، بنا را بر تشکیک و تخطئه جمهوری اسلامی گذاشت؛ پروژه ای که اشرافیت فاسد و اپوزیسیون غربگرا مامور اجرایش بودند.
♦️آقای نصیری در گذشته، امثال زنگنه و برخی هم طیفان او را متهم به تخلف و فساد می دانست. اما امروز برای جبهه ای سیاسی قلمفرسایی می کند که سران و گردانندگان و تامین کنندگان اصلی اش، همان زنگنه ها هستند!
🔹از روزنامه های زنجیره ای شرق و اعتماد، و سایت ها و کانال هایی مانند خبر آن لاین و... بگیرید، تا رسانه های رسمی ضد انقلاب، اکنون آقای نصیری را تمجید و ترویج می کنند. چرا؟ جز این است که "سنخیّت، تجانس می آورد"؟
♦️او در عمل، هیچ مرزبندی یی با اینها قائل نیست و چنان معامله معیوبی را مباح می شمارد. آیا می شود ژست مردم داری، عدالت خواهی و ارادت به اسلام و امام زمان (عج) را گرفت و ضمنا با دشمنان آرمان ها هم آهنگ شد، بلکه مثل پیاده نظام تبلیغاتی آنها در معارضه با نظام رفتار کرد؟!
@IMANI_mohammad
جنایت به رسم اُمویان
🔹امویان، گاهی مستقیما راه آب را می بستند. لشکر معاویه در جنگ صفین و لشکر یزید در کربلا، مرتکب همین جنایت شدند و نام شان به ننگ و عار در تاریخ ماند.
♦️امویان، گاهی هم در لباس علویان در می آمدند و با این پوشش جنایت و غارت می کردند، تا امیر مومنان (ع) و امام حسن (ع) را از چشم مردم بیندازند. گاهی حتی گوسفندانی را به مردم می بخشیدند و بعد دستور می دادند به گوسفندان شبیخون بزنند تا مردم را علیه علویان بشورانند.
🔹دشمنان ملت ایران با بزک برجام - که توسط غربگرایان انجام شد- ابتدا تعطیلی برنامه هسته ای را شرط واگذاری امتیازات اقتصادی وانمود کردند و سپس، توقف برنامه های توسعه منابع انرژی را شرط واگذاری همان امتیازات نسیه جا زدند!
♦️بنابراین برنامه های ممکن برای مدیریت و توسعه ظرفیت های انرژی و آب به مدت هشت سال کم فروغ شد. اما دشمن، بسنده نکرد. اگر روزی به پالایشگاه ها و خطوط لوله نفت و گاز حمله می کرد، حالا سامانه هوشمند بنزین و حتی خطوط انتقال آب را هدف قرار می دهد؛ آن هم با پنهان شدن پشت نام مردم و کشاورزان و...
🔹قصه خباثت، همان است که امویان بانی اش بودند: جنایت مستقیم، در کنار پوشیدن لباس خودی و ارتکاب خیانت. مرتکبان هر دو جنایت را باید دشمن داشت و مجامله نکرد.
@IMANI_mohammad
.
♦️وزارت خارجه آمریکا: مردم ایران حق دارند آزادانه سرخوردگی خود را ابراز کنند و از دولت پاسخ بخواهند.
@IMANI_mohammad
🔹قلّاب گیری برای نفرِ پشت در
♦️یادداشت روز کیهان:
https://kayhan.ir/
@IMANI_mohammad
قلّاب گیری برای نفرِ پشت در - ۱
🔹تیم همراه آقای علی باقری، پس از آقایان روحانی، لاریجانی، جلیلی و ظریف، پنجمین هیئت ایرانی است که ظرف 18 سال گذشته درباره بهانهجویی هستهای غرب مذاکره میکند.... آخرین بار، ایران در واکنش به روند اجرای یکطرفه و خسارتبار برجام - در حالی که به مدت پنج سال توقف و تعلیق 95 درصد برنامه هستهای خود را پذیرفته بود - از سال گذشته تصمیم گرفت، ورق معادلات را برگرداند.
♦️دست ایران در مذاکرات، به مراتب پُرتر از شش ماه قبل یا یک سال گذشته است. از دیپلماسی فعال اقتصادی و صادرات نفتی و غیرنفتی بگیرید، تا موفقیت در مهار شیوع کرونا (با وجود تحریمهای ظالمانه)، و افزایش توانمندیهای هستهای.
