eitaa logo
کانال آشپزخانه خاله خاتون👩‍🍳
2.6هزار دنبال‌کننده
3.5هزار عکس
4.8هزار ویدیو
23 فایل
کپی مطالب و دستورات بدون لینک و اسم کانال ممنوع و راضی نیستم بابت دستور ات #وقت و #هزینه صرف میشود فقط مطالب بازارسال با نقل قول (فوروارد) شود سوالی داشتید یا دستور خاصی مدنظرتون بود در گروه مون بیان کنید
مشاهده در ایتا
دانلود
کانال آشپزخانه خاله خاتون👩‍🍳
طرز تهیه اوریجینال کاپ‌کیک ساده و خوشمزه وانیلی از بسیاری لحاظ از بقیه کاپ‌کیک‌ها ساده‌تر است. شما معمولا برای درست کردن کاپ‌کیک، کره و شکر را با هم می‌زنید تا شبیه به کرم شود؛ این کار خیلی خوب است، اما ما به دنبال راه‌حل‌های سریع هستیم و حتی نیازی هم به همزن برقی نداریم. شما خیلی راحت مواد خشک یعنی آرد، بیکینگ‌پودر، شکر، جوش شیرین و نمک را با هم مخلوط می‌کنید و کنار می‌گذارید. سپس سراغ مواد مرطوب همانند شیر، روغن، اسانس وانیل، روغن و تخم مرغ می‌ریود. استفاده از روغن به جای کره، باعث نرم شدن بیشتر کاپ‌کیک شده و آن را به مدت بیشتری نرم و مرطوب نگه می‌داد. شیر به کیک شما بافت می‌دهد و به رطوبت آن می‌افزاید. اسانس وانیل هم که طعم دهنده اصلی این کاپ‌کیک است. مواد لازم برای ۲۴ تا ۲۶ کاپ‌کیک آرد همه کاره: ۲ و ۱/۲ پیمانه (۳۲۵ گرم) شکر: ۲ پیمانه (۴۱۴ گرم) بیکینگ‌پودر: ۳ قاشق چای‌خوری نمک: ۱ قاشق چای‌خوری شیر: ۱ پیمانه (۲۴۰ میلی‌لیتر) روغن: ۱/۲ پیمانه (۱۲۰ میلی‌لیتر) اسانس وانیل: ۱ قاشق چای‌خوری تخم مرغ: ۲ عدد آب: ۱ پیمانه طرز تهیه ۱. فر را با حرارت ۱۷۵ درجه سلسیوس روشن کنید و یک سینی مخصوص کاپ‌کیک را قالب کاغذی بگذارید. ۲. شکر، آرد، بیکنیگ پودر و نمک را داخل کاسه ریخته و با هم مخلوط کنید تا ترکیب شوند. ۳. در کاسه‌ای دیگر شکر، روغن مایع، اسانس وانیل و تخم مرغ را ریخته و با هم ترکیب کنید. ۴. مواد مرطوب را به مواد خشک اضافه کنید و بهم بزنید تا خوب ترکیب شوند. این کار را با همزن سیمی انجام دهید. ۵. به آرامی آب را به خمیر اضافه کنید و با سرعت پایین بهم بزنید تا خوب با هم مخلوط شوند. در صورتی که مواد خمیر به بالای کاسه رفت با لیسک آن‌ها را به پایین برانید تا از مخلوط شدن کامل آن‌ها مطمئن شوید. توجه داشته باشید که این خمیر مقداری رقیق است. ۶. قالب‌های کاپ‌کیک را تا نیمه از این خمیر پر کنید و به مدت ۱۵ تا ۱۷ دقیقه بپزید یا اینکه با خلال دندان تست کنید بینید پخته‌اند یا نه. خلال دندانی که در کاپ‌کیک فرو می‌کنید باید حاوی خرده کاپ‌کیک باشد بصورت قلمبه باشد نه اینکه کاملا تمیز باشد. ۷. قالب کاپ‌کیک‌های وانیلی را از فر درآورده و بگذارید حدود ۲ دقیقه بماند تا خنک شود سپس روی توری شیرینی‌پزی بگذارید تا کاملا خنک شوند. @KitchenAuntKhatoon
8.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
