🔻هیئت انتخاب نامزدهای نهایی چهره هنر انقلاب معرفی شدند
🔹حوزه هنری انقلاب اسلامی از سال ۹۳ تاکنون، فروردین ماه هر سال مصادف با شهادت مرتضی آوینی، چهره سال هنر انقلاب اسلامی را با توجه به شخصیت تأثیرگذار و جریانساز بر اشاعه و ترویج هنر انقلاب در ابعاد ملی و بینالمللی انتخاب و معرفی کرده است.
🔹فرآیند انتخاب «چهره سال ۱۴۰۲هنر انقلاب اسلامی» با یک نظرخواهی سراسری از هنرمندان، فعالین فرهنگی-هنری و خبرنگاران حوزه فرهنگ و هنر آغاز شد. در این نظرسنجی که با جامعه آماری بیش از هزار نفر صورت گرفت، شرکتکنندگان گزینههای پیشنهادی خود برای کسب عنوان «چهره سال هنر انقلاب» را به دبیرخانه هفته هنر انقلاب اسلامی معرفی کردند.
🔹به موازات این نظرخواهی، مراکز و واحدهای تخصصی حوزه هنری انقلاب اسلامی نیز گزینههای پیشنهادی خود برای کسب عنوان چهره سال هنر انقلاب را به دبیرخانه هفته هنر انقلاب اسلامی معرفی میکنند.در گام بعد، تمام گزینههای پیشنهادشده توسط اهالی فرهنگوهنر و نیز واحدهای تخصصی حوزه هنری، در «هیات انتخاب نامزدهای نهایی چهره سال هنر انقلاب» مورد بررسی قرار میگیرند. این هیات انتخاب با ترکیبی به شرح زیر تشکیل میشود تا نامزدهای نهایی عنوان «چهره سال هنر انقلاب» را تعیین کند.
️📌مرتضی سرهنگی: نویسنده و برگزیده ادوار چهره سال هنر انقلاب
📌احمدرضا درویش: کارگردان سینما️
📌سیدمسعود شجاعی طباطبایی: کاریکاتوریست و برگزیده ادوار چهره سال هنر انقلاب
📌علیرضا قزوه: شاعر و رئیس مرکز شعر، موسیقی و سرود سازمان صداوسیما
📌محسن مومنی شریف: نویسنده و رئیس سابق حوزه هنری انقلاب اسلامی
📌 کورش زارعی: کارگردان و بازیگر تئاتر
🔹در نهایت با نظرخواهی از خبرگان و نخبگان هنر انقلاب اسلامی، چهره سال هنر انقلاب از میان نامزدهای معرفیشده توسط این کمیته انتخاب و در آیین اختتامیه هفته هنر انقلاب اسلامی معرفی خواهد شد.
http://eitaa.com/MajmaNasheran
🔻جلد دوم «شهر شکلها» منتشر شد
🔹جلد دوم کتاب «شهر شکلها» با عنوان «کتابخانه دایره» نوشته مونا جوان به تازگی با تصویرگری لیلا حیدری با ۲۴ صفحه و قیمت ۶۵ هزارتومان توسط انتشارات کتاب جمکران منتشر و روانه بازار نشر شد.
🔹شهر شکلها صبر و بردباری، همکاری و همدلی و حتی حل مساله و چارهاندیشی را به فرزندان ما میآموزد.
http://eitaa.com/MajmaNasheran
#پیشنهاد_کتاب
🔻روایت تشکیل یگان موشکی ایران خواندنی است
🔹مرتضی قاضی، مولف و پژوهشگر گفت: کتاب «خط مقدم» اثری از فائضه غفارحدادی با محوریت زندگی شهید حسن طهرانی مقدم روایتی درباره تشکیل یگان موشکی ایران است که مقطع زمانی، مرداد سال ۶۳ تا دی سال ۶۵ را دربرمیگیرد. این کتاب با توجه به روایت تشکیل یگان موشکی ایران، مناسب مطالعه در این ایام است.
🔹«خط مقدم» به قلم فائضه غفارحدادی که در آن روایتی داستانی و مستند از تشکیل یگان موشکی ایران ارائه میکند. این کتاب که به پژوهش محمدحسین پیکانی و با محوریت زندگی شهید حسن طهرانیمقدم به نگارش در آمده، از شخصیتپردازی خوبی برخوردار است؛ به طوری که خواننده کاملاً میتواند با شخصیتهایی که از نقشهای فرعی در رمان برخوردار هستند نیز ارتباط برقرار کند، آنها را بشناسد و تعامل خوبی داشته باشد.