🔹به همین دلیل هم نشریه فارنافرز می نویسد "تحریمهای آمریکا علیه ایران، از سر درماندگی است" و مجله نیوزویک تا کید می کند "گزارش دولت بایدن درباره تحریمها، اعتراف به شکست این سیاست است" و بنیاد کارنگی گزارش می دهد " چند دهه تحریم آمریکا برای مهار ایران شکست خورده و نفوذ ایران در خاورمیانه افزایش یافته است".
♦️در همین حال اندیشکده کوئینسی خاطر نشان می کند: "افراط در تحریم، آمریکا را ضعیف، و ایران را قوی کرد. تحریم نادرست، نتوانست مانع از گسترش برنامه هستهای شود، بلکه موجب تهاجمیتر شدن رفتار ایران در حملات نیابتی به نیروهای آمریکا و برخی نفتکشها و تأسیسات نفتی شد. انتظار کاخ سفید برعکس از آب درآمده؛ ایران در حال تنوع بخشیدن به اقتصاد خود و خروج از وابستگی به نفت است"
🔹مذاکرات وین در حالی برگزار میشود که آمریکا به اعتبار خیانت خود، پشت در مانده است. دوست و دشمن، هم تحقیر خود خواسته آمریکا را میبینند و هم میدانند که چرا هیئت آمریکایی، روند مذاکرات را از پشت در دنبال کند. اگر آمریکا به لحاظ حقوقی و سیاسی در موضع ضعف و محکومیت نبود، آیا امکان داشت بپذیرد که بیرونِ کمیسیون مشترک جایابی شود؟
♦️از طرف دیگر، اگر دولت بایدن به توافق پایبندی و باور داشت، نباید پس از یازده ماه، همچنان از انجام تعهداتش طفره برود و خواستار مذاکره درباره توافقی شود که بهعنوان ضمیمه قطعنامه 2231، به تایید دولت وقت آمریکا و شورای امنیت رسیده است.
🔹روشن است که طرف ایرانی در این 18 سال هرچه تنازل برای توافق بوده انجام داده، و دیگر حاضر نیست بر سر حداقل حقوق خود مجدداً چانهزنی کند. بنابراین باید دید آمریکا در آرزوی کلاهبرداری مجدد، روی چه کسانی حساب میکند؟
💢ادامه دارد💢
@IMANI_mohammad
قلّاب گیری برای نفرِ پشت در - ۲
🔹مأموریت عناصر غربگرا سبکنمایی کفه سنگین ایران و پُرنمایی کفه خالی آمریکاست. آنها مأمورند به تعبیر شهید سلیمانی(ره) برای دشمن کوچه باز کنند. این جماعت در وضعیت تهیدستی آمریکا و به جای طلبکاری از دشمن ادعا میکنند: «تیم مذاکرهکننده برنامه ندارد، کاربلد نیست، و بهجای منافع ملی، روی حقوق ایران تأکید میکند»!
♦️میگویند چرا بر «تولید اهرم قدرت و فشار قبل از مذاکرات» اصرار داشتید و چرا مثل برّهای آماده ذبح، مذاکره نمیکنید. باورش سخت است، اما روزنامههای زنجیرهای آرمان نوشت «ایران نباید با افزایش توانایی هستهای، اهرم فشار تولید میکرد؛ این موجب بدبینی طرف غربی میشود». سال گذشته هم ارگان حزب «اتحاد ملت» با اشاره به تصویر مذاکره تحقیر آمیز ترامپ با رئیس دولت صربستان مدعی شد اگر منافع اقتضا کند، چه عیبی دارد که همچون برّهای در مذبح و بردهای در مسلخ، یا متهمی در اتاق بازجویی مذاکره کنیم؟
🔹اگر دست غرب خالی است، و ایران با وجود خیانت طرف توافق، در جایگاه اقتدار منطقهای ایستاده، بنابراین اهرمی برای غرب نمیماند، مگر امید بستن به ایجاد ناآرامی در ایران. این آخرین خیانتی بود که مقصران وضعیت اقتصادی موجود میتوانستند در خدمت آمریکا انجام دهند و دریغ نکردند.
♦️طراحی اغتشاش، برای اثبات این دیکته غرب است که «ناچارید برای همه مشکلات ریز و درشت، مذاکره کنید و امتیاز بدهید». اما تناقضی لاینحل در این گزاره وجود دارد: اینکه مذاکره و حتی توافق انجام شد، ولی برای طرف مقابل، هیچ حرمت و اعتباری نداشت. اکنون این ادعا که «مذاکره، کلید توقف دشمنی آمریکا و حل مشکلات است»، نسخهای تاریخ مصرف گذشته است.