یک نوع کیک شکلاتی به حساب میاد که بافتیش متراکم تر و سنگین تر از کیکهای شکلاتی دیگه اس و معمولا کمی حالت خیس داره. براونی رو معمولا با ضخامت کم تهیه میکننن و به صورت برش های مکعبی سرو میشه و فوق العاده خوشمزه است و از طرفی مواد اولیه اش هم در دسترسه و به راحتی میتونین کمتر از نیم ساعت درستش کنین. مواد لازم ۱ پیمانه کره ۱ و ۱/۲ پیمانه شکر ۴ عدد تخم مرغ ۱/۴ قاشق چایخوری پودر وانیل ۲/۳ پیمانه پودر کاکائو ۱ پیمانه آرد سفید ۱/۴ قاشق چایخوری نمک ۱/۲ قاشق مرباخوری بیکینگ پودر ابتدا کره رو روی حرارت متوسط آب کنین ولی اصلا اجازه ندین تا بجوشه همین که آب شد از روی حرارت برش دارین و بعد شکر رو بهش اضافه کنین. حالا با یه همزن دستی شکر و کره رو با هم مخلوط کنین. همین که مخلوط شدن کافیه. بعد تخم مرغ هارو اضافه کنین و باز با همزن دستی بزنین تا با هم مخلوط و یکنواخت بشن. مواد خشک یعنی پودر وانیل، بیکینگ پودر، آرد، نمک و پودر کاکائو رو با هم الک کرده و به مخلوط تخم مرغ اضافه کنین. حالا باز با همزن دستی بزنینشون تا مخلوط یکنواخت بشه مثل تصویر. کف یک ظرف نشکن رو کمی چرب کرده و کمی هم آرد بپاشین و بعد مایه براونی رو داخلش بریزین. بهتره ظرفی رو انتخاب کنین که ضخامت مایه براونی داخلش نهایتا بین ۲.۵ تا ۳.۵ سانت بشه. ریختن مایه داخل ظرف حالا ظرف رو برای مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه داخل فری که ازقبل روی دمای ۱۸۰ درجه گرم کردین بذارین تا بپزه. دقت کنین تا براونی خیلی نپزه تا داخلش کمی حالت خیس و سنگین حفظ کنه بخاطر این بهتره یه بار چک بشه حالا براونی برش زده نوش جان @KitchenAuntKhatoon
7.81M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
یکی از خوشمزه ترین کیک های سنتی ایرانی می باشد. دستور اصلی این کیک محبوب و خوش طعم به شهر باستانی یزد تعلق دارد. از دیگر شیرینی های مخصوص و سنتی شهر یزد می توان به شیرینی قطاب و شیرینی حاجی بادامی اشاره کرد. کیک یزدی را در شهر یزد بیشتر برای مراسم های مذهبی تهیه می کنند. همچنین گزینه مناسبی برای نذری در کنار چای یا شیر کاکائو می باشد. این کیک خوشمزه با وجود مواد ساده ای که در آن به کار می رود، طعمی خاص و بی نظیر دارد که آن را محبوب همگان کرده است. اگر به شهر یزد سفر کرده باشید، حتما متوجه تفاوت طعم کیک یزدی اصیل و سنتی با نوع معمول کیک یزدی قنادی ها شده اید. در این مطلب دستور پخت کیک یزدی خانگی با رعایت نکات طلایی برای هرچه خوشمزه تر شدن آن را برای شما آماده کرده ایم که بی شک با تهیه آن طعم فوق العاده کیک یزدی اصل برایتان تداعی و تکرار خواهد شد. پس با ما همراه شوید و این رسپی را از دست ندهید. @KitchenAuntKhatoon
کانال آشپزخانه خاله خاتون👩‍🍳
#کیک_یزدی یکی از خوشمزه ترین کیک های سنتی ایرانی می باشد. دستور اصلی این کیک محبوب و خوش طعم به
