هدایت شده از حسینیه بیت الرقیه (س)قم «خُدّٰام الرقیه»
2024_02_06_06_52_23.mp3
18.61M
#یاموسیبنجعفرعلیهالسلام
🎙 مرثیه سرایی
#حاجابوالفضلفیضاللهزاده
روز شهادت حضرت باب الحوائج
امام کاظم علیه السلام
حسینیه بیت الرقیه سلام الله علیها قم
❁﷽❁
🏴🥀🏴🥀
🏴🥀🏴
🏴🥀
🏴
🥀فداکاری امام کاظم (ع) 🥀
🌱بنا بر روایتی امام کاظم
(علیه السلام) فرمودند :
" خداوند عزوجل بر شیعه غضب کرد، سپس مرا مخیر کرد که یا خود فدا شوم یا شیعه ، به خدا قسم ! با دادن جان خودم آنها را حفظ کردم."🌱
📚 اصول کافی، ج۱،ص ۲۶۰
📃متن روایت 👇
🌹عَلِيُّ بْنُ إِبْرَاهِيمَ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ عِيسَى عَنْ بَعْضِ أَصْحَابِنَا عَنْ أَبِي اَلْحَسَنِ مُوسَى (عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ) قَالَ: " إِنَّ اَللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ غَضِبَ عَلَى اَلشِّيعَةِ فَخَيَّرَنِي نَفْسِي أَوْ هُمْ فَوَقَيْتُهُمْ وَ اَللَّهِ بِنَفْسِي."🌹
✍ شرح
علامه مجلسی (ره) در تبیین علت غضب خداوند بر شیعه ، دو احتمال مطرح کرده است:
۱. شیعه تقیه را ترک کرده و امامت آن حضرت را فاش کرده بود و هارون الرشید به دنبال این بود که یا شیعیان را بیابد و بکشد و یا حضرت را زندانی و مسموم کند.
۲. عدم اطاعت و انقیاد شیعه نسبت به آن حضرت .
(مرآة العقول،ج۳،ص۱۲۶)
🏴
🏴🥀
🏴🥀🏴
🏴🥀🏴🥀
رُقَیـ♡ـہخاتـون ̶³¹⁵_۲۰۲۴_۰۲_۰۶_۰۲_۱۲_۱۳_۵۵۸.mp3
18.14M
•{﷽}•
عطر ربنای آقا...✨🍃
❣امام کاظم(ع)❣
🎙#مهدی_رسولی
#شهادت_امام_کاظم_ع🕯🖤
ᚐᚑᚒᚓᚔ﴾࿇﴿ᚔᚓᚒᚑᚐ
❁﷽❁
🥀🏴🥀🏴
🥀🏴🥀
🥀🏴
🥀
مقام شفاعتِ
💎حضرت ابوطالب(علیه السلام)💎
🍃بنا بر روایتی امیرالمومنین
(علیه السلام) فرمودند:
" قسم به كسى كه محمد (ص) را بحق، به پيامبرى مبعوث کرد، اگر پدرم (ابوطالب) براى همه گنهكاران روى زمين شفاعت كند، خداوند شفاعت او را نسبت به آنان مىپذيرد."🍃
📚 امالی طوسی، ج۱، ص۳۰۵
📖 متن روایت👇
🥀أَخْبَرَنَا اَلْحُسَيْنُ بْنُ عُبَيْدِ اَللَّهِ قَالَ: أَخْبَرَنَا أَبُو مُحَمَّدٍ قَالَ: حَدَّثَنَا مُحَمَّدُ بْنُ هَمَّامٍ قَالَ: حَدَّثَنَا عَلِيُّ بْنُ اَلْحُسَيْنِ اَلْهَمْدَانِيُّ قَالَ: حَدَّثَنِي مُحَمَّدُ بْنُ خَالِدٍ اَلْبَرْقِيُّ قَالَ: حَدَّثَنَا مُحَمَّدُ بْنُ سِنَانٍ عَنِ اَلْمُفَضَّلِ بْنِ عُمَرَ عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ(عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ)، عَنْ آبَائِهِ(عَلَيْهِمُ اَلسَّلاَمُ)، عَنْ أَمِيرِ اَلْمُؤْمِنِينَ(عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ)، قَال: "وَ اَلَّذِي بَعَثَ مُحَمَّداً بِالْحَقِّ نَبِيّاً، لَوْ شَفَعَ أَبِي فِي كُلِّ مُذْنِبٍ عَلَى وَجْهِ اَلْأَرْضِ لَشَفَّعَهُ اَلله (تَعَالَى) فِيهِمْ."🥀
🥀
🥀🏴
🥀🏴🥀
🥀🏴🥀🏴
🏴🏴🏴🏴
🏴🏴🏴
🏴🏴
🏴
۲۶ رجب سال دهم بعثت سالروز وفات حضرت ابوطالب علیه السلام
♦️عبد مَناف بْن عَبْدُالْمُطلب بن هاشم معروف به ابوطالب، پدر امام علی(ع)، عموی پیامبر اسلام و از بزرگان مکه و طایفه بنیهاشم است. او منصب سقایة الحاج را بر عهده داشت.