🔹طیف غربگرا حاضر است تا کجا در نقشه دشمن نقشآفرینی کند؟ کرونا یک شاهد مثال مهم است. اکبر گنجی اسفند 98، درباره مأموریت این طیف نوشت: «وظيفه ما وحشتافكني در ايران است تا با فرو پاشاندن سازمان اجتماعي، مردم را به خشونت جمعي بكشانيم. ما تشنه مرگ و خون مردم ايرانيم. كاري را كه شديدترين تحريمهای تاريخ نتوانست با ايران انجام دهد، ما موظفيم با كرونا هراسي انجام دهيم».
♦️امروز به توفیق الهی و با وجود خباثت جبهه تحریم و تحریف، نقشه کرونایی کشور از وضعیت بحرانی (قرمز) خارج شده، بیآنکه دولت به روال مدیریت سابق، معطل غرب بماند. حالا این بحث مهم مطرح است که اگر دولت و مجلس و دستگاه قضاییِ باورمند به مبانی انقلاب اسلامی، بتوانند بر ظرفیتهای بزرگ ملت ایران و دیپلماسی فراگیر با همه جهان تکیه کنند و برای مشکلات دیگر هم چارهجویی کنند، دو گزاره راهبردی اثبات خواهد شد:
🔹یکی اینکه به شرط خواستن، و بدون وقتکشی و معطلی در فرآیند اعتماد یکطرفه به غرب، میتوان بر مشکلات چیره شد. دوم اینکه تلقی یا تلقین طایفه غربگرا مبنی بر اینکه بدون اراده امپراتوری غرب نمیتوان قدم از قدم برداشت، دروغ و باطل بوده است.
♦️بنابراین هیچ عجیب نیست که شاهد دست و پا زدن جریان معارض، برای مسئلهآفرینی و تردیدافکنی در مسیر جدید هستیم. غرب و پادوهای آنها میدانند که اگر الفت و همت پدید آمده میان سه قوه، شش ماه تا یک سال مجال پیدا کند، میتواند افقهای روشنی از موفقیت در چیرگی بر مشکلات ترسیم کند.
@IMANI_mohammad
مماشات با تحریف
و تروریسم رسانه ای ممنوع!
🔹دست و پا زدن جریان معارض انقلاب برای بحران سازی هیچ عجیب نیست. غرب و پادوهای آنها میدانند که اگر الفت و همت پدید آمده میان سه قوه، شش ماه تا یک سال مجال پیدا کند، میتواند افقهای روشنی از موفقیت در چیرگی بر مشکلات ترسیم کند.
♦️تصور کنید دولت و مجلس و دستگاه قضایی و سایر نهادها درگیر حواشی نشوند و تمرکز آنها - مثلا با برخی اغتشاشآفرینیها یا اختلافات سیاسی - به هم نخورد. در این صورت طبیعی است که موانع تولید و صادرات برطرف گردد، چتر دیپلماسی اقتصادی گشوده شود، صادرات نفتی و غیرنفتی رونق یابد و ایران تدریجا وارد فاز گسترش سرمایهگذاری (داخلی و خارجی) برای به فعلیت رساندن ظرفیتها شود. با این روند، یک سال دیگر هیچ پشمی به کلاه آمریکا نمیماند. بنابراین دشمن به دست و پا افتاده و جریان تحریف و تروریسم تبلیغاتی را به صف کرده است
🔹رهبر انقلاب 10 مرداد 99 به درستی فرمودند: «من به شما بگویم که اگر جریان تحریف شکست بخورد، جریان تحریم قطعاً شکست خواهد خورد؛ زیرا که عرصه، عرصه جنگ ارادههاست؛ وقتی جریان تحریف شکست خورد و اراده ملّت ایران همچنان قوی و مستحکم باقی ماند، قطعاً بر اراده دشمن فائق میآید و پیروز خواهد شد».
♦️کوتاهی در مبارزه هوشمندانه و قاطع با شبکه مزدور تحریفگر، جمع کردن بساط تحریم را با وجود امکانات موجود به تاخیر انداخته است. این همان بیان الهی درباره منافقین و مرجفون است. «مرجفون» کسانی هستند كه با شایعهسازی، انتشار اخبار بيپايه و ايجاد ترس و اضطراب، جامعه را در برابر دشمن دچار تزلزل میکنند.
