فرار به جلو حسام الدین آشنا. آیا او نمی داند که موتلفان انتخاباتی دولت روحانی، در فتنه و آشوب نیابتی 88 شعار وزارت خارجه اسرائیل (نه غزه نه لبنان) را تکرار می کردند؟!
تصاویر خوش خدمتی نوکران به رژیم صهونیستی، برای #آشنا، آشنا نیست؟ چرا برخی مدیران دولتی همچنان در موضع اتهام ایستاده اند. آیا اراده مستقل ندارند؟
@IMANI_mohammad
تمدید تعلیق اقدامات احتیاطی؛
تشویق FATF برای خود زنی بیشتر
♦️کارگروه FATF، تعلیق «اقدامات تقابلی» علیه ایران را برای یک دوره دیگر و تا فوریه 2019 (بهمن ماه) تمدید کرد. FATF در پایان نشست عمومی خود با انتشار بیانیهای اعلام کرد تعلیق اقدامات احتیاطی علیه ایران را تمدید میکند و به ایران چهار ماه دیگر برای برآورده کردن انتظارات مهلت میدهد.
🔹در این بیانیه با ابراز تاسف از اینکه "بخش اعظم برنامه عملیاتی، باقی مانده" تاکید شده"ایران به سرعت در مسیر اصلاحات پیش برود و به همه نکات باقیمانده بپردازد و اقدامات ضروری برای اصلاحات در زمینه مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم را انجام دهد".
♦️مفهوم این بیانیه، نگه داشتن ایران در حالت #تعلیق و #تردید و #استثنا تلقی شدن آن است؛ همان کاری که در برجام انجام دادند تا به زعم خود، ایران را از حقوق قانونی اش طبق معاهده NPT محروم کنند.
🔹بی تردید طبق قرار نانوشته همیشگی، بزک کنندگان برجام و اف ای تی اف، این بار هم ادای پیروزی درمی آورند و ادعا خواهند کرد که بر آمریکا و اسرائیل و عربستان پیروز شدیم! اما این، دروغی بزرگ است.
♦️ارائه اطلاعات مالی محرمانه ایران به مافیای اداره کننده FATF که آمریکا در راس آن است، خودتحریمی علیه افراد و نهادهای حاضر در فهرست های تحریمی، و بستن راه های دور زدن تحریم ها، مطالبه و کارکرد FATF در قبال ایران است که آمریکا و اسرائیل از آن رضایت کامل دارند؛ حتی اگر آمریکا نقش پلیس بد را بازی کند.
🔹نام واقعی همکاری این چنینی با FATF ، خورزنی و خود تحریمی است؛ آن هم در شرایطی که طرف مقابل کمترین تضمینی برای لغو یا کاهش تحریم ها نمی دهد و همزمان، آمریکا تحریم های غیر قانونی خود را اعمال می کند. این، دو لبه یک قیچی است و تاسف بار اینکه یکی از این دولبه را ما با اراده خود به حرکت در می آوریم تا با لبه تحریم های آمریکا تقاطع پیدا کند!
♦️در اتوبان حقوقی-سیاسی یکطرفه شده دولت با غرب، ما باید علی الدوام امتیاز بدهیم اما همواره در حالت انتظار و تعلیق بمانیم و شمشیر داموکلس حریف را بالای سر خود احساس کنیم و صرفا با ترس و توهم اینکه وضع مان بدتر نشود، همکاری های بیشتری بکنیم؛ نه اینکه انتظار کاهش فشار و تحریم و تهدید را داشته باشیم. آیا این امتیاز عدمی، تمسخر و توهین به شعور دولتمردان ما نیست؟!
@IMANI_mohammad
خودزنی طبق نقشه "مرد دیوانه"؛
تحریم های ناکارآمد را کارآمد نکنید !
✍کانال تلگرامی "رسد" که توجیهات وزارت خارجه را بازتاب می دهد، مدعی شد " ارائه مهلت چهار ماهه به ایران برای استانداردسازی قوانین مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم توسطFATF، تلاش های آمریکا و متحدانش برای فعال کردن مجدد اقدامات مقابله ای علیه تهران را ناکام گذاشت. مهلت چهار ماهه، مخالفت نمادین با تحریم های یک جانبه و نشانگر شکست آمریکا در اجماع سازی علیه ایران و حتی انزوای این کشور است".
