📍مهم📍
🔸بخش دوم🔸
🚩توصیه هایی برای بهره مندی هرچه بیشتر از روز عرفه
1⃣ سعی کنیم بیش از پیش توسّل به ساحت مقدس امام عصر(عج) داشته باشیم و با نثار هدیه به پیشگاه ایشان، درخواست عنایت خاص حضرتش را در این ایام بنماییم. خصوصاً اعمال و معرفت خود را به محضر ایشان عرضه کنیم تا نواقص آن را به فضل و کرمشان اصلاح و تکمیل فرمایند.
2⃣ غسل و زیارت سید الشهداء(ع) از اهم اعمال این روز است؛ با تفصیلی که در کتب ادعیه آمده.
3⃣ هر چند روز عرفه، غسل خاصی توصیه شده است، اما مرحوم سید در اقبال توصیه میکنند که با همان غسل، نیت غسل زیارت سید الشهداء(ع) و امام عصر(عج) و نیز غسل توبه و همه اغسالی را که در گذشته از انسان فوت شده را بنماید؛ تا با دلی پاک و روحی شاداب به ضیافت عرفه وارد شود.
4⃣ روز عرفه در بین ایام سال، به روز دعا و نیایش به درگاه پروردگار معروف است؛ تا به آنجا که در انتخاب میان روزه این روز - با همه سفارشی که به آن شده - و دعا، دومی مقدم است. لذا باید تمام تلاشها در جهت اقامهٔ دعا در این روز باشد واهتمام داشته باشیم که از صبح، خود را خسته نکنیم تا با فراغ بال به دعا و نیایش بپردازیم.
☑️کانال استاد فیاض بخش
@Jelvehnooralavi
📷 عکسنوشته| روز عرفه
🔹 اگر شب قدر، شب نزول قرآن است، روز عرفه روز صعود دعاست.
☑️کانال استاد فیاض بخش
@Jelvehnooralavi
❇️ توصیه هایی برای بهرهمندی هرچه بیشتر از روز عرفه
استاد فیاض بخش
🔻 چگونگی خواندن دعای عرفه:
▫️خواندن دعا در جمع، خصوصاً اگر بیش از چهل نفر باشند، به اجابت نزدیکتر است و لذا بهتر است دعا در جمع خوانده شود.
👈 اما با توجه به شرایط خاص امسال و محدودیت در برگزاری اجتماعات، بهتر است انسان در تنهایی دعا را بخواند. در این صورت توصیه میشود مکان خلوتی که حداقل حواسپرتی را داشته باشد برگزیند. همچنین خوب است که به اتفاق خانواده به اعمال این روز بپردازد.
▫️ همچنین توصیه شده مکانی را انتخاب کند که او را به یاد مرگ و تنهایی در برزخ و قیامت بیندازد؛ لذا رفتن به بیابان و یا قبرستان و یا اماکن مخروبهای که مورد توجه نیست، در این باب مناسب است.
▫️خلاصه اینکه بهتر است در این روز و هنگام دعا، انسان هر کجا که هست خود را فارغ برای خداوند قرار دهد و عوامل مزاحم را به حداقل برساند.
🔺از اهمّ مطالبی که در آداب دعا توصیه شده، اول از همه توسّل به اهل بیت(ع) و درود و سلام به ساحت مقدس آنهاست.
☑️کانال استاد فیاض بخش
@Jelvehnooralavi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ببینید| حضرت ابراهیم(ع) از همان اوان جوانی یک دلشورهای داشت...
استاد فیاضبخش
👈 فایل صوتی کامل این مطلب در پست بعد خواهد آمد.
🌷عید سعید قربان بر شما مبارک.
☑️کانال استاد فیاض بخش
@Jelvehnooralavi
Eide Ghorban.mp3
8.15M
🔉 بشنوید| حضرت ابراهیم(ع) از همان اوان جوانی یک دلشورهای داشت...
