نعمانی در تفسیر خود روایت کرده که امیرالمومنین علی بن ابی طالب علیه السلام گفت:
پیغمبر به من فرمود: یا ابالحسن ! شایسته است که خداوند گمشدگان را وارد بهشت کند. 🌳
🌻 سپس امیرالمومنین علیه السلام فرمود: مقصود پیغمبر صلی الله و علیه و آله و سلم مومنینی هستند که در زمان غیبت به سر می برند و از امامی که جایش نامعلوم و خودش از نظرها غایب است ، پیروی می کنند.
آنها عقیده به امامت او دارند ، و به ذیل عنایتش چنگ می زنند ، و منتظر آمدنش هستند ، و یقین به وجودش دارند ، و شکایتی ندارند ، و بردبار و تسلیم خواسته حق اند. و از این جهت گمشده هستند که از یافتن مکان امام خود و از شناختن شخص او گم شده اند.
📚 مهدی موعود (ترجمه جلد سیزدهم بحارالانوار) / ص 950
🌾 اللَّهُمَّ وَ لَا تَسْلُبْنَا الْیَقِینَ لِطُولِ الْأَمَدِ فِی غَیْبَتِهِ وَ انْقِطَاعِ خَبَرِهِ عَنَّا وَ لَا تُنْسِنَا ذِکْرَهُ وَ انْتِظَارَهُ وَ الْإِیمَانَ بِهِ وَ قُوَّهَ الْیَقِینِ فِی ظُهُورِهِ وَ الدُّعَاءَ لَهُ وَ الصَّلَاهَ عَلَیْهِ؛ حَتَّى لَا یُقَنِّطَنَا طُولُ غَیْبَتِهِ مِنْ قِیَامِهِ وَ یَکُونَ یَقِینُنَا فِی ذَلِکَ کَیَقِینِنَا فِی قِیَامِ رَسُولِ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ وَ مَا جَاءَ بِهِ مِنْ وَحْیِکَ وَ تَنْزِیلِکَ.
🌱 پروردگارا! توفیق عنایت کن که به سبب طولانی شدن دوران غیبت و بی خبریِ ما از او، یقینمان (نسبت به او) از بین نرود و او را و انتظارِ ظهورش را از یاد نبریم و یقینِ کامل ما به ظهور او کاسته نشود و از دعا و درود بر او غفلت نورزیم. تا در نتیجه، طولانی شدن غیبتش ما را از ظهورش ناامید نگرداند، و همان سان که به قیام پیامبر اکرم صلی الله و علیه و آله و نزول قرآن یقین دارم، به قیام او نیز مطمئن باشم.
📚 بخشی از دعای زمان غیبت در کلام امام صادق علیه السلام
▪️ نزدیک غروب آفتاب که می شد ، مردم دمشق ، دست کودکان خویش را می گرفتند و به تماشای بچه های امام حسین علیه السلام می آمدند. و پس از آن راهی خانه می گشتند.
▪️ روزی رقیه با دیدگان حسرت بار به آن جمع نگاه کرد. ناله ای دردناک از دل برآورد و روی به عمه اش زینب سلام الله علیها نمود و گفت: ای عمه! اینها به کجا می روند؟ حضرت زینب سلام الله علیها فرمود: ای نور چشمم! اینها رهسپار خانه و کاشانه خود هستند. رقیه گفت: عمه جان! مگر ما خانه نداریم؟! زینب سلام الله علیها فرمود: نه! ما در اینجا غریبیم و خانه نداریم. خانه ما در مدینه است. با شنیدن این سخن صدای ناله و گریه رقیه بلند شد و فریاد زد: «واغربتاه ، واذلتاه ، واکربتاه» آه از غریبی ، وای از محنت و زاری ما.