♦️این ادعا در حالی صورت می گیرد که FATF دستیار کمکی و پوششی آمریکا برای بستن راه های دور زدن تحریم ها و ترغیب ایران به خودزنی و خودتحریمی به شمار می رود. رئیس این کمیته نیز آمریکایی است. در واقع دولت آمریکا به مرگ می گیرد تا با ایجاد خطای محاسباتی، ایران را به تب و افتادن در دام حریف ترغیب کند.
🔹همین امروز نیکی هیلی گفت: در راستای سیاست #مرد_دیوانه، همواره ترامپ را تند مزاج، ترسناک و غیر قابل پیش بینی به تصویر میکشیدم. همین چین را واداشت تحریم علیه کره شمالی را در شورای امنیت بپذیرد". آمریکا و FATF یک نقش واحد را با دو قیافه به اجرا می گذارند.
♦️آمریکا یقین دارد که با تحریم ها نمی تواند ایران را از پا درآورد اما امیدوار است با به اشتباه انداختن ایران، کاری کند که ایرانی ها از درون، خود را تحریم کنند، و اطلاعات مالی محرمانه بانک ها و صرافی ها -بلکه همه تراکنش های مالی- را به واسطه FATF ، به آمریکا بدهند که گرای دقیق تری برای تحریم و فشار داشته باشد.
🔹ابلاغ مشکوک و خائنانه یک بخشنامهبه برخی بانکها با موضوع "لزوم رعایت فهرست تحریم های آمریکا و عدم همکاری با افراد و نهادهای تحریم شده"(!)، سند گویای عملیات فریب و تشویق به خودزنی است. کسانی که چنین بخشنامه هایی را سال 95 و 96 صادر کردند، حق ندارند ادعا کنند مقابل آمریکا هستند یا آمریکا را منزوی کرده و پیروز شده اند!
@IMANI_mohammad
استعفا چرا؟ این وزیر باید محاکمه شود -1
✍ وزیر راه و شهرسازی باید برکنار می شد اما آقای روحانی آن قدر با او مداهنه و مماشات نمود تا او خود استعفا کرد. حقیقت این است که چنین مدیری فراتر از برکناری، باید محاکمه شود.
🔹اینکه او هزار میلیاردی یا چندصد میلیاردی است و بالاخره میزان اموالش را طبق قانون به قوه قضائیه اعلام کرد، موضوع بحث ما نیست. عباس آخوندی پنج سال فرصت بزرگ رونق اقتصادی و رفع یکی از اصلی ترین مشکلات بیش از نیمی از مردم را نابود کرد. و این در حالی است که وی، دو دهه قبل نیز در همین وزارت، ناتوانی اش را ثابت کرده بود.
♦️بخش مسکن، یکی از حوزه های راهبردی در تولید و رونق اقتصادی است که سنجاق شدگی چندانی با خارج و تحریم ها ندارد. یعنی اگر مثلا در فروش نفت و سایر صادرات و بازگرداندن پول آن و یا در واردات، با مشکل تحریم ها روبه رو هستیم، کمتر از دو یا سه درصد ساخت و ساز در داخل کشور ممکن است با مانع تحریم دچار چالش شود بلکه اتفاقا اسباب رونق صنایع مشابه جدید در داخل باشد.
🔹مزیت دوم این بخش آن است که 250 شاخه شغلی و صنعتی و تولیدی، مستقیم و غیر مستقیم با تولید مسکن ارتباط دارند و با چرخش چرخ تولید مسکن، چرخ آنها نیز می گردد. بدین ترتیب صدها هزار شغل نیز، بود و نبودشان معطل ساخت و ساز است. یعنی ایجاد برخی شغل ها یا از دست رفتن آنها هر دو متوقف به وضعیت این بخش است.
♦️موضوع سوم، بحران افزایش نقدینگی از 430 هزار میلیارد به 1600 هزار میلیارد تومان ظرف پنج سال است؛ روندی که یکی از دلایل اصلی تولید آشفتگی در بازار و سفته بازی های تورم زا در بازار ارز و طلا و سکه و خودرو و از این قبیل است.
