🏡 مسکن وسیع
💚 رسول خدا صلیالله علیه و آله میفرماید:
«مِنْ سَعَادَةِ الْمَرْءِ أَنْ یَتَّسِعَ مَنْزِله»؛
📚(المحاسن برقی، ج ۲، ص ۶۱۰)؛
از سعادت آدمى است که خانهاش وسیع باشد.
💚 پیامبر خدا صلی الله علیه و آله فرمودند:
«وَ مَنْ بَنَى بَيْتاً رِيَاءً وَ سُمْعَةً حُمِّلَهُ يَوْمَ اَلْقِيَامَةِ إِلَى سَبْعِ أَرَضِينَ ثُمَّ يُطَوَّقُهُ نَاراً يوقد [تُوقَدُ] فِي عُنُقِهِ ثُمَّ يُرْمَى بِهِ فِي اَلنَّارِ فَقُلْنَا يَا رَسُولَ اَللَّهِ كَيْفَ يَبْنِي رِيَاءً وَ سُمْعَةً قَالَ يَبْنِي فَضْلاً عَلَى مَا يَكْفِيهِ أَوْ يَبْنِي مُبَاهَاةً»
📚(ثواب الأعمال و عقاب الأعمال، ص ۲۸۱)؛
هر کس براى خودنمایى یا شهرت طلبى، خانهاى براى خود بسازد، روز قیامت آن خانه را تا هفتمین طبقه زمین به دوش مىکشد، سپس به صورت حلقهاى آتشین طوق گردنش مىشود، آن گاه او را با آن حال به آتش دوزخ مىافکنند.
💚راوى گفت: پرسیدیم:
اى پیامبر خدا صلی الله علیه و آله، چگونه براى خودنمایى یا شهرت طلبى خانه مىسازد؟! فرمود: خانهاى بسازد که بیش از اندازه حاجتش باشد یا آن را براى فخر فروشى بنا کند.
علِيٍّ عَلَيْهِ السَّلاَمُ قَالَ: إِنَّ لِلدَّارِ شَرَفاً وَ شَرَفُهَا اَلسَّاحَةُ اَلْوَاسِعَةُ وَ اَلْخُلَطَاءُ اَلصَّالِحُونَ وَ إِنَّ لَهَا بَرَكَةً وَ بَرَكَتُهَا جَوْدَةُ مَوْضِعِهَا وَ سَعَةُ سَاحَتِهَا وَ حُسْنُ جِوَارِ جِيرَانِهَا
📚 (بحارالانوار، ج ۷۳، ص ۱۵۴)؛
على(عليه السّلام): خانه، هم شرفى دارد که وسعت فضاى آن است و معاشران خوب و هم بركتى دارد که خوبى جاى آن است و وسعت فضاى آن و همسايههاى خوب.
📚(بحارالأنوار ترجمه کمرهای، ج ۱، ص ۹۷).
👈🏻همانگونه که در اسلام افراد به زیستن در خانههای وسیع تشویق گردیدهاند، زندگی در مساکن تنگ و تاریک در این آیین نکوهش شده است.
عنْ مُعَمَّرِ بْنِ خَلَّادٍ قَالَ: إِنَّ أَبَا الْحَسَنِ ع اشْتَرَى دَاراً وَ أَمَرَ مَوْلًى لَهُ أَنْ يَتَحَوَّلَ إِلَيْهَا وَ قَالَ إِنَّ مَنْزِلَكَ ضَيِّقٌ فَقَالَ قَدْ أَحْدَثَ هَذِهِ الدَّارَ أَبِي فَقَالَ أَبُو الْحَسَنِ ع إِنْ كَانَ أَبُوكَ أَحْمَقَ يَنْبَغِي أَنْ تَكُونَ مِثْلَهُ
📚(کافی، ج ۶، ص ۵۲۵)؛
💚 از معمر بن خلاد نقل شده که همانا امام کاظم (علیهالسلام) منزلی را خریداری فرمود و به يکی از یارانش دستور داد که خانهی مسکونی خود را به آنجا منتقل کند و به او فرمود: خانهی تنگی داری، او در پاسخ حضرت گفت: خانهای که دارم از پدرم به من رسیده است، امام کاظم (علیهالسلام) فرمود: اگر پدرت احمق بود تو نیز باید مثل او باشی؟!
