کارهای الهی تابع عجله ما نیست
🎤آیةالله خامنهای (دامظله)
یک نکته در باب #انتظار_فرج این است که انتظار فرج غیر از بیصبری و مدّت معیّن کردن است که انسان یک زمانی را در نظر بگیرد که در فلان تاریخ مثلاً بایستی این حادثه تمام بشود یا این شدّت به پایان برسد یا حضرت ظهور کنند که انسان بیصبری کند، پا به زمین بکوبد؛ انتظار فرج این نیست. انتظار فرج یعنی آمادهسازی خود؛ بیصبری کردن، عجله کردن، جزو چیزهایی است که ممنوع است. در یک روایتی دارد که «اِنَّ اللهَ لایَعجَلُ لِعَجَلَةِ العِباد»؛(۱) اگر شما عجله میکنی، #شتابزدگی به خرج میدهی، معنایش این نیست که حالا خدا هم تابع عجلهی شما تصمیم بگیرد و عجله کند؛ نه، هر چیزی قراری دارد، وقت معیّنی دارد، حکمتی دارد، بر اساس آن حکمت انجام میگیرد.
سخنرانی تلویزیونی به مناسبت ولادت حضرت امام زمان(عج) ۱۳۹۹/۰۱/۲۱
📗۱)الکافی، ج۲، ص۲۴۵.
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
علوم و معارف حدیث
#اختلاف_نسخه #نسخههای_الکافی 🔹منبع و مصدر کتاب الصوم "من لا یحضره الفقیه" شیخ صدوق، کتاب "الکافی" م
اختلاف نسخ کتاب الکافی
✍محمدباقر ملکیان
🔰برخلاف آنچه جناب آقای بهبودی در مصاحبه با کیهان فرهنگی گفته اند، ویرایش اول کتاب کافی در ری انجام گرفته است. نگاهی به سند مرحوم صدوق نشان می دهد که مرحوم صدوق همین #نسخه_رازی کتاب کافی را نقل نموده است.(ر.ک من لایحضره الفقیه ج4 ص534)
از سوی دیگر به نظر می رسد مرحوم کلینی پس از آن که به عراق رفت،کتاب کافی اش را ویرایش نمود. #نسخه_بغدادی کتاب کافی را افراد بیشتری نقل کرده اند. از جمله :ابن قولویه،ابوغالب زراری،تلعکبری،ابوالمفضل شیبانی،صفوانی،نعمانی.(در این باره به ترجمه کلینی در فهرست شیخ طوسی و نیز فهرست نجاشی مراجعه کنید.)
به نظر می رسد نسخه موجود از کافی که به چاپ رسیده به نسخه بغدادی کتاب شباهت بیشتری دارد تا نسخه رازی اش. از این رو گاه بین #منقولات_صدوق از کتاب کافی و نسخه موجود اختلافاتی دیده می شود که باید بر اختلاف نسخه رازی و بغدادی حمل نمود.
سخن در این موضوع نیازمند تفصیل بیشتری است.
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
#در_محضر_معصوم
عن الامام الصادق علیهالسلام: نَوْمُ اَلصَّائِمِ عِبَادَةٌ وَ صَمْتُهُ تَسْبِيحٌ وَ عَمَلُهُ مُتَقَبَّلٌ وَ دُعَاؤُهُ مُسْتَجَابٌ.
امام صادق علیهالسلام: خواب #روزه_دار عبادت و سکوتش تسبیح و عملش پذیرفته و دعایش مستجاب است.
📗من لا یحضره الفقیه، ج۲، ص۷۶.
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
💠الإمامُ الحسنُ عليهالسلام: صاحِبِ النّاسَ بمِثلَ ما تُحِبُّ أن يُصاحِبوكَ بِهِ تَکُن عَدلاً.
🌸🌸🌸
❇️امام حسن عليه السلام: با مردم آن گونه رفتار كن كه دوست دارى با تو رفتار كنند، تا عادل باشی.
📗کشفالغمة، ج۱، ص۵۷۲.
میلاد با سعادت #امام_حسن_علیهالسلام مبارک باد.