🔹می شد سرمایه بزرگ نقدینگی را به تولید تشنه منابع مالی به ویژه در بخس مسکن هدایت کرد تا هم سرمایه گذار به سود خود برسد و هم مشکل چند ده میلیون متقاضی مسکن مرتفع گردد و هم اقتصاد ملی دچار تورم افسار گسیخته فعلی نشود.
@IMANI_mohammad
استعفا چرا؟ این وزیر باید محاکمه شود- 2
♦️در اینجا ما نه از تحریم، بلکه از قدرت ویرانگر و مدیریت نشده منابع نقدینگی خسارت دیدیم و این در حالی است که برخی مدیران ما برای جذب یک صدم همین سرمایه از خارج، رفتار التماسی نافرجام داشتند.
🔹آقای روحانی در حوزه ای چنین حیاتی و راهبردی، وزیر بی کفایتی را معرفی کرد که یک بار در 20 سال گذشته و یک بار در دولت یازدهم، ناتوانی و در عین حال غرور و لجبازی و عدم تواضع در مقابل اهل فن و کارنامه نسبتا خوب وزیر قبل از خود را به نمایش گذاشته بود. روحانی حتی در جلسه معرفی او گفت که نتوانسته وزیرش را در 4 سال گذشته درباره برنامه ها قانع کند!
♦️آخوندی تا توانست فقط درباره مسکن مهر که 10 میلیون نفر را صاحب خانه کرد، ناسزا گفت و با ژست سوپر لیبرالی که حتی در قوطی غربی ها نیز پیدا نمی شد، ادعا کرد دولت نباید در اقتصاد و قیمت گذاری و ساخت و ساز دخالت کند.
🔹شد همین که تمام قیمت ها با ربط و بی ربط، با 19 هزار تومان شدن دلار بالا رفت اما وقتی دلار 6-7 هزار تومان پایین آمد، قیمت ها در همان اوج باقی مانده است! امثال وزیر راه هم صراحتا می گویند قیمت و قیمت گذاری به ما چه!
♦️پنج سال فرصت بی اعتنایی به تحریم ، رونق بخشیدن به اقتصاد و رفع معضلی که گاه تا 70 درصد درآمد طبقات اجاره نشین را می بلعد، توسط وزیری خاکستر شد که بی کفایتی و بی عرضگی مطلق خود را زیر ژست ادبیات لیبرالی پنهان می کرد اما کدام اقتصاد و سیاست خوانده ای است که نداند نه ادبیات و نه عملکرد او حتی در قاموس لیبرالیسم و کاپیتالیسم راه ندارد.
🔹یکی از چندین خسارت او آن است که طبق قانون ، از سال 94 مکلف به راه اندازی سامانه برای شفاف سازی معاملات مسکن و اخذ مالیات از خانه های احتکار شده (خالی از سکنه) بود اما زیر بار نرفت. بدین ترتیب تعداد واحدهای احتکار شده ظرف پنج شش سال، از یک میلیون و نه صد هزار به دو میلیون و پانصد هزار واحد رسید ه که فقط 500 هزار واحد آن در تهران است.
♦️وزیر مستعفی، به خاطر سوء مدیریت و اجحاف و خسارت به یک ملت 80 میلیونی، مستحق محاکمه و مجازات است. کارنامه ضعیف او در وزارت راه، بحث دیگری خارج از مجال نوشتار حاضر است؛ همچنین است نگاه واردات زده وی با وجود کارخانه ها و تولیدات داخلی (نظیر قرارداد کترینگ غذای راه آهن با شرکت اتریشی!)
@IMANI_mohammad
♦️یک پیشنهاد کاری و عملیاتی:
🔹وزارت راه و شهرسازی، مدیریتی کاملا فنی و تخصصی است.
رئیس جمهور می تواند از ظرفیت مدیران قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا(ص) که خلاقیت و توانمندی خود را در احداث پالایشگاه ها، اتوبان ها، سدها و تاسیسات صنعتی و عمرانی عظیم نشان داده اند، درانتخاب وزیر جدید استفاده کند.
@IMANI_mohammad
♦️وقتی روحانی وزیرِ در آستانه استیضاح را از وزارت صنعت و تجارت برای تصدی وزار رفاه و کار معرفی می کند؛ یعنی اولا از عملکرد شریعتمداری (رئیس ستاد انتخاباتی خود) در حوزه صنعت و تجارت راضی است. ثانیا کمترین اعتباری برای مجلس قائل نیست. وزارت صنعت از مقصران اصلی نابسامانی اقتصادی است.
