اصابت ۵ موشک از ۷ موشک ایران یعنی نابودی قویترین سامانه دفاعی دنیا
🔹دیپلمات پیشین رژیم صهیونیستی تأکید کرد: بازدارندگی اسرائیل که با حمله حماس در 7 اکتبر آسیب جدی خورده بود؛ با حمله 14 آوریل ایران از بین رفت.
♦️آلون پینکاس، کنسول پیشین اسرائیل در نیویورک و سفیر اسبق اسرائیل در ترکیه، در روزنامه هاآرتص نوشت: اسرائیل و ایران دیگر به وضعیت پیشین خود، «جنگ در سایه»، باز نخواهند گشت زیرا مؤلفههای اساسی که «نبرد پنهان» میان دو طرف را تعریف میکرد، در دو هفته اخیر لطمه خورد.
🔹اگر مفهوم بازدارندگی اسرائیل در جریان حمله حماس به اسرائیل در هفتم اکتبر به طور کامل از دست نرفت، این واژه قطعاً اعتبار خود را در شب حمله ایران به اسرائیل از دست داد.
♦️گرچه نتانیاهو سالها ایران را تهدید اصلی برای امنیت ملی اسرائیل، و ظرفیت نظامی بالقوه برنامه هستهای ایران را خطر حیاتی برای تمدن بشری توصیف میکرد، اما او هرگز به خود زحمت نداد تا یک راهبرد منظم و چند بعدی برای مقابله با این تهدیدات تنظیم کند.
🔹نتانیاهو با تشویق ترامپ به خروج از برجام و مخالفت با تلاشهای بایدن برای احیای آن، تهدید هستهای ایران را که خطری برای جهان بود، «اسرائیلیسازی» کرد؛ امری که در نتیجه آن ایرانِ امروز به آستانه هستهای رسیده و ابعاد این نزاع را پیچیدهتر کرده است.
♦️در همین حال خبرگزاری اسپوتنیک در تحلیلی خاطر نشان کرد: گستردگی اقدام ایران، اسرائیل را واداشت تا فناوریهای ضدموشکی خود و آمریکا در سراسر منطقه را رو کند؛ ایران، حالا نقشه کاملی از سیستم دفاع موشکی اسرائیل در اختیار دارد.
🔹این شروع یک بازی جدید است که دو موضوع در آن روشن است؛ اسرائیل از حمایت سامانه دفاعی آمریکا، انگلیس، فرانسه و اردن و اخطار ۷۲ ساعته برخوردار بود، حال آنکه ایران اهداف خود را به تأسیسات نظامی خاصی محدود کرد .
♦️ایران نشان داد که علیه اسرائیل اقدام خواهد کرد و میتواند این کار را بهطور مؤثر و هوشمندانه به اهدافی مجهز به بهترین رادارها و بهترین سیستم دفاع هوائی جهان انجام دهد؛
🔹ایران از هفت موشک برای هدف قرار دادن مواضع مشخص شده استفاده کرد و با پنج موشک آن را مورد اصابت قرار داد؛ بنابراین در این عملیات پنج یا هفت موشک به بهترین منطقه دفاع شده و بهترین دفاع هوائی جهان اصابت کرد.
🔹آیا عجیب نیست که آمریکا، انگلیس و فرانسه در یک عملیات نظامی شرکت کردند؟ بار بعد آنها اخطار ۷۲ ساعته دریافت نخواهند کرد؛ اگر حمله واقعی صورت گیرد فرصتی به این سه داده نخواهد شد؛ آنوقت، اسرائیل به شدت آسیب می بیند.
@IMANI_mohammad
ملتی که میتواند
نه ملتی که نمیتواند
♦️روزنامه هم میهن با تحریف بیانات رهبر انقلاب، سعی کرد ادبیات غلط طیف منفعل و غربگرا طی دهه گذشته را توجیه کند. این روزنامه از قول رهبری تیتر زد: "اصل اراده ملت است، نه تعداد موشک ها"
🔹آقای ظریف ۱۲ آذر ۱۳۹۲، سخنی را در دانشکده فنی دانشگاه تهران بر زبان راند که تیر خلاص به قدرت چانه زنی در مذاکرات بود: "غربیها از چهار تا تانک و موشک ما نمیترسند. از این مردم میترسند. آیا شما فکر کردهاید که آمریکا که با یک بمبش میتواند تمام سیستمهای نظامی ما را از کار بیندازد، از سیستم نظامی ما میترسد؟».