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
#صلوات_بر_امام_حسن_علیهالسلام
🔰اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى الْحَسَنِ بْنِ سَیِّدِ النَّبِیِّینَ وَ وَصِیِّ أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ السَّلامُ عَلَیْکَ یَا ابْنَ رَسُولِ اللَّهِ السَّلامُ عَلَیْکَ یَا ابْنَ سَیِّدِ الْوَصِیِّینَ أَشْهَدُ أَنَّکَ یَا ابْنَ أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ أَمِینُ اللَّهِ وَ ابْنُ أَمِینِهِ عِشْتَ مَظْلُوما وَ مَضَیْتَ شَهِیدا وَ أَشْهَدُ أَنَّکَ الْإِمَامُ الزَّکِیُّ الْهَادِی الْمَهْدِیُّ اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَیْهِ وَ بَلِّغْ رُوحَهُ وَ جَسَدَهُ عَنِّی فِی هَذِهِ السَّاعَةِ أَفْضَلَ التَّحِیَّةِ وَ السَّلامِ.
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
ماه رمضان و آرزوی زیارت خانه خدا.pdf
336.5K
✅ ماه رمضان و آرزوی زیارت خانه خدا
✍️ سید جواد حسینی
حج و زیارت خانه خدا در میان عبادات، جایگاه و موقعیت ویژهای دارد. مروری بر آیات قرآن، احادیث و کتب و منابع دینی این واقعیت را آشکار میسازد. آنچه در این مختصر مورد توجه قرار گرفته، «جایگاه حج و زیارت خانه کعبه در ادعیه و زیارات ماه مبارک رمضان» است.
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
امام حسن(علیهالسلام) شجاعترین چهره تاریخ اسلام است
رهبرانقلاب(حضرت آيةالله خامنهای)
◀️من معتقدم امام حسن مجتبى #شجاعترین چهرهى تاریخ اسلام است. میپرسید از على هم شجاعتر است، از برادرش حسین هم شجاعتر است که در میدان جنگ، آن جنگ خونین، با آن فداکارى عجیب خودش را به کشتن داد؟
🔸️ بله، شجاعت واقعى این است که انسان برطبق آنچه مصلحت فکر و ایدئولوژى او است اقدام بکند، اگرچه کسى نفهمد. و امام حسن حاضر شد خود را و نام خود را و وجههى خود را و محبوبیّت خود را در میان دوستان نزدیکش، فداى مصلحت واقعى بکند؛ حاضر شد که او را نشناسند، براى اینکه اسلام را بشناسند و اسلام بماند.
🔹️ آیا امام حسن میتوانست در جنگ با معاویه شهید باشد؟ نه، نمیتوانست. شهید کیست؟ شهید آن کسى است که جان خود را مایه میگذارد، خون خود را میریزد، براى ابقای فکر و ایدهاى که به آن احترام میگذارد؛ این شهید است.
🔺️ امام حسن اگر در میدان جنگ کشته میشد، به این معنا بود که معاویه تنها منازع خود را، تنها کسى را که امکان دارد نقش افشاگرى و رسواگرى در برابر روشهاى پنهانى و ریاکارانهى معاویه ایفا کند، یک چنین رقیبى را دیگر در مقابل راه خود نبیند.
📗کتاب دو امام مجاهد، ص۴۲-۴۴.
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
#نکته_قرآنی
تفاوت بین «سابقوا» و «سارعوا»
✍ حبیب الله بابایی
خدای متعال در آیهی 133 از سوره آل عمران کلمه «سارعوا» را بکار برده و فرموده «سارعوا الی مغفره من ربکم و جنه عرضها السماوات و الارض اعدت للمتقین»، و در آیهی 21 از سوره حدید کلمه «سابقوا» را استفاده کرده و فرموده است: »سابقوا الی مغفره من ربکم و جنه عرضها کعرض السماء و الارض». واژه «المسارعه» جدیت در تسریع حرکت است (چه رقیبی در کار باشد و چه نباشد)، لیکن در «المسابقه» نوعی مغالبه و غلبه بر دیگری وجود دارد (حتما باید رقیبی در جامعه باشد). مسابقه بدون رقیب و بدون دیگری معنا ندارد.