🔹وقتی روحانی از عملکرد رئیس ستاد انتخاباتی خود راضی باشد، لابد مهم نیست که محمد شریعتمداری در وزارت صنعت و تجارت با تولید و تجارت و مصاف نابرابر صنایع داخلی با سیل واردات بی حساب و کتاب و همچنین قیمت خودرو و سایر تولیدات انحصاری دولت چه کرده است.به قول وزیر بهداشت #همین_است_که_هست
♦️مردم فکر می کنند اکنون مهر 97 است اما برای روحانی و مشاوران او، اردیبهشت 96 وفصل انتخابات سپری نشده است. اگر جز از این بود، او نباید رئیس ستاد انتخاباتی خود را از وزارت صنعت به وزارت کار و رفاه می برد. یا آخوندی رئیس ستاد موسوی در سال 88 را به وزارت راه و شهرسازی می گماشت.
@IMANI_mohammad
♦️وقتی روحانی وزیرِ در آستانه استیضاح را از وزارت صنعت و تجارت برای تصدی وزار رفاه و کار معرفی می کند؛ یعنی اولا از عملکرد شریعتمداری (رئیس ستاد انتخاباتی خود) در حوزه صنعت و تجارت راضی است. ثانیا کمترین اعتباری برای مجلس قائل نیست. وزارت صنعت از مقصران اصلی نابسامانی اقتصادی است.
@IMANI_mohammad
دولت از جمهوری اسلامی جا نماند -1
✍ برخی مدیران متاسفانه در چند سال اخیر، همپای مقاومت جانانه و پیروزی و پیشرفتهای جمهوری اسلامی حرکت نکردهاند. دولت در حالی که باید برای پیروزیهای دیپلماتیک در منطقه خیز بردارد، درگیر ستاد نابسامان خود است. دولت ترازِ جمهوری اسلامی نمیتواند با برجام تمام شود یا دستخوش تسویه حساب دو حزب ائتلافی در درون خود گردد. نقشه دشمن در اوج اقتدار ایران، دامن زدن به تصویر بیثباتی است و عجیب اینکه محافلی در درون دولت به این تصویر دامن میزنند.
🔹آنچه از جبهه دشمن میبینیم، سرشار بشارت است. حاکم شدن سفیهانی مانند بن سلمان در ریاض و بروز تدریجی عواقب سکانداری آنها، بشارتی بزرگ دارد؛ اینکه ستون سیاستهای آمریکا در منطقه، در معرض انتحار و انهدام درونی است. مکمل این بشارت، ترامپ است. قبلا وقتی مقامات آمریکا و عربستان، یکدیگر را برای تصمیمات راهبردی ملاقات میکردند. اما حالا کار آن قدر مبتذل شده که پمپئو برای خلاصی سعودیها از شر افتضاح قتل خاشقجی به ریاض میرود.
♦️وزارت خارجه و استخبارات سعودی ادعا میکردند در معادلات مهم منطقه از افغانستان وعراق تا سوریه و لبنان و یمن و قطر تعیینکنندهاند. حالا اما از کثرت شکست و سردرگمی، گرفتار پروندههایی مثل خاشقجی و گروگانگیری نخستوزیر لبنان شدهاند. در ماجرای کودتا در آنکارا، رژیم سعودی جزو متهمان بود و پرونده خاشقجی، دستمایه انتقام اردوغان از عربستان شده است.
