May 11
May 11
https://instagram.com/p/BgeBP8qH1hW/
یادداشتی که برای کتابخانه اینترنتی دارالکتاب ارسال کرده بودم و اکنون (یکشنبه بیست و هفتم اسفند 96) منتشر شده است:
سلام به همراهان کتابخوان
طرح ایده یک کتابخانه با محوریت هیئت علمی، جالب و شایسته تقدیر است.
مشکل کتابخوانی شاید یک دلیل عمده اش همین باشد که افراد برای شروع به خوانش کتاب، با ابهام در شناخت مسئله های ضروری تر مواجه می شوند و همین باعث سردرگمی و در نهایت سرد شدن روحیه کتابخوانی می گردد.
طبیعی است که هر کتابی که در قفسه ها چیده شده است مناسب همه نیست و گاهی مطالعه برخی از مطالب موجود در صفحات کاغذی کتاب ها موجب بروز مشکل می شود. بنابر این ما ناچاریم از این که کتابخوانی را ساماندهی کنیم و نسخه واحدی برای جامعه نپیچیم. این بسیار خوب است که عده ای از افراد صاحب نظر و مطلع دور هم جمع شوند و کتاب های مفید را معرفی کنند. قدم بعدی هم این باید باشد که سطح سواد افراد مورد توجه قرار بگیرد و شناساندن و توصیه یک کتاب همراه با معرفی درجه آن کتاب و اختصاصی یا عمومی بودنش باشد.
من امیدوارم این طرح به زودی فراگیر شود و کتابخوانی اصولی و تخصصی در جامعه ایران نهادینه بشود.
محمد هادی سمتی
طلبه حوزه علمیه قم/ دانشجوی ارشد اندیشه سیاسی در اسلام
چهارشنبه بیست و هفتم دیماه 96
#یادداشت
@MHSemati
«پلی از جنس شیشه»
عنوان نمایشنامه ای است که نگار نادری آن را نوشته است.
شخصیت های داستان یک زن و شوهر و پدر زن به علاوه وکیل دادگستری هستند.
در ابتدای این اثر تذکر داده شده است که بخش هایی از این نمایشنامه برگرفته از واقعیت است.
متن داستان که جزء آثار برگزیده بیست و هفتمین جشنواره تئاتر فجر است ، یکشنبه هفته قبل (بیستم اسفند) توسط یکی از دوستان به دستم رسید و از من خواست که بخوانم و نظرم را اعلام کنم.
روز بعد نظرم را فرستادم و گفتم این نمایشنامه خیلی خیلی بد بود و یکسره تاریکی داشت.
اما داستان از این قرار است که زن به شوهرش می گوید میخواهم به خانه پدرم بروم و بعد از آن هم امام زاده را زیارت کنم و بعدش هم بروم خانه دوستم و او را ببینم. اما بعد از این که خانه دوستش را ترک می کند و سوار تاکسی می شود گرفتار چند نفر آدم فاسد می شود و در نهایت هم منجر به تعرض می گردد.
بعد از این اتفاق زن اقدام به شکایت می کند و ماجرا لو می رود. در ادامه داستان گفتگوهای زن و شوهر را می خوانید و در نهایت هم داستان با یک صحنه تلخ تمام می شود و پدر دختر او را با روسری خفه می کند!
این نمایشنامه از 29 دی ماه تا 15 بهمن ماه در تالار ناصر خسرو تهران اجرا شده است و از 22 اسفند به مدت پنج شب هم در کانون شهید باهنر بافق به روی صحنه رفته است.
من از همه کسانی که در بافق به فرهنگ دینی احترام می گذارند سؤال می کنم که آیا این نمایشنامه را خوانده اید؟
چرا و به چه دلیل باید این نمایشنامه در شهر ما اجرا شود؟ مگر نمایشنامه های فاخر نداریم؟
ممکن است کسی بگوید بخش هایی از این اثر واقعی بوده است. اما آیا هر واقعیتی را باید به تصویر کشید؟
اگر با همین دست فرمان در بافق حرکت کنیم در آینده بافق چالش های فراوانی خواهد داشت که به سادگی قابل حل نخواهد بود.
ساده انگاری است اگر تصور کنیم یک نمایشنامه چیزی را تغییر نمی دهد.
