فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻تعبّد نافلسفی در برابر نظریۀ توسعه:
دوباره در باب ماهیّت داوری
🖊مهدی جمشیدی
۱. چندی پیش، نقدی بر یکسانی و انطباقِ انتخاب سیاسیِ رضا داوریاردکانی و عبدالکریم سروش نگاشتم و این پرسش را پیش نهادم که پس از آنهمه غوغا بر سر غرب و ماهیّت و اوصاف و احکام آن و به میدان بازی آوردن هایدگر و پوپر در دهۀ شصت، چگونه این دو به یک نقطۀ سیاسیِ مشترک رسیدهاند؟! آن یادداشت، بر برخی هوادارن متعصّب وی سخت آمد و زبان به طعنه گشودند، اما قلم به پاسخ متقن نفرسودند. ما نمیتوانیم از کنار این پرسش گزنده بگذریم که چگونه عاقبت سیاسی این دو، به منزل لیبرالهای مذهبی رسیده و اگر بنا بود که تفاوتها و تضادهای فکری، مؤثّر و مولّد باشند، چرا دلالت و دنبالۀ سیاسیشان، یکسان هستند؟! امروز در خبرها خواندم که رضا داوری، آن فیلسوف گریزان از جزئیّات و مصادیق، آنقدر سیاسی و عینی شده که حتی انتصاب فلان شخص را به معاون اوّلی، تبریک گفته است. فرود آمدن از برجعاجِ انتزاعیّاتِ بیحاصل، مبارک است، اما اینچنین مستغرق در پیشپاافتادهترین رویدادها شدن، اگر مایۀ تأسف نباشد، دستکم محل تأمّل است. در دورهها و دولتهایی، داوری بهکلّی کنار میکِشد و حاشیه و انزوا را برمیگزیند و طریق خاموشی، اختیار میکند، و در هنگامههای دیگر، در نقش حامیِ بیرونیِ یک جریان سیاسی، ظاهر میشود و بار خلاء وجهِ نظری آنها را برعهده میگیرد. او نباید متوقع باشد که ناظران و مخاطبان، این رفتوبرگشتهای رندانه را نبینند و بوی تناقض را احساس نکنند.
۲. یک پاسخ من این است که داوری، برخلاف نمودها و دعاوی گذشتهاش، نهفقط در برابر غرب نیست، بلکه بهطور نامحسوس، به سایۀ تجدّد نقلمکان کرده است؛ البته اگر آن گذشته، واقعیّت و اصالتی داشته باشد و برآمده از ضرورت زمانه نبوده باشد. بیّنترین شاهدم بر این مدّعا، اقبال وی به نظریۀ توسعه است؛ او سالهاست که توسعه را میستاید و آن را تنها راه ممکن میشمارد و ازاینرو، با اصحاب سیاسیِ توسعه نیز، همداستان و همپیاله است. وقتی از تقابل با توسعه سخن میگویم، نباید همچون بیژن عبدالکریمی برآشفته شوید و گمان برید که من با جاده و سد و کارخانه و فنآوری و دیگر ظهوراتِ سختافزاری توسعه، مخالفم، بلکه من از سیّدمرتضی آوینی و محمد مددپور و حسین کچویان آموختهام که توسعه، در وجه تکنیکیاش منحصر نمیشود، بلکه هم ماهیّت تجدّدی دارد و هم یک طرح استعماری برای تداوم وضع پیرامونی ماست. من نمیدانم داوری که در دهۀ شصت، آنهمه دربارۀ باطن و سرشت غرب نوشت و آن را تجلّیِ نفسانیّتِ انسان متجدّد انگاشت، امروز چگونه به بیتالغزل طرح تجدّد که نظریۀ توسعه است، تن در داده است، اما میدانم او به نقطهای رسیده که سروش در دهۀ شصت در آن قرار داشت. آنکه جام دگرگونی نوشیده، داوری است و نه سروش. سروش در همان زمان، در پی زدودن ماهیّت از غرب به عنوان یک کلّیّت و همچنین اجزای متنوّع آن بود، اما داوری اصرار داشت که همۀ این تکهها و اجزا را به یک روح کلّی بازگرداند و مظهر و نمود یک تفکّر دیگر معرفی کند. صدالبته، نه موضع آن روز داوری، صواب بود و نه موضع امروز وی، اما مسألۀ من، نوسان و تذبذب معرفتی وی است که دربارهاش هیچ توضیحی نداده و چهبسا ندارد. مطلوب وی، دولت توسعهگراست؛ چه دولت توسعهگرای دموکراتیک همچون خاتمی، و چه دولت توسعهگرای تکنوکراتیک همچون روحانی. امروز نیز وی به طمع احیای شرایط امکانِ طرح توسعه، فعّال و برانگیخته شده و حمایت میکند و تبریک میگوید.