♦️او بعدا مدعی شد، سخنانش تحریف شده است: "من گفتم قدرت ما مردم است، نه توان دفاعی؟! امروز هم میگویم، باز هم خواهم گفت، چون حرف امام(ره) است که مردم پایه قدرت ما هستند. بد گفتم؟!".
🔹حالا روزنامه هم میهن تقلا می کند با تحریف بیانات رهبر انقلاب، بر ادبیات خسارتبار ظریف و روحانی در "کدخدا" نامیدن آمریکا (رعیت دانستن خود) و مغالطه "لزوم پرهیز از تله جنگ" (واکنش نشان ندادن به پایمال کردن حقوق ایران در برجام، ترور شهید سلیمانی و شهید زاهدی و...) سرپوش بگذارد.
♦️روحانی و ظریف در بحبوحه مذاکرات که نیاز به اظهار قدرت بود، ایران را ضعیف و ناتوان نشان دادند و بنابراین، امتیازات نقد و برگشت ناپذیر را واگذار کردند و وعده های نسیه خریدند. آنها حتی پس از تعرض به حقوق ایران هم، در موضع انفعال و التماس متوقف ماندند. جرئت ترور سردار سلیمانی، از اینجا پدید آمد.
🔹طیف منفعل و نفوذ زده، توانمندی نظامی را نه در طول، بلکه در مقابل اراده ملت ایران قرار می داد. و حال آن که در مقابل تهدید های دشمن، نه اراده ملت را باور داشت و نه توانمندی نظامی را. به همین علت هم منطقش، واگذاری پیاپی امتیاز در ازای جلب تهدید های بزرگ تر بود و برجام دو (مذاکره و سازش درباره توانمندی نظامی) را زمزمه کرد.
♦️آنها ادعا می کردند که اگر به اسب آمریکا و اسرائیل یابو بگویید، یا واکنش در خور به گستاخی های شان نشان بدهید، جنگ می شود! اما عملیات وعده صادق، این ادعا را ابطال کرد. و این خسارتی سنگین برای تقویت کنندگان پیام های تهدید غرب بود.
🔹ایران، اسرائیل را با متوسط تسلیحات خود (نه بهترین آن) تنبیه کرد. اسرائیل و آمریکا و انگلیس و فرانسه هم هیچ غلطی نتوانستند بکنند، نه در پدافند و نه در پاسخ متقابل.
♦️درست و منصفانه این بود که هم میهن، صادقانه بابت دروغ های بزرگی که به مدت ده سال به مردم گفتند، عذرخواهی کند، نه این که بیانات صریح رهبری را تحریف و مصادره به مطلوب کند.
🔹رهبر انقلاب، دیروز با تقدیر از عملیات نیروهای مسلح فرمودند:
♦️موضوعِ تعداد موشکهای شلیک شده و یا موشکهای به هدف اصابت کرده -که طرف مقابل بر روی آنها متمرکز شده- موضوع دست دوم و فرعی است؛ موضوع اصلی، ظهور قدرت اراده ملت ایران و نیروهای مسلح در عرصه بینالمللی و اثبات آن است، که ناراحتی طرف مقابل نیز از همین موضوع است. حوادث گوناگون، با هزینه و دستاورد همراه هستند و مهم آن است که با تدبیر، از هزینهها کاسته و بر دستاوردها افزوده شود و این کاری است که نیروهای مسلح در حوادث اخیر به خوبی انجام دادند".
🔹این ادبیات مستحکم که عملیات وعده صادق، "ظهور قدرت اراده ملت ایران و نیروهای مسلح در عرصه بینالمللی و اثبات آن است"، کجا؟ و آن سخن سُست که "آمریکا با یک بمبش میتواند تمام سیستمهای نظامی ما را از کار بیندازد"، کجا؟!
♦️نیروهای مسلح با هدایت رهبر انقلاب و انجام عملیات وعده صادق، مُهر تایید پای منطق امام خمینی (ره) زدند که فرمود "آمریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند".
@IMANI_mohammad
بیبیسی: حمله بیسابقه ایران
از نظر نظامی- اطلاعاتی پُراهمیت است
♦️«تحقیقات بیبیسی فارسی خسارتهای حمله ایران به پایگاه نواتیم اسرائیل را تأیید میکند».
