26.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#آشپزی_اسلامی
کباب زردك اصفهانی🥕🥓
در واقع یک نوع شامی شیرین اصفهانی می باشد که چاشنی آن به دو صورت شیرین و یا ملس تهیه می شود. برای مزه ملس این غذا از سرکه و شیره خرما یا انگور استفاده میشود.
✅خواص:
تقویت بنیه جسمی
کمک به مشکلات ناباروری
تقویت چشم
درمان انواع کمخونی
🥣مواد لازم:
گوشت چرخ شده گوسفندی تازه: ۲۵۰ گرم
زردک متوسط: ۴ عدد
سویق نخود: به مقدار لازم
پیاز کوچک رنده ریز شده: ۱عدد
شیره خرما یا انگور(اختیاری): به مقدار لازم
سرکه انگور طبیعی: به مقدار لازم
آب: یک چهارم لیوان
نمک طبیعی دریا، زردچوبه، زعفران: به مقدار لازم
روغن زیتون یا ارده کنجد یا دنبه: به مقدار لازم
🍱دستور پخت:
🍣¹ ابتدا گوشت چرخ شده را همراه کمی نمک، زردچوبه، پیاز و زردک مخلوط کرده و ورز دهید.
🍣² سویق نخود را قاشق قاشق به مخلوط اضافه کرده و مالش دهید تا مایه کباب سفت شود.
🍣³ از مایه گوشتی به اندازه گردو برداشته و حالت داده و درون روغن ارده کنجد یا دنبه سرخ کنید.
🍣⁴ برای درست کردن شهد کباب، شیره خرما یا انگور را با سرکه و آب مخلوط کرده و روی حرارت گذاشته تا حل شود.
🍣⁵ سپس زعفران را افزوده و شهد را کنار بگذارید.
🍣⁶ بعد از آن کباب های سرخ شده را کف تابه چیده و شهد را روی کباب ها بریزید.
🍣⁷ سپس روی حرارت کم به مدت ۳۰ الی۴۰ دقیقه قرار داده تا شهد به خورد کباب بره.
نوش جان🥰💕
🍲کانال آشپزی اسلامی«استاد قاسمی»
https://eitaa.com/joinchat/1846477351C77ecd13e3c
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#خورشت_کدو_حلوایی
#آشپزی_اسلامی
تا حالا با کدو حلوایی خورشت درست کردی؟‼️
با فسنجونمو نمیزنه🥰
هم خوشمزس هم کم هزینه
کدوحلوایی
مرغ
پیاز
رب انار
🍲کانال آشپزی اسلامی«استاد قاسمی»
https://eitaa.com/joinchat/1846477351C77ecd13e3c
طرز تهیه سرکه خمری توسط امام رضا علیه السلام..👆🏻
#آشپزی_اسلامی
🍲کانال آشپزی اسلامی«استاد قاسمی»
https://eitaa.com/joinchat/1846477351C77ecd13e3c
#آشپزی_اسلامی
🧆باسلوق گردویی به روش بازاری با طعمی بی نظیر
مواد لازم👇🏻
نشاسته ½ لیوان
آب ۱ لیوان
شیره انگور ۲ لیوان
گلاب ¼ لیوان
شکر ½ لیوان
مغز گردو ½ لیوان
روغن کنجد ۱ قاشق غذاخوری
وانیل ½ قاشق مرباخوری
پودر هل ½ قاشق مرباخوری
زعفران دم کرده ۱ قاشق مرباخوری
🍲کانال آشپزی اسلامی«استاد قاسمی»
https://eitaa.com/joinchat/1846477351C77ecd13e3c
آشپزی اسلامی«استاد قاسمی»
#آشپزی_اسلامی 🧆باسلوق گردویی به روش بازاری با طعمی بی نظیر مواد لازم👇🏻 نشاسته ½ لیوان آب
#آشپزی_اسلامی
🧆طرز تهیه باسلوق گردویی به روش بازاری با طعمی بی نظیر😍😋
🍬برای تهیه باسلوق شیره انگور خوشمزه ابتدا درون یک ظرف مناسب نشاسته را به همراه آب اضافه میکنیم،مخلوط میکنیم تا نشاسته در آب حل شود. در ادامه شکر را به همراه شیره انگور اضافه میکنیم
🍬مرحله دوم
حالا مخلوط نشاسته را روی حرارت ملایم قرار میدهیم و به صورت مداوم هم میزنیم تا ته نگیرد.در ادامه زمانی که باسلوق کمی غلظت پیدا کرد، گلاب را به همراه وانیل و پودر هل اضافه میکنیم.