کیک یزدی برای 12 نفر مواد لازم برای کیک یزدی آرد سفید شیرینی پزی 1 و 1/2 پیمانه تخم مرغ 2 عدد شکر 2/3 پیمانه روغن مایع 1/2 پیمانه ماست(پر چرب) 2/3 پیمانه بیکینگ پودر 1/2 قاشق غذاخوری گلاب 3 قاشق غذاخوری هل آسیاب شده 1/2 قاشق غذاخوری نمک 1/4 قاشق چایخوری طرز تهیه مرحله اول: ابتدا تخم مرغ ها را از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند. سپس در ظرف مناسبی آن ها را شکسته، شکر و پودر هل را به آن اضافه کنید و با همزن بزنید. این عمل را تا حدی ادامه دهید که مخلوط کرم رنگ و کش دار شود. مرحله دوم: سپس روغن مایع و ماست پر چرب را به مخلوط اضافه کنید. مجددا و برای مدت 1 دقیقه هم بزنید. گلاب را اضافه کرده و در حد مخلوط شدن هم بزنید. مرحله سوم: در ظرف جداگانه ای آرد، بیکینگ پودر و نمک را مخلوط کنید. این مخلوط را 3 بار الک کنید. سپس آن را کم کم به مواد کیک اضافه کنید، تا آرد گوله نشود. اگر گوله شد می توانید کمی با دور کند همزن آن را مخلوط کنید تا یکدست شود. مواد کیک یزدی آماده می باشد. مرحله چهارم: قالب مخصوص کیک یزدی ، و یا قالب کاپ کیک معمولی را با استفاده از کره یا روغن خوب چرب کنید. و کمی آرد بپاشید. حالا با مواد کیک داخل هر قالب را پر کنید. دقت کنید که فقط 2/3 از فضای هر قالب با مواد پر شود. باقی فضا را باید برای پف کردن کیک خالی بگذارید. با استفاده از یک چاقو که آن را با روغن چرب کرده اید روی هر کیک را برشی سطحی بدهید. این روش کمک می کند تا روی کیک ها گنبدی شکل شود. حالا می توانید در صورت تمایل کمی کنجد یا مغز پسته و یا هر دو را روی سطح کیک ها بریزید. مرحله پنجم: قالب ها را درون سینی فر بچینید. و سینی را درون فر که آن را از قبل با حرارت 180 درجه سانتی گراد گرم کرده اید قرار دهید. بعد از گذشت 20 الی 30 دقیقه کیک یزدی ها آماده می باشند. اگر در نهایت رنگ کیک یزدی ها روشن شد، می توانید برای مدت 2 دقیقه در حالت گریل قرار دهید. تا سطح کیک ها طلایی و خوش رنگ شوند. کیک یزدی را می توانید همراه با نوشیدنی دلخواهتان نوش جان کرده و لذت ببرید. نکته ها: – برای داشتن یک کیک یزدی خوشمزه و خوش طعم می توانید در صورت دسترسی، به جای روغن مایع از روغن محلی و سنتی یزد استفاده کنید. – همچنین می توانید از ماست محلی نیز استفاده کنید. – می توانید درون قالب ها را کاغذ روغنی مخصوص کیک یزدی و یا کاپ کیک قرار دهید و دیگر نیازی به چرب کردن و آرد پاشی نمی باشد. @KitchenAuntKhatoon
کانال آشپزخانه خاله خاتون👩‍🍳
#کیک_زبرا یا کیک راه راه #بدون_فر @KitchenAuntKhatoon
آموزش طرز تهیه بی نظیر و خوشمزه مواد لازم :👇 تخم مرغ ۳ عدد شکر یک و نیم لیوان وانیل ۱/۴ ق چ روغن مایع ۱ لیوان شیر یا آب ۱ لیوان آرد ۲ و نیم لیوان بکینگ پودر ۲ ق چ پودر کاکائو ۲ ق غ آرد ۲ ق غ رنده پوست پرتقال مقداری به دلخواه دستور تهیه :👇 آرد و بکینگ پودر رو سه بار الک کنید تخم مرغ، شکر، وانیل و رنده پوست پرتقال رو با دور تند هم بزنید تا کرمی و کش دار بشه. شیر و روغن رو اضافه کنید و در حد مخلوط شدن هم بزنید. مخلوط آرد و بکینگ پودر رو اضافه کنید و با دور کند هم بزنید تا مایه کیک یکدست بشه ◀️بیش از حد هم نزنید چون پف کیک میخوابه مایه کیک رو به دو قسمت مساوی تقسیم کنید به