✅ با تأمل در این روایات و مشاهده زندگی آنان که در خانههای کوچک، تاریک و پر سر و صدا زندگی میکنند، ملاحظه میگردد که ساکنین این مساکن به لحاظ بهداشتی و سلامتی بدنی و روانی چقدر مشکل دارند و از هوای پاک، نور مناسب و آفتاب که تابش آن ضامن سلامتی است، محرومند. همین کاستیها موجب شده که آنان از نظر وضع عمومی، دچار برخی بیماریها و ناگواریها باشند.
✅ یکی از پژوهشگران اروپایی به دنبال تحقیقاتی به این نتیجه رسیده است که زیستن در اتاقهای کوچک و بدون پنجره که کمتر با فضای بیرون و هوای سالم ارتباط دارد در پیدایش کسالت روحی و افسردگی ساکنین تأثیر میگذارد
📚 (اولین دانشگاه و آخرین پیامبر، ج ۲، ص ۱۸۲).
🎑کانال معماری اسلامی«استاد قاسمی»
https://eitaa.com/joinchat/1405747515C94fb9971da
49.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💎 نمازخانه در مسکن 💎
💚 امام صادق علیهالسلام در نامهای خطاب به یکی از شیعیان اینگونه مینویسد:
«دوست دارم در خانهات یک اتاق را به عنوان نمازخانه برگیرى و آنگاه دو جامه کهنه و درشت و کرباسین بپوشى، سپس از خدا خواهش کنى که تو را از دوزخ آزاد کند و به بهشت در آورد و یک کلمه بیهوده و ناروا نگویى و نه یک کلمه ناحق»
📚 بحارالأنوار، جلد ۷۳ | ترجمه کمرهای، ج ۱، ص ۱۰۲
🎑کانال معماری اسلامی«استاد قاسمی»
https://eitaa.com/joinchat/1405747515C94fb9971da
📌 کاشت گیاهان دارویی و سبزیجات به جای چمن
🌿برگ چغندر🌿
🔸 برخی از انواع چغندر تنها برای برداشت برگهای آن کاشته و پرورش داده میشوند. با این حال از انواع معمولی چغندر نیز میتوان برگها را برداشت نموده و استفاده کرد.
🔸 برگهای چغندر نه تنها قابل خوردن است بلکه غذایی بسیار مفید و باارزش است. برگ چغندر حاوی مقدار بسیار زیادی ویتامین ث، ویتامین آ و ویتامین ای است. نصف لیوان برگ چغندر پخته حاوی ۳۰ درصد ویتامین ث مقدار مورد نیاز روزانه است.
💚 از بزنطى از امام رضا عليهالسّلام است که فرمود:
بر تو باد به برگ چغندر كه بر كناره نهر بهشت رويد و درمان دردها است و استخوان را كلفت كند و گوشت رویاند...
در محاسن گفته: در حديثى است كه خرد را محكم و خون را پاک كند.
📚بحارالأنوار (جلد ۵۴ تا ۶۳) / ترجمه کمرهای، ج ۱۰، ص ۴۸
💚 صفوان بن يحيى گويد:
امام كاظم عليهالسّلام فرمود:
چغندر چه سبزى خوبى است!
📚ترجمه فروع کافی؛ ج ۸ ص ۲۲۸
💚 محمّد بن عیسى گوید:
امام رضا علیهالسّلام فرمود:
به بیماران خود چغندر - يعنى برگ آن را - بخورانید؛ زيرا در آن شفاء است، هيچ بیمارى و هیچگونه گرفتارى و بلايى با آن نيست و خواب بیمار را راحت مىكند. البته از ریشه آن دورى كنید؛ چرا كه سوداء را تحریک مىكند.
📚ترجمه فروع کافی، ج ۸، ص ۲۲۸
🎑کانال معماری اسلامی«استاد قاسمی»
https://eitaa.com/joinchat/1405747515C94fb9971da
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#خبر_خوب
🔴 آغاز عملیات اجرایی شهرک پرنیان
🏡 ۷۵۰۰ خانه ویلایی ۳۰۰ متری در فاز اول
❌ این در حالیست که استاندار سابق و معاون عمرانی او، مدیر کل راه و شهرسازی سابق و نمایندگان مجلس با ویلاییسازی در قم مخالف بودند.
