غرب چه گونه غرب شد؟
.
قبل از قرن ۱۶ مسیر تجارت جهان از زمین و از شرق به غرب بود ، زیراهم مواد اولیه در کشورهای هند ایران و چین بود و هم تکنولوژی در کشورهای شرقی بود.
در سال ۱۶۴۸ کتابی تحت عنوان «اتریش از همه جا بهتر خواهد شد اگر بخواهیم» توسط هورتیش آلمانی نوشته میشود ، او نظریات جدیدی در باب اقتصاد بیان میکند که بعدها به اقتصاد مرکانتلیستی(سوداگرایی) معروف شد. هورتیش در این کتاب چنین میگوید: هر قطعه از زمین باید در کشاورزی ، معدن و صنعت به کار گرفته شود. همهی مواد خام باید در خدمت صنایع کوچک و در داخل کشور باشد. افزایش جمعیت باید سریعاً صورت گیرد. صادرات طلا و نقره باید کاهش پیدا کند و واردات کالای خارجی هم باید کاهش یابد و الویت با واردات کالاهای خاص مورد نیاز باشد. ما باید به تکنولوژی دست پیداکنیم و به سمت خرید مواد خام برویم.
پس از آن اروپا با خرید مواد خام و با کمک پرتغالی ها که به کشتی های پیشرفته دسترسی داشتند تجارت از راه دریا را شروع کرده و به روش های مختلف زمین و تجارت زمینی را نا امن کردند و بعد ها با کمک انقلاب صنعتی و استفاده از ابزارآلات پیشرفته و استفاده از جنبش فمینیست و جنس زن به عنوان کارگر ارزان قیمت توانستند تکنولوژی را به صورت کامل از شرق به غرب منتقل کنند. بعد از آن با حمله و به استعمار درآوردن کشور های ضعیف مواد خام را هم بدون پرداخت هزینه گزاف به چنگ خود درآوردند.
سال ها بعد که اروپا به پیشرفت رسیده بود به جای پیشبرد این نظریات به دودلیل به سمت اقتصاد بازار آزاد رفت ۱.این نظریات برای کشورهای در حال توسعه بود نه کشور های توسعه یافته( ولی نظریات اقتصاد مقاومتی برای همه کشورها قابل اجراست) ۲. یک کشور پیشرفته بیشتر از کاهش واردات به افزایش صادرات نیاز دارد که این عامل باعث طمع این کشورها برای ورود به بازار آزاد شد.
.
امیرحسین اسفندیاری
@Naslsevom
ما چه گونه ما شدیم؟
.
ایران در زمان هخامنشیان به خاطر عدم پیشرفت جهانیان ونه داشتن دانش و تکنولوژی ، توانست به قدرت اول جهان تبدیل شود. بعد از آن با پیشرفته شدن جوامع رقابت بین کشورها سخت تر شد. در دوره صفویه اوج شکوه ایران را شاهد بودیم زمانی که در اکثر عرصه ها مخصوصاً علم و دانش به واسطه پرورش دانشمندان بزرگ رتبه اول در جهان را داشتیم. بعد از آن و در زمان قاجارها و پهلوی شاهان ایران با تاراج کردن استراتژیک ترین مناطق ایران سعی کردند چندروزی بیشتر بر تخت پادشاهی تکیه زنند.
شاهانی که به جای توجه به علم و دانش و پیاده سازی اقتصاد درونزا (اقتصاد مقاومتی) به سمت واردات کالا از غرب و شرق رفتند و به جای ترویج فرهنگ ساده زیستی و اصلاح الگوی مصرف ، تجمل گرایی و اشرافی گری را به یک ارزش بدل نمودند.
اما در این یادداشت قصد ندارم به بی کفایتی شاهان و دخالت عوامل دربار اشاره داشته باشم. بلکه قصد دارم نقش مردم را حداقل در ۴۰ سال گذشته بررسی کنم.
