امام خامنهای (حفظه الله تعالی) :
«از چیزهایی که ایمانها را از روحانی سلب میکند، بایستی اجتناب کرد.
یکی از وظایف عمدهی روحانیت، عبارت از این است که این ایمانها را حفظ کند؛
چون ایمان به روحانیت، همواره ملازم با ایمان به اصل دین بوده است.
کمتر کسانی بودهاند که روحانیت را قبول نداشته باشند، اما یک اعتقاد درست و حسابی به اصل دین داشته باشند.
بعضی ادعا کردهاند، ولی ما کمتر یافتهایم. مردم دین را از این طریق فهمیدهاند.
ایمان مردم به دین، باید همراه با ایمانشان به همین مجموعه باشد.» ۲۵ شهریور ۱۳۷۰
کانال "حوزه وروحانیت"
https://eitaa.com/KhomeniKhamenei
امام خامنهای (مدظلهالعالی) :
«یک وقتی به مناسبتی خدمت امام رسیدیم؛ صحبت راجع به یک روحانی بود که یک تخلفی کرده بود و امام با ما مشورت میکردند که با او چگونه رفتار شود.
من به ایشان مفصل گفتم که این پیروزی شما در انقلاب، محصول هزار سال آبروی روحانیت شیعه است والّا چرا باید وقتی یک مرجع به میدان آمد، مردم اینطور به دنبالش بیایند و جانشان را فدا کنند، که در نهضت امام بزرگوار ما کردند.
هزار سال آبروی شیعه متراکم شد تا به اینجا رسید که یک مرجعی مثل امام بزرگوار ما که جرئت داشت، شجاعت داشت، قابلیت داشت، روح فداکاری و آگاهی به زمان داشت، پا بگذارد وسط میدان، و مردم هم به دنبالش بیایند، حالا بعضی از این هملباسهای ما مثل موریانهای که در یک بنایی بیفتد، دارند این آبروی هزارساله را ذره ذره میخورند و از بین میبرند؛ ایشان هم این معنا را تصدیق کردند. واقع قضیه همین است.
باید مراقب باشیم ما جزو آن موریانهها نباشیم.» 17 آبان 1385
#آبروی_هزارساله
#آخوند_موریانه
کانال "حوزه وروحانیت"
https://eitaa.com/KhomeniKhamenei
«[شما حوزویان] به مردم تفهيم كنيد كه همچنان كه شركتِ در انتخابات يك وظيفه است، گزينش خوب و آگاهانه هم يك وظيفه است.
البته ممكن است همهى تلاشها به نتيجه نرسد؛ اما انتخابكنندگان تلاش كنند، براى اين كه گزينش درستى داشته باشند. اين، خيلى مهمّ است.
البته هيچكس در صحنه انتخابات وارد نمىشود، مگر اين كه شوراى نگهبان صلاحيت او را اعلام كند. بنابراين، كسانى كه وارد صحنه انتخابات مىشوند، اشخاصى هستند كه شوراى نگهبان كه امين مردم در اين قضيه است پاى اسم آنها را امضا كرده و اعلام صلاحيت نموده است.
بنابراين، همه صلاحيت دارند؛ منتها امر رياست جمهورى، بالاتر از اين حرفهاست.
بايد گشت و اصلح را پيدا كرد. بايد گشت و امينترين را انتخاب كرد. بايد جستجو كرد و در بين اين چند نفر، به طور نسبى قادرترينِ بر اداره كشور را پيدا كرد. مهمّ است. چون اين امر مهمّ است، تفاضل هرچه هم كم باشد، اهميت پيدا مىكند. در كارهاى كلان، اين طور است...؛
رياست جمهورى خيلى مهمّ است؛ چون اداره امور اجرايى كشور در يك دوره نسبتاً طولانى يعنى چهار سال است. بايد مردم بگردند و بهترين را گزينش كنند.
مردم به شما اعتماد دارند. مردم به علما اعتماد دارند و حرف و تشخيص آنان را، تشخيص قابل احتجاجِ عند الله مىدانند.
