🔶 جور دیگر باید دید
.
▪️ در کودکی همیشه فکر میکردم شبها کسی زیر تختم پنهان شده است.
نزد روانپزشک رفتم و مشکلم را گفتم
روانپزشک گفت: فقط یک سال هفتهای سه روز جلسه ای 50 دلار بده و بیا تا درمانت کنم
از آنجایی که این پول را نداشتم که بپردازم بیخیال شدم و نرفتم.
شش ماه بعد آن پزشک را در جايي دیدم پرسید: چرا نیومدی؟
گفتم: خُب ، جلسهای پنجاه دلار، برای یک سال خیلی زیاد بود. یه نجّار منو مجانی معالجه کرد. خوشحالم که اون پول رو پسانداز کردم و یه وانت نو خریدم
پزشک گفت: عجب! میتونم بپرسم اون نجّار چطور تو رو معالجه کرد؟
گفتم: به من گفت اگه پایههای تختخواب را ببُرم، دیگه هیچکس نمیتونه زیر تختت قایم بشه!
سخت ترین و گرانترین راه حل الزاما بهترین راه حل نیست.
برای هر تصمیم گیری شتاب نکنیم.
محدودیتها همیشه بد نیست گاهی باعث خلاقیتهای ارزنده ای میشود.
چشمها را باید شست جور دیگر باید دید.
.
#اعتقادی
💠 @Jaraian
پاسخ التماس برای مذاکره، اگر تحریم شديدتر نباشد، عین حماقت ترامپ است...
اگر پاسخ این التماس، تحریم جدید و شديدتر باشد، اثبات حماقت التماس کنندگان است...
💠@Jaraian
هدایت شده از جَرَیٰانْ| امیرحسیناسفندیاری
🔶 اقتصاد بدهی
.
▪️شاید زیاد شنیده باشید در آمریکا مردم هرچیزی که بخواهند را بدون پول خریداری میکنند فقط با کردیت کارت ، در واقع پول قرض میگیرند و اقساط پرداخت میکنند.
چیزی که امروز دیگر برای ما عجیب نیست بلکه به خاطر وجود شهر فلان سرای فلان پای اقتصاد بدهی به سبک زندگی انسان ایرانی نیز باز شده است.
اقتصاد بدهی گونهای از اقتصاد است که همواره انسان را در بدهی غرق میکند به صورتی که فرصتی برای تنفس ندارد
بسیار مشاهده کردید ایرانی هایی که به غرب میروند و بعد از چند سال هنوز اطراف منزل خود را هم به درستی ندیدند زیرا بدهی فرصت استراحت و تفریح هم به آن ها نمیدهد بلکه انسان ها را روی یک تردمیل قرار میدهد و دائم سرعت تردمیل را زیاد میکند تا این انسانِ همواره بدهکار یک لحظه طعم آسایش را حس نکند نام این تردمیل محرک سبک زندگی در غرب است که حرص و طمع نام دارد.
افلاطون در کتاب جمهور از جامعهای ایدهآل سخن میگوید که در آن حرص و طمع (Pleonexia) بزرگترین تهدید برای عدالت است. اقتصاد بدهی با تحریک همین طمع، انسانها را به مصرفِ هرچه بیشتر سوق میدهد، حتی اگر نیاز واقعی به آن کالا نداشته باشند ، سال قبل در یکی از کرسی های هفتگی مون به این موضوع اشاره کردم که سبک زندگی غربی رویا فروشی است حتی اون سبک زندگی را سرمایه داران غربی تجربه نمیکنند بلکه تصور میکنند که این چنین زندگی میکنند.
▪️اقتصاد بدهی موجب مصرف گرایی میشود در واقع حلقه وصل سیستم سرمایه داری و عضو جدایی ناپذیر سبک زندگی غربی است که امروز در ایران در حال رواج است و انسان بدهکار را تحت سلطه خود قرار میدهد.
سلطه یا در اصطلاح بهتر کنترل هدف نظم نوین جهانی است و شما به خوبی میتوانید این هدف را در تمام سیاست ها و ساختارهای غربی ببینید.
در یادداشت چیمریکا به یکی بودن چین و آمریکا و اهداف واحد شون اشاره کردیم اکنون برای درک بهتر این ساختار به شما سیستم اعتبار اجتماعی چین را معرفی میکنم(social credit system) در این سیستم انسان ها امتیاز بندی میشوند تا در راستای اهداف نظم نوین جهانی قدم بردارند و این سیستم به خوبی در چین عمل کرده البته بر اساس سنت ، فرهنگ و جغرافیای سیاسی(ژئوکالچر) چین این امر بعید به نظر نمیرسید.
