📣 اطلاعیه
✳️ به مناسبت آغاز اجرای طرح دولت برای اصلاح توزیع ارز ترجیحی، تحلیل «حسینیه اندیشه » با عنوان:
معبری برای خروج از دوگانهی یا «هدررفت منابع» یا «تشدید تورم»
تدوین و تنظیم شد.
✔️ در این تحلیل ضمن بررسی ابعاد دوگانهی «یا هدررفت منابع و تشدید فساد» (بر اثر حفظ یارانهها با هدف عدالت) یا «تشدید تورم» (بر اثر حذف یارانهها با هدف حفظ منابع)» در چهل ساله گذشته، به نقد و بررسی راهحل کارشناسی موجود برای حل این چالش پرداخته و پیشنهاداتی راهبردی برای خروج از این بنبستِ دوگانه مطرح شده است.
📄 متن کامل این تحلیل بزودی منتشر میشود...
✅ https://eitaa.com/HossiniehAndisheh
معبری برای خروج از دوگانهی یا «هدررفت منابع» یا «تشدید تورم».pdf
250.5K
📣 به مناسبت آغاز اجرای طرح دولت برای اصلاح توزیع ارز ترجیحی، «حسینیه اندیشه » در راستای کمک علمی به دولت انقلابی و مکتبی، تحلیل و پیشنهاد اصلاحی و تکمیلی خود را با عنوان:
معبری برای خروج از دوگانهی یا «هدررفت منابع» یا «تشدید تورم»
منتشر نمود.
🔰در این تحلیل ضمن بررسی ابعاد دوگانهی «یا هدررفت منابع و تشدید فساد» (بر اثر حفظ یارانهها با هدف عدالت) یا «تشدید تورم» (بر اثر حذف یارانهها با هدف حفظ منابع)» و نقد راهحل کارشناسی متداول در دولتهای دوران انقلاب، پیشنهادات اصلاحی برای خروج از این بنبستِ دوگانه مطرح شده است تا این طرح، در تناسب با اهداف انقلاب اسلامی قرار گیرد و به نتیجه ای که مطلوب دولت محترم است، نائل آید.
✔️ضمنا این تحلیل در شماره ۷۹۰۶ روزنامه ایران به چاپ رسید.
📋جزئیات بیشتر خبر و دریافت فایل تحلیل◀️ hsnand.ir/paoi
✅ https://eitaa.com/HossiniehAndisheh
🔅#چکیدهای از تحلیلِ معبری برای خروج از دوگانهی یا «هدررفت منابع» یا «تشدید تورم»:
1️⃣داستان یارانهها در ایرانِ پس از انقلاب، گویا قصد تمامشدن ندارد و همواره مسئولان و مردم را بر سر یک دوراهی قرار داده: از یکسو آرمان عدالت و رسیدگی به محرومین در نظام اسلامی ایجاب میکند که این قشر برای تأمین نیازمندیهای اولیه زندگی مورد حمایت قرار گیرند و از سوی دیگر، قیمتگذاری دولتی و کالاهای یارانهای که نتیجهای قهری از جنس فساد و رانت و قاچاق و عدم بهرهوری و هدررفت منابع را در پی آورده، «آزادسازی قیمتها» را به یک ضرورت اقتصادی تبدیل کرده است.
2️⃣البته با لحاظ «آزادی عمل انسانی»، پرداخت یارانه مستقیم به افراد در مقایسه با اختصاص یارانه به کالاهای معیّن، ترجیح و مطلوبیت دارد اما مسأله مهمی که وجدان عمومی قبلاً آن را تجربه کرده و برای آینده نسبت به آن نگرانی دارد، موج گرانی و تورّمی است که بر اثر آزادسازی قیمتها و پرداختهای مستقیم و افزایش نقدینگیِ حاصل از آن، بسیاری از خانوارها را زیر خطر فقر غرق خواهد کرد.
3️⃣اما کارشناسان اقتصادی معتقدند بنبست فوق واقعی نیست بلکه از عدم توجه نظام سیاسی به بدیهیات علم اقتصاد و محاسبات کارشناسی نشأت گرفته است. لذا در نگاه این دسته، باید تلقّی عمومی از «عدالت» تغییر کند و انتظارات مردمی که چهل سال است به حمایتهای دولتی و یارانههای آشکار و پنهان عادت کردهاند، اصلاح شود و توقعی برای اختصاص درآمد حاصل از آزادسازی قیمتها به مردم وجود نداشته باشد؛ بلکه قسمت اعظم این وجوه به سمت تولیدِ متمرکز و بخش خصوصیِ واقعی هدایت شود. در این صورت، به تدریج «تولید و عرضه» از «مصرف و تقاضا» پیشی خواهد گرفت.