همیشه علاقه داریم تقصیر را گردن دیگری بی اندازیم ، همیشه گله مندیم از مسولین و نقش خود را در نظر نمیگیریم. پیشرفت های کره ، ژاپن ، چین و دیگر کشورها را فقط به خاطر تلاش مدیران این کشور میدانیم. ژاپنی که امروز یکی از قدرت های اقتصادی است با تلاش شبانه روزی مردم این کشور به این جا نرسید؟ به این خاطر نبود که ژاپنی ها فقط در مترو و اتوبوس وقت خواب داشتند؟ به این خاطر نبود که بیش از ۱۰۰۰ چینی به خاطر کار زیاد تلف شدند؟ به این خاطر نبود که در سرمایه زمستان فقط یک ساعت از بخاری های کم مصرف استفاده میکردند؟ مردم کره به جای خرید تلویزیون رنگی و با کیفیت ژاپنی تلویزیون سیاه و سفید بی کیفیت سامسونگ را میخریدند تا این شرکت پا بگیرد. شرکت های بزرگ جهان چون سامسونگ (غول تکنولوژی ، کشتی سازی ، برج سازی ، صنایع نظامی و...) اپل( با ارزش ترین شرکت جهان) گوگل ، آمازون ، کوکاکولا ،تویوتا و... کدام یک دولتی اند؟
مردمی که به سمت راحت طلبی و رفاه گرایی بروند و پول خود را به جای صنعت در بانک سرمایه گذاری کنند ، پیشرفت نخواهند کرد. این یک اصل قرآنی و عقلی است ؛ تا قومی تغییر نخواهد خدا آن قوم را تغییر نخواهد داد ، جهش تولید جز با ساخت و شرکت در تولید و حمایت از تولید ایرانی امکان پذیر نخواهد بود و تا جهش تولید رقم نخورد پیشرفتی هم رقم نخواهد خورد.
میشل فوکو: جهان سوم جاییست که مردم منتظر یک روز خوب اند ، نه آوردنش
در متن تحلیل قبل (غرب چه گونه غرب شد) و در این یادداشت سعی کردم علاوه بر توضیح روند قدرت یافتن غرب و تضعیف قدرت ایران تا دوران پهلوی نقدی بر دو کتاب دکتر صادق زیباکلام که به همین نام هستند داشته باشم ، کتابی که نگاه ساده و ناقص به گوشه ای از عوامل تاثیر گذار داشته است.
.
امیرحسین اسفندیاری
@Naslsevom
۱۲سال پیش وقتی نایل فرگوسن استراتژیست آمریکایی برای نخستین بار در کتاب خیزش پول، ترکیب قدرت چین و آمریکا را در قالب مفهوم #چیمریکا تئوریپردازی کرد گفت بسیاری از وقایع آینده محصول این گربه-سگ است. البته فکر نمیکرد یکی از محصولات این ترکیب همزیانه فتنه جهانی #کرونا باشد.
برخی میگویند کرونا کار چین بوده برخی میگویند کار آمریکا. پاسخ را باید در مفهوم #چیمریکا یافت. بسیاری از پدیدههای جهانی شده محصولی ترکیبی از کشور چیمریکاست. گربه-سگ استعاره از این است که اگر چه آمریکا و چین رقیب یا دشمن هم هستند اما حیاتشان به هم گره خورده است.
آمریکا و چین در زمینههای مختلف پروژههای مشترک زیادی دارند. یکی از این حوزهها، تکنولوژیهای زیستی بوده است. هر دو طرف هم صدایش را درنمیآورند که حقیقت ماجرای #کرونا_ویروس چه بوده. در سالهای آتی منتظر ظهور محصولات دیگری از پیوند نامیمون چین-آمریکا باشید.
حسام الدین حائری زاده
.
@Naslsevom
#جهش_تولید در جهان
.
تولید ملی و نقش آن در پیشرفت اقتصاد های بزرگ جهان را نمیشود نادیده گرفت ، اصلی ترین عامل کشورهای مختلف که امروز در عرصه اقتصادی حرفی برای گفتن دارند توجه ویژه به تولید ملی بوده است.
در چند یادداشت قرار است نقش شعار سال در پیشرفت کشورهای مختلف را بررسی کنیم.
نگاهی به سرزمین جومونگ
کره جنوبی ، کشوری با جمعیت ۵۰ میلیون نفری ، تورم ۰.۷٪ و با تولید ناخالص ۱.۳ تریلیون دلاری ، کشوری که مساحتی کمتر از یک شانزدهم ایران و جمعیتی کمتر و با فقدان منابع و معادن انبوه خدادادی بیش از سه برابر ایران تولید میکند.
کره جنوبی که ۶۰ سال پیش و بعد از جنگ ویرانگر با کره شمالی یک کشور مخروبه ، فقیر(در دهه ۶۰ میلادی رقابت سختی بین کره جنوبی و کشورهای آفریقایی برای کسب عنوان فقیرترین کشور جهان وجود داشت) و جز کشورهای همیشه متقاضی برای وام بود ، با ارزش شمردن تولید خود را به یکی از ۱۰ قدرت اقتصادی تبدیل کرد.