🍬مرحله سوم
باسلوق را هم میزنیم تا مواد با هم ترکیب شوند. زعفران دم کرده را اضافه میکنیم،ومجددا مخلوط میکنیم و اجازه میدهیم باسلوق غلیظ شود، سپس روغن کنجد را اضافه میکنیم
🍬مرحله چهارم
حالا باسلوق را از روی حرارت بر میداریم، سپس روی سطح کار را یک نایلون فریزر قرار میدهیم و سطح نایلون را با مقداری روغن چرب میکنیم. در ادامه مایه باسلوق را درون قیف یکبار مصرف میریزیم
🍬مرحله پنجم
۳ ردیف باسلوق را به صورت نواری نزدیک هم پایپ میکنیم،مغزهای گردو را به ترتیب در کنار هم روی باسلوق میچینیم و مجددا با مایه باسلوق روی گردو را می پوشانیم و به کمک نایلون باسلوق را رول میکنیم
🍬مرحله ششم
پس از اینکه باسلوق ها آماده شدند،آنها را۲ تا ۳ ساعت درون یخچال قرار میدهیم تا خودشان را بگیرند،سپس باسلوق ها را از یخچال خارج میکنیم و به اندازه دلخواه برش میزنیم.
نوش جان😍💕
🍲کانال آشپزی اسلامی«استاد قاسمی»
https://eitaa.com/joinchat/1846477351C77ecd13e3c
🫕سوپ تلبینه
#آشپزی_اسلامی
در روایات اسلامی تأکید شده به مصرف تلبینه بری افراد بیمار، به عبارتی خوب است غذای بیمار تلبینه باشد.
💟 در روایات متعدد آمده زمانی که کسی در خانه پیامبر صلیالله بیمار میشد تلبینه از اجاق پایین نمیآمد. شاید با توجه به این مطلب بتوان گفت که تلبینه را باید گرم مصرف کرد
💟پیامبر خدا صلّیالله:
« تلبینه دل بیمار را آرامش میدهد و اندوه را میبرد.»
💟امام صادق علیهالسلام:
« اگر چیزی وجود داشته باشد که انسان را در برابر مرگ سود میبخشید تلبینه میبخشید»پرسیده شد تلبینه چیست؟ فرمود:«شوربای فراهم آمده با شیر» و این را سه بار تکرار فرمودند
📚الکافی،ج ۶،ص۳۲۱
💟 پیامبر خدا:
برشما باد آن ناخوشایند سودمند:تلبینه. سوگند به آن که جان محمد در دست اوست آن شکم را می شوید چنان که کسی از شما چرک را با آب از صورت خود فرو می شوید
📚کنز العمّال،ج ۱۰،ص۳۷،ح۲۸۲۴۵
💟امام صادق علیهالسلام:
تلبینه غم را از دل غمگین میزداید همچنان که انگشتان عرق را از پیشانی کنار میزنند
📚الکافی،ج۶،ص۳۲۰،ح۲
🫕مواد لازم:
گندم کامل 1 لیوان
جو کامل 1 لیوان
شیر گاو طبیعی جوشیده سرد شده 2 لیوان
آب حدود 6 لیوان (به مقداری که برای پخت گندم و جو کافی باشد)
عسل 1 لیوان
🥣طرز تهیه :
🍮¹ #گندم و #جو را مدتی خیس میکنیم.
بعد هرکدام را جداگانه همراه آب با شعله کم می پزیم تا کاملا نرم شود
🍮²در انتها به گندم و جو پخته شده #شیر را اضافه می کنیم تا مدتی همراه شیر بجوشد.سپس #عسل اضافه میکنیم
وقتی به غلظت مناسب رسیدغذا را سرو کنید
نوش جان🥰💕
🍲کانال آشپزی اسلامی«استاد قاسمی»
https://eitaa.com/joinchat/1846477351C77ecd13e3c
🫕نکته1 : بهتر است تلبینه به صورت گرم میل شود.
🫕 نکته 2: عسل را می توان هنگام پختن غذا و یا هنگام میل کردن اضافه کرد.