به رغم تفاوت بین مسارعه و مسابقه، در هر دو نوعی از «مشارکت دیگران» وجود دارد. یعنی مسارعه و مسابقه هر دو در جامعه و در زندگی جمعی ممکن میشود. مشارکت دیگران در «المسارعه»، برای گرفتن انگیزه و بلکه انرژی از دیگران برای سرعت گرفتنِ خود است. در این فرایند سرعت دیگران در امر خیر به سرعت من در امر خیر میافزاید. ولی مشارکت دیگران در «المسابقه» برای پیشیگرفتن خود از دیگران است (سبقت دیگران از من در امر خیر، به سرعت بیشتر و در نتیجه سبقت از دیگران میانجامد).
حال نکته تمدنی اینکه «مسارعه» و سپس «مسابقه» در نیکیها به مثابه دو روش مهم قرآنی در بزرگشدگیِ نیکیها از امر خُرد به سمت امر کلان (گلوله برفیهای نیکی)، و تسرّی نیکی از ساحتهای کوچک (مثلا خانواده) به ساحتهای بزرگ در مقیاس جهانی است.
@Habibollah_Babai
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
#اهمیت_علم_حدیث
محدث نوری در «الفائدة الثانية عشر» می گوید:
✴️اعلم أنّ علم الحديث علم شريف، بل هو أشرف العلوم، فإنّ غايته الفوز بالسعادة الأبدية، و التحلّي بالسنن النبوية، و الآداب العلوية، و به يدرك الفوز بالمعارف الحقّة ما لا يدرك من غيره، و منه يتبيّن الحلال و الحرام، و الفرائض و السنن، و طرق تهذيب النفس و صفائها.
📚 مستدرك الوسائل و مستنبط المسائل، الخاتمةج9، ص: 329
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
#در_محضر_معصوم
💠عن رسول الله صلیاللهعلیهوآله: لَو يَعلَمُ العِبادُ ما في رَمَضانَ لَتَمَنَّت أن يَكونَ رَمَضانُ سَنَةً.
🔸پیامبر اکرم (ص) اگر بندگان مى دانستند كه در #رمضان چه [بركاتى] هست، آرزو مى كردند كه رمضان، يك سال باشد.
📗فضائل الأشهرالثلاثة ص١٤٠ح١٥١.
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
کنیه، در فرهنگ عرب برای احترامگذاشتن به افراد به کار میرود. «اباعبدالله»، کنیه امام حسین و امام صادق علیهما السلام است. در روایات از امامان شیعه با کنیههای آنان یاد شده است. در کتابهای روایی آنگاه که واژه «اباعبدالله» بدون ذکر نام اصلی به کار میرود، مراد امام صادق علیه السلام است.
به عنوان مثال «الْحَسَنِ بْنِ مَحْبُوبٍ عَنْ خَلَّادِ بْنِ الصَّفَّارِ قَالَ: سُئِلَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ ع هَلْ وُلِدَ الْقَائِمُ ع فَقَالَ لَا وَ لَوْ أَدْرَكْتُهُ لَخَدَمْتُهُ أَيَّامَ حَيَاتِي».
در این روایت از امام صادق علیه السلام سوال شده است که آیا مهدی (عج) متولّد شده است؟ فرمود: نه، اگر او را درک می کردم روزهایِ عمرم رادر خدمت او می بودم.
┄┅═══••✾❀✾••═══┅┄
‼️ برخی از خبرگزاری ها (📖) چنین ترجمه کرده اند: از امام حسین(ع) سؤال شد: آیا مهدی(ع) متولّد شده است؟...
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
مقاله درنگی در ذکر «إِنَّ اللَّهَ وَ مَلائِکتَهُ یصَلُّونَ عَلَى النَّبِی ...» در تعقیب نمازها و کلیاتی در باب تعقیبات نماز.pdf
929.6K
#مقاله_بخوانیم
📋درنگی در ذکر (إِنَّ اللَّهَ وَمَلَائِكَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَى النَّبِيِّ...) در تعقیب نمازها و کلیاتی در باب تعقیب نماز
✍جمالالدین حیدری فطرت
🔰تعقیبات نماز، دعاها و ذکرهایی است که در بدرقه نمازهای یَومیه ادا میشود.
یکی از این تعقیبات که در حال حاضر، مورد اهتمام مؤمنان نمازگزار است، سه مرتبه صلوات پس از قرائت آیه «إِنَّ اللَّهَ وَ مَلائِکتَهُ یُصَلُّونَ عَلَى النَّبِی...» است.