اين، خيلى مهمّ است. لذا بايد مردم را در انتخابِ درست كمك كنيد.
مبادا كسى از روحانيون احساس كند كه در اين مسائل، وظيفه و تكليفى ندارد و بگويد مردم خودشان بروند هر كارى كه مىخواهند، بكنند!
البته راجع به همه روحانيون نمىخواهيم بگوييم. كسان خاصّى هستند كه به طور استثنايى از اين موضوع خارجند؛
اما شما علما مىتوانيد به مردم كمك كنيد.
مردم هم در اين قضايا، بيش از همه به علما اعتماد مىكنند؛ حتّى كسانى كه ممكن است سرو كارى هم با علما نداشته باشند. بالاخره انسان براى امور زندگى خودش، به شخصِ امين اتّكا مىكند. اگر كسى خودش هم حتّى خيلى امانت نداشته باشد، اما براى حفظ پول و مال خود، به شخص امين مراجعه مىكند. مردم، علما را امين خودشان مىدانند.
اگر در اين زمينه، علما به مردم كمك كنند، اين مرجع قابل قبولى براى آنان است.
البته شما هم آن وقت كه مىخواهيد مردم را راهنمايى كنيد، بايد حدّ اكثر دقّت را در گزينش بكنيد. بايد چيزى بگوييد كه فردا بتوانيد پيش خداى متعال جوابش را بدهيد. كسى را بايد به مردم معرفى كنيد كه بتوانيد پايش بايستيد و به خداى متعال بگوييد كه حجّت من اين بود.
عدم دخالت خطرناك است؛ دخالتِ بدون حجّت هم خطرناك است. پيش خودتان و خدا، حجّت پيدا كنيد. مردم را در اين امر آگاه كنيد. مردم هم به شما اعتماد مىكنند، بايد هم اعتماد بكنند؛ امين مردم هستيد و باشيد.
كارى كنيد كه مردم بتوانند با رأى بالايى، يك شخص لايق و مدير و متعبّد و متدين و مجرّب در امور اداره كشور انتخاب كنند.»
بيانات رهبر معظم انقلاب در ديدار با روحانيان و مبلّغان اعزامى در آستانه ماه محرّمالحرام (13 اردیبهشت 1376)
#انتخابات
#انتخاب_اصلح
#نظام_مقدس_اسلامی
#شهید_رئیسی
کانال "حوزه وروحانیت"
https://eitaa.com/KhomeniKhamenei
🔴 مخفى بودن رأى رهبر معظم انقلاب
امام خامنهای (حفظه الله تعالی) :
«رهبرى، يك رأى بيشتر ندارد. بندهى حقير مثل بقيهى مردم، يك رأى دارم؛ اين رأى هم تا وقتى كه در صندوق انداخته نشود، هيچكس از آن مطّلع نخواهد بود...
اينجور نيست كه كسى بيايد نسبت بدهد كه رهبرى نظرش به فلان است، به بهمان نيست. اگر چنين نسبتى داده شد، اين نسبت درست نيست.
البتّه اين روزها با اين وسايل عجيبِ رسانهاى كنونى - اين پيامكها و امثال اينها - متأسّفانه حرفهاى گوناگون، نسبتهاى گوناگون به اشخاص گوناگون، رواج دارد. گاهى ممكن است يك نفر هزاران پيامك بفرستد. براى من گزارش دادند كه ممكن است در ايام انتخابات، روزى چند صد ميليون پيامك ردّ و بدل شود.
🔺مراقب باشيد، تحت تأثير اين چيزها قرار نگيريد؛ نگاه كنيد، تشخيص بدهيد، اصلح را بشناسيد و براى اداى تكليف، اسم او را به صندوق رأى بيندازيد.
البتّه هركسى و يا فعّالان سياسى ميتوانند ديگران را هم با نظر خودشان همرأى كنند - اين اشكالى ندارد - امّا از حقير كسى چيزى در اين زمينه نخواهد شنيد. در عين حال، مردم ميتوانند به همديگر بگويند، سفارش كنند، تأكيد كنند، توصيه كنند، يكديگر را توجيه كنند و به هم كمك كنند براى شناخت اصلح. به هر حال، آنچه كه ملاك عمل است، رأى آحاد مردم است.»
