◼️رحلت عالم جلیل القدر شیخ بهائی(۱۰۳۰ق)
✍ بهاءالدین محمد بن حسین عاملی معروف به شیخ بهایی در سال ۹۵۳ قمری، در بعلبک لبنان چشم به جهان گشود و از همان کودکی به همراه خانواده اش وارد ایران شد. شیخ بهایی حکیم، فقیه، عارف، منجم، ریاضیدان، شاعر، ادیب، مورخ و دانشمند نامدار قرن دهم و یازدهم هجری است که در فلسفه، منطق، هیئت و ریاضیات تبحر داشت. او از شاگردان شهید ثانی و از افتخارات جهان اسلام به شمار میآید.
✅ شیخ بهایی با ارائه حدود ۱۰۰ اثر ارزنده در شاخههای مختلف علم و تربیت شاگردان بسیار که هر کدام منشأ برکات فراوان بودند، به جهان اسلام روشنایی بخشید. میراث ماندگار شیخ، هنوز پس از قرنها چراغ راه پویندگان دانش و دین است.
✅ از نخبگان و فرزانگان دوران که خوشهچین خرمن پرفیض شیخبهایی بودند، میتوان ملاصدرای شیرازی، ملامحسن فیض کاشانی، فیاض لاهیجی، محقق سبزواری، سیدحسن کرکی، سیدماجد بحرانی و ملامحمدتقی مجلسی را نام برد که هر کدام از آنها، خدمات بزرگی به دنیای اسلام ارائه دادند و نقشی عظیم در هدایت جامعه بشری ایفا کردند.
✅ كشكول، اسرارالبلاغه، اثني عشريات، خمس اربعين حديثاً، جامع عباسي، عين الحيوة و بحرالحساب و دهها اثر ديگر از جمله آثار اوست. آثار علمي و مهندسي وي را ميتوان در جاي جاي اصفهان مشاهده نمود.
✅ به پاس خدمات وی به علم ستارهشناسی، یونسکو سال ۲۰۰۹ که مصادف با سال نجوم بوده، نام وی را در لیست مفاخر ایران ثبت کرد.
✅ او سرانجام، در سال ۱۰۳۰ قمری در ۷۷ سالگي در اصفهان بدرود حيات گفت و طبق وصيتش در مشهد مقدس و در نزديكي مرقد مطهر حضرت امام رضا(ع) مدفون گرديد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
🇮🇷 آزادسازی خرمشهر (۱۳۶۱ش)
✍ آزادسازی خرمشهر یکی از مهمترین اهداف عملیات بیت المقدس در دوره جنگ تحمیلی بود که پس از ۵۷۸ روز اشغال در روز سوم خرداد سال ۱۳۶۱صورت گرفت. این عملیات توسط ارتش جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیروهای بسیج مردمی انجام گرفت.
✅ فتح خرمشهر بازتاب جهانی داشت و عراق با از دست دادن خرمشهر از نظر سیاسی تکیهگاهش را برای مذاکره از دست داد. این واقعه از لحاظ نظامی نقطه عطفی در تاریخ جنگ ایران و عراق شناخته میشود. به همین دلیل از آن روز به عنوان نمادی از پیروزی، مقاومت و ایستادگی در برابر دشمن یاد میشود.
✅ با آزادی خرمشهر، ایران توانست بیشتر اراضی اشغال شده از سوی عراق در ابتدای جنگ را بازپس بگیرد و دست برتر را در موقعیت نظامی و تبلیغاتی داشته باشد.
🌷 امام خميني(ره) در اين باره فرمودند: "خرمشهر را خدا آزاد كرد".
✅ شورای عالی انقلاب فرهنگی، سوم خرداد را به عنوان روز مقاومت، ایثار و پیروزی در تقویم رسمی ایران نامگذاری کردهاست.
🌷یاد و خاطره شهدای گرانقدر انقلاب، دفاع مقدس و مدافعان حرم گرامی باد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
♻️ شبیه ترین مردم به پیامبر(ص)
🌺 پيامبر صلى الله عليه و آله فرمودند:
❓آيا شما را از شبيه ترينتان به خودم با خبر نسازم؟ گفتند: آرى اى رسول خدا! فرمودند: هر كس خوش اخلاق تر، نرم خوتر، به خويشانش نيكوكارتر، نسبت به برادران دينى اش دوست دارتر، بر حق شكيباتر، خشم را فروخورنده تر و با گذشت تر و در خرسندى و خشم با انصاف تر باشد.
