هدایت شده از مفاخر
💠 فراز پایانی دعای بیستم #صحیفه_سجادیه (۲۶)
🌹 اللَّهُمَّ وَ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، کأَفْضَلِ مَا صَلَّیتَ عَلَی أَحَدٍ مِنْ خَلْقِک قَبْلَهُ، وَ أَنْتَ مُصَلٍّ عَلَی أَحَدٍ بَعْدَهُ، وَ «آتِنا فِی الدُّنْیا حَسَنَةً وَ فِی الْآخِرَةِ حَسَنَةً»، وَ قِنِی بِرَحْمَتِک «عَذابَ النَّارِ.»
🌷 بارخدایا بر محمد و آلش درود فرست، مانند بهترین درودی که قبل از او بر هر یک از بندگانت نثار فرمودهای، و پس از او نثار کسی خواهی فرمود، و ما را در این جهان و آن جهان خیر و خوبی نصیب فرما، و به رحمتت مرا از عذاب آتش جهنم حفظ فرما.
📗 دعای بیستم صحیفه سجادیه
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠 ساعتی که روز جمعه، در استجابت دعا، تاثیر بیشتری دارد.
✍ در اینکه چه ساعتی از ساعات روز جمعه بر دعا اثر بیشتری دارد، جمعه گذشته روایتی را از حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) به نقل از وجود مقدس پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) ذکر کردیم. در اینجا روایت دیگری از امام محمد باقر(علیه السلام) ذکر می کنیم؛ که می فرماید:
🌹«فِي يَوْمِ الْجُمُعَةِ سَاعَةٌ لَا يَسْأَلُ اللَّهَ عَبْدٌ مُؤْمِنٌ فِيهَا شَيْئاً إِلَّا أَعْطَاهُ اللَّهُ»؛
در روز جمعه یک ساعتی هست که بنده مؤمنی از خدا درخواستی نمی کند و حاجتی نمی طلبد، مگر اینکه خدا به او عطا می کند. بعد امام می فرماید:
🌷«وَ هِيَ مِنْ حِينِ تَزُولُ الشَّمْسُ إِلَى حِينِ يُنَادَى بِالصَّلَاةِ»(1).
موقعی که ظهر می شود، یعنی ظهر شرعی که زوال شمس است، تا موقعی که ندا برای نماز جمعه داده شود.
☀️ «يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا إِذا نُودِيَ لِلصَّلاةِ مِنْ يَوْمِ الْجُمُعَةِ فَاسْعَوْا إِلى ذِكْرِ اللَّهِ وَ ذَرُوا الْبَيْعَ ذلِكُمْ خَيْرٌ لَكُمْ إِنْ كُنْتُمْ تَعْلَمُونَ»(2).
✅ از مجموع دو روایت استفاده می شود که زمان در استجابت دعا مؤثر هست و در روز جمعه دو موقعیت و دو زمان است که اثر بیشتری دارد. یکی وقت زوال شمس تا قبل از اینکه نماز جمعه شروع شود؛ دوم، هنگام غروب آفتاب که هنوز تمام قرص پنهان نشده باشد و یک مقداری از قرص خورشید نمایان باشد.
____________________
(1) مستدرك الوسائل، ج6، ص19.
(2) سوره مبارکه جمعه، آیه 9.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠 مبانی حجاب(۴)
۲- مبنای روایی حجاب
✍ آنچه مسلم است، این است که حجاب صرفا یک امر ظاهری و داشتن یک پوششن نیست بلکه نماد باورها و گرایشهای دینی افراد است که با عفت و حیاء درونیشان گره می خورد. از منظر اسلام حیاء ریشه عفت است و هرچه حیاء در جامعه ای بیشتر باشد عفت و پوشش ظاهری و پاک دامنی هم بیشتر می شود. و در مقابل، منشاء بی عفتی در جامعه رواج بی حیایی است. حیا و خویشتنداری نیروی کنترل کننده اعمال آدمی است؛ و در مقابل، افراد بی حیا بی پروا دست به هر گونه کار زشت و ناپسندی می زنند."
🌷امام حسن مجتبی علیه السلام، در کلامی گهربار مکارم و فضائل اخلاقی را، ده مورد بیان فرموده و شرم و حیا را به عنوان راس این فضائل مورد تاکید قرار دادهاند. آن حضرت می فرمایند: ده خصلت نیک از مکارم و فضائل اخلاق است:
🔹۱ ـ صداقت در گفتار ۲ ـ راستگویی در وقت سختی و گرفتاری ۳ ـ بخشش به سائل ۴ ـ خوش خُلقی ۵ ـ پاداش در مقابل کارها و ابتکارات ۶ ـ پیوند با خویشان ۷ ـ حمایت از همسایه ۸ ـ حق شناسی درباره دوست و رفیق ۹ ـ میهمان نوازی ۱۰ ـ و در رأس همه اینها شرم و حیا.