👈 این فایل، بخشی از سخنرانی استاد فیاضبخش در مراسم عزاداری شب عاشورای سال ۹۸ است.
▫️ایشان در این سخنرانی به تشریح سیروسلوک توحیدی حضرت ابراهیم(ع) و طی امتحانات الهی میپردازند که حضرتش را به مقام منیع "امامت" نائل گرداند.
▫️در این میان، توسل ابراهیم(ع) به سیدالشهداء(ع) جایگاه ویژهای دارد و ماجرای ذبح اسماعیل(ع) به حادثه کربلا پیوند میخورد:
«وَ فَدَيْناهُ بِذِبْحٍ عَظِيمٍ» (صافات، ۱۰۷)
🔸به مناسبت عید سعید قربان، خلاصه این سخنرانی به حضورتان تقدیم شدهاست.
🔗 فایل صوتی کامل این سخنرانی را از این لینک دانلود فرمایید (بحث حضرت ابراهیم از دقیقه ۴۹ است):
https://www.jelveh.org/Files/Content/Media/3295-20190911080858898.mp3
☑️کانال استاد فیاض بخش
@Jelvehnooralavi
📷 عکسنوشته| یک نکته سلوکی برای عید سعید قربان
☑️کانال استاد فیاض بخش
@Jelvehnooralavi
🚩سید بن طاووس در کتاب اقبال الاعمال ذیل مطالب عید قربان، به نکته ای ظریف اشاره میکند؛ به این مضمون که:
🔹عید قربان از اعظم اعیاد الهی است و به دنبال اربعین موسوی و روز عرفه، هنگام گرفتن عیدی از مولای محبوب است. اما اگر علیرغم باز بودن همه درهای رحمت پروردگار، شخصی نتوانست مشمول رحمت خاص مولی قرار بگیرد و از درگاهش عیدی بستاند، باید بر این بدبختی خود به سوگ بنشیند، اما باز هم نباید مأیوس از رحمت خداوند باشد.
🔹او باید بنگرد که روز عید مصادف با چه روز هفته است و متوسل به صاحب آن روز از ائمه اطهار(ع) شود و با عملی و تعهدی بر ترک یک رذیله، هدیه ای به پیشگاه آن بزرگواران ببرد و ایشان را در نزد پروردگار شفیع خود قرار دهد، شاید گشایشی برایش حاصل شود؛ که در طول تاریخ، هرگاه که گرهی در کار هریک از انبیاء و اولیاء(ع) پیش می آمد، متوسل به وجود مبارک یکی از ائمه اطهار(ع) می شدند.
🔹و در این میان، توسل به ساحت مقدس صدیقه طاهره(ع)، لطافت خاصی دارد و در حقیقت، توسل به همه حضرات معصومین(ع) است؛ چنانکه در حدیث منسوب به امام عسکری(ع) آمده که فرمود: «نَحْنُ حُجَجُ اللهِ عَلَى خَلْقِهِ وَ جَدَّتُنا فاطِمَةُ حُجَّةُ اللّهِ عَلَيْنا.»
فداى پيرهنِ چاكِ ماه رويان باد!
هزار جامه تقوى و خرقه پرهيز
فقير و خسته، به درگاهت آمدم، رحمى
كه جز ولاى توام، هيچ نيست دستاويز
(حافظ)
☑️کانال استاد فیاض بخش
@Jelvehnooralavi
📷 عکسنوشته| حقیقت ولایت
📍مسئله خلافت و حکومت بر مردم، پایینترین مرتبه ولایت اهل بیت(ع) است. ولایت یک حقیقت ملکوتی و اولین اسم صادر از پروردگار است.
