کانال آشپزخانه خاله خاتون👩🍳
غذای سنتی و قدیمی شهر دزفول #لُکونه #دزفولی لُکونه از غذاهای بسیار قدیمی، مقوی و خوشمزه دزفول است
5.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
خواص لکونه دزفولی
نخود موجود در این غذا دارای لیسین Lycine، سیستین Cystine، تریپتوفان، گالاکتین، ساکاروز، دکستروز و سلولز، ماده روغنی، ویتامینهای A، B1، B2، C، D، E، کاروتنوئیدها، مواد معدنی نظیر مس، آهن، بور، لیتیوم، پتاسیم، فسفر، کلسیم، اسیداگزالیک، اسیدمالیک و اسیداستیک است.
نخود باعث کاهش التهاب در بدن شده و به پیشگیری و درمان سرطان و تومور کمک میکند. همچنین فولات موجود در نخود نقش مهمی در ایجاد و ترمیم DNA داشته و از این طریق باعث جلوگیری از تشکیل سلولهای سرطانی میشود. مقادیر بالای فیبر موجود در حبوبات از جمله نخود خطر ابتلا به سرطان کولورکتال را کاهش میدهد.
ویتامین C موجود در این غذا به عنوان یک آنتیاکسیدان قوی عمل کرده و سلولهای بدن را در برابر رادیکالهای آزاد محافظت کرده و خطر ابتلا به سرطان را کاهش میدهد.
پیازچه موجود در این غذا عاملی آنتی باکتریال و ضدویروس است که برای مبارزه با آنفلوانزا، عفونتهای ویروسی و #سرماخوردگیها بسیار عالی است، این سبزی باارزش بهطور طبیعی، سیستم تنفسی را وادار میکند ترشحات را دفع کند.
خواص لکونه دزفولی از منظر طب سنتی
این غذا #خونساز بوده و بهواسطه داشتن نخود برای افزایش میزان اسپرم و درمان #ناباروری در مردان استفاده میشود همچنین به حفظ تناسباندام و پیشگیری از #ریزش_مو و پوکی استخوان کمک میکند.
@KitchenAuntKhatoon
#پاچه پلو #شیرازی
یکی از پلوهای سنتی و قدیمی شهر شیراز است که با برنج و کلهپاچه تهیه میشود. این غذا کالری و چربی بالایی دارد پس نباید در مصرف آن زیاده روی کرد
مواد لازم:
برنج: ۶۰۰ گرم
کلهپاچه: ۱ دست یا ۱ عدد زبان ۴ عدد پاچه یا کنسرو کلهپاچه
آلو بخارا: ۳۰۰ گرم
برگه زردآلو: ۱۵۰ گرم
سیر لهشده: ۱۰ حبه
کره: ۵۰ گرم
سوسنبر: ۱ قاشق سوپخوری (سوسنبر نوعی گیاه بسیار خوشبو و از خانوادهی نعناعیان است)
گلپر: ۱ قاشق سوپخوری
قرهقروت: به میزان لازم
آب کلهپاچه: ۱ پیمانه
نمک و فلفل: به میزان لازم
طرز تهیه پاچه پلو:
کلهپاچه را پخته و برنج را آبکش میکنیم آلو و برگه زردآلو را در کمی کره تفت میدهیم و کنار میگذاریم. سیر را در کمی کره تفت داده سوسنبر، گلپر و قرهقروت و ۱ پیمانه آب کلهپاچه را اضافه میکنیم.
سپس برنج را در قابلمه ریخته و مقداری آب قرهقروت روی آن میریزیم و نیمی از برنج که تمام شد آلو و برگه زردآلو را وسط برنج ریخته کمی آب قرهقروت روی آن ریخته و بقیه برنج را روی مواد میریزیم تا تمام شود بعد کلهپاچه را روی برنج گذاشته و آن را دم میکنیم.