🏃♂ ولی با پیگیریهای ۲ ساله تیمهای مختلف، ویلاییسازی در قم راه افتاد و آپارتمانسازی متوقف شد. در این مسیر استاندار و مدیر کل راه و شهرسازی هم تغییر کردند!💪
✅ شما هم با پیگیری میتونید وضعیت شهرتون رو تغییر بدید. ما هم کمکتون میکنیم 😊
📆 تاریخ خبر: ۱۵ آبان ۱۴۰۲
#زیست_شهر
🎑کانال معماری اسلامی«استاد قاسمی»
https://eitaa.com/joinchat/1405747515C94fb9971da
💎تفاوت زیبایی و تجملگرایی💎
🔸 عوامل درونی پیدایش و گسترش معماری تجملگرا، حُب دنیا، تکبر، تکاثر و تفاخر طلبی است. در معماری قرآنی بر ساده زیستی و بیآلایشی و بیپیرایگی تأکید شده، زیرا موجب آسودگی ارتباطات اجتماعی به خصوص صله رحم میگردد و برعکس معماری تجملگرا موجب کمرنگ شدن فرهنگ صلهرحم در جامعه میشود.
🔸 زیبایی که برآمده از عدل میباشد، در واقع بدین معناست که هر عنصر و اِلمانی در جای خود قرار بگیرد. عدهای زیبایی را با تجملات اشتباه میگیرند که این برخلاف زیبایی میباشد!
🔸قرآن کریم، معماری فرعونی و قارونی و اطرافیان آنها را گرایش به تجملگرایی بد و تزئین شیطانی برای گمراه کردن مردم دانسته است.
🔸در معماری اسلامی بر وجود عناصری همچون نور، رنگ، خط و اشکال هندسی برای زیبایی آفرینی تأکید شده است. در متون روایی آمده است که همه اطراف اتاق امام صادق علیهالسلام، مزین به آیةالکرسی بوده و در سمت قبله و مکان عبادت آن حضرت نیز از آیات قرآن استفاده شده بود. اسلام از زیبایی و زینت متعارف که با موازین شرعی مطابقت داشته باشد، استقبال میکند. اما این به معنای تجملات نیست و تبرجگرایی که در واقع بهمعنی برج شدن و خودنمایی است به دور از زیبایی واقعی است.
🔸 قالَ اَلصَّادِقُ عَلَيْهِ السَّلاَمُ: ... فَإِنَّ اَللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ إِذَا أَنْعَمَ عَلَى عَبْدٍ نِعْمَةً أَحَبَّ أَنْ يَرَى عَلَيْهِ أَثَرَهَا قِيلَ وَ كَيْفَ ذَلِكَ قَالَ عَلَيْهِ السَّلاَمُ يُنَظِّفُ ثَوْبَهُ وَ يُطَيِّبُ رِيحَهُ وَ يُحْسِنُ دَارَهُ وَ يَكْنُسُ أَفْنِيَتَهُ حَتَّى إِنَّ اَلسِّرَاجَ قَبْلَ مَغِيبِ اَلشَّمْسِ يَنْفِي اَلْفَقْرَ وَ يَزِيدُ فِي اَلرِّزْقِ.
📚(بحارالأنوار، ج۷۶، ص۳۰۰)
🔸 امام صادق عليه السّلام فرمود: ...خداوند عز و جل چون نعمتى به بنده دهد دوست دارد اثرش را در او ببيند، گفته شد، چگونه؟ فرمود: جامه خوب و پاكيزه، بوى خوش و خانهی خوب و گَرد خانه را جاروب كند، چراغ را پيش از غروب خورشيد روشن كند كه فقر را ببرد و روزى را بيفزايد.
📚(بحارالأنوار، ترجمه کمرهای، ج ۱، ص ۱۱۱)
🔸 هر چه مسکن و خانه تزئین شود، تجملات و تشریفات آن افزون گردد، انسان میل بیشتری به مادیات پیدا میکند و از معنویات دور خواهد شد. امروزه خانهها با انواع ظروف تجمّلی بلااستفاده که باعث دنیاگرایی اهل خانه و حسرت و آه دیگران میشود، تزئین میگردند؛ دکورها، ویترینها و کمدهای مملوّ از وسایل تزئینی، زینتی، مجسمهها و ... که مخالف صریح سبک زندگی اسلامی میباشند و در راستای سبک زندگی غربی هستند.
