هدایت شده از فلسفه ذهن
🌀 دانشکدگان فارابی دانشگاه تهران
با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی برگزار میکند:
💢 سلسله نشستهای «فلسفه هوش مصنوعی»
نشست چهارم
موضوع نشست:
🔻 هوش مصنوعی و خطر وجودی
👤 ارائهکننده:
دکتر محمدحسن مرصعی
دانشگاه صنعتی شریف
🗓 سهشنبه ۵ دی ۱۴۰۲
⏰ ساعت ۱۰:۱۵ تا ۱۲
📍 قم، ابتدای جاده قدیم تهران،
دانشکدگان فارابی دانشگاه تهران،
دانشکده مهندسی، سالن اجتماعات
📌 https://balad.ir/p/POi01R3IoFzLRV
🔵 لینک شرکت در جلسه بهصورت برخط:
🔗 http://vroom.cysp.ir/a
هدایت شده از فلسفه ذهن
🔹بسیاری از دانشمندان #علوم_اعصاب بر این اعتقاد بوده و هستند که تعداد و تراکم نورونها در پیدایش #تجربه_آگاهانه دخالت ندارد؛ بلکه الگو و حجم #پردازش_اطلاعات است که به #آگاهی_پدیداری میانجامد.
این نگرش برپایه یافتههای تجربی بود که نشان میداد نواحی #قشر_مغز (Cerebral cortex) و #تالاموس که بیشترین پردازش اطلاعات در آنها صورت میگیرد، مرتبط با عمده حالات و کارکردهای آگاهانه ما هستند. در حالیکه ناحیه #مخچه با تراکم حدود ۸۰ درصد کل نورونهای #مغز، از آنجا که پردازش اطلاعات خاصی در آن صورت نمیگیرد، نقش خاصی هم در تجربه آگاهانه ندارد.
🔸کوخ براساس همین دادهها #نوظهورگرایی را زیر سؤال میبرد و چالمرز اصل عدم تغییر سازمانی (Organizational Invariance) را مطرح میسازد که صرفا بر الگوی اتصالات و پردازشها تأکید دارد و آرایش فیزیکی و ماده سازنده سیستم را از موضوعیت میاندازد. بدین معنا که هرجا الگوی علّی تعاملات و پردازشها تکرار شود (ولو در تراشههای سیلیکونی)، #تجربه_سابجکتیو یکسانی هم بروز خواهد کرد.
اساسا تئوری #یکپارچه_سازی_اطلاعات (#IIT) در #نوروساینس و دیدگاه #کارکردگرایی_ماشینی در #فلسفه_ذهن، بر همین ایده استوار شده که الگوی انتزاعی محاسباتی و مدل تعاملات علّی بین اجزا اهمیت دارد و نه ساختار مولکولی اجزاء. در نتیجه #آگاهی_ماشین و #هوش_مصنوعی_قوی و ... نیز در مسیری غیر بیولوژیک قابل پیشروی و تحقق است.
🔹اما پژوهشی که کمتر از یکماه پیش (۲۹ نوامبر) در مجله #Nature به چاپ رسیده، نشان میدهد مخچه و سازمان ژنتیکی سلولهای پورکنژ در آن، نقشی قابل توجه در گسترش عملکردهای شناختی بالاتر در مغز بالغ دارد.
این تحقیق پیشرو که در مرکز #زیست_شناسی_مولکولی دانشگاه هایدلبرگ آلمان به انجام رسیده، پروفایلهای مولکولی را از حدود ۴۰۰ هزار سلول جداگانه جمعآوری کرده و موفق به نقشهبرداری از این سلولها شده است. همچنین بیش از هزار ژن در مخچه شناسایی کرده که الگوی فعالیت متفاوتی در گونه انسانی دارند و مستقیما به ظرفیتهای منحصربفرد شناختی انسان مربوط میشوند.
🔸پژوهشهایی از ایندست با برجستهکردن بیولوژی مغز، تاکید صرف بر الگوهای محاسباتی و پردازش اطلاعات را به چالش میکشند و پایه نوروفیزیولوژیک آگاهی را نیز در کنار مدل اتصالات علّی برجسته میسازند.
در نتیجه نظریههایی مانند نوظهورگرایی (#Emergentism) - که سطوحی از پیچیدگی در لایه نوروبیولوژیک را برای ظهور و پیدایش ویژگی آگاهی از آن ضروری میدانند - تقویت میشوند و رویکردهای محاسباتی و کارکردگرایانه در هوش مصنوعی و #علوم_شناختی، به چالش کشیده میشوند.
@PhilMind
noormags-اسفار_اربعه_تاریخ_ادب_انسان_ایرانی_-_شیعی-1005989_87834.pdf
386.9K
🌐 لینک حضور مجازی در نشست:
https://ac.ismc.ir/anjomanhawzah2/
نشست علمی بزرگداشت فارابی
با سخنرانی آقایان
- دکتر بابک خضرایی، عضو هیات علمی دانشگاه هنر تهران
عنوان سخنرانی: "نگاهی به آراء فارابی در باب موسیقی"
- مهدی کمپانی زارع، پژوهشگر حوزه فلسفه و عرفان
عنوان سخنرانی: "جغرافیای اندیشه ابونصر فارابی"
- سهند شُکرزاده، موسیقیدان و آهنگساز
عنوان سخنرانی: "موسیقی کبیر"
زمان: سهشنبه ۵ دیماه ۱۴۰۲
مکان: دانشکده ادبیات و علوم انسانی، سالن علامه طباطبایی
🆔 @shirazUN
#معرفی_کتاب اختلاف نظر دینی
بررسی معرفتشناختی
اثر غزاله حجتی
اختلافنظر از پدیدههای متعارف و مشهود در زندگی روزمره است. گرچه ممکن است اختلافنظر با دیگری در نگاه نخست فاقد اهمیت معرفتی به نظر آید، برخی از معرفتشناسان در سالهای اخیر نشان دادهاند که اختلافنظر بین همتایان معرفتی مهم است و در شرایطی میتواند بهتنهایی دلیلی برای نقض باورهای فرد به دست دهد. یکی از مهمترین جلوههای اختلافنظرِ معرفتی اختلافنظر دینی است. این کتاب شرحی دربارهٔ اهمیت معرفتی اختلافنظر، دیدگاههای اصلی شکلگرفته حول آن، نقاط قوّت و ضعفشان، و ربط و نسبتشان با اختلافنظرهای دینی است.
#معرفت_شناسی
هدایت شده از فلسفه و عرفان
شرح نهایة الحکمة علی امینی نژاد .zip
4.14M
📑درسنامه نهایه الحکمه
🔹استاد امینی نژاد
💬این تقریر از ابتدا تا انتهای مرحله ششم میباشد اگر سروان معظم ادامه تقریرات را یافتند برایم بفرستند تا به اشتراک بگذارم
🔻کانال فلسفه و عرفان
https://eitaa.com/AGLOESHG