😭😭😭
📚 داستان غم انگیز حضرت رقیه / ص40
▪️روایت شده است: هنگامی که حضرت زینب سلام الله علیها و همراهان در روز اربعین به کربلا آمدند ، زینب سلام الله علیها در کنار قبر برادر ، درد دلها کرد و گفتار جانسوزی گفت ؛ از جمله به یاد رقیه (س) افتاد و زبان حالش این بود:
🏴«برادر جان! همه کودکانی را که به من سپرده بودی ، به همراه خود آوردم ، مگر رقیه ات را که او را در شهر شام با دل غمبار به خاک سپرده ام». 🏴
📚 حضرت رقیه / علی فلسفی / ص47
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
زبان حال حضرت رقیه (س) با حضرت عباس (ع)
▪️ @Imamology
💎 پیامبر اکرم (ص) به اما علی (ع) فرمودند:
من رسول خدا هستم ، که از طرف او تبلیغ و هدایت می نمایم و تو وجه الله می باشی ، که امام و مقتدای (بندگان خدا) خواهی بود، پس نظیری برای من وجود ندارد مگر تو و همانند تو نیست مگر من.
📚 تفسیر البرهان / ج4 / ص184
▪️ قطب راوندی از حضرت صادق علیه السلام روایت کرده است که حضرت امام حسن علیه السلام به اهل بیت خود می فرمود که من به زهر شهید خواهم شد مانند رسول خدا صلی الله و علیه و آله ، پرسیدند که خواهد کرد این کار را؟
فرمود که زن من جَعْدَه دختر اَشْعَث بن قیس ، معاویه پنهان زهری برای او خواهد فرستاد و امر خواهد کرد او را که آن زهر را به من بخوراند.
گفتند: او را از خانه خود بیرون کن و از خود دور گردان ، فرمود که چگونه او را از خانه بیرون کنم هنوز کاری از او واقع نشده است ، اگر او را بیرون کنم کسی به غیر او مرا نخواهد کشت و او را نزد مردم عذری خواهد بود که بی جرم و جنایت مرا اخراج کردند. 🍂
🔥 پس بعد از مدتی معاویه مال بسیاری با زهر قاتلی برای جعده فرستاد و پیغام داد که اگر این زهر را به حسن علیه السلام بخورانی من صد هزار درهم به تو می دهم و تو را به حباله نکاح پسر خود یزید در می آورم ؛ پس آن زن تصمیم عزم نمود که آن حضرت را مسموم نماید.
🏴 روزی جناب امام حسن علیه السلام روزه بود و روز بسیار گرمی بود و تشنگی بر آن جناب اثر کرده و در وقت افطار بسیار تشنه بود ، آن زن شربت شیری از برای آن حضرت آورد و آن زهر را داخل در آن کرده بود و به آن حضرت بیاشامید ، چون آن حضرت بیاشامید و احساس سمّ فرمود کلمه استرجاع گفت و خداوند را حمد کرد که از این جهان فانی به جنان جاودانی تحویل می دهد و جدّ و پدر و مادر و دو عمّ خود جعفر و حمزه را دیدار می فرماید ، پس روی به جعده کرد و فرمود:
ای دشمن خدا! کشتی مرا ، خدا بکشد تو را ، به خدا سوگند که خلفی بعد از من نخواهی یافت ، آن شخص تو را فریب داده خدا تو را و او را هر دو را به عذاب خود خوار فرماید ؛ پس آن حضرت دو روز در درد و اَلَم ماند و بعد از آن به جدّ بزرگوار و پدر عالی مقدار خود ملحق گردید.
🔥📜🔥معاویه از برای آن ملعونه وفا به عهدهای خود نکرد و به روایتی آن مالی که وعده کرده بود به او داد ولیکن او را به حباله یزید درنیاورد و گفت: کسی که با حسن علیه السلام وفا نکرد با یزید وفا نخواهد کرد.