🔹در این کتاب، نویسنده شخصیت طهرانیمقدم را به خوبی وصف میکند و با وجود اینکه شخصیت شهیدان و مردان خدا، ایدهآلی است که گاه ماورای دسترسی است، اما باز هم خواننده میتواند با ایشان همذاتپنداری کرده و او را درک کند. نحوه ابراز احساسات، مناجات، عبادت و بسیاری دیگر از حالتهای شهید در کتاب «خط مقدم» چنان دلپذیر وصف شده که مخاطب کاملاً آن را درک و حس میکند که اگر خودش نیز در شرایط مشابه بود، همان کار را انجام میداد.
🔹غفارحدادی، گذشته از ارائه روایتی داستانی و مستند از تشکیل یگان موشکی ایران، به خانواده این شهید نیز پرداخته و حتی حس دلتنگی همسر شهید حسن طهرانیمقدم را در شبهایی که از او دور بود، بسیار زیبا توصیف کرده است.
http://eitaa.com/MajmaNasheran
🔻«سیمای سلیمانی» به چاپ سیام رسید
🔹کتاب «سیمای سلیمانی» نوشته علی شیرازی به تازگی توسط انتشارات خط مقدم با ۲۰۸ صفحه، شمارگان هزار نسخه به چاپ سیام رسیده است. این کتاب برای اولین بار در سال ۱۴۰۰ منتشر شد.
🔹کتاب «سیمای سلیمانی» شامل خاطرات سردار شهید حاج قاسم سلیمانی است از نگاه همرزمان، فرماندهان، سیاسیون در هفت فصل میشود که خواننده با ناگفتههایی از خاطرات سران کشور، مسؤولان سیاسی، فرماندهان و نزدیکان شهید سلیمانی همراه خواهد شد.
http://eitaa.com/MajmaNasheran
🔻 سلسله نشستهای ماهانه فرهنگ مهدوی برگزار میشود
🔹 نشست شماره ۱۶۲
✅ موضوع: عصر حیرت و وضعیت فرهنگی و تمدّنی بشر
🎙 سخنران: استاد #اسماعیل_شفیعی_سروستانی
📆 پنجشنبه ۳۰ فروردین ماه ۱۴۰۳، ساعت ۱۴:۳۰، سالن سوره حوزه هنری انقلاب اسلامی
▶️ مشاهده برخط از طریق وبسایت موعود به نشانی زیر:
🌐 mouood.com
‼️ به دلیل ارائه محتوای ویژه بزرگسالان، لطفاً از آوردن کودکان و نوجوانان خودداری فرمایید!
http://eitaa.com/MajmaNasheran
🔻کتاب «ای کاش زودتر» منتشر شد
🔹کتاب «ای کاش زودتر» با متنی روان و ساده به موضوع شبهات و سوالات پیرامون عفاف و حجاب برای دختران نوجوان در بستر کلاس درسِ دخترانه توسط معلم در قالب داستانهای کوتاه، تمثیلات و اشارات سلیس پیرامون تبیین فلسفه وجودی حجاب، الزام امر به معروف و نهی از منکر، تفاوتهای زن و مرد، نحوه ارتباط زن و مرد در اجتماع و ... میپردازد.
🔹مجموعه داستانهای متصل به یکدیگر است که در سه لایه با خواننده ارتباط برقرار میکند. در یک لایه، داستانی یکپارچه از دختری نوجوان است که با ارتباط و دوستی مخفیانه با پسری زندگیاش دستخوش ناملایماتی میگردد و در نهایت با کمک معلم خود و پلیس فتا میتواند از بحرانی ناشی از هک گوشی خود توسط دوستش رهایی یابد. در لایه دیگر، محوریت پاسخ به شبهات و سوالات نوجوانان پیرامون مسئله عفاف و حجاب است که در قالب داستانهای کوتاه اما به هم پیوسته در طول داستانِ لایه اول توسط معلم مدرسه پرداخته میشود و در لایه سوم به نحوه ارتباط صحیح و اثرگذار توسط معلمین و والدین میپردازد که چگونه میتوان با نوجوانان ارتباط برقرار کرد و آنها را جذب نمود.