۳. فردای پس از داوری، ما باید بسیار میکوشیدیم تا شاید بتوانیم از گوشهوکنار نوشتههای چندپهلو و تاریک و مبهم وی، نشان بدهیم که طرح فکری وی به کجا رسیده بوده و او به آن تصریح نمیکرده، اما خوشبختانه امروز، وی با کنشهای سیاسیاش، نشان داد که در پی چیست. البته پیش از این، وی سرانجام نتوانست میان تناقضهایش جمع کند و برای فرار از موقعیّت بحرانیاش، علم دینی را نیز انکار کرد. کسیکه از علم دینی عبور کند، فاصلهای تا عبور از لوازم و اقتضاهای انقلابی دینی ندارد؛ چنانکه در نظر سکولارهای معرفتی، انقلاب اسلامی نیز تنها در ادبیّات و ظهورات زبانی و بیانی، دینی بود، اما در حقیقتش و به سبب انقلاببودنش، متعلّق به عالَم تجدّد بود. نهفقط دربارۀ علم، بلکه او دربارۀ فرهنگ نیز چنین زاویههای بزرگی داشته و تنها هنر پوشیدهنویسیاش، ستر ماهیّت میکرده است. انقلاب اسلامی، عالَم و آدم تازهای پدید آورد و اینهمه، با تکیه به تفکّر بوده، اما چگونه است که عاملانی که اینچنین، بیگانگی فکری دارند و متولّد تاریخِ جدیدِ انقلابی نیستند، در بنیادیترین نقطهها بودند؟!
.....
....
🔸آقایان گول نخوريد،،،
پشت هر مرد موفقی اصلاً یک زن موفق نیست...
نمونهاش، دکتر پزشکیان.... ۳۰ ساله زن نداره....
تو این ۳۰ سال، پنج دوره نماینده مجلس بوده
یک دوره وزیر بوده
حالا هم رئیس جمهور شده... 😁
.....
.....
#بسیار_مهم
🔹سطح تحرکات نظامی_سیاسی در منطقه بسیار بالا رفته و احتمالا امشب یا به زودی در منطقه تنشِ نظامی داشته باشیم.
▪️میان مقاومت و صهیونیستها پیامهایِ بسیار جدی رد و بدل شده؛ حزب الله هم کاملا منتظر پاسخ اسرائیل است!
▪️اگر حملهیِ قریب الوقوعِ اسرائیل در حد حملات چندماه اخیر باشد، حزب الله هم جوابی در حد معقول و نسبتا همسطح خواهد داد.
▪️اما اگر اسرائیل با توان بالایی اقدام به حملهی به لبنان کند، جبهه مقاومت با توانِ حداکثری خود وارد کارزار خواهد شد؛ انصارالله یمن هم از جبهه دیگری وارد نبرد گردیده و حتما برگهای جدیدی را رو خواهد کرد.
▪️در صورت پاسخ سنگینِ دوطرف، جنگ از جنوب لبنان واردِ عمق این کشور میشود و نبرد واقعی شروع خواهد شد.
سلاحهای سِری و زرادخانهی اصلی حزبالله و انصارلله، در صورت بالاگرفتن درگیری، رُخنماییِ واقعی خواهد کرد.
🔻فن آوریِ هایپرسونیکِ بومی شده در خاکهای مقاومت، در صورت افزایش تنش، قطعا به کارگیری خواهند شد!
#علی_قلهکی
.....
.....
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حداد عادل: اگر پزشکیان خودش برای انتخاب کابینه تصمیم بگیرند، در مجلس مشکلی نخواهد بود؛ اما اگر فهرستی به ایشان داده شود که اینها را ببرید مجلس، این دردسرساز است!
.....
....
🔻 احتمال دیدار پزشکیان و پوتین در مهرماه
🔹سخنگوی کاخ کرملین: ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه در تدارک دیدار با مسعود پزشکیان رئیسجمهور جدید ایران در نشست بریکس در قازان در ماه اکتبر (اواسط مهر ماه) است.
......
.....
