فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کوفته_کباب (پارت دو)✦
◀وقتی مواد رو لوله میکنید دقت کنید گوشت ترک نخوره وگرنه از همون قسمت باز میشه...میتونید کمی دستتون رو خیس ککنید و ترکهای روی کباب رو بگیرید
◀اگه از تابه گریل استفاده میکنید حتما کف تابه رو با روعن چرب کنید
◀نان پیتا یه مدل نان عربی هست که سوپرمارکتها دارن،اگه در دسترس نداشتید از هر مدل نان به دلخواه میتونید استفاده کنید
◀در رسپی اصلی سس طحینه فقط از ارده و آبلیمو و سیر استفاده میشه که من ماست رو هم اضافه کردم...به نظرم به ذایقه ما اینجوری نزدیکتره😉😋
.
😍😍😍دیگه اینکه حتما امتحانش کنید خیلی خوشمزه ست به خصوص با سس کنارش😋
•*´¨
*•.¸¸.•*´¨*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•* کانال کدبانوها🍓فیلم آشپزی👇 👩🍳࿐@KitchenAuntKhatoon࿐
از ویژگی های اصلی شیرینی کرکی، این است که برای تهیه آن از مخلوط چند نوع آرد استفاده میشود.
در اینجا ما یکی از بهترین دستورهای تهیه شیرینی کرکی عید نوروز را برای شما آماده کرده ایم که در آن از مخلوط آرد برنج، آرد نخودچی و آرد گندم (یا آرد جوانه گندم) استفاده میشود.
آرد جوانه گندم خواص زیادی دارد.
البته در هر صورت این شیرینی طعم و خواص چند ماده مختلف را با هم ترکیب میکند.
#شیرینی
#شیرینی_کرکی
👩🍳࿐@kitchenAuntKhatoon࿐
کانال آشپزخانه خاله خاتون👩🍳
از ویژگی های اصلی شیرینی کرکی، این است که برای تهیه آن از مخلوط چند نوع آرد استفاده میشود. در اینجا
طرز تهیه
مرحله اول:
ابتدا روغن جامد را با پودر قند الک شده داخل غذاساز بریزید و با دور تند، حدود سه تا دقیقه بزنید تا کاملا مخلوط و کرم مانند شود. (از همزن برقی هم میتوانید استفاده کنید. اما غذاساز راحت تر است چون در ابتدای کار ممکن است پودر قند به بیرون بپاشد)
مرحله دوم:
آرد برنج، آرد نخودچی و آرد گندم را الک و با هم مخلوط کنید. پودر هل را اضافه سپس مخلوط آردها را که خوب مخلوط و الک کرده اید قاشق قاشق به مخلوط روغن و پودر قند اضافه کنید.
وقتی بیش از نیمی از آرد را اضافه کردید دیگر از غذاساز/همزن استفاده نکنید. به اضافه کردن تدریجی آرد ادامه دهید و از این پس با دست مواد را ورز دهید تا خمیری لطیف بدست بیاید. بسته به نوع آرد ها ممکن است چند قاشق از آرد اضافه بیاید پس یک باره آرد را اضافه نکنید. خمیر شیرینی کرکی را داخل کیسه بریزید و چهار ساعت استراحت بدهید.
مرحله سوم:
بعد از خمیر گلوله های اندازه فندق برداشته خوب گرد کنید و روی شیرینی را به وسیله سر ماسوره گرد یا کاتر گرد کوچک شکل دار کنید.
معمولا طرح زدن روی شیرینی کرکی به این صورت هست که چند بار دایره را روی شیرینی میزنند طوری که دایره ها هم دیگر را قطع کنند.
و هر دایره از وسط دایره قبلی بگذرد. به این مرحله در شیرینی پزی به اصطلاح پر زدن گفته میشه
مرحله پنجم:
شیرینی ها را روی سینی فر پوشانده شده با کاغذ روغنی بچینید.
بالاخره تخم خرفه یا پودر پسته را روی شیرینی کرکی بپاشید و آن را به دلخواه تزیین کنید. سینی را در فر از قبل گرم شده با دمای 175 درجه به مدت ده تا پانزده دقیقه قرار دهید و بپزید.