📚 منتهی الآمال / ج1 / ص305 و 306
▪️ قالَ النَّبِي صلي الله عليه و آله وَ أَمَّا الْحَسَنُ فَإِنَّهُ ابْنِي وَ وَلَدِي وَ مِنِّي وَ قُرَّهُ عَينِي وَ ضِياءُ قَلْبِي وَ ثَمَرَهُ فُؤَادِي وَ هُوَ سَيدُ شَبَابِ أَهْلِ الْجَنَّهِ وَ حُجَّهُ اللَّهِ عَلَي الْأُمَّهِ أَمْرُهُ أَمْرِي وَ قَوْلُهُ قَوْلِي مَنْ تَبِعَهُ فَإِنَّهُ مِنِّي وَ مَنْ عَصَاهُ فَلَيسَ مِنِّي وَ إِنِّي لَمَّا نَظَرْتُ إِلَيهِ تَذَکَّرْتُ مَا يجْرِي عَلَيهِ مِنَ الذُّلِّ بَعْدِي فَلَا يزَالُ الْأَمْرُ بِهِ حَتَّي يقْتَلَ بِالسَّمِّ ظُلْماً وَ عُدْوَاناً فَعِنْدَ ذَلِکَ تَبْکِي الْمَلَائِکَهُ وَ السَّبْعُ الشِّدَادُ لِمَوْتِهِ وَ يبْکِيهِ کُلُّ شَي ءٍ حَتَّي الطَّيرُ فِي جَوِّ السَّمَاءِ وَ الْحِيتَانُ فِي جَوْفِ الْمَاءِ فَمَنْ بَکَاهُ لَمْ تَعْمَ عَينُهُ يوْمَ تَعْمَي الْعُيونُ وَ مَنْ حَزِنَ عَلَيهِ لَمْ يحْزَنْ قَلْبُهُ يوْمَ تَحْزَنُ الْقُلُوبُ وَ مَنْ زَارَهُ فِي بَقِيعِهِ ثَبَتَتْ قَدَمُهُ عَلَي الصِّرَاطِ يوْمَ تَزِلُّ فِيهِ الْأَقْدَامُ.
▪️ پيامبر صلي الله و عليه و آله فرمودند: حسن نور چشم من و روشني دل من و ثمره قلب من ، و اوست آقاي جوانان اهل بهشت و حجت خدا بر امت من. دستور او دستور من و سخن او سخن من است ، کسي که پيروي کند از او پس از من پيروي کرده است و کسي که عصيان کند او را از من نيست. و وقتي به او نگاه مي کنم ، به ياد مي آورم آنچه از خواري بعد از من به او مي رسد تا اينکه کشته مي شود با سم از روي ظلم و دشمني. پس ملائکه آسمانهاي هفتگانه بر او گريه کنند و همه چيز بر او بگريد ، حتي پرندگان در هوا و ماهيان در دل آب. پس کسي که بر او بگريد ، ديده اش کور نشود روزي که ديده ها کور مي شود ؛ و هر که بر مصيبت او اندوهناک شود ، اندوهناک نشود دل او در روزي که دلها اندوهناک شوند ، و کسي که زيارت کند او را در بقيع قدمش بر صراط ثابت گردد روزي که قدمها بر آن لرزان است. 🏴?🏴
📚 بحارالانوار / محمدباقر مجلسي / ج44 / ص148 و 149
🌿 قال امام الباقر علیه السلام:
قَالَ أَمِیرُ الْمُؤْمِنِینَ علیه السلام : أَنَا قَسِیمُ اللَّهِ بَیْنَ الْجَنَّهِ وَ النَّارِ لَا یَدْخُلُهَا دَاخِلٌ إِلَّا عَلَی حَدِّ قَسْمِی وَ أَنَا الْفَارُوقُ الْأَکْبَرُ وَ أَنَا الْإِمَامُ لِمَنْ بَعْدِی وَ الْمُؤَدِّی عَمَّنْ کَانَ قَبْلِی لَا یَتَقَدَّمُنِی أَحَدٌ إِلَّا أَحْمَدُ صلی الله و علیه و آله وَ إِنِّی وَ إِیَّاهُ لَعَلَی سَبِیلٍ وَاحِدٍ إِلَّا أَنَّهُ هُوَ الْمَدْعُوُّ بِاسْمِهِ.
وَ لَقَدْ أُعْطِیتُ السِّتَّ عِلْمَ الْمَنَایَا وَ الْبَلَایَا وَ الْوَصَایَا وَ فَصْلَ الْخِطَابِ وَ إِنِّی لَصَاحِبُ الْکَرَّاتِ وَ دَوْلَهِ الدُّوَلِ وَ إِنِّی لَصَاحِبُ الْعَصَا وَ الْمِیسَمِ وَ الدَّابَّهُ الَّتِی تُکَلِّمُ النَّاسَ.