یکم فروردین 1392
کانال "حوزه وروحانیت"
https://eitaa.com/KhomeniKhamenei
◀️ وظيفهى روحانيت در هدايت اجتماعى و سياسى مردم
امام خامنهای (مدظله العالی) :
«نقش علماى دين در هدايت مردم، منحصر نميشود به هدايت در امور فرعى و مسائل شخصى و اينها.
مهمتر از همهى اينها، هدايت مردم است در مسئلهى عظيم اجتماعى و مسئلهى حكومت و مسئلهى نظام اسلامى و وظايفى كه مترتّب بر اين هست در مقابله با حوادث جهانى.
يقيناً اگر نقش علماى دين و راهنمايان روحانى حذف ميشد و وجود نميداشت، اين انقلاب تحقّق پيدا نميكرد؛ اين نظام به وجود نمىآمد و باقى نميماند، با اين همه مشكلات فراوانى كه در سر راه اين انقلاب به وجود آوردند.»
6 اسفند 1388
#انتخابات
#انتخاب_اصلح
#حوزه_علمیه
#طلاب
#حوزویان
کانال "حوزه وروحانیت"
https://eitaa.com/KhomeniKhamenei
هدایت شده از MESBAHYAZDI.IR
5.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
قرار من با تو
#امام_حسین (علیه السلام)
#اربعین
#محبت
#عهد
🎞 درگاه اینترنتی آپارات، جهت مشاهده و دانلود کامل جلسه
https://www.aparat.com/v/tfu2eul
🏴 @mesbahyazdi_ir
بازنشر بخشی از بیانات #امام_خامنهای (حفظهالله) در دیدار با #هيأت_مديرهى_دفتر_تبليغات_اسلامى_قم به مناسبت سالروز این دیدار :
«من نگاه مىكنم و مىبينم امروز #دفتر_تبليغات حالتِ وسط ميدانى را كه بايد به چپ و راست بزند و بخورد و زخمى شود و باك نداشته باشد و درعينحال ادامه دهد، ندارد. شما مسؤوليت تحقيق و تبليغ و هدايت افراد و كار علمى و شناساييهاى گوناگون و تربيت آدمهاى مناسب را بر عهدهى خود مىبينيد. اينها مگر مسؤوليتهاى كمى است؟...
بهشدّت از اشتباه خود بترسيد...؛ خصوصيت دفتر تبليغات و هر مجموعهى تبليغاتى در حوزه اين است كه بسته نيست. كار شما مثل راديو و تلويزيون است. اگر آقاى لاريجانى اينجا بيايد و هزار قسم بخورد كه من اينطورى عمل كردم، بعد بنده راديو و تلويزيون را باز كنم و بشنوم و ببينم چيز ديگرى شده است، همهى هزار قسم او در مقابل اين واقعيت، هيچ و پوچ است. شما هم اينگونه هستيد. شما را از كتاب و مجلّه و متخرّج دانشگاه و معلّمى كه در دانشگاه استخدام مىكنيد، بايد بشناسند...
...مجلّهى «نقد و نظر» نيز همينطور است. آقاى فقيهى [از اعضای وقت هیئت مدیره دفتر تبلیغات و پدر مصطفی فقیهی صاحب امتیاز سایت انتخاب] چند بار به اينجا آمده و مكرّر به او گفتهام اين سبك كار، مفيد نيست...
امروز ما بايد در مبانىِ خود متصلّب باشيم. معناى تصلّب اين نيست كه ما در تبيين آن مبانى، غلط عمل كنيم. اشكال اين است كه تا الان از اين مبانى، بد دفاع شده است؛ خيلى خوب، شما خوب دفاع كنيد؛ نه اينكه از اين مبانى دفاع نكنيد.
