🏳🏴🏳🏴🏳🏴🏳🏴🏳
🏴
⭕️ #امام_محمد_باقر علیه السلام
🔷 #امام_محمد_باقر علیهالسلام، در طول زندگی خود، به نشر و گسترش حقایق و معارف الهی پرداخت. مشکلات علمی را تشریح نمود. #جنبش_علمی دامنه داری به وجود آورد که مقدمات تاسیس یک #دانشگاه_بزرگ_اسلامی را که در دوران امامت فرزند گرامیش امام صادق به اوج عظمت رسید، پی ریزی کرد. امام (ع) در علم، زهد، عظمت و فضیلت سرآمد همه بزرگان بنی هاشم بود. #مقام_بزرگ_علمی و #اخلاقی او مورد تصدیق دوست و دشمن بود. به قدری روایات و احادیث، در زمینه مسائل و احکام اسلامی، تفسیر، تاریخ اسلام، و انواع علوم، از حضرت به یادگار مانده است که تا آن روز از هیچ یک از فرزندان امام حسن و امام حسین علیهالسلام به جا نمانده بود.(۱)
🔷رجال و شخصیت های بزرگ علمی آن روز، نیز عدهای از یاران پیامبر اکرم (ص) که هنوز در حال حیات بودند، از محضر حضرت استفاده میکردند.
«جابر بن یزید جعفی» و «کیسان سجستانی» (از تابعین) و فقهائی مانند: «ابن مبارک»، «زهری»، «اوزاعی»، «ابو حنیفه»، «مالک»، «شافعی»، «زیاد بن منذرنهدی» از آثار علمی او بهرهمند شده، سخنان حضرت را، بی واسطه و گاه با چند واسطه، نقل نمودهاند. کتب و #مولفات_دانشمندان و #مورخان_اهل_تسنن مانند: طبری، بلاذری، سلامی، خطیب بغدادی، ابونعیم اصفهانی، و کتبی مانند: موطا مالک، سنن ابی داود، مسند ابی حنیفه، مسند مروزی، تفسیر نقاش، تفسیر زمخشری، و ده ها نظیر این ها، که از مهم ترین کتب جهان تسنن است، #پر_از_سخنان_پر_مغز #امام_محمد_باقر (ع) است و همه جا جمله: «قال محمد بن علی» و یا «قال محمد الباقر» به چشم میخورد. (۲)
🔷کتب شیعه نیز در زمینههای مختلف سرشار از سخنان و احادیث #امام_محمد_باقر (ع) است. هرکس کوچکترین آشنایی با این کتاب ها داشته باشد، این معنا را تصدیق میکند. آوازه علوم و دانش های امام باقر (ع) چنان اقطار اسلامی را پر کرده بود که لقب #باقر_العلوم (گشاینده دریچههای دانش و شکافنده مشکلات علوم) به خود گرفته بود. «ابن حجر هیتمی» مینویسد:
#امام_محمد_باقر (ع) به اندازه ای گنج های پنهان معارف و دانش ها را آشکار ساخته، حقایق احکام و حکمت ها و لطایف دانش ها را بیان نموده که جز بر عناصر بی بصیرت یا بد سیرت پوشیده نیست. از همین جاست که وی را #شکافنده و #جامع_علوم، و #برافرازنده_پرچم_دانش خوانده اند. (۳)
🔷«عبدالله بن عطأ» که یکی از شخصیت های برجسته و دانشمندان بزرگ عصر امام بود، میگوید: هرگز دانشمندان اسلام را در هیچ محفل و مجمعی به اندازه محفل محمد بن علی علیهالسلام از نظر علمی حقیر و کوچک ندیدم. من «حکم بن عتیبه» را که در علم و فقه مشهور آفاق بود، دیدم که در خدمت محمد باقر مانند کودکی در برابر استاد عالی مقام، زانوی ادب بر زمین زده شیفته و مجذوب کلام و شخصیت او گردیده بود.(۴)
🔷 #آثار_درخشان_علمی امام (ع) و شاگردان برجستهای که مکتب بزرگ وی تحویل جامعه اسلامی داد، پیشگویی پیامبر اسلام (ص) را عینیت بخشید. راوی این پیشگویی «جابر بن عبدالله انصاری» شخصیت معروف صدر اسلام است. جابر که یکی از یاران بزرگ پیامبر اسلام (ص) و از علاقهمندان خاص خاندان نبوت است، میگوید: روزی پیامبر به من فرمود: «بعد از من شخصی از خاندان مرا خواهی دید که اسمش اسم من و قیافه اش شبیه قیافه من خواهد بود. او درهای دانش را به روی مردم خواهد گشود. پیامبر اکرم (ص) هنگامی پیشگویی را فرمود که هنوز حضرت باقر (ع) چشم به جهان نگشوده بود.