یکی از کاسه ها آرد و به اون یکی پودر کاکائو اضافه کنید و دورانی هم بزنید تا یکدست بشه. ◀️برای کل مواد قالب گرد به قطر ۲۳ سانتیمتر مناسبه. ◀️من چون میخواستم یه مقدار از مواد رو برای کاپ کیک بردارم از قالب گرد به قطر ۲۰ سانتیمتر استفاده کردم قالب رو چرب کنید یا کَفِش کاغذ روغنی بندازید یک ملاقه از مواد سفید داخل قالب بریزید و بعد یک ملاقه مواد شکلاتی وسطش بریزید این کار رو ادامه بدید تا مواد تموم بشه بوسیله خلال دندون از مرکز به صورت رفت و برگشت روی کیک طرح بندازید. میتونید یه مقدار از مواد رو هم به همین ترتیب داخل کپسول مافین بریزید. در فر گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه حدود ۴۰ دقیقه برای کیک و حدود ۲۰ دقیقه برای کاپ کیک بزارید بپزه. یا اینکه مثل من داخل فر دست ساز بزارید. حرارت رو با شعله ملایم روشن کنید، یه قابلمه بزرگ روی حرارت بزارید یه رینگ داخل قابلمه بزارید و درش رو بزارید، ۱۰ دقیقه صبر کنید تا گرم بشه بعد قالب رو روی رینگ بزارید و در قابلمه رو بزارید و تا پف ‌کیک کامل نشده درش رو باز نکنید در نهایت با خلال دندون چک کنید اگه تمیز بیرون اومد یعنی کیک آماده ست ۱۰ دقیقه صبر کنید و بعد کیک رو از قالب دربیارید. نوش جان😋 @KitchenAuntKhatoon
یخمه تُرُش یک نمونه از غذاهای قدیمی اصفهان است که بسیار خوشمزه و به‌واسطه داشتن برگه زردآلو، به و آلو بسیار مقوی و.خوشمزه بدون مصرف قرص‌های نیروزا، بدن خود را با خوردن یخمه ترش اصفهانی عضلانی کنید. یخمه تُرُش یک نمونه از غذاهای قدیمی اصفهان است که بسیار خوشمزه و به‌واسطه داشتن برگه زردآلو، به و آلو بسیار مقوی است. مواد لازم: نمک: کمی زردچوبه: ۱ قاشق چای‌خوری شکر: ۱/۲ استکان برنج: ۱ استکان گوشت گوسفند: ۲۵۰ گرم به خردشده: ۲ عدد زردآلو خشک: ۲۰۰ گرم آلوبرقانی: ۳۰ عدد طرز تهیه: 1. گوشت را با کمی آب و زردچوبه روی حرارت گذاشته تا نیم‌پز شود. ۲. آلو، به و پر زردآلو را به گوشت نیم‌پز افزوده و پخت را ادامه دهید تا این مواد نیز نیم‌پز شوند. ۳. برنج را اضافه کرده و اجازه دهید تا غذا کاملاً جا بیافتد و آب آن کشیده شود. ۴. بعد از پخت آرام‌آرام غذا را بکوبید تا هسته‌های آلوها را به تعداد آن‌ها خارج کنید. ۵. بعد از بیرون آوردن هسته‌ها، غذا را با گوشت‌کوب خوب وزر دهید، سپس شکر را افزوده و مجدداً روی حرارت قرار دهید تا زمانی که شکر در آن حل شود. ۶. سپس یخمه تُرُش آماده شده را در ظرف مورد نظر ریخته و همراه با نان سرو نمایید. نکته: مقدار شیرینی این غذا بسته به ذائقه خودتان دارد و بهتر است شیره خرما را جایگزین شکر نمایید. بدون مصرف قرص‌های نیروزا، بدن خود را با خوردن یخمه ترش اصفهانی عضلانی کنید. @KitchenAuntKhatoon