کره جنوبی در هفت برنامه توسعه اقتصادی توانست تولید در کشور را رونق داده و اقتصاد خود را نسبت به بحران مقاوم سازد.
وام های ارزان قیمت بانکی ، تسهیلات برای واردات مورد نیاز ، معافیت های مالیاتی ، ممنوعیت واردات کالای مشابه ، ارزشمند شدن تولید در کشور
جدا از برنامه های اقتصادی ، قوانین مختلفی باعث جهش تولید شده است ، مثلاً آیین نامه های معماری و نظام مهندسی محدودیت ساخت پارکینگ را اعمال کرده است ، زیرا در کره جنوبی اصلی ترین رقیب برای خودروهای بی کیفیت تر داخلی نسبت به خودروهای خارجی ؛ خودروهای آمریکایی هستند ، این قوانین با کوچک ساختن اندازه پارکینگ اجازه ورود خودرو های عضلانی و بزرگ آمریکایی را نمیدهد.
تعصب زیاد به خرید کالای ساخت کره به قدری بالاست که مردم این کشور به جای خرید خودروهای بهتر و با کیفیت تر شرکت های تویوتا و بنز و... فقط از دو شرکت هیوندای و کیاموتورز خودرو حتی با قیمت های بالاتر میخرند.
امیرسخنواران علی ابن ابی طالب (ع): و دل جوان همچون زمین کشت نشده است هر چه در آن افکنند بپذیرد...
شاید ما به این حدیث عمل نکرده باشیم اما کره ای ها عمل نمودند. فساد ستیزی ، فرهنگ کار و حمایت از تولید داخل ، احترام به بزرگتر و... در نوجوانی و در مدارس این کشور به مردم آموزش داده شده تا مردمی متعصب نسبت به این کشور را پرورش دهد.
.
امیرحسین اسفندیاری
@Naslsevom
🔶 #جهش_تولید در غرب وحشی
.
🔹در یادداشت قبل در مورد کره جنوبی ؛ یکی از کشورهایی که همیشه به خاطر شرایط مشابه با ایران مورد مقایسه قرار گرفته است پرداختیم و در مورد علل پیشرفت این کشور توضیحاتی رو دادیم ، لاکن کره جنوبی تنها کشور جهان نیست که با تبدیل تولید به یک ارزش توانست پیشرفت کند بلکه هر کشوری که بخواهد تبدیل به یک قدرت اقتصادی شود باید به دنبال تولید داخلی باشد ، از این رو همانطور که در یادداشت قبل گفتم قصد بررسی ۱۰ اقتصاد برتر جهان و میزان اهمیت دادن این کشور ها به تولید را بررسی میکنیم.
🔸برخلاف تصور ما از آمریکا این کشور بیش از ۲۸۰ سال است که سعی در کشور سازی دارد. آمریکا با دور بودن از دو جنگ جهانی و با غارت کشور های مختلف و سواستفاده از سیاه پوستان و توجه ویژه به علم و تولید امروز توانسته در جایگاه اول اقتصاد جهان قرارگیرد ، آمریکا با تولید ناخالص بیش از ۳۰ برابر ایران و یک چهارم کل جهان با ۱۸ تریلیون دلار و نرخ رشد ۲.۵ و نرخ تورم ۰.۱ درصد و جمعیتی بیش از ۳ برابر ایران و با مساحتی تقریبا ۶ برابر ایران ، قدرت اقتصادی خود را تثبیت میکند.
🔸تولید و حمایت از تولید و تولیدکننده به قدری اهمیت داشت که در زمان توسعه آمریکا حتی در محوطه کاخ سفید کشاورزی رواج داشت و رؤسای جمهور به صورت نمادین به کشاورزی می پرداختند.
🔶توجه به تولید و تصویب قوانین در جهت حمایت از تولید بعد از قدرت یافتن فرانکلین روزولت و اجرای((طرح نوین)) شدت گرفت و بعد از آن در دوران ریاست جمهوری کلینتون و کارتر با توجه به صادرات و نبود رقیب(جنگ زدگی کشورهای بعد از جنگ جهانی و دور بودن آمریکا فرصت ویژه ای را برای ارسال محصولات خود به دیگر کشورها به وجود آورد) یا اعطای وام با بهره ی زیاد به دیگر کشور ها را فراهم کرد و توانست بعد از سال ها اقتصاد آمریکا را از بحران دهه ۳۰ نجات دهد.