♻️ متن روایت:
ألا اُخْبِرُكُمْ بِاَشبَهِكُم بى؟ قَالوا: بَلى يا رَسولَ اللّه . قالَ: اَحسَنُكُم خُلقا وَ اَليَنُكُم كَنَفا وَ اَبَرُّكُم بِقَرَابَتِهِ وَ اَشَدُّكُم حُبّا لاِِخوانِهِ فى دينِهِ وَ اَصبَرُكُم عَلَى الحَقِّ وَ اَكظَمُكُم لِلغَيظِ وَ اَحسَنُكُم عَفْوا وَ اَشَدُّكُم مِن نَفْسِهِ اِنْصافا فِى الرِّضا وَ الْغَضَبِ؛
📚 اصول كافى، ج 2، ص 240، ح 35
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠 نشانه های «ابرار» در قرآن
✍ در قرآن کریم نشانه هائى از «ابرار» ذكر شده است كه به چندى از آنها اشاره مى كنيم: در سوره «دهر» یا «الانسان»(1) پنج نشانه براى آنها ذكر شده است كه عبارتند از:
1ـ وفاء به نذر: «يُوفُونَ بِالنَّذْر».
2ـ خوف از روزى كه عذابش فراگير است: «يَخَافُونَ يَوْماً كَانَ شَرُّهُ مُسْتَطِيراً».
3ـ اطعام مسكين و يتيم و اسير: «وَ يُطْعِمُونَ الطَّعامَ عَلى حُبِّهِ مِسْكِيناً وَ يَتِيماً وَ أَسِيراً».
4ـ اخلاص: «إِنَّمَا نُطْعِمُكُمْ لِوَجْهِ اللهِ لَا نُرِيدُ مِنْكُمْ جَزَاءً وَ لَا شُكُوراً».
5ـ ترس و خوف از پروردگار در روز شدت و قيامت: «إِنَّا نَخَافُ مِنْ رَّبِّنَا يَوْماً عَبُوساً قَمْطَرِيراً».
(1). سوره دهر، آيات 8 تا 11.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز سه شنبه
☀️ 04 خرداد ماه 1400 شمسی
🌙 13 شوال 1442 قمری
❄️ 25 می 2021 میلادی
☀️ #شمسی
➕ سقوط شلمچه در منطقه شرق بصره توسط رژيم بعثي عراق(1367 ش)
➕ گشايش موزه قرآن و كتابت (صاحب الامر) در تبريز (1380ش)
🌙 #قمری
➕ رحلت مرجع بزرگ تقليد حضرت آيت اللَّه العظمي "سيدحسين بروجردي" (1380ق)
➕ قيام اسلامي ملت عراق عليه استعمار انگليس به رهبري آيت اللَّه شيرازي (1338 ق)
❄️ #میلادی
➕ عقب نشيني فضاحت بار نيروهاي رژيم صهيونيستي از جنوب لبنان (2000م)
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
♻️ به مناسبت سالروز رحلت آیت الله العظمی بروجردی(۱۳۸۰ق)
✍️ آیت الله العظمی سید حسین طباطبائی بروجردی (۱۲۹۲ق،۱۲۵۴ش- ۱۳۸۰ق، ۱۳۴۰ش) از مراجع تقلید و از شاگردان آخوند خراسانی بود که بعد از بازگشت از نجف در بروجرد ساکن شد. و پس از درگذشت شیخ عبدالکریم حائری یزدی به دعوت مراجع عظام سه گانه (حجت، خوانساری، صدر) به قم آمد و ریاست حوزه علمیه قم را بر عهده گرفت.
✅ او پس از درگذشت سید ابوالحسن اصفهانی، مهمترین مرجع شیعیان بود و در دهه ۱۳۳۰ش مرجع عام شیعیان محسوب میشد. در زمان وی حوزه علمیه قم گسترش و تعداد طلاب افزایش زیادی یافت. با حمایتهای ایشان آثار حدیثی و فقهی متعددی احیاء و منتشر شد. مجموعه بزرگ جامع احادیث الشیعه تحت نظر او تدوین شد.
✅ وی به تقریب مذاهب اسلامی اهمیت میداد و در این راستا نمایندهای برای عضویت در دارالتقریب به مصر فرستاد. فتوای معروف شیخ محمود شلتوت برای به رسمیت شناخته شدن فقه شیعه نزد اهل سنت نتیجه فعالیتهای آیتالله العظمی بروجردی بود.
✅ اعزام مبلغ به مناطق مختلف ایران و خارج کشور، ایجاد مراکز بزرگ علمی و مذهبی، ساخت مساجد و مدارس در ایران و کشورهای مختلف، درخواست برای گنجاندن درس تعلیمات دینی در دوره ابتدایی مدارس ایران و... از مهمترین اقدامات دینی، سیاسی و اجتماعی او است.