🫕 نکته 3 : این غذا شبیه حلیم است با این تفاوت که بهجای گوشت، شیر دارد. شیر و عسل هرکدام درمان عام بیماریها هستند و جو هم اینگونه است. لذا توصیه میکنیم که تلبینه را با جو درست کنند.
🫕نکته ۴ : بهتر است برای پخت تلبینه از گندم و جو دیم استفاده شود.
✅ تلبینه را به صورت سریع تر نیز می توان تهیه کرد اما با اطمینان نمی توان گفت خواص ذکر شده برای تلبینه شامل این روش هم می شود یا خیر :
👈🏻بلغور گندم یا جو یا هردو را با مقداری آب روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا به آرامی و به کامل بپزد، سپس شیر هم به آن اضافه میکنیم تا مدتی هم با شیر بپزد، و در آخر مقداری عسل روی آن میریزیم و استفاده می کنیم.👉🏻
⚠️تذکر :
امروزه گفته می شود عسل نباید حرارت ببیند زیرا خواص آن کم میشود ولی در روایت حرارت دادن عسل ممنوع دانسته نشده بلکه در تعدادی از ترکیب های مهم، عسل حرارت داده می شود. پس هم میتوان عسل را زمان طبخ اضافه کرد و هم بعد از آن.
🍲کانال آشپزی اسلامی«استاد قاسمی»
https://eitaa.com/joinchat/1846477351C77ecd13e3c
🌿🫓 #دلمه_برگ_مو
#آشپزی_اسلامی
دلمه بايد تا آخر طبخ از هم نپاشد و كاملا درسته بماند و مواد داخل آن خارج نشود.👌🏻
✅ براي اين منظور بايد حرارت زير دلمه ملايم باشد و مقدار آبي كه براي پختن آن مصرف مي شود به تدريج از كنار ظرف داخل دلمه ريخته شود و بعد از پخته شدن آب دلمه بايد كاملاً تبخير گردد.
آموزش تهیه دلمه برگ مو در پست بعد😍👇🏻
🍲کانال آشپزی اسلامی«استاد قاسمی»
https://eitaa.com/joinchat/1846477351C77ecd13e3c
🌿🫓طرز تهیه دلمه برگ مو
#آشپزی_اسلامی
مواد لازم:
🔹1- برگ مو نيم كيلو
🔹 2- گوشت چرخ كرده گوسفندی ،نيم كيلو
🔹 3- سبزي دلمه (تره،ریحان،برگ چغندر) نيم كيلو
🔹 4- برنج محلی 150 گرم
🔹 5- پياز سرخ كرده 3 تا چهار قاشق سوپ خوري
🔹 6- آبغوره يك استكان
🔹 7- شکرسرخ 2 قاشق سوپ خوري
🔹 8- روغن زیتون 150 گرم
🔹 9- نمك و فلفل به مقدار كافی
🍶طرز تهیه:
🧇¹ برگ موها را در مقداري آب و نمك قرار ميدهيم و به مدت 2 دقيقه مي جوشانيم وقتي كه برگ موها كمي نرم شد در صافي مي ريزيم تا آب آن برود و سرد شود.
🧇² دو عدد پياز را خرد و با روغن سرخ مي كنيم تا طلائي رنگ شود. بعد گوشت را داخل پياز مي ريزيم و بهم مي زنيم تا كمي سرخ گردد و آب گوشت هم كشيده شود.
🧇³ سپس سبزي را ريز خرده كرده و به آن اضافه مي كنيم. برنج كه قبلاً جوشانده و نيم پز شده است را به مايه اضافه مي كنيم و در آخر آبغوره نمك و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم به مايه اضافه مي كنيم و به هم مي زنيم تا آبش كشيده شود و به روغن بيفتد شکرسرخ را اضافه مي كنيم و مايه را هم مي زنيم.
🧇⁴ دو قاشق روغن در ظرف مناسبي مي ريزيم و دو سه رديف برگ ساده ته ظرف مي چينيم برگ ها را دو عدد دو عدد داخل هم قرار ميدهيم.
بطوريكه شكاف برگها گرفته شود
🧇⁵ بعد كمي از مايه دلمه را وسط برگ مي ريزيم و اطراف برگ را روي هم مي گذاريم و دلمه را محكم مي پيچيم
⚠️البته بايد دقت كرد كه دلمه ها كوچك و ظريف پيچيده شوند.