📌این کتاب به قلم سیداحمد رضوی کهن و به سفارش قرارگاه فرهنگی سنگرکتاب در انتشارات رودآبی به چاپ رسیده است.
http://eitaa.com/MajmaNasheran
📕بازنشری از مجلۀ شیرازه کتاب با عنوان «کتاب در قاب رسانه»:
#پرونده_ویژه
🔻خردهتأملاتی در فضای روابط عمومی نشر/ ورود باریبههرجهتها ممنوع!
✍🏻نویسندۀ یادداشت #محمد_صادق_علیزاده
🔹 تجربه و جایگاه عجیبی است. تکیهزدن بر مسند مسئولیت روابط عمومی یک انتشارات را میگویم. از یک سو، رابط بیرونی یک بنگاه ذاتاً اقتصادی هستید که باید روی پای خودش بایستد و در این شرایط بیپدرومادر اقتصادی، باید دخلوخرج و حسابکتابش با هم جور دربیاید و دو دو تا چهار تایش با هم بخواند. از سوی دیگر، یک لعاب فرهنگی کشیده شده روی سر تا پای هویت حرفهای خودتان و بنگاهتان که اگر حواستان نباشد، امر بر خودتان مشتبه میشود یک بنگاه غیر(!)انتفاعی راه انداختهاید و مشغول امور عامالمنفعه هستید، بدون سود اقتصادی! هرولۀ عجیبی است! نه؟!
🔹فضای بیزینس و فرهنگ و تجارت و حتی رسانه، متفاوت شده با حتی یک دهۀ قبل! تا یک دهۀ قبل، میتوانستید با پرنسیب مدیریتی روی صندلی مسئولیت یا مدیریت روابط عمومی یک نشر تکیه بزنید و با استخدام چند نفر که سابقۀ خبرنگاری و تنظیم خبر دارند، پایگاه اینترنتی انتشارات را بهروز نگاه داشته و برای آثارتان تولید محتوا کنید و هر از چندی هم خبری تنظیم کرده و راهی رسانههای رسمی کنید تا هفتهای یک بار، نام بنگاه انتشاراتی شما لابهلای اخبار تخصصی حوزۀ نشر بالا بیاید و بیلان کار هم داشته باشید. چه چیزی از این بهتر؟ بهخصوص برای بنگاههای دولتی و نیمهدولتی! کار چندان شاقی نیست. کمی اعتمادبهنفس را مخلوط کنید با اندکی شناخت از فضای رسانهای و هم بزنیدش! الان اما قضیه متفاوت است. اگر با چنین تصوری قصد تکیهزدن به مسند روابط عمومی یک نشر را دارید، حتماً در تصمیمتان تجدید نظر کنید.
🔹 بازاریابی موفق امروز در کسبوکارها، بازاریابی محتوایی است. مشتری یا مخاطب یا هر چیزی که اسمش را میگذارید، در دنیای فعلی کسبوکار، صرفاً به سراغ شما نمیآید تا کالای شما را بخرد و برود پی کار و بار خودش تا سال بعد. او بعد از گذر از چرخه و فرایند مخاطبِ گذرا به مخاطب علاقهمند و در ادامه هم پیگیر و در ادامهتر هم چسبنده، با شما زندگی خواهد کرد. در چنین مرحلهای، او دیگر بهدلیل صرف تهیه و تأمین کتاب و کالا به شما مراجعه نمیکند. او با شما زندگی میکند، با شما همراه میشود، با شما تحلیل میکند، با شما نظر میدهد و در یک کلام، دنیا و مافیها را از چشم و نظر شما میبیند. اینجاست که حتی اقتصادیترین بنگاهها هم برای نگاهداشتن و همراهماندن این قشر از مخاطبان و مشتریان، به جبر زمانه، مجبور به تغییر راهبرد میشوند. اینجاست که میبینید بنگاه اقتصادی در حوزۀ صنعت فرهنگ، آرامآرام از کارکرد صرفاً پروپاگانداگونۀ سابق فاصله گرفته و مسامحتاً قدری شبیه یک نشریۀ فرهنگی میشود.
