یک پیشنهاد برای وقتایی که وقت درست کردن خمیر ندارید 😁😋
#دونات با خمیر نان باگت
تو ماهیتابه روغن میریزی بعد خمیرو هرشکلی که دوست داری(وسطش سوراخ باشه هم بهتر پف میکنه هم خمیر نمیشه)میندازی تو ماهیتابه سه دقیقه بعد دوناتت اماده است
میتونی روش شکلات بریزی یا شکر بریزی روش
یا ارد و اب و شکر و با هم قاطی کن یه نوع خمیر به دست میاد دوناتو از یه طرف یه کم ببر موادو بریز توش
#دونات با خمیر سنگک یا بربری
یه چونه خمیر سنگگ البته بهتر میشه ولی بربری هم میشه یه دونه تخم مرغ و پنج قاشق شکر توش بریز و ورز بده اگه چسبنده بود ارد بریز . استراحت بده . قالب بزن استراحت بده تو روغن سرخ کن روی دستمال روغن شو بگیر.
بدون تخم مرغ هم میشه ولی موندگاری کمی داره زود سفت میشه.
دو تا چونه مثلا گرفتی دو سه قاشق شکر و یه تخم مرغ و خوب بزن بریز تو خمیر و ورز بده اگه ارد نیاز داشت اضافه کن و کاتر بزن و سرخ کن
@KitchenAuntKhatoon
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#سوپ بورش روسی 🍵
طرز تهیه
ابتدا کره، هویج، پیاز، کلم و قرص مرغ را در قابلمه ریخته و هم می زنیم. سپس آرد و آب را اضافه کرده و هم می زنیم. در آخر فلفل، سرکه، نخودفرنگی و جعفری را اضافه کرده و می گذاریم بپزد.
@KitchenAuntKhatoon
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#قرمه_آبغوره
مواد لازم
گوشت گوسفندی... 500 گرم
پیاز.... 1 عدد
سبزی خردشده... 500 گرم
شنبلیله خشک... 3/1 پیمانه
لپه... 100 گرم
آبغوره... 1 پیمانه
غوره... 1 قاشق غذاخوری
روغن و زردچوبه... به مقدار لازم نمک و فلفل... به مقدار لازم
#طرز_تهیه
ابتدا گوشت را به همراه پیاز در روغن، کمی تفت میدهیم. سپس بقیه مواد را اضافه کرده و درب قابلمه را میگذاریم. وقتی جا افتاد سرو میکنیم.
@KitchenAuntKhatoon
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#پاستا گیاهی 🍲
طرز تهیه:
ابتدا پاستا را در آب روی حرارت می گذاریم و بعد آب کش می کنیم. سپس بقیه مواد را در تابه با روغن تفت می دهیم. وقتی خوب مخلوط شد و تفت داده شد، پاستای آب کش شده را در ظرف مناسب ریخته و مواد آماده شده را روی آن می ریزیم.
@KitchenAuntKhatoon
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#نان لواش با سبزیجات
طرز تهیه
ابتدا آرد، نمک، شوید، آویشن، خمیر ترش را که با کمی آب مخلوط کرده بودیم و آب را با هم ترکیب کرده و خوب ورز می دهیم تا خمیر به دستمان نچسبد. سپس حدود 15 دقیقه می گذاریم در دمای محیط استراحت کند. در آخر چانه گرفته و با وردنه صاف می کنیم و نان هایمان را روی تابه که روی حرارت است می پزیم.
@kitchenAuntKhatoon
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#متبل لبنانی
ابتدا بادمجان ها را له می کنیم. سپس نمک، آبلیمو و ارده را اضافه می کنیم. آن ها را هم زده و بعد سرو می کنیم.
@KitchenAuntKhatoon
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نکاتی در خصوص کار با #ماسوره برای تزیین #حلوا:
برای اینکه بتونیم حلوا را داخل قیف بریزید و ماسوره بزنید باید کمی شلتر از حد معمول از روی حرارت بردارید.