دلمه ها را نزديك هم يعني بدون فاصله در ظرف روي برگها مي چينيم و دو سه تا قاشق روغن زیتون روي آن ميدهيم و يك ليوان آب داخل ظرف دلمه مي ريزيم
✅مي توانيم بشقابي كوچكتر از دهانه ظرف را وارونه روي دلمه قرار دهيم و روي حرارت ملايم قرار مي دهيم تا دلمه بپزد.
دلمه برگ مو را ميتوان بدون شکر سرخ هم تهيه نمود.👌
نوش جان🥰💕
🍲کانال آشپزی اسلامی«استاد قاسمی»
https://eitaa.com/joinchat/1846477351C77ecd13e3c
#کباب_برگ
#آشپزی_اسلامی
مواد لازم:
گوشت راسته گوسفند پاک کرده یک کیلو و نیم
روغن زیتون یک استکان
فلفل به مقدار کم
پیاز دو سه عدد
🍱دستور پخت:
¹ کباب برگ را میتوانیم به هر اندازه که میل داریم پهن کنیم به این ترتیب که راسته را روی تخته میگذاریم به اندازه ای که میل داریم پهنای کباب بشود یک قطعه جدا میکنیم بطور مثال پهنا چهار انگشت و آن قطعه را پهلوی قطعات دیگر گوشت می گذاریم قطعات دیگر را برش میزنیم
( بااین کار پهنای تمام گوشتها به یک اندازه میشود )
²بعد گوشت را به قطر نیم سانتیمتر ورقه ورقه میکنیم و کنار میگذاریم
پیاز را نرم رنده میکنیم و روغن زیتون و فلفل را با پیاز رنده شده مخلوط میکنیم و گوشت را در این مایه میخوابانیم و اجازه میدهیم چند ساعتی بماند
³بعد از 24 ساعت گوشت ها را به سیخ کشیده و کمی روی آن را با کارد می کوبیم و روی حرارت ملایم کباب میکنیم و گاهی سیخهای کباب را بر میگردانیم
⁴ توجه کنید کباب نباید خشک باشد و کمی آبدار بودن کباب مزه ی خاصی به آن خواهد داد
⁵ کبابها را پس از حرارت دیدن و آماده شدن در دیس چیده و به آنها کمی نمک میپاشیم و کمی کره روی آن گذاشته و اطراف آنرا با پیاز خلال شده تزئین میکنیم
کباب برگ جزو انواع کباب میباشد
✅زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 6 ساعت و زمان پخت و انتظار آن در حدود 30 دقیقه میباشد
نوش جان🥰💕
🖇رسول خدا صلیالله
کسی که چهل روز گوشت بخورد به قساوت قلب مبتلا میشود
📚بحارالانوار،ج59ص294
🍲کانال آشپزی اسلامی«استاد قاسمی»
https://eitaa.com/joinchat/1846477351C77ecd13e3c
هدایت شده از «ازدواج»،«خانواده»و«جمعیت»
😍💚توصیه به دست پخت خوب برای زنان در کلام امام صادق صلوات الله علیه
قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ صلوات الله علیه: خَيْرُ نِسَائِكُمُ الطَّيِّبَةُ الرِّيحِ الطَّيِّبَةُ الطَّبِيخِ الَّتِي إِذَا أَنْفَقَتْ أَنْفَقَتْ بِمَعْرُوفٍ وَ إِذَا أَمْسَكَتْ أَمْسَكَتْ بِمَعْرُوفٍ فَتِلْكَ عَامِلٌ مِنْ عُمَّالِ اللَّهِ وَ عَامِلُ اللَّهِ لَا يَخِيبُ وَ لَا يَنْدَمُ.
🖇امام صادق سلام الله علیه:
بهترين زنان شما زني است كه داراي بويي خوش و دست پختي خوب باشد. هنگامي كه خرج مي كند، به جا خرج كند، و هنگامي كه خرج نمي كند به جا از خرج كردن خودداري ورزد. چنين زني كارگزاري از كارگزاران خداست و كارگزار خدا نه نااميد مي شود و نه پشيمان.
