فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#طنز_محرمانه
وضعیت این روزهای کشور رو در این فیلم ببینید.
.
نسل سوم را دنبال کنید.
@Naslsevom
••••
عجب خیالِ قشنگى که در کنارِ منى
تویى ڪه باعث آرامش و قرار منے
به انتظار تو پا تا به سر همه شوقم
تو عاشقانه ترین شعر #انتظار منے
عید شما مبارک
@Naslsevom
مرگِ بازار آزاد
.
آدام اسمیت از اقتصاددان های بزرگ و از پایه گذاران مکتب لیبرالیسم معتقد به دست نامرئی است ، او میگوید باید دولت حداقلی باشد و مردم حداکثری با این شرایط بازار آزاد به وجود میآید و دست نامرئی بازار که همان میزان عرضه و تقاضا است قیمت را تعیین میکند و نیاز به دخالت دولت برای تنظیم قیمت ها نیست.
آدام اسمیت و مکتب لیبرالیسم الگوی مدیریتی کشورهای به اصطلاح جهان اول است این مکتب در تمام دانشگاه های جهان تدریس میشود و بسیاری از افراد و مسولین کشورهای مختلف را شیفته خود کرده است ، تا جایی که آقای روحانی مبنی مدیریتی ایده آل برای کشور را مکتب نئولیبرالی میداند.
امروز نه برای اولین بار و نه برای آخرین بار این نظریات به چالش کشیده شده است ، کشورهایی همچون فرانسه و آمریکا که لیبرال ترین کشورهای جهان هستند و مخالف دخالت در بازار و تعیین قیمت و میزان عرضه و تقاضا میباشند ، اما امروز در شرایطی قرار گرفته اند که نه تنها باید در میزان عرضه(جلوگیری از احتکار و تشویق به تولید) و تقاضا(سهمیه بندی و کوپنی کردن) دخالت کنند بلکه با تعیین قیمت جلوی ۲۶ برابر شدن قیمت ماسک را هم بگیرند. برای همین است که کاپیتالیسم (سرمایه داری) جز لاینفک لیبرالیسم(اباحه گری یا آزادی بی مرز) است ، چون این مکتب مکتب ثروتمندان است و قوانینی را برای راحتی این افراد قرار داده است و اصولاً اعتقادی به عامه ی مردم ندارد.
اما یک سوال دیگر ایجاد میشود ، اگر لیبرالیسم مکتبی برای قدرت رانی سرمایه داران است چرا دولت با این کار(جلوگیری از احتکار و تنظیم قیمت) جلوی منفعت طلبی سرمایه داران را گرفت؟
در پست های بعد این مورد رو پاسخ خواهم داد.
.
امیرحسین اسفندیاری
@Naslsevom
رفاه حق سرمایه داران است!
.
در پست قبلی در مورد اقتصاد لیبرالی صحبت کردیم و گفتیم لیبرالیسم برای رفاه سرمایه داران است و دولت هم تمام تلاش خود را برای تضمین امنیت و رفاه آن ها را برعهده دارد ، اما به دلیل نواقص مکتب لیبرالی همواره قوانین آن مورد نقض قرار گرفته است. سوالی مطرح شد که اگر لیبرالیسم (اباحه گری) و دولت به نفع سرمایه داری(کاپیتالیسم) است چرا در مواردی علیه سرمایه داران فعالیت کرده است؟
لیبرالیسم بر اساس ۵ اصل استوار است. ذیل اصل چهارم(اصل عدالت) نظریه ای به اسم Welfare State(دولت رفاه) وجود دارد. این نظریه چنین بیان میکند که دولت موظف به پرداخت یارانه و ایجاد کار و رسیدگی به قشر مستضعف جامعه است ، نه به این خاطر که این کار یک عمل انسانی و از وظایف دولت است بلکه به این خاطر که اگر به این قشر بیش از حد فشاری تحمیل شود موجب شورش و نقض اصل پنجم(اصل امنیت) میشود.
یعنی اگر دولت های لیبرال گاهی علیه سرمایه داری برمی خیزند صرفا جهت جلوگیری از ضربه های بیشتر به سرمایه داران است.