#زیبایی_شناسی
#معماری_اسلامی_ایرانی
🎑کانال معماری اسلامی«استاد قاسمی»
https://eitaa.com/joinchat/1405747515C94fb9971da
هدایت شده از T124.ir
39.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سلام چرا ایران باید به هرایرانی هزار متر زمین بدهد که کشت وکار خودش را انجام دهد
این فیلم از کانال مهندس شکوهیان راد به ای دی 👇دریافت شده
@SHRChannel
🌐 لینک:
https://eitaa.com/joinchat/2793996420C418ac5a508
👌تهدیدات بایو رزونانسی
👌فرکانس درمانی
👌دعا درمانی
🔶کانال خبرگزاری طب و تمدن اسلامی
https://eitaa.com/joinchat/3095134386C5a05e04158
هدایت شده از ثقلین راه زندگی 🇵🇸
30.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♻️ شاید این سوال که درختان مثمر و غیر مثمر از کجا آمده برای ما هم پیش بیاید.
👌در برنامه ثریا این سوال مطرح شد و جواب داده شد .
🚫 باز هم ببینید اقای دکتر جلیلی و امثالهم برای این موضوعات می فرمایند مبنای علمی نداره ...
مبنای علمی اینها فقط علم منسوخ شده غرب هست دیگر هیچ.
👈 دكتر عادل جليلي رئيس موسسه تحقيقات جنگلها و مراتع كشور (نماینده سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری) تقسیم بندی درختان به مثمر و غیر مثمر کاملا اشتباه هست❓ ...
✅ جواب: بانوی عالمه شهیده سیده نرگس خاتون مجتهد نجفی، این تقسیم بندی را ما انجام ندادیم بلکه در احادیث و حکمای قدیم و کتاب های لغت فارسی، عربی، انگلیسی ... وجود داشته...
⁉️جواب اینهایی را که می گویند مثمر غیر مثمر نگوید دو قطبی می شود را گرفتید ...
💡باغ، مرتع، مزرعه| قرآنی، روایی، بومی|🇮🇷
✏️ https://eitaa.com/thagalayn 🙏
هدایت شده از موسسۀ تحقیقات راهبردی تمدن اسلامی - متا
ضرب المثل عاقبت کوه موش زائید.
این ضرب المثل زمانی به کار میرود که شخصی با ادعای بسیار زیاد، کار بسیار مهمی را وعده داده است، ولی ضعیفترین نتیجه را میگیرد.
خبر_ سازمان مالیاتی اعلام کرد :
واحدهای مسکونی خالی برای سال ۱۴۰۰ تعداد ۶۶ هزار واحد بوده و مالیات مربوطه ابلاغ میشود.
🔹سال ۹۹ هنگام تصویب این قانون ادعا میشد که ۲.۵ میلیون خانه خالی وجود دارد و این قانون قیمت مسکن را کاهش میدهد. اما اکنون ۶۶هزار خانه خالی کشف شده و قیمت مسکن هم سر به فلک گذاشته است !!!
🔸طبیعتا انتظار نداریم افرادی مانند آقایان قالیباف، پورابراهیمی، طغیانی و خاندوزی که این قانون را تصویب کردند، اشتباه شان را بپذیرند؛
لیکن از جریان های انقلابی انتظار داریم که بینش تمدنی خود را ارتقا دهند و از این گونه تجارب تلخ درس بگیرند.
🔖کانال موسسه متا
تار عنکبوت 🕷🕸
💚امیرالمؤمنین علی علیه السلام:
«نظفوا بیوتکم من حوك العنکبوت ، فإن ترکه في البیت یورث الفقر.
خانه های خود را از تار عنکبوت پاک کنید، زیرا باقی گذاشتن آن در خانه، فقر میآورد.
📓وسائل الشیعة، ج۵، ص۳۲۲، ح۶۶۷۴
🎑کانال معماری اسلامی«استاد قاسمی»
https://eitaa.com/joinchat/1405747515C94fb9971da
🔹آپارتمان میسازیم و به علما و طلاب میگوییم در این خانهها ساکن شوید؛ طلابی که خود باید مبلّغ فرهنگ عفاف و حجاب باشند و وقتی ظرف زندگیشان ظرف حریمزدا هست چگونه میتوانند فرهنگ عفاف و حجاب را تبلیغ کنند؟! تأکید میکنم ابنیه و البسه دو بال تمدن اسلامی هستند.
🔹قبل از انقلاب بعضی از جامعهشناسان و بعضی از تحلیلگران اقتصادی تحلیل میکنند که یکی از دلایل وقوع انقلاب اسلامی، همین غفلت رژیم پهلوی از مسئله مسکن کلانشهرها بود و بهعنوان یکی از علاقهمندان و مریدان انقلاب اسلامی به متولیان امر هشدار میدهم که در مسئله توسعه مسکن و شهرسازی نباید مسیر اشتباه قبل را دوباره تکرار کرد و تداوم داد و باید مشکل مسکن مردم حل شود که در غیر این صورت تهدیدی جدی برای کشور به حساب خواهد آمد.