♦️پیامبر(ص) روز وفات وی در حالی که به شدت محزون بود و میگریست، به امیرمؤمنان دستورغسل و کفن او را داد و برای وی طلب رحمت کرد و هنگامی که به محل دفن وی رسید، فرمودند: آن گونه برای تو طلب آمرزش و شفاعت میکنم که جن و انس دچار شگفتی شوند.سپس پیکر قدسی وی رادر مکه، کنارقبرپدرش عبدالمطلب(ع)و در قبرستان حُجون به خاک سپردند
🔴حقایقی در مورد ایمان حضرت ابوطالب(ع)
♦️حضرت ابوطالب قسمت اعظم عمر خویش را در راه دفاع از پیامبر اکرم گذراند و آزار کفار را به جان خرید. سختیهای و تحریمهای سیاسی اقتصادی شعب ابیطالب را تحمل نمود و در مواضع مختلف با نثر و نظم حمایت خود از رسول الله را اعلام داشت. اندکی پس از رحلت حضرت خدیجه وفات نمود و پیامبر از شدت اندوه، آن سال را عام الحزن نام نهاد.
🔴چرا ابوطالب علیهالسلام تکفیر میشود؟
♦️کفار و منافقینی که با شمشیر امیرالمؤمنین به ناچار به اسلام گرویده بودند، به مقتضای حقد و کینه و حسادتی که در دل داشتند، به هر نحو ممکن بغضشان نسبت به امیرالمؤمنین را اظهار میکردند. و یکی از اقداماتشان، تخریب حسب و نسب ایشان از طریق تکفیر حضرت ابوطالب بود تا بدین وسیله چهره فرزند را نیز لکهدار کنند.
♦️ابن ابی الحدید عالم دینی اهل تسنن، حق او را بر همه مسلمانان واجب دانسته، میگوید: «با سندهای بسیار از ابن عباس و دیگران روایت شده که ابوطالب از دنیا نرفت تا این که شهادتین را گفت.» و در جای دیگر مینویسد: «اگر ابوطالب نبود اسلام نبود.» وی تصریح میکند اگر ابوطالب ایمان خود را آشکار میساخت حرمت و اُبهت خویش را نزد مشرکان قریش از دست میداد و نمیتوانست در مقام سرپرست و رییس قبیله از اسلام دفاع کند.