بعد از پخت صبر کنید شیرینی کرکی کاملا خنک شود سپس آن را از کاغذ روغنی جدا کنید و به ظرف در دار منتقل کنید.
نکات تهیه شیرینی کرکی:
– میتوانید آرد کرکی را به صورت آماده از لوازم قنادی تهیه کنید.
این نوع آرد به خصوص در لوازم قنادی های شهر #اصفهان به صورت آماده فروخته میشود.
– به تجربهی من در صورت استفاده از آرد کرکی آماده، آرد کمتری لازم هست. پس آرد را کم کم اضافه کنید تا خمیر نرم و لطیفی داشته باشید.
– اگر روغن جامد را در یخچال گذاشته اید آن را از قبل بیرون بگذارید تا به دمای اتاق برسد، سپس با پودر قند مخلوط کنید.
– اگر آرد شیرینی زیاد شد و موقع شکل دادن به خمیر به مشکل برخوردید میتوانید یکی دو قاشق روغن مایع به خمیر اضافه کنید تا از حالت پودری در بیاید.
– آرد برنج را میتوانید خودتان در منزل با برنج ایرانی خوش عطر تهیه کنید.
– با این مقدار مواد حدود 40 عدد شیرینی کرکی خواهید داشت.
– آرد برنج و آرد گندم را حتما از قبل با الک ریز، الک کنید.
– خمیر شیرینی را نباید مثل خمیر نان مشت و مال داد چون روغن از خمیر جدا شده و شیرینی خشک از آب در می آید.
– برای تهیه همه شیرینی ها از ترازو استفاده کنید چون اندازه ها باید حتما دقیق باشد.
– در دستور ها میتوانید به جای روغن جامد از کره استفاده کنید ولی نهایتا دو هفته میتوانید شیرینی را نگه دارید ولی با روغن جامد تا دو ماه میتوانید در ظرف دردار نگهداری کنید.
– اگر خواستید شیرینی کاکائویی داشته باشید یکی دو قاشق پودر کاکائو بزنید و از آرد دستور کم کنید و اگر زعفرانی خواستید یک قاشق غذاخوری زعفران دم کرده غلیظ اضافه کنید.
– برای تهیه شیرینی کرکی، نخودچی و برنجی حتما از آرد مرغوب و با کیفیت و تازه استفاده کنید.
👩🍳࿐@kitchenAuntKhatoon࿐
#بامیه_با_آرد_برنج
#رمضان
قصد بامیه درس کردن نداشتم چون پارسال گذاشته بودم چندباردرس کردم برای باخانواده داداشم اسرارکرد بازدرس کنم امروزبجایی ارد قنادی ارد برنج ریختم 🤣🤦♀️و اخرسرفهمیدم چه گندی زدم 😭😁
ولی تست شد برادرم گفت تردو خوشمزه اس ولی کمی طعم ارد برنج میده
مواد لازم
آرد یک پیمانه ارد برنج
1 پیمانه اب
تخم مرغ دوعدد متوسط
1 ق غذاخوری شربت بار یا عسل
وانیل1/3
50 گرم کره یا روغن جامد
مراحل
اب وکره شربت باروورو. مایتابه یا قابلمه نچسب میریزیم و شروع به قل زدن کرد یکباره ارد میریزیم ارد برنجوو ازقبل حتما الک کنید
چندباربا لسیک یاقاشق چوبی خوب بهم بزنید مایتابه رو از شعله بردارین و 10دقیقه خوب خمیرو جمع کنید و حرارتووو کم کنید خمیروو بهم بزنید تااب اضافش خوب گرفته شه مرحله هم زدن خمیرخیلی مهمه اصل کاربامیه همین خمیرزدنه
خمیروو ب یک بشقاب یا ظرف دیگ منتقل میکنیم تاکمی
منتقل میکنیم تاکمی سرد شه و. کم کم تخممرغ به دو. مرحله اضافه کنید و وانیل بریزید وباهمزن خوب هم بزنیدخمیرنبایدزیاد سفت و سخت بشه ن زیاد شل بشه حدمتوسط باید بشه اگ خمیرسفت شد نصف تخم مرغ بزنید یا خمیرشل شد ارد بهش اضافه کنید