☑️کانال استاد فیاض بخش
@Jelvehnooralavi
استاد فیاض بخش
📷 عکسنوشته| حقیقت ولایت 📍مسئله خلافت و حکومت بر مردم، پایینترین مرتبه ولایت اهل بیت(ع) است. ولایت
📝 مسئله خلافت و زعامت اجتماعی مردم، پایینترین مرتبه ولایت اهل بیت(ع) است. ولایت یک حقیقت ملکوتی و اولین اسم صادر از پروردگار است!
🔻بنده از محضر بزرگوارانی که خدمتشان بودم مطالب زیادی به ارث بردم که وظیفه میدانم به شما منتقل کنم؛ یک مطلبی را هم مرحوم شهید مطهری میفرمودند و هم مرحوم علامه عسکری. ایشان میفرمودند که من برای تحصیل وارد نجف شدم، آرام آرام متوجه شدم که در قرآن و روایات اهل بیت علیهم السلام مسئله ولایت محدود به این نیست که بحث شود وصی پس از رسول خدا(ص) حضرت علی(ع) است.
▫️اما متاسفانه اوضاع پس از رحلت رسول خدا(ص) طوری پیش رفت که خودبخود در ذهن مسلمین تصور شد که مسئله ولایت و خلافت، تنها به معنای زعامت اجتماعی پس از رسول خدا(ص) است. در حالی که این پایینترین و انزل مراتب ولایت است.
▫️ایشان میفرمود تاسف بالاتر آن است که بزرگان از علمای ما و متکلمین ما از شیخ مفید صاحب کتاب اوائل المقالات در کلام و کتاب الافصاح فی الامامه، مرحوم سیدمرتضی صاحب کتاب الشافی فی الامامه، خواجه نصیر صاحب تجرید، علامه حلی مولف شرح معروف تجرید موسوم به کشف المراد و دیگران بخاطر فضایی که پیش آمده بود و برای پاسخ دادن به مخالفین، خودبخود نوشته ها و اجتهاداتشان تنها صرف این شد که اثبات کنند وصی پس رسول خدا(ص)، حضرت امیرالمومنین(ع) است.
🔺البته کسی منکر این نیست. مسئله اینجا است که حقیقت ولایت محدود به این مطلب نمیشود؛ بلکه ولایت یک حقیقت ملکوتی و اولین اسم صادر از پروردگار است،نه یک مطلب اعتباری. ولایت چیزی است که تمشیت تمام امور عالم با او است.
☑️کانال استاد فیاض بخش
@Jelvehnooralavi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 فیلم| ولایت همان باطن دین است.
سیر و سلوک یعنی حرکت در مراتب ولایت
استاد فیاض بخش
☑️کانال استاد فیاض بخش
@Jelvehnooralavi
📷 عکسنوشته| ولایت "کمال اخیر" انسان است.
📍مرحوم علامه طباطبایی(ره) در آغاز رساله «الولایه» تعبیر لطیفی دارند؛ ایشان میفرمایند: «الولایة... هی الکمال الاخیر الحقیقی للانسان...» (ولایت بالاترین مرتبه کمال حقیقی انسانی است) یعنی انسان اگر انسان است، به حقیقت ولایت است که انسان است، یعنی انسان تا زمانی انسان است که متولی به ولایت اولیای الهی(ع) باشد.
☑️کانال استاد فیاض بخش
@Jelvehnooralavi
31.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 ببینید| غدیر؛ عید ظهور حقیقت انسان
استاد فیاضبخش
💐 ویژهبرنامه #عید_سعید_غدیر ۱۳۹۹
قسمت اول
☑️کانال استاد فیاض بخش
@Jelvehnooralavi
Ghadir99-01.mp3
4.86M
🔉 بشنوید| فایل صوتی کامل برنامه "غدیر؛ عید ظهور حقیقت انسان"
استاد فیاضبخش
💐💐 ویژهبرنامه عید سعید غدیر خم ۱۳۹۹
قسمت اول
☑️کانال استاد فیاض بخش
@Jelvehnooralavi
استاد فیاض بخش
📹 ببینید| غدیر؛ عید ظهور حقیقت انسان استاد فیاضبخش 💐 ویژهبرنامه #عید_سعید_غدیر ۱۳۹۹ قسمت اول ☑️ک
📝 خلاصه مطالب| غدیر؛ عید ظهور حقیقت انسان (قسمت اول)
🔻عید غدیر، پیش از آن که عید خلایق باشد، عید اهالی عوالم ملکوت است.