کانال خبر و تحلیل
🔴۷ مرداد ماه سال ۱۳۶۰ _ فرار خفتبار بنیصدر
🔴۷ مرداد ماه سال ۱۳۶۰ _ فرار خفتبار بنیصدر
🔹رهبر عزیز انقلاب: کسب محبوبیت عیبی ندارد. در زیارت امین الله، از خدای متعال تقاضا میکنیم «محبوب في ارضک وسمائک»؛ خدایا! در زمین و آسمان من را محبوب کن، این بد نیست اما با چه وسیلهای؟ اگر دنبال محبت مردم رفتن و دنبال عنوان رفتن به این صورت باشد که انسان به خاطر آن حاضر باشد اخلاق را زیر پا بگذارد و کار خلاف انجام بدهد، آن وقت این همان چیز مذموم و همان دنیایی است که خطر بزرگی برای انسان به شمار میرود. این کسانی که در دنیا به بدبختی افتادند، غالب این گروهکها، از این قبیل بودند. این گروهکهایی که شما دیدید کارشان به مبارزه با اسلام و با قرآن و با ولی فقیه کشید و بالاترین ارزشها را اینها زیر پا گذاشتند، دنبال چه بودند؟ سردمداران اینها دنبال مقام و قدرت بودند و میخواستند حکومت را به دست بگیرند؛ سالیان طولانی هم طرح ریزی کرده بودند. آن بابا (بنیصدر) گفت من از ۲۰سال قبل به فكر رئیس جمهور شدن بودم؛ این آدم نشسته و منتظر بوده یک روز رئیس جمهور بشود. خب کسی که ۲۰سال است آرزوی ریاست جمهوری را دارد، از کجا معلوم است که برای خاطر رئیس جمهور شدن بندوبست نکرده باشد و اگر چنانچ
......
.....
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💫گاهی تمرین کنید
......
.....
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اسلام ترکی که زور میزنن در ایران الگو کنند:
#زن_زندگى_آزادى
.....
....
در همین رابطه🔺️
مرحوم آیتالله سيد محمد حسين حسيني طهراني در روح مجرد نقل کردهاند:
استاد مرتضی مطهری بعد از ملاقاتهایی که با مرحوم سید هاشم حداد داشتند بسيار مشعوف بودند، و میفرمودند: يكبار كه خدمتشان بودم از من پرسيدند: نماز را چگونه ميخوانى؟ عرض كردم: كاملًا توجّه به معانىِ كلمات و جملات آن دارم! فرمودند: پس كِى نماز ميخوانى؟! در نماز توجّهات به خدا باشد و بس! توجّه به معانى مكن!
➕️ @yaminpour
....
....
یه سری مدعی آریایی داریم که منتظرن ترامپ بیاد نجاتشون بده
یکسری ایرانی داریم که دنبال نفوذ ایران تا مدیترانه و حتی دل آمریکا هستن
بعد اولی به دومی میگه عرب پرست
.....
.....
✳ بیمها و امیدهای عارف
درست چندساعت بعد از مراسم تنفیذ، رئیس دولت چهاردهم طی حکمی دکتر محمدرضا عارف را به عنوان معاون اول رئیسجمهور منصوب کرد. این انتصاب در حالی بود که تا پیش از آن، نام کسان مختلفی از آقایان لاریجانی و ظریف گرفته تا طیبنیا در مظان این عنوان قرار گرفته بود و آخری تقریباً قطعی هم شده بود.
انتخاب آقای عارف از همان ابتدا در بین حامیان آقای رئیسجمهور تنشهایی را موجب شد، بسیاری از اصلاحطلبان این انتخاب را ناامیدکننده دانستند، برخی او را به بیعملی و سکوت و شکست همیشگی متصف کردند، بسیاری استعفاهای مکرر او را در سر بزنگاهها یادآور شدند، یکی دو نفر تلویحاً از رانتِ کاریِ فرزند او یاد کردند و تعبیر «ژن مرغوب» را بهکار بردند، تا جایی که احمد زیدآبادی مجبور شد طی دو متن پیدرپی از عارف به عنوان بهترین گزینه معاونت اول حمایت کند. او در دومین متن خود در این باره بهدرستی کسی چون علی لاریجانی را از آنجا که فقط به ایفای نقش اول گرایش دارد، برای معاونت مناسب ندانسته و گفته است انتخاب او به اصطکاک با شخص پزشکیان منجر میشده است. وی ظریف را هم زودرنج و تحریکپذیر و گرفتار حاشیه معرفی کرده و جالب اینکه در رد جهانگیری، او را موجب «انگ» تداوم دولت حسن روحانی دانسته است!