🔸دیپلماسی خارجی که به قول دکتر سعید جلیلی یکی از اصلی ترین عوامل حمایت از تولید است ، یکی دیگر از راه های موفقیت و قدرت یافتن این کشور بوده است. متاسفانه در دولتی که ۶ ماه در کشور چین اصلی ترین شریک تجاری سفیر نداریم یا در کشور عراق که یکی از مقاصد اصلی صادرات تولیدکنندگان ایرانی است ، فقط یک رایزن تجاری در برابر ۶۰ رایزن تجاری ترکی داریم ، نباید هم تولید در کشور جهش پیداکند.
🔸در یادداشت های قبل و در توضیحات اقتصاد لیبرالی گفته بودم آمریکای امروز به صنایع بزرگ بیشتر از صنایع کوچک و متوسط بها میدهد که مخالف با اصول اقتصاد مقاومتی و حتی پیشینه خود آمریکاست ، زیرا این کشور با حمایت از صنایع کوچک و متوسط پس از تصویب قوانین دهه ۵۰ نرخ رشد بسیار بالا را کسب کرد و توانست تبدیل به آمریکا شود.
🔶شرکت های دانش بنیان ، صنعت هواپیما ، کامپیوتر و تجهیزات ارتباطی ۵۰ درصد صادرات آمریکا را شامل میشود.
.
✍️امیرحسین اسفندیاری
@Naslsevom
🔶 #جهش_تولید
سرزمین سامورایی ها
.
▪️ژاپن کشوری با جمعیتی حدود ۱۳۰ میلیون نفر و مساحتی به اندازه سه استان خراسان و با تورم ۰.۸ درصد و نرخ رشد اقتصادی ۰.۵ درصد و تولید ناخالص بیش از ۴ تریلیون دلار توانسته جایگاهی در میان ۱۰ قدرت اقتصادی جهان پیداکند.
▪️ژاپنی ها مردمی وطن دوست و اهل کارو تلاش و بسیار معتقد به اندیشه های کنفوسیوس( فیلسوف و معلم اهل چین) هستند ، تعصب مردم ژاپن روی کشورشان به قدری بالاست که پس از قرائت بیانیه تسلیم ژاپن ، بعد از بمباران اتمی بیش از ۵۰۰۰ افسر ارشد ژاپنی با خودکشی(هاراگیری) کردند. ژاپن بعد از جنگ جهانی در اشغال آمریکا با بیش از ۱۳ میلیون بیکار ، با زیرساخت های نابود شده و سرزمینی بدون منابع معدنی حتی قدرت دفاع از ناموس مردم را هم نداشت ، اما با سیاست گذاری های مختلف و مقابله با حیله های آمریکا توانست اقتصاد نابود شده خود را بازسازی کند.
▪️آمریکا که هیچگاه کشور قدرتمندی جز خودش را برنمیتابد با شگردهای متفاوت سعی در عقب نگه داشتن ژاپن از برنامه های خود را داشت مثلاً با اصلاحات ارضی که نمونه آن در ایران ۱۰ سال بعد انجام شد ؛ توانست خودکفایی کشاورزی در ژاپن را از ۴۶ درصد به ۸ درصد برساند ، که یکی از بزرگترین آسیب ها به تولید در ژاپن بود. پس از شروع جنگ سرد آمریکا به خاطر عدم گرایش ژاپن به شوروی مجبور به لغو سیاست های خود علیه ژاپن شد و فرصتی طلایی برای ژاپن به وجود آمد ؛ تا بدون ترس از مزاحم به جهش تولید بپردازد. در این فرصت ژاپن با مبارزه جدی با فساد و محتکرین و توجه بسیار زیاد به فرهنگ و مدارس توانست اصل تولید را به جای سود نهادینه کند و واحد پولی جدید به نام «ین» را طراحی کنند و نقدینگی بسیار زیاد که موجب تورم میشد را به صنعت سرازیر و تولید رونق بگیرد پس از آن مردمی که بعد از جنگ جهانی ، زمانی که کفش نمیخریدند تا ژاپن خود بتواند کفش تولید کند ، با تلاش شبانه روزی که منجر به کشته شدن تعداد زیادی از ژاپنی ها شد ، توانستند جهش تولید را رقم بزنند و برای نسل های بعد از خود رفاه را فراهم نمایند.
