🍃کلام بیداری🍃
🔰درباره مباهله 1️⃣ 🔸 درميان حوادث و رخدادهای گوناگون تاريخ اسلام واقعه عظيم و باشكوه «مباهله» بى شك
🔰 درباره مباهله 2️⃣
✅ معنای لغوی و اصطلاحی مباهله :
🔸 مباهله آن است که دو نفر يا دو گروه پس از مناظره و استدلال در برابر يکديگر، چنانچه به نتيجه ای که مقبول طرفين باشد، نرسند، و هريک ادعای کتمان عمدی حق از سوی ديگری را داشته باشد، در اين مرحله دو طرف برای اثبات ادعای خود مسئله را به خدا واگذار می کنند و هريک از خدا می خواهد که اگر ديگری در ادعای خود عمداً دروغ می گويد و حق را دانسته، کتمان می کند، فوراً عذاب را بر او نازل کند تا حق روشن شود و چنان چه اشاره شد، اين آيين در پيش از اسلام نيز در ميان اعراب و ساير اقوام رايج و شايع بوده است.
🔸 در چنين برنامه ای که يک دستورالهی است خداوند فوراً پاسخ می دهد تا حجّت را بر مردم تمام نمايد.
🔸 چنان که در روزگار پيامبران پيشين نيز اين مسئله بارها اتفاق افتاده بود. امّا در تاريخ 23 ساله رسالت پيامبرخاتم (صلی الله علیه و آله) تنها يک باراتفاق افتاد و آن با مسيحيان نجران و درسال دهم هجری بود.
ادامه دارد...
#مباهله
یک روایتی از خود امام حسن(علیهالسلام)
هست که از حضرت سوال کردند:
کرم چیست؟
ایشان فرمودند:
الابتداء بالعطیه قبل المساله
یعنی اگر دادی، بدون اینکه از تو درخواست بکند
آن زمان کریم هستی.
#حاجآقامجتبیتهرانی
#پایدرساستاد
#گوشه_نشین
@gosheneshen
#پیام_صبحگاهی
🔸امروز جامعهی ایرانی در حال حرکت به سمت قله است و در این حرکت بسیار مهم، پُرافتخار و خطیر، به ترویج ارزشهای اخلاقی احتیاج مبرم دارد.
۱۳۹۸/۱۰/۱۱
#مقام_معظم_رهبری
🍃کلام بیداری🍃
🔰 درباره مباهله 2️⃣ ✅ معنای لغوی و اصطلاحی مباهله : 🔸 مباهله آن است که دو نفر يا دو گروه پس از منا
🔰درباره مباهله 3️⃣
✳️آیه مباهله
آیه مباهله، آیه ۶۱ سوره آل عمران است که اشاره به واقعه مباهله دارد:
فَمَنْ حَاجَّكَ فِیهِ مِن بَعْدِ مَا جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعَالَوْا نَدْعُ أَبْنَاءَنَا وَ أَبْنَاءَكُمْ وَ نِسَاءَنَا وَ نِسَاءَكُمْ وَ أَنفُسَنَا وَ أَنفُسَكُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَللَّعْنَتَ اللَّـهِ عَلَی الْكَاذِبِینَ﴿۶۱﴾
🔸 بنابراین، پس از فرارسیدن علم [وحی] به تو، هر کس درباره او حضرت عیسی(علیه السلام)، با تو به چالش برخیزد، به او بگو:
بیایید تا فرزندانمان و فرزندانتان، و زنانمان و زنانتان، و جانهایمان و جانهایتان را فراخوانیم، آنگاه (به درگاه خداوند) زاری [تضرّع] کنیم تا لعنت خداوند را بر دروغگویان نهیم.
ادامه دارد....
🍃کلام بیداری🍃
🔰درباره مباهله 3️⃣ ✳️آیه مباهله آیه مباهله، آیه ۶۱ سوره آل عمران است که اشاره به واقعه مباهله دارد:
🔰شرح واقعه مباهله
🔸واقعه مباهله با نامه پیامبر (صلی الله علیه وآله) به مسیحیان نجران و دعوت آنان به اسلام شروع شد و در نهایت با عقبنشستن نجرانیان و ایمانآوردن عدهای از آنان پایا یافت.
🔰نامه پیامبر(صلی الله علیه و آله) و دعوت به اسلام
پیامبر اسلام (صلی الله علیه وآله) همزمان با مکاتبه با سران حکومتهای جهان و مراکز مذهبی، نامهای به اسقف نجران نوشت و در آن نامه از ساکنان نجران خواست که اسلام را بپذیرند. مسیحیان تصمیم گرفتند که گروهی را به نمایندگی از خود به مدینه بفرستند تا با پیامبر سخن بگویند و سخنان او را بررسی کنند.
هیئت نجران که شامل بیش از ده نفر از بزرگان آنان بود، به ریاست و سرپرستی سه نفر به نامهای عاقب، سید و ابوحارثه به مدینه آمدند.
هیأت نمایندگان در مسجد مدینه با پیامبر اسلام گفتگو کردند. پس از اصرار دو طرف بر حقانیت عقاید خود، تصمیم بر این شد که مسئله از راه مباهله خاتمه یابد، از این رو قرار شد که فردای آن روز، همگی خارج از شهر مدینه، در دامنۀ صحرا برای مباهله آماده شوند.