🔹وبسایت بیبیسی نوشت: مقامات نظامی ایران میگویند حمله به اسرائیل را محدود نگه داشتند و اهداف حمله پایگاههای نظامی بودهاند، نه «مراکز جمعیتی و اقتصادی»..
🔹ایران با ۱۷۰ پهپاد، ۱۲۰ موشک بالستیک و ۳۰ موشک کروز به اسرائیل و در سه بخش حمله کرد: ابتدا پرتاب پهپادهای انتحاری، سپس موشکهای کروز و در آخر، موشکهای بالستیک. صداوسیما، تصاویری از پهپادهای شاهد-۱۳۶، موشکهای کروز پاوه و موشکهای بالستیک عماد-۳ را نشان داد. رسانههای دیگر، از موشکهای خیبر شکن و قدر نیز نام بردند.
♦️پایگاه هوائی نواتیم، حمله به یکی از پایگاههای اصلی اسرائیل است؛ در ۲۰ کیلومتری مرکز هستهای دیمونا، و حمله به آن میتواند حامل پیامی تهدیدآمیز باشد. برخی از تحلیلگران نظامی چون عمر آشور، پروفسور مطالعات امنیتی- نظامی انستیتو دوحه، حمله ایران را هم از نظر نظامی و هم اطلاعاتی پراهمیت خوانده اند.
🔹اهداف حمله ایران نشان میدهد، جدای از تواناییهای موشکی که همواره غرب از آن نگران بوده و در جریان برجام سعی کرد با قطعنامه ۲۲۳۱ آن را مهار کند، ایران شمال و تقریبا جنوب اسرائیل را هدف قرار داد.
♦️گستردگی حمله ایران حاوی این پیام است که به هر نقطهای از اسرائیل دسترسی دارد. این تعداد پهپاد و مسافت طی شده، در حملات پهپادی «بیسابقه» بوده است.
🔹پایگاه نواتیم کانون اصلی بحثها درباره حمله بوده و در تصاویر ماهوارهای تغییرات آن مشهود است. طبق تصاویر ماهوارهای، دستکم در چهار نقطه از پایگاه نواتیم تغییراتی دیده میشود.
♦️پایگاه نواتیم پنج باند بزرگ پرواز در دو بخش شمالی و جنوبی دارد و محل مورد اشاره در باند جنوبی است. در تصاویر ۱۲آوریل، در باند جنوبی پایگاه که آشیانه هواپیماهاست، هیچ تغییری دیده نمیشود. اما پس از حمله ایران، لکه بزرگی بر روی همان باند قابل شناسایی است که تقریبا تمام عرض ۲۳ متری آن را تقریباً پوشانده است
🔹به گزارش آسوشیتدپرس، در حمله ایران، بخشی از باند پرواز پایگاه هوائی نواتیم آسیب دیده است. ایران میگوید نواتیم، پایگاه جنگندههای اف-۳۵ رادارگریز اسرائیل است که در حمله به ساختمان کنسولگری در دمشق شرکت داشتند.
♦️عمر آشور، پژوهشگر ارشد نظامی میگوید اینکه «ایران از نظر اطلاعاتی، درباره مبدا حمله اشراف داشته، موضوع حائز اهمیتی است.» یکی دیگر از نقاطی که اصلیترین خسارت ایران به زیرساختهای اسرائیلی را نشان می دهد، گودالی در کنار دیوار یک ساختمان تازهساخت در نزدیکی باندهای شمالی پایگاه است.
🔹با اینکه اسرائیل خود را در مهار موشکها پیروز دانسته، اما موشکها از لایههای پدافند هوائی عبور کردهاند. دستکم دو نقطه دیگر از پایگاه نواتیم شناسایی شده که دگرگونیهای قابل ملاحظهای در آن دیده میشود.
♦️ازدحام پهپادها و سایر مهمات هوایی، حواس دفاع هوائی چندلایه اسرائیل را منحرف کرد و به چند موشک بالستیک اجازه نفوذ و اصابت به اهداف خود را داد. به گفته اسکات ریتر، بازرس سابق تسلیحات سازمان ملل، «۵ تا ۷ موشک به نواتیم اصابت کرده» است. شبکه ایبیسی هم نوشت که ۵ موشک به پایگاه نواتیم اصابت کرده است.