♦️عَنِ الصَّادِقِ عَنْ آبَائِهِ (علیهم السلام): أَنَّ أَمِیرَ الْمُؤْمِنِینَ کَانَ ذَاتَ یَوْمٍ جَالِساً فِی الرَّحْبَهِ وَالنَّاسُ حَوْلَهُ مُجْتَمِعُونَ فَقَامَ إِلَیْهِ رَجُلٌ فَقَالَ: یَا أَمِیرَ الْمُؤْمِنِینَ أَنْتَ بِالْمَکَانِ الَّذِی أَنْزَلَکَ الله بِهِ وَأَبُوکَ مُعَذَّبٌ فِی النَّارِ؟ فَقَالَ لَهُ عَلِیُّ بْنُ أَبِی طَالِبٍ: مَهْ فَضَّ الله فَاکَ وَالَّذِی بَعَثَ مُحَمَّداً بِالْحَقِّ نَبِیّاً لَوْ شَفَعَ أَبِی فِی کُلِّ مُذْنِبٍ عَلَى وَجْهِ الْأَرْضِ لَشَفَّعَهُ اللَّهُ فِیهِمْ أَبِی مُعَذَّبٌ فِی النَّارِ وَابْنُهُ قَسِیمُ الْجَنَّهِ وَالنَّارِ وَالَّذِی بَعَثَ مُحَمَّداً بِالْحَقِّ نَبِیّاً إِنَّ نُورَ أَبِی یَوْمَ الْقِیَامَهِ لَیُطْفِئُ أَنْوَارَ الْخَلَائِقِ کُلِّهِمْ إِلَّا خَمْسَهَ أَنْوَارٍ نُورَ مُحَمَّدٍ (ص) وَنُورِی وَنُورَ الْحَسَنِ وَنُورَ الْحُسَیْنِ وَنُورَ تِسْعَهٍ مِنْ وُلْدِ الْحُسَیْنِ فَإِنَّ نُورَهُ مِنْ نُورِنَا خَلَقَهُ الله تَعَالَى قَبْلَ أَنْ یَخْلُقَ آدَمَ (ع) بِأَلْفَیْ عَام
♦️از حضرت صادق از پدران گرامش علیهم السّلام نقل است که أمیر المؤمنین علیه السّلام روزى در فضاى مسجد نشسته بود و مردم گرد او جمع بودند که مردى برخاسته و گفت:
اى أمیر المؤمنین چطور می شود که شما در مقامی عالی هستى که خداوند شما را در آن مکانت فرو آورده، در حالى که پدر تو به آتش در عذاب است؟
♦️حضرت علی علیه السّلام فرمود: خاموش باش؛ خدا دهانت را بشکند ! قسم به خدایى که محمّد را به پیامبرى مبعوث فرمود، اگر پدرم تمام گناهکاران زمین را شفاعت کند خداوند آن را می پذیرد، مگر می شود که پدرم به آتش در عذاب باشد و فرزند او قسیم بهشت و جهنّم باشد؟! قسم به آنکه محمّد را به پیامبرى مبعوث فرمود بی شکّ نور پدرم در روز قیامت همه انوار خلایق؛ جز پنج نور: نور محمّد و نور من و نور حسن و نور حسین و نور نه فرزند از اولاد حسین را خاموش و بی اثر میکند . آگاه باش که نور ابوطالب از نور ما اهل بیت است که خداوند دو هزار سال قبل از خلقت آدم خلق کرده است.
(بحار، ج۳۵، ص۱۱۰)
♦️فردی به نام ابان بن محمود می گويد:
♦️نامه ای نوشتم به امام رضا (ع)و در آن نامه نوشته بودم كه:
♦️جعلت فداك إني قد شككت في إسلام أبي طالب، فكتب إلي: إنك إن لم تقر بإيمان أبي طالب كان مصيرك إلى النار.
♦️فدايت شوم من - در اثر تبليغ سوء مردم - در اسلام ابو طالب به شك افتادم. حضرت در پاسخ نوشت: اگر تو اعتراف به ايمان ابو طالب نكنی، فرداي قيامت، جايگاهت جز آتش جهنم، جای ديگری نخواهد بود.
♦️طبق فرمایش امام باقر (ع) براي اينكه حضرت ابوطالب (ع) بتواند به نحو أحسن از پيامبر اكرم (ص) و مسلمانان دفاع كند، در ميان مشركين، اظهار اسلام نمی کرد.
#حضرت_ابوطالب_ع_مدح
قَالَ رَسُولُ اللَّه صلی الله علیه و آله:
مَا زَالَتْ قُرَيْشٌ كَاعَّةً عَنِّي حَتَّى مَاتَ أَبُو طَالِب
حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند: همیشه قریش از من واهمه داشت، تا وقتی که ابوطالب از دنیا رفت.
📕كشف الغمة(ط - القديمة)، ج۱، ص۱۶