🌾 امام باقر علیه السلام فرمودند:
امام علی علیه السلام فرمودند: من از جانب خدا مامور تقسیم بهشت و جهنم هستم. کسی وارد آنها نمی شود ، مگر اینکه من جایگاه وی را مشخص کرده باشم. من فاروق اکبرم (جداکننده حق و باطل) و امام کسانی هستم که بعد از من می آیند و امانتدار صاحب امانت پیش از خودم هستم. جز احمد (صلی الله و علیه و آله) کسی بر من پیشی نمی گیرد و من و او بر یک مسلک هستیم با این تفاوت که فقط نام وی با من متفاوت است.
به من شش چیز داده شده است: مرگ و بلا ، وصیت ها ، فصل الخطاب ، من شیر میدان جنگ و بهترین دولتم ، صاحب عصا و آهن داغ (نشان داغ) منم و صاحب چهارپایی که با مردم سخن می گوید ، منم.
📚 اصول الکافی / کلینی / ج1 / ص198
💎دعای امام صادق علیه السلام در حق زائران امام حسین علیه السلام💎
▪️معاوية بن وهب نقل می کند که: اذن خواستم كه بر امام صادق عليه السّلام داخل شوم، به من گفته شد كه داخل شو، پس داخل شده آن جناب را در نمازخانه منزلشان يافتم پس نشستم تا حضرت نمازشان را تمام كردند پس شنيدم كه با پروردگارشان مناجات نموده و مى گفتند:
🌱 بار خدايا، اى كسى كه ما را اختصاص به كرامت داده و وعده شفاعت دادى و مختص به وصيّت نمودى (يعنى ما را وصى پيامبرت قرار دادى) و علم به گذشته و آينده را به ما اعطاء فرمودى، و قلوب مردم را مايل به طرف ما نمودى، من و برادران و زائرين قبر پدرم حسين عليه السّلام را بيامرز، آنان كه اموالشان را انفاق كرده و ابدانشان را به تعب انداخته به جهت ميل و رغبت در احسان به ما و به اميد آنچه در نزد توست به خاطر صله و احسان به ما و به منظور ادخال سرور بر پيغمبرت و به جهت اجابت كردنشان فرمان ما را و به قصد وارد نمودن غيظ بر دشمنان ما.
🌱 اينان اراده و نيّتشان از اين ايثار تحصيل رضا و خشنودى تو است پس تو هم از طرف ما اين ايثار را جبران كن و بواسطه رضوان احسانشان را جواب گو باش و در شب و روز حافظ و نگاهدارشان بوده و اهل و اولادى كه از ايشان باقى ماندهاند را بهترين جانشينان قرار بده و مراقب و حافظشان باش و شر و بدى هر ستمگر عنود و منحرفى را از ايشان و از هر مخلوق ضعيف و قوى خود كفايت نما و ايشان را از شر شياطين انسى و جنّى محفوظ فرما و اعطاء كن به ايشان برترين چيزى را كه در دور بودنشان از اوطان خويش از تو آرزو كردهاند و نيز به ايشان ببخش برتر و بالاتر از آنچه را كه بواسطه اش ما را بر فرزندان و اهل و نزديكانشان اختيار كردند، بار خدايا دشمنان ما بواسطه خروج بر ايشان آنان را مورد ملامت و سرزنش قرار دادند ولى اين حركت اعداء ايشان را از تمايل به ما باز نداشت و اين ثبات آنان از باب مخالفتشان است با مخالفين ما، پس تو اين صورت هائى كه حرارت آفتاب آنها را در راه محبّت ما تغيير داده مورد ترحّم خودت قرار بده و نيز صورت هائى را كه روى قبر اباعبداللَّه الحسين عليه السّلام مى گذارند و بر مى دارند مشمول لطف و رحمتت قرار بده و همچنين به چشم هائى كه از باب ترحم بر ما اشك ريخته اند نظر عنايت فرما و دل هائى كه براى ما به جزع آمده و بخاطر ما سوخته اند را ترحم فرما، بار خدايا به فريادهائى كه بخاطر ما بلند شده برس، خداوندا من اين ابدان و اين ارواح را نزد تو امانت قرار داده تا در روز عطش اكبر كه بر حوض كوثر وارد مى شوند آنها را سيراب نمائى.