این پژوهش به منظور بررسی مستندات و چگونگی ادای صحیح آن از منظر معصومان علیهمالسلام به انجام رسیده است. از این رو، پس از تبیین جایگاه تعقیبات نماز در منظومه معارفی اهل بیت علیهمالسلام، سیر تعقیباتنگاری و اثبات توقیفی بودن ادعیه مأثور، بحث از مستندات روایی آن پیش کشیده شده است. دو روایت با دو سند متفاوت از امام صادق و امام کاظم علیهما السلام بر استحباب مؤکد آن دلالت دارد ولی آن را مخصوص تعقیب نماز صبح و نماز مغرب دانسته است.
قرائت این آیه توسط نمازگزار و یک مرتبه صلوات، مورد تأکید امامان معصوم است.
ذکر این تعقیب پیش از برهم خوردن حالت نماز نیز از دیگر تأکیدات در دو روایت مورد اشاره است.
┄┅═══••✾❀✾••═══┅┄
این مقاله در مجله «نگاه» (مدرسه علمیه شهیدین) در سال 1399 منتشر شده است.
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
❗️برتری مذاکره علمی بر دعا در لیالی قدر
آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی:
◀️شیخ صدوق متفرداتی دارد که نظر شخصی خود اوست و در جای دیگری نیامده است. از جمله گفته که مستحب است احیای شبهای بیست و یکم و بیست و سوم رمضان برای #مذاکره_علم باشد و این افضل است. او این را نسبت به کسی نمیدهد و نه در کتاب «ثواب الاعمال» و نه در «کتاب من لایحضره الفقیه» که مهمترین کتابش است و کتاب فتوایی هم هست چیزی نقل نکرده است. در کتاب «امالی» هم از ادله خودش استفاده کرده و گفته که #مذاکره_علم_افضل است. پس چون حدیثی در کار نیست و شمالفقاهه خود ایشان است، برای ما حجت نیست. درست است که کلیاتی از ثواب علم آمده است، ولی نگفتهاند در این شبهای قدر افضل از بقیه اعمال است. پس این دعاها که خوانده میشود باید محفوظ شود و نباید متروک شود. نباید طلبه از اینها جدا شود.
🆔@taqriraat
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔊 حیدر حیدر اول و آخر حیدر
🏴عرض تعزیت و تسلیت به مناسبت ایام شهادت امیرالمؤمنین علیه السلام🏴
┄┅═══••✾❀✾••═══┅┄
#التماس_دعا
قال الصادق علیه السلام:
إنّ دُعاءَ المُؤمِنِ لِأَخیهِ بِظَهْر الغَیبِ مُستَجابٌ وَ یدِرُّ الرِّزقَ وَ یدفَعُ المَكروهَ.
دعای مؤمن در حق برادر دینی غایب خود هم مستجاب میشود و هم باعث زیاد شدن روزی و دفع ناگواریها خواهد بود.
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
#صلوات_بر_امیرالمومنین_علیهالسلام
اللّٰهُمَّ صَلِّ عَلَىٰ أَمِيرِالْمُؤْمِنِينَ عَلِيِّ بْنِ أَبِي طالِبٍ أَخِي نَبِيِّكَ وَوَلِيِّهِ وَصَفِيِّهِ وَوَزِيرِهِ، وَمُسْتَوْدَعِ عِلْمِهِ، وَمَوْضِعِ سِرِّهِ، وَبابِ حِكْمَتِهِ، وَالنَّاطِقِ بِحُجَّتِهِ، وَالدَّاعِي إِلَىٰ شَرِيعَتِهِ، وَخَلِيفَتِهِ فِي أُمَّتِهِ، وَمُفَرِّجِ الْكَُرَْبِ عَنْ وَجْهِهِ، قاصِمِ الْكَفَرَةِ، وَمُرْغِمِ الْفَجَرَةِ، الَّذِي جَعَلْتَهُ مِنْ نَبِيِّكَ بِمَنْزِلَةِ هَارُونَ مِنْ مُوسَىٰ . اللّٰهُمَّ وَالِ مَنْ والاهُ، وَعادِ مَنْ عاداهُ، وَانْصُرْ مَنْ نَصَرَهُ، وَاخْذُلْ مَنْ خَذَلَهُ، وَالْعَنْ مَنْ نَصَبَ لَهُ مِنَ الْأَوَّلِينَ وَالْآخِرِينَ، وَصَلِّ عَلَيْهِ أَفْضَلَ مَا صَلَّيْتَ عَلَىٰ أَحَدٍ مِنْ أَوْصِياءِ أَنْبِيائِكَ يَا رَبَّ الْعالَمِينَ.