اما فارغ از انتقادات و حمایتهای درون جبهه اصلاحات از این تصمیم، باید گفت دکتر عارف از شخصیتهای سالم و خوشنام اصلاحطلبی است که در مسئولیتهای قبلی خود از ریاست دانشگاه تهران تا وزارت علوم و بعدها معاونت رئیسجمهور در دولت آقای خاتمی، خوش درخشیده و بدون حاشیه بوده است و اهداف کاری خود را تا حد زیادی خوب پیش برده است. او جناحگرایی افراطی ندارد و اصولاً در هیچ مسئولیتی به دامن تندروی و ضدیت با نظام نیفتاده است. با اینهمه بعضی نگرانیها از این انتصاب را هم نمیتوان نادیده گرفت. اولین نکته اینکه او با ۷۳ سال سن، برای این مسئولیت اجرایی زیادی پیر است و انتظار میرفت دکتر پزشکیان با وعدههایی که داده بود، برای این مسئولیت مهم از نیرویی جوان و قبراق استفاده کند، نه پیرترین معاون اول تاریخ جمهوری اسلامی را.
ضمن اینکه معمول و منطقی این است بین رئیسجمهور و معاون اول، یکی عملیاتیتر و دیگری ستادیتر (هر کدام که) باشد تا کارها بهتر پیش برود و به نتیجه برسد. با شناختی که از شخصیت هر دو بزرگوار وجود دارد، هر دو آدمهای ستادی هستند و نه عملیاتی و وسطِ میدانِ کارهای بزرگِ فراوان. این دومین نگرانی بزرگی است که وجود دارد. نکته سوم اینکه باز هم با توجه به شرایط کشور و وعدههای رئیس محترم جمهور برای حل مشکلات معیشتی مردم و اقتصاد ایران، نه ایشان و نه آقای عارف سابقه و صبغه ورود به حوزه مسائل اقتصادی را ندارند و با توجه به نیاز جدی کشور به حل این موضوعات، معلوم نیست فرجام این مشکلات چگونه و به دست چه کسان آشکار و پنهانی قرار است رقم بخورد. آیا همانطور که آقای خاتمی بارها تصریح کرده بود که کار اصلی من توسعه سیاسی است نه اقتصادی، حالا که سرنوشت کشور پس از گذشت ۲۰ سال مجدداً به معاون اول او گره خورده است، باز هم شاهد همان آش و همان کاسه خواهیم بود؟!
اما مهمترین نکتهای که توجه منِ خبرنگار را به خود جلب کرد، عبارتی در حکم انتصاب ایشان بود که آقای پزشکیان مرقوم فرمودهاند «اداره جلسات هیئت وزیران» با آقای عارف است. اگر منظور مطابق اصل ۱۲۴ قانون اساسی است که در نبودِ احتمالی رئیسجمهور هنگامی که در سفر یا مأموریتی باشد که اداره جلسه دولت خواهناخواه به عهده معاون اول ایشان است، اما اگر منظور اداره همه جلسات دولت باشد، معنی و مفهوم آن این است که آقای پزشکیان حتی در حد اداره هیئت دولت هم در مسائل دخالت (یا دخالت جدی) نخواهد کرد و کارها به دست دیگران است! این نکته البته ایرادی به دکتر عارف نیست و اگر اشکال وارد باشد، به حکم صادره از شخص آقای رئیسجمهور است و بس!
بیچارۀ توفیقند، هم صالح و هم طالح
درماندۀ تقدیرند، هم عارف و هم عامی
جهدت نکند آزاد، ای صید که در بندی!
سودت نکند پرواز، ای مرغ که در دامی!
#دژاکام
.....
....
🔻با حذف نیروهای انقلابی میخواهند موزه عبرت بسازند!
علی جعفری، فعال رسانهای:
🔹ظاهرا عزم کردهاند یک موزه عبرت سیاسی در تهران بنا کنند و نوپایهگان سیاسی را به آنجا ببرند و در همان ابتدای کار عواقب نافرمانی از ارادهی سیاسی سیستمی را نشانشان بدهند.
🔹مثلا بگویند این جلیلی است که از اراده ما در انتخابات ریاست جمهوری تبعیت نکرد، ببین چگونه با منافقین یکی شد و تمامش کردیم. این رائفی پور است، در انتخابات مجلس اراده ما که از آستین شانا بیرون آمده بود را ناکار کرد، ببین چه پروندههایی برایش باز شد و موسسهاش فرقه نام گرفت. این یکی ثابتی است، در مجلس خوب دو دو و چهار چهار نکرد، ببین چگونه دور بعد رد صلاحیت شد. این میرباقری است، نه تنها در انتخابات از ما حمایت نکرد، بلکه نگاه تمدنی داشت و در اقتصاد و سیاست متفاوت میاندیشید، ببین چگونه در رسانه لجن مال شد. این یکی از اراده رسانهای ما تبعیت نکرد، آن یکی خیلی حرف گوش کن نبود، آن بالایی زیادی از عدالت میگفت، این پایینی زیادی اهل مبارزه با فساد بود و الی آخر.