📚الكافی ج5، ص: 325
کانالی متفاوت در موضوعات:
💕«ازدواج» ، «خانواده» و «جمعیت»
″تحت نظر استاد قاسمی″
https://eitaa.com/joinchat/1284047165Ca74c9aa859
🥨 #شیرینی_قرابیه🥨
#آشپزی_اسلامی
مواد لازم:
🔹بادام پوست گرفته خام ۱۵۰ گرم
🔸شکر سرخ ۲۰۰ گرم
🔹سفیده تخم مرغ محلی ۳عدد
🔸مخلوط مغز پسته و بادام
🥣طرز تهیه:
🥧بادام را به صورت پودر درآوردید و همراه با شکر و سفیدهٔ تخم مرغ دو بار، با دنده ریز چرخ گوشت چرخ کنید.
🥧اگر خمیر سفت بود، کمی سفیدهٔ تخم مرغ به آن اضافه کنید.خمیر را ورز دهید تا سفید رنگ شود.
🥧سپس داخل قیف پارچهای با سر ماسورهٔ ساده بریزید.
🥧داخل سینی فر، کاغذ روغنی گذاشته و خمیر را توسط قیف به شکل دایره، با فاصله روی سینی بریزید.
🥧سپس روی آنها پسته و بادام بریزید.شیرینیها را در طبقه وسط فری که از قبل با حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت گرم شده، به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه قرار دهید تا روی آنها طلایی شود.
🥧بعد از سرد شدن، شیرینیها از کاغذ روغنی جدا کنید.این شیرینیها در مجاورت هوا زود خشک میشوند، لذا آنها را در ظرف دردار یا کیسهٔ نایلونی دربستهای نگه دارید.
نوش جان🥰💕
🍲کانال آشپزی اسلامی«استاد قاسمی»
https://eitaa.com/joinchat/1846477351C77ecd13e3c
لیست آموزش #مربا های موجود در آشپزخانه آشپزی🍓🫐
«استاد قاسمی»
درحال بروزرسانی..✅
لیست آموزش #شیرینیجات و #کیك های موجود در آشپزخانه آشپزی اسلامی🍰🍪
«استاد قاسمی»
درحال بروزرسانی..✅
لیست آموزش #نوشیدنی های موجود در آشپزخانه آشپزی اسلامی🧋🧃
«استاد قاسمی»
درحال بروزرسانی..✅
لیست آموزش #نان های موجود در آشپزخانه آشپزی اسلامی🥖🍞
«استاد قاسمی»
درحال بروزرسانی..✅
.
🥘 ظروف مناسب آشپزی
🥘 #ظروف_سنگی:
💥امام رضا (ع) برای برکت ظرف سنگی دعامیکند.
✅از بهترین ظروف است،باغذا تبادل دارد.🍵
✅در ظروف سنگی فقط غذای آبکی باید پخت برنج نباید پخت .
✅ظروف سنگی باید قبل از استفاده آبندی شود داخل و بیرون ظرف با دنبه یا روغن دنبه چرب شود ۳روز جلوی آفتاب بماند سیاه می شود بعد داخل آن آب جوش ریخته روی شعله ملایم ۳_۴ ساعت قل بخورد .
✅اگرظرف سنگی ترک برداشت به قسمت ترک از بیرون ظرف ساروج میزنیم .
✅ #ساروج :آهک + سفیده تخم مرغ
🥘 #ظروف_شیشهای:
✅بعدازسنگی بهترین ظرف است ولی باغذاتبادلی ندارد.
🥘 #ظروف_برنجی: ترکیبی از روی+مس+ قلع
🥘 #ظروف_چدن: نباید آهن خالص باشد.
🥘 #ظروف_روی:
بسیارمفیداست برای رشدبچه ها ودفع فلزات سمی ولی این ظروف پیدانمی شود.
🥘 #ظروف_سفالی_چینی_سرامیکی:
ظروف بدی نیست ولی تبادلی با غذا ندارد.🍾🍲
🥘 #ظروف_مسی:
بعداز همه این ظرف هاکه گفته شددرردیف آخراست وبایدحتماقلع اندودبشود.
❌در برخی موارد ظروف مسی را با سرب سفید میکنند که برای اعصاب مضر است .
❌ظروف مسی فقط ظرف پخت و پز است وظرف نگهداری غذا نیست .