.
امیرحسین اسفندیاری
@Naslsevom
عقده های پایتخت
سریال پایتخت بصورت عقیم و ناتمام، پایان یافت البته داستان خاصی هم نداشت که ناتمام مانده باشد! درباره ضعف محتوا و سناریو و نویسندگی این سریال سخن بسیار است اما نکات اساسی، چیزهای دیگری هستند. در ادامه 5نکته اساسی در تحلیل پایتخت بیان می شوند:
آقای تنابنده سابقه تمسخر احکام شرعی را در پرونده خود دارد. به عنوان مثال، وی در فیلم «قسم»، که اتفاقا تهیه کننده آن هم #الهام_غفوری است، یک فرع فقهی بسیار پیچیده را مستمسک هجمه به فقه شیعه کرده است. به گفته تنابنده، وی 10سال با ایده فیلم قسم درگیری ذهنی داشته است. در این فیلم زنی بنام رضوان بدون دلیل محکمه پسند، به جرم قتل شوهرش محاکمه می شود و خانواده شوهر با سوء استفاده از حکم فقهی قسامه، دنبال اعدام زن میروند..
آقای تنابنده در فیلم «عنکبوت» نیز نقش قاتل زنان خیابانی را بازی می کرد. قاتلی که ظاهرا مذهبی و بسیجی است و از سر دغدغه دینی، زنان هرزه خیابانی را ترور میکند! در این فیلم تصریح می شود که چنین خشونتی نتیجه تحمیل حجاب و مذهب است. تنابنده در پایتخت مکررا میگوید پیشانی من را «عنکبوت» نیش زده اما مگر عنکبوت نیش میزند؟ تنابنده با چنین سابقه ای آیا به دنبال یادآوری همان فیلم «عنکبوت» نیست؟
در ماجرای حمایت باران کوثری و رخشان بنی اعتماد از یکی از همکاران داعش، آقای تنابنده از وی حمایت و تلویزیون را تحریم کرد! با این حال پایتخت ۶ نمایش داده شد تا تنابنده همه عقده های خود نسبت به دین، نظام و صداوسیما را خالی کند.
مهناز افشار در افشاگری های خود تصریح کرده بود که توییت های وی درباره طلبه همدانی را آقای تنابنده و خانم الهام غفوری (همسر سیروس مقدم و تهیه کننده پایتخت) به او داده اند! امری که بعدها به فراموشی سپرده شد.
پایتخت6 از سطح تمسخر احکام بالاتر رفته و به سطح کتک زدن پدر(قسمت هشتم)، عادی سازی روابط بانامحرم، رقاصی و تبلیغ آهنگ های ساسی مانکن و .، عشق مثلثی فهیمه! رسیده است.
پایتخت 6، ادامه روند فیلمسازی تنابنده در تمسخر احکام دینی به علاوه انتقام از نظام بود با این حال، صداوسیما هم در اقدامی واقعا عجیب، بصورت مکرر پیامهای تشکر مردمی از سریال پایتخت6 را پخش میکند تا اندک اعتماد مردمی را نیز از دست بدهد. در واقع مشکل اصلی از خود صداوسیماست که بودجه های میلیاردی به چنین افرادی می دهد و علی رغم انتقادها بشدت از وی حمایت میکند!
منبع:مدرسه انقلاب
@Naslsevom
شهید گمنام هسته ای کیست؟
🚨به مناسبت 20فروردین، روز انرژی هسته ای💡
شهدای هسته ای را همه می شناسند و می دانند که اگر تلاش های این عزیزان نبود، نه صنعت هسته ای ایجاد می شد و نه کسی امثال ظریف را به عنوان طرف مذاکره حساب می کرد.
یکی از شهدای هسته ای، طلبه ای است بنام مهدی مطلبی که در راه تبیین مواضع رهبری پیرامون خسارت محض برجام، دچار حادثه شده و جان باخت. وی در حال انجام ماموریت بود و فارغ از احتمال قتل عمدی او، عنوان شهید بر وی صادق است.