4️⃣این دسته از متخصصین هرچند اشراف خوبی نسبت به واقعیتهای اقتصاد جهان دارند اما نظام کارشناسی توجه ندارد که عینکی که برای مشاهده روابط اقتصادی به چشم زده، عینیتِ رفتار اقتصادی مردم ایران را نشان نمیدهد؛ مردمی که با انقلاب اسلامی وجدان «عدالتخواهی» در آنها نهادینه شده و موجب عدم پذیرش «فاصله طبقاتی شدید در الگوی مصرف» شده، حتی اگر فشار بر الگوی مصرف خود و کاهش سطح آن را بپذیرند و به واکنشهای شدیدی مثل شورشهای آبان 98 دست نزنند، حداقل آن است که تن به مشارکت در الگوی تولیدی که این کارشناسان بدنبال تحقق آن هستند، نخواهند داد و مانع بزرگی برای هدایت یارانهها به سمت تولید ایجاد خواهند کرد.
5️⃣ زیرا «تولید» در اصطلاح علمی و تجربه عملیِ جهان امروز، با محوریت «شرکتهای بزرگ» است که قدرت تجمیع سرمایههای کلان را دارد و نه تنها به یک قطب اقتصادی تبدیل میشود که با ایجاد قلههای ثروت در کنار درههای فقر، فاصله شدید طبقاتی را بر ملت تحمیل خواهد کرد. روشن است که چنین روندی در مقابله با فرهنگ عدالتخواه و استقلالطلبِ ایرانی است و رهبری و مسئولان انقلابی و مردم به آن تن نخواهند داد.
6️⃣ در واقع انقلاب اسلامی و پشتوانه مردمی آن حداقل از سه بُعد با الگوی تولید جهانی درگیر است؛ «انگیزه تولید» (رفاه روزافزون بر محور تنوع و مد)، «نهاد تولید» (شرکتهای بزرگ سرمایهداری)، «بافت تولید» (کالاهای مبتنی بر تکنولوژی برتر و اتوماسیون). لذا توصیه کارشناسان برای رهایی از معضل یارانهها (فارغ از ناسازگاری آن با اعتقادات و اخلاق و التزامات شرعی)، از نظر عملی و عینی امکان تحقق ندارد و بنبست و دوگانهی فوقالذکر را از بین نخواهد برد.
7️⃣ خروج از این بنبست و نقض این دوگانه هنگامی میسّر خواهد شد که نظام اسلامی به نسخه جدیدی از تولیدِ عدالتمحور معطوف شود و تعریف نوینی از «انگیزه تولید» (افزایش قدرت ملی)، «نهاد تولید» (کارگاههای وقفمحور)، «بافت تولید» (کالاهای ساده و بادوامِ مبتنی بر تولید نیمهمتمرکز و کارگاهی) را عملیاتی کند.
8️⃣ خلاصه این تصویر کلان ـ که تشریح آن در منشورات «حسینیه اندیشه» قابل پیگیری است ـ میتواند خود را در قالب پیشنهادات اصلاحی و تکمیلی مطرح شده در «متن کامل» این تحلیل نشان دهد.
📁متن کامل تحلیل◀️ hsnand.ir/paoi
✅ https://eitaa.com/HossiniehAndisheh
هجمهی «ساختارهای فرهنگساز مادّی و سنّتی» به«هویت مادری و فرزندآوری.pdf
254K
📣 بهمناسبت پیام اخیر مقام معظم رهبری به فعالان حوزه #جمعیت و تاکید ایشان بر فرهنگسازی در فضای عمومی برای این مهم، «واحد خواهران حسینیه اندیشه» تحلیلی را جهت بررسی «موانع فرهنگسازی» برای عبور از بحران کاهش جمعیت با عنوان:
هجمهی «ساختارهای فرهنگسازِ مادّی و سنّتی» به «هویت مادری و فرزندآوری»
منتشر نمود.
✔️ در این تحلیل اجمالی، ضمن بیان ابعاد هجمه «هویت تحصیل و اشتغال مادی» به «هویت مادری و فرزندآوری» و شناخت ضعفهای «فرهنگ سنتی» برای دفاع از این تهاجم همهجانبه، پیشنهاداتی در جهت ایجاد «هویت کاربردی و ارزش اجتماعی» برای منزلت مادری و فرزندآوری مطرح شده است.