با وجود تمام خواص کلهپاچه؛ افراط در مصرف آن موجب رسوب در عروق خونی بدن، انسداد و گرفتگی عروق میشود بنابراین افراد کم تحرک باید از مصرف مداوم این غذا پرهیز کنند
@KitchenAuntKhatoon
کانال آشپزخانه خاله خاتون👩🍳
#پاچه پلو #شیرازی یکی از پلوهای سنتی و قدیمی شهر شیراز است که با برنج و کلهپاچه تهیه میشود. این غ
خواص پاچه پلو
مصرف پاچه گوسفند نقش مؤثری در التیام زخمهای داخلی و سلولسازی بدن دارد و #کله_پاچه حاوی کوآنزیم Q. ۱۰ است که موجب استحکام عملکرد سلول و تحریک سیستم ایمنی بدن میشود.
کلهپاچه با وجود تمام خواصی که دارد حاوی اسیدهای مضر هم هست؛
افراط در مصرف کلهپاچه موجب رسوب در عروق خونی بدن، انسداد و گرفتگی عروق میشود؛
مصرف زیاد کلهپاچه خطر بروز بیماریهایی مانند سکته و اختلالات قلبی را افزایش میدهد. بنابراین این غذا باید ماهی یک و نهایتا ۲ بار مصرف شود و افرادی که تحرک کمی دارند باید از مصرف مداوم این غذا پرهیز کنند.
خواص پاچه پلو از منظر #طب_سنتی
این غذا از نظر طب سنتی غذایی بسیار سنگین، پرانرژی و حاوی پروتئین، کلسترول و ویتامین بالاست؛
#طبع کله (مغز) سرد و تر و پاچه سرد و خشک است؛ پروتئین موجود در کلهپاچه نقش مؤثری در رشد و ترمیم بافتهای بدن دارد.
مصرف کلهپاچه نقش مؤثری در تقویت عمومی بدن و افزایش قوای جنسی دارد؛ مغز (کله) طبع سرد و چربی بالایی دارد بنابراین بهتر است همراه با سرکه، خردل و آویشن میل شود.
مصرف متعادل پاچه گوسفند برای افرادی که دچار شکستگی استخوانهای پا و بدن هستند، بسیار مفید است و تأثیر چشمگیری در بهبود خونریزی رحم، مشکلات رودهای و بواسیر (هموروئید) دارد.
@KitchenAuntKhatoon
کانال آشپزخانه خاله خاتون👩🍳
آشنایی با روش تهیهی سیب پلو #کرمانشاهی
مواد اولیه:
مرغ تکه شده 800 تا 1 کیلو گرم
پیاز خلالی خرد شده 1 عدد
برنج 3 پیمانه
سیب زمینی مکعبی ریز خرد شده 2 عدد متوسط
شِوِد (شبت) تازه یا خشک شده 100 گرم
زعفران سائیده 1/4 قاشق چایخوری
کره 50 گرم
نمک، فلفل، زردچوبه و زیره به میزان لازم
کشمش پلویی 1/3 پیمانه
روغن مایع برای سرخ کردن کمی
روش تهیه:
قبل از اینکه فرایند طبخ کردن رو شروع کنیم برنج پاک کرده رو شسته و برای 1 تا دو ساعت خیس می کنیم.
تکه های مرغ رو که برای لذیذتر شدنش میتونیم از ران مرغ استفاده کنیم.
تکه های مرغ رو همراه با نمک و پودر فلفل سیاه مزه دار می کنیم.
بهتره تکه های مرغ رو نیم ساعت داخل یخچال قرار بدیم تا کاملاً طعم دار بشن. حالا یک قابلمه مناسب رو داخلش 2 پیمانه آب ریختیم رو روی شعله قرار میدیم تا جوش بیاد و بعد پیازی رو که خلالی خرد کردیم رو اضافه می کنیم.
و بعد تکه های مرغ مزه دار شده رو اضافه می کنیم ، کمی زردچوبه به آب اضافه می کنیم و اجازه میدیم تا 25 تا 30 دقیقه تکه های مرغ بپزه.
بعد از زمان داده شده مرغ ها رو از آب خارج می کنیم. می تونیم اون ها رو داخل آبکشی بریزیم تا کاملاً آب اضافیش گرفته بشه.