🔹چرا در شهر قم بهعنوان بستر انقلاب ما باید نسخههای منقضی شده هفتاد سال قبل غرب را اجرا کنیم و با شعار انقلابیگری، به عمودی سازی و بلندمرتبهسازی دامن زده شود که به شما وعده میدهم و در واقع انذارتان میکنم که باید آماده برداشت میوههای اخلاقی و فرهنگی این نوع شهرسازی باشیم، میوههایی که همین الان هم نتایجش هویدا شده است.
لینک متن کامل مطالب ارائه شده توسط منان رئیسی در نشست جایگاه تمدنی قم:
https://qom.ac.ir/Notifications/Pages/6543.aspx
@baladetayyeb
هدایت شده از باشگاه سوارکاری«استاد قاسمی»
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🐎اولویت ورزش و تفریح 🐎
برای ورزش کودکانتان اولویت اول سوارکاری هست✅🦋
#توبه_تمدنی
#سبک_زندگی_اسلامی
🏞به کانال باشگاه اسب سواری استاد قاسمی بپیوندید.
https://eitaa.com/joinchat/747700513C046632af94
به آن تکه چوب که در معماری سنتی جلوی در ورودی اتاق میگذاشتند میگویند «جناب» به خدمت «جناب» آقای فلانی رسیدن یعنی دقیقاً به پشت این تکه چوب رسیدن. بخشی از آداب شرف یابی یا حضور بوده است. پیشتر معماری ادب میفهمیده.
📸عکس از ابراهیم آذرپور
🎑کانال معماری اسلامی«استاد قاسمی»
https://eitaa.com/joinchat/1405747515C94fb9971da
اینجا آلمان است؟😍
اشتباه کردید‼️
اینجادریاچه نمک قم است😳
گنجینه"طلای سفید "ایران،که متاسفانه برای مصرف خوراکی به اروپا بویژه آلمان صادرمیشودوبرای مردم ایران ممنوع است.
🎑کانال معماری اسلامی«استاد قاسمی»
https://eitaa.com/joinchat/1405747515C94fb9971da
💠دریاچه نمک حوض سلطان قم | بزرگترین آینه طبیعی ایران 💠
https://www.karnaval.ir/hoz-e-soltan-salt-lake-qom
🎑کانال معماری اسلامی«استاد قاسمی»
https://eitaa.com/joinchat/1405747515C94fb9971da
ساخت ۳۰۰ هزار «مسکن در وسع» برای محرومان
🔹تفاهمنامه ساخت ۳۰۰ هزار واحد واحد مسکونی «در وسع» بین بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و ستاد توانمندسازی محلات کم برخوردار امضا شد.
🔹در طرح «مسکن در وسع» برای متقاضیان بسته به هر میزان پولی که بتوانند به عنوان آورده پرداخت کنند، واحد مسکونی ساخته می شود که بسته به مبلغ متراژ، مکان و نوع ساخت متفاوت است
🔹تاکنون حدود ۶۶ هزار نفر در طرح «مسکن در وسع» ثبت نام کردند که با بررسی فرم (ج) ۴۴ هزار نفر واحد شرایط بودند.
🔹زمین ساخت واحدهای مسکن در وسع را بنیاد مسکن تامین میکند.
tn.ai/3008839
@TasnimNew
😳یعنی دولت هیچ کمکی نمیکند و برای فقرا لانه موش خواهد ساخت!
پرداخت وام ۳۵۰ میلیونی مسکن روستایی از هفته آینده
رئیس بنیاد مسکن:
🔹برخلاف گذشته شاهد همکاری خوبی بین وزارت راه و سازمان برنامه و بودجه برای وام ۳۵۰ میلیونی مسکن روستایی بودهایم.
🔹هفته گذشته مراحل اداری تضمین نامه از صندوق ملی مسکن به سازمان برنامه و بودجه و از آنجا به بانک انجام شد. روز ۲۳ آذر نیز آقای منظور تضمین نامه را امضا کرده بود.