🌹 قال الامام الحسن المجتبی علیه السلام: مَکارِمُ الاَْخْلاقِ عَشَرَةٌ: صِدْقُ اللِّسانِ وَ صِدْقُ الْبَأْسِ وَ إِعْطاءُ السّائِلِ وَ حُسْنُ الخُلْقِ وَ الْمُکافاتُ بِالصَّنائِعِ وَ صِلَةُ الرَّحِمِ وَ التَّذَمُّمُ عَلَی الْجارِ، وَ مَعْرِفَةُ الْحَقِّ لِلصّاحِبِ وَ قِرْیُ الضَّیفِ وَ رَأْسُهُنَّ الْحَیاءُ.»
📚 تاريخ يعقوبى، ج ۲، ص ۲۱۵.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز شنبه
☀️ 12 آذرماه 1401 شمسی
🌙 08 جمادی الاول 1444 قمری
❄️ 03 دسامبر 2022 میلادی
☀️ #شمسی
➕ تصويب قانون اساسي جمهوري اسلامی ايران پس از انتخابات سراسري (1358ش)
➕ اعزام سپاه يكصد هزار نفری محمدرسول اللَّه به جبهه های جنگ حق عليه باطل (1365 ش)
➕آزمايش موفق موشك بالستيك ساخت جمهوري اسلامي ايران در جريان جنگ(1366 ش)
🌙 #قمری
➕ درگذشت "حاجی كرباسی" عالم و فقيه برجسته (1262 ق)
➕ رحلت آيت اللَّه "سيدمحمدباقر خوانساری" فقيه بزرگوار شيعه (1313 ق)
➕ درگذشت "شيخ محمد عبده" عالم و انديشمند دينی و مبارز اسلامگرای مصری (1323 ق)
❄️ #میلادی
➕ روز جهانی معلولين
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
📁 تصويب قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران پس از انتخابات سراسري (1358ش)
✍ پس از استقرار نظام جمهوري اسلامي ايران، به منظور فراهم آمدن زمينه هاي عَمَلي مناسب براي حاكميت اسلام در تمامي شئون مملكت، لازم بود قانون اساسي، كه مبين بنيادهاي فرهنگي، اجتماعي، سياسي و اقتصادي جامعه ايران باشد، بر اساس اصول اسلامي، به وجود آيد.
✅ اين مجلس با عضويت تعداد زيادي از اسلام شناسان و فقهاي بزرگ و با كوشش هاي مستمر و شبانه روزي شهيدان گرانقدري همچون آيت اللَّه بهشتي و شهداي محراب و تاكيد امام خميني(ره) مبني بر اينكه قوانين مصوبه در آن مجلس "بايد صددرصد اسلامي باشد" در مدتي كمتر از چهار ماه توانست قانون اساسي را تنظيم نمايد.
✅ پس از آن، قانون اساسي، جهت همه پرسي به ملت ارايه شد و طي روزهاي دهم و يازدهم آذر 1358، انتخابات صورت گرفت. ملت مسلمان ايران با دادن 99/5 درصد رأي موافق خود، قانون اساسي جمهوري اسلامي را مورد تصويب نهايي قرار دادند و پس از آن، حضرت امام، حاشيه قانون اساسي را جهت اجرا، تنفيذ كردند.
✅ قانون اساسي كه جهت گيري اصلي نظام جمهوري اسلامي ايران را بر مبناي تعاليم و ارزش هاي اسلام، عدالت اجتماعي و رعايت حقوق انسانها تعيين كرده است، داراي 12 فصل و 175 اصل بود كه پس از بازنگري آن در سال 1368 به 14 فصل و 177 اصل افزايش يافت.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠 سالروز رحلت آیت الله سیدمحمد باقر خوانساری(۱۳۱۳ق)
✍ آیت الله سید محمّدباقر خوانساری
(۱۲۲۶-۱۳۱۳ق)، معروف به صاحب روضات، از شرححالنویسان شیعه در قرن سیزدهم و اوایل قرن چهاردهم قمری است.
✅ وی تحصیلاتش را در خوانسار، نزد جدش جعفر بن حسین خوانساری آغاز کرد و در اصفهان نزد محمد باقر شفتی و در کربلا نزد سید ابراهیم موسوی قزوینی شاگردی کرد.
✅ آیات عظام شریعت اصفهانی، ابوتراب خوانساری و سید محمد کاظم طباطبائی یزدی از شاگردان این استوانه علم و تقوی می باشد.