🌾 و پيوسته امام عليه السّلام در سجده اين دعاء را مى خواندند و هنگامى كه از آن فارغ شدند عرض كردم: فدايت شوم اين فقرات و مضامين ادعيه اى كه من از شما شنيدم اگر شامل كسى شود كه خداوند عزّ و جلّ را نمى شناسد گمانم اين است كه آتش دوزخ هرگز به آن فائق نيايد!!! به خدا سوگند آرزو دارم آن حضرت (حضرت امام حسين عليه السّلام) را زيارت كرده ولى به حج نروم.
امام عليه السّلام به من فرمودند: چقدر تو به قبر آن جناب نزديك هستى، پس چه چيز تو را از زيارتش باز مى دارد؟
سپس فرمودند: اى معاويه زيارت آن حضرت را ترك مكن.
عرض كردم: فدايت شوم نمى دانستم كه امر چنين بوده و اجر و ثواب آن اين مقدار است.
🍃 حضرت فرمودند: اى معاويه كسانى كه براى زائرين امام حسين عليه السّلام در آسمان دعاء مى كنند به مراتب بيشتر هستند از آنان كه در زمين براى ايشان دعاء و ثناء مى نمايند.
📚 كامل الزيارات / ترجمه ذهنى تهرانى / ص380
🌻 عزیزتر از علی علیه السلام نیست 🌻
☀️ پیامبر صلی الله و علیه و آله فرمودند: بر روی زمین راه نرفته کسی بعد از من مگر آنکه علی در عزت و افتخار و راهش از او محترم تر است. هرگز عجول نبوده و هرگز راه فسادی را باز نگذاشته و هرگز عناد نورزیده است. زمین او را حمل کرده و او را گرامی داشته است.
🌍 بعد از من هیچکس از شکم زنی بیرون نیامده که نزد خدا محترم تر از او باشد. در هیچ مکانی منزل نکرده مگر آنکه مبارک گردیده است.
📚 اسرار آل محمد علیهم السلام / سلیم بن قیس هلالی / ترجمه خوئینی / ص463
🌻امام صادق علیه السلام می فرمایند:
اگر مردم بدانند چه خيرى در زيارت امام حسين علیه السلام مي باشد با شمشير براى زيارت حسين با يك ديگر قتال مي كنند و اموال خود را براى تشرّف به زيارت امام حسين مي فروشند. 🌾
📚 زندگانی امام حسین علیه السلام(ترجمه جلد 45 بحارالانوار) / ص257
💎پیامبر صلی الله و علیه و آله در وصف حضرت امیرالمومنین علی بن ابی طالب علیه السلام فرمودند:
🌳خداوند حکمت را بر او نازل فرموده و او را با فهم سیراب کرده است. ملائکه با او همنشین می شوند ولی او آنان را نمی بیند. اگر بنا بود بر کسی بعد از من وحی شود بر او وحی می شد. خداوند به وسیله ی او مجالس را زینت می دهد و لشکرها را گرامی می دارد و شهرها را آباد می گرداند و سپاهیان را عزت می بخشد. 🍃
📚 اسرار آل محمد علیهم السلام / سلیم بن قیس هلالی / ترجمه خوئینی / ص462
💎 عنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قَالَ:
مَنْ لَمْ یَأْتِ قَبْرَ الْحُسَیْنِ علیه السلام حَتَّی یَمُوتَ کَانَ مُنْتَقَصَ الدِّینِ مُنْتَقَصَ الْإِیمَانِ وَ إِنْ أُدْخِلَ الْجَنَّهَ کَانَ دُونَ الْمُؤْمِنِینَ فِی الْجَنَّة.
🌻 امام صادق علیه السلام:
کسى که به زیارت قبر امام حسین نرود و خیال کند که شیعه ما است و با این حال و خیال بمیرد او شیعه ما نیست و اگر هم از اهل بهشت باشد از میهمانان اهل بهشت خواهد بود.
📚 کامل الزیارات/ ص 193 ؛ بحار الانوار/ ج 98 / ص 4