✨﷽✨
#یک_داستان_یک_پند
✍جوانی با پدرش به مسجد رفتند. اهالی مسجد هنوز جمع نشده بودند که کسانی که زودتر آمده بودند در حلقههای دو سه نفره با هم سخن میگفتند. یکی پشت سر پدر نشست، پدر عذرخواهی کرد و جای خود را عوض کرد تا پشتش به او نباشد. عالم که بر منبر رفت همه در صف شدند و پشت یکی به روبروی دیگری بود. ولی پدر از کسی که پشت او نشست عذرخواهی نکرد و جای خود عوض ننمود. مجلس که تمام شد پسر از پدر پرسید: چرا وقتی که عالم منبر رفت شما از کسی که پشت شما نشست عذرخواهی نکردید و حتی جلوتر رفتید و جلوی کسی و پشت به او نشستید در حالی که عذرخواهی هم از او نکردید؟!
🍀پدر گفت: احسنت پسرم! سؤال بسیار خوبی پرسیدی. پسرم! قبل از شروع مجلس ما سه نفر از دنیا سخن میگفتیم و روی ما سمت دنیا بود پس صلاح نبود کسی پشت سر ما باشد (تابع ما شود) ولی زمانی که عالم به منبر رفت برای من مهم نبود چه کسی پشت سر من است چون روی من سمت کلام خدایی بود که از دهان عالم خارج میشد و کسی که پشت سر من بود در اصل رویش سمت عالم بود و رویش سمت پشت من نبود. اگر آن عالم از خدا نمیگفت و مثل مجلس سه نفره ما از دنیا سخن میگفت، من صورت خود از سمت او بر میگرداندم و روی به کسی میکردم که پشت من بود.
📿چنانچه ما وقتی که در نماز روی به سمت خدا هستیم هم، بدون اینکه ناراحت شویم و عذرخواهی از هم بکنیم، پشت سر هم ایستاده و روی به خدا سخن میگوییم. پس مهم این نیست پشت سر چه کسی هستی؛ مهم این است که پشت سر کسی که هستی آن فرد رو به رویش چه کسی ایستاده و کلام چه کسی را گوش میکند.
🔰سرآغاز نافرمانی خدا
✍️رسول خدا (صلّی الله علیه و آله) فرمودند: سرآغاز نافرمانی خداوند عزوجل شش چیز است:
1️⃣ دوستی دنیا
2️⃣ دوستی ریاست
3️⃣ دوستی خوراک
4️⃣ دوستی خواب
5️⃣ دوستی راحتی
6️⃣ دوستی زنان
🔸موارد مذکور در روایت ناظر به دوستی و محبت زیادی است که انسان را از دایره بندگی و فرمانبرداری خارج سازد و الا محبتهای اندک دنیایی که به نافرمانی منجر نشوند از این قاعده مستثنی هستند.
📚الكافی، جلد ۲، صفحه ۲۸۹
جام جهان نماست، در اين قطعه از بهشت
آرام جان ماست، در اين قطعه از بهشت
فوج فرشتگان به تماشا نشستهاند
آوای «ربنا»ست، در اين قطعه از بهشت
#سلام_آقا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اگر دنیا جوابم کرده
دنیای جوابی تو...💛
💠 #شنبه_ها_با_حدیث
🔖حضرت فاطمه(س) فرمودند:
بِشرٌ في وَجهِ المُؤمِنِ يُوجِبُ لِصاحِبِهِ الجَنَّةَ ؛
خوشرويى هنگام روبه رو شدن با مؤمن، بهشت را بر فردِ خوشرو واجب مىكند.
از دلم نمیرود، عشق بینهایتت
از سرم نمیرود، شور دیدن حرم...
#سلام_آقا
#اسرار_عبادات
💠حکمتهای غسل
✅حکمت انجام غسل و عبرتهایی که باید از آن گرفت، چه غسل واجب و چه مستحب، همانند وضو است، با این فرق که انسان در غسل، از شستشوی تمام بدن به این حقیقت باید پی برد که تطهیر به مقدار ناپاکی و کثیفی است و با این نکته، تکلیفش را در تطهیر قلب و روح و باطن خود بداند.
💎طهارت قلب بنابر آنچه كه از رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله روايت شده نورى است كه در دل افكنده مىشود و شرح صدر، ثمرۀ آن است، و علامت آن كنارهگيرى از اين سرای فریب و آماده شدن براى بازگشت به آن سراى جاودانى و هميشگى است.