✅ مهمترین اثر خوانساری روضات الجنات است. او آثاری نیز در فقه و اصول نوشته است. خوانساری در ۱۳۱۳ق در اصفهان درگذشت و در تخت فولاد به خاک سپرده شد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠 کوچک شمردن گناه، باعث مى شودآن گناه آمرزيده نشود.
🌷امام صادق علیه السلام فرمودند:
از گناهان كوچك هم بپرهيزيد زيرا آمرزيده نمى شود. سؤال شد كه گناهان كوچكى كه آمرزيده نمى شوند چيست. فرمودند: اين كه شخص گناه بكند و بگويد: اين كه گناه مهمى نيست. خوشا به حالم اگر گناهم فقط اين باشد.
🌹قَالَ أَبُو عَبْدِاللَّهِ علیه السلام: اتَّقُوا الْمُحَقَّرَاتِ مِنَ الذُّنُوبِ فَإِنَّهَا لَا تُغْفَرُ قُلْتُ و َمَا الْمُحَقَّرَاتُ قَالَ الرَّجُلُ يُذْنِبُ الذَّنْبَ فَيَقُولُ طُوبَى لِي لَوْ لَمْ يَكُنْ لِي غَيْرُ ذَلِك؛
📚 كافي، ج2، ص287.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
♻️ دستور العملی از آیتالله حاج میرزا جواد آقا ملکی تبریزی
✍ دستور العملی که سالک ربانی حاج میرزا جواد آقا ملکی تبریزی به جناب آیتالله حاج شیخ محمدحسین کمپانی (رضوان الله تعالی علیهما) ارسال داشت؛
🔹باید انسان کم غذا بخورد و کم بخوابد. بیشتر از دو بار در روز غذا نخورد.
🔸هر وقت غذا می خورد قبل از آنکه سیر شود دست از غذا بکشد. زیاد گوشت نخورد. اگر می تواند روزه های سه روز در ماه را فراموش نکند.
🔹شبانه روز شش ساعت بخوابد و البته در حفظ لسان و مجانبت اهل غفلت اهتمام زیاد نماید. اینها در تقلیل حیوانیت کفایت می کند.
🔸تا می تواند ذکر و فکر را ترک نکند که این دو جناح سیر آسمان معرفت است.
🔹در ذکر عمده سفارش اذکار صبح و شام اهمّ آن که در اخبار وارد شده و اهمّ تعقیبات صلوات و عمده ترین ذکر وقت خواب که در اخبار مأثور است، لاسیّما متطهراً در حال ذکر به خواب رود.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠 مبانی حجاب(۵)
مبنای عقلی و فطری حجاب
✍ احکام اسلام همگی مبتنی بر وحی و بر اساس عقل و فطرت پاک انسانی با حاکمیت اراده و تدبیر و حکمت خالق هستی رقم خورده است. بر اساس اسلام که یک دین منطبق با عقل است، حجاب یک وظیفه اى است که بر عهده زن نهاده شده و حکم شده که زن در معاشرت و برخورد با مرد باید کیفیت خاصى را در لباس پوشیدن مراعات کند.
🔹 شرافت زن اقتضا می کند، هنگامى که از خانه بیرون می رود متین و سنگین و با وقار باشد، در طرز رفتار و نوع پوشش هیچگونه عمدى که باعث تحریک و تهییج دیگران شود به کار نبرد. طبق آمار روزمره موجود، خانمهایی که بدحجابند بیشتر مود آزار و اهانت و تعرض نامحرمان و نامردمان قرار می گیرند.
🔸 عقل سلیم هم ما را به پوشش و حجاب دستور می دهد و آن را مایه کرامت و حفظ انحرافات و موجب استواری انسان می داند و آنچه را که باعث بی عفتی و پیامدهای شوم برهنگی می شود، مذموم و ناپسند می داند.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز یکشنبه
☀️ 13 آذرماه 1401 شمسی
🌙 09 جمادی الاول 1444 قمری
❄️ 04 دسامبر 2022 میلادی
☀️ #شمسی
➕ تشكيل اولين كنفرانس اسلامي فلسطين در تهران (1369ش)
➕ رحلت عالم بزرگوار آيت الله "سيدمرتضي موحد ابطحی" (1371ش)
➕ مهاجرت علماي ايراني مقيم عراق به ايران در پي اولتيماتوم روسيه به دولت ايران (1290ش)
➕ روز بيمه
🌙 #قمری
➕ رحلت آيت اللَّه سيد حيدر حلّی (1304 ق)
➕ درگذشت عالم بزگوار آيت اللَّه ميرزا عبدالرحيم نهاوندی (1304 ق)
❄️ #میلادی
➕ حمله نيروهای انگليسی به خارك و بوشهر (1856م)
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5