در این مرحله حلوا زیاد از حد نباید روی حرارت بماند، چون آبش تبخیر شده و باعث خشکی حلوا خواهد شد و دیگر نمیتوان به راحتی ماسوره زد.
اگر حلوا را درست کردید و بعد تصمیم گرفتید که با ماسوره کار کنید، مقداری از حلوا را داخل تابه ای بزارید و با کمی روغن و شهد نرم ترش کنید.
حلوا تا ولرم هست داخل قیف ریخته و تزیین کنید.
@KitchenAuntKhatoon
6.94M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#شیرینی گل محمدی (دانمارکی)
توضیحات در پست بعدی👇👇
کلیپ را بدون صدا ببینید🔇🔇
@KitchenAuntKhatoon
کانال آشپزخانه خاله خاتون👩🍳
#شیرینی گل محمدی (دانمارکی) توضیحات در پست بعدی👇👇 کلیپ را بدون صدا ببینید🔇🔇 @KitchenAuntKhatoon
#شیرینی گل محمدی
مواد لازم
آرد سفید ۳۳۰گرم
کره ۱۵۰ گرم
تخم مرغ ۱ عدد
شکر ۳۰گرم
شیر ۲۵میلی لیتر
روغن مایع ۲۵گرم
رنده پوست لیموترش ۱ قاشق مربا خوری
آب لیموترش ۱ قاشق مربا خوری
آب ولرم ۱۰۰ میلی لیتر
مایه خمیر ۱ قاشق مربا خوری
شکر ۱قاشق مربا خوری
مواد لازم برای کرم
شیر ۲/۵لیوان(۵۰۰میلی لیتر)
شکر ۱/۲لیوان(۱۰۰گرم)
نشاسته ذرت ۱/۲لیوان(۵۰گرم)
وانیل مایع ۱قاشق چای خوری یا وانیل پودری ۱قاشق مربا خوری
طرز تهیه
ابتدا کره را رنده کنید و ما بین دو نایلون فریزر با وردنه باز کنید تا به شکل مربع در بیاید و داخل کیسه فریزر گذاشته و بزارید تو یخچال تا مراحل بعدی رو انجام میدین.
خمیرمایه و 1 قاشق مربا خوری شکر و آب ولرم رو مخلوط کنید و روش رو بپوشانید و بگذارید کنار تا عمل بیاد. داخل کاسه ای رنده پوست لیموترش ، آب لیموترش ، تخم مرغ و روغن مایع رو خوب مخلوط کنید و شیر و نمک و مایه خمیر عمل اومده رو هم اضافه کنید و بتدریج آرد الک شده رو اضافه و مخلوط کنید.
نکته مهم خمیر
⚠️توجه داشته باشید بسته به جنس و نوع آرد مصرفی، میزان آرد ذکر شده توی دستور ممکنه همه ش استفاده نشه یا یکم بیشتر احتیاج باشه،پس تاجایی اضافه کنید که خمیر نرم و لطیفی بدست بیاد و بدست نچسبه ولیییییی، بیش از اندازه هم اضافه نکنید سعی کنید خمیری که شد، با ورز دادن چسبندگی رو ازبین ببرید چون سطح کار هم مرتب آردپاشی میشه بنابراین به خورد دادن آرد زیاد ازحد خمیر رو سفت و بی کیفیت میکنه.