📌مشروح متن این یادداشت را در سایت مجمع ناشران انقلاب اسلامی بخوانید.
http://eitaa.com/MajmaNasheran
🔻فرهنگ به قوانین جدید نیاز دارد
🔹علیرضا سبحانینسب، مدیر انتشارات جمال در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره مطالبات اهالی چاپ و نشر از نمایندگان دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی، عنوان کرد: در تقنین خیلی از کشورهای پیشرفته، بخش فرهنگ، خیلی جدی دیده شده است، قوانین بسیار خوبی برای حراست از فرهنگشان دارند و از این قوانین مراقبت میکنند.
🔹وی افزود: این درحالی است که در این زمینه، حتی یک کپیبرداری هم از قوانین کشورها نکردیم؛ بهعنوان مثال انگلستان قوانینی دارد که به راحتی اجازه ورود هیچ محتوایی را چه کتاب و چه فیلم از کشورهای همسایه را نمیدهد مگر اینکه چارچوبهای آنها رعایت شده باشند.
🔹سبحانینسب با بیان اینکه در ایران برای ترجمه و ورود کتابهایی که با فرهنگ ایرانی تناسب ندارند از نظر قانونی، ضعف داریم، گفت: علاوه بر آن بسیاری از محتواهای ضددینی و ضداخلاقی به راحتی ورود پیدا میکند و قوانینی هم برای جلوگیری از آنها نیست.
🔹وی با تاکید بر اینکه در حوزه فرهنگ به قوانین جدید نیاز داریم، گفت: قوانین کنونی نهتنها نیازهای فعلی فعالان فرهنگی را پاسخگو نیست، بلکه نیاز فردای این فعالان و مخاطبان را نیز پاسخ نمیدهند.
🔹سبحانینسب با بیان اینکه قوانین حوزه فرهنگ در سالهای مختلف درست، بازنگری نشده و قواعد درستی در این حوزه نداریم، توضیح داد: بهعنوان مثال در حوزه فیلم، فیلتری نداریم که بگوییم براساس قانون و مجموعه، فیلتر شود و محتواها خیلی راحت به دست کودک و نوجوان و بزرگسال میرسد، در زمینه موسیقی، تئاتر و کتاب هم اوضاع همینگونه است.بهنظرم حداقل یک گام الگوبرداری و کپیبرداری از کشورهایی که از فرهنگشان حراست میکنند، برداریم و با ارتقای قوانین به حوزه فرهنگ و کتاب خود کمک کنیم.
🔹سبحانینسب با طرح این موضوع که جهان برای فرهنگ خود فکر کرده است، افزود: میتوانیم به تناسب باورها و فکرمان، قوانین را بهروز کرده، بومی و در ایران اجرا کنیم. مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی نیز در این مسیر میتواند، پیشقدم شود و خروجیهای مناسبی برای اهالی فرهنگ، ادب و قلم فراهم کند.
🔹وی با ذکر مثالی در این زمینه، ادامه داد: ترجمه بیقاعده در حوزه کودک و نوجوان یکی از آسیبهای موجود در حوزه نشر به شمار میآید، خیلی از این کتابها در دهه گذشته خلق و خو و تربیت بچهها را به سمت و سوی فرهنگ غربی سوق داده است. معتقدم اگر قانون مناسبی در این حوزه وجود داشته باشد، از انتشار چنین آثاری جلوگیری میشود.
🔹بهگفته مدیر انتشارات جمال، کتابهای کرهای و ژاپنی که مروج پوچی و بیانگیزگی است، به راحتی ترجمه شده و در دسترس کودکان و نوجوانان قرار میگیرد؛ درحالی که اگر قانون مدونی در این حوزه وجود داشته باشد، بخش زیادی از این آثار منتشر نمیشود، معتقدم که مجلس میتواند با بهروز کردن و یا ایجاد قوانین در حوزه فرهنگ به رشد و ارتقای آن کمک کند.
http://eitaa.com/MajmaNasheran
📌یادداشتی از جواد کلاته عربی با موضوع فلسطین و جنایتهای اخیر رژیم اشغالگر قدس
🔻اهمیت روایت مکتوب عملیات وعده صادق
🔹همانطور که میدانید مسئله فلسطین و رژیم اشغالگر قدس مسئله امروز ما نیست، بلکه از قبل انقلاب اسلامی از سوی امام خمینی (ره)، شهید مرتضی مطهری و بسیاری از علمای اسلام به صورت جدی مطرح شده بود. با پیروزی انقلاب اسلامی و تشکیل نظام جمهوری اسلامی این موضع، قوت و انسجام بیشتری پیدا کرد و به یک تقابل میان مدافعان نخستین قبله مسلمانان با رژیم اشغالگر قدس تبدیل شد.