🔷سال ها از این جریان گذشت، زمان امام سجاد (ع) رسید. روزی جابر از کوچه های مدینه عبور میکرد، چشمش به حضرت باقر (ع) افتاد. وقتی دقت کرد، دید نشانه هایی که پیامبر فرموده بود، در او هست؛ پرسید: اسم تو چیست؟ فرمودند #محمد_بن_علی_بن_الحسین، جابر بوسه بر پیشانی ایشان زد و گفت: جدت پیامبر به وسیله من به تو سلام رساند! جابر از آن تاریخ، به پاس احترام پیامبر و به نشانه عظمت امام باقر (ع) هر روز دوبار به دیدار حضرت میرفت، او در مسجد پیامبر میان انبوه جمعیت می نشست. در پاسخ بعضی از مغرضان که از کار وی خرده گیری میکردند، پیشگویی پیامبر اسلام را نقل میکرد. (۵) بر این اساس و با توجه به پیشگوئی پیامبر اکرم (ص) حضرت ملقب به #باقر گشت.
پی نوشت ها:
۱ . ارشاد مفید، ص ۲۶۱، قم، منشورات مکتبه بصیرتی
۲ . مناقب ال ابی طالب، ج ۴، ۱۶۵، ابن شهر آشوب، قم انتشارات علامه
۳ . الصواعق المحرقه، ص ۲۰۱ ، قاهره، مکتبه القاهره، ۱۳۸۵ ه ق
۴ . تذکره الخواص، ص ۳۳۷، سبط بن الجوزی، نجف، منشورات المطبعه الحیدریه،۱۳۸۳ ه ق
۵ . بحار الانوار، ج ۴۶ ص ۲۲۶، تهران، مکتبه الاسلامیه، ۱۳۹۴ ه ق، چاپ دوم
لینک کانال دماع الطلاب👇👇
http://eitaa.com/joinchat/1435500563C6700227006
#روضه_امام_باقر_علیه_السلام
متن روضه ۲
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدِ بْنِ عَلِيٍّ بَاقِرِ الْعِلْمِ وَ إِمَامِ الْهُدَى وَ قَائِدِ أَهْلِ التَّقْوَى وَ الْمُنْتَجَبِ مِنْ عِبَادِكَ...
🔸هجوم موجِ بلا را به چشمِ خود دیدم
🔸غروبِ کرببلا را به چشم خود دیدم
🔸به سر زنان پیِ عمّه به روی تل رفتم
🔸ذبیحِ دشتِ منا را به چشمِ خود دیدم
🔸عمو که خورد زمین رویِ حرمله واشد
🔸تمام واقعه ها را به چشم خود دیدم
مصیبت امام باقر...
مصیبت کربلاست...
آخه این آقا یادگار دشت بلاست...
همه مصیبتهای کربلا رو دیده امام باقر...
🔸زمان حملۀ آن ده سوارِ تازه نفس
🔸غبارِ رویِ هوا را به چشم خود دیدم
🔸سلام بر بدنِ بی سری که عریان شد
🔸تنِ به خاک، رها را، به چشم خود دیدم
خودم دیدم...
بدنِ جدِ غریبم حسین...
رویِ زمین کربلا...
حسین...