نحوه شکل دهی به خمیر
خمیر رو داخل کاسه ای گذاشته، روش سلفون کشیده و یک پارچه بیاندازید و در دمای محیط یک ساعت استراحت دهید.بعد از استراحت خمیرو به سطح کارکه آرد پاشی شده منتقل کنید و بشکل علامت بعلاوه (+) باز کنید و کره رو ۵ دقیقه قبلش از یخچال خارج کنید و وسط خمیر بزارید. وسط خمیر رو سعی کنید زیاد وردنه نزنید و ضخیم تراز بقیه جاها باشه چون کره میره روش اگه نازک باشه موقع وردنه کشیدن میزنه بیرون. کره هم اگه زیاد سفت باشه به خورد خمیر نمیره،اگر هم زیادی شل باشه کار سخت میشه و از خمیرمیاد بیرون پس سعی کنید دمای خمیر و کره رو متعادل کنید. طبق تصویر لبه های خمیر رو روی هم بیارید و ابتدا با وردنه بصورت ضربانی بزنید و سپس باز کنید،هم از جهت افقی و هم طولی وردنه بکشید.
دو طرف خمیر روروی هم تا کنید مرتب با یک برس آردهای اضافه رو پاک کنید.داخل سینی آردپاشی شده گذاشته وسلفون بکشید و بزارید تویخچال ۲۰دقیقه استراحت کنه. ازیخچال خارج کنید و اینبار جهت عکس دفعه قبلی وردنه بزنید (یعنی هر بار قسمتی که تا شده را رو بروی خودتون بزارید) و دوباره تازده و۲۰دقیقه بزارید یخچال
⚠️این عمل را تا ۶ بار تکرار کنید یعنی ۶بار خمیر وردنه کشی،تا زده، و ۲۰دقیقه یخچال استراحت.
طرز تهیه کرم
برای تهیه کرم شیرینی دانمارکی : ۲/۵ لیوان شیر و نصف لیوان شکر و نصف لیوان نشاسته ذرت رو داخل قابلمه مخلوط و روی حرارت بزارید،مدام هم بزنید تا بجوشه و به غلظت برسه، درآخر ۱قاشق چای خوری وانیل مایع یا ۱قاشق مربا خوری وانیل پودری اضافه و از رو حرارت بردارید و به یک ظرف دیگر منتقل کنید و روش رو سلفون بکشید تا رویه نبنده، در دمای محیط بزارید خنک شه و بعد داخل قیف بریزید.
خمیر را روی سطح کار بازکنید و دور تا دور خمیر را با پیتزا بر ببرید اینکار باعث هوادهی داخل خمیر میشه و حتما با پیتزابر انجام بدید نه چاقو ☝️ و برشهای نواری به عرض دلخواه بزنید و کرم رو ابتدای خمیر بزارید و رول کنید و برش بزنید و آرد اضافه رو پاک کنید و داخل سینی فرکه کاغذ روغنی گذاشتید بچینید.تمام رولها که آماده شد روی سینی فر یک پارچه تمیز بیا ندازید و بزارید ۱/۵ساعت استراحت کنه(استراحت دوم خمیر)
بعد رومال بزنید و کنجد یا مغز تخمه بپاشید.(برای رومال یک عدد زرده تخم مرغ راخوب بزنیدو۱قاشق مربا خوری شیر و۱قاشق مربا خوری زعفران دم کرده اضافه کنید)داخل فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰درجه سانتی گراد بمدت ۳۰ دقیقه قرار دهید تاروی شیرینی کاملا طلایی و خوشرنگ شه.از فرکه خارج کردید بلافاصله تا داغه،با عسل رقیق شده یا شربت بار رومال کنید که براق شه.
خسته نباشید و نوش جان😉
@KitchenAuntKhatoon
6.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#شیرینی مغزدار مجلسی
توضیحات در پست بعدی
بدون صدا کلیپ را ببینید🔇
@KitchenAuntKhatoon
کانال آشپزخانه خاله خاتون👩🍳
#شیرینی مغزدار مجلسی توضیحات در پست بعدی بدون صدا کلیپ را ببینید🔇 @KitchenAuntKhatoon
مواد لازم برای تهیه شیرینی مغزدار خانگی
این شیرینی چون از چند لایه تشکیل شده مواد لازم رو جدا جدا میگم که راحت تهیه و درست کنید.