❌مواد ترش وخیلی چرب هم نباید داخل آن پخته شود( بدن ما زیاد به مس احتیاج ندارد)🥃
❌❌ظروف بد ونامناسب :
🍳 #ظروف_آلومینیوم:
ظرف هایی که به اسم چدن وروی فروخته می شوند جنسشان آلومینیوم است این ظروف سودا زا،باعث یبوست،کم خونی،زخممعده وکولیت روده می شود.
🍳 #ظروف_استیل:
ترکیبی ازسرب+آهن+کروم+نیکل+تیتانیوم است.
استیل نه به عنوان ظرف ونه به عنوان زینت استفاده نشود.
🍳 #ظروف_لعابی:
برخی ازفلزات سنگین مثل سرب وآرسنیک رادارد .
🍳 #ظروف_تفلون:
ازهمه بدتراست سرطان زا است،مشکلات گوارشی ،یبوست حتی ساکنان اطراف کارخانه های این ظروف دچار بیماری میشوند.🏭
🍳 #ظروف_پلاستیکی:
غذا را سودا زا می کند عامل سرطان،مشکلات گوارشی واعصاب، حتی نان و آب را هم در ظروف پلاستیکی قرار ندهیم.🍼🍶
🍳 #ظروف_ملامین: مضر است.
#شکلات_صبحانه
#آشپزی_اسلامی
💟امام باقر علیه السلام:
خطاب به زراره: ای زراره !دریغ از تو !چه قدر مردم از ارزش #شکر_طبرزد بیخبرند، در حالی که برای ۷۰ بیماری سودمند است و #بلغم را کاملا فرو میخورد و ریشه کن میسازد.
📚طب الائمه ابن بسطام ص ۶۷
🥣مواد لازم:
▫️کره محلی ۱/۵ قاشق سوپ خوری،
▫️پودر هسته خرما (قهوۀ اصیل ایرانی) نصف لیوان
▫️شیر محلی دو لیوان
▫️شکر قهوهای نصف لیوان
🌰🍫روش تهیه:
🍩¹ ظرف نسبتا بزرگی را بردارید و پودر هسته خرما و شکر را با هم مخلوط کنید به طوری که هیچ گلولهایی باقی نمانده باشد
🍩² سپس شیر را به مواد اضافه کنید و روی شعلۀ ملایم قرار دهید و مواد را هم بزنید. باید حدودا ۴۵ دقیقه مواد روی شعله ملایم باشد و مرتب هم بزنید تا به غلظت کافی برسد
🍩³در آخر کرۀ محلی را به مواد اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا غلظت به حد کافی برسد. سپس اجازه دهید که شکلات سرد شود و نوش جان کنید..🥰💕
✅خواص:
🔻بسیار مقوی
🔻تقویت قلب
🔻تقویت کننده مغز
🔻استحکام بخش استخوان ها
🔻چاق کننده (چاقی مفید )
🔻افزایش دهنده نیروی جنسی
🔻برطرف کننده فراموشی و وسواس
🌱 نکته:
مصرف این شکلات با نان یک غذای کامل محسوب می شود.
❌ طبع کاکائو سرد و خشک است و موجب #غلظت_خون و #غلبه_سودا و بروز بیماری های چون مشکلات و #سکته_قلبی،کاهش #رشد کودکان،مشکلات سخت #کبدی ،#دیابت،#کیسه_صفرا ،مشکلات #عصبی ،#استرس و... میشود.
🍲کانال آشپزی اسلامی«استاد قاسمی»
https://eitaa.com/joinchat/1846477351C77ecd13e3c
#آداب و #اصول_تغذیه در روایات ¹
🌱🥘غذای مورد علاقه پیامبر صلیالله علیه و ائمه علیهم السلام
«قسمت اول» در پست بعدی👇🏻
🍲کانال آشپزی اسلامی«استاد قاسمی»
https://eitaa.com/joinchat/1846477351C77ecd13e3c
آشپزی اسلامی«استاد قاسمی»
#آداب و #اصول_تغذیه در روایات ¹ 🌱🥘غذای مورد علاقه پیامبر صلیالله علیه و ائمه علیهم السلام «قسمت
🌱🥘غذای مورد علاقه پیامبر صلیالله و اهل بیت علیهم السلام
راوی گفت من حج به جا آوردم و جمعی از دوستان با ما همراهی می کردند. وارد مدینه شدم. یک مکانی را برای ما آماده کردند و ما آنجا فرود آمدیم.