من مىبينم يك مشت افكار خامِ دست دومِ فلان نويسندهى عرب يا نويسندهى ايرانى يا فلان واخوردهى گوشهى دانشگاه كه حرفش اصلاً خريدار ندارد، در مجلاّتى كه با پول بيتالمال و با پول دفتر تبليغات و با همّت شما و ما اداره مىشود، پخش مىگردد...
اگر بخواهيد اينها را پخش كنيد، بايد نقد كنيد؛ چرا رودربايستى مىكنيد؟ بايد ثابت كنيد آن افكار غلط است؛ كمااينكه مخالفان شما ثابت مىكنند نظرات شما غلط است. آنها حاضر نيستند نظرات شما را ترويج كنند. يك وقت هست كه انسان جلوِ يك نفر مىايستد و مىگويد تو غلط مىگويى و دليلم اين است. حالا مىگوييم اين شيوه كاربُرد ندارد؛ خيلى خوب، چگونه كاربرد دارد؛ همانطور عمل كنيد؛ اما روحش همين باشد كه شما نشان دهيد آن فكر غلط است. كارهاى درست و خيلى خوبى مىشود كرد...
روزى كه دفتر تبليغات بتواند در عالم فكر، وسط ميدان بيايد و نفسكش بطلبد، ما خوشحال مىشويم. به ميدان خود شما هم بيايند، ما خوشحال مىشويم و حرفى نداريم؛ ولى مادامى كه چنين نيست، من با باز كردن بابهاى جديد به عنوان اينكه جذب مشترى و خواننده بكنيم، موافق نيستم. هيچكدام از اينها توجيه ندارد.
اگر شما اينها را به صورت يك توصيهى پدرانه، برادرانه و ريشسفيدانه تلقّى كنيد، كار پيش نمىرود. بايد اين را خطِّ مشى خود قرار دهيد و واقعاً بر اين اساس حركت كنيد. شما چند سال آنطورى حركت كرديد، چند سال هم اينطورى حركت كنيد و ببينيد چگونه مىشود.
بالاخره به تجربهاش مىارزد.
به مبانى، متعصّبانه و با اصرار تمسّك كنيد و نگذاريد از مبانى، اندكى خراشيده شود. تاكتيكها را هر طور انتخاب مىكنيد، بحثى نيست؛ مبانى بايد به طور واضح معلوم باشد، تا وقتى كسى نوشتهى شما را مىخواند يا كلاس درس شما را مىبيند يا دورهى تحقيقاتى شما را مىگذراند، امر بر او مشتبه نشود. اين چيزى است كه ما از شما انتظار داريم...» [29 دی ماه 1380]
کتاب «حوزه و روحانیت» صفحه: ۱۲۶۱، موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی، دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله العظمی خامنهای (مدظله العالی)
ضرورت مقابله جامعه مدرسین با ورود ديدگاهها و تفكرات سكولارى به حوزهى علميه
امام خامنه ای (حفظه الله تعالی) :
نكتهى ديگرى كه اشاره به حرفهاى قبلى ماست، اين است: خود را در جايگاه دفاع از حق و هجوم به باطل ديدن در برابر ورود ديدگاههاى سكولار و امثال آن به حوزه؛ اينهم براى حوزه يك مشكلى است...
در داخل حوزه، تفكرات سكولارى و حالا هر اسمى رويش مىگذاريد، دارد نفوذ ميكند؛ از كسانى كه سابقاً حوزهاى بودند يا بعضى كه حوزهاى هم نبودند.
در مقابل اين مسئله بايد ايستاد. بايد ببينيد اينها كجاها هستند. فرض بفرماييد مثلاً فلان موسسه يا مجموعهى علمى از اساتيد نابابى در اين زمينه استفاده ميكند، خوب، شما دخالت كنيد.
شماها بخواهيد، به آنها بگوئيد؛ بگوئيد آقا نبايد بكنند. يعنى اعتبار و احترام #جامعهى_مدرسين را اينجا خرج كنيد، براى اينكه يك چنين چيزى پيش نيايد.