مواد لازم برای کرم
سعی کنید یکی دو ساعت قبلش کرم رو آماده کنید چون باید بره تو یخچال ،خنک وسفت بشه.
شکر ۲۰۰ گرم
تخم مرغ ۱ عدد
نشاسته ذرت ۳۷ گرم
کره ۵۰ گرم
وانیل ۱ قاشق مربا خوری (اگه از وانیلهای خارجی استفاده میکنید این مقدار رو بریزیدوانیل ایرانی رو کمتربزنید چون به تلخی میزنه)
شیر۳۰۰ میلی لیتر
تمام مواد به غیر از کره را با هم خوب مخلوط کرده و روی حرارت ملایم بذارید، مدام هم بزنید تا غلیظ بشه، در آخر کره رو اضافه کنید و به غلظتی که تو کلیپ میبینید رسیده بود حرارت را خاموش کنید. کرم را به ظرف دیگری منتقل و روش سلفون بکشید داخل یخچال بذارید تا خوب خنک بشه
مواد لازم برای خمیر
کره نرم ۲۰۰ گرم
خامه صبحانه ۱پاکت ۲۰۰ گرمی
شکر ۱۰۰ گرم / تخم مرغ۱عدد
وانیل ۱قاشق مربا خوری
بیکینگ پودر ۱ قاشق چای خوری
آرد سفید قنادی ۵۳۰ گرم
مراحل طرز تهیه
جنس و نوع آردها با هم متفاوته ممکنه این مقداری که گفته شد کمتر یا بیشتر نیاز بشه پس بتدریج آرد رو اضافه کنید تا زمانی که خمیری شه، تمام مواد به غیر از آرد و بیکینگ پودر را با هم مخلوط کنید، اول با چنگال یکم بزنید بعد با همزن خوب مخلوط و یکدست کنید. آرد الک شده و بیکینگ پودر را کم کم اضافه کنید تا خمیر نرم و لطیفی شکل بگیره .خمیر را داخل سلفون بپیچید و تو یخچال یک ساعت استراحت بدید.
بعد روی سطح کار باز کنید، من چون زیر خمیرم ورق نسوز بود آرد پاشی نکردم اگر نداشتید حتما سطح کار رو کمی آرد بپاشید تاخمیر نچسبه، خمیر را به ضخامت ۳ الی ۵ میل باز کنید.روی سینی فر که کاغذ روغنی گذاشتید و چرب کردید بچینید. کرم رو از یخچال خارج و داخل قیف با سر ماسوره شکوفه یا ساده بریزید و روی خمیرها طبق تصویر کرم بریزید و تا کنید وقتی تا کردید بغل شیرینی رو یکم بیشتر فشار بدید که باز نشه.
مراحل پایانی تهیه شیریی
با مخلوط زرده و شیر رومال بزنید و فندق خرد شده، خلال پسته یا مغز گردو خرد شده به دلخواه بریزید.داخل فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد بمدت۲۰ دقیقه بپزید در آخر کمی گریل رو برای خوشرنگ شدن روی شیرینیها روشن کنید، مواظب باشید نسوزه حالا از فرخارج کنید و اجازه دهید در دمای محیط خنک بشه بعد داخل ظرف در دار چند ساعت تو یخچال بذارید تا کرم وسطش خنک بشه بعد نوش جان کنید.
#نکات مهم تهیه شیرینی
این مقدار مواد اگر قطر کاتر ۸ سانتی متر باشه ۳۰ عدد شیرینی بهتون میده
وقتی خمیر رو باز کردید و کاتر زدید اضافه های خمیر را که برداشید دوباره جمع کنید و کاتر بزنید
در صورت دلخواه روی شیرینی میتونید پودر قند الک کنید
این شیرینی چون وسطش کرم داره بهتره تو یخچال نگهداری بشه و حسابی خنک شه بعد سرو کنیدخوشمزه تره
@KitchenAuntKhatoon