🔹خداوند در سوره احزاب با لحنی قاطع و تهدیدآمیز فرمود: «لَئِن لَم يَنتَهِ المُنافِقونَ وَالَّذينَ في قُلوبِهِم مَرَضٌ وَالمُرجِفونَ فِي المَدينَهًْ لَنُغرِيَنَّكَ بِهِم ثُمَّ لا يُجاوِرونَكَ فيها إِلّا قَليلًا. مَلْعُونِينَ أَيْنَمَا ثُقِفُوا أُخِذُوا وَقُتِّلُوا تَقْتِيلًا.
♦️اگر منافقان و بیماردلان و آنها که با تبلیغات سوء در مدینه دلها را خالی میکنند، دست از کار خود برندارند، تو را بر ضدّ آنها برمیانگیزیم، پس جز مدّت کوتاهی نمیتوانند در جوار تو در این شهر بمانند. آنها لعنتشدگانند. باید هرجا یافت شدند، گرفته و به سختی کشته شوند».
@IMANI_mohammad
.
معمای یک سانسور
♦️دیروز سران ده کشور عضو سازمان "اکو" که اغلب آنها همسایگان ایران هستند، در پایتخت ترکمنستان گرد هم آمدند.
🔹این ده کشور، مجموعا جمعیتی بالغ بر 400 میلیون نفر و بازاری 372 میلیارد دلاری را شامل می شوند.
♦️بسط دیپلماسی اقتصادی میان ایران و این کشورها بر اساس منافع مشترک و با ظرفیت چند ده میلیارد دلاری برای ایران می تواند عملا تحریم ها را ناکارآمد کند.
🔹نشست دیروز "عشق آباد" از جهات سیاسی و اقتصادی، حائز اهمیت منطقه ای و جهانی بود؛ و اولین عایدی آن، امضای قرارداد سوآپ گازی میان ترکمنستان، ایران و جمهوری آذربایجان است.
♦️طبق این قرار داد، گاز ترکمنستان به میزان دو میلیارد متر مکعب، از طریق ایران به جمهوری آذربایجان منتقل می شود و ایران ضمن کسب درآمد قابل توجه، می تواند چالش چند سال اخیر در تامین گاز شش استان شمالی و شمال شرق در فصل زمستان را برطرف کند. قراردادگازی ایران و ترکمنستان از سال 95 به هم خورده بود.
🔹چرا خبری با این اهمیت باید در روزنامه های مدعی اصلاح طلبی و غربگرا سانسور شود و حال آن که کوچک ترین ناز و غمزه مقامات اروپایی و آمریکایی، تیتر یک همین نشریات می شد؟!
@IMANI_mohammad
هنر مدیریت فقط
قطع گاز و برق و آب است؟!
♦️روزنامه اعتماد درباره قرارداد سه جانبه سوآپ گازی ترکمنستان، ایران و جمهوری آذربایجان نوشت "تولید روزانه گاز ایران حدود 800 میلیون متر مکعب، اما کل ترانزیت گاز ترکمنستان از مسیر ایران، روزانه 5 میلیون متر مکعب است، کمی بیش از نیم درصد از کل تولید گاز ایران! حق سوآپ ایران از این نیم درصد، آنقدر ناچیز است که بعید است نقش چندانی در تامین گاز پنج استان شمالی کشور هم داشته باشد. در چنین شرایطی تبلیغات برای این قرارداد، شبیه شوخی است! مهمترین فایده این قرارداد، بزرگنمایی آن در شرایط سکون فعلی است که نشان دهد گویی کار مهمی انجام شده اما واقعیت همان است که آمار و ارقام نشان میدهد!".
🔹اولا این قرارداد نشان می دهد مشروط و متوقف کردن انجام هر مسئولیت دولتی یا امضای هر قرارداد به برجام و FATF و لغو تحریم ها، دروغ بزرگی است که مدیریت اشرافی برای پوشاندن بی کفایتی خود در این هشت سال به مردم گفته و نتیجه آن، زمین زدن دیپلماسی و تجارت خارجی و تولید و اقتصاد کشور بوده است.
🔹ثانیا، مدیران وزارت نفت و خارجه در دولت روحانی و نشریات حامی سوء مدیریت آنها بایدپاسخ دهند که چرا در قبال پنج سال توقف در اجرای قراردادگازی با ترکمنستان، بی مبالاتی نشان دادند و نتیجه آن بحران کمبود گاز در پنج، شش استان بوده است.