حاج مهدی مطلبی متولد سال1364 بود که در سال 1382 تحصلات حوزوی خود را در مدرسه علمیه معصومیه آغاز کرد. وی انس و الفت زیادی با شهدا داشت تا جایی که مسئولیت واحد شهدای بسیج مدرسه معصومیه و برگزاری نشستهای شبی با شهدا بر عهده او افتاد
مطلبی سه اثر در حوزه انرژی و مسائل هستهای تالیف نموده است:« نقد و بررسی متن توافقنامه ژنو» که یک ماه بعد از امضای این توافقنامه به چاپ رسید.
دیگری« راز آنچه مرقوم داشته اند» و همچنین کتاب« عقب نشینی ممنوع».
دکتر سعید جلیلی وقتی کتاب را مطالعه کردند با تعجب گفته بودند که واقعا این که یک طلبه با مشغلههای متفاوت و فضای فکری درسی و علمی حوزوی توانسته چنین اثری در تبیین حقیقت توافقنامه ارائه کند، جای تبریک دارد.
مطلبی در کتاب ” عقبنشینی ممنوع” به بررسی نظرات مقام معظم رهبری درباره مذاکرات هستهای دولت یازدهم، از مرداد92 تا اسفند93 پرداخت.
روز بازدید مقام معظم رهبری از نمایشگاه کتاب، مسئول انتشارات شهید کاظمی که کتاب را چاپ کرده بود، آن را به آقازاده حضرت آقا رسانده بودند. چند روز بعد هم ایشان پیام داده بودند که به نویسنده کتاب بگویید که من این کتاب باارزش را خواندهام و از طرف من از ایشان تشکر کنید.
انتشارات شهید کاظمی، پس از اتمام نمایشگاه، مجددا اقدام به چاپ و توزیع کتاب کرد اما این بار چیز زیادی از چاپ نگذشت که تلفنهای مشکوک به مسئول چاپخانه شروع شد. اول با حربه تطمیع وارد شده و گفته بودند که تمام کتاب هایتان را یکجا میخریم!!
اما وقتی دیدند که ناشر موافقت نمیکند و میگوید دوست دارد کتاب را به دست مخاطب عام برساند، شروع کرده بودند به تهدید که اگر دست از چاپ کتاب برندارید با چندتا نارنجک انتشاراتتان را میفرستیم هوا
چاپخانه سه روز از چاپ دست نگه داشت اما وقتی در تماس بعدی، ناشر بهشان گفت که من آرزو داشتم توی جنگ با نارنجک دشمن بروم هوا حالا که آنجا نشد، شاید قسمت بوده توی این جبهه به فیض برسم، کتاب هم مجددا چاپ شد.
همسر شهید مطلبی می گوید:
تلفنهای تهدیدآمیز به حاج مهدی شروع شد. اول گفتند به خاطر مطالب که توی کتاب عنوان کردی از شما شکایت میکنیم و دادگاهیات میکنیم. من خیلی نگران بودم اما چند وقت گذشت و هیچ خبری نشد. حاج مهدی هم میگفت چون جز حقیقت توی کتاب چیزی ننوشتهام نتوانستهاند مطلبی علیه من پیدا کنند.
مدتی بعد، دوباره تلفنهایشان شروع شد. نمیگفتند از طرف چه کسی تماس میگیرند اما فقط یکسره تهدیدش میکردند. حاج مهدی به من نمیگفت که چه چیزی به او میگویند فقط یک مرتبه که خانه بود و زنگ زدند برای تهدید کردن دوباره دیدم دارد بهشان میگوید آقاجان فقط خواهشا هر کاری که از عهدهتان برمیآید، کوتاهی نکنید!!