▫️غدیر، عید حقیقی است، نه یادبود و پاسداشت یک حادثه تاریخی
▫️حقیقی بودن عید غدیر، به خاطر حقیقت ملکوتی آن عید است که در قیامت بر اهل قیامت تجلی میکند.
▫️شاهد حقیقت عید غدیر، روایت امام صادق(ع) است که طبق آن، رحمت نازله پروردگار در روز غدیر، حتی از ماه مبارک رمضان و شب قدر و عید فطر بیشتر است:
👈 «فَإِنَّ اللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى يَغْفِرُ لِكُلِّ مُؤْمِنٍ وَ مُؤْمِنَةٍ وَ مُسْلِمٍ وَ مُسْلِمَةٍ ذُنُوبَ سِتِّينَ سَنَةً وَ يُعْتِقُ مِنَ النَّارِ ضِعْفَ مَا أَعْتَقَ مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ وَ لَيْلَةِ الْقَدْرِ وَ لَيْلَةِ الْفِطْرِ وَ لَدِرْهَمٌ فِيهِ بِأَلْفِ دِرْهَمٍ لِإِخْوَانِكَ الْعَارِفِينَ وَ أَفْضِلْ عَلَى إِخْوَانِكَ فِي هَذَا الْيَوْمِ وَ سُرَّ فِيهِ كُلَّ مُؤْمِنٍ وَ مُؤْمِنَةٍ...»
▫️اما حقیقت عید غدیر که آن را اعظم اعیاد و ایام و بلکه روح همه ایام قرار داده است، چیست؟ پاسخ این سوال را باید با جستجو در روایات اهلبیت(ع) و بیانات اهل معرفت یافت.
▫️حقیقت عید غدیر، حقیقتی ذومراتب است که هر کدام از کلمات اهلبیت(ع) پیرامون روز غدیر، مرتبهای از آن حقیقت را بیان داشته است.
▫️مرتبه اول معرفت به حقیقت عید غدیر: غدیر، روز تاجگذاری و انتصاب امیرالمؤمنین علی(ع) به امامت و وصایت رسولالله(ص) است.
▫️اما غدیر اولین باری نبود که پیامبر(ص)، علی(ع) را به وصایت و امامت معرفی فرمود. پس صرف اعلام عمومی وصایت و امامت امیرالمؤمنین(ع)، با همه عظمت و حساسیتش، نمیتواند تمام حقیقت غدیر باشد.
🔺شان نزول آیات ابتدای سوره معارج، نمونهای در توضیح این مطلب است که چرا اعلام عمومی وصایت امیرالمؤمنین(ع) در جامعه آن عصر، برای پیامبر اکرم(ص) بسیار سنگین و خطیر بود.
«سَأَلَ سائِلٌ بِعَذابٍ واقِعٍ * لِلْكافِرينَ لَيْسَ لَهُ دافِعٌ...»
☑️کانال استاد فیاض بخش
@Jelvehnooralavi
📷 عکسنوشته| دو معلم حقیقت ولایت در روزگار معاصر
📍دو شخصیت هستند که در آثارشان عالیترین تبیین را از مقام ولایت ارائه کردند:
مرحوم امام، به ویژه در کتاب ارجمندشان «مصباح الهدایة الی الخلافة و الولایة» و مرحوم علامه طباطبایی، خصوصا در اثر سترگشان رساله «الولایة».
بنده به جرات شهادت میدهم که اگر این دو بزرگوار نبودند ما ولایت را به این معنا درک نمیکردیم.