🔹نکته دیگر، بحث جنایتهای هفتادساله این رژیم علیه ملت فلسطین و جنایتهای اخیر رژیم اشغالگر قدس علیه نیروهای مستشاری جمهوری اسلامی در سوریه و حتی پیش تر از آن در ترور دانشمندان هستهای ما است. متأسفانه ما با یک سابقه طولانی از جنایتهای این رژیم نامشروع طی چند دهه روبهرو هستیم که تاکنون هم از سوی هیچکس پاسخ درخوری دریافت نکرده بود. رژیمی که با حمایت آمریکا، ظلم، ستم و تجاوزگری را بهخصوص در مسائل اخیر غزه به نقطهای رسانده که هیچکس از عهده تصور و روایت آن برنمیآید.
🔹امروز در جامعه جهانی زندگی میکنیم که متاسفانه با سکوت همه دولتها بهویژه دولتهای عربی و حتی خیانتهای آنان در حق مردم فلسطین مواجهیم. با اقدام مقتدرانه اخیر نیروهای مسلح جمهوری اسلامی یک اتفاق تاریخی رخ داده است که به عنوان یک نقطه عطف، تحول و عزیمت در تاریخ ثبت خواهد شد. قطعاً از این پس معادلات تقابل تاریخی بین جمهوری اسلامی و محور مقاومت با رژیم اشغالگر قدس وارد عرصه جدیدی شده است.
🔹اینکه ما با چنین حجم آتش و این شکل از ساز و کار نظامی به صورت مستقیم به خاک سرزمینهای اشغالی حمله کنیم؛ اتفاقی نو، شجاعانه و تحسینبرانگیز است که به نظرم بعد از هفت دهه مبارزه علیه این رژیم سفاک روی داده است. بنده به شخصه مسئله قدس را را سمبل تقابل تاریخی حق و باطل میدانم. حال باوجود این اتفاق مبارک و نقطه عطف تاریخی به نظر میرسد باید در بعد روایت آن به لحاظ هنری، رسانهای و آثار مکتوب حق مطلب ادا شود. اگر ما نتوانیم این دستاورد بزرگ تاریخی را به درستی ثبت و منعکس کنیم و اگر این اقدام بینظیر، پیوست روایی و تولیدات فرهنگی و رسانهای مناسب نداشته باشد، آنچنان که باید دیده نخواهد شد.
🔹به عبارتی ارزش این اقدام تاریخی که در تقابل تاریخی حق و باطل است، در حقیقت از ارزش ماجرا کم نخواهد شد. بخشی از این روایت، ثبت و ضبط اصل ماجراست. البته ما در این حوزه با موانعی مواجه هستیم، یعنی نویسندگان و پژوهشگران ما با مشکل دسترسی به اطلاعات روبهرو هستند. بخشی از اطلاعات را میتوان از رسانههای مختلف پژوهش و گردآوری کرد. اگر انشاءالله نیروهای مسلح پای کار بیایند و همکاری کنند و اطلاعات دقیقتری ارائه دهند، آن موقع خواهیم توانست این ماجرا را به عنوان یک روایت تاریخی ثبت و ضبط کنیم که افتخار ماست و به عنوان سند تقابل حق و باطل باید حفظ شود. البته در سایر عرصهها مانند تولید مستند و آثار رسانهای باید به این موضوع پرداخته شود. باید روایت تمام آنچه رخ داده به عنوان یک سند تاریخی مهم برای انتقال آن به عنوان یک نقطه اوج و مبارزه ما با استکبار جهانی که سمبل باطل در دنیاست ثبت و ضبط شود.