🔸فرارِ دختری آتش گرفته در صحرا
🔸میانِ هلهله ها را به چشم خود دیدم
خودم دیدم اون لحظه ای رو که...
خیمه هامون رو آتیش زدند...
عُلیا مخدّره زینب...
اومد خیمه آقا زین العابدین...
صدا زد عزیزِ برادرم...
دارن خیمه هامون رو آتیش میزنند...
ای ولیّ خدا چه کنیم...
فرمود عمه جان...
عَلَیکُنَّ بِالفِرار
🔸با چشم اشک بار علَیکُنَّ بِالفِرار
🔸با قلب داغ دار علَیکُنَّ بِالفِرار
🔸وقتی کمان حرمله شلاق دست شد
🔸پنهان و آشکار علَیکُنَّ بِالفِرار
امان از اون لحظه ای که...
این زن و بچه ها با پای برهنه...
توی بیابون ها فرار میکردند...
انقدر این بچه ها وحشت کرده بودند...
همدیگه رو از ترس در آغوش می گرفتند...
🔸بار بلا به شانه کشیدم به کودکی
🔸از صبح تا به عصر چه دیدم به کودکی
🔸از خیمه گاه تا ته گودال قتلگاه
🔸دنبالِ عمّه هام دویدم به کودکی
هیچوقت یادم نمیره...
🔸آن شب که در مقابل من عمّه را زدند
🔸فریاد الفِرار شنیدم به کودکی
🔸عمه اگرچه در همه جا سپر شد ولی
🔸من ضربِ دستِ شمر چشیدم به کودکی
حسین...
بیت آخرم باشه...
یاصاحب الزمان منو ببخشید...
🔸با کعبِ نی لباس همه پاره پاره شد
🔸بدتر ز اهلِ شام ندیدم به کودکی
(#شاعر: قاسم_نعمتی)
🔸حسین حسین ای بی کفن
🔸حسین حسین حسین
🔸دور از وطن حسین حسین حسین
🔸حسین حسین ای تشنه لب
🔸حسین حسین حسین
🔸جان زینب حسین حسین حسین
فایل صوتی👇👇
لینک کانال دماع الطلاب👇👇
http://eitaa.com/joinchat/1435500563C6700227006
امام صادق علیه السلام:غذا دادن به یک مومن در (یکی از ۳) روز عید غدیر ثواب اطعام یک میلیون پیامبر و صدیق را دارد.بحارالانوار،ج۶،ص۳۰۳
پ،ن:عید غدیر سه روز است نه یک روز.درواقعه غدیر خم سه روز طول کشید تا تمام مردم با علی بن ابی طالب علیه السلام بیعت کنند.
#عید_غدیر
#فقط_حیدر_امیرالمومنین_است
#فقط_به_عشق_علی
@demaoltollab
✅ #امام_موسی_كاظم عليه السلام:
🔷 #حق_را_بگو، اگرچه نابودى تو در آن باشد؛ زيرا #نجات_تو در همان است.
📕تحف العقول، ص ۴۰۸
#امام_موسی_كاظم
لینک کانال دماع الطلاب👇👇
http://eitaa.com/joinchat/1435500563C6700227006
⚡️🌸⚡️🌸⚡️🌸⚡️🌸⚡️
🌸
⭕️گذری کوتاه بر ویژگیهای ظاهری و باطنی #امام_موسی_کاظم (ع)
🔶موسی بن جعفر علیه السلام ملقب و مشهور به #امام_موسی_کاظم (ع)، امام هفتم شیعیان است که پس از شهادت پدرشان امام جعفر صادق(ع) به امامت رسیدند و از سال ۱۴۸ تا ۱۸۳ یعنی مدت ۳۵ سال رهبری شیعیان را بر عهده گرفتند. ایشان معاصر با چهار تن از خلفای عباسی یعنی منصور، مهدی، هادی و هارون الرشید بودند که همگی در ضدیت با شیعه قرار گرفته، اختناق و فشار بسیاری را متوجه امام موسی کاظم (ع) و اصحابشان نموده بودند.