انسان بدهکار بسیار راحت سلطه را میپذیرد و در نظم قرار میگیرد او دیگر به فکر برهم زدن ساختار نیست بلکه خود عضوی از ساختار است.
مائوریتزیو لاتزاراتو در کتاب انسان بدهکار این مفهوم را بهمثابه سلطهی نامرئی توصیف میکند ؛ سیستمی که انسانها را نه با زور، بلکه با تبدیل آرزوها به نیازهای کاذب به بردگان داوطلبانهی سرمایه داری تبدیل میکند.
سرمایه داری با حفظ احترام به فرهنگ یک کشور آرام آرام از انسان های آزاده ، سربازان وفادار به سیستم تولید میکند این حرف خیلی عمیق است سال ها مطالعه کردم که به این نکته رسیدم از دل این سخن چیزی بیرون میاد به نام حجاب استایل!
شعار این فروشگاه های زنجیرهای یک چیز است
زگهواره تا گور اقساط بده
▪️ارسطو همواره در نوشته های خود تاکید میکرد که اقتصاد باید راهی برای کسب فضیلت باشد نه حرص
اما امروز فضیلت منفعتی برای نظام منفعت طلب غرب ندارد.
مصرف گرایی بزرگترین ضربه به تاریخ هستی بوده است و این فقط از سبک زندگی غربی و رواج آن ممکن بود. در سبک زندگی اسلامی قناعت بزرگترین سلاح در برابر این آفت است.
✍ امیرحسین اسفندیاری
متن ارجاع برای تکمیل
متن ارجاع برای تکمیل
.
💠@Jaraian
با ما در جریان باشید.
توصیه میکنم با توجه به شرایط کنونی کشور این متن رو دوباره بخونید
جَرَیٰانْ| امیرحسیناسفندیاری
محفل اندیشه ۱ : آشوب از آرژانتین تا تهران در قسمت اول پادکست محفل اندیشه به یک خطر بزرگ پرداختیم و
همچنین این پادپخش رو اصلا از دست ندهید
🔶 اقتصاد بدهی ۲
.
▪️ در یادداشتهای پیشین به بررسی اقتصاد بدهی، سیستمهای اقتصادی و انواع پیشرفت در اقتصاد پرداختیم. وقتی از تمدن سخن میگوییم منظور اجزایی با کارکردهای مختلف است که به یک هدف واحد اعتقاد دارند و به طور جداییناپذیر برای شکلدهی به تمدن، در کنار هم قرار میگیرند. در تمدن لیبرالیسم نیز این اجزا به هم پیوسته و وابسته هستند. نظام لیبرال بر پنج پایه استوار است که عبارتند از: رسانه انبوه ، تولید انبوه ، مصرف انبوه ، توزیع انبوه و تأمین مالی انبوه ؛ هر یک از این ارکان در صورت اختلال میتواند کارکرد کل نظام لیبرالی را مختل کند. به عنوان مثال اگر بانکها تأمین مالی را از طریق وام انجام ندهند یا رسانهها تبلیغات را متوقف کنند یا فروشگاههای زنجیرهای توزیع را متوقف کنند یا کارخانجات بزرگ تولید نکنند و یا مردم مصرف نکنند این چرخه آسیب خواهد دید.
این عناصر، اجزای اساسی سیستم سرمایهداری در تمدن غربی را تشکیل میدهند. در این نظام دسترسی به وام برای ادامه حیات ضروری است در حالی که در تمدن اسلامی وام مفهومی بیگانه به شمار میرود. در تمدن غربی تمرکز بر دنیای مادی و استفاده حداکثری از فرصتهای زندگی ، یک اصل است. رسانهها نیز با برجسته کردن عقبماندگیها افراد را به سمت «تردمیل اقتصاد بدهی» سوق میدهند. اقتصاد بدهی بدون تأمین مالی انبوه توسط وام بانکی کارایی ندارد. وام در واقع پاداشی برای مصرف بیشتر و کسب سود بیشتر است.
▪️در آیه ۲۷۵ سوره بقره آمده است: «الذین یاکلون الربا لا یقومون الا...» کسانی که ربا میخورند، برنمیخیزند مگر مانند کسی که شیطان او را آشفته کرده است. این آیه نشان میدهد که ربا نه تنها یک گناه اقتصادی، بلکه یک بیماری روحی و اجتماعی است که جامعه را از درون متلاشی میکند.
▪️در تمدن اسلامی به جای وام ربوی سیستم قرضالحسنه جایگزین شده است. قرضالحسنه نه تنها سودی برای وامدهنده ندارد بلکه گاهی بخشی از اصل مبلغ نیز بخشیده میشود. این سیستم بر پایه اخلاق و همبستگی اجتماعی استوار است و هدف آن کاهش فقر و افزایش عدالت اقتصادی است.