▪️امروزه هم فرهنگ کار و تولید ، ساده زیستی ، قناعت و احترام به بزرگتر با وجود تهاجم فرهنگی آمریکا هنوز در این کشور طنین انداز است اما نمیتواند جلوی افول خانواده و اخلاق در ژاپن را بگیرد. مردم ژاپن که روزی آمریکاییان را متجاوز میدانستند امروز حمله اتمی را حرکتی شایسته برای پایان قتل عام دانسته و حضور آمریکاییان در این کشور را مایه پیشرفت میدانند و دیگر مثل سابق علیه تجاوز آمریکایی ها به مردمان ژاپن حساس نیستند.
.
✍️امیرحسین اسفندیاری
💠 @Naslsevom
🔶 اقتصاد منهای نفت
.
▪️در این روزهای کرونایی و کاهش چشمگیر حمل و نقل زمینی دریایی و هوایی ، مصرف سوخت در جهان تا ۹۰٪ کاهش یافته است و این عامل باعث آسیب جدی به کشور های متکی بر منابع نفتی از جمله عربستان و امارات بوده است.
▪️قیمت نفت برنت دریای شمال آمریکا به منفی ۴۰ دلار رسیده است ؛ یعنی با خرید هر بشکه نفت به جای پرداخت پول ۴۰ دلار نیز دریافت خواهید کرد ، ایران تنها کشوری در جهان است که به لطف تحریم ها از این کاهش قیمت نفت آسیبی ندیده است ، زیرا نزدیک به یک سال است که فروش نفت ایران به صفر رسیده و باالجبار دولت فرمایش رهبر انقلاب که تقریبا ۳۰ سال پیش مبنی بر اقتصاد منهای نفت مطرح شد را اجرا کرده است.
▪️عدو شود سبب خیر اگر خدا بخواهد ، با تحریم ایران توسط آمریکا و مشکلات فروش نفت ، ایران مجبور شد به تکنولوژی بستن چاه های نفت دست پیدا کند تکنولوژی بسیار پیشرفته که امروز در اختیار ایران است و آمریکا به علت عدم دستیابی به این تکنولوژی اگر استخراج نفت را متوقف کند باعث نابودی چاه های نفت خود میشود ، پس مجبور است بعد از پر شدن ذخایر نفتی در جهان آن را با امتیازات ویژه به بازار بدون متقاضی عرضه نماید.
▪️اقتصاد مقاومتی اقتصاد متکی با داخل و مخالف خام فروشی است ، اگر این اقتصاد امروز در کشور پیاده سازی شده بود در همین شرایط کرونایی میتوانست رشد اقتصادی بالای ۱۰درصد را برای ایران حفظ نماید.
.
✍️امیرحسین اسفندیاری
💠 @Naslsevom
#جهش_تولید
🔶 عروس اروپا
.
▪️فرانسه کشوری که به عروس اروپا شهره است ، پس از جنگ جهانی دوم با مشکلات فراوان شروع به بازسازی و سازندگی با سرعت زیاد کرد و از آن به عنوان دوره ۳۰ ساله باشکوه یاد میکنند.
▪️فرانسه با حمایت از صنایع کوچک و متوسط که ۷۰ تا ۸۰ درصد اقتصادش را تشکیل میدهد توانست اقتصادی رو پایه گذاری کند که امروز با ۶۶ میلیون جمعیت و تورم صفر درصدی و میزان تولید ناخالص داخلی ۲.۵ تریلیون دلار در جایگاه پنجم جهان قرارگیرد.
▪️فرانسه پربازدیدترین کشور جهان و قطب توریست است به همین جهت با دارا بودن بیش از ۲۰هزار هتل و ۳۹۰۰ موزه توانسته ۷ درصد از کل بودجه خود را از این قسمت تأمین نماید.این کشور با مردمی سازی اقتصاد و سهیم کردن آنها در تولید ملی توانست مردم را مجاب با کار با کیفیت تر و اضافه کاری بدون دستمزد نماید که این امر باعث تجربه رشد اقتصادی بالای ۱۲ درصد شد و وضعیت عمومی مردم را بهبود بخشید. فرانسه با تکیه بر شرکت های دانش بنیان و توجه به صنایع وابسته به نفت و گاز در شرایطی که خود هیچ منبع نفت و گازی نداشت چهارمین شرکت بزرگ نفتی جهان به نام توتال را در کشور خود جای دهد.
▪️جمعیت یک کشور از مولفه های اساسی قدرت آن کشور محسوب میشود از این رو فرانسه با پاداش تولد و اعطای مزایای ویژه مردم را به افزایش جمعیت تشویق میکند و ۵ درصد از درآمد ملی خود را به این امر اختصاص میدهد.