حالا مرغ های پخته شده رو در تابه ای که مقداری روغن داخلش ریختیم قرار میدیم و سرخشون می کنیم تا دو طرفش طلایی بشه.
مرغ های سرخ شده رو فعلاً کنار می ذاریم. حالا نوبت سرخ کردن سیب زمینی هایی هست که اون را به صورت مکعبی در ابعادی به اندازه تقریبی 1 سانتی متر برش زدیم.
4 تا 5 پیمانه آب رو داخل یک قابلمه مناسب میریزیم و روی حرارت ملایم قرار میدیم.
کره رو به آب اضافه می کنیم.
وقتی آب به جوش اومد مقداری زردچوبه بهش اضافه می کنیم و تا برنج خوش رنگ تر بشه و سپس برنج رو اضافه می کنیم و زیر حرارت رو بالا می بریم تا آب برنج کاملاً بخار بشه.
اگر به برنج موقع خیس دادن اون نمک اضافه نکرده بودیم، مقدار مناسبی نمک هم به آب برنج اضافه می کنیم.
زمانی که آب برنج تبخیر شده بود سیب زمینی های سرخ شده رو همراه با شوید خرد شده به برنج اضافه میکنیم.
برنج رو همراه با سیب زمینی و شوید مخلوط می کنیم و تکه های مرغ سرخ شده رو روی برنج می چینیم.
درب قابلمه رو قرار میدیم و صبر می کنیم تا بخار برنج بالا بیاد تو این فاصله زعفران رو با دو قاشق سوپخوری آب جوش دم میکنیم و بعد در گوشه ای از سیب پلو می ریزیم.
حالا اجازه میدیم تا برنج کاملاً بپزه و دم بکشه.
تو این فاصله کشمش ها رو که از قبل خیس کردیم رو همراه با مقدار کمی روغن روی شعله با حرارت ملایم حدوداً 1 دقیقه تفت می دیم.
وقتی برنج دم کشید، قسمت زعفرانی پلو رو جدا کنین و سیب پلو رو در ظرف مورد نظرمون می کشیم و بعد پلوی زعفرانی رو همراه با کشمش های تفت داده شده روی غذا می ریزیم و مقداری زیره هم می پاشیم و برای تزئین هم از چند شاخه کوچک شود تازه استفاده می کنیم.
سیب پلو ما آماده سرو کردن هست.
ان شاءالله اون رو تهیه کنین و ازش لذت ببرین.
منبع: دونفره
@KitchenAuntKhatoon
کانال آشپزخانه خاله خاتون👩🍳
#خورشت ترشه کباب
مواد اولیه:
۳ عدد ران مرغ
۲ عدد سیب زمینی
۳ عدد گوجه فرنگی متوسط
۱ عدد پیاز
۳ الی ۴ قاشق غذاخوری آبغوره
۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
زعفرون دم کرده در صورت تمایل
پودر دارچین به مقدار لازم
نمک، فلفل و زرچوبه به مقدار لازم
روش تهیه:
برای تهیه این خورشت ابتدا باید مرغ رو بپزیم پس تکه های مرغ، پیاز رو که خوردش کردیم، کمی روغن، نمک، فلفل، زرچوبه و پودر دارچین رو داخل قابلمه میریزیم.
من برای این خورشت از رون مرغ استفاده کردم و شما میتونین از هر قسمت دیگه اش هم استفاده کنین، البته از اونجایی که قراره مرغا بعد از پختن سرخ بشه به نظرم رون بهترین گزینه اس.
حالا داخل قابلمه حدود دو لیوان آب جوش میریزیم و درش رومیبندیم و اجازه میدیم تا مرغ ها با حرارت متوسط گاز بپزن. وقتی مرغ ها پختن و طبعا آب مرغ هم کمی کمتر شد مرغ هارو از آبشون در میاریم.
حالا داخل یه قابلمه به اندازه کافی روغن میریزیم و همه اطراف مرغ هارو توش سرخ میکنیم.