امام کاظم علیه در سوار بر یک مرکب مشکی بودند و با دوستان و اصحابشان بر ما وارد شدند. حضرت سفارش فرموده بودند که غذایی برای دوستان تهیه کنند.
بین دو تا نخل امام فرود آمدند و پیاده شدند. تشتی آوردند و جلوی ما گرفتند. امام اول دست خودشان را شستند و از سمت راست خودشان شروع کردند تا آخرین نفر هم شستند و بعد سمت چپ هم شروع کردند و تا آخرین نفر هم دستشان را شستند.
💟غذا را آوردند و جلوی آنها گذاشتند. امام غذایشان را با #نمك آغاز کردند و فرمودند:
نام خدا را بر زبان بیاورید و غذا را شروع کنید و حضرت مقداری #سرکه هم خوردند.
یك #کتف_بریان_شده آوردند بعد فرمودند: این غذایی بود که پیامبر اسلام صلی الله دوست میداشت.🍗🌱
💟وقتی وارد منزل بعدی می شوند امام سفارش میدهند که #روغن_زیتون_و_سرکه بیاورند. امام کاظم فرمودند: به نام خدا بگویید و غذا را بخورید. این غذایی بود که فاطمه زهرا سلامالله دوست میداشتند.🍾🌱
💟وقتی وارد منزل بعدی شدند حضرت سفارش می دهند که غذای #سكباج (غذایی است که با سرکه و زعفران و گوشت درست میشود) بیاورند. امام کاظم فرمودند: به نام خدا بگویید و غذا را بخورید. این غذایی بود که امیرالمومنین علیه السلام دوست میداشتند.🥩🍾🌱
💟وارد منزل بعدی که شدند، حضرت سفارش دادند که #گوشت_بریان_شدهای که داخل آن #بادمجان بود تهیه کنند. امام کاظم فرمودند: به نام خدا بگویید و غذا را بخورید. این غذا را امام حسن مجتبی علیه السلام خیلی دوست میداشتند. 🍆🥓🌱
💟در منزل بعدی امام سفارش می دهند که برای دوستان #شیر_ترش (ماست یا دوغ ترش) که داخل آن نان تليت شده باشد بیاورند. امام کاظم فرمودند: به نام خدا بگویید و غذا را بخورید. این غذا را امام حسین علیه السلام دوست میداشتند. 🍶🌱
💟وارد منزل بعدی که شدند، امام کاظم سفارش میدهند که #دنده_های_گوسفند به صورت آبگوشتی تهیه شود. امام کاظم علیه السلام فرمودند: به نام خدا بگویید و غذا را بخورید. این غذا را امام سجاد دوست میداشتند. 🍖🌱
💟در منزل بعدی امام سفارش میدهند که #نان_و_پنیر_و_زیره بیاورند. بعد فرمودند: به نام خدا بگویید و غذا را بخورید. این غذایی بود که امام باقر علیه السلام دوست میداشتند.🥖🧀🌱
💟در منزل بعدی امام سفارش میدهند که #نیمرو بیاورند، ظرفی که داخل آن تخم مرغ برشته شده بود آوردند. بعد فرمودند: به نام خدا بگویید و غذا را بخورید. این غذایی بود که امام جعفر صادق علیهالسلام دوست میداشتند. 🍳🌱
💟وارد منزل بعدی که میشوند ، امام سفارش میدهند که #حلوا تهیه کنند. بعد فرمودند: به نام خدا بگویید و غذا را بخورید چرا که حلوا غذایی است که من دوست دارم. 🥮🌱
💟بعد از آن سفره را جمع کردند و یک نفر شروع کرد به جمع کردن خرده های نان که از سفره باقی مانده بود و فوت کردن و خوردن آنها. امام فرمودند:
این ادب مربوط به خانه هاست و در این مکان این غذا، غذای پرندگان است . سپس خلال دندان آوردند. فرمودند: از #آداب_خلال این است که زبان را بعد از غذا در دهان بچرخانید و آنچه را از غذا جمع شد بخورید و آنچه را به زبان نیامده و بین دندان ها باقی مانده است با خلال جدا کنید و بیرون بریزید. دوباره تشت و آب آوردند و این بار از سمت چپ شروع کردند و دست همه را تا آخر شستند.