http://eitaa.com/MajmaNasheran
#معرفی_کتاب
کتاب #از_فیضیه_تا_الرشید
نویسنده #سید_حسین_ولی_پور_زرومی
انتشارات #پیام_آزادگان
📌از فیضیه تا الرشید، روایتی از تاریخ شفاهی مجاهد انقلابی و آزاده دفاع مقدس حجت الاسلام و المسلمین محمد حسن جمشیدی است. حجت الاسلام جمشیدی یک روحانی انقلابی بود. ایشان از سال ۱۳۴۲ با پیوستن به نهضت امام خمینی(ره)، در فیضیه دستگیر شد و بارها از هجوم وحشیانه ساواک آسیب دید. سرانجام این روحانی چهل و دو ساله مازندرانی، پس از سالها نبرد و مبارزه در دفاع از دین و وطن، به اسارت رژیم بعثی درآمد. در این اثر به موضوعاتی از قبیل: دوران کودکی، درسایهی نجبا (در بارگاه آیت الله کوهستانی، آیت الله لیموندهی)، در پرتو نور امام (ره)، اخلاق و سیاست در محضر بزرگان، اقتدار مرجعیت، فیضیه در آتش و خون، در بازداشتگاه ساواک، پانزده خرداد و بازداشت امام (ره)، شور و شعور انقلابی، شوق پیروزی، تاسیس کمیته مردمی انقلاب، خلع سلاح پاسگاهها، تأمین امنیت عمومی، تأسیس بسیج ملی، سالهای اسارت در عراق، بعد از اسارت و... پرداخته شده است.
http://eitaa.com/MajmaNasheran
📌یادداشتی از محمدهادی شیرازی مدیرعامل انتشارات خط مقدم در پاسخ به دو شبهه در مورد عملیات وعده صادق
🔻بازی دو سر برد ایران در عملیات «وعده صادق»
🔹پس از عملیات موفق وعده صادق رسانههای مقابل دو جهت را پیش گرفته و خواهند گرفت:
۱) ضعیف نشان دادن عملیات و بینتیجه بودن آن
۲) پرداختن به هزینههای این عملیات از حیث اقتصادی و سیاسی و در نتیجه به شکست کشاندن آن در اذهان عمومی مردم
🔹بنابراین لازم است پاسخ دقیقی به این دو شبهه داده شود. این عملیات هیچ نتیجهای نداشته باشد، دهها نتایج روشن و مبهم دارد که برخی از آنها را با هم مرور میکنیم.
🔹نمایش اقتدار: قطعاً این عملیات، اقتدار جمهوری اسلامی را بالا برد و قدوقواره دشمنانش را کوچک کرد. اسرائیل تا دیروز در نقاط مختلف منطقه علیه جمهوری اسلامی اقداماتی را میکرد؛ ولی هیچگاه تصور این چنین پاسخی در مخیلهاش نمیگنجید و این اتفاق اقتدار نظامی جمهوری اسلامی را نشان داد. اقتدار سیاسی هم در این چند روز گذشته رقم خورد. واماندگی آمریکاییها در جلوگیری از این عملیات و همچنین تماسهای کشورهای دیگر با وزیر امور خارجه ایران، نشان از اقتدارسیاسی ایران دارد.
🔹 شکست اساسی هیمنه صهیونیسم: اینبار با قدرتی بیشتر از عملیات طوفانالاقصی، شکست بزرگی به صهیونیستها چشانده شد؛ این در حالی است که در برابر آن عملیات عظیم حماس، آمریکاییها، با قدرت پشت رژیم ایستادند و جنایات زیادی توسط اسرائیلیها شکل گرفت؛ ولی در این شکست مفتضحانه، سعی آمریکاییها بر این بود که خیلی دخیل این میدان نشوند تا یادآور شکستشان در معرکه افغانستان و عراق در برابر نیروهای جبهه مقاومت نشود؛ پس قطعا هیمنه دو ابرقدرت امریکا و اسرائیل در این نبرد، تزلزلی اساسی یافت.
🔹 بازی دوسربُرد:ایران، با تدبیر رهبری معظم انقلاب بازی میدان منطقه را بر هم زد و توپ را در زمین اسرائیلیها انداخت و این در حالی است که هر اقدامی چه در قالب ضربه چه در قالب سکوت برای این رژیم شکننده خواهد بود و او را به سمت زوال نزدیکتر خواهد کرد.
🔹 تخریب معادلات: نکته مهم دیگر آن است که اقدام ایران، بر هم زننده معادلات نظامی اسرائیل و آمریکا بود. تصور آنان با توجه به حرکت مهرههای شطرنجشان، حمله گسترده به کنسولگریهایشان در منطقه یا نهایت خارج از منطقه بود و نه اقدام ایران علیه مناطق تحت اشغال آنان متناسب با شیطنتی که مرتکب شده بودند و این نشان از تدبیر، شجاعت و بازیگری حرفهای رهبری انقلاب در میدان نبرد است.