💠صفات ظاهری و باطنی امام موسی کاظم (ع)
🔷نام امام هفتم ما، موسی و لقب آن کاظم (ع) کنیه آن امام ابوالحسن و ابوابراهیم است. شیعیان و دوستداران لقب #باب_الحوائج به آن حضرت دادهاند. تولد #امام_موسی_کاظم (ع) روز یکشنبه هفتم ماه صفر سال ۱۲۸ هجری در ابوأ اتفاق افتاد. دوران امامت امام هفتم حضرت موسی بن جعفر (ع) مقارن بود با سالهای آخر خلافت منصور عباسی و در دوره خلافت هادی و سیزده سال از دوران خلافت هارون که سختترین دوران عمر آن حضرت به شمار آمده است.
🔷 #امام_موسی_کاظم (ع) از حدود ۲۱ سالگی بر اثر وصیت پدر بزرگوار و به امر خداوند متعال به #مقام_بلند_امامت رسیدند، و زمان امامت آن حضرت ۳۵ سال و اندکی بود که مدت امامت آن حضرت از همه ائمه بیشتر بوده است، البته غیر از حضرت ولی عصر (عج).
🔷 #امام_موسی_کاظم (ع) دارای قامتی معتدل بودند. صورتشان نورانی و گندمگون و رنگ مویشان سیاه و انبوه بود. بدن شریفشان از زیادی عبادت ضعیف شده بود، ولی همچنان روحی قوی و قلبی تابناک داشتند. #امام_موسی_کاظم (ع) به تصدیق همه مورخان، به زهد و عبادت بسیار معروف بوده است. حضرتشان از عبادت و سختکوشی به عبد صالح معروف و در سخاوت و بخشندگی مانند نیاکان بزرگوار خود بودند.
👇👇👇👇👇
🔷 #کاظم یعنی نگهدارنده و فروخورنده خشم. این رفتار در برابر کسی یا کسانی بوده که از راه جهالت و نادانی یا به تحریک دشمنان به این کارهای زشت و دور از ادب دست میزدند. #امام_موسی_کاظم (ع) کیسههای سیصد دیناری و چهارصد دیناری و دو هزار دیناری می آوردند و بر ناتوانان و نیازمندان تقسیم میکردند. از #امام_موسی_کاظم (ع) روایت شده است که فرمودند: «پدرم (امام صادق علیهالسلام) پیوسته مرا به سخاوت داشتن و کرم کردن سفارش میکرد.»
🔷 #امام_موسی_کاظم (ع) با آن کرم و بزرگواری و بخشندگی خود لباس خشن بر تن میکردند، چنانکه نقل کردهاند: امام بسیار خشنپوش و روستایی لباس بود و این خود نشان دیگری است از بلندی روح و صفای باطن و بی اعتنایی آن امام به زرق و برقهای گول زننده دنیا.
🔷 #امام_موسی_کاظم (ع) نسبت به همسر و فرزندان و زیردستان #بسیار_با_عاطفه و مهربان بودند. همیشه در اندیشه فقرا و بیچارگان بودند، و پنهان و آشکار به آنها کمک میکردند. برخی از فقرای مدینه او را شناخته بودند، اما بعضی - پس از تبعید حضرت از مدینه به بغداد - به کرم و بزرگواریش پی بردند و آن وجود عزیز را شناختند.
🔷 #امام_موسی_کاظم (ع) به تلاوت قرآن مجید انس زیادی داشتند. قرآن را با صدایی حزین و خوش تلاوت میکردند. آنچنان که مردم در اطراف خانه آن حضرت گرد میآمدند و از روی شوق و رقت گریه میکردند. بدخواهانی بودند که آن حضرت و اجداد گرامیش را - روی در روی - بد میگفتند و سخنانی دور از ادب به زبان میراندند، ولی آن حضرت با بردباری و شکیبایی با آنها روبرو میشدند، و حتی گاهی با احسان آنها را به صلاح میآوردن، و تنبیه میفرمودند.
👇👇👇👇👇