🔸در يك حكومت منظم، شايستگان كانون توجهند نه دوستان، نزديكان، اعضاي خانواده و فاميلهاي نسبي و سببي. در حقيقت شايستگي افراد مورد توجه ميباشد نه ميزان روابط و ارتباطات آنان. به بيان ديگر مجموع تخصص و تعهد افراد، ميزان شايستگي آنان را مشخص ميكند. به فرموده اميرالمؤمنين(ع) «آن كس كه از عهده امور به درستي برآيد، شايستگي ولايت و رهبري را دارد.» همچنين ايشان در عهد معروف خود خطاب به مالك اشتر ميفرمايند: «بايد براي هر كدام از كارهايت يك رئيس انتخاب كني؛ رئيسي كه كارهاي مهم او را مغلوب نسازد و كثرت كارها او را پريشان و خسته نكند.» اين بيان، نشاندهنده رعايت شايستهسالاري و همچنين عدالت در انتخابها و انتصابها و ساختارمندي در امور است.
🔸همانطور كه قبلتر اشاره شد، يكي از مشكلات مهم در ساختار ديوانسالاي فعلي كشور، پاسكاري شدن كارها و عدمپاسخگويي است. در يك حكومت منظم، محدوده كارها و حيطه وظايف افراد و تفويض امور مشخص بوده و پاسخگويي نيز مطابق آن خواهد بود، لذا ارزيابي عملكرد نيز در دسترستر و منطقيتر خواهد بود. به فرموده اميرالمؤمنين(ع) خطاب به مالك اشتر: «براي هر يك از خدمتگزارانت كاري ويژه تعيين كن كه بتواني از او بازخواست كني».
🔸در يك حكومت منظم، ساختارها، امور و كارگزاران حكومت رها نبوده و همواره مورد نظارت و ارزيابي قرار ميگيرند. بينظارتي و عدم پاسخگويي، خود عامل فساد در كارهاست. اينكه افراد خود را همواره در اتاق شيشهاي ببينند، باعث خواهد شد كه كارها، درست و با فساد كمتر انجام شود، البته اين ناظران و كنترلكنندگان، بايد داراي ويژگيهايي باشند كه به آنان شايستگي لازم براي انجام اين وظيفه بسيار مهم را بدهد. از جمله اين شاخصها صداقت است، به همين دليل است كه اميرالمؤمنین(ع) در بخشي از سخنان گهربار خود، خصوصيات لازم جهت انتخاب اين ناظران و بازرسان را براي مالك اشتر اينگونه بيان ميفرمايند: «بر آنها بازرسان و كنترلكنندگاني اهل وفا و راستگويي بگمار.»
🔹واضح است كه براي يک حكومت متعالي و اسلامي، شاخصهاي مهم ديگري نيز وجود دارد كه به دليل اختصار، مجال پرداختن به آنها در اينجا فراهم نشد كه انشاءالله در فرصت ديگري به آنها خواهم پرداخت.
🔹در پايان، علاقه دارم با بازخواني چند جمله از رهبرمعظم انقلاب كه در سال 1398 در ديدار مسئولان نظام ايراد فرمودند و بيارتباط با مباحث ارائه شده نيست، مطلب را به پايان برسانم:
🔻«به نظر ميرسد كه ميتوانيم در زمينه اصلاح ساختارها در اين برهه كار كنيم. يك مقداري احتياج دارد به مديريت شجاعانه، يك مقدار مسئولان دولتي با شجاعت در اين قضيه وارد بشوند، ملاحظه غيروظيفه و غيرقانون و غيرمصلحت كشور را نكنند. من اينجا يادداشت كردهام: (مديريت شجاعانه، اميدوارانه، جهادي، با اِشراف ميداني بر مشكلات - خيلي از مشكلات را در اتاق اداره و مديريت و پشت ميز نميشود فهميد، بايد رفت در صحنه، در عرصه، تا مشكلات را بتوان لمس كرد- عدم انفعال در برابر دشمن، شرطي نكردن اقتصاد كشور به تصميم اين و آن)، يكي از مسائل مهم اين است.»
📚 منبع: روزنامه جوان
ما آزمودهایم در این شهر بخت خویش
بیرون کشید باید از این ورطه رخت خویش
از بس که دست میگزم و آه میکشم
آتش زدم چو گل به تن لختلخت خویش
دوشم ز بلبلی چه خوش آمد که میسرود
گلگوش پهن کرده ز شاخ درخت خویش
کای دل تو شاد باش که آن یار تندخو
بسیار تندروی نشیند ز بخت خویش
خواهی که سخت و سست جهان بر تو بگذرد
بگذر ز عهد سست و سخنهای سخت خویش
وقت است کز فراق تو وز سوز اندرون
آتش درافکنم به همه رخت و پخت خویش
ای #حافظ ار مراد میسر شدی مدام
جمشید نیز دور نماندی ز تخت خویش
عضو هیأت علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری:
۴۰ درصد جمعیت ایران سفر نمیروند.
۷۰ درصد بقیه هم به ضرورت سفر میروند.
#اقتصاد
فرمانده انتظامی تهران بزرگ:
متاسفانه حجم #سلاح در پایتخت مقداری زیاد شده است و ما گزارشی درباره آن را به مسئولان و دستگاههای مربوطه اعلام کردیم.
جوانگرایی
بحثی که در طی سالیان گذشته همواره محل بحث و تبادل نظر مسئولان بوده است.
بعضی کلا با آن مخالف بودهاند و برخی نیز با چگونگی اجرای آن. برخی هم #جوانگرایی را فقط در فرزندان و اقوام خود پنداشتهاند!
در مقالهای که در #روزنامه_جوان فردا چاپ خواهد شد، نگاه منتقدانهای به آن داشتهام.
وقت کردید بخوانید.
http://www.javann.ir/004TtD