خواص غذای یخمه ترش یخمه ترش یکی از غذاهای محلی استان اصفهان بوده که حاوی انواع ویتامین‌های A، C، D، E، K گروه ویتامین‌های B مانند B۱، B۲، B۳، B۶، B۹، B۱۲، اسید چرب امگا ۳، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، فیبر، کلسیم، پروتئین، آهن، منیزیم، منگنز، روی (زینک)، قند، سلنیوم، کولین، فسفر و اسیدفولیک است. خواص غذای یخمه ترش از منظر این غذا به علت داشتن پروتئین فراوان، نقشی مؤثر در افزایش انرژی و عضلانی شدن بدن دارد. یخمه ترش به علت وجود آهن، اسیدفولیک و ویتامین B۱۲، تعداد گلبول‌های قرمز خون را افزایش می‌دهد بنابراین کم‌خونی را رفع می‌کند. یخمه ترش به علت داشتن فیبر، نقشی مؤثر در بهبود عملکرد روده‌ها، هضم بهتر غذا و رفع یبوست دارد. این غذا به علت وجود کلسیم، منیزیم، فسفر و ویتامین D، استخوان‌ها و دندان‌ها را محکم و از بروز پوکی استخوان و آرتروز در افراد جلوگیری می‌کند. همچنین بینایی و سیستم قلبی و عروقی را تقویت می‌کند؛ این غذا تأثیری چشمگیر در بهبود عملکرد مغز، تقویت حافظه و جلوگیری از ابتلا به آلزایمر دارد. یخمه ترش به علت داشتن اسید چرب امگا ۳ و ویتامین B۱۲، با تقویت سیستم عصبی و مغز، اضطراب و استرس را برطرف و شادی و نشاط را در افراد ایجاد می‌کند؛ این غذا برای مبتلایان به اختلالات عصبی و کودکان اوتیسمی بسیار مفید است. یخمه ترش نقشی مؤثر در تقویت عمومی بدن دارد بنابراین مصرف این غذا به افراد لاغر و ضعیف پیشنهاد می‌شود. این غذا به علت داشتن ویتامین‌های A، B، C، D، E و سایر املاح معدنی، تأثیری چشمگیر در طراوت، شادابی و جوان‌سازی پوست و مو دارد؛ یخمه ترش از پیری زودرس پوست جلوگیری و به رویش مجدد موها کمک می‌کند. @KitchenAuntKhatoon
خواص غذای متنجینه از منظر طب سنتی: بسیار خون‌ساز، تقویت‌کننده بدن، یک غذای بسیار گرم، مناسب برای زنان باردار و شیرده، بهترین غذا برای شب‌های امتحان، یک غذای بسیار مناسب برای افسردگی و سردرد، سودا زدای بسیار قوی غذای متنجینه بسیار خون‌ساز، تقویت‌کننده بدن و یک غذای بسیار گرم است آشنایی با خواص به و چغندر: به سرشار از ویتامین‌های A و B و C و همچنین قند و پپتید است و برای درمان بسیاری از بیماری‌ها از جمله عفونت‌های روده‌ای و ورم حاد روده، اسهال مخصوصاً از نوع خونی، سوزش مجاری ادرار، تنگی نفس، سردردهای مزمن و التهاب‌های مختلف مفید است. مصرف به ترش یک مسهل بسیار عالی است. کسانی که از ناراحتی افسردگی رنج می‌برند نباید در مصرف آن، کوتاهی کنند. علاوه بر آن، استفاده از این میوه در درمان کلسترول، تصلب شرایین و ترومبوز خونی مؤثر است. همچنین خانم‌های باردار برای جلوگیری از سقط‌جنین به مصرف می‌کنند. چغندر حاوی ویتامین‌های: A، B، C و عناصر: آهن، کلسیم، فسفر، منیزیم، منگنز، پتاسیم، آرسنیک، روبیدم و از موادی مثل آلبومین، قندها، چربی و هیدرات‌کربن تشکیل شده است. چغندر به خاطر داشتن فسفر غذای خوبی برای تقویت مغز بوده و موجب تقویت حافظه و اعصاب می‌شود. مصرف چغندر برای افرادی که به بیماری‌هایی مانند سوءهاضمه، اسهال خونی، بواسیر، سیاتیک، ورم کلیه، درد کلیه، سکته مغزی، التهاب مثانه، ضعف حافظه، ناراحتی عصبی و پوستی مبتلا می‌باشند می‌تواند مفید واقع شود.