🔹بله برای اشرافیت برج عاج نشین و رانت خوار چه اهمیتی دارد که در زمستان و تابستان، گاز یا برق در مناطق مختلف قطع شود، زندگی یا کسب و کار آنها گره بخورد، یا دولت فعالیت کارخانه ها را متوقف کند که نتیجه آن، کاهش تولید، تشدید رکود و تورم، و بیکار شدن کارگران است.
🔹ثالثا، یافتن منافع مشترک با همسایگان یا دیگر کشورها، و در هم تنیدن آن با قراردادهای اقتصادی، عملا تحریم هارا از کار می اندازد.
🔹گردانندگان "اعتماد" دائما از ضرورت لغو تحریم ها می زنند و حال آن که با تیتر های عوام فریبانه مدعی بودند تحریم رفته است. آیا آنها، اهمیت بی اثر کردن تحریم با توافقات تجاری دو یا چند جانبه را نمی فهمند؟ یا این که می فهمند اما چون رعیتِ آمریکا هستند، از کُند شدن حربه تحریم عصبانی می شوند؟
🔹رابعا، گویا برای این طایفه، آسایش مردم و تامین پایدار گاز و برق آنها، کمترین اهمیتی ندارد. بلکه دوست دارند مردم در آزار و اذیت باشند و به واسطه تولید نارضایتی و اغتشاش، نیاز آمریکای قافیه باخته در مذاکرات برجام تامین شود.
🔹مدیریت مطلوب این طیف، وزیر نفتی است که گفت "پالایشگاه نمی سازیم، چون کثافت کاری است"؛ و حال آن که تبدیل نفت خام (با قیمت تقریبا مفت و قابلیت تحریم) به فرآورده های نفتی با چندین برابر قیمت و امکان صادرات راحت تر، نیاز حیاتی هر کشور نفت خیزی است.
🔹مدیریت مطلوب این طیف در وزارت نیرو هم مدعی بود "ساخت نیروگاه برای جوابگویی به ۲۰۰ ساعت مصرف، توجیه اقتصادی ندارد و زیر بار فشار مافیای نیروگاهسازی نمیروم"! و این همان مدیریتی است به شیرین سازی آب خلیج فارس و تامین آب 17 استان اهتمام نکرد.
🔹آنها فقط بلد بودند با غربی ها توافق کنند، اما در هیچ یک از توافقات (از برجام، تا توتال و پژو و خرید هواپیما) نه تضمین و نه پرداخت خسارت را در صورت نقض توافق پیش بینی نکرند! با این همه، با دیگران را گروهبان و کارنابلد، و خود را ژنرال و تکنوکرات و غول تدبیر جا می زدند! به قول عامیانه؛ زکّی!
@IMANI_mohammad
.
سنگ پا عوض چک!
♦️از فنون نخ نمای مغالطه، "فرار به جلو" و "جعل خبر برای تخطئه" است.
۱) چه کسی مطلق مذاکره را نفی کرده؟ مگر شش سال مذاکره فرسایشی بیهوده با آمریکا نداشتید؟
۲) مذاکره یعنی صیانت از حقوق ملی، بدون اعتماد به طرف مقابل. چرا قواعد را زیر پا نهادید و مذاکره را در حدّ مغازله و التماس، و "توافق به هر قیمت" پایین آوردید؟
۳) اگر به اغماض، مذاکره را بده- بستان هم بدانیم، چرا همه امتیازات را نقدا و یکجا دادید، اما چک بی محل برجام را گرفتید و همان را برای مردم فاکتور کردید؟
۴) چرا پیش بینی دریافت خسارت در صورت عهدشکنی رانکردید، بلکه صاحب نظرانی را که هشدار می دادند، به باد ناسزا گرفتید و گفتید آمریکا زیر حرفش نمی زند؟
۵) چگونه مذاکره ای کردید که از اوباما، تا ترامپ و بایدن توانستند زیر تعهدات بزنند و هزینه ای برای شان نداشته باشد؟
۶) حالا که ثابت شده آمریکا قابل اعتماد نیست و شما هم بی کفایتی به خرج داده اید، چرا ژست طلبکار را می گیرید؟ در کدام قانون یا قاعده حقوقی آمده که گستاخی و زبان دارازی بدهکار مقصر، بدهی او را صاف کند؟!
♦️خلاصه این که هیچ جای دنیا، سنگ پا را عوض بدهی قبول نمی کنند!
@IMANI_mohammad