البته ممكن است طرف مقابل، اين حرف را گوش نكند - حالا يا دستگاهى است كه وابسته به حوزه است، يا دستگاهى است كه وابسته به تشكيلات نظام است، يا اصلاً وابسته نيست - اما بالاخره بهعنوان يك آدم متمرّد محسوب شود؛ معلوم شود كه او دارد از نظر جمعى حوزه، تمرّد و سرپيچى ميكند. به هر حال جامعهى مدرسين خود را در موضع دفاع از حق و در موضع تهاجم به باطل مشاهده و محاسبه كند.
کتاب «حوزه و روحانیت»، صفحه: ۱۷۴۹، موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی، دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله العظمی خامنهای، قم - ایران
ضرورت مقابله جامعه مدرسین با ورود ديدگاهها و تفكرات سكولارى به حوزهى علميه
امام خامنه ای (حفظه الله تعالی) :
نكتهى ديگرى كه اشاره به حرفهاى قبلى ماست، اين است: خود را در جايگاه دفاع از حق و هجوم به باطل ديدن در برابر ورود ديدگاههاى سكولار و امثال آن به حوزه؛ اينهم براى حوزه يك مشكلى است...
در داخل حوزه، تفكرات سكولارى و حالا هر اسمى رويش مىگذاريد، دارد نفوذ ميكند؛ از كسانى كه سابقاً حوزهاى بودند يا بعضى كه حوزهاى هم نبودند.
در مقابل اين مسئله بايد ايستاد. بايد ببينيد اينها كجاها هستند. فرض بفرماييد مثلاً فلان موسسه يا مجموعهى علمى از اساتيد نابابى در اين زمينه استفاده ميكند، خوب، شما دخالت كنيد.
شماها بخواهيد، به آنها بگوئيد؛ بگوئيد آقا نبايد بكنند. يعنى اعتبار و احترام #جامعهى_مدرسين را اينجا خرج كنيد، براى اينكه يك چنين چيزى پيش نيايد.
البته ممكن است طرف مقابل، اين حرف را گوش نكند - حالا يا دستگاهى است كه وابسته به حوزه است، يا دستگاهى است كه وابسته به تشكيلات نظام است، يا اصلاً وابسته نيست - اما بالاخره بهعنوان يك آدم متمرّد محسوب شود؛ معلوم شود كه او دارد از نظر جمعى حوزه، تمرّد و سرپيچى ميكند. به هر حال جامعهى مدرسين خود را در موضع دفاع از حق و در موضع تهاجم به باطل مشاهده و محاسبه كند.
کتاب «حوزه و روحانیت»، صفحه: ۱۷۴۹، موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی، دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله العظمی خامنهای، قم - ایران
⁉️ كوتاهى #حوزه نسبت به انجام وظيفهى خود در مسألهى حجاب
امام خامنه ای (حفظه الله تعالی) :
«... خوب، يك بخشى از مسئلهى حجاب، اين است كه ما يك جمعيت كثيرى را كه از حكم حجاب اطلاع ندارند، با اين مسئله آشنا كنيم. آن دختر بىحجابى كه در مراسم احياء، آنجور اشك مىريزد - كه عكسهايش را براى من مىآورند و من مىبينم، يا توى تظاهرات، عكس فلانى را دستش مىگيرد و شعار آنچنانى ميدهد - اگر چنانچه واقعاً با يك استدلال خوبى با مسئلهى حجاب و با حرمت بىحجابى آشنا شود، فكر ميكنيد در وضعش تغيير ايجاد نميشود؟ قطعاً ميشود! خوب، اين كار هم اتفاق نمىافتد. من مىگويم ما تاكنون چند تا جزوه، چند تا كتاب، چند تا بروشور، چند تا شعار پرمغزى كه بتواند تفسير شود و عمق داشته باشد، در اين زمينهها ارائه دادهايم. حوزه در اين زمينه كمكار است. اين گلهى ماست از حوزه.»
بيانات در ديدار با اعضاى جامعهى مدرسين حوزهى علميهى قم 1389/8/6