یکی از همکاران شهید احمدی روشن درباره شهید مطلبی می گوید: چون دیدم مطلبی طلبه است با حالتی گلایهآمیز گفتم واقعا چرا در این شرایط حساس برخی سکوت کرده اند؟ ایشان هم سرشان را انداخته بودند پایین و فقط گوش میکردند. حرفم که تمام شد گفت خب فلانی شما بگو چه کنیم؟
یک لحظه یاد حرف مصطفی افتادم وگفتم وقتی آن موقعها کارمان جایی گره میخورد و به هیچرقمی پیش نمیرفت، مصطفی میگفت بچهها باید خون بدهیم؛ و جدا هم درست میگفت فقط با دادن خون گره از مشکلمان باز میشد. حالا هم واقعا باید خون بدهیم. تا این حرف را زدم مرحوم مطلبی سرش را آورد بالا و توی صورتم نگاهی انداخت و با حالتی خاص گفت فلانی انشاءالله که خون هم میدهیم.
💠روحش شاد، یادش گرامی و مسیرش پر رهرو باد.
نسل سوم
@Naslsevom
احمدی نژاد دوم!؟
.
مثل سابق بزرگان جریان اصولگرایی با ترفند همیشگی تعلل برای ارائه لیست تا چندروز مانده به انتخابات و بلاخره ارائه یک لیست ضعیف(این روش هم باعث جذب رای جناح اصولگرا و هم باعث خورسندی مردم از وحدت میشود و هم افراد مورد تأیید این بزرگان را وارد رقابت میکند. همیشه با این کار افراد لایق از دور رقابت حذف شدند و مردم هم مجبور به رای به این افراد هستند) توانست تعدادی از نزدیکان خود را وارد بهارستان نماید.
قبل از انتخابات درگیر وحدت و بعد از آن درگیر کرونا بودیم ، در حالی که بزرگان اصولگرا در حال تعیین رئیس مجلس بودند و طبق شنیده های آقایان قالیباف و زاکانی گزینه های اصلی برای ریاست مجلس هستند.
قالیباف را مدیری جهادی اما بدون بصیرت لازم میدانم. از نظر بنده برادر قالیباف جز ۱۰ مدیر برتر کشور برای کارهای اجرایی هستند ، اما نه ایشان بصیرت لازم برای تصدی ریاست مجلس را دارند نه آقای زاکانی ، فراموش نکردیم مواضع آقای قالیباف در حمایت از برجام و یا حمایت از کروبی در انتخابات سال ۱۳۸۸ و اختصاص ۲۳ ستاد به کروبی و اختصاص ۱۲ ستاد به محسن رضایی یا سنگ اندازی ایشان در عدم وحدت در انتخابات ۹۸ و ۹۲ و اشکالات مختلف که حتی رهبری هم یک بار به ایشان تذکر دادند.
برادر قالیباف همانند احمدی نژاد که تحت تاثیر شدید بقایی و مشایی است ، او هم تحت تاثیر آقایان ا.ع و م.ت هستند ، افرادی که تفکراتی نزدیک به شبه گفتمان اعتدال دارند و یا مثل آقای ا.ع خودشان از مشاوران آقای ظریف در برجام و سیاست خارجه هستند. در این زمان که به سختی توانستیم وحدت کسب کنیم و تمام آبروی جناح انقلاب را پای لیست ایران سربلند(اسم این لیست هم به اصرار آقای قالیباف شعار انتخاباتی ایشون در سال ۹۲ برای انتخابات ریاست جمهوری باقی ماند و بماند اشکالات دیگری که به وجود آوردند) بگذاریم ، نمیتوان ریسک کرد و افرادی را همچون آقای زاکانی( که بیشتر به منافع خود و جبهه اصولگرایی توجه دارد تا منافع ملی و انقلابی) و قالیباف را به ریاست مجلس انتخاب نماییم.
.
امیرحسین اسفندیاری
@Naslsevom
نقش خرده فروشی ها در اقتصاد
.
در مورد بازار آزاد و تأثیرات آن بر اقتصاد صحبت کردیم و گفتیم که در جهت تحقق اهداف سرمایه داران قوانینی تصویب شده است. قانون دامپینگ یکی از قوانین در جهت حمایت از سرمایه داری است و باعث شده به جای وجود تولیدی های خانگی ، سوپر مارکتی ها و صنایع کوچک این مشاغل کوچک از برود تا رقیبی برای سرمایه داری و سرمایه داران ایجاد نشود.