☑️کانال استاد فیاض بخش
@Jelvehnooralavi
استاد فیاض بخش
📷 عکسنوشته| دو معلم حقیقت ولایت در روزگار معاصر 📍دو شخصیت هستند که در آثارشان عالیترین تبیین را ا
📝 دو شخصیت هستند که در آثارشان عالیترین تبیین را از ولایت و امامت ارائه کردند:
حضرت امام خمینی(ره) و علامه طباطبایی(ره)
🔻ولایت یک حقیقت ملکوتی است که اولین اسم صادر از پروردگار است و تمشیت کل امور عالم را مقام ولایت ثابت میکند. ولایت یک چیزی است که تمام امور عالم را اداره میکند. ولایت یک امر حقیقی است.
▫️لذا ما در مسئله ولایت اگر تمام عمرمان را اختصاص بدهیم و اگر تمام تلاشمان را برای فهم ولایت بکنیم نهتنها ضرر نکردیم بلکه این مدخلی است برای فهم تمام معارف دین؛
▫️این معنای از ولایت مد نظر قرآن و روایات ما است؛ و این چیزی است که بزرگان ما در آثار کلامی خود چندان بدان نپرداختهاند. این معنا را انصافا دو شخصیت در آثارشان به بیان برهانی تبیین نمودهاند، که هردو معاصر ما بودند و بنده معتقدم ما مدام باید سر سجده فرود آوریم که در عهدی زندگی میکنیم که این دو بزرگوار را دیدهایم، یکی مرحوم امام امت(ره)، و دیگری مرحوم علامه طباطبائی(ره).
▫️مرحوم امام در کتاب مصباح الهدایه به این مطلب پرداختهاند و مرحوم علامه در رساله الولایه. و بنده به جرات شهادت میدهم که اگر این دو بزرگوار نبودند ما ولایت را به این معنا درک نمیکردیم.
🔺مرحوم علامه در رساله الولایه تعبیر لطیفی دارند، ایشان میفرمایند: «الولایه هی الکمال الاخیر للانسان»، یعنی انسان اگر انسان است، به حقیقت ولایت است که انسان است، یعنی انسان تا زمانی انسان است که متولی به ولایت اولیاء الهی باشد. و یا مرحوم امام امت در کتاب مصباح الهدایه خود در معنای ولایت میفرمایند: «فإنّ الولاية هي القرب، أو المحبوبيّة، أو التصرّف، أو الربوبيّة، أو النيابة. و كلّها حقّ هذه الحقيقة، و سائر المراتب ظلّ و فيء لها، و هي ربّ الولاية العلويّة(ع) الّتي هي متّحدة مع حقيقة الخلافة المحمّديّة (ص) في النشأة الأمر و الخلق» گویی تمام امور عالم از طریق ولایت است که تربیت و تمشیت میشود.
☑️کانال استاد فیاض بخش
@Jelvehnooralavi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ببینید| غدیر؛ عید ظهور حقیقت انسان
استاد فیاضبخش
💐💐 ویژهبرنامه #عید_سعید_غدیر ۱۳۹۹
2⃣ قسمت دوم
⚡️برای تماشای فیلم با کیفیت بهتر، به صفحه اینستاگرام استاد فیاضبخش مراجعه فرمایید (آدرس در بخش مشخصات کانال آمده).
☑️کانال استاد فیاض بخش
@Jelvehnooralavi
4_5864062241006946535.mp3
4.11M
🔉 بشنوید| فایل صوتی کامل برنامه "غدیر؛ عید ظهور حقیقت انسان"
استاد فیاضبخش
💐💐 ویژهبرنامه عید سعید غدیر خم ۱۳۹۹
2⃣ قسمت دوم
☑️کانال استاد فیاض بخش
@Jelvehnooralavi
استاد فیاض بخش
📹 ببینید| غدیر؛ عید ظهور حقیقت انسان استاد فیاضبخش 💐💐 ویژهبرنامه #عید_سعید_غدیر ۱۳۹۹ 2⃣ قسمت دو
📝 خلاصه مطالب| غدیر؛ عید ظهور حقیقت انسان (قسمت دوم)
🔻بحث از اسرار عظمت غدیر، صرفا بحثی نظری نیست، بلکه تأثیر زیادی در زندگی روزمره و بهویژه در ارتقاء مراتب ولایت ما دارد.