مرغ ها که سرخ شد از روغن درشون میاریم و بعد گوجه هایی که چهار قاچ کرده و نمک هم بهشون زدیم رو داخل همون روغن سرخ میکنیم. گوجه ها که سرخ شدن اونارو هم درمیاریم و بعد رب گوجه رو داخل همون روغن سرخ میکنیم.
حالا آب مرغ رو به رب سرخ شده اضافه میکنیم من آب مرغ رو از صافی رد کردم تا پیازا داخل سسم نباشن.
بعد مرغ های سرخ شده، آبغوره و زعفرون دم کرده رو هم اضافه کرده و خورشت رو تست میکنیم در صورتی که نمک یا فلفل اضافی هم احتیاج داشت بهش میزنیم و بعد حرارت رو ملایم کرده و در قابلمه هم میذاریم تا مرغ ها مزه سس رو بگیرن و سس هم غلیظ بشه.
مقدار آبغوره هم به این بستگی داره که خورشت رو چقدر ترش دوست دارین میتونین کمتر یا بیشتر بریزینش.
در این فرصت سیب زمینی هارو سرخ میکینم برای خوشرنگ تر و خوشمزه تر شدن سیب زمینی ها به روغنشون کمی زرچوبه اضافه کنین.
در پنج دقیقه نهایی گوجه هارو هم به خورشت اضافه میکنیم تا مزه سس رو بگیرن و داغ بشن و وقتی خورشت خوب جا افتاد و به روغن افتاد آماده اس.
در نهایت خورشت رو با سیب زمینی سرخ شده تزیین کرده و سرو میکنیم.
@KitchenAuntKhatoon
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#رولت پلنگی دو رنگ
کلیپ.را بیصدا ببینید🔇🔇🔇
@KitchenAuntKhatoon
کانال آشپزخانه خاله خاتون👩🍳
#رولت پلنگی دو رنگ کلیپ.را بیصدا ببینید🔇🔇🔇 @KitchenAuntKhatoon
سلام به همگی عزیزان همراه
خوبین خوشین؟
امشب
چه رولتی داریم ماااا
دو رنگ شکلاتی و وانیلی با تم پلنگی☺️☺️
خیلیم شیک و قرتی😍
"رولت پلنگی"
تخم مرغ 4 عدد
آرد کیک 1 پیمانه
نشاسته ذرت یک چهارم پیمانه
شکر 1 پیمانه
وانیل شکری 1 قاشق چایخوری
اگر وانیل ایرانی بود یک چهارم قاشق کافیه
آب جوش یک چهارم پیمانه
بیکینگ پودر نصف قاشق چایخوری
پودر کاکائو 1 قاشق غذاخوری پر
خامه قنادی و یا کرم دلخواه حدود 300 گرم
میوه به دلخواه
اول از همه فر رو با دمای 180 درجه سانتیگراد روشن کنین تا گرم شه
حالا تخم مرغ ، شکر و وانیل را با دور تند همزن 5 دقیقه بزنین تا کرم رنگ و غلیظ بشه حالا آب داغ را قاشق قاشق در حین هم زدن به تخم مرغها اضافه کنین و 2 تا 3 دقیقه دیگر مواد رو هم بزنین تا یکدست و روبانی شکل بشه حالا همزن رو کنار بزارین
آرد سفید ، نشاسته و بیکینگ پودر را روی مواد الک کرده و با لیسک دورانی مواد را باهم مخلوط کنین تا آرد گلوله باقی نمونه
مواد را نصف کرده و به نصف مواد پودر کاکائو را اضافه کنید و خوب بهمش بزنین تا رنگ باز کنه و یکدست شه
روی سینی فر و یاقالب را کمی چرب کرده و کاغذ روغنی پهن کنین اگر از قالب استفاده کردین بهتره اندازش 30 در 40 باشه
برای اینکه راحت تر باشین از قالب استفاده کنین
مواد وانیلی را داخل قیف پلاستیکی بریزین سرشو به اندازه لازم ببرید و روی سینی یا قالب فرتون طرح دور و دیواره های رولت رو بریزین
حالا قالب رو به مدت 1 تا 2 دقیقه در طبقه وسط فری که از قبل گرم کردین قرار بدین تا مواد وانیلی کمی خودشو بگیره و با مواد کاکائویی مخلوط نشه
بعد از 1 تا 2 دقیقه سینی را از فر خارج کرده و مواد کاکائویی را طرح بزنین
حالا سینی را به مدت 20 تا 25 دقیقه در طبقه وسط فر قرار بدین تا رولت خوب بپزه
سینی را از فر خارج کنین و بلافاصله رولت را بپیچین و روش حوله پهن کنین تا کم کم ار حرارت بیفته وقتی خنک شد بازش کنین کاغذروغنی را جدا کرده خامه قنادی یا کرم دلخواه به همراه میوه ریخته و رولش کنین و بزارین تو یخچال تا خوب خنک شه
نوش جان
@KitchenAuntKhatoon
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#دسر #مشکوفی
(#دنت زعفرانی)
مواد لازم :👇
دو لیوان شیر - پر چرب باشه بهتره،
4 قاشق نشاسته گل
5 قاشق شکر
3 قاشق گلاب
30 گرم کره
زعفران دم کرده به مقدار لازم
وانیل نوک قاشق چایخوری.