🔹توزیع بانکی وام مسکن روسنایی هفته آینده انجام خواهد شد و امسال به ۳۵۰ هزار نفر این وام پرداخت میشود.
tn.ai/3008860
@TasnimNews
👌تنها راه تحمیل قواعد ساختمان سازی غلط، همین وام های کثیف و جهت دار است
هدایت شده از سید عباس ابراهیم پور
50.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
چرا دام ها را از روستا بیرون کرده اند ؟
چرا دام های صنعتی بوی بدی می دهند ؟
چرا مافیای وزارت نهداشت مقصرند ؟
در این قسمت نظام مهندسی و مهندسان مسکن هم نقش دارند
یعنی مافیای بحث مسکن هم مقصرند
✅ کلاس دوم : ساختمان دام
قسمت اول
#کلاس
کلاس اول : خوراک دام 👈https://eitaa.com/Ceyyedabbas/1729
@ceyyedabbas 👈ادامه
⭕️ حق ندارید معماری ایرانی طراحی کنید!
🔺️ عمده مردم ایران خانههای کاشان، اصفهان، یزد و شیراز را به عنوان جاذبههای توریستی دیدهاند. جذابیت و زیبایی معماری اصیل ایرانی از یک حیاط مرکزی و حوض و تراسهایی که با پنجرههای مشبک و شیشه رنگی خودنمایی میکند. فضایی دلچسب که حتی تصور این که در آن فضا با خانواده به گپ و گفت پرداخته و چای میل کنیم مارا به وجد میآورد.
🔺️ اما این تصور جذاب در همان خانههایی که امروزه تبدیل به موزه شدهاند دفن خواهد شد. زیرا مثل اینکه ما حق نداریم از معماری ناب و اصیل ایرانی بهره برده و تجربه دلچسب چنین فضاهایی را در زندگی شخصی خود داشته باشیم و باید صرفا با جاذبههای توریستی دلمان را خوش کنیم.
🔺️ چرا؟ چون قانون میگوید حق ندارید مساکنی با حیاط مرکزی طراحی کنید!!! قانون میگوید ۴۰ درصد از زمین را باید به صورت حیاط شمالی یا جنوبی رها کرده و بلااستفاده بگذاری. مجوز ساخت خانههایی که حیاط مرکزی در طرحشان وجود دارد داده نمیشود. یعنی چه؟ یعنی شهرداری دشمن سرسخت معماری اصیل ایرانی است، یعنی اجازه نداریم مثل گذشته زندگی کنیم، یعنی فضای دلچسب و مطابق فرهنگ و معماری اصیل ایرانی را شهرداری نه تنها قبول ندارد بلکه نمیخواهد اجازه دهد ما قبول داشته باشیم.
🔺️ قانون به غایت احمقانه ۶۰-۴۰ و عدم اجازه ساخت حیاط مرکزی توهینی آشکار به حقوق شهروندی است و باید اصلاحیهای در قانون اعمال شود.
#خیانت_قانونی
هدایت شده از مدرسه تمدنی بینات
✅ محله در ادبیات الگوی پیشرفت اسلامی به چه معناست؟
👌 نگاه محلهای که در شهرداریها رواج پیدا کرده نگاه مطلوبی نمیباشد هرچند که شعار محله محوری در مدیریت شهری را گامی رو به جلو میدانیم،اما عیب اساسی این است که مدیران شهری ما تعریف دقیقی از محله در اختیار ندارند و عمدتاً محلات بر اساس تقسیم بندی فضایی و یا در برخی موارد نقشه ذهنی شهروندان تدقیق و نام گذاری شده است.
از دیدگاه الگوی پیشرفت اسلامی محله سپر حمایت از نهاد خانواده است، محله پشتیبان نیازهای اصلی خانواده های ساکن در خود می باشد.
❌ زیاد بودن هزینههای مدیریت شهر به روش فعلی،نبود افقی با هویت اسلامی برای شوراهای شهرها در مدیریت شهری فعلی و در نتیجه نهادینه شدن سکولاریسم و به چالش کشیده شدن امنیت ملی ضرورتهای ارائه تعریف جدیدی از مدیریت شهری میباشد.
در این دوره بحثی مدیریت شهری به تبیین چهار سرفص می پردازیم :
۱. فلسفه مدیریت شهری از نگاه الگوی پیشرفت اسلامی
۲. تعریف مطلوب مدیریت شهری از نگاه الگوی پیشرفت اسلامی
۳. باز تعریف مدل تامین هرم نیازهای خانوار
۴. اقدامات عملیاتی برای آغاز اجرایی کردن مدیریت شهری از نگاه الگوی پیشرفت اسلامی
#تعریف_محله
#نظریه_مدیریت_شهری_محله_محور
https://eitaa.com/olgou_mashhad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳ مراحل ساخت تنور گلی:
👈 الک کردن خاک.