اقتصاد بدهی، نه تنها به امروز، بلکه به آینده انسان نیز لطمه میزند. وام ابزاری برای تحریک سریع حرص و طمع است. آمارها نشان میدهد که بیش از ۸۰ درصد از وامهای بانکی، توسط ۱۶ درصد از جمعیت دریافت میشود. این ساختار معیوب شکاف طبقاتی را عمیقتر میکند و فاصله بین فقیر و غنی را افزایش میدهد. این چرخه با سرعت بخشیدن به حرص و طمع باعث میشود انسانها بیش از پیش آینده خود را فدای مصرف بیشتر کنند. از دیدگاه فرانسیس فوکو، این سیستم میتواند به عنوان یک ابزار قدرتی در دست سیستمهای سرمایهداری عمل کند که افراد را تحت فشار قرار میدهد و آزادیهایشان را محدود میکند. ساموئل هانتینگتون در کتاب برخورد تمدنها به این نکته اشاره کرده است که تمدنهای مختلف دارای سیستمهای اقتصادی و ارزشی متفاوتی هستند. در تمدن اسلامی مفهوم وام و بدهی با اصول اخلاقی و دینی تعارض دارد در حالی که در تمدن غربی این مفهوم به عنوان یک ابزار توسعه اقتصادی پذیرفته شده است.
این فقط یک اقتصاد نیست ، یک سبک زندگی است و تاثیر اجتماعی و فرهنگی آن مقدم بر تاثیر اقتصادی آن است.
✍ امیرحسین اسفندیاری
.
💠@Jaraian
با ما در جریان باشید.
جَرَیٰانْ| امیرحسیناسفندیاری
🔶 اقتصاد بدهی . ▪️شاید زیاد شنیده باشید در آمریکا مردم هرچیزی که بخواهند را بدون پول خریداری میکنند
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اقتصاد بدهی یک سبک زندگی است
اینجا ما در مورد تمدن و سبک زندگی سخن میگوییم
سبک زندگی عزت مدارانه یا سبک زندگی ذلت مدارانه
باور کنید اگر همین یک حرف را برای مردم خوب تبیین میکردیم امروز دیگر هیچکس دم از فرنگ و وضعیت معیشتی خراب نمیزد و دنبال آشوب در کشور نبود.
💠@Jaraian
هدایت شده از |محفل اندیشه|
6.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بیهویتی محض!
در زبان که مشخصه
در محتوا حالا چی داره میگه؟!!!
همه حرفش این بود که از شرکت اصلی میان به ما میگن چه کار کنیم و ما همون کار رو می کنیم
بی نوا حکیم فردوسی
درد است از تازه به دوران رسیده هایی که فکر میکنند با چند لغت خارجی با کلاس و اندیشمند میشوند
تمدن وقتی شکل خواهد گرفت که تمام اجزا تمدنی یک کشور در جای خود قرار بگیرد
#۱۲۱
جَرَیٰانْ| امیرحسیناسفندیاری
بیهویتی محض! در زبان که مشخصه در محتوا حالا چی داره میگه؟!!! همه حرفش این بود که از شرکت اصلی میان
در کانال خصوصیم بیشتر در مورد تمدن صحبت میکنم
تمدنی که تازه به دوران رسیده ها چیزی از آن باقی نخواهند گذاشت
رفقا بزارید کنار اصطلاحات غربی و بیگانه رو
کم زحمت نکشیدند اساتید ادبیات برای زبان این مرز و بوم
یعنی چی وایبش خوبه؟
کلمه فارسی کم داریم؟
کیوته دیگه چیه؟
یک مقدار غیرت و تعصب روی زبان ملی داشته باشید.
ما صادر کننده لغات و کلمات به دنیا بودیم امروز به کجا رسیدیم
خارجی صحبت کردن با کلاس بودن نیست
دقیقا بی فرهنگی و بی هویتی است
نگران تمدن ایران باشیم.
جَرَیٰانْ| امیرحسیناسفندیاری
🔶 اقتصاد بدهی ۲ . ▪️ در یادداشتهای پیشین به بررسی اقتصاد بدهی، سیستمهای اقتصادی و انواع پیشرفت در
یکی از اساتید اقتصاد دانشگاه پس از مطالعه این مطلب فرمودند
حاصل ۱۸ سال تحصیل من در رشته اقتصاد در این متن به نگارش درآمده متاسفانه سال طلایی های عمرم را فدای خواندن این علم بیهوده و فلاکت ساز کردم