خود این قانون باعث احتکار و تورم و بحران ها مختلف میشود ، که نمونه آن را به صورت عینی در غرب میبینیم. فروشگاه های زنجیره ای همچون والمارت ، کاستکو ، تسکو و... با احتکار مواد غذایی و بهداشتی مورد نیاز مردم ، دولت را مجاب به توقیف محموله های کشورهای مختلف جهان کرده است تا بتواند تا حدودی مشکل قحطی در کشورهای غربی را جبران کند ، بحرانی که روسیه هم چند سالی است به آن دچار شده است. پوتین با همه توانایی ها و قدرت در عرصه سیاسی و نظامی نتوانسته اقتصاد نابود شده ی روسیه بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی را بازسازی کند و فقط با پیاده سازی الگوهای نئولیبرالی کشور را در آرامش نسبی قرارداده است.
خرده فروشی ها و صنایع کوچک برعکس غرب در ایران فعالیت موثر داشته و بیش از ۸۰ درصد اقتصاد کشور را در بر گرفته است. پس از ۸۸ و حکمفرمایی نظریات میلتون فریدمن در دولت دوم احمدینژاد و ادامه کار با نظریات مشابه توسط دولت تدبیر و امید باعث تضعیف و ضربه شدید به این خرده فروشی ها شده است که نابودی آن ها خطری بزرگ برای اقتصاد مشکل دار ایران است.
.
امیرحسین اسفندیاری
@Naslsevom
رکن اصلی اقتصاد مقاومتی
.
خرده فروشی ها برعکس کشورهای لیبرالی در چین بسیار مورد حمایت دولت قرار دارند ، به طوری که کاهش یک درصدی رشد این بنگاه اقتصادی در یک ماه هیاهوی رسانه ای را علیه مدیران این کشور به راه انداخت ، چین رشد اقتصادی و قدرت سیاسی خود را مدیون این صنایع کوچک و متوسط میداند ، صنایعی که امروز بازار های جهان را در اختیار دارند.
الگوی چین در واقع نه نظریات مرکانتلیست ها( نظریاتی که باعث پیشرفت اروپا شد (به زودی در این مورد مینویسم)) و نه نظریات آدام اسمیت و پیروانش(مکتب لیبرالی که بر اکثر کشورهای جهان حاکم است) است ، بلکه این مدل شبیه ترین مدل پیاده شده به اقتصاد مقاومتی میباشد ، لاکن چین بدون نظریه پرداز و با سختی و تلاش و کوشش و تحمل خسارات فراوان به این مدل دست یافته ، مدلی که رهبری سال هاست کامل تر و بدون نقص آن را به دولت ها پیشنهاد داده اند ، اما هیچکدام به فکر اجرایی ساختن آن نبودند. این مدل در ارگان هایی چون سپاه ، ارتش و تا حدودی بسیج و در کشور یمن پیاده سازی شده است و امروز مردم یمن یکصدا میخوانند ((با یک دست میکاریم و با دست دیگر میجنگیم)) و بیش از ۶ سال است با همین شیوه تورم کشورشان را بدون داشتن دولت از تورم کشور عزیزمان پایین تر نگه داشته و همزمان با بیش از ۱۰ کشور مستقیم و غیر مستقیم و با پای برهنه میجنگند و چشم طمع جهان خواران را کور کرده اند.
امام خامنه ای فرمودند: رکن اصلی اقتصاد مقاومتی حمایت از صنایع کوچک و متوسط است. اما چون این اندیشه ها مخالف با سیاست یقه سفیدهاست ، به جای حمایت از صنایع کوچک و متوسط دولت یا به دنبال ساخت صنایع بزرگ است(که پول ساخت آن ها را ندارد) یا دنبال جذب سرمایه گذار خارجی است. اما هیچوقت پاسخ ندادند کدام سرمایه گذار و شرکت چند ملیتی تا به حال دانش خود را به کشور دیگری هدیه کرده است ، همه ی آن به دنبال بهره کشی از نیروی کار و سرمایه های کشورها سرمایه گذاری میکنند.