روغن بامیه باید سرد باشه
و شربت بارازقبل درس کردین باید ولرم باشه... درروغن سرد خمیرو به کمک ماسوره برش بزنید و شعله رو کم کنید هرچقد شعله کمترباشه و زمان زیادی بهش بدم بامیه تردمیشه و خوشمزه و. نرم نمیشه و شربت بارمون مهم ک ب حد متوسط رسیده باشه و. گرنه بامیه نرم میشه بامیهاروو هفت هشت ساعت تو محیط بازبزارین تازه و تردترمیشه
👩🍳࿐@kitchenAuntKhatoon࿐
آش ترخینه و سیرابی
#آش
#ترخینه
#سیرابی
ترخینه - دو عدد
پیاز - یک عدد
سبزی (تره، پیازچه، جعفری و گشنیز) - دو لیوان خرد شده
سیراب شیردان پخته و خردشده - دو لیوان
نمک، فلفل، زردچوبه، پودر سیر - به میزان لازم
نعناع خشک، پیازداغ و سیرداغ - به میزان لازم برای تزیین و سرو
کشک - به میزان لازم برای سرو
دستور پخت آش ترخینه و سیرابی
۱- برای تهیه آش ترخینه و سیرابی حتماً باید از قبل برنامه تهیه این غذا را داشته باشید و ترخینهها را در آب قرار دهید تا خیس بخورند.
۲- پیاز را خرد کنید و کمی تفت دهید.
۳- زردچوبه، نمک، پودر سیر و فلفل سیاه را به پیازداغ اضافه و همچنین ترخینه خیس کرده را با چهار لیوان آب به مواد اضافه کنید.
۴- سیرابی آماده یا در منزل تهیهشده را بهاندازه دلخواه خرد و به آش اضافه کنید. اضافه کردن سیرابی به این آش میتواند برای زنان بارداری که دچار ویار شدید بارداری هستند کمک مؤثری باشد.
۵- سبزی آش ترخینه را که شامل تره، پیازچه، جعفری و گشنیز خردشده است، اضافه کنید.
۶- این آش را با پیاز و نعناع و سیر داغ و مقداری کشک تزیین کنید.
ترخینه از خیس دادن بلغور گندم یا جو در دوغ ترش به مدت ۱۰ روز تهیه میشود و در یک روش دیگر بلغور را به مدت چند ساعت در دوغ میپزند و قطعاتی از این مخلوط خمیر مانند را گلوله میکنند و پس از افزودن گیاهان بومی مانند پونه، آن را زیر نور آفتاب خشک میکنند یا در تنورهای مخصوص حرارت میدهند.
👩🍳࿐@kitchenAuntKhatoon࿐
کانال آشپزخانه خاله خاتون👩🍳
مواد لازم برای شیرینی سپه سالاری
#شیرینی
#شیرینی_سپه_سالاری
آرد سفید 230 گرم
آرد برنج 110 گرم
تخم مرغ کوچک 2 عدد
شکر 125 گرم
روغن صاف قنادی 120 گرم
روغن مایع 35 گرم
ماست 80 گرم
آب 50 گرم
عسل 1 قاشق مرباخوری
گلاب 2 قاشق غذاخوری
بیکینگ پودر 1 قاشق غذاخوری
هل 1/2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه
۱- ابتدا آرد شیرینی پزی و آرد برنج را الک کنید و آن ها را داخل کاسه ای بریزید.
۲- روغن صاف را با قاشق بزنید تا بافت آن کمی از هم باز شود. سپس آن را به همراه نصف مقدار روغن مایع به آرد ها اضافه کنید و با همزن با سرعت کم بزنید تا مواد با هم مخلوط شوند. سپس سرعت همزن را زیاد کنید و نصف دیگر روغن مایع را نیز به مواد اضافه کرده و با هم مخلوط کنید. مواد رو حدود ۸ دقیقه بزنید.
۳- بیکینگ پودر را به نیز مایه اضافه کنید. مواد را تا اندازه ای هم بزنید که پوک و سبک شوند.