.
✍️ امیرحسین اسفندیاری
💠 @Naslsevom
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آقا جان چرا نگرانی حاج قاسم به فدات!
.
@Naslsevom
9.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
شبکه DBC فارسی با اجرای آقای علیزاده شروع به فعالیت کرد.
.
@Naslsevom
#جهش_تولید
🔶سرزمین آمال هاشمی
.
▪️بعد از بررسی نقش اقتصاد مقاومتی در پیشرفت کشور فرانسه این بار نوبت به رقیب اصلی این کشور یعنی آلمان است ، کشور آرزوهای هاشمی ، کشوری که برخلاف تصور مرحوم مغروق هاشمی بودجه نظامی خود را حذف نکرده ؛ بلکه بودجه بالای نظامی این کشور باعث قرارگیری در جایگاه نهم بالاترین بودجه ها نظامی قرار دارد.
▪️آلمان قطب صنعتی اروپا با تولید ناخالص ۳.۵ تریلیون دلار ، نرخ تورم ۰.۲ درصد ، نرخ رشد ۱.۷ درصد و جمعیت ۸۲ میلیونی چهارمین قدرت اقتصادی جهان نامیده میشود.
▪️آلمان همواره پس از انقلاب صنعتی جز کشورهای پیشرفته و پیشگام در صنعت تولید علم در جهان بوده است ، علم شیمی در آلمان باعث ایجاد کارخانه های پیشرفته تولید فولاد شد و در دهه ۲۰ میلادی با مطرح شدن آلمان به عنوان قدرت برتر در صنعت برق این کشور توانست تولید بیش از ۱۵ درصد از لوازم کارخانجات را در انحصار خود درآورد و پس از آمریکا در جایگاه دوم تولیدکنندگان ابر ابزارها قراربگیرد.
▪️سیاستمداران آلمان با کسب اعتماد مردم توانستند قدم های بزرگی را همچون ، اصلاح سیستم بانکی ، رفع مشکل صادرات و تولید ، اصلاح قوانین پولی و مالی و تغییر واحد پولی را رقم بزنند که این سیاست ها منجر به افزایش تولید و صادرات ، کاهش نرخ افسارگسیخته تورم ، افزایش قدرت خرید و رفاه عمومی مردم شد.
▪️سیاستمداران آلمانی در بحران سال ۲۰۰۸ که باعث تعطیلی کارخانجات زیادی در جهان شد ، به جای اخراج کارمندان و کارگران دوره های آموزشی برای آن ها برگزار کردند ، این توجه به دانش کارگران باعث شد کار به عنوان یک وظیفه و نه یک شغل در فرهنگ کشور جابگیرد و مردم آلمان با قناعت کردن و سرمایه گذاری در تولید در شکوفایی اقتصاد این کشور نقش داشته باشند.
▪️تولید داخلی در آلمان مانند ژاپن یک افتخار است و ژرمن ها برای توسعه صنایع داخلی این کشور فقط از کالاهای آلمانی حتی با اختلاف قیمت فاحش با نمونه های چینی ، کره ای و... استفاده میکنند.
.
✍️امیرحسین اسفندیاری
💠 @Naslsevom
📌 #آزادی داریم یا نداریم؟
تو #تهران یکی می گفت:
خوش به حال تاکسی های میدان آزادی که آزادانه فریاد می زنند:
📍آزادی
📍آزادی
📍آزادی
و عابران خسته می پرسیدند:
آزادی چند؟؟
من عابری را دیدم که از راننده سوال کرد: آزادی کجاست؟؟
راننده با لحن معنی داری گفت:
رد کردی؛ آزادی قبل از انقلاب بود.
و من به او گفتم:
آری.
⬅ از "#غرب" که به میدان آزادی نگاه کنی، آزادی قبل از #انقلاب است؛
ولی
از میدان " امام #حسین(ع) " که به آزادی نگاه کنی، می بینی آزادی درست بعد از انقلاب قرار دارد.
⬅ پس بنگریم در کدام سوء ایستاده ایم:
🌳طرف امام حسین(علیه السلام)
🌳یا طرف #غرب.
#القصه،
یه عده ای که طرف غرب ایستادن، به انقلاب و اسلام #هتاکی می کنند بعدش میگن #آزادی نیست، قضاوت با شما....
.
نسل سوم را دنبال کنید...
@Naslsevom