🔹 از نظر نظامی نیز این عملیات، دستاوردهای جدی داشت. نیروهای مسلح توانستند در یک عملیات جدی، برد موشکها و رادارگریزی آنها را در یک عملیات ترکیبی بسنجند و وقتی در برابر این حمله علیه نقاط حساس صهیونیستها، دفاع جدی در لحظه اتفاق نیفتاد، یعنی توان مقابله وجود ندارد. پس توان مقابله با قدرت اصلی جمهوری اسلامی را که هزاران مرتبه فراتر از این عملیات است، نخواهند داشت. جمهوری اسلامی به معنای واقعی صرفاً و صرفاً این رژیم را تنبیه کرد. نه وارد جنگ شد و نه انتقامی را گرفت. پس این عملیات محدود و کوچک، این همه دستاورد عظیم داشت.
🔹نتیجه آنکه اگر عدهای چه از سیاسیون چه از دستهبندیهای دیگر از جنگ میترسند، خطای محاسباتی و عدم درک درست از قدرت ایران در صحنه است. دستاوردهای متعدد دیگری نیز وجود دارد که درجای خود گفته خواهد شد.
🔹اما نکته دوم در مورد هزینه عملیات است. هزینه اقتصادی این عملیات به حساب جیب شخصی ما قطعاً هزینه بالایی بوده است. هر پهباد چیزی حدود ۲۰ تا ۵۰ هزار دلار هزینه دارد. موشک که جای خودش؛ ولی این هزینه اگر در نهایت به چند میلیارد دلار برسد برای رسیدن به نتایج بالا چیزی زیادی نیست. برای جلوگیری از ریخته نشدن خون یک ایرانی و یک مسلمان و داشتن امنیت و جلوگیری از تهدیدات بعدی قطعاً اینها هزینهای نیست.
🔹هرچند در این عملیات ایران با استفاده از پهبادها و موشکها توانست قدرت پدافند غیرعامل و بازدارندگی سیستم گنبد آهنین رژیم را یکبار دیگر بسنجد؛ اگرچه بارها این سیستم توسط گروههای مقاومت به چالش کشیده شده بود؛ ولی اینبار به طور جدیتر به جهان مخابره شد که قدرت پدافندی رژیم چیزی جز یک مشت ادعای پوشالی نیست.
http://eitaa.com/MajmaNasheran
🔻نارضایتی نویسندگان از موضع سازمان ادبی پِن در قبال جنگ غزه
🔹در حالی که انجمن قلم آمریکا فهرست اولیه نامزدهای خود را در بخشهای مختلف از جایزه ۷۵هزار دلاری جین استاین برای بهترین کتاب تا جایزه ۱۰هزار دلاری قلم همینگوی برای رمان اول اعلام کرد، تاکنون چندین نویسنده خواستار حذف نام خود از این فهرست شدهاند. شماری از نویسندگانی که خواستار حذف نام خود شدهاند عبارتند از کامونه فلیکس نامزد جایزه جین استاین، یوجنیا لی فینالیست بخش شعر و غسان زینالدین نامزد بخش داستان کوتاه.
🔹این جوایز قرار است در مراسمی که ۲۹ آوریل در منهتن برگزار میشود، برندگان خود را معرفی کنند.
🔹سخنگوی پن گفت از ۶۰ نویسنده نامزد، ۹ نفر درخواست کردهاند که نامشان از فهرست پن حذف شود. همچنین تایید کرد که استر آلن جایزه قلم رالف مانهایم برای ترجمه را رد کرده و به زودی برنده جدیدی در این بخش معرفی خواهد شد.
🔹پاسخ انجمن قلم به تهاجم اسراییل به غزه، به طور گسترده توسط نویسندگانی که معتقدند این سازمان در محکوم کردن کامل جنگی که منجر به کشته شدن دهها هزار فلسطینی از جمله صدها نویسنده، دانشگاهی و روزنامه نگار شده، درست عمل نکرده، محکوم شده است.
📌متن کامل این گزارش را اینجا بخوانید.
http://eitaa.com/MajmaNasheran