🔹پایگاه مخفی اطلاعاتی هرمون هم در بلندیهای جولان، در نزدیکی مرز سوریه و عراق قرار دارد. واحد ۸۲۰۰، که مهمترین یگان اطلاعات نظامی اسرائیل است و مسئولیت شنود الکترونیک را برعهده دارد در این پایگاه مستقر است.
♦️ارتش اسرائیل میگوید این واحد بزرگترین یگان اطلاعات نظامی و «واحد اصلی گردآوری اطلاعات» است. سپاه پاسداران میگوید پایگاه هرمون در جمعآوری اطلاعات برای حمله به کنسولگری نقش داشته و به همین دلیل هدف حمله بوده است. پایگاه هوائی رامون هم در این عملیات هدف قرار گرفته است.
@IMANI_mohammad
.
پس از "هالیوا" نوبت کیست؟
♦️۲۰۰ روز پس از شکست ترمیم ناپذیر اسرائیل در عملیات طوفان الاقصی، "آهارون هالیوا" رئیس شعبه اطلاعات نظامی ارتش صهیونیستی، به خاطر «شکست اطلاعاتی» منجر به حمله هفت اکتبر استعفا کرد.
🔹در حالی که آهارون هالیوا و چند مقام نظامی دیگر در پی حمله حماس قبول مسئولیت کردهاند، بنیامین نتانیاهو، هنوز هیچ مسئولیتی را بر عهده نگرفته است.
♦️پس از هفت ماه جنایت بی سابقه در غزه، اغلب تحلیلگران حتی در اسرائیل متفق القول هستند که جنگ غزه، شکستی بزرگ و بی سابقه برای این رژیم رقم زده است.
🔹جنگ غزه، پس از استعفای رئیس شعبه اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل، چه تلفات بزرگ تری را از اسرائیل خواهد گرفت؟ "هرتس هالوی" رئیس ستاد کل ارتش، "رونین بار" رئیس سازمان اطلاعات و امنیت داخلی (شاباک)، "یوآو گالانت" وزیر دفاع، یا نتانیاهو نخست وزیر؟
@IMANI_mohammad
موشکهای ایران به حفاظت شدهترین نقطه دنیا اصابت کرد
♦️تحلیلگر خبرگزاری اسپوتنیک با اشاره به پاسخ تنبیهی ایران به رژیم صهیونیستی خاطرنشان کرد: گستردگی اقدام ایران، اسرائیل را واداشت تا فناوریهای ضدموشکی خود و آمریکا در سراسر منطقه را رو کند؛ ایران حالا نقشه کاملی از سیستم دفاع موشکی اسرائیل در اختیار دارد.
🔹دکتر جیم کاوانا، روزنامهنگار در گفتگو با اسپوتنیک درباره پاسخ تنبیهی ایران به حمله متجاوزانه اسرائیل گفت: این شروع یک بازی جدید است که دو موضوع در آن روشن است: اسرائیل از حمایت سامانه دفاعی آمریکا، انگلیس فرانسه و اردن برخوردار بود حال آنکه ایران اهداف خود را به تأسیسات نظامی خاصی محدود کرد و هدف گستردهای را علیه هیچ هدف غیرنظامی یا شهری انتخاب نکرد.
♦️آنچه ایران نشان داد این بود که علیه اسرائیل اقدام خواهد کرد و میتواند این کار را بهطور مؤثر و هوشمندانه به اهدافی مجهز به بهترین رادارها و بهترین سیستم دفاع هوائی جهان انجام دهد. ایران از هفت موشک برای هدف قرار دادن مواضع مشخصشده استفاده کرد و با پنج موشک آن را مورد اصابت قرار داد؛ بنابراین در این عملیات پنج یا هفت موشک به قویترین منطقه دفاعشده و بهترین دفاع هوائی جهان اصابت کرد.
🔹عجیب نیست که ایالات متحده، انگلیس و فرانسه همگی در یک حمله نظامی شرکت کردند؟ اما بار بعد آنها اخطار ۷۲ساعته دریافت نخواهند کرد. اگر حمله واقعی صورت گیرد فرصتی به این سه داده نخواهد شد. آنوقت، قرار است اسرائیل به شدت آسیب ببینند و این واقعیتی است که آنها نمیتوانند تحمل کنند.