🔸بعضى از اهل تحقيق گفتهاند مراد از آن نور، نور معرفت نفس است و آن عبارت از اين است كه آدمى حقيقت نفس خود را كه مجرد از صورت و ماده و داراى حیات و علم است، ببيند.
📔(کتاب اسرارالصلوة با اندکی تصرّف، میرزا جواد آقا ملکی تبریزی، ص 100 و 101)
✨ #دفع_مزاحم
📣دعای فوری دور کردن فرد مزاحم
دعا و دستورالعمل ذیل برای دفع مزاحمت افراد #شرور و #ظالم بسیار موثر و #مجرب است .
برای دفع #مزاحم و #ظالم و #شرور ، پس از نماز ظهر به نیت دفع مزاحم و ظالم ، هفتصدوهشتادوشش مرتبه ذکر بسم الله الرحمن الرحیم را بگوید.
پس از خاتمه ، بلافاصله ذکر ذیل را هفتاد مرتبه تکرار کند :
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ. عَنَتَ لَهُ الْوُجُوهُ ، وَخَشَعَتْ لَهُ الْأَصْوَاتُ ، وَ وَجَلَت مِنهُ الْقُلُوبُ ، اَسئَلُکَ أَنْ تُصَلِّیَ وتُسَلِّمَ سیدَنا مُحَمَّدٍ و آله ، وَأَنْ تَقضی حَاجَتِی فی هَلاک ( نام شخص ظالم یا مزاحم را بگوید ) یا قاهِرُ یا مُقتَدِرَ یا مُنتَقِمُ یا اللهُ یا اللهَ .
میتواند این عمل را به عنوان یک ختم در نظر بگیرد و آنرا را یک هفته یا چهارده روز متوالی ادامه دهد.
این عمل از مجربات است و حتما نتیجه خواهد داشت.
✨﷽✨
#یک_داستان_یک_پند
✍حاکم شرع (قاضی) متکبر و خشکه مقدسی در بلادی از بلاد مسلمین بر مسند قدرت بود که در احکام خود بسیار سختگیری و استدلال میکرد که نباید دین خدا سهل و آسان گرفته شود. هر چند امر اسلام بر آن است که در اموری از قضاوت که مربوط به تضییع حقالناس و بیتالمال مسلمین نیست (مانند کسی که در خلوت شراب خورده است) سختگیری نکند.
روزی جوانی را در بیابان دستگیر کردند. مأموران این حاکم شرع اگر روزی شلاق و حدّی در شهر جاری نمیکردند حاکم شرع ناراحت میشد و میگفت: مردم نزدیک است ترس خود از خدا را از دست بدهند، پس مأموران را تحت فشار قرار میداد که در خفاء و یا آشکار مجرمی پیدا کنند و برای اجرای حد در ملأ عام از او حکم بگیرند.
روزی جوانی را مأموران در زمان گشت در بیابان در حالت مستی در کنج خرابهای یافتند و نزد قاضی آورده و حکم شلاقاش در ملأ عام گرفتند. در زمان اجرای حکم حاکم شرع بر کرسی نشسته بود و شلاق به دست مأمور داده بود. مرد مست پرسید: مرا چرا شلاق میزنید؟ حاکم شرع گفت: چون مست کردهای و عقل زائل نمودهای و کسی که مست کند و عقل از خویش زائل نماید خلایق را خطر رساند و باید شلاق بخورد. مرد مست گفت: ساعتی بگذرد مستی من تمام شود، خدا نجات دهد مردم را از مستی قدرت تو که هرگز تمام شدنی نیست و مردم این شهر تا تو بر مسند حاکم شرعی از آزار تو در امان نخواهند بود. من اگر مست شوم دو دست بیش ندارم کسی را آزار دهم اما اگر تو مست قدرت خود شوی تو را ایادی بسیاری برای آزار مردم این شهر است.
آری بدانیم طبق حدیث امام صادق (ع) فقط مستی در شراب نیست، بلکه مستی قدرت و ثروت هم هست. چه بسیاری که مست ثروت هستند و از ثروت خویش دلها میشکنند و مستحق تازیانۀ خدا هستند تازیانهای که اگر در این دنیا نخورند بعد مرگشان قطعی است.
🍁و چه زیبا حضرت علی علیه السَّلام فرمودند: بر عاقل است که خود را از مستی ثروت، مستی قدرت، مستی علم، مستی مدح و مستی جوانی نگه دارد زیرا برای هریک از اینها بوی پلیدی است که عقل را میزداید و وقار را کاهش میدهد.
920813-Panahian-Shokr-01-48k (1).mp3
17.95M
🔸شکر آغازی بر اتمام نعمت
🔹حجت الاسلام والمسلمین پناهیان