✅https://eitaa.com/Khaharanhosseiniehandisheh
تحلیل طرح دولت برای اصلاح توزیع ارز ترجیحی.m4a
15.82M
🔊 #صوت سخنرانی به مناسبت طرح دولت برای اصلاح توزیع #ارز_ترجیحی
🎙حجتالاسلام محمدصادق حیدری
🔰 سر فصلهای مباحث مطرح شده در این سخنرانی:
✔️ 1. ضرورت کمک و یاری به دولت انقلابی: «تایید منفعلانه یا حمایت بصیرتمندانه؟»
✔️ 2. ضرورت تحلیل دقیق از تجربیات دولتهای قبلی برای اصلاح یارانهها
✔️ 3. بررسی اجمالی سیاستهای دولت نهم و دهم برای اصلاح توزیع یارانهها با محوریت پرداخت مستقیم یارانه به مردم و شکست این سیاستها به علت ایجاد تورم شدید
✔️ 4. بررسی اجمالی سیاستهای دولت ششم و هشتم برای اصلاح ارز ترجیحی با محوریت تقویت بخش خصوصی در امر تولید و شکست این سیاستها و تداوم تورم به علت تعارض «اخلاق انقلابی مردم» با «اخلاق حاکم بر بخش خصوصی»
✔️ 5. حل دوگانه «یا هدررفت منابع؛ یا تشدید تورم»، وابسته به
طراحی الگوی جدید برای «تولیدِ عدالتمحور» و نقش مهم مساجد و نمازهای جمعه در مطالبه آن از دولت
(اولویتبخشی «عدالت در تولید» بر «عدالت در توزیع یارانه»)
✔️6. پاسخ به سوالات حضار
🕰 چهارشنبه چهارم خرداد 1401 ـ مسجد امام صادق علیهالسلام، شهرک صادقیه شهر قم
✅ https://eitaa.com/HossiniehAndisheh
📸 حضور رهبر انقلاب در كنار ضريح مطهر حضرت معصومه سلام الله عليها.
🌷میلاد حضرت معصومه (ص) و روز
دختر بر همهی زنان و دختران مبارک
٨٩/٧/٢٧
💠 @Khbar_rahbar
🌷 لوح| توصیهای به دختران عزیزم!
🔺 رهبرانقلاب:
توصیه من به خواهران و دختران عزیزم این است که معلومات و آگاهیهایتان را بیشتر کنید. مطالعه، دقّت، تحقیق، درس، ورود به مسائل مورد ابتلای روز و اهتمام به کارهای دینی، جزو وظایف حتمی و مسلّمی است که امروز زنان کشور باید مثل مردان، خود را موظّف به انجام آنها بدانند. شما هستید که فرزندان صالح میپرورید و همسران خود را برای ورود به میدانهای مثبت، تشجیع میکنید. بسیاری از زنان، شوهرانِ خودشان را بهشتی میکنند و آنها را از مشکلات دنیا و آخرت نجات میدهند. کار و تلاش زن و آگاهی و موضعگیری او، چنین ارزشی دارد.»
۷۵/۶/۲۸
🔸حضرت فاطمه معصومه(س) از هادیان تاریخی و محور دستگیری از جامعه شیعی
📚 مگر می شود
خداوند در این عالم که عالم خطاست کسی را در بعد معنوی، در منصبی بنشاند که ظرفیت آن را نداشته باشد و نتواند با یک دست علم را از امام صادق(ع) بگیرد و با دستی دیگر به حوزه های علمیه بدهد.
🌸حضرت فاطمه معصومه(س) با سر انگشت معصومین(ع) و امام رضا(ع) در این شهر جای گرفتند و محور توجه بزرگانی شدند که هادیان تاریخ و دستگیر بقیه جوامع بوده و هستند.
🌺 حضور کریمه اهل بیت(س) و وجود بارگاه ملکوتی ایشان شهر قم را به پرورشگاه عالمان شیعه و رهبران مبارز و مجاهد مبدل ساخت و مکانی امن جهت پرورش علما، فقیهان و متکلمان شیعه گردید.