لیبرال ها بهتر است بعد از ۴۰ سال آزمون و خطا و اجرای نظریات غربی که در خود غرب هم جواب نداده است ، نگاهی به نظریات اقتصاد مقاومتی داشته باشند که منشأ الهی دارد بی اندازند.
.
امیرحسین اسفندیاری
@Naslsevom
غرب چه گونه غرب شد؟
.
قبل از قرن ۱۶ مسیر تجارت جهان از زمین و از شرق به غرب بود ، زیراهم مواد اولیه در کشورهای هند ایران و چین بود و هم تکنولوژی در کشورهای شرقی بود.
در سال ۱۶۴۸ کتابی تحت عنوان «اتریش از همه جا بهتر خواهد شد اگر بخواهیم» توسط هورتیش آلمانی نوشته میشود ، او نظریات جدیدی در باب اقتصاد بیان میکند که بعدها به اقتصاد مرکانتلیستی(سوداگرایی) معروف شد. هورتیش در این کتاب چنین میگوید: هر قطعه از زمین باید در کشاورزی ، معدن و صنعت به کار گرفته شود. همهی مواد خام باید در خدمت صنایع کوچک و در داخل کشور باشد. افزایش جمعیت باید سریعاً صورت گیرد. صادرات طلا و نقره باید کاهش پیدا کند و واردات کالای خارجی هم باید کاهش یابد و الویت با واردات کالاهای خاص مورد نیاز باشد. ما باید به تکنولوژی دست پیداکنیم و به سمت خرید مواد خام برویم.
پس از آن اروپا با خرید مواد خام و با کمک پرتغالی ها که به کشتی های پیشرفته دسترسی داشتند تجارت از راه دریا را شروع کرده و به روش های مختلف زمین و تجارت زمینی را نا امن کردند و بعد ها با کمک انقلاب صنعتی و استفاده از ابزارآلات پیشرفته و استفاده از جنبش فمینیست و جنس زن به عنوان کارگر ارزان قیمت توانستند تکنولوژی را به صورت کامل از شرق به غرب منتقل کنند. بعد از آن با حمله و به استعمار درآوردن کشور های ضعیف مواد خام را هم بدون پرداخت هزینه گزاف به چنگ خود درآوردند.
سال ها بعد که اروپا به پیشرفت رسیده بود به جای پیشبرد این نظریات به دودلیل به سمت اقتصاد بازار آزاد رفت ۱.این نظریات برای کشورهای در حال توسعه بود نه کشور های توسعه یافته( ولی نظریات اقتصاد مقاومتی برای همه کشورها قابل اجراست) ۲. یک کشور پیشرفته بیشتر از کاهش واردات به افزایش صادرات نیاز دارد که این عامل باعث طمع این کشورها برای ورود به بازار آزاد شد.
.
امیرحسین اسفندیاری
@Naslsevom
ما چه گونه ما شدیم؟
.
ایران در زمان هخامنشیان به خاطر عدم پیشرفت جهانیان ونه داشتن دانش و تکنولوژی ، توانست به قدرت اول جهان تبدیل شود. بعد از آن با پیشرفته شدن جوامع رقابت بین کشورها سخت تر شد. در دوره صفویه اوج شکوه ایران را شاهد بودیم زمانی که در اکثر عرصه ها مخصوصاً علم و دانش به واسطه پرورش دانشمندان بزرگ رتبه اول در جهان را داشتیم. بعد از آن و در زمان قاجارها و پهلوی شاهان ایران با تاراج کردن استراتژیک ترین مناطق ایران سعی کردند چندروزی بیشتر بر تخت پادشاهی تکیه زنند.
شاهانی که به جای توجه به علم و دانش و پیاده سازی اقتصاد درونزا (اقتصاد مقاومتی) به سمت واردات کالا از غرب و شرق رفتند و به جای ترویج فرهنگ ساده زیستی و اصلاح الگوی مصرف ، تجمل گرایی و اشرافی گری را به یک ارزش بدل نمودند.