@IMANI_mohammad
گاردین: ایران، اسطوره قلعه تسخیرناپذیر اسرائیل را در هم شکست
♦️«ایران میتواند در هر زمان، دوباره به اسرائیل حمله کند. سیاست بازدارندگی معروف اسرائیل، تکهتکه شده و اسطوره قلعه تسخیرناپذیر اسرائیل در هم شکسته است».
🔹روزنامه گاردین در ارزیابی حمله ایران به اسرائیل نوشت: انتقامجویی اسرائیل به طرز شگفتانگیزی محدود بود. مقامهای اسرائیلی به طرز عجیبی سکوت کردهاند. به نظر میرسد که همه چیز میان دو طرف تمام شده. این البته یک درمان موقت است.
♦️نتانیاهو به طور غریزی به زور متوسل میشود. شاید بتوان گفت پاسخ روز جمعه او نشان داد حرف ایالات متحده اجرائی شده. البته کمکهای حیاتی آمریکا در دفاع از اسرائیل را نمیتوان نادیده گرفت.
🔹احمقانه است اگر فرض کنیم این، پایان کار است. خصومت ذاتی و ایدئولوژیک، دو دشمن را مقابل هم قرار داده و اکنون ایران میتواند در هر زمان، مستقیم یا غیرمستقیم، دوباره به اسرائیل حمله کند.
♦️این بنبست به شکل تفکیکناپذیری با مناقشه فلسطین در هم تنیده است. غرب بیش از پیش بر سر دوراهی سختی قرار گرفته. وزیر خارجه بریتانیا، عملاً رویکردی یکطرفه اتخاذ کرده. او با تأخیر برای برقراری آتشبس در غزه تلاش میکند که البته راه به جایی نبرده.
🔹یکی از دلایل شکست، عدمتمایل دولت انگلیس به استفاده از اهرم فروش تسلیحات به اسرائیل است. دلیل دیگر، امتناع از محکوم کردن حمله اسرائیل و ترور فرماندهان ارشد ایرانی در دمشق است.
♦️کارشناسان سازمان ملل میگویند این حمله ناقض قوانین بینالمللی است. کامرون اعتراف کرد که اگر کنسولگری بریتانیا مورد حمله قرار گیرد، بریتانیا «پاسخ قاطعانه» نشان خواهد داد. اما او نمیتوانست به اشتباه اسرائیل اعتراف کند. این موضع پیشفرض طرفدار اسرائیل، نگرش بسیاری از دولتهای غربی را مشخص میکند.
🔹سیاست بازدارندگی معروف اسرائیل، با حمله ایران، تکهتکه شده و اسطوره قلعه تسخیرناپذیر اسرائیل در هم شکسته است. در همین حال، بیش از ۱۳۰ گروگان در غزه باقی ماندهاند، حماس شکستناپذیر به نظر میرسد و نارضایتیها از نتانیاهو در اسرائیل هم افزایش یافته است.
♦️ایران معمای کلی بایدن در خاورمیانه را پیچیدهتر میکند. بایدن نمیتواند از اسرائیل فاصله بگیرد. اما رهبری نتانیاهو خطرناک و سمی است و میتواند کمپین انتخاباتی بایدن را به هم بزند. در هفته گذشته خاورمیانه از تنش گسترده قسر در رفت.
@IMANI_mohammad
.
۷۴ درصد اسرائیلیها
با واکنش به حمله ایران مخالفند
نشریه فارین پالیسی درباره پاسخ موشکی ایران به تجاوزات رژیم صهیونیستی نوشت: وقایع حکایت از آن دارد که جنگ بین ایران و اسرائیل تازه شروع شده است.
نشریه آمریکایی مینویسد: در پی حمله ایران، جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا به بنیامین نتانیاهو گفت که در این حمله شما برنده شدید و از او خواست که نسبت به واکنش احتمالی خویشتنداری کند. اما اسرائیل علاقه چندانی به پذیرش این توصیه نشان نداده و گزارش شده بسیاری از مقامات ارشد اسرائیل از جمله یوآو گالانت وزیر جنگ، هرزی هالوی، رئیس ستاد کل ارتش، بنی گانتز عضو کابینه جنگ، و خود نتانیاهو همگی وعده دادند که در مقابل حملات ایران واکنش نشان خواهند داد. روز جمعه، اسرائیل یک حمله به یک سیستم دفاع هوائی در پایگاه هوائی اصفهان انجام داد. اگرچه به نظر میرسد این حمله تا حد زیادی نمادین بوده با این وجود این سؤال را ایجاد میکند که چرا اسرائیل دوباره به آمریکا و متحدانش ضربه میزند در حالی که آنها به کمک اسرائیل آمده بودند. به اعتقاد تحلیلگران این ماجرا هنوز ابتدای جنگ ایران و اسرائیل است و تنشها از ماجراهای چند روز گذشته فراتر خواهد رفت. واقعیت این است که اسرائیل و ایران درگیر جنگی هستند که فراتر از امروز نیز ادامه خواهد داشت. تا زمانی که این درگیری ادامه داشته باشد، منطق عملیاتی آن درگیری به سمت تشدید پیش خواهد رفت.