دستور تهیه :👇
اول شیرو نشاسته رو حل کردم شیر باید سرد باشه بعدصاف کردم و گذاشتم روی حرارت کم میگم حرارت کم چون میخوایم یکم طول بکشه و بوی خامی نشاسته از بین بره وقتی شیر کمی کلرم شد شکر رو اضافه میکنیم و هم میزنیم وقتی کمی غلیظ شد گلاب و کره رو اضافه میکنیم و هم میزنیم در اخر زعفران و وانیل رو اضافه میکنیم و اونقدر هم میزنیم تا شبیه فرنی بشه توی ظرف میریزیم و روشو تزیین میکنیم کمی بره یخچال خودشو بگیره و بعد میل میکنیم درست کنید پشیمون نمیشید.
نکات :👇
۱.از اول که میره روی حرارت تا اخر باید مرتب هم بزنید.
۲.وانیل زیاد نزنید که دسرتون تلخ میشه میتونیدم حذفش کنید.
۳.زعفران رو با یخ دم کنید تا خوشرنگ بشه، رنگش تو مایه های شله زرد باشه.
۴.برای هر لیوان شیر دو قاشق نشاسته و دو قاشق و نصف شکر لازمه
@KitchenAuntKhatoon
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#شیرینی
#نان_چایی
کلیپ را بیصدا ببینید 🔇🔇🔇
حتما توضیحات و نکات این شیرینی در پست بعد را بخوانید 👇👇👇
@KitchenAuntKhatoon
کانال آشپزخانه خاله خاتون👩🍳
#شیرینی #نان_چایی کلیپ را بیصدا ببینید 🔇🔇🔇 حتما توضیحات و نکات این شیرینی در پست بعد را بخوانید
نکته:اگر میخواید ماندگاری شیرینی خشک زیاد باشه از روغن صاف قنادی استفاده کنید لوازم قنادیا به صورت کیلوی دارن ماندگاری زیاده جایگزین کردن کره به جای روغن شیرینیبعد از یکی دوهفته که بماند بوی کره غالب میشه و خوشایند نیست
مقدار آرد توی شیرینی خشک زیاد دقیق نیست بعضی از اردها آب خوری بیشتری دارن شاید کمی بیشتر ویا کمتر از دستور داده شده لازم باشه
اگر آرد زیادی به خورد شیرینی بدید شیرینی سفت میشه
شیرینی رو هرگز با کف دست ورز ندید این کار باعث میشه شیرینی با گرمای کف دست به روغن بیفته و درنتیجه شیرینی سفت میشه
همیشه با نوک انگشتان ورز بدید
شیرینهای که زیرشون میسوزه وروشو طلای نشده فر بیش از حد داغ بوده
دمای فر برای شیرینی خشک معمولا ۱۷۵ تا ۱۸۰ درجه هست (۱۵ دقیقه زودتر روشن کنید)
زمان شیرینی خشک تو فر بیشتر از ۱۵ الی ۲۰ دقیقه نباید ببشتر،طول بکشه وگرنه شیرینی سفت میشه بیشتر طول کشید یعنی فر سرد بوده
کمتر از پانزده دقیقه هم ،فر داغ بود اطرافش و زیرش برشته ووسطش خام میمونه
میخواید روی شیرینی طلای وبرشته بشه ۵ دقیقه آخر گریل بالا رو روشن کنید
تخم مرغی که برای مصرف شیرینی لازم دارید یکساعت زودتر از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسه
هیچ وقت از سینی خود فر برای درست کردن شیرینی استفاده نکنید
لطفا مواد رو جایگزین نکنید
روغن صاف قنادی ۱۵۰ گرم
روغن جامد پخت وپز ۶۰ گرم
اگر فقط از روغن صاف استفاده میکنید ۲۲۰ گرم
اگر فقط از روغن جامد پخت وپز استفاده میکنید ۲۱۰گرم سعی کنید قسمت زیر حلب که سفتره از اون استفاده کنید
آرد سفید قنادی(شیرینی پزی)۷۰۰ گرم
پودر قند(پودر شکر) ۱۵۰ گرم
زرده تخم مرغ ۴ عدد با چنگال بزنید
ماست شیرین ۱۰۰ گرم
جوش شیرین یک دوم قاشق چایخوری
پکینگ پودر یک قاشق مرباخوری
پودر هل یک قاشق مرباخوری
ابتدا یکی دو دقیقه روغن رو بزنید تا کمی نرم بشه سپس پودر قند اضافه کنید حدود ۶ الی ۷ دقیقه با دور تند همزن بزنید تا پوک وخامه ای بشه پودر هل هم اضافه کنید
جوش شیرین وپگینک پودر رو به ماست اضافه کنید تا ماست پف کنه وبالا بیاد
پودر قند وروغن که زدید سپس زرده تخم مرغ رو که با چنگال زدیم کم کم اضافه میکنیم حدود دو دقیقه زمان اضافه کردن تخم مرغ طول بکشه هم زن همچنان روشن باشه سپس ماست رو اضافه میکنیم(این قسمت از فیلم یادم رفته ادیت کنم)
زمانی که ماست اضافه میکنید حدود سی ثانیه بزنید فقط مخلوط بشه کافیه همزن رو خاموش وکنار میزاریم
آرد رو یکدفعه اضافه کرده وبا نون انگشتان مخلوط میکنید فقط با نوک انگشتان با کف دست ورز ندید خمیر بر اثر گرمای کف دست به روغن میفته وشیرینی سفت میشه خمیر وقتی مخلوط ویکدست شد وبزارید نایلون فریزیر ویکی دوساعت استراحت بدید عجله دارید استراحت ندبد همزمان درست کنید
فر رو تو دمای ۱۸۰ درجه روشن کنید
خمیر رو بین دو نایلون با وردنه باز کنید اگر وردنه راه راه داشتید روش بکشید تا خطوط بیفته ندارید همین طور ساده قالب بزنید وبچینید تو سینی با برس رومال کنید کنجد یا پودر پسته روش بپاشید وبزارید تو فر به مدت ۱۵ الی بیست دقیقه تا روش طلای بشه
مواد رومال
یک عدد تخم مرغ کامل
یک قاشق شکر
یک قاشق ماست
کمی زعفران دم کرده
همه رو با هم مخلوط کرده وبا همزن دستی خوب خوب بزنید ماست باعث براقی شیرینی وشکر باعث قرمزی روی شیرینی میشه
سعی کنید جوش شیرین رو حذف نکنید در کیفیت شیرینی خیلی تاثیر داره اگر نداشتید دوقاشق مرباخوری پکینگ پودر بزنید
حتما از پودر قند استفاده کنید شکر رو جایگزین نکنید
با سفیده ها گز ویا شیرینی گردویی ویا شیرینی نارگیلی یا مرنگ درست کنید دستور هرسه رو به صورت ویدئو گذاشتم
@KitchenAuntKhatoon