کانال آشپزخانه خاله خاتون👩‍🍳
یا فسنجان این غذا یکی از غذاهای سنتی شهر یزد است که کافیست یک‌بار امتحان کنید تا برای همیشه آن را جایگزین فست فودها کنید. مواد لازم: گوشت قرمز یا سفید: به میزان دلخواه گردو و بادام: به میزان دلخواه چغندر: یک عدد متوسط به یا سیب یا آلو: یک عدد برگه زردآلو یا آلوچه تازه: یک مشت رب انار: به مقداری که طعم آلو و به را از بین نبرد پیازداغ: یک قاشق غذاخوری ادویه: زردچوبه و هل ساییده شده به مقدار لازم طرز تهیه: ۱- گوشت قرمز را به دو روش می‌توانید برای پخت آماده کنید، یا به‌صورت تکه‌های کوچک و متوسط یا به‌صورت گوشت چرخ‌کرده قل‌قلی شده. از گوشت سفید مرغ و بوقلمون هم می‌توانید استفاده کنید به شرطی که به قطعات کوچک تقسیم کنید. ۲- زردچوبه را در پیازداغ تفت دهید و به گوشت اضافه کنید و فرصت دهید تا در ظرف جداگانه کاملاً پخته شود. ۳- پس از اینکه گوشت نیم‌پز شد گردو و یا بادام آسیاب شده را به گوشت در حال پخت اضافه کنید تا روغن بیندازد. ۴- چغندر را به‌صورت نگینی خرد کنید و به همراه به یا سیب و آلو بپزید. به و سیب را می‌توانید از مواد حذف کنید ولی چغندر را نه. کسانی که از ناراحتی افسردگی رنج می‌برند نباید در مصرف "بِه" کوتاهی کنند ۵- سپس مواد پخته شده دوم را که بیشتر به‌عنوان یک سس برای مزه دار کردن گوشت استفاده می‌شود به ظرف گوشت اضافه کنید و با مواد مخلوط کنید و هل ساییده شده را هم اضافه کنید. مقدار آب را به دلخواه انتخاب کنید زیرا به سرعت امکان ته گرفتن غذا وجود دارد. ۶- غذا را بچشید و ترشی مورد دلخواه را معین کنید: ابتدا بر اساس ذائقه خود رب انار را به میزان یک یا دو قاشق غذاخوری اضافه کنید و سپس مجدد غذا را بچشید. اگر مایل بودید می‌توانید شکر هم به مواد اضافه کنید. نکته بسیار مهم: اگر گردو و یا بادام ساییده شده در دسترس ندارید می‌توانید این مواد را حذف کنید زیرا بسیاری از یزدی‌ها چون طعم متنجینه با چغندر را می‌پسندند گردو یا بادام آن را هم حذف می‌کنند. از گردو و بادام نیز می‌توان به‌صورت هم‌زمان استفاده کرد @KitchenAuntKhatoon