🔹شاهکار گروگان گرفتن سعد حریری در ریاض و شوراندن همه لبنان علیه خود، کم از ماجرای خاشقجی نداشت و زوال تدبیر را در ریاض نشان داد. رفتار توهین آمیز عربستان با حریری و تحقیرعربستان توسط ترکیه در حالی است که آنها درپوشش «دوستان مردم سوریه»(!)، جبهه حمایت از گروههای تروریستی را تشکیل داده بودند. آیا این روند، عبرت آموز نیست؟
♦️گزارش خبرنگار BBC از لبنان خواندنی است که آبان 96 نوشت «راننده لبنانی از ولیعهد عربستان با عبارت یا عیبالشوم (ای لکه ننگ) و طفل مجنون یاد میکرد. این احساس بسیاری از لبنانیها نسبت به عربستان است، فارغ از اینکه هوادار کدام جریان سیاسی یا مذهبی باشند... نتیجه فراخواندن حریری به ریاض و اعلام استعفای او، دلزدگی دوستان عربستان در لبنان بوده و تقویت جایگاه حزبالله، تا آنجا که هم آنان که در مراسم اربعین شرکت جستند، به سیدحسن نصرالله لبیک گفتند و هم جوانانی که در عشرتکده با آواز خواننده رقصیدند که میخواند؛ اذا ما بترده السعودیه بالقوه، بیجیبه السید (اگر عربستان به زودی حریری را برنگرداند، سید او را برمیگرداند)».
🔹در وضعیت توفیقات راهبردی جبهه خودی و استیصال جبهه غرب، و در حالی که فوکویاما تئوری پرداز «پایان تاریخ» درباره بن بست ناشی از بیعدالتی و شکاف طبقاتی لیبرالیسم هشدار میدهد، مایه تاسف است لیبرالهای وطنی بخواهند مانند وزیر بیکفایت راه، مشق لیبرالیسم و اقتصاد آزاد کنند. آنها همواره تاخیر فاز دارند؛ هنگامی که مارکسیسم در حال فروپاشی بود، اغلب سوپر چپ بودند و حالا که لیبرالیسم در حال زمین خوردن است، ادای راست درمیآورند!
♦️دولت از یک سو دچار نابسامانی ستادی (به هم ریختگی چهار وزارتخانه اقتصادی) است و از سوی دیگر گویا نمیخواهد از سیطره «روح استیلا طلب برجام» خارج شود. بیعلت نیست آزاد ارمکی جامعهشناس حامی دولت میگوید «دولت روحانی با هاشمی و احمدینژاد فرق میکند. دولت، بعد از برجام تمام شد. وقتی برجام به هم ریخت، دولت روحانی نیز به اتمام رسید؛ چون تمام هویت خود را به برجام گره زده بود. کشور مشکل اقتصادی دارد اما دولت، وزیر اقتصاد ندارد».
@IMANI_mohammad
دولت از جمهوری اسلامی جا نماند -2
🔹آقای آشنا مشاور رئیسجمهور حرف درستی زده که «کاش در کشور یک بخش تخصصی برای حسابداری فرصتهای از دست رفته ایجاد شود». وزیر راه و شهرسازی به شهادت کارشناسان حامی و منتقد دولت، باید برکنار میشد، اما آن قدر با او مماشات شد تا طلبکارانه استعفا کرد. او پنج سال فرصت رونق اقتصادی و رفع یکی از اصلیترین مشکلات بیش از نیمی از مردم را نابود کرد. بخش مسکن، یکی از حوزههای راهبردی است که ارتباط چندانی با تحریم ندارد و به همین دلیل میتوانست اسباب رونق تولید باشد.
♦️معیشت مردم و آینده و پیشرفت کشور چرا باید گروگان دعوا و تسویه حساب میان دو حزب دولتی کارگزاران «(طیف کرباسچی- جهانگیری- زنگنه) و «اعتدال و توسعه (تیم نوبخت، واعظی، ترکان و بانک) باشد؟ مگر کل ظرفیت نخبگان یک ملت 80 میلیونی در این دو حزب چند صدنفره خلاصه میشود؟ مسئولیت رئیسجمهور، استفاده از ظرفیت انبوه نخبگان فکری و اجرایی (اعم از موافق و منتقد) است که معطل برخی تلقیهای حزبی و سیاسی مانده و عملا حربه ناکارآمد تحریم دشمن را موثر میکند.
🔹دولت نیازمند تحول در رویکرد، تیم و تدبیرهاست. آقای روحانی نباید خود را از ظرفیتهای عظیم فکری و عملیاتی موجود در کشور محروم کند و معطل یک حلقه بسته مدیریتی بماند که هرچه در چنته داشتند، عرضه کردهاند. الزام نیست که مثلا در وزارت راه و شهرسازی و ظرفیت ضدتحریمی آن، وزیر دولت قبل از خود (با کارنامه ساخت دو میلیون واحد مسکونی و صاحب خانه شدن ده میلیون نفر) را به همکاری دعوت کنند اما منطق حکم میکند وزیر فعلی بهتر یا لااقل همتراز وزیر قبل از خود باشد.