▫️گفتیم که حقیقت غدیر مراتبی دارد که در برنامه قبل، درباره مرتبه اول آن سخن گفتیم.
▫️و اکنون به مرتبه دوم معرفت به حقیقت غدیر میپردازیم: در این روز، محوریت عالم اسلام و امارت و صدارت امت، از «فرد»، یعنی شخص رسولالله(ص) به «نوع»، یعنی صاحب مقام عصمت تبدیل شد.
▫️به همین دلیل غدیر اعظم اعیاد امت شد. چون غدیر، هم سد عظیمی شد در برابر کفر و نفاق، هم تکلیف امت را تا قیامت معلوم کرد.
▫️اما مرتبه دوم هم نمیتواند تمام حقیقت غدیر را بیان کند. چرا که مطابق روایات، خود روز غدیر موضوعیت دارد، نه این بزرگداشت واقعهای هرچند عظیم و مهم باشد.
▫️مرتبه سوم معرفت به حقیقت غدیر: در این روز، با نصب مقام ولایت، در ادامه رسالت رسولالله(ص) راه معرفت به آن حقایق معنوی و الهی که فراتر از حد توان و علم بشر هستند، تا قیام قیامت برای انسان گشوده شد.
🔺اما مرتبه سوم نیز با همه عظمت و اهمیت و این که در روایات فراوان مورد تأکید بوده است، هنوز تمام حقیقت غدیر را بیان نداشته است.
☑️کانال استاد فیاض بخش
@Jelvehnooralavi
4_416725996532662427.mp3
3.88M
🔉 فایل صوتی| در عظمت عید غدیر خم و برخی آداب و مناسک این روز ارجمند
استاد فیاض بخش
📍بنا بر بیان امام صادق(ع)، مَثَل عید سعید غدیر خم بر دیگر اعیاد اسلامی (یعنی فطر، قربان و جمعه) مثل ماه است بر دیگر ستارگان...
☑️کانال استاد فیاض بخش
@Jelvehnooralavi
استاد فیاض بخش
🔉 فایل صوتی| در عظمت عید غدیر خم و برخی آداب و مناسک این روز ارجمند استاد فیاض بخش 📍بنا بر بیان ام
📝خلاصه مطلب| در عظمت عید سعید غدیر خم و آداب و مناسک این روز ارجمند
🔻در روایتی از امام صادق(ع) داریم که در تمام ایام سال سه عید حقیقی داریم. همین عبارت روشن میکند که سایر اعیاد ما مانند عید مبعث، روز نیمه شعبان، سوم شعبان، عمدتا جنبه یادبود و بزرگداشت دارند. اما این روایت سه عید را ممتاز کرده و آنها را عید حقیقی میداند: عید فطر (روز پاداش سه ماه مبارک رجب و شعبان و رمضان)؛ عید قربان (روز پاداش اربعین موسوی و ایام حج)؛ عید جمعه (شب و روز ویژه نزول رحمت الهی).
▫اما در ادامه روایت، راوی سوال میکند که آیا عید دیگری هم داریم؟ امام میفرمایند عید دیگری هم هست که مثل او به سایر اعیاد، مثل ماه است به مجموعه ستارگان و آن عید غدیر است.