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
✅ عظمت لیله القدر
🎤آیت الله جوادی آملی
شب قدر قلب ماه مبارك رمضان است، ماه مبارك رمضان براي امت اسلامي معجزهاي قويتر از معجزه سليمان پيامبر است، زيرا اعجاز آن حضرت در مسلط بودن بر باد بود راه يك ماهه را در بامداد يا در شامگاه طي ميكرد، ولي اعجاز قرآن كريم در اين است كه سالك صالح در يك شامگاه در ليلة القدر راه هزار ماهه را طي ميكند ﴿لَيْلَةُ الْقَدْرِ خَيْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ﴾ با اين تفاوت كه او مسير مكان را ميپيمود و قرآنيان ميتوانند مسير مكانت را طي كنند. همراهان سليمان نبي در يك بامداد راه ظاهري يك ماهه را طي ميكردند ولي پيروان قرآن و عترت مكانت و راه معنوي هزار ماهه را يك شبه طي ميكنند، اگر گفته شد كه اين طفل يك شبه ره صد ساله ميرود، يا كه اين طفل يك شبه ره صد ساله ميرود آن را ميشود در شب قدر تجربه كرد.
#کانال_علوم_و_معارف_حدیث
@MaarefHadith
امام صادق علیه السلام
فمَنْ عَرَفَ فَاطِمَةَ حَقَّ مَعْرِفَتِهَا فَقَدْ أَدْرَكَ لَيْلَةَ اَلْقَدْرِ
هر کس به شناخت حقیقی فاطمه علیها السلام دست یابد، بی گمان شب قدر را درک کرده است .
📚 تفسير فرات الكوفي، ص: 581
#کانال_علوم_و_معارف_حدیث
@MaarefHadith
⚡️ تصميمها، قرارها و عهدهای بزرگ مختص به شب قدر است.
┄┅═══••✾❀✾••═══┅┄
🎤 استاد میرباقری
✅ شب قدر شبي است که بايد بين ما و امام زمان يک تلاقياي شود. إنشاءالله حضرت رضايتي از ما پيدا کنند و در را به روي ما باز کنند. اگر اين در به روي ما باز شد، برکاتش آرامآرام در طول زندگي ما معلوم ميشود. استادي داشتيم که ميگفت انسانِ کبابخورده دهانش بو ميدهد. اگر بابي از انسان به روي ما باز شد آرامآرام شيرينياي در زندگياش پيدا ميشود. امام عليهالسلام منتظر #دستگيري ماست. شب قدر شب دستگيري است، همه چيز آماده است.
❗️امام مراقباند، هميشه حواسشان به ما هست. به امام هادي(ع) گفتند ما چگونه به شما برسيم؟ فرمودند شما دهانتان را باز کنيد ما هستيم و آمادهايم، بيشتر از اين نياز نيست. ما هميشه در محضر امام هستيم، امام هم مراقب و مواظب ماست. امام صادق(ع) فرمودند شيعيان ما هر کجا از عالم باشند زير نظر ما هستند، ما متوجهشان هستيم.
▶️ کافي است انسان امشب حرکتي کند و قراري با امام زمان(عج) بگذارد. آثارش در زندگي انسان معلوم ميشود.
✅ تصميمها، قرارها و عهدهاي بزرگ مختص به شب قدر است. إنشاءالله بايد انسان اهل #سرعت_و_سبقت باشد، فرصت را مغتنم بشمارید.
#کانال_علوم_و_معارف_حدیث
@MaarefHadith
#معرفی_کتاب
#تفسیر_اثری
📕تفسیر صوافی الصافی
عنوان کتابی ۴ جلدی به زبان عربی در تفسیر قرآن است که به قلم «شیخ یعقوب بختیاری حویزی» در ۱۱۴۰ق به پایان رسیده است.
کتاب در بردارنده احادیثی از اهل البیت ع در تفسیر آیات است و از منابع مهم تفسیر ماثور شیعی شناخته می شود.