بافق را دریابید قبل از آن که دیرتر شود.
محمد هادی سمتی
دوشنبه 28 اسفند 96
@MHSemati
#یادداشت
نقد و نظر:
@HadiSemati
و اینک تو را می خوانند
رجب نام نهری است در بهشت. از شیر سفید تر و از عسل شیرین تر. هرکسی یک روز از رجب را روزه بگیرد به یقین از آن نهر خواهد آشامید.
ماه رجب آغازی است برای انس با خدا. برای دعا و مناجات و برای توبه و بازگشت به آغوش رحمت حضرت حق.
در روایت آمده است که حضرت نوح (علیه السلام) در روز اول رجب با کسانی که همراهش بودند سوار بر کشتی شد و دستور داد که همه روزه بگیرند.
رجب را «اَصَبّ» می گویند زیرا رحمت خدا در این ماه مثل باران بر بندگانش ریخته می شود.
در تمام لحظات روز و شب این ماه فرصت برای گام برداشتن به سوی خداوند فراهم است. از دعاها و اذکار گرفته تا نمازهایی که برای این ماه تدارک دیده شده است همه وسیله ای هستند برای پاک شدن و برای سبک بال شدن و پرواز به سوی آسمان ها.
امام راحل حضرت خمینی کبیر (قدس الله نفسه الزکیه) می فرماید: «اين دعاهايى كه در ماهها هست، در روزها هست، خصوصاً، در ماه رجب و شعبان و ماه مبارك رمضان، اينها انسان را همچو تقويت روحى مىكند- اگركسى اهلش باشد، ماها كه نيستيم- همچو تقويت روحى مىكند و همچو راه را براى انسان باز مىكند و نور افكن است براى اينكه، اين بشر را از اين ظلمتها بيرون بياورد و وارد نور بكند كه معجزهآساست.» صحيفه امام، ج13، ص: 32
حضرت صادق (علیه السلام) در یکی از دعاهای ماه رجب این گونه با خداوند سخن می گویند:
«خدایا آن هایی که به غیر از تو روی آوردند نا اميد و زیان کار شدند. خدایا در خانه ات به روى مشتاقان باز است و خير و نيكي ات به آن ها که بخواهند عطا شده و سفره فضل و بخششت برایشان گسترده است و رزق و روزی را حتّى براى كسانى كه نافرمانيت كنند فراهم ساخته ای. پرودگارا منش تو نيكى به بدكاران است و راه و رسمت مدارا با سركشان است. خدايا! مرا به جاده هدایت برسان و من را از بى خبرانِ دور شده از درگاهت قرار مده و در روز جزا گناهم را بيامرز.»
رجب سراسر نور است و با ولادت فرزند کعبه بر فخر و بالندگی اش افزوده می شود. رجب را باید قدر دانست تا بتوان از سفره رمضان آمرزش و نجات را برداشت کرد.
امام راحل می فرماید: «در اين سه ماه رجب و شعبان و ماه مبارك رمضان، بركات بسيار نصيب انسان، انسانهايى كه مىتوانند استفاده كنند از اين بركات، شده است.» صحيفه امام، ج17، ص: 456
و حضرت صادق (علیه السلام) فرمودند: «روز قیامت که فرا می رسد از سوی عرش خدا ندایی می آید که اهل رجب کجا هستند؟گروهى برمىخيزند كه چهرهایشان براى مردم محشر مىدرخشد، بر سرشان تاج پادشاهی از مرواريد و ياقوت است. همراه هر يك از ايشان هزار فرشته از سوى راست و هزار فرشته از سوى چپ ايستادهاند و به او مىگويند اى بنده خدا! كرامت خداى بر تو گوارا باد! از عرش هم ندا مىآيد كه اى بندگان و كنيزكان من! سوگند به عزت و جلال خودم جايگاه شما را گرامى و عطاى شما را جزيل قرار مىدهم و غرفههايى از بهشت به شما ارزانى مىدارم كه از زير آن جوىها جارى است و جاودانه در آن خواهيد بود و پاداش عملكنندگان چه نيكوست، شما براى من در ماهى روزه مستحبى گرفتيد كه حرمت آن ماه را بزرگ و حق آن را واجب كردهام. اى فرشتگان من! اى بندگان و كنيزكان مرا به بهشت درآوريد. امام صادق اضافه فرموده است كه اين پاداش كسى است كه چيزى از ماه رجب را روزه بگيرد، هر چند يك روز از دهه اول يا دوم يا آخر آن باشد.» روضه الواعظين-ترجمه مهدوى دامغانى، ص: 636 _ با اندکی تغییر در ترجمه_
ماه پر فیض رجب، ماه نبی، ماه خداست / ماه توبه، مه رحمت، مه ذکر است و دعاست
ماه از خویش بریدن به خدا پیوستن / خرم آن کس که به حق واصل و از خویش جداست
محمد هادی سمتی
دوشنبه 28 اسفند 96
اول رجب 1439
@MHSemati
#یادداشت
نقد و نظر:
@HadiSemati
محمد هادی سمتی
🔰 اگر تولید ملی شتاب بگیرد، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد
🔻رهبر انقلاب اسلامی در پیام نوروزی به مناسبت آغاز سال ۹۷ : دربارهی سال ۹۷ -سالی که از این لحظه آغاز میشود- آنچه مهم است، این است که همه باید سخت کار کنند.