📚 وسائل الشيعة،ج25،ص34
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت)،ج63،ص421
📚 مکارم الأخلاق،ج۱،ص۱۴۴
🍲کانال آشپزی اسلامی«استاد قاسمی»
https://eitaa.com/joinchat/1846477351C77ecd13e3c
🥧 #نان_خرمایی🥧
مواد لازم :
مغز گردو ۱۵۰ گرم
تخم مرغ(زرده)برای تزیین
خرما ۳۰۰ گرم
گلاب ۵ ق غ
ماست محلی ۲ ق غ
کره محلی گاوی ۲۲۰ گرم
آرد گندم کامل ۳ لیوان
💫طرز تهیه :
1⃣ کره را روی حرارت بخار قرار دهید تا آب شود، ماست را به کره آب شده اضافه نمایید ، پس از مخلوط شدن مواد آرد را اضافه کنید و 3 دقیقه ورز دهید
2⃣ خمیر را داخل نایلون فریزر بگذارید و به مدت 2 ساعت کناری قرار دهید ؛ در این مدت خرماها را بشویید و پوست و هسته خرما را جدا کنید سپس بهمراه مغز گردو و گلاب مخلوط و چرخ کنید
3⃣ پس از 2 ساعت که خمیر آماده شد تکه هایی از خمیر بردارید و کف دست تان پهن کنید سپس داخل آن مقداری از خرمای چرخ شده بگذارید و از اطراف جمع کنید
4⃣داخل سینی فر بچینید و روی آنها را با زرده تخم مرغ بمالید سپس سینی را داخل فری که از قبل با دمای 180 درجه سانتیگراد روشن کرده اید و گرم شده است به مدت 15 – 20 دقیقه قرار دهید تا روی نان خرمایی ها طلایی شود.
5⃣ پس از آماده شدن نان خرمایی باید صبر کنید تا خوب سرد شوند سپس داخل ظرف قرار دهید ، این شیرینی ها بسیار ترد و شکننده میباشند و باید در زمان انتقال به ظرف خوب سرد شده باشند.
6⃣ در صورت تمایل میتوانید پیش از قرار دادن نان خرمایی ها در فر یک گردو برای زیبایی بیشتر روی نان خرمایی ها قرار دهید و یا زرده تخم مرغ را با مقداری زعفران دم کرده مخلوط کنید و روی نان خرمایی ها بزنید تا رنگ طلایی تری داشته باشید.
نوش جان🥰💕
🍲کانال آشپزی اسلامی«استاد قاسمی»
https://eitaa.com/joinchat/1846477351C77ecd13e3c
#دمی_زردك🥕
#آشپزی_اسلامی
مواد لازم
▫️برنج 3 پیمانه
▫️پیاز بزرگ 1 عدد
▫️باقلا زرد 2 پیمانه
▫️زردك دو عدد خرد شده
▫️نمک دریا یا سنگ نمک
▫️زردچوبه به مقدار لازم
▫️روغن زیتون 1 ق غذاخوری
🍚 مراحل پخت
ابتدا روغن را در قابلمه روی حرارت ملایم داغ کنید و پیاز را در آن تفت دهید تا طلایی شود.
زردچوبه را اضافه کرده و یک تفت بدهید،سپس باقلا را با ۶ پیمانه آب و کمی نمك دریا روی پیاز بریزید و زردك خرد شده را اضافه نمایید سپس حرارت را بالا نگه دارید تا آب به جوش آید.
بعد حرارت را کم کنید و در قابلمه را ببندید.حدود ۲۰ دقیقه فرصت دهید تا باقلا نیم پز شود.
برنج را روی باقلا بریزید و حرارت را زیاد کنید تا آب قابلمه به جوش آید.سپس حرارت را کم کنید تا حدی که اب قابلمه از جوش نیفتد.پس از آنکه آب تقریبا همسطح برنج شد، برنج را با کفگیر یک دور زیر و رو کنید تا با باقلا یکنواخت شود.
برنج را دم کنید، حرارت را ملایم کرده و در قابلمه را ببندید.پس از ۴۰-۳۵ دقیقه دمپختک آماده است، آن را در ظرف سرو کشیده و میل کنید
نوش جان😍💕
🍲کانال آشپزی اسلامی«استاد قاسمی»
https://eitaa.com/joinchat/1846477351C77ecd13e3c