نتانیاهو عمیقاً در داخل اسرائیل منفور است. او تنها ۱۵درصد محبوبیت دارد. منبع اصلی مشروعیت سیاسی او ادعای او برای تضمین امنیت اسرائیل است که در حمله
۷ اکتبر حماس به شدت آسیب دیده است. نتانیاهو ممکن است مردی ناامید باشد، اما فشار برای تلافی تنها از جانب او نیست. در واقع، برخی از صداهای بلندتر در داخل اسرائیل که خواستار ضدحمله میشوند، از سوی رقبای سیاسی نتانیاهو، مانند گانتز، گالانت، و دیگران که بیشترین سود را از نظر سیاسی از نابودی نتانیاهو دارند، شنیده میشود.
بر اساس نظرسنجیها، اگر انتخابات امروز برگزار شود، احتمالاً گانتس نخستوزیر خواهد بود. به نظر میرسد پاسخ روز جمعه اسرائیل، یک حرکت سیاسی برای نتانیاهو باشد. طبق یک نظرسنجی دانشگاه عبری، حدود ۷۴ درصد از ساکنان اسرائیل با واکنش به حملات موشکی ایران مخالف هستند. همین نظرسنجی نشان داد که ۵۶ درصد از اسرائیلیها گفتهاند که اسرائیل باید به خواستههای سیاسی و نظامی متحدانش پاسخ مثبت دهد تا سیستم دفاعی پایدار را در طول زمان تضمین کند.
البته انگیزه اساسیتری باعث میشود که اسرائیل بخواهد به ایران ضربه بزند و آن هم قدرتنمایی است. ایران حدود ۶۰ تن مواد منفجره را مستقیماً به سوی اسرائیل پرتاب کرد و قوانین نانوشته جنگ در سایه اسرائیل و ایران را در هم شکست و کل ساکنان سرزمینهای اشغالی را یک شبانهروز در هراس کامل نگه داشت.
@IMANI_mohammad
محمد ایمانی l مصاف عقل و جهل
.
تسمه پاره کرده بودند
انگشت در چشم مردم میکردند
♦️روزنامه هم میهن، توقیف نشریات زنجیره ای در اردیبهشت ۱۳۷۹ را "شکستن بال دوم اصلاحات" وانمود کرده، اما نمی گوید که کارکرد آنها، شارلاتانیسم و ویرانگری منافقانه بود و نه اصلاحات.
🔹اصلاح طلبی (reformism) در همه جای دنیا، ذیل قانون اساسی و نظام سیاسی مستقر و برای ارتقای آن انجام می شود؛ نه برای کودتا و براندازی. بسیاری از فعالان نشریات زنجیره ای، در مرور زمان نقاب از چهره برداشتند و از رسانه های معاند -حتی معاند با اصل ایران- سر در آوردند:
♦️از bbc انگلیس که بی سیم کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ بود و دولت متبوعش، دیکتاتوری پهلوی را به مدت ۵۴ سال به ملت ایران تحمیل کرد؛ تا شبکه ویرانی طلب "ایران اینترنشنال" وابسته به موساد که سردبیری اش بر عهده معاون وزیر ارشاد دولت خاتمی (سردبیر روزنامه زنجیره ای آفتاب امروز) است.
🔹از این واقعیت گذشته، می توان به اعترافات فعالان طیف مدعی اصلاح طلبی استناد کرد؛ به عنوان مشت نمونه خروار:
🔻مسعود بهنود (همکار نشریات زنجیرهای و بیبیسی):
🔸«تازگيها ابراهيم نبوي يك نامه تندي نوشته به شادي صدر كه؛ در آن روز [دوره اصلاحات] همه تسمه پاره كرده بوديم. بهنود میگفت همه با هم از چراغ قرمز رد نشویم.».