۴- داخل کاسه ای دیگر، تخم مرغ ها، ماست، شکر، گلاب، آب و پودر هل و یک قاشق از عسل را با هم مخلوط کنید و آن ها را خوب با همزن دستی بزنید تا با هم ترکیب شوند. حدود ۱ دقیقه هم زدن مواد کافی است. اگر بیشتر از ۱ دقیقه مواد را هم بزنید، روی شیرینی سپه سالاری ترک می خورد.
۵- ترکیب خمیری آرد و روغن را به سایر مواد اضافه کنید و با انگشتان درست خود هم بزنید و ورز دهید تا کم کم یکدست شود.
۶- یک مشت از خمیر را بردارید، دوباره آن را داخل کاسه برگردانید و این کار را آن قدر ادامه دهید و خمیر را زیر و رو کنید تا خمیر جمع شود. دقت کنید که خمیر را زیاد ورز ندهید. زمانی که خمیر صاف و یکدست شد و مانند خامه زده شده غلظ شد، کافی است.
۷- روی سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و روی آن را با استفاده از قلمو کمی چرب کنید.
۸- خمیر آماده شده را داخل قیف ریخته و با ماسوره ی گرد ساده، به اندازه ی گردو روی کاغذ روغنی چرب شده بریزید.
۹- مهر شیرینی (قالب گل مینا) را داخل آرد برنج فرو کنید و روی شیرینی ها را مهر بزنید. کافی است مهر را روی گلوله ها قرار داده و کمی فشار دهید.
۱۰- زرده تخم مرغ، زعفران آب شده و کمی نمک را داخل کاسه ریخته و با هم مخلوط کنید. این مخلوط را با استفاده از قلمو روی شیرینی ها رومال کنید.
۱۱- فر را به مدت ۱۵ دقیقه در دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد گرم کنید. سپس سینی شیرینی را در طبقه ی وسط فر گرم قرار دهید تا شیرینی ها به مدت ۲۰ الی ۲۵ دقیقه بپزند.
۱۲- بعد از آن که شیرینی ها پخته شدند و زیر و روی آن ها طلایی رنگ شد، آن ها را از فر بیرون آورده و بعد از سرد شدن، از کاغذ روغنی جدا کنید.
۱۳- شیرینی ها را داخل ظرف مورد نظر سرو کرده و نوش جان کنید.
🔰نکات کلیدی طرز تهیه شیرینی سپه سالاری
– می توانید شهد را جاگزین عسل کنید.
– برای سبک تر شدن بافت خمیر شیرینی می توانید پودر قند را جایگزین شکر کنید تا خمیر شیرینی بافت پفکی تری داشته باشد.
– بعد از رومال کردن شیرینی ها، می توانید کمی خرفه یا کنجد روی آن ها بپاشید تا ظاهر زیباتری داشته باشد. بعد از پخته شدن شیرینی ها نیز می توانید از پودر پسته برای تزیین آن ها استفاده کنید.
– اگر مهر شیرینی یا قالب گل مینا ندارید مهم نیست. می توانید شیرینی ها را به شکل ساده درست کنید.
– شیرینی سپه سالاری را می توانید در ظرف در بسته به مدت یک هفته داخل یخچال نگهداری کنید.
– به جای پودر هل می توانید از مقداری وانیل استفاده کنید.
– برای آن که از پخته شدن شیرینی ها مطمئن شوید، بعد از ۲۰ دقیقه یک خلال دندان داخل آن فرو کنید. اگر شیرینی به خلال دندان نچسبید، پخته شده و آماده است.
– به جای روغن صاف قنادی می توانید از روغن جامد نیز استفاده کنید.
– برای پخت شیرینی ۱۵ دقیقه آن را در حرارت زیر فر و ۵ دقیقه با حرارت گریل قرار دهید.
– برای ریختن خمیر شیرینی داخل قیف، می توانید از قیف های یکبار مصرف استفاده کنید.
تصاویر از rose.cake.67،@ farideh.roushan@
👩🍳࿐@kitchenAuntKhatoon࿐
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#باقلوا_صدفی
#باقلوا
*´¨
*•.¸¸.•*´¨*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•* کانال کدبانوها🍓فیلم آشپزی👇 👩🍳࿐@kitchenAuntKhatoon࿐