👈 اضافه کردن موی بز.
👈 استراحت سه روز گل.
👈 چیدن قالبها.
👈 ساخت لبه ضخیم.
👈 ساخت کامل تنور و حتی تعبیه هواکش در یک روز.
👈 رهاسازی به مدت ۱۰ روز در سایه.
✴ چالگذاری تنور:
👈ایجاد چاله.
👈تمهیدات هواکش.
👈آتش تیز پخت کردن اولیهی تنور.
♻️ #تنور، منبع ایجاد گرمای یکنواخت برای فرآوری سایر محصولات است.
🔔 واقعا اُفت داره که ساخت تنور رو افراد مسن توی کلیپ به عهده میگیرن!
پس غیرت نسل جوان کجا رفته؟
هدایت شده از بسلام آمنين
#یادداشت_۱۴۴
۲ دی ۱۴٠۲/سال سوم
از فانتوم های شیخ بها تا گاری های اعزه!
دین را چه به راه، مسکن و شهرسازی؟
چگونه شاخصه های هویت دینی را محقق کنیم؟ این اصلی ترین پرسش تمام ادوار علمای اسلام بوده و به طور کلی شامل دو دیدگاه عمده و کماکان زنده است.
اول: دیدگاهی که معتقد است اعمال صالح، بهبود روابط انسانی و هدایت، #میوه_های_نهایی هستند که باید بر ریشه ها، تنه ها و زیرساختهای متعددی بنا شوند که از خود دین اخذ شده. دین در این نگاه، یک بسته جامع است که پاسخ تمام نیازهای بشری را در بهترین شکل ممکن ارائه داده است.
دوم: دیدگاهی که توجهی بسیار حداقلی به #زیرساختهای_هدایت دارد و معتقد است با تمرکز بر تبلیغ دین، می توان آنرا محقق کرد. معارف دینی در این منظر، صرفا چهارچوب های کلی راه را معین کرده و باقی مسایل زیرساختی مانند اقتصاد و سلامت را به فهم بشری واگذار کرده.
به عنوان مثال در نگاه اول، تمامی کارهایی که متولی آن در دنیای امروز، وزارت راه، مسکن و شهرسازی است، جزء مهم ترین بخش های زیرساختی دین است و نیازمند حضور حداکثری قرآن و روایات اما در نگاه دوم، دین را چه به راه و مسکن و شهرسازی؟!
نتیجه اینکه شخصی مانند شیخ بهایی که از چهره های شاخص علمای تمدنی اسلام است، علاوه بر تبلیغ جایگاه امام، دهها کاروانسرای پیشرفته در مسیر زیارتی حضرت آقا امام رضا علیه السلام هم می سازد. اما نتیجه این نگاه که حوزه را چه به راه و شهرسازی، این شده که در طرحهای تفصیلی آینده شهر مشهد، حرم امام علیه السلام در حاشیه شهر واقع خواهد شد که آثارش از همین الان مشهود است. یعنی دقیقا برخلاف شیخ بها که با درک تفصیلی از اسلام، راهها و امکانات را به محوریت امام پیاده سازی می کرد.
نمونه دیگر از تفاوتهای بروز یافته این دو نوع نگاه، طراحی و جانمایی مسجد در مرکز شهر و محلات و جانمایی بازار، حمام و مدرسه به محوریت آن است. در این باره می توان به کارهای گرانقدر مرحوم شیخ بها، حجه الاسلام شفتی و یا مجموعه علی قلی آقا در اصفهان اشاره کرد. اما در شهرسازی بی معنا، حیران و ضد دین امروز، جایگاه مسجد به عنوان #قلب_شهر_اسلامی در بدترین جای ممکن است. نمونه اش پاساژ بزرگی که دیروز برای نماز به آنجا رفتم. نمازخانه آن پاساژ بزرگ در شهر مشهد، دخمه مانندی در زیرزمین بود، طبقه منفی چهار! اساسا مسجدی که کارکرد خاصی ندارد، جایی بهتر از طبقه منفی چهار و گوشه پارکینگ بازار هم نخواهد یافت.