اما در این یادداشت قصد ندارم به بی کفایتی شاهان و دخالت عوامل دربار اشاره داشته باشم. بلکه قصد دارم نقش مردم را حداقل در ۴۰ سال گذشته بررسی کنم.
همیشه علاقه داریم تقصیر را گردن دیگری بی اندازیم ، همیشه گله مندیم از مسولین و نقش خود را در نظر نمیگیریم. پیشرفت های کره ، ژاپن ، چین و دیگر کشورها را فقط به خاطر تلاش مدیران این کشور میدانیم. ژاپنی که امروز یکی از قدرت های اقتصادی است با تلاش شبانه روزی مردم این کشور به این جا نرسید؟ به این خاطر نبود که ژاپنی ها فقط در مترو و اتوبوس وقت خواب داشتند؟ به این خاطر نبود که بیش از ۱۰۰۰ چینی به خاطر کار زیاد تلف شدند؟ به این خاطر نبود که در سرمایه زمستان فقط یک ساعت از بخاری های کم مصرف استفاده میکردند؟ مردم کره به جای خرید تلویزیون رنگی و با کیفیت ژاپنی تلویزیون سیاه و سفید بی کیفیت سامسونگ را میخریدند تا این شرکت پا بگیرد. شرکت های بزرگ جهان چون سامسونگ (غول تکنولوژی ، کشتی سازی ، برج سازی ، صنایع نظامی و...) اپل( با ارزش ترین شرکت جهان) گوگل ، آمازون ، کوکاکولا ،تویوتا و... کدام یک دولتی اند؟
مردمی که به سمت راحت طلبی و رفاه گرایی بروند و پول خود را به جای صنعت در بانک سرمایه گذاری کنند ، پیشرفت نخواهند کرد. این یک اصل قرآنی و عقلی است ؛ تا قومی تغییر نخواهد خدا آن قوم را تغییر نخواهد داد ، جهش تولید جز با ساخت و شرکت در تولید و حمایت از تولید ایرانی امکان پذیر نخواهد بود و تا جهش تولید رقم نخورد پیشرفتی هم رقم نخواهد خورد.
میشل فوکو: جهان سوم جاییست که مردم منتظر یک روز خوب اند ، نه آوردنش
در متن تحلیل قبل (غرب چه گونه غرب شد) و در این یادداشت سعی کردم علاوه بر توضیح روند قدرت یافتن غرب و تضعیف قدرت ایران تا دوران پهلوی نقدی بر دو کتاب دکتر صادق زیباکلام که به همین نام هستند داشته باشم ، کتابی که نگاه ساده و ناقص به گوشه ای از عوامل تاثیر گذار داشته است.
.
امیرحسین اسفندیاری
@Naslsevom
۱۲سال پیش وقتی نایل فرگوسن استراتژیست آمریکایی برای نخستین بار در کتاب خیزش پول، ترکیب قدرت چین و آمریکا را در قالب مفهوم #چیمریکا تئوریپردازی کرد گفت بسیاری از وقایع آینده محصول این گربه-سگ است. البته فکر نمیکرد یکی از محصولات این ترکیب همزیانه فتنه جهانی #کرونا باشد.
برخی میگویند کرونا کار چین بوده برخی میگویند کار آمریکا. پاسخ را باید در مفهوم #چیمریکا یافت. بسیاری از پدیدههای جهانی شده محصولی ترکیبی از کشور چیمریکاست. گربه-سگ استعاره از این است که اگر چه آمریکا و چین رقیب یا دشمن هم هستند اما حیاتشان به هم گره خورده است.
آمریکا و چین در زمینههای مختلف پروژههای مشترک زیادی دارند. یکی از این حوزهها، تکنولوژیهای زیستی بوده است. هر دو طرف هم صدایش را درنمیآورند که حقیقت ماجرای #کرونا_ویروس چه بوده. در سالهای آتی منتظر ظهور محصولات دیگری از پیوند نامیمون چین-آمریکا باشید.
حسام الدین حائری زاده
.
@Naslsevom