🌸🌹🌹🌹🌸
آیت الله میرباقری
برگرفته از کتاب"حضرت فاطمه معصومه(س) طریقی در تحقق ولایت الهیه"
✅ https://eitaa.com/Khaharanhosseiniehandisheh
حضرت صادق(ع) می فرمایند: «أَلَا وَ إِنَّ قمَّ الْکوفةُ الصغِیرَةُ أَلَا إِن لِلْجنَّةِ ثَمَانِیةَ أَبْوَابٍ ثلَاثَةٌ منْهَا إِلَی قُمَّ تُقْبَضُ فِیهَا امْرَأَةٌ مِنْ وُلْدِی اسْمُهَا فَاطِمَةُ بِنْتُ مُوسَی وَ تُدْخَلُ بِشَفَاعَتِهَا شِیعَتِی الْجَنَّةَ بِأَجْمَعِهِمْ؛ قم کوفۀ کوچک ماست. برای بهشت هشت در است که سه در آن به سوی قم است. زنی در قم وفات می کند که از اولاد من و نامش فاطمه است. در روز قیامت با شفاعت او تمام شیعیان من وارد بهشت می شوند.»
حضرت معصومه(س) منشأ تربیت فقهای عظیمالشأن شیعه بوده و هستند. یعنی کل دینداری در دوران غیبت به منزلت نیابت عامه حضرت ولی عصر(ع) برمیگردد و نایبان عام حضرت نیز همهی ریزهخوار حضرت معصومه(س) هستند. اما به نظر میرسد تفاوت حضرت معصومه(س) با دیگر دختران امام موسی کاظم(ع) را باید در رابطه ایشان با مقام امامت دید.
ایشان در فضایی که برادرانشان و گروهی زیادی از شیعیان دچار قیامهای مسلحانه شدهاند، به سمت امام رضا(ع) حرکت میکنند. در شرایطی که شبهههای سنگینی بین اتهام قدرتطلبی به امام رضا(ع) و ضرورت قیام مسلحانهی شیعیان وجود دارد، هجرت حضرت معصومه(س)، مردان و خواص جامعه را دچار انفعال کرده و نشان میدهد که حق با تحلیل امام رضا(ع) است.
به بیان دیگر ایشان با تأسی به حضرت زهرا(س) در همراهی با نهضت نبوی و پشتیبانی از ولایت و امامت امام علی(ع) و حرکت حضرت زینب(س) در همراهی با قیام امام حسین(ع)، حرکتی اجتماعی در همراهی و حمایت از ولی و امام زمان خود انجام دادند.
✅https://eitaa.com/Khaharanhosseiniehandisheh
واحد خواهران حسینیه اندیشه (کریمه ولایت)
حضرت صادق(ع) می فرمایند: «أَلَا وَ إِنَّ قمَّ الْکوفةُ الصغِیرَةُ أَلَا إِن لِلْجنَّةِ ثَمَانِیةَ أَ
امروز نیز زنان مسلمان باید با ارتقا سطح روحی و ذهنی بتوانند نقش و وظیفه اجتماعی متفاوت و «الگوی سومی» برای خود تعریف کرده و از این طریق به یاری و همراهی با امام زمان(عج) و نایب بر حقش بشتابند و وظایف خود را محدود به انجام واجبات و ترک محرمات و رعایت تکالیف فردی نکنند. از طرفی باید با هوشیاری در نقش و جایگاه اجتماعی تعریف شده و متداول در جوامع قرار نگیرند و مانند زنان مؤثر در عرصههای سیاسی و دوران دفاع مقدس وظایفی از جنس زنانه و با هویت انقلابی و در محیط خاص بانوان و به دور از اختلاط با مردان تعریف کرده و به دفاع از اسلام و خدمتگزاری به مقام ولایت بپردازند. تا همانند عرصه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در عرصه جنگ اقتصادی که موضوع مبتلابه امروز نظام اسلامی است نیز انجام وظیفه کنند.
✅https://eitaa.com/Khaharanhosseiniehandisheh
🔺انتشار تحلیل واحد خواهران حسینیه اندیشه پیرامون «موانع فرهنگسازی برای عبور از بحران کاهش جمعیت» در شماره ۷۹۲۲ روزنامه ایران (مورخ ۱۱ خرداد ۱۴۰۱) با عنوان:
چالشهای «ساختارهای فرهنگسازِ مادّی و سنّتی» برای «هویت مادری»
📋جزئیات بیشتر خبر و دریافت فایل تحلیل◀️ hsnand.ir/y4ne
✅https://eitaa.com/Khaharanhosseiniehandisheh