🔹بنده در شعارهای سالها معمولاً مخاطب را مسئولین قرار میدادم؛ امسال مخاطب، همهی آحاد ملّت و از جمله مسئولین خواهند بود. مقدّمتاً عرض کنم، مسئلهی اقتصاد و فرهنگ و مسائل گوناگون همه مطرح است لکن مسئلهی اصلی ما امسال هم مسئلهی #اقتصاد و #معیشت مردمی است.
🔹 همه باید تلاش کنند، همه باید کار کنند و محور هم عبارت است از #تولید_ملی؛ یعنی اگر چنانچه تولید ملّی را -با شرحی که انشاءالله در سخنرانی عرض خواهم کرد- همه تعقیب کنند و دنبالگیری کنند، بسیاری از مشکلات اقتصادی، #مشکلات_معیشتیِ مردم -هم مسئلهی #اشتغال، هم مسئلهی #سرمایه_گذاری و بقیّهی چیزها- حل خواهد شد. #آسیبهای_اجتماعی به میزان زیادی کاهش پیدا خواهد کرد؛ یعنی محور، تولید ملّی است.
🔹بنابراین اگر تولید ملّی شتاب بگیرد، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد. من این را محور قرار دادم برای شعار امسال؛ شعار امسال «حمایت از کالای ایرانی» است؛ سال «حمایت از کالای ایرانی». این فقط مربوط به مسئولین نیست؛ آحاد ملّت همه میتوانند در این زمینه کمک بکنند و به معنای واقعی کلمه وارد میدان بشوند.
🔹البتّه این حمایت از پنج شش جهت، ابعاد مختلفی دارد که این ابعاد را من انشاءالله در سخنرانی باز خواهم کرد و تشریح خواهم کرد و آنچه را که قشرهای مختلف مردم و مسئولینِ گوناگون کشور میتوانند انجام بدهند، انشاءالله مطرح خواهم کرد.
🔺امیدوارم انشاءالله خدای متعال کمک کند، هم به مسئولین، هم به مردم که بتوانند وظایف خودشان را به بهترین وجهی انجام بدهند و امسال این شعار را -که شعار «#حمایت_از_کالای_ایرانی» است- به معنای واقعی کلمه به تحقّق برسانند. ۹۶/۱۲/۲۹
محمد هادی سمتی
بسم الله الرحمن الرحیم
به لاله نرگس مخمور گفت وقت سحر
که هر که در صف باغ است صاحب هنریست
بنفشه مژده ی نوروز میدهد ما را
شکوفه را ز خزان وز مهرگان خبریست
بهار آمد و طبیعت جان گرفت.
از بهار تا زمستان فاصله ای به جز تحول و دگرگونی نیست.
باید با چرخش روز و شب ها روح ما نیز به سوی بالندگی و بزرگی تغییر جهت بدهد و با هرقدمی که به خط پایان نزدیک می شویم جان هایمان را جلا بدهیم.
از خداوند عزیز برای شما و خانواده هایتان درخواست موفقیت و سربلندی در سال جدید را دارم.
محمد هادی سمتی
چهارشنبه اول فروردین ۹۷