▫معنای کلام این است که اگر روز مبعث به خودی خود عید نیست، بلکه سالگرد یک عید بزرگ است و به مناسبت آن روز، آن را عید میگیریم و در مقابل، عید فطر به خودی خود موضوعیت دارد، یعنی در عید فطر واقعهای اتفاق میافتد مثلا پاداش اعمال بندگان در طی سی روز ماه مبارک رمضان، در عید فطر داده می شود و خداوند به بندگان عنایت خاصی دارد و دارای حساب خاصی است، طرح عید غدیر در این سیاق، بهعنوان عیدی که از هر سه عید حقیقی دیگر بزرگتر و درخشندهتر است، به این معناست که عید غدیر صرفا بزرگداشت واقعه ۱۸ ذیالحجه سال ۱۰ هجری نیست، بلکه در روز عید غدیر اتفاقاتی در عالم روی میدهد که باعث میشود این روز عید باشد. همانطور که در روایات همین مطلب تصریح شده است.
▫مثلا در روایت دارد که حضرت میفرمایند اگر من بخواهم که در باب روز عید غدیر برای شما بگویم زمان طولانی لازم است... در ادامه میفرمایند که اگر مردم ارزش غدیر را میدانستند ده بار در روز فرشتگان با آنها مصافحه مینمودند. این نکته از اینجا استفاده میشود که گویی ما در طریق معنویت باید از ولایت و از عید غدیر استمداد بجوییم و حقیقت آن را درک کنیم و بهرهمند شویم، همانطور که باید حقیقت شب قدر را درک کنیم. زیرا میفرماید که اگر مردم ارزش غدیر را میدانستند فرشتگان ده بار در روز با آنها مصافحه میکردند.
🔺همچنین امام در ادامه روایت میفرمایند که اگر اکراه نداشتم که سخن در فضل روز غدیر طولانی شود، برای شما میگفتم که خداوند در این روز چهقدر به کسانی که آشنای به ولایت هستند عطا میکند. آنقدری که «ما لا یحصی» اصلا قابل محاسبه نبود.
☑️کانال استاد فیاض بخش
@Jelvehnooralavi
📷 عکسنوشته| ولایت نمک سیر و سلوک است.
☑️کانال استاد فیاض بخش
@Jelvehnooralavi
Aye Ekmal.mp3
5.1M
🌷💐🌷💐🌷💐💐🌷💐🌷
عید سعید غدیر خم مبارک
🔉بشنوید| تفسیر آیه اکمال
استاد فیاضبخش
🔸 همانطور که میدانید، خداوند در این روز عزیز و پس از اعلام ولایت امیرالمؤمنین(ع)، آیه سوم سوره مائده را نازل فرمود.
اکنون به عنوان گرامیداشت این برترین عید امت اسلام، بخشی از تفسیر این آیه شریفه را تقدیم میکنیم:
👈«الْيَوْمَ يَئِسَ الَّذينَ كَفَرُوا مِنْ دينِكُمْ فَلا تَخْشَوْهُمْ وَ اخْشَوْنِ الْيَوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دينَكُمْ وَ أَتْمَمْتُ عَلَيْكُمْ نِعْمَتي وَ رَضيتُ لَكُمُ الْإِسْلامَ ديناً »
(امروز ديگر كفار از ضديت با دين شما مايوس شدند، ديگر از آنها نترسيد، و تنها از من بترسيد. امروز است كه دين شما را تكميل كردم، و نعمت خود بر شما تمام نمودم، و امروز است كه دين اسلام را براى شما پسنديدم.)
☑️کانال استاد فیاض بخش
@Jelvehnooralavi
📍مهم؛ لطفا مطالعه فرمایید.
🔸 در عظمت روز عید غدیر و مراتب حقیقت این روز ارجمند
🔻عید غدیر خم، یادبود و پاسداشت یک حادثه مهم تاریخی نیست؛ بلکه روز غدیر خمِ هر سال ارزشی منحصر بفرد دارد و همانند اعیاد قربان و فطر و ایام و لیالی ماه رمضان و شبهای قدر، خود حائز ارزش و اهمیتی منحصر بفرد است.