♦️وزارتخانههایی مانند وزارت راه و شهرسازی، مدیریتی غیرسیاسی و فنی و تخصصی هستند. رئیسجمهور میتواند از ظرفیتهایی مانند قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا(ص) که خلاقیت و توانمندی خود را در احداث پالایشگاه، اتوبان، سد و تاسیسات صنعتی و عمرانی عظیم نشان داده، استفاده کند. باید از سپاه و بسیج و دیگر مراکز حضور نخبگان پرانگیزه و کارآمد بهعنوان توانمندی برآمده از متن ملت، برای شکستن حصار تحریم و خودتحریمی استفاده کرد. به یاد بیاوریم چگونه تحریمهای سنگین در حوزههایی مثل بنزین از همین طریق مضمحل شد.
🔹حتما باید از دولت به عنوان خط مقدم ایستادگی مقابل فشار دشمن حمایت کرد و قوای دیگر باید بر این امر اهتمام داشته باشند؛ اما نه درباره خطاها و اشتباهات.آقای جهانگیری میگوید «در جلسه شورای هماهنگی اقتصادی سران سه قوه تصریح شد تصویب FATF در مجلس از نیازهای ضروری کشور است». آیا این شورا، روابط عمومی وزارت خارجه است؟ قرار است در آن شورا تدابیر اقتصادی درونزا اتخاذ شود یا بیتوجه به عبرتهای اجرای یکطرفه برجام و دو سال همکاری زیانبار با FATF ، دوباره درس عبرت شویم؟
(یادداشت کیهان: http://kayhan.ir/)
@IMANI_mohammad
🔹#مردم_یادتان_هست رئیس دولتی بود که اولش گفت آثار تحول اقتصادی را همان 100 روز اول می بینید؟!
♦️چهار سال بعد گفت مگر آدم دیوانه شده باشد چنین حرفی بزند؟
🔹یادتان هست نوبت بعد قول داد هر 100 روز یک گزارش عملکرد بدهد؟
♦️حالا کلّا سالی دو بار با مردم حال و احوال می کند و می رود تا شش ماه بعد. سه ماه هم هست دولتش سخنگو ندارد!
@IMANI_mohammad
مفهوم 7+2 ماه وقت کشی اروپا
✍از زمان خروج ترامپ، اروپا 7 ماه فرصت داشت برای حفظ ایران در برجام و انجام تعهدات خود تدبیر کند. اما منابع اروپایی می گویند "سازوکارویژه برای حفظ تجارت با ایران ١٣آبان به طور #نمادین معرفی می شود ولی #عملی_شدن آن چندماه دیگر (حداقل اول سال 2019/ دیماه) طول می کشد. رسما دولت روحانی را سر می دوانند. سازوکار نمادین جز تمسخر، به چه کار دیگری می آید؟
🔹اگر اروپایی ها واقعا می خواستند به تعهدات برجامی وفادار باشند و تحریم ها را دور بزنند، چرا 7ماه معطل کردند و وعده دست کم دو ماه دیگر را می دهند؟ اگر بدهی های برجامی خود را صاف نکرده اند، با چه رویی، برای وعده نسیه جدید #شرط می گذارند و شرط نقد آن را "تصویب ملحقات FATF" و "تاسیس دفتر در تهران" اعلام می کنند؟!
♦️با این وصف، آقای ظریف چرا دیروز در جلسه غیر علنی از نمایندگان خواست باقیمانده مطالبات FATF را عملی کنند؟ آیا عبرت کافی از روی کاغذ ماندن تعهدات اروپا، ندادن سوخت به هواپیمایش در مونیخ، عدم امکان افتتاح حساب بانکی در انگلیس و بدعهدی شرکت های اروپایی نگرفته که دوباره نسخه "نقد مقابل نسخه نسیه" می پیچد؟! ادعای ظریف مبنی بر اینکه #مجبوریم، خطای دیگری پالس بود که عرصه را بر دولت تنگ تر و او را به جای طلبکاری از اروپا، بدهکارتر می کند؟ نمی فهمند یا ...؟
@IMANI_mohammad