🔹خلاصه میخواهند هرکسی را که از ارادهی بالادستیها در هر حوزهای تبعیت نکرده را مایه عبرت کنند، تا بقیه ماستها را کیسه کنند. البته این اولین بار نیست که چنین قصدی کردهاند، اما صاحب این کشور و انقلاب بعد از حضرت حجت روحی فداه، مولا و مقتدایمان حضرت آقا همانگونه که تا کنون مانع حذف سیستمی و اتوبوسی نیروهای انقلابی شده اند این بار نیز اجازه نخواهند داد این خواب آشفته تعبیر شود. ضمن اینکه ایشان نه تنها اجازه نخواهند داد، بلکه توصیه به حفظ و تقویت بنیه بدنه ۱۴ میلیونی جوان و پرشور و نشاط برای گره گشایی از مشکلات انقلاب نیز داشتهاند.
......
.....
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بدون شرح....😁😂😁😂
......
.....
💠 #غلام_سیاه_امام_حسین(ع)✨
🔸تو #آمریکا مراسم روضه بود ...
شب اول یه #سیاه_پوست هم اومد مراسم ...
🔹براش یه مترجم گذاشتیم ...
شبای بعد همین جور هی تعداد #سیاه پوست ها زیاد میشد تا مجبور شدیم
یه جای دیگه رو هم برا مراسم بگیریم
🔸شب آخر 150 تا سیاه پوست گفتن که میخوان #شیعه بشن!
🔹پرسیدم برا چی میخواهین شیعه بشین؟!
همه نگاه کردن به سیاه پوستی که شب اول اومده بود روضه!
🔸ازش پرسیدم برا چی شیعه؟!!
گفت شب اول یه تیکه از روضه جوانی رو خوندی!!!
🔹 غلام سیاه امام حسین ....
🔸همونی که وقتی #امام_حسین سر غلامش رو گذاشت رو پای خودش، غلام سه بار سرش رو انداخت و گفت جایی که سر علی اکبر بوده جای سر #غلام_سیاه نیست!!
🔹ولی امام حسین(ع) سرش رو گذاشت رو پاهاش و جوان شهید شد!!
من رفتم و گفتم بیاید که دینی رو پیدا کردم که توش سیاه و سفید فرقی نداره ... #لبیک_یا_حسین
.....
.....
⭕️اصلاحطلب ها از ناچیز ترین کارها مثل هیئت رفتن و کفش برداشتن پزشکیان یا خاموش کردن چراغ ها دستاورد میسازن
ولی ما نتونستیم ساختن دوباره کشور توسط #شهید_رئیسی و سه سال جهاد خستگی ناپذیرش رو به مردم نشون بدیم
.....
.....
اصلا پزشکیان گوشی برا شنیدن نداره
باور کن الان بپرسند رهبری چی گفت موقع مراسم تنفیذ یک کلمه اش یادش نیست
چون اصلا گوش نمیداد همش شکلک در می اورد
هرچی فکر میکنم
نمیدانم حکمت خدا چی بود
بهترین رئیس جمهور را گرفت و بدترین رئیس جمهور را داد
حالا تو اولی که مردم نقش نداشتند تو دومی مردم نقش داشتند
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اینطور مردها خیلی پست میشن پیش خدا
#درس_اخلاق
.....
.....
.
♻️ فرض کنیم المپیک ۲۰۲۴ در ایران برگزار شده و در خلال این مراسم چنین اتفاقاتی افتاده است:
۱. پرچم المپیک برعکس به اهتزاز درآمده
۲. به رئیس فیفا و بقیه افراد نایلونی دادهاند تا روی سرشان بکشند و خیس نشوند!
۳. وسط المپیک برق کل پایتخت بطور کامل قطع شده
۴. مشخص شده تختخواب ورزشکارا از جنس کارتن مقوا است!
۵. سرقتهای بیش از حد در محل برگزاری بازیها رخ داده
۶. به سیستم حمل و نقل ریلی حمله شده
۷. منع ترددهای بیشمار باعث سردرگمی مردم شده
۸. کیفیت غذاها فاجعهست و صدای همه درآمده
۹. رودی که قراره بوده افتتاحیه در آن برگزار شود به حدی آغشته به کود انسانی توش شده که رنگ و بوش تغییر کرده!
۱۰. از ملیپوش آرژانتینی یک میلیون دلار دزدیدند!
این اتفاقات اگر در ایران بود، براندازها و خودتحقیرها با هر کدام از آنها ماهها ایران و ایرانی را مسخره می کردند ولی حالا که در فرانسه رخ داده ...
.....
....