▫️ارزش عید غدیر به خاطر حقیقت ملکوتی آن است و این روز، پیش از آنکه عید خلایق و زمینیان باشد، عید اهالی عوالم ملکوت است.
▫️اما حقیقت عید غدیر که آن را اعظم اعیاد و ایام و بلکه روح همه ایام قرار داده است، چیست؟ حقیقت این روز، حقیقتی ذومراتب است که با استمداد از آیات قرآن و همچنین بیانات اهلبیت(ع) پیرامون روز غدیر، مراتب آن حقیقت قابل برداشت است:
🔹 مرتبه اول: تعیین وصایت امیرالمؤمنین(ع) در این روز بوده است.
▫️اما این اولین بار نبود که پیامبر(ص)، علی(ع) را به وصایت و امامت معرفی فرمود. پس صرف اعلام عمومی وصایت و امامت امیرالمؤمنین(ع)، با همه عظمت و حساسیتش، نمیتواند تمام حقیقت غدیر باشد.
🔹مرتبه دوم: در این روز، محوریت عالم اسلام و امارت و صدارت امت، از «فرد»، یعنی شخص رسولالله(ص) به «نوع»، یعنی صاحبان مقام عصمت و ولایت تبدیل شد. به همین دلیل غدیر اعظم اعیاد امت شد. چون غدیر، هم سد عظیمی شد در برابر کفر و نفاق، هم تکلیف امت را تا قیامت معلوم کرد.
▫️اما این مطلب هم نمیتواند تمام حقیقت غدیر را بیان کند. چرا که مطابق روایات، خود روز غدیر موضوعیت دارد، نه اینکه بزرگداشت واقعهای هرچند عظیم و مهم باشد.
🔹 مرتبه سوم: روز غدیر خم، روز تعیین مقام عصمت جهت تعلیم امت در بعد حکمت نظری و عملی است.
▫️اما این مرتبه نیز با همه عظمت و اهمیت و اینکه در روایات فراوان مورد تأکید قرار گرفته، هنوز تمام حقیقت غدیر را بیان نمیدارد.
🔹 مرتبه چهارم: معرفی امیرالمؤمنین(ع) بعنوان رهبر جامعه و رئیس حکومت
▫️اما این مطلب هم تمام حقیقت غدیر را بیان نمیدارد. چرا که اولا این مطلب امر تازهای نبود؛ ثانیا حتی بدون معرفی خداوند و رسولش(ص) همه امت به افضلیت و اصلحیت امام علی(ع) اذعان داشتند.
🔵 اما مرتبه پنجم که موضوع بحث ماست: عید غدیر روز ظهور حقیقت انسان در مقام ولایت است.
👈 آنچه گفتیم مروری اجمالی بود بر مباحث استاد فیاضبخش در مجموعهبرنامه "غدیر؛ ظهور حقیقت انسان"
👈 ایشان پس از ذکر مقدمات بالا، به تبیین مرتبه پنجم پرداختهاند.
👈 این مطالب را میتوان تبیینی از معنای معرفتالنفس در مکتب تربیتی علامه طباطبایی(ره) دانست.
🔺در این باره بیشتر خواهیم نوشت...
☑️کانال استاد فیاض بخش
@Jelvehnooralavi
هدایت شده از موسسه جوانان آستان قدس رضوی
📚رایگان منتشر شد.
🌺به مناسبت عید سعید غدیر
🔹١٠٠روایت کوتاه و خواندنی از زندگی عارف وارسته
🔸حضرت آیت الله قاضی رضوان الله تعالی علیه
دانلود رایگان نسخه موبایلی 👈 shop.javanan.org
➕۵٠درصد تخفیف برای سایر کتب و محصولات
💫 #موسسه_جوانان_بنیادکرامت_آستان_قدس_رضوی
❇️ @Aqr_Javanan