🔹این کتاب، نوعی تفسیر ترتیبی قرآن است که از ابتدای قرآن شروع میشود و تا انتهای آن ادامه می یابد اما از آنجا که به روش روایی (ماثور) نوشته شده است، تنها آیاتی را ذکر و تفسیر کرده که در رابطه با آن حدیثی رسیده است.
🔹از آنجا که این کتاب تحریر و بازنویسی تفسیر الصافی و الاصفی اثر فیض کاشانی (و احتمالا سایر آثار وی) است لذا صوافی الصافی نام نهاده شد. البته روش مولف در نقل احادیث کمی با فیض کاشانی متفاوت است و سعی کرده است تا جایی که ممکن است از ذکر مطالب کلامی عرفانی و ادبی در متن پرهیز نماید و ذیل هر آیه، احادیث بیان شان نزول، احادیثی که به نظر می رسد تفسیر و ترجمانی برآیه اند( هرچند به انگیزه تفسیر آیه از امام معصوم صادر نشده باشد) و احادیث بیانگر تاویل و مصداق یا تطبیق و فضائل اهل البیت را با ذکر منبع و بدون ذکر سند ذکر کرده و نکات ادبی و لغوی خود را در حاشیه یا لابه لای سطور بیاورد.
🔹در سال ۱۳۹۳ ش درقم، توسط مجمع الذخائر الاسلامیه در چهار جلد و تعداد محدود به چاپ رسیده است.
—————————-
✍️حجت الاسلام رضا حیدری
#کانال_علوم_و_معارف_حدیث
@MaarefHadith
نماز حضرت زهرا سلام الله علیها
پرسش از آیت الله شبیری زنجانی در باره نماز استغاثه به حضرت زهرا «سلام الله علیها»؛ یکی از آداب این نماز آن است که در سجده صد مرتبه «يا مَوْلاتى يا فاطِمَةُ أَغيثينى» گفته شود. آیا چنین ذکری در سجده صحیح است با این که سجده مخصوص خداوند است؟!
پاسخ:
کاری که از دیگری درخواست می شود اگر مربوط به عمل مستقیم وی باشد که تحت اختیار و قدرت اوست، معنایش این است که مستقیماً این کار را انجام بده، و اگر مستقلاً تحت اختیار او نیست معنایش این است که برای آن کار، واسطه شوید و مشکل مرا حل کنید.
معنای آن عبارت در سجده این است که یا فاطمه، از خداوند بخواهید، که آن حاجت من برآورده شود و گره از مشکل من باز شود. اگر کاری مربوط به خداوند است، باید از ناحیه خدا درست بشود.
اگر کسی عقیده اش این باشد که افراد مستقل هستند، علت تامه هستند برای ایجاد، آن وقت حتی درخواست امور عادی نیز از افراد معمولی، شرک است. امور عادی هم تا خداوند اجازه ندهد و تقدیر و تدبیر نکند تأثیر نمی گذارد. درمان طبیب، اثرگذاری دارو و .. نیز مستقل از مشیّت و اراده خداوند نیست. بنابراین ذکر آن سجده، نه تنها شرک نیست بلکه از مصادیق امر خداوند است که «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَابْتَغُوا إِلَيْهِ الْوَسِيلَةَ».
http://zanjani.ir
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
#علامه_مجلسی
🏴 27 رمضان؛ سالروز درگذشت علامه مجلسی
▪️محمدباقر بن محمدتقی مجلسی (۱۰۳۷ - ۱۱۱۰ق) معروف به علامه مجلسی یا مجلسی دوم، از محدثان و فقیهان مشهور شیعه در قرن یازدهم هجری بود. علامه مجلسی از میان شاخههای علوم اسلامی بیش از همه به حدیثنگاری علاقه داشت و به اخباریان نزدیک بود. مشهورترین کتاب او، مجموعه پرحجم حدیثی به نام بحارالانوار است که نقش بارزی در احیای جایگاه حدیث در منظومه معرفت دینی داشت.
▪️محمدباقر مجلسی در شب ۲۷ رمضان سال ۱۱۱۰ق و در ۷۳ سالگی در اصفهان از دنیا رفت. آقا جمال خوانساری بر وی نماز گذارد. وی بنا بر وصیتش در کنار مسجد جامع اصفهان و در جوار پدرش به خاک سپرده شد.
🆔@ahlolbait
#کانال_علوم_و_معارف_حدیث
@MaarefHadith