✅ سرانجام آن فقیه سترگ، در سیزدهم شوال ۱۳۸۰ هـ.ق برابر با دهم فروردین ۱۳۴۰ هـ.ش، در قم دیده از جهان فروبست و در جوار حرم مطهر حضرت معصومه(س) رخ در نقاب خاک کشید.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
◼️ رحلت عالم بزرگ آيت اللَّه شيخ "محمد طه نجف" (1323 ق)
✍ محمدطه نجف در سال۱۲۴۱ق در نجف چشم به جهان گشود. او از فقیهان و رجالیان شیعه در قرن چهاردهم قمری و از چهرههای شناخته شده خاندان آل نجف و از شاگردان استاد اعظم، شيخ انصاري بود. وی تحصیلاتش را در حوزه علمیه نجف گذراند و به اجتهاد رسید. طه نجف بعد از درگذشت شیخ محمدحسین کاظمی و میرزای شیرازی، مرجعیت شیعیان را عهدهدار شد.
✅ او قصیدههایی در مدح پیامبر(ص) و امام علی(ع) سروده و کتابهای اتقان المقال فی علم الرجال و الانصاف فی مسائل الخلاف از آثار اوست. او سرانجام در سال۱۳۲۳ق، در نجف چشم از جهان فرو بست و در حرم امام علی(ع) مدفون گردید.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
♻️ قيام اسلامي ملت عراق عليه استعمار انگليس به رهبري آيت اللَّه شيرازي (1338 ق)
✍پس از اعلان جنگ انگلستان به امپراطوري عثماني در سال1332 ق (1914 م) و تصرف بصره، علماي بزرگِ نجف، حكم به مقابله صادر كردند. در طول سالهاي بعد، گروههايي به وجود آمدند كه مخالف حضور انگلستان در عراق بودند. اين حركت با حمايت آيتاللَّه ميرزا محمدتقي شيرازي، رنگي ديگر به خود گرفت و مردم مسلمان با فتواي جهادي ميرزا، عليه غاصبان انگليسي قيام كردند. اين حركت اسلامي به قيام 1920 م عراق و «ثوره العشرین» مشهور است.
🌷فتوای آیت الله محمد تقی شیرازی:
«مطالبه حقوق بر مردم عراق واجب است و بر ایشان است که در ضمن اقدام برای تحقق خواستههایشان، رعایت آرامش و امنیت را بنمایند و در صورتی که انگلیسها از قبول خواستههای مردم امتناع نمایند بر مردم جایز است که برای دفاع، متوسل به زور و قوت بشوند».
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠 مقام «ابرار» در قرآن
✍ در آيات مختلفى از قرآن مجيد، سخن از «ابرار» و مقام آنها به میان آمده است، مثلا در سوره انسان مى فرمايد:
☀️«إِنَّ الاَبْرَارَ يَشْرَبُونَ مِنْ كَأْس كَانَ مِزَاجُهَا كَافُوراً * عَيْناً يَشْرَبُ بِهَا عِبَادُ اللهِ يُفَجِّرُونَهَا تَفْجِيراً»(۱)؛
نيكان از جامى مى نوشند كه با عطر خوشى آميخته است * از چشمه اى كه بندگان خاص خدا از آن مى نوشند و از هر جا بخواهند آن را جارى مى سازند.
✅ در حديثى از امام باقر(ع) درباره اين چشمه آمده است:
🌷«هِىَ عَينٌ فِى دَارِ النَّبِىِّ(ص) تَفْجُرُ اِلَى دُورِ الاَنْبِيَاءِ وَ المُؤمِنِينَ»(۲)؛
اين چشمه اى است در خانه پيغمبر اسلام(ص) كه از آنجا به خانه ساير پيامبران و مؤمنان جارى مى شود.
✅ اين مقام به قدرى بلندمرتبه است كه صاحبان عقل و خرد بر آنها غبطه می خورند و از خدا جايگاه آنها را و محشور شدن با آنها را مى طلبند.
✅ در سوره آل عمران، آیات ۱۹۱ و ۱۹۲ در خصوص ویژه های ابرار و جایگاه آنان نزد خداوند متعال، سخن به میان آمده است.
(۱) انسان آیات ۵ و ۶،
(۲) تفسیر نورالثقلین، ج ۵، ص ۴۷۷،
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز چهارشنبه
☀️ 05 خرداد ماه 1400 شمسی
🌙 14 شوال 1442 قمری
❄️ 26 می 2021 میلادی
☀️ #شمسی
➕ پيروزي حزب اللَّه لبنان بر رژيم صهيونيستي اسرائيل (1379 ش)
➕ گشايش موزه امام علي (ع) در تهران (1382ش)
➕ درگذشت رحیم موذن زاده اردبیلی موذن مشهور ایران (1384 ش)
🌙 #قمری
➕ رحلت فقيه، محدث و متكلم شهير "قطب الدين راوندي" (573 ق)
❄️ #میلادی
➕ كشف عامل بيماري مالاريا توسط "آلفونْسْ لاوْران" پزشك فرانسوي (1880م)
➕ اعلام رسمي تشكيل شوراي همكاري خليج فارس (1981م)
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5