🔻عطاءالله مهاجرانی وزیر ارشاد دولت خاتمی، درباره روزنامه های زنجیره ای جامعه و توس:
🔸"آنها با به خدمت گرفتن برخی روزنامه نگاران رژیم شاه، دنبال تشنج آفرینی هستند و خاتمی را گورباچف وخود را یلتسین تلقی می کنند. آنها سخنگوی نهضت آزادی هستند اما خود را طرفدار دوم خرداد جلوه می دهند. آنها با کسانی همکاری می کنند که با نفس دین مسئله دارند".
🔸"به آنها درباره رعایت مبانی دینی تذکر داده و گفته بودم چه دلیلی دارد از کسانی که با نفس دین مسئله دارند، دعوت به همکاری کنید؟ شاهد بودیم در این روزنامه گروههایی که از سال ۱۳۶۰ به هم پیوستند و در برابر انقلاب قرار گرفتند، تکتک داشتند در این رشته گرد میآمدند تا سامان یابند؛ مثل جبهه ملی و نهضت آزادی و حتی گروههای مارکسیست".
🔻علی حکمت، سردبیر روزنامه توقیف شده خرداد، در گفت و گو با روزنامه شرق:
🔸"همیشه به بچههای تحریریه میگفتم که حرف تند بزنید، ولی تند حرف نزنید. من با تیترهای تند مخالف بودم و چند تا تیتر تندی هم که در خرداد هست، زمانی که من نبودم و دوستان دیگری بودند و در فضای خاصی اتفاق افتاده بود.
🔸ما باید میتوانستیم حرفهای اساسی و تند بزنیم، اما روزنامهنگار نباید انگشت در چشم مخاطب و جامعهاش کند. ما سه جور روزنامهنگار داریم؛ یکسری چریک هستند. قلم در دست گرفتهاند، ولی همان کارکرد ژ3 و کلاشنیکف را از آن میخواهند. ما دوستان این شکلی هم داشتیم و مطبوعات دوم خرداد از همین گروه لطمه خورد.
🔸من بهعنوان سردبیر خرداد، دربهدر دنبال فضایی منطقی هستم که کسانی که دستاندرکار مطبوعات دوم خرداد -یا به قول آقای شریعتمداری "مطبوعات زنجیرهای"- بودند، بنشینیم و خودمان را نقد کنیم؛ از سلام تا روزنامه خرداد و دیگران. ما اشتباهات زیادی داشتیم؛ فرهنگ با چریکبازی هیچوقت نمیتواند کنار بیاید".
@IMANI_mohammad
پهپادهای مهاجم به اسرائیل
تسلیحاتی ویرانگر و مخوف هستند
🔹پهپادهای شاهد ایرانی که اخیرا در حمله به اسرائیل به کار گرفته شدند، سلاحی مخوف و مرگبار هستند.
♦️یورونیوز نوشت: پهپادهای شاهد در حمله اخیر ایران به اسرائیل مورد استفاده قرار گرفتند این پهپادهای انتحاری، به ابزار کارآمد جنگی تبدیل شدهاند. پهپادهایی که به هنگام اصابت، همه چیز را نابود میکنند.
🔹پهپادهای شاهد، هواپیماهای بدون سرنشین یکبار مصرف، دوربرد و دارای مهمات هستند. تا زمانی که اپراتور این پهپادها هدفی را برای منفجر کردن انتخاب کند، آنها میتوانند در اطراف یک منطقه چرخ بزنند.
♦️از این مدلها میتوان به شاهد ۱۳۶ و شاهد ۱۳۱ اشاره کرد. شاهد ۱۳۶ با سر جنگی ۴۰ کیلوگرمی جهت تخریب زیرساختهای حیاتی و دفاع هوائی ارزان و مفید بودهاند. قیمت ارزان به این معنی است که روسها احتمالاً ۵۰ هزار دلار برای هر عدد از آنها میپردازند.
🔹از این پهپادها به صورت گروهی و در جهات مختلف استفاده میشود تا سیستم دفاع هوائی را خسته کنند. آنها همچنین ممکن است پنج روز از این پهپاد استفاده کنند و [در] روز ششم، نوع دیگری از پهپاد را پرتاب کنند.
@IMANI_mohammad