موضوعات تکمیلی:
زیرساختهای هدایت/ مسجد و اداره جامعه
@besalamen_amenin
☑️ یکی از مراکز مدرسههای علوم دینی که طرح باغ قرآنی را اجرایی نموده است و از هفت حوزه علمیه در محله پردیسان قم میباشد
حوزه علمیه ولی عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) پردیسان در شهر مقدس قم می باشد 💯
✅ این حوزه علمیه می تواند الگویی خوب برای دیگر مراکز علوم دینی باشد که با طرح های باغ قرآنی توانسته مایحتاج مثمر کاری حوزه علمیه و طلاب و اساتید را تامین کند .💯
💐🌸🌺🌹🌷 حجتالاسلام شکوهی مدیر حوزه علمیه ولی عصر پردیسان توانسته با مدیریت بسیار عالی خود با احداث منظر و معماری محوطه قرآنی، و کاشت و پرورش درختان و گل و گیاهان قرآنی، روایی و بومی؛ فضاهای آرامش بخش برای طلاب و اساتید مهیا کنند، و از برکات این کار برای مخارج حوزه علمیه استفاده کند.
و همچنین پرورش مرغ و خروس مرغابی ... و گوسفندان و همچنین اسب را هم به خوبی انجام دهد که طبق گفته ایشان بسیار برکات دارد.
درود بر اینچنین مدیران انقلابی و پر محتوا ...
🌴🌳موسسه ثقلین راه زندگی🌳🌴
https://eitaa.com/thagalayn
هدایت شده از باشگاه سوارکاری«استاد قاسمی»
هفتاد سال پیش همه اسب داشتند و ثروتمندها ماشین؛
الان همه ماشین دارند و ثروتمندها اسب!
خل گیر آوردین مارو؟ 😂
😞به خودتان زحمت فکر کردن ندهید!
🏞به کانال باشگاه اسب سواری استاد قاسمی بپیوندید.
https://eitaa.com/joinchat/747700513C046632af94
هدایت شده از الگوی پیشرفت اسلامی
⚡️ ۹باب فقهی کاربردی برای اداره کشور / قم توان پشتیبانی علمی برای اداره کشور را دارد!
👌با اتکاء تمام به مفاهیم مطرح در ۹ باب فقهی، با ادبیات به اصطلاح کارشناسی توسعه پایدار مواجهه شده ایم. پرسش های دستگاه کارشناسی الگوی پیشرفت، ضمن نقد و تبیین معایب کارشناسی پوزیتویستی؛ یک برنامه کامل برای پیشرفت کشور را ارائه داده است.
👌در ابواب ۹ گانه فقهی حدود ۱۰۰ نظریه فقهی و ۴۰۰ سرفصل فقهی تفصیلی ارایه می شود و در واقع یک تصویر روشن از ایران آینده و خدمات آن در ادبیات فقهی الگوی پیشرفت تئوریزه شده است. (۹ باب فقهی، ۱۰۰ نظریه فقهی و ۴۰۰ سرفصل فقهی)
👌به عنوان مثال: در باب فقه الامام، نظریه پیشگیری ساختاری از بیماری مطرح شده است و در این نظریه سرفصلی تحت عنوان طبیب مشاور قلب و عروق وجود دارد. همچنین به عنوان مثالی دیگر: در باب فقه التزکیه، نظریه مترقی دار واسعه (مقررات فقهی ساختمان) تبیین شده است و در آن سرفصل مهم اصول جانمایی ساختمان تئوریزه شده است.
👌به عنوان مثال سوم: در باب فقه المکاسب، نظریه مشاغل برتر مطرح است و در این نظریه سرفصل کشاورزی طیبات تبیین می گردد. همچنین در باب فقه العبرة، الگوی فقهی روایت میراث فرهنگی تدوین شده است و در این الگوی جدید، سرفصل روایت صحیح و واقعی از تخت جمشید ارائه می شود.
👌به عنوان مثال پنجم: در باب فقه العلم، نظریه آموزش و پرورش آینده پیشنهاد شده و در این نظریه سرفصل معرفی کتب درسی جدید تعبیه گردیده است!
حجتالاسلام علی کشوری (دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی) تبیین فواید طبقه بندی جدید علم- جمعه انتظار ولی عصر - اول دی ۱۴۰۲ - قم
🗞مطلب مرتبط
https://eitaa.com/olgou4/5964
#جمعه_انتظار
#کارشناسی_امید_آفرین_الگوی_پیشرفت
#فقه_نظام
https://eitaa.com/olgou4
▫️تجسم مجدد منظر شهري ايران در يك فرم اِسپيرال و مارپيچ، هوش مصنوعي و فتوشاپ
🎑کانال معماری اسلامی«استاد قاسمی»